2023-07-27 67 瀏覽
位於屯門抵食的鐵板燒小店🏮 日本帆立貝牛柳兩人套餐 $998🍮黑松露茶碗蒸首先上枱係外表細緻既軟滑茶碗蒸,上面仲有大量的黑松露醬,松露濃郁既香氣爆香,一啖食入口,黑松露充斥口腔味道久久不散,配搭軟滑蒸蛋鹹鹹香香非常好吃。🍥日本帆立貝帆立貝係黎由北海道既係珍寶 size,鮮甜多汁勁厚肉,師傳煮到7成熟左右岩岩好,唔會好乾。🦪廣島蠔廣島蠔雖然細細粒但食落好蠔味香濃,用牛油煎到底面香脆,中間依然保留海鮮味汁, 上面鋪埋香蔥炸蒜等香料,一齊食入口,令人回味無窮。🥩美國安格斯牛柳細心既師傅問我地想要幾成熟,安格斯牛柳黎由美國唔可以太熟,5成就岩岩好,用牛油蒜頭爆香再煎香既牛柳,入口牛味香濃,口感淋淋地唔會好好韌,仲有兩粒日本番薯仔做伴菜,賣相十分吸引。另外,升級美國安格斯西冷$60.00(每位)或者升級日本鹿兒島A5和牛$250.00(每位)🥘黄金炒飯入口清爽不油膩而且粒粒分明的炒飯口感絕佳!每一每粒飯都沾滿均勻的蛋汁,又有嚼勁,配埋香蔥、香蒜粒一同入口實在非常享受🥗季節什菜整碟口感新鮮爽脆、帶點避風塘小炒風味,咸度適中。🍽️麵豉湯採用蔥花,豆腐,蘿蔔,蜆和菇類等材料煮成,有營養又美味。🍬甜品今期
位於屯門抵食的鐵板燒小店🏮

日本帆立貝牛柳兩人套餐 $998

🍮黑松露茶碗蒸
配搭軟滑蒸蛋鹹鹹香香非常好吃。

🍥日本帆立貝

🦪廣島蠔
上面鋪埋香蔥炸蒜等香料,一齊食入口,令人回味無窮。

🥩美國安格斯牛柳

🥘黄金炒飯

🥗季節什菜
整碟口感新鮮爽脆、帶點避風塘小炒風味,咸度適中。

🍽️麵豉湯
採用蔥花,豆腐,蘿蔔,蜆和菇類等材料煮成,有營養又美味。

🍬甜品
今期既甜品係自家製椰汁糕,入口香滑椰汁味濃厚。
冇錯你冇睇錯 呢間鐵板燒的確座落於屯門-香港嘅偽日本哈哈😂😂而且仲係一堆屋邨之間 非常突出 但睇到門口同入面環境就知道唔係亂咁黎 係認真做嘅 希望拍得上港島九龍水準 想屯門街坊都有得一落街就食到鐵板燒🤤🤤做得街坊生意價錢都親民好多 午市最低$168就食到 晚市最低$998/2人 呢個價喺坊間簡直係天荒夜談😆🐠鯛魚二人套餐($1088/2人)呢個餐有八品 想睇曬有邊八品可以睇相會有餐牌 懶惰嘅我當然都係揀幾樣深刻嘅詳細分享🤭🐟鯛魚柳叫得做鯛魚柳餐 當然講左鯛魚先每人會有三大舊 魚夠新鮮 師傅都冇落好重調味 喺八品入面算冇咁濃味 皮煎得脆 肉質嫩滑 可以食到魚嘅原汁原鮮味😆🦑鮮魷魚主要用左蒜調味 好有心思咁煎左啲炸蒜調味 最想讚係魷魚好有口感 好彈牙 而蒜味亦討好 我平時麻麻地蒜都食左啲炸蒜粒🤣🥩美國安格斯西冷雖然係叫鯛魚柳餐 但西冷係我最深刻嘅 師傅好耐心咁煎每一面 西冷一切就開 詳情睇片 我叫左五成熟 覺得岩岩好 肉汁爆棚 份量亦好多 可以話係必食之選😆🍚黄金炒飯食鐵板燒最鍾意睇師傅炒飯 啲蛋漿包住啲飯粒好治癒 又可以睇到師傅功架 食開鐵皮燒會知道炒飯同平時唔同 會炒到比較乾身 粒粒分

🐠鯛魚二人套餐($1088/2人)

呢個餐有八品 想睇曬有邊八品可
以睇相會有餐牌 懶惰嘅我當然都係揀幾樣深刻嘅詳細分享🤭

🐟鯛魚柳

叫得做鯛魚柳餐 當然講左鯛魚先

🦑鮮魷魚

🥩美國安格斯西冷

雖然係叫鯛魚柳餐 但西冷係我最深刻嘅 師傅好耐心咁煎每一面

🍚黄金炒飯

食鐵板燒最鍾意睇師傅炒飯 啲蛋漿包住啲飯粒好治癒 又可以睇到師傅功架 食開鐵皮燒會知道炒飯同平時唔同 會炒到比較乾身 粒粒分明 呢度都做到呢個效果 同什菜同西冷一齊食好滿足🤓🤓

老實說呢個價不會期望好多 有啲價位較高嘅鐵板燒會有好多不同調味 我會形容泓為比較平實傳統嘅鐵板燒 新界及屯門牛尤其可以去支持一下!😆😆
2023-07-26 36 瀏覽
今日入左屯門行山 出發之前想食鐵板燒 見到呢間價錢相宜 而且lunch set 份量做輕食啱啱好❣️比目魚西冷套餐(一人前) $198🥢季節沙律🥢日本帶子 + 比目魚用牛油煎香帶子 切粒更容易吸收醬汁比目魚軟嫩滑爽 黑椒粒除去腥味 被油脂包裹嘅魚肉彷彿入口即溶🥢美國安格斯西冷 + 炒什菜口感豐富肉質香濃 且肉質厚實 嗌左5成熟啱啱好鎖住肉汁得來又唔會流血水 旁邊嘅雜菜好夠鑊氣 輕炒保持蔬菜色澤 保留爽脆鮮甜🥢黄金炒飯🥢麵豉湯🥢果物今日嘅甜品係椰汁糕 清新🥥去除成餐嘅油膩感 加上酸味味嘅🫐做點綴 相當match❣️鮮三文魚牛柳套餐(一人前) $168🥢季節沙律淋左芝麻醬同黑醋嘅沙律🥗混合左兩種醬料嘅配搭十分新穎 異常開胃🥢鮮三文魚 + 龍脷柳三文魚輕輕煎過外層 賣相外金內粉超吸引 脆薄外皮食落似脆皮龍脷柳肉質細膩 結實不鬆散 軟林林嘅魚肉醃得入味 十分唔錯🥢美國安格斯牛柳 + 炒什菜今次揀咗七成熟但都唔會韌口 牛柳表層被鐵板熱力煎熟 肉質細嫩切開依然見到肉汁💦加埋炸蒜片令肉香更昇華🥢黄金炒飯除咗雞蛋 加埋紅蘿蔔🥕香蔥 令整體顏色更鮮艷吸引 而

❣️比目魚西冷套餐(一人前) $198

三文魚輕輕煎過外層 賣相外金內粉超吸引 脆薄外皮食落似脆皮
龍脷柳肉質細膩 結實不鬆散 軟林林嘅魚肉醃得入味 十分唔錯

🥢美國安格斯牛柳 + 炒什菜

🥢黄金炒飯
除咗雞蛋 加埋紅蘿蔔🥕香蔥 令整體顏色更鮮艷吸引 而且儲存刀工出神入化將香蔥切成蔥末 每啖飯都充滿青蔥香氣

🥢麵豉湯

🥢果物
2023-07-20
午餐
2023-07-24 30 瀏覽
【屯門•泓】✨————————————————————————隱世鐵板燒小店 性格比高 午市堂食200蚊/位有交易 觀看廚師魔術手表演 食材新鮮入口 精緻多汁 望到都流曬口水 送餐呈流水式 一道道料理即時烹調 觀賞性高 燈光光猛 坐位舒適 隱蔽度高 值得推介🍯|鮮三文魚牛柳套餐(一人前)|HKD 168季節沙律、鮮三文魚、龍脷柳、美國安格斯牛柳、黃金炒飯、炒什菜、麵豉湯、果物&🍯|比目魚西冷套餐|HKD 198季節沙律、日本帶子、比目魚、美國安格斯西冷、黃金炒飯、炒什菜、麵豉湯、果物沙律菜新鮮爽口 沙律麻醬入口甜味交集 海鮮類特別色澤光鮮 鐵板上的三文魚及龍脷柳擲板有聲 魚油四溢 沾上海醬汁 更好味牛柳肉質鮮嫩 廚師烹調前會先詢問客人喜愛熟度 所有用餐餐具都精緻亮麗 儀式感滿滿 仲有特製牛肉專用醬汁可以配搭 黃金炒飯更加係觸目表演 飯菜蛋蔥花等喺鐵板上面嘅舞動令你咋舌 熱辣辣嘅炒飯入口更加好味甜品系藍莓拼椰汁糕 高貴大方入口香甜 為滿足嘅一餐劃上句號
【屯門•泓】✨
————————————————————————

🍯|鮮三文魚牛柳套餐(一人前)|HKD 168

&

🍯|比目魚西冷套餐|HKD 198

沙律菜新鮮爽口 沙律麻醬入口甜味交集

甜品系藍莓拼椰汁糕 高貴大方入口香甜 為滿足嘅一餐劃上句號
泓係屯門又想食鐵板燒,原來唔洗出到咁遠,置樂附近就有一間啦。星期六女朋友又唔洗返工,就行咗過去試一試泓呢間餐廳。🥰🥰餐廳裝修簡約,同時可以招待大概十個客人,如果大家都想試下就要預約啦。由於座位唔多,所以座位闊落,坐得好舒適。😊😊我地每人叫咗一個lunch set ,可以試晒牛同海鮮。落order之後好快就黎咗個沙律做前菜。之後師傅就逐樣逐樣食材拎出黎處理,料理前亦會主動講解,好專業。❤️❤️首先,師傅先料理比目魚,龍脷柳,魚三文魚同埋帶子。三款魚類都煎得恰到好處,比目魚肉質細嫩,入口嫩滑,魚帶少許油脂,更添魚油香。三文魚方面,師傅將魚皮煎到好脆口,煎封好既三文魚中間部份依然保持到鮮粉紅色,完全唔會過乾。魚類簡單以鹽同黑椒調味,帶出食材原味,已經好好食。處理魚既同時,師傅都開始處理埋帶子,帶子非常肉厚,帶子表面帶焦脆,肉質滑溜。🥰🥰完成海鮮後就到牛肉,分別係美國安格斯西冷同牛柳。係煎之前,師傅主動問我地想要幾成熟先開始處理。牛扒係啱啱好五成熟,牛柳切成一口牛size,肉質細緻,配上蒜片食更添風味。西冷肉味較濃郁,肉質粉嫩多汁,值得推介。🤭🤭食完海鮮同牛肉,師傅就處理埋黃金炒飯同埋炒雜菜。炒飯

食完海鮮同牛肉,師傅就處理埋黃金炒飯同埋炒雜菜。炒飯蛋香十足,加埋少少青葱,紅蘿蔔粒,增添口感。炒飯粒粒分明,加埋少少黑椒調味令佢更出色。雜菜清脆多汁,亦都好唔錯。😃😃

最後黎埋麵豉湯同埋甜品甜品係自家製既椰汁糕,椰汁味非常濃郁,入口細滑香甜😍😍

2023-07-17 37 瀏覽
聽朋友講屯門有間鐵板燒廚師發板,近近地即管去會一會。叫咗兩個lunch set前菜沙律🥗最基本新鮮沙律菜+蕃茄仔+粟米粒+麻醬廚師會擺好靚盤,新鮮食材任你睇!!主菜有🐟三文魚、龍脷柳、比目魚、日本帶子全部煎得又香又滑,好美味😋原本餐牌上是美國安格斯牛柳和西冷,向廚師表明我嘅有人唔食牛,即時幫我哋換上黑毛豬扒,態度良好!牛柳火喉十足,5至7成熟嫩滑度剛剛好,完全無韌既感覺,齒頰留香,令人回味!黃金炒飯好高水準,用既係日本珍珠米,睇住廚師由一盤白飯,炒至粒粒金黃分明,味道一流。最後甜品係士多啤梨椰汁糕🍓甜度適中,大人小朋友都啱食!老實講,睇得出廚師有功架,食物質素係好既!但論環境似乎仲有進步空間,冷氣亦唔太夠,勝在價格相宜,屬於新界區平民化的Omakase 。
聽朋友講屯門有間鐵板燒廚師發板,近近地即管去會一會。

叫咗兩個lunch set
前菜沙律🥗最基本新鮮沙律菜+蕃茄仔+粟米粒+麻醬

廚師會擺好靚盤,新鮮食材任你睇!!
主菜有🐟三文魚、龍脷柳、比目魚、日本帶子
全部煎得又香又滑,好美味😋

最後甜品係士多啤梨椰汁糕🍓甜度適中,大人小朋友都啱食!

2023-07-14 38 瀏覽
店舖座位大約十個內,大家都可以近距離對住塊鐵板,望住師傅整野食,感受一下呢個咁特別嘅用餐體驗!😗1. 茶碗蒸個蛋好滑,而且岩岩蒸好,熱騰騰。🥚2. 日本帆立貝帆立貝煎到金黃色,上菜前仲有魚子同紫菜,個樣好靚😋3. 廣島蠔🦪外表香脆,咬落完全唔會乾,好好味🤤4.美國安格斯牛柳🥩牛柳超級淋,完全唔會韌,好正,配埋炸蒜同埋日本甜薯5. 黄金炒飯🍚睇住廚師炒飯好治癒,啲飯炒到一粒粒,喺個鐵板度跳跳下好搞笑。除左主食,仲有季節什菜、麵豉湯同埋甜品,好滿足😌。

1. 茶碗蒸
個蛋好滑,而且岩岩蒸好,熱騰騰。🥚

2. 日本帆立貝
帆立貝煎到金黃色,上菜前仲有魚子同紫菜,個樣好靚😋

3. 廣島蠔🦪
外表香脆,咬落完全唔會乾,好好味🤤

4.美國安格斯牛柳🥩
牛柳超級淋,完全唔會韌,好正,配埋炸蒜同埋日本甜薯

5. 黄金炒飯🍚

除左主食,仲有季節什菜、麵豉湯同埋甜品,好滿足😌。
2023-07-13 40 瀏覽
位於屯門既鐵板燒- 泓,中午時段去幾乎包場,質素不錯,整體黎講都好少,但個牛略帶少少鞋。個炒飯好好食、師傅亦好親切,食到最後都好飽。但價錢唔算十分實惠,試過一次就夠。
• 泓 •🌟#屯門彩華花園🌟#屯門隱世鐵板燒 #屯門隱世餐廳 呢日係屯門置樂探朋友 朋友一早就睇到呢間有鐵板燒午市套餐 而且價錢唔貴 所以預早訂定位 咁一入到去 就只係見到一張大枱係中間 好高級ge感覺👀👀分別地揀左兩個唔同ge套餐🌼鮮三文魚牛柳套餐- 三文魚 好新鮮 冇雪味!- 龍脷柳 表面點左一層粉 煎得金黃 多左一層好香脆- 仲有兩個唔同醬汁 酸酸甜甜- 安格斯牛柳 一口size 牛味濃 juicy!👍🏻👍🏻🌼比目魚西冷套餐- 日本帶子 肥美 好鮮味!- 比目魚 肉質嫩滑!- 美國安格斯西冷 五成熟 牛味濃!❣️套餐都配黃金炒飯 味噌湯 季節麻醬沙律 甜品食埋勁飽🤰🏻❣️可以一路睇住師傅烹調 一路食 絕對係一種享受🤗💁🏻‍♀️❣️每一道菜都好好食!🤪🤪
• 泓 •
🌟#屯門彩華花園
🌟#屯門隱世鐵板燒 #屯門隱世餐廳

一入到去 就只係見到一張大枱係中間 好高級ge感覺👀👀

分別地揀左兩個唔同ge套餐

🌼鮮三文魚牛柳套餐
- 三文魚 好新鮮 冇雪味!
- 龍脷柳 表面點左一層粉 煎得金黃 多左一層好香脆
- 仲有兩個唔同醬汁 酸酸甜甜
- 安格斯牛柳 一口size 牛味濃 juicy!👍🏻👍🏻

🌼比目魚西冷套餐
- 日本帶子 肥美 好鮮味!
- 比目魚 肉質嫩滑!
- 美國安格斯西冷 五成熟 牛味濃!

❣️套餐都配黃金炒飯 味噌湯 季節麻醬沙律 甜品
食埋勁飽🤰🏻

❣️每一道菜都好好食!🤪🤪

2023-07-11
午餐
打工仔午餐時間比較短,所以唔可能好似晚餐咁慢慢食,但呢間鐵板燒就做到,抵食而且快!鮮三文魚牛柳套餐$168呢個價錢睇住師傅整俾你食算係合理,唔需要次次食都超級貴鮮三文魚牛柳套餐包含季節沙律,鮮三文魚,龍脷柳,美國安格斯牛柳,黃金炒飯,炒雜菜,麵豉湯。果物鍾意食魚嘅朋友就啱晒你個套餐,有三文魚同埋龍利柳,煎得香脆食得鐵板燒當然牛柳要自己選擇幾成熟,我都係最愛五成熟的肉肉黃金炒飯見師傅用正宗嘅手法快速炒起,食落味道夠火喉炒椰菜因為我本身唔食嘅關係就俾咗朋友麵豉湯唔咸,幾好果物當天竟然係我最鍾意嘅杏仁豆腐,我嫌唔夠喉🥰甜點用佢做結尾好滿足,杏仁豆腐比平日雪糕更滿足

鮮三文魚牛柳套餐$168
呢個價錢睇住師傅整俾你食算係合理,唔需要次次食都超級貴

鮮三文魚牛柳套餐包含

鍾意食魚嘅朋友就啱晒你個套餐,有三文魚同埋龍利柳,煎得香脆

食得鐵板燒當然牛柳要自己選擇幾成熟,我都係最愛五成熟的肉肉

黃金炒飯見師傅用正宗嘅手法快速炒起,食落味道夠火喉

炒椰菜因為我本身唔食嘅關係就俾咗朋友
麵豉湯唔咸,幾好

果物當天竟然係我最鍾意嘅杏仁豆腐,我嫌唔夠喉🥰
甜點用佢做結尾好滿足,杏仁豆腐比平日雪糕更滿足
  • 杏仁豆腐
2023-07-04 47 瀏覽
朋友話book左位請我食鐵板燒雖然舖頭得6-8個位 但舖頭好闊落一開始上個前菜先 螺肉沙律入面有螺肉車厘茄同沙律菜車厘茄酸酸甜甜幾開胃跟住就有魷魚同魚魷魚好厚 一刀刀介開 應該等啲魷魚唔好縮埋一舊 同埋個樣靚啲魚用粉撲左就冇甘易燶同痴低全部都用牛油同蒜頭粒去調味牛扒五成熟 好林 最正係兩粒蕃薯仔可以減少番啲油膩感個炒飯用蛋蔥紅蘿蔔粒炒 粒粒分明好有家的味道最後仲有哈蜜瓜同火龍果做總結食完呢個鐵板燒 好有以前食大漁個種感覺
朋友話book左位請我食鐵板燒

好有家的味道
最後仲有哈蜜瓜同火龍果做總結

食完呢個鐵板燒 好有以前食大漁個種感覺
2023-07-03 953 瀏覽
隱世平民價OMAKASE小店🇯🇵泓(屯門)估唔到屯門都有omakase 😍唔駛出去出面食,方便屯門牛🦬一入去店鋪一眼望曬,只有中間一大張枱,枱中間有個大鐵板,一邊進食一邊欣賞廚師烹調😀嚟哩度食記得要訂位☀️佢地哩度既牛市套餐超抵食!$200都唔駛🤭有齊曬咁多樣野食🤤品質高、又有水準,估唔到屯門都有得食‼️我地叫咗兩個午市一人前套餐:以下兩個套餐都有齊季節沙律🥗、炒什菜、黃金炒飯🍚、麵豉湯🍲、果物🍉✨比目魚西冷套餐 $198日本帶子—牛油加少少清酒烹調,煎得好香,更能襯托出帶子既鮮甜😋比目魚—魚肉好香,一絲絲,魚肉好嫩滑,煎得好香口🐟沾上香草更別有一番風味👍🏻美國安格斯西冷—叫咗五成熟,西冷牛充滿肉汁,好粉嫩,入口沒有半點筋😍✨鮮三文魚牛柳套餐 $168鮮三文魚—充滿魚油既油脂香,香氣噗鼻而來,香煎三文魚恰到好處,味道夠曬鮮美🥰龍脷柳—🐟好嫩滑,鮮甜,沾上香草更惹味美國安格斯牛柳—入口軟嫩,顏色粉粉的,牛味好香濃,切好小小一粒,方便進食🤗配上蒜片簡直一絕😍佢地既果物仲切得好靚,賣相吸睛🤩今日係哈蜜瓜同火龍果😋🏠泓屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖
隱世平民價OMAKASE小店
🇯🇵泓(屯門)

✨比目魚西冷套餐 $198

✨鮮三文魚牛柳套餐 $168

龍脷柳—🐟好嫩滑,鮮甜,沾上香草更惹味

佢地既果物仲切得好靚,賣相吸睛🤩今日係哈蜜瓜同火龍果😋

🏠泓
屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖
2023-06-30
2023-07-02 50 瀏覽
屯門都有靚靚鐵板燒😃唔使出到去咁遠食啦,一入到去裝修以黑色為主調,帶出型格嘅感覺,師傅喺大大塊鐵板面前整嘢食俾你🫶🏻食熄咗個鯛魚二人套餐 $1098/2首先有前菜沙律,然後師傅就拎咗生嘅食材出嚟,鯛魚大大片好厚肉,魷魚白雪雪而且好厚身,預先已經𠝹花紋,整體感覺都唔錯。鯛魚預先已經沾上粉末,已經準備可以拎去煎,師傅用獨特技巧將鯛魚兩邊快速煎令佢乾身😎同時鎖住肉汁,鯛魚嘅份量好多,大大片!我自己好鍾意佢嘅魷魚,佢原片煎,師傅會喺你面前即時切開佢,過程好得意好好睇。魷魚唔會過熟,加咗好多蒜同蔥花炒熱,好好食好惹味❤️之後到我最愛嘅美國安格斯西冷牛扒🥩揀咗五成熟,師傅處理得好好,我食嘅時候裏面仲係粉紅色好靚。安格斯牛扒脂肪比較少,肉質比較結實牛味重。側面仲有蒜片同埋甜番薯配襯,整體都好滿足。仲有炒雜菜同黃金炒飯,值得一提就係黃金炒飯真係好正,師傅落咗好多蛋漿,所以粒粒飯都金黃色。而且佢哋嘅炒飯中間夾住好多蔬菜粒,就算食晒成碗都唔會太飽!最後有麵豉湯同水果清一清喉嚨🫶🏻📍 泓 (屯門)屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖

📍 泓 (屯門)
屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖

2023-06-24 75 瀏覽
日本帆立貝牛柳二人餐廣島蠔極度鮮甜,先炒香火腿粒和蔥花,再煎香蠔身,配在一起吃既吃到火腿的咸香味又有蠔隻的鮮味日本帆立貝相比廣島蠔,帆立貝則較為普通,以牛油煎香帆立貝,肉質夠軟,味道還可以美國國安格斯牛柳色澤很美的牛肉,要了五成熟,但應該熟了點,份量都不少,配上蒜片吃味道濃郁黄金炒飯炒飯炒至乾身,並粒粒分明季節什菜麵豉湯甜 品二人價 $998 /一人價 $520二人餐份量比較適合不大食的人士,每道菜份量適中,廣島蠔最為有特色,午市價格會更為相宜,位置不多建議要提早訂座💰人均: $401-800🌟推薦: 廣島蠔美國國安格斯牛柳🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 Nevergetfat ~
日本帆立貝牛柳二人餐

廣島蠔

日本帆立貝

黄金炒飯
炒飯炒至乾身,並粒粒分明

季節什菜
麵豉湯
甜 品

二人價 $998 /一人價 $520

💰人均: $401-800
🌟推薦: 廣島蠔
美國國安格斯牛柳

🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 Nevergetfat ~
廣島蠔
日本帆立貝
2023-06-16 78 瀏覽
又嚟到置樂搵嘢食,之前已有留意呢間泓鐵板燒🔪,今次心血來潮想試下佢個午餐😆下午五點,可以接受Walk In🤘🏼。兩個人分別叫咗鮮三文魚牛柳套餐✨$169同埋比目魚西冷套餐 ✨$198▫️前菜沙律,酸酸甜甜開胃▫️日本帶子 入口鮮甜嫩肉,大大粒▫️比目魚 無多餘調味,肉質細嫩,入口即溶▫️美國安格斯牛柳 牛味十足, 咬落有口感, 肉汁頗豐富,配埋什菜芽菜一齊食一啲都唔油膩。▫️三文魚夠新鮮,煎得啱啱好,外脆內鮮嫩▫️龍脷柳好綿滑, 少少咸帶出點鮮味,不錯!▫️份量唔細的美國安格斯牛柳,仲有啲油脂好香,五成熟煎得剛好,入口軟腍,亦保持到肉質口感。▫️黃金炒飯,炒至粒粒分明味道唔錯。飲埋個麵豉湯同食埋哈密瓜,呢個午餐夠曬飽!✨呢間店雖然唔大,但好適合小家庭聚會包場慶祝🎉,師傅表示如果要食晚市套餐,最好提早預訂座位,確保到食材新鮮度🦪🦞🐟

▫️前菜沙律,酸酸甜甜開胃

▫️日本帶子 入口鮮甜嫩肉,大大粒
▫️比目魚 無多餘調味,肉質細嫩,入口即溶

▫️三文魚夠新鮮,煎得啱啱好,外脆內鮮嫩
▫️龍脷柳好綿滑, 少少咸帶出點鮮味,不錯!