2010-02-12
今日男友咁啱係銅鑼灣見完客,就嚟左搵我食lunch。好耐都未試過可以同男友一齊食晏,等我揀間好d先呢。好友y同我講過係世貿有間日式餐廳有沙律buffet食,男友話唔知邊度好食,所以由我話事,wakaka。行到上1/f時,咁啱見到個stand寫住 "$68+$1有沙律bar",男友同我都覺得價錢ok,所以就搭電梯上去。男友一定係食定食,因為唔叫飯佢一定食唔飽。男友睇緊menu個時,我就出左去沙律bar睇下有咩食,d生果顏色好鮮艷,一d都唔差咁bor!(有波蘿,蕃茄仔,青瓜,提子,生菜,etc..)佢最後叫了一客七味牛肉豆腐鍋定食,我都唔想冧la,所以就決定follow佢la。點完我就即刻出去畢定d沙律先。 七味牛肉豆腐鍋定食, 超讚 ! 豆腐勁滑,牛肉少辣,男友好鐘意,撈飯一流。定食還有附送一客魚湯,都好好味,飲完少少,即刻比男友飲! 沙律-d菜好咁鬼綠,所以好鮮甜。雖然選擇唔係好多,但質素唔差。 蕃茄仔鮮紅色,好鬼新鮮。 本人覺得仲好過ucc,成日要等位,價錢又唔算低! 紅豆雪糕-喜歡日本紅豆既原因係味道特別清甜,就算係細杯d都覺得
好耐都未試過可以同男友一齊食晏,等我揀間好d先呢。
男友一定係食定食,因為唔叫飯佢一定食唔飽。
七味牛肉豆腐鍋定食, 超讚 !
蕃茄仔鮮紅色,好鬼新鮮。
本人覺得仲好過ucc,成日要等位,價錢又唔算低!
紅豆雪糕-喜歡日本紅豆既原因係味道特別清甜,就算係細杯d都覺得好食,唔喜愛甜品的男友都食晒wor!
最衰食完要急急腳番公司,因為間餐廳d裝都幾靚,好想同男友食耐d!
埋單大約$160,呢個價錢係銅記來講算okla,就算冇咩裝修既日式餐廳都要$70-80一個定食!
似乎情人節可以同男友嚟呢度浪漫一番先!