2023-06-07 129 瀏覽
原來屯門都開咗一間隱世鐵板燒餐廳🍴,位於置樂 價錢上亦都非常之親民,今日同朋友過咗嚟食佢哋嘅lunch🍴,佢哋嘅座位得10個左右 可以預先book位😊-前菜有沙律🥗,沙律菜新鮮爽口然後有 帶子 比目魚 銀鱈魚 同埋三文魚等等帶子好嫩滑 入面啱啱熟 非常之Juicy, 魚肉煎得外脆內嫩 鮮味十足😊-跟住到肉方面 我哋叫咗西冷同牛柳,我哋揀嘅係五成熟 啱啱好 牛味十足 而且有煎咗香脆嘅蒜片 配埋一齊食好正 牛都好冧 -然後有蛋炒飯, 炒到粒粒分明,好有火喉👍🏻-再嚟係麵豉湯 係佢哋新鮮熬製 熱辣辣非常之暖胃 -最後食埋水果 真係好滿足🤍
前菜有沙律🥗,沙律菜新鮮爽口
然後有 帶子 比目魚 銀鱈魚 同埋三文魚等等
然後有蛋炒飯, 炒到粒粒分明,好有火喉👍🏻
再嚟係麵豉湯 係佢哋新鮮熬製 熱辣辣非常之暖胃
最後食埋水果 真係好滿足🤍

2023-06-05
午餐
2023-06-05 95 瀏覽
><fb碌到有人po屯門鐵板燒見近近地就一於試試抽煙系統唔錯 食完身上冇油煙鯛魚二人套餐(1099)首先有味付螺肉沙律鮮魷魚平均地𠝹咗花 有厚度爽彈腍身加上即炸炒蒜蓉 香口惹味鯛魚柳兩邊快速煎封鎖住表面食時好多魚汁流出 濕潤軟腍美國安格斯西冷分別嗌咗7成熟同全熟西冷冇咁肥膩 食其濃郁牛味配上一口甜薯黄金炒飯睇住師傳炒飯好治癒加蛋配料蔥花 炒至粒粒分明季節什菜芽菜清爽 簡單灑上胡椒同鹽已經夠味麵豉湯 足料暖胃甜品甜甜嘅蜜瓜作結><><><><><><><><><><泓屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖
fb碌到有人po屯門鐵板燒
見近近地就一於試試
抽煙系統唔錯 食完身上冇油煙
鯛魚二人套餐(1099)
首先有味付螺肉沙律
甜甜嘅蜜瓜作結
><><><><><><><><><><

屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖
2023-06-01 77 瀏覽
屯門高質日式鐵板燒泓(WAN)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~泓位於屯門,係一間隱世日式鐵板燒,可以邊欣賞廚藝,慢慢品嚐美食,餐廳每一次只能夠容納最多10人,私隱度高,適合私人慶祝。今次小編試的日本帆立貝牛柳二人套餐($998),套餐包括8道菜式,茶碗蒸,日本帆立貝,廣島蠔,美國安格斯牛柳,黃金炒飯,季節雜菜,麵豉湯,甜品。整體味道不錯,分量充足,職員亦都非常友善,值得一試!
屯門高質日式鐵板燒
泓(WAN)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

屯門🤩都有高級🥰鐵板燒🔥,咁就唔洗出🚇市區都有好嘢食🤤。呢間鐵板燒🔥小店只有十個位,全部圍住廚師👨‍🍳,可以欣賞鐵板燒💪師傅嘅功架!前菜沙律🥗新鮮精新又☺️爽口。佢哋有套餐🍱亦有散叫,海鮮🐟我哋揀咗帶子、比目魚、😍銀雪魚同埋三文魚。帶子外邊煎得有🤏少少香脆,入面啱啱熟🥰好嫩滑,而且調味😋都好啱我口味。銀雪魚🐟皮脆肉嫩,鮮味十足又🤤肥美!比目魚🐟十分之香滑👍油脂豐富,三文魚🐟味道濃郁又鮮味😊。肉類🥩我哋揀咗美國🇺🇸安格斯西冷同埋牛柳,我哋要五成熟🔥煎得啱啱好,配埋香脆嘅🧄蒜片同埋迷你蕃薯🍠仔,都幾滿足😋。蛋🥚炒飯粒粒分明😍,火喉十足😎。野菜用咗🥰黑椒調味,咸香🤤惹味。麵鼓湯🥣新鮮炮製,熱辣辣☺️好暖胃。最後食埋🍈生果,大滿足😆!
屯門🤩都有高級🥰鐵板燒🔥,咁就唔洗出🚇市區都有好嘢食🤤。

前菜沙律🥗新鮮精新又☺️爽口。

銀雪魚🐟皮脆肉嫩,鮮味十足又🤤肥美!

比目魚🐟十分之香滑👍油脂豐富,三文魚🐟味道濃郁又鮮味😊。

蛋🥚炒飯粒粒分明😍,火喉十足😎。

野菜用咗🥰黑椒調味,咸香🤤惹味。

麵鼓湯🥣新鮮炮製,熱辣辣☺️好暖胃。

最後食埋🍈生果,大滿足😆!
2023-05-24 35 瀏覽
到左糧尾又想食得好少少,呢間餐廳既lunch都幾抵~ 雖然位置偏遠左少少,如果住開呢頭都可以試下😂.揀左2個set~ 分別有比目魚、三文魚、銀鱈魚、帶子、美國安格斯牛柳、炒飯、湯、水果😍.魚方面,師傅分左唔同時間煎魚,最後一齊所有魚上枱,肉質幾滑,帶子正常發揮🤓.牛柳幾好食,肉質幾嫩,炒飯都做到粒粒分明,最後仲有湯同水果做結尾,午餐黎夠係夠飽既😛.餐廳空間唔大 可以坐三枱~廚師可以專心服務客人😆
揀左2個set~
餐廳空間唔大 可以坐三枱~
廚師可以專心服務客人😆
2023-05-20 48 瀏覽
泓 (屯門)屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖-前幾日去咗屯門食鐵板燒,作為屯門人嘅我之前都冇發現原來屯門都有鐵板燒食,係朋友介紹先知😂呢間鐵板燒喺置樂,喺正咖喱屋隔離,都幾容易搵!-煙三文魚牛柳套餐 $168包芝麻醬沙律,三文魚扒,龍脷柳,牛柳,炒雜菜,味噌湯同埋炒飯,最咪仲有飯後生果~-比目魚西冷套餐 $198同樣地有芝麻醬沙律,比目魚,帶子,西冷,炒雜菜,味噌湯,炒飯,仲有哈密瓜同埋火龍果^_^-今次食嘅係午市套餐,性價比非常之高,食物種類豐富,個人最推薦帶子,用牛油煎香左之後口感滑溜
泓 (屯門)
屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖
煙三文魚牛柳套餐 $168
比目魚西冷套餐 $198
2023-05-14 86 瀏覽
今次母親大人自選餐廳,選了這間屯門的鐵板餐,二人998未計加一。二人計算平民價。坐位唔多,得十個位。相機食先。無得衰的茶碗蒸。廣島蠔煎至少少香脆,配上櫻花蝦和蔥,十分惹味。帆立貝比較熟了點,味道一般。牛柳粒叫了五成,所以有點咬口。黃金炒飯唔錯,粒粒分明,分量足,尾段飽肚一流。黃金炒飯味淡,配上有味雜菜一整食剛剛好。今餐母親節餐十分滿足,整體味道唔錯,分量充足,價格合理,環境乾淨,職員健談,值得再光顧。

二人計算平民價。

坐位唔多,得十個位。

相機食先。

無得衰的茶碗蒸。

廣島蠔煎至少少香脆,配上櫻花蝦和蔥,十分惹味。

帆立貝比較熟了點,味道一般。

牛柳粒叫了五成,所以有點咬口。

黃金炒飯唔錯,粒粒分明,分量足,尾段飽肚一流。

黃金炒飯味淡,配上有味雜菜一整食剛剛好。

2023-05-11
慶祝紀念
母親節
2023-05-09 65 瀏覽
屯門區罕有鐵板燒,位於置樂一帶。門面都十分簡約。座位只有數個,最好要預約吧。點了日本帆立貝牛柳二人套餐,二人價 $998套餐有海鮮有肉,都食得好飽。先來廣島蠔,幾香滑,再加上煙肉碎有點咬口。再上茶碗蒸,蛋蒸得好滑。日本帆立貝,每人都2大粒,個汁有少少梅位,幾FRESH。黄金炒飯,炒得粒粒分明,爽口。美國安格斯牛柳,肉質非常林,一點筋位都冇。季節什菜,芽菜多,少菜...麵豉湯,正常,都係咸咸地啦。最後有水果盆,可惜唔太甜。
屯門區罕有鐵板燒,位於置樂一帶。

門面都十分簡約。

座位只有數個,最好要預約吧。

點了日本帆立貝牛柳二人套餐,
二人價 $998
套餐有海鮮有肉,都食得好飽。

先來廣島蠔,幾香滑,再加上煙肉碎有點咬口。

再上茶碗蒸,蛋蒸得好滑。

日本帆立貝,每人都2大粒,個汁有少少梅位,幾FRESH。

黄金炒飯,炒得粒粒分明,爽口。

美國安格斯牛柳,肉質非常林,一點筋位都冇。

季節什菜,芽菜多,少菜...

麵豉湯,正常,都係咸咸地啦。

最後有水果盆,可惜唔太甜。
2023-05-06 61 瀏覽
又到Weekend 要食番好野獎勵下自己,中午帶同事去試下公司附近鐵板燒《泓》食番個Lunch!呢到Lunch可以話平民價,268已經可以享受海鮮套餐,今日同朋友一人簡咗兩款唔同套餐!日本帶子,鐵板燒帶子絕對係絕配,帶子鮮甜多汁,鮮三文魚燒得皮脆肉嫩;比目魚肉質細嫩潔白,味道較濃郁且油分多,口感更為嫩滑,呢餐滿滿既蛋白質 另外升級咗美國安格斯西冷同牛柳,幼嫩中帶少許咬口,牛肉味道香濃,蘸上少許岩鹽作調味已經滋味無限黄金炒飯,用咗日本珍珠米炒至粒粒金黃乾身,配帶少許什菜,簡簡單單已經食得好滋味!炒什菜有芽菜椰菜等等,最後捧上麵豉湯及果物,果物係時令哈蜜瓜🍈

中伏了!😖人生總會後悔揀錯咗啲餐廳去食🤦🏻‍♀️。話說某日想和同行友人慶祝生日,諗住近近地就喺屯門食,想食好啲啦,係臨時決定,下午打電話好多餐廳已經full左,就只有呢一間有位。其實本身都唔會太期待,因星期日下午book夜晚都仲有位,而且係屯門唯一一間有鐵板燒嘅餐廳,咪決定試吓囉😑裏面有大約10個坐位,我哋叫咗個二人餐$998,用嘅是平價食材高收費,仲有食得唔飽,味道一般。呢個價食呢啲就真係唔抵食啦!唔抵食不特止,個衛生情況仲好差🤮地下油笠笠,對腳好似喺度玩溜冰⛸️😓見到座位下便張鐵板枱啲油漬滲出來黑蚊蚊,好鬼核突🤢不愉快用餐體驗😢

2023-05-02 39 瀏覽
周末計劃左去屯門T•Park參觀,出發前一於係屯門附近食個lunch先,發現有間幾cool既餐廳,門外簡單一個《泓》襯托黑色石磚牆。餐廳內以bar枱形式,客人圍坐在鐵板前,近距離欣賞師傅的烹調手藝,又可以直接交流。打開餐單,最平不用兩百蚊就食到海鮮、牛扒等8道菜套餐。比目魚西冷套餐(一人前)-帶子肉厚、食落鮮嫩滑溜-比目魚簡單以海鹽、胡椒調味,完全吾腥油脂豐富-安格斯西冷叫咗七成熟,熟度控制得岩岩好,牛肉味濃鮮三文魚牛柳套餐(一人前)-三文魚煎到金黃,外皮脆身,非常香口-龍脷柳兩面各沾了薄薄一層麵粉,無刺啖啖肉-安格斯牛柳切粒,配上乾蒜片一齊吃,更加惹味另外,套餐入面包含了前菜沙律、炒飯、什菜和麵豉湯。沙律菜都幾新鮮,配上胡麻醬,好開胃;鐵板上的炒飯炒得乾身而且粒粒分明,帶點蛋香。用一個平民價錢去體驗一次席前鐵板燒,呢間餐廳係一個唔錯嘅選擇。

比目魚西冷套餐(一人前)
-帶子肉厚、食落鮮嫩滑溜
-比目魚簡單以海鹽、胡椒調味,完全吾腥油脂豐富
-安格斯西冷叫咗七成熟,熟度控制得岩岩好,牛肉味濃

鮮三文魚牛柳套餐(一人前)
-三文魚煎到金黃,外皮脆身,非常香口
-龍脷柳兩面各沾了薄薄一層麵粉,無刺啖啖肉
-安格斯牛柳切粒,配上乾蒜片一齊吃,更加惹味

本想食咖哩,但老媽唔想食辣,睇睇隔離店餐牌,價格合理嘅定食,店外觀有點神秘~撳門制入內,一眼睇哂全店只有十個座位,中間位置廚師正在炒煮食材,香氣直逼嗅覺。點了兩個定食,豚肉生姜燒同鐵板燒比目魚,眼看廚師馬不停蹄一樣接一樣去炒,要俾啲耐性等食,約等20分鐘終於開餐,生姜燒好香姜味,比目魚煎得恰好,雜菜為配菜,兩煮調味亦剛好,好好味,跟一碗白飯同麵豉湯,全部吃光光,極為滿足。
2023-04-29
第一次食鐵板燒!本身好緊張,但老師傅勁健談有禮貌,整個用餐氣氛非常歡樂!🥰日本帆立貝牛柳二人套餐 (共8款食物)茶碗蒸🥚蛋蒸得好滑!入面有蟹柳同菇,用雞湯味淋一起蒸,很好的前菜!日本帆立貝帆立貝煎香就加牛油同酒調味,食完粒帆立貝仲可以,用汁點埋沙律菜!3. 廣島蠔🦪👍🏻珍寶蠔,大大隻又肥又厚肉!鐵板燒得勁香,口感creamy!配蔥同煙肉增加口感同味道!最出色既係食完有點膩但配菜係好爽既海藻,即解膩。配搭盡顯心思!4. 美國安格斯牛柳🐂煎得好香,入口即溶,冇筋!5成熟剛剛好!配炸蒜片一口一粒更加惹味。配菜甜蕃薯仔,香甜可口!安格斯牛柳已經好好味!加200蚊改和牛應該不得了。黃金炒飯炒飯其實最顯師傅實力,鐵板夠熱,唔駛落好多油都做到乾爽粒粒分明。另外還有季節什菜、麵豉湯、甜品。甜品是哈蜜瓜和火龍果。整體而言,師傅功架十足,睇佢拆蝦🍤已經係一個表演,快靚正!食物質素好好,擺盤配菜都好有誠意。😋

日本帆立貝牛柳二人套餐
(共8款食物)

茶碗蒸🥚
蛋蒸得好滑!入面有蟹柳同菇,用雞湯味淋一起蒸,很好的前菜!

日本帆立貝

3. 廣島蠔🦪👍🏻

4. 美國安格斯牛柳🐂

黃金炒飯

另外還有季節什菜、麵豉湯、甜品甜品是哈蜜瓜和火龍果。

2023-04-21 82 瀏覽
一早book咗枱星期日晚餐兩位,早一晚自己都同餐廳reconfirm,餐廳亦有回覆確認booking結果去到發現滿座,餐廳話入錯客依家無位叫我哋坐埋一邊等到有人食完先等咗15分鐘 問佢仲要等到幾時 到底點樣先會對錯booking入錯客有位女士聲稱自己一返嚟個場就爆咗 都唔知點樣對booking 可能師傅老人家無對清楚講多兩句佢竟然問: 不如你哋諗吓想點?又同我哋講依家都無辦法 啄住佢都無用叫我哋唔想食其實可以離開我問佢依家叫返個客諗吓點解決?然後仲要叫我哋走?佢話:其實你哋都未比錢 都唔係客。唔好騷擾佢在場食緊嘢嘅客人。呢間餐廳見平時好多post 但咁嘅服務態度大家睇吓會唔會試啦 原來一早預約 再加reconfirm 都係可以隨便walk in 。

結果去到發現滿座,餐廳話入錯客依家無位
叫我哋坐埋一邊等到有人食完先

講多兩句佢竟然問: 不如你哋諗吓想點?
又同我哋講依家都無辦法 啄住佢都無用
叫我哋唔想食其實可以離開

我問佢依家叫返個客諗吓點解決?然後仲要叫我哋走?

呢間餐廳見平時好多post
但咁嘅服務態度大家睇吓會唔會試啦

2023-04-17 53 瀏覽
泓係一間係屯門新開嘅日本餐廳,佢地最主要係想以一個親民嘅價錢提供日式鐵板燒,我地嗰日就點咗日本帆立貝牛柳二人套餐~🙂頭盤係✅茶碗蒸,食落口滑捋捋而且好重蛋香味~面頭嘅蟹籽、同埋入面蟹肉,令到成個茶碗蒸都好有鮮味~😇我地揀咗✅蠔作為當日嘅鐵板燒海鮮,蠔嘅外層煎得好香脆,而入面仲係滑捋捋的~ 蠔醃我好美味,但相對亦都有少少蓋過咗蠔嘅鮮味~ 煙肉炒得好乾身,令呢到菜更加有口感~😛✅帆立貝煎得唔錯,配埋白酒sauce 一齊上,香氣十足~😋✅牛柳粒入口軟腍多汁;旁邊嘅蒜片有炒香過,好似粒粒脆片咁,我地好鍾意佢嘅蒜片~🥰✅炒飯加入咗啲紅蘿蔔粒同大蒜, 炒得非常乾身而且飯粒分明~🥳 ✅麪豉湯入面有昆布同豆腐,清甜可口,感覺幾refreshing~😌

✅帆立貝煎得唔錯,配埋白酒sauce 一齊上,香氣十足~😋