上星期和朋友在尖沙咀吃晚餐,找到這間位於厚福街H8的梵,是主打吃日式燒鳥串燒的。這裡可以選擇bar 檯,可以看著師父燒鳥,風味十足!我們選擇了套餐:梵精選 $400套餐包括,前菜,焼鳥-8串,主食及甜品①柚子醬雞胸肉 雞胸肉是半生熟的,有肉汁,口感很鮮嫩②雞翼 Chicken Wing調味剛剛好外面燒得很焦脆,火侯十足③雞腎 Chicken Gizzard有肉汁之餘很有口感!④雞尾 Chicken Tail和外面的雞尾有點不同,雞尾完全去骨,燒製後的油香讓人想一吃再吃⑤雞頸肉 Chicken Neck雞頸肉是每次吃燒鳥必叫的,很喜歡彈牙的肉質,亦帶點點肉汁,不錯!⑥免治雞肉軟骨棒 Kyushu Special Chicken Minced Stick吃得出是餐廳自製的免治雞肉軟骨棒,用醬汁燒過後外面香脆,裡面的免治肉和軟骨非常有口感!⑦青椒 Green Pepper蔬菜的熟度是很難控制的,這裡的師父很有經驗,把青椒燒的剛剛好⑧香菇 Mushroom非常Juicy! 一度以為在吃肉呢~主食:特製燒飯團 /梵特製迷你滑蛋雞肉飯這是我第一次吃燒飯團,用紫菜包著飯團吃可以增加飯團的香氣,飯團口

我們選擇了套餐:梵精選 $400
套餐包括,前菜,焼鳥-8串,主食及甜品

①柚子醬雞胸肉
雞胸肉是半生熟的,有肉汁,口感很鮮嫩

②雞翼 Chicken Wing
調味剛剛好外面燒得很焦脆,火侯十足

③雞腎 Chicken Gizzard
有肉汁之餘很有口感!

④雞尾 Chicken Tail

⑤雞頸肉 Chicken Neck

⑦青椒 Green Pepper

⑧香菇 Mushroom
非常Juicy! 一度以為在吃肉呢~

主食:特製燒飯團 /梵特製迷你滑蛋雞肉飯
這是我第一次吃燒飯團,用紫菜包著飯團吃可以增加飯團的香氣,飯團口感十足。

吃過燒鳥之後吃一碗滑蛋雞肉飯真是非常滿足!雞肉很嫩滑,甜甜的醬汁配搭滑蛋雞肉很好別!

甜品:焙茶雪糕 / 海鹽雪糕

整體來說,這裡的燒鳥很有質素,整間餐廳都很有氣氛,會再次來訪!

📍 梵日本焼鳥 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 22樓
2025-01-04 88 瀏覽
🌟Bon Omakase Set ~ 燒烏10串1️⃣前菜:鱈魚白子口感滑嫩,配埋微酸的柚子醋汁,更加鮮味。2️⃣和牛野菜連串:入口柔軟‼️ 搭配野菜清新。3️⃣紫蘇豚肉卷:豚肉捲起紫蘇葉,香氣撲鼻。4️⃣雞脾肉:產自德島縣,肉質鮮嫩,燒至外脆內軟。5️⃣雞頸肉:產自宮崎縣,肉質結實,頗有咬囗。6️⃣免治雞肉軟骨:產自宮崎縣,柔軟雞肉加入軟骨,頗有咬口,口感豐富。7️⃣雞翼:產自德島縣,雞皮香脆,入口多汁。8️⃣雞腎:產自兵庫縣,口感爽脆有嚼勁。9️⃣金菇豚肉卷:豚肉燒至焦香,添加金菇、香蔥,味道富層次感!🔟鰻魚汁燒鰻魚:超大件‼️無骨‼️ 口感柔軟,鮮美多汁。1️⃣1️⃣蘆筍:新鮮蘆筍,爽脆可口。1️⃣2️⃣秋葵 :燒至軟腍1️⃣3️⃣主食可選:燒飯團/雞湯素麵/雞肉滑蛋飯。✅特別推介特製燒飯團,外層搽上香濃醬汁後燒至焦香,飯焦香脆可口,而内裡飯粒保持濕潤口感,再包上紫菜享用,真係超絕‼️😍✅雞肉滑蛋飯蛋味香濃,雞肉夠滑嫩,配上日本珍珠米,經典搭配絕不出錯✅雪糕雪糕有多款口味,試佐原味、冧酒提子都好食。而冧酒提子味道突出,仲有提子乾單點:牛舌✅餐廳環境舒服,燈光柔和,好適合同朋友飲下野、食串燒。
🌟Bon Omakase Set ~ 燒烏10串

1️⃣前菜:鱈魚白子
口感滑嫩,配埋微酸的柚子醋汁,更加鮮味。
2️⃣和牛野菜連串:入口柔軟‼️ 搭配野菜清新。
3️⃣紫蘇豚肉卷:豚肉捲起紫蘇葉,香氣撲鼻。
4️⃣雞脾肉:產自德島縣,肉質鮮嫩,燒至外脆內軟。
5️⃣雞頸肉:產自宮崎縣,肉質結實,頗有咬囗。
7️⃣雞翼:產自德島縣,雞皮香脆,入口多汁。
8️⃣雞腎:產自兵庫縣,口感爽脆有嚼勁。
🔟鰻魚汁燒鰻魚:超大件‼️無骨‼️ 口感柔軟,鮮美多汁。
1️⃣1️⃣蘆筍:新鮮蘆筍,爽脆可口。
1️⃣2️⃣秋葵 :燒至軟腍

1️⃣3️⃣主食可選:燒飯團/雞湯素麵/雞肉滑蛋飯。

✅雞肉滑蛋飯
蛋味香濃,雞肉夠滑嫩,配上日本珍珠米,經典搭配絕不出錯

✅雪糕

單點:
牛舌

✅餐廳環境舒服,燈光柔和,好適合同朋友飲下野、食串燒。
2024-12-03
  • 燒鰻魚
  • 免治雞肉軟骨棒
2025-01-04 65 瀏覽
坐落尖沙咀厚福街 好方便 頂樓景觀開揚~由兩個日本人廚師坐陣 可以揀坐bar枱睇住佢地精心炮製串燒 小酌一杯🍶火喉同調味都掌握得好好 烤好就放到你面前 店員服務都好好👍🏻好似omakasae咁既體驗~✿ 啤酒任飲 $100 ✿Happy Hour 5:30pm~7pm有$100啤酒任飲😆🍻-單點推介-✿ 和牛野菜連串 $38 ✿✿ 照燒鵝肝 $120 ✿ 係炸!鵝!肝! 巨驚喜🤤外皮脆卜卜入面鵝肝細膩 加上外皮既焦糖醬 真係好好食~✿ 關冬煮 ✿① 蘿蔔 $20 ② 蒟蒻 $18 ③ 年糕福袋 $25 ④ 魷魚餅 $18蘿蔔吸晒湯既精華 味道清甜-串燒-✿ 雞頸肉 $32 ✿ 彈牙爽口🤪✿ 雞皮 $32 ✿ 醬汁味重 油脂感剛好✿ 雞肝 $40 ✿ 雖然只燒至半生熟 但都冇內臟腥味 配上啤酒一流🍺✿ 大蔥雞肉串 $36 ✿ 大蔥焦香 雞肉燒得剛好軟嫩~✿ 牛脷 $40 ✿ 肉質爽口有嚼勁✿ 鰻魚串燒 $40 ✿ 蒲燒過後好有光澤 鰻魚超厚肉!!! 冇骨啖啖肉🤤-燒烤-✿ 炭燒九州走地雞脾肉 $90 ✿ 同上面個普通雞脾肉唔同 依個就燒到面頭香口 再撒上大量香蔥同檸檬汁 我就prefer

坐落尖沙咀厚福街 好方便 頂樓景觀開揚~
火喉同調味都掌握得好好 烤好就放到你面前
店員服務都好好👍🏻好似omakasae咁既體驗~

✿ 啤酒任飲 $100 ✿

蘿蔔吸晒湯既精華 味道清甜

-串燒-
✿ 雞頸肉 $32 ✿ 彈牙爽口🤪
✿ 雞皮 $32 ✿ 醬汁味重 油脂感剛好
✿ 大蔥雞肉串 $36 ✿ 大蔥焦香 雞肉燒得剛好軟嫩~
✿ 牛脷 $40 ✿ 肉質爽口有嚼勁

✿ 香菇 / 蘆筍 $34 ✿

-飯麵-
✿ 特製明太子燒飯團 $50 ✿
燒到面頭乾身 掃上醬油 飯焦脆口 咸度剛好
用紫菜包住 咬落入面軟熟!🍙 要襯熱食喔!
2024-12-29 118 瀏覽
豚肉溫泉溏心蛋 薄薄一層豚肉包住溏心蛋,溏心蛋一咬落去就有半生熟既蛋汁流出,口感順滑豐富,幾特別。免治雞肉軟骨棒 雞肉裏面加入雞軟骨,咬落有爽脆嘅口感。而且都幾Juicy。味道甜甜地。食完想再encore。和牛沙朗 肉質柔軟多汁,好濃郁既和牛味。雞軟骨燒雞軟骨好爽脆,原本以爲係平時個種細細粒既軟骨,但其實係一塊完整軟骨片,呢個好有驚喜。牛俐 經過慢火烤製,牛舌外焦內嫩,爽口彈牙。忌廉芝士蛋卷 玉子燒熟度啱啱好,做出鬆軟柔嫩仲多汁口感,仲食到濃厚蛋香,再加埋忌廉芝士更加香口。牛腸鍋牛腸份量都幾多,咬落爽嫩彈牙,搭配日本野菜,湯底都幾清甜。雞腎 豚肉紫蘇卷梵特製滑蛋雞肉飯 北海道豚肉芫荽鍋 梅子醬芝士紫蘇雞肉卷
豚肉溫泉溏心蛋

和牛沙朗
肉質柔軟多汁,好濃郁既和牛味。

雞軟骨

牛俐
經過慢火烤製,牛舌外焦內嫩,爽口彈牙。

忌廉芝士蛋卷

牛腸鍋
牛腸份量都幾多,咬落爽嫩彈牙,搭配日本野菜,湯底都幾清甜。

豚肉紫蘇卷
梵特製滑蛋雞肉飯
北海道豚肉芫荽鍋
梅子醬芝士紫蘇雞肉卷

👨‍🍳 梵日式燒鳥專門店 | 燒鳥控必試!🔥佢哋專門做日式燒鳥,師傅現場即燒,超新鮮又好味!🍖 燒雞頸作為燒鳥專門店,梵嘅雞頸必試!肉質鮮嫩多汁,咬落滑唔滯口,食到好滿足!🔥 燒雞肝好多人可能都唔太鍾意雞肝,但相信試左梵嘅雞肝就會改變想法!表面焦脆,入口即溶,仲有股濃郁嘅肝香,真係味道絕倫!🐓 燒雞尾依家好多燒鳥店都有呢道,咬落皮脆肉軟,又唔會太乾。🍖 燒雞軟骨呢個真係好有驚喜!外面焦脆,內身軟軟的,最啱配多啖凍啤酒,真係絕配!🍳 豚肉溫泉流心蛋除咗燒鳥,梵仲有呢道溫泉蛋嘅特式料理!個蛋個個都流心,配埋香滑嫩滑嘅豚肉,正🍜 梵特製素麵未試梵嘅素食選擇就唔算完整!佢哋嘅秘製素麵清清地,可以減少油膩感
👨‍🍳 梵日式燒鳥專門店 | 燒鳥控必試!🔥
佢哋專門做日式燒鳥,師傅現場即燒,超新鮮又好味!

🍖 燒雞頸
作為燒鳥專門店,梵嘅雞頸必試!
肉質鮮嫩多汁,咬落滑唔滯口,食到好滿足!

🔥 燒雞肝
好多人可能都唔太鍾意雞肝,
但相信試左梵嘅雞肝就會改變想法!表面焦脆,
入口即溶,仲有股濃郁嘅肝香,真係味道絕倫!

🐓 燒雞尾
依家好多燒鳥店都有呢道,
咬落皮脆肉軟,又唔會太乾。

🍖 燒雞軟骨

🍳 豚肉溫泉流心蛋
除咗燒鳥,梵仲有呢道溫泉蛋嘅特式料理!
個蛋個個都流心,配埋香滑嫩滑嘅豚肉,正

🍜 梵特製素麵
未試梵嘅素食選擇就唔算完整!
佢哋嘅秘製素麵清清地,可以減少油膩感

2024-12-28 90 瀏覽
近排去咗呢間人氣滿滿嘅串燒店食飯,食得好滿足!店內串燒都會講明係用咩產地嘅材料,喺食材方面做到透明,始終食落肚嘅,都係知道來源比較安心🙈和牛肉眼 $70用嘅係岩手県和牛沙朗,油脂感比較香,做到入口即融嘅感覺,呢個價錢嚟講係相當唔錯!.牛舌 $40牛舌每舊都有返咁上下厚度,食落質感有爽口彈牙嘅感覺。豚肉金菇卷 $38呢個比較有特色,用咗豚肉包咗金菇,整成一個波形嘅串燒,第一口咬落去同時食到豚肉嘅肉汁同埋金菇嘅味道。下面仲配咗紫蘇葉,去中和heavy感覺。鰻魚 $40燒得好金黃,本身舊鰻魚已經好肥美,燒嘅方式令到舊鰻魚更香口,呢個價錢十分抵!
近排去咗呢間人氣滿滿嘅串燒店食飯,食得好滿足!

和牛肉眼 $70
牛舌 $40
牛舌每舊都有返咁上下厚度,食落質感有爽口彈牙嘅感覺。

豚肉金菇卷 $38

鰻魚 $40
2024-12-27 116 瀏覽
尖沙咀高質日式串燒店🏮再送金槍魚刺生/生牡蠣‼️🔸豚肉溏心蛋值得一試❤️‍🔥溏心蛋中間好流心外層用豚肉包住,食落甜甜地!🔸免治鷄肉軟骨棒超好食❤️‍🔥食落超有爽脆口感,仲超入味🔸 燒雞髀肉雞髀肉燒得好嫩口,仲好有口感!🔸鷄翼皮脆肉嫩,食落超juicy🔸 燒鰻魚表面燒得微焦,仲有脆脆嘅口感好厚肉,中間仲好嫩!🔸 燒味琳魚乾次次都必叫‼️燒得好香,沾埋蛋黃醬送酒一流🔸關東煮叫咗蘿蔔、蒟蒻、炸雜菜魚餅、椰菜卷秋冬限定✨湯底好清甜,超入味!📍 梵日本焼鳥 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 22樓#尖沙咀美食 #尖沙咀串燒 #串燒控 #日式串燒 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #高質居酒屋 #尖沙咀餐廳 #慶生餐廳 #打卡美食 #打卡餐廳 #日式串燒
尖沙咀高質日式串燒店🏮
再送金槍魚刺生/生牡蠣‼️

🔸豚肉溏心蛋
值得一試❤️‍🔥溏心蛋中間好流心
外層用豚肉包住,食落甜甜地!

🔸免治鷄肉軟骨棒
超好食❤️‍🔥食落超有爽脆口感,仲超入味

🔸 燒雞髀肉
雞髀肉燒得好嫩口,仲好有口感!

🔸鷄翼
皮脆肉嫩,食落超juicy

🔸 燒鰻魚
表面燒得微焦,仲有脆脆嘅口感
好厚肉,中間仲好嫩!

🔸 燒味琳魚乾
次次都必叫‼️
燒得好香,沾埋蛋黃醬送酒一流

🔸關東煮
叫咗蘿蔔、蒟蒻、炸雜菜魚餅、椰菜卷
秋冬限定✨湯底好清甜,超入味!

📍 梵日本焼鳥 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 22樓

2024-12-22 140 瀏覽
前菜都好有驚喜,我鍾意食嘅就係鱈魚香子,好新鮮!而且口感仲好滑嫩,入口溶化牛舌外面好焦香食落口仍然可以保持口感爽彈,仲好juicy,加少少鹽同埋檸檬汁就已經好好味燒雞翼外脆內軟,加埋少少鹽就更加入味可口鰻魚真係好厚身,啖啖肉!燒鰻魚表面有豐富嘅蒲燒鰻魚汁,甜甜香香好好味!鰻魚魚肉鮮嫩,而且仲無咩骨金菇豚肉卷,廚師推介我地食左先,因為食落口甜甜酸酸,好醒胃!入面仲有爽脆嘅金菇,如果夾埋紫蘇葉一齊食,味道仲好夾呢和牛肉眼肉質仍然超豐富,和牛肉眼食落口肉質好嫩滑,油花嘅分布仲好均勻牛油帶子好新鮮彈口,生熟程度啱啱好,唔會太韌!配埋牛油,惹味可口暖笠笠嘅金黃色玉子燒,入面有好creamy嘅芝士!食落口仲有好濃郁嘅芝士香味滑蛋雞肉飯,雞肉嫩滑多汁,配埋滑蛋,入口非常順口白桃、巨峰梳打甜度適中,解渴解膩一流餐廳環境好舒適,餐廳設有半開放式廚房設計,可以近距離睇到廚師們燒烤嘅廚藝,仲好好氣氛!餐廳店員服務態度好友善,抵讚

燒雞翼外脆內軟,加埋少少鹽就更加入味可口

滑蛋雞肉飯,雞肉嫩滑多汁,配埋滑蛋,入口非常順口

白桃、巨峰梳打甜度適中,解渴解膩一流

2024-12-18 135 瀏覽
掛住日本嘅串燒,朋友就帶我來呢間餐廳食正宗日本燒鳥串燒。一坐低,職員就會俾一包暖毛巾抹手,好貼心的服務。🏮前菜白子,同埋呢個星期附送嘅味噌鯖魚🏮師傳omakase10串精選唔知點咩好,揀咗個Omakase 試吓先。有雞翼、雞頸、和牛沙朗、紫蘇葉豬肉、牛舌、鰻魚、秋葵、蘆筍、雞軟骨、雞髀肉串燒。Omakase set入邊仲有滑蛋雞肉飯同雪糕。🏮串燒實在太好味, 火候掌握非常好,外脆內軟,滑溜多汁。我哋encore咗牛舌、雞翼、鰻魚、雞髀肉、和牛肉眼。🏮半生熟柚子胡椒雞胸🏮雞腎🏮雞尾🏮雞皮師傅有講過食材係日本直送、包括日本師傅同埋日本人侍應。師傅好好傾,好風趣,介紹我哋食半生熟雞胸,非常推薦,口感滑溜,似食緊吞拿魚刺身。以往從來唔敢食嘅半生熟雞胸,同雞尾喺呢度都試咗,好驚喜竟然係咁好食。值得推薦,大啲啲朋友一齊過嚟摸杯底食正宗日本串燒,還原日本味道。

🏮前菜
白子,同埋呢個星期附送嘅味噌鯖魚

🏮師傳omakase10串精選

Omakase set入邊仲有滑蛋雞肉飯同雪糕。

🏮半生熟柚子胡椒雞胸
🏮雞腎
🏮雞尾
🏮雞皮

2024-12-16 174 瀏覽
「梵」主打Yakitori(燒鳥串燒),食材大部分於日本取貨,保證新鮮高質!所有串燒由師傅即叫即燒,原汁原味送到你口中。餐廳環境舒適,仲要營業到凌晨5點,宵夜就唔怕無選擇!大部分串燒$30-40不等,價錢很相宜;餐廳亦提供串燒套餐,啱晒選擇困難的客人;除咗串燒外,同時提供不同鍋物、日式飯麵、各款燒烤、各類酒精飲品,包羅萬有!今次試了很多菜色,全部都好高質,下列是本人特別推介:❣柚子醬雞胸肉串燒:雞胸肉燒到微脆,好驚喜肉質仍保持濕潤,一點都唔乾身,配埋柚子醬,清新好味❣免治雞肉軟骨棒:免治雞肉柔軟與軟骨的脆嫩形成對比,令每一口口感都不同;雞肉軟骨棒上塗了多層燒烤汁,味道濃郁惹味,咬下去時肉汁滿滿!❣雞腎/雞肝串燒:無諗過雞腎/雞肝串燒可以如此Juicy(出面餐廳通常都燒到好乾身),再配簡單調味/蔥粒,味鮮可口❣照燒銀鱈魚:銀鱈魚配燒汁烹煮後,肉質嫩滑,入口即化;而醬油嘅甜味與魚肉鮮味相互平衡,令人胃口大開❣白菜雞肉丸鍋:味道很鮮甜,雞肉丸柔軟鮮嫩,連湯都好好飲,完全吸收食材的精華,正❣關東煮:大根及豆腐完全吸收了湯的精華,味道清甜,口感很軟腍,好想食多幾嚿餐廳服務周到外,亦定期送免費小菜

今次試了很多菜色,全部都好高質,下列是本人特別推介:

餐廳服務周到外,亦定期送免費小菜以回饋客人(今次有味噌煮鯖魚),讚!
👨🏻‍🍳梵日本焼鳥 (尖沙咀)📍尖沙咀厚福街8號H8 22樓 「會encore既香港日本燒鳥店🫶🏻」 真系有日本師傅同日本員工既燒鳥店🤤閒日都超多人!! 坐近吧枱可以近距離望住師傅整串燒,呢位師傅年輕帥氣!!🤣以為佢初出茅廬,但系睇佢灑鹽、噴水/油、燒既技巧,真系好有架勢(原來都做左好多年,經驗獨到🙈👍🏻) 輕輕既調味,所有串燒都好好食,夠味夠鮮,又吾會太咸👍🏻 👍🏻🍽️梵精選 Bon Special Set $400柚子醬雞胸肉(超嫩雞胸,連柚子醬勁惹味!!)雞翼
雞腎 雞尾雞頸肉免治雞肉軟骨棒青椒香菇梵特製迷你滑蛋雞肉飯(仲有特製燒飯團/梵特製雞湯素麺)(三選一)—該嫩的嫩🤤燒到剛好吾會燶熱辣辣,即燒即上,⚠️小心燙口⚠️ 滑蛋嫩雞飯系食過最好食既滑蛋飯!!超嫩蛋,雞肉又嫩,重要系調味,好味😋 👍🏻🍽️日本産有機香茜黒豚鍋 $120必食!!超香芫茜!!湯既味道好似曾相識,夠味不咸,飲晒🥹同埋爆多黑豚!!食極仲有!!半肥瘦又嫩,蘸柚子醬油/就咁食,都好滋味。 👍🏻🍽️鰻魚串燒 $40蒲燒鰻魚汁🤤厚切啖啖肉,無乜骨🤤 👍🏻🍽️厚揚燒 (炸豆腐) $35燒到脆邊,入面仲系嫩身既豆腐 每道食物既味道都
👨🏻‍🍳梵日本焼鳥 (尖沙咀)
📍尖沙咀厚福街8號H8 22樓

「會encore既香港日本燒鳥店🫶🏻」

真系有日本師傅同日本員工既燒鳥店🤤
閒日都超多人!!

坐近吧枱可以近距離望住師傅整串燒,
呢位師傅年輕帥氣!!🤣
以為佢初出茅廬,
但系睇佢灑鹽、噴水/油、燒既技巧,
真系好有架勢(原來都做左好多年,經驗獨到🙈👍🏻)

輕輕既調味,所有串燒都好好食,
夠味夠鮮,又吾會太咸👍🏻

👍🏻🍽️梵精選 Bon Special Set $400
柚子醬雞胸肉(超嫩雞胸,連柚子醬勁惹味!!)
香菇

該嫩的嫩🤤
燒到剛好吾會燶
熱辣辣,即燒即上,⚠️小心燙口⚠️

滑蛋嫩雞飯系食過最好食既滑蛋飯!!
超嫩蛋,雞肉又嫩,
重要系調味,好味😋

👍🏻🍽️日本産有機香茜黒豚鍋 $120
必食!!超香芫茜!!
湯既味道好似曾相識,夠味不咸,
飲晒🥹
同埋爆多黑豚!!食極仲有!!
半肥瘦又嫩,
蘸柚子醬油/就咁食,都好滋味。

👍🏻🍽️鰻魚串燒 $40
蒲燒鰻魚汁🤤厚切啖啖肉,無乜骨🤤

👍🏻🍽️厚揚燒 (炸豆腐) $35
燒到脆邊,入面仲系嫩身既豆腐

每道食物既味道都拿捏得岩岩好,
而且食材新鮮,
味道記憶猶新👍🏻
環顧餐廳環境,服務,都系5⭐️😝
入場就遞上暖毛巾比客人抹手,
又有籤筒裝木籤,
茶水仲密密fill,
超like!!

#梵日本燒鳥 #梵 #bonyakitori #bonjapaneseyakitoribar #梵日本焼鳥 「會encore既香港日本燒鳥店🫶🏻」
柚子醬雞胸肉
燒鰻魚
冬菇
梵特製迷你滑蛋雞肉飯
2024-12-11 222 瀏覽
▫️ 燒忌廉芝士牛油果🥑($70)👉🏻第一次食燒牛油果,燒過之後保留住軟滑口感,帶有微微焦香,非常特別,亦冇諗過同忌廉芝士係咁夾⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️牛腸鍋($88)👉🏻牛腸份量都幾多,咬落爽嫩彈牙,油脂甘香,配上鍋底蔬菜吸滿湯汁超級清甜!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️忌廉芝士蛋🥚 ($60)👉🏻玉子燒熟度啱啱好,做出鬆軟柔嫩仲多汁口感,仲食到濃厚蛋香,再加埋忌廉芝士更加香口⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️海膽鹽辛 ($60)👉🏻海膽漬物,海膽味濃郁,如果單食會偏鹹,但配埋紫菜同青瓜就Perfect池🤗⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️照燒鵝肝($120)👉🏻本身諗住係煎鵝肝,點知嚟到竟然係炸 鵝 肝😮外層炸到脆卜卜,咬落細膩滑嫩,味道鮮甜,配埋甜度剛剛好嘅焦糖醬,真心好有驚喜!🥺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️鰻魚($40)👉🏻 鰻魚清香鮮甜口感清爽完全冇腥味,醬汁味道純正,酒香豉香突出但又唔會太濃,恰到好處☺️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️雞翼($30)👉🏻雞翼燒到金黃色外皮焦脆,肉質嫩滑,用鹽燒好香口🤭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️雞脾肉🍗 ($34)👉🏻雞髀肉好嫩滑同好有彈性,口感油而不膩⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 雞頸肉($32)👉🏻雞頸肉脂肪比較少,肥瘦均勻,肉質柔軟⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️雞皮($32)👉🏻
▫️ 燒忌廉芝士牛油果🥑($70)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️牛腸鍋($88)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️忌廉芝士蛋🥚 ($60)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️海膽鹽辛 ($60)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️照燒鵝肝($120)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️鰻魚($40)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️雞翼($30)
👉🏻雞翼燒到金黃色外皮焦脆,肉質嫩滑,用鹽燒好香口🤭

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️雞脾肉🍗 ($34)
👉🏻雞髀肉好嫩滑同好有彈性,口感油而不膩

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 雞頸肉($32)
👉🏻雞頸肉脂肪比較少,肥瘦均勻,肉質柔軟

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️雞皮($32)
👉🏻雞皮燒到非常酥脆所以肥膩感唔會好重,咬落去雞油咇出嚟非常邪惡但又好滿足😈

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️雞尾($32)
👉🏻雞尾脂肪豐富,食落軟腍腍帶肉汁,重點係完全冇羶味🙂‍↔️

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️半生熟柚子胡椒雞胸($32)
👉🏻第一次食生雞😳感覺好Refresh,肉質嫩滑,柚子胡椒嘅香氣滲透雞肉,但又唔會完全遮蓋雞肉鮮味

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 牛舌👅($40)
👉🏻牛舌用咗黑椒調味,咬落軟嫩爽口,一啲都唔韌仲好Juicy

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️豚肉溏心蛋($50)
👉🏻用豚肉包住溏心蛋😍豚肉外酥內嫩,溏心蛋一咬落去半生熟蛋汁湧出嚟,加埋一齊食口感順滑豐富

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️烤甜粟米🌽($35)
👉🏻粟米香甜軟嫩,每一粒都好飽滿

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️梵特製滑蛋雞肉飯🍚($80)
👉🏻滑蛋洋蔥加上雞肉,冇得輸嘅配搭

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️前菜($80)
👉🏻前菜分別係牛腩同魚嘅漬物,都用上酸甜醬汁好開胃

——————
評分:9/10
平圴消費:~$500

2024-12-08 253 瀏覽
呢間日式串燒🍢 ,聽朋友推介就推介咗好多次, 今日終於輪到我上嚟食好嘢啦😋!居酒屋位於尖沙咀嘅中心地帶~厚福街,地點非常方便!而且氣氛非常之好,居酒屋燈光柔和,俾人一早好放鬆嘅感覺!我哋今晚坐咗喺吧枱,可以睇住師傅用心製作串燒。師傅非常幽默,一路好專業咁燒緊串燒嘅同時亦都同我哋傾下計,介紹一吓食材!所以我哋今晚就揀咗⭐師傅omakase10串精選 $480- 串串都睇得出系用心製作,絕對高水準另外我哋再叫咗⭐梅子醬芝士紫蘇雞肉卷 $36⭐️燒忌廉芝士牛油果 $70 ⭐️北海道豚肉芫荽鍋 $120⭐️照燒鵝肝 $120 整體全晚啲食物質素都唔錯!👍最享受系食嘢時候嘅氣氛!見到餐廳好多熟客同師傅或者店員有講有笑!唔怪之得有咁多人推介啦!😃
居酒屋位於尖沙咀嘅中心地帶~厚福街,地點非常方便!
而且氣氛非常之好,居酒屋燈光柔和,俾人一早好放鬆嘅感覺!

所以我哋今晚就揀咗
⭐師傅omakase10串精選 $480
- 串串都睇得出系用心製作,絕對高水準
另外我哋再叫咗

整體全晚啲食物質素都唔錯!👍
唔怪之得有咁多人推介啦!😃
2024-12-08
2024-12-08 131 瀏覽
位於厚福街H8大廈頂樓,淨係景觀都已經剎食,再加上日式師傅處理,用料亦都係新鮮嘅雞肉,所以絕對值得去食,但係建議要預先訂枱,因為星期五六都非常多人▪️ 梵師傅精選:order咗一個omakase set, 師傅自己揀選10串串燒,set另外再有雞湯素麵,基本上去到第六串已經感覺飽肚,再食多兩串就已經非常飽嘅感覺,特別係雞翼師傅燒得非常香口,但係又保持雞肉嘅鮮嫩,而且秋葵亦都係非常好食,所以絕對冇得挑剔!美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟

美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
2024-12-02 158 瀏覽
🔥☄️炭燒薩摩赤雞 極具炭燒煙熏味嘅雞肉,外層微焦,肉質嫩滑,炭火燒烤嘅味道真係好香!每一啖都可以感受到燒烤嘅層次,係整場MVP!🔥🍗🍗雞翼 呢個雞翼係經典之選,外層脆脆嘅,咬落去肉質又嫩,鹽燒味夠重!🍖雞髀肉 雞髀肉好嫩,唔會乾硬,雞肉係鮮嫩多汁,特別係啲皮脆脆嘅部分,個肉質唔油膩。🐤雞皮 ($32)雞最邪惡嘅部份,偏偏最好食。脆脆嘅口感,咸香適中🍽️🍄🥩豚肉金菇卷 豚肉包住金菇,一咬落去金菇嘅汁水就爆出嚟。豚肉既香又嫩,金菇就加添咗一啲清新嘅口感。🌱大蔥雞肉串 大蔥同雞肉搭配,簡單又好味!雞肉肉質嫩滑,大蔥則帶出自然清新嘅味道🧅🍢🐙🍤牛油燒帶子 真係奢華,帶子肉質鮮嫩,一咬即化,牛油嘅香氣完全融入其中,令人驚艷🍳豚肉溏心蛋 外面薄薄一層豚肉包裹住糖心蛋,溏心蛋一咬即溶,蛋黃流出嚟,我都係第一次食到串燒可以有糖心蛋。
🔥☄️炭燒薩摩赤雞

🍗雞翼

🍖雞髀肉

🐤雞皮 ($32)
雞最邪惡嘅部份,偏偏最好食。脆脆嘅口感,咸香適中🍽️

🍄🥩豚肉金菇卷

🌱大蔥雞肉串