2016-07-21
帶媽媽黎洲際食個set lunch 一黎食服務,二黎食個海景,好精緻既餐具今日食午餐既menu賽螃蟹海鮮餃好飽滿,成隻餃都係蟹肉,好鮮甜。金霞上素餃以菠菜做涵,同普通菜餃差不多,不過兩粒餃都做到皮薄,又煙韌,大愛!上湯龍蝦脆粉果,個上湯好咸,粉果就係一個淨炸物,放落湯度好咸,無乜特別,食完好口渴。圖一既湯係蘿蔔煲魚,例湯黎,好似茶記啲味精湯。圖二加80蚊叫既花膠響螺,都係偏咸,不過花膠好爽口厚肉,響螺好有口感。沙丹泰國水晶蝦球,好似沙拉蝦,隻蝦好新鮮,好彈牙,好開胃,洗一洗之前食野既油膩感。醬爆黑豚肉,好似豆鼓炒豬肉,黑豚肉好爽口,好似食豬頸肉咁,不過味道好咸好咸,浪多左咁靚既豬肉。鮑魚好好𡁻口,但由於食左太多野,食半碗已好飽,伊麵都係好咸,個廚應該食野好咸薑汁菊花糕好fresh,好重薑味撞落菊花個味好match。木瓜杏仁茶略嫌味道太淡太稀,兩粒木瓜俾人感覺好小家咁,唔加好過加。埋單時經理會送每一位顧客一盒香片茶葉,小小的,寫住欣圖軒,都幾可愛。總結,食物偏咸,個餐好多野食,點心出色啲。服務好好,個個人都好好禮貌,好細心!
一黎食服務,二黎食個海景,好精緻既餐具 今日食午餐既menu 賽螃蟹海鮮餃好飽滿,成隻餃都係蟹肉,好鮮甜。金霞上素餃以菠菜做涵,同普通菜餃差不多,不過兩粒餃都做到皮薄,又煙韌,大愛! 上湯龍蝦脆粉果,個上湯好咸,粉果就係一個淨炸物,放落湯度好咸,無乜特別,食完好口渴。 圖一既湯係蘿蔔煲魚,例湯黎,好似茶記啲味精湯。圖二加80蚊叫既花膠響螺,都係偏咸,不過花膠好爽口厚肉,響螺好有口感。 沙丹泰國水晶蝦球,好似沙拉蝦,隻蝦好新鮮,好彈牙,好開胃,洗一洗之前食野既油膩感。
醬爆黑豚肉,好似豆鼓炒豬肉,黑豚肉好爽口,好似食豬頸肉咁,不過味道好咸好咸,浪多左咁靚既豬肉。 鮑魚好好𡁻口,但由於食左太多野,食半碗已好飽,伊麵都係好咸,個廚應該食野好咸 薑汁菊花糕好fresh,好重薑味撞落菊花個味好match。木瓜杏仁茶略嫌味道太淡太稀,兩粒木瓜俾人感覺好小家咁,唔加好過加。 埋單時經理會送每一位顧客一盒香片茶葉,小小的,寫住欣圖軒,都幾可愛。