2023-02-12 102 瀏覽
就到情人節,提早系屯門搵左間特別既餐廳預祝,第一次食鐵板燒,師傅系你面前燒,價錢比起出面九龍既平返少少。我地叫左日本帆立貝牛柳二人套餐 $998一開始會先比茶碗蒸比我地食先。一路食既時候,師傅就準備食材同先煎啲配菜,用黎一陣伴碟用。茶碗蒸熱辣辣,有啲茹菌系入面。廣島蠔蠔既size好大隻,望落去貌相吾算太吸引,但味道非常好,食落有少少海水味,未至於完全熟透,所以好juicy。另外配左啲肉絲一齊食,幾特別既食法。日本帆立貝同樣好大粒,師傅系燒既時候已分開幾份,方便進食。帶子以牛油汁煮成,帶子上仲放左三文魚籽,增加鮮味。美國安格斯牛柳師傅會問我地要幾成熟,我地揀左7成,對我地黎講岩岩好。牛柳好軟嫩,完全無根,幾有牛味。配埋脆口又乾爽既炸蒜片同甜薯食好完滿。黃金炒飯 & 麵豉湯配料以雜菜為主,吾系貴價食材,但炒飯炒到粒粒分明,幾有水準。 麵豉湯就正常發揮。炒什菜主要系芽菜較多。甜品系水果,有哈密瓜同菠蘿。

我地叫左日本帆立貝牛柳二人套餐 $998

廣島蠔

日本帆立貝

美國安格斯牛柳

黃金炒飯 & 麵豉湯
麵豉湯就正常發揮。

炒什菜
主要系芽菜較多。

甜品系水果,有哈密瓜同菠蘿。

2023-02-09 70 瀏覽
好耐無食鐵板燒,收工忽然心血來潮想食,都十五十六唔知道有無位🥲好在都有,可以一解我條為食癮😂餐廳坐位唔多,一個爐,十個位左右,所以下次想試就book 定位穩陣呀。.同朋友每人點左個餐,都幾多野食,由沙律到飯後水果,好滿足。.先食個沙律開下胃,之後就有廣島蠔,師傅落左蔥同煙肉碎,十分惹味。.隨後就到銀鱈魚,肉質嫩滑,好香魚油.再來就係西冷,叫左七成熟,食埋四件真係非常滿足,炸蒜係無敵🤩.食完肉又食下菜,壓軸就係炒飯,睇住師父一路炒一路聞到好香🤤加埋大量蔥花,香噴噴而且炒得好乾身,再飲埋碗味噌湯就真係捧住個肚。.最後就飯後果,好在有菠蘿解下膩👍🏻滿足晒。
同朋友每人點左個餐,都幾多野食,由沙律到飯後水果,好滿足。

隨後就到銀鱈魚,肉質嫩滑,好香魚油

最後就飯後果,好在有菠蘿解下膩👍🏻滿足晒。
2023-02-06
2023-02-07 76 瀏覽
今日放工又去屯門置樂揾食,呢間已經bookmark左好耐,今日為左慶祝完成忙碌既一週就去左食。佢門面好吸引,完全望唔到入面,好有神秘感。入到去都幾有氣派,中間個“泓”字好有氣勢,配合前面既鐵板燒格局,同埋圍住鐵板燒坐既bar枱,都好有氣勢。場內座位唔算太大,大約可容納10人,都幾夠私隱度。另外,呢度都可以包場做一啲private party,有埋backdrop添。今晚我地食左: <日本帆立貝牛柳二人套餐>($998)🔸️茶碗蒸 (8.8/10)蛋十分之滑,都十分鮮味。 🔸️日本帆立貝 (9/10)呢個燒帆立貝十分之好味,佢加牛油同清油一齊燒,帆立貝鮮甜而且肉質厚實,配埋蟹籽超好味,記住飲埋最尾嗰啖精華😋😋 🔸️廣島蠔 (9/10)每人兩隻燒廣島蠔都超級好味,外面煎得脆,入面仍然保留廣島蠔既肉汁同鮮味,咬落去爆汁!十分正! 🔸️美國安格斯牛柳(8.5/10)有6份美國安格斯牛柳粒加一堆炸蒜,牛肉有肉感又夠juicy,配埋炸蒜係十分惹味。 🔸️黃金炒飯 (8.5/10)呢個黃金炒飯炒得好好,粒粒珍珠米都包住黃金色既蛋液,食落乾身有鑊氣,配合埋啲海鮮同葱粒好難停到口。 🔸️季節雜菜 (8.5/10)椰

<日本帆立貝牛柳二人套餐>($998)
🔸️茶碗蒸 (8.8/10)
蛋十分之滑,都十分鮮味。

🔸️日本帆立貝 (9/10)

🔸️廣島蠔 (9/10)

🔸️美國安格斯牛柳(8.5/10)

🔸️黃金炒飯 (8.5/10)

🔸️季節雜菜 (8.5/10)
椰菜芽菜炒得好嫩,脆身感覺。加埋鰹魚片好有日本風味。

🔸️麵豉湯 (8/10)
🔸️生果盆(8/10)

✏️總括而言,坐得舒適又無限時,價錢親民得黎又燒得幾有水準。
廚師發板-海鮮套餐$268屯門而家間性價幾極高嘅廚師發板燒😌$300內就可以食到一個午市🙃1.沙律🥗加咗日式麻醬😊啲菜好新鮮爽口2.廣島蠔🦪超級驚為天人😌又新鮮又肥美3.三文魚🐟燒得啱啱好😍魚皮有啲油脂好惹味4.日本帶子勁大粒5.墨魚爽口大牙6.美國安格斯牛柳🥩+$50可以揀幾多成熟😙肥瘦油脂比例啱啱好7.黃金炒飯🍚加咗雞蛋😂青椒😍洋蔥😘同埋蔥😎啲飯粒粒分明8.麵豉湯材料豐富😜有海帶同埋豆腐9.炒什菜🥬食啲清淡啲😙中和返個口味10.果物切得勁靚😙哈密瓜好甜😍菠蘿就ok新鮮
廚師發板-海鮮套餐$268

食啲清淡啲😙中和返個口味

10.果物
切得勁靚😙哈密瓜好甜😍菠蘿就ok新鮮
2023-02-04 51 瀏覽
屯門鐵板燒「泓」價格親民💕 日本帆立貝牛柳二人套餐有8道菜份量剛好,非常滿足😉✨茶碗蒸口感綿滑👍🏻內有冬菇同蟹柳,味道鮮甜✨日本帆立貝師傅加咗牛油🧈一齊燒放咗魚籽同紫菜喺上面提升鹹香味道,入口彈牙👍🏻✨廣島蠔肉質肥厚🤩燒得外脆內軟加咗燒過嘅煙肉同蔥粒非常惹味👏🏻👏🏻✨美國安格斯牛柳自行選擇生熟度,面層燒得焦香👍🏻咬落肉質軟腍多汁😚配有一口蕃薯🍠香甜軟糯🤤我唔夠喉喎🤣🤣✨黃金炒飯師傅即場炒😍我即時學🤣🤣炒飯粒粒分明,加入蔥粒、櫻花蝦同紅蘿蔔粒全部尺寸一致,非常有口感✨季節什菜用時令新鮮蔬菜🥬炒有我鍾意嘅芽菜,口感爽脆❤️✨麵豉湯熱騰騰好溫暖🤭飲湯清下味蕾✨生果有香甜菠蘿同爽口哈密瓜食得好開心
屯門鐵板燒「泓」價格親民💕
日本帆立貝牛柳二人套餐有8道菜
份量剛好,非常滿足😉

✨茶碗蒸
口感綿滑👍🏻內有冬菇同蟹柳,味道鮮甜

✨日本帆立貝
師傅加咗牛油🧈一齊燒
放咗魚籽同紫菜喺上面
提升鹹香味道,入口彈牙👍🏻

✨廣島蠔
肉質肥厚🤩燒得外脆內軟
加咗燒過嘅煙肉同蔥粒
非常惹味👏🏻👏🏻

✨美國安格斯牛柳
自行選擇生熟度,面層燒得焦香👍🏻
咬落肉質軟腍多汁😚
配有一口蕃薯🍠香甜軟糯🤤我唔夠喉喎🤣🤣

✨黃金炒飯
師傅即場炒😍我即時學🤣🤣
炒飯粒粒分明,加入蔥粒、櫻花蝦同紅蘿蔔粒
全部尺寸一致,非常有口感

✨季節什菜
用時令新鮮蔬菜🥬炒
有我鍾意嘅芽菜,口感爽脆❤️

✨麵豉湯
熱騰騰好溫暖🤭飲湯清下味蕾

✨生果
有香甜菠蘿同爽口哈密瓜
食得好開心

2023-02-04 43 瀏覽
屯門地膽好閨蜜帶我嚟屯門置樂區內唯一的一間鐵板燒,餐廳門面很特別,只有簡單一幅灰色的水泥牆再加上餐廳的名字 “泓” @wanteppanyaki 講真不是地膽有可能行過經過都未必發掘到這間餐廳,但係可能就係因為有點神秘感,反而更有特色,印象更深刻 餐廳地方不大只有10個座位,十分整齊企理,簡潔優雅,牆上擺放著各種日本酒的擺設,添了不少和風氣氛. 唔好以為即席鐵板燒就一定會好貴,午市定食套餐食足八味都只係$168起,我打開個menu果陣都覺得,價錢真的很親民啊! 🔮鮮三文魚牛柳套餐 $168🔮比目魚西冷套餐 $198 🔸️麵鼓湯及季節沙律~傳統的日式高級料理常以海草莖做前菜,餐廳竟以海草莖作前菜沙律,酸甜醒胃又得體 🔸️主菜陸續出場喇!廚師將新鮮的比目魚,三文魚,龍利柳和鮮帶子 俾客人過吓目,所以海鮮肉質非常新鮮,特別係帶子非常厚身. 廚師先以牛油煎香鐵板,以熟練的廚藝,三兩下手勢已把海鮮煮好,魚肉質非常軟滑而香口,特別是三文魚更有陣陣的魚油香味,最喜歡還是燒帶子,入口彈牙,那個燒汁不但有牛油香而且還有海鮮的鮮味,微咸而帶清甜.👍👍thumb up! 🔸️美國安格斯牛柳🔸️美國安格斯西冷扒 兩款

🔮鮮三文魚牛柳套餐 $168
🔮比目魚西冷套餐 $198

🔸️主菜陸續出場喇!

🔸️美國安格斯牛柳
🔸️美國安格斯西冷扒

兩款牛都是美國安格斯的level,牛柳我地點了七成熟,西冷扒就點了5成熟;廚師先將大量的蒜片以牛油炒至乾脆,然後邊支煎牛邊炒野菜,令到野菜可以同時吸收牛油和牛肉汁,十分入味;
西冷扒入口軟腍,五成熟火喉剛剛好,牛肉汁慢慢從肉裡滲出來,我就將一塊蒜片放在牛扒上一齊食,更加惹味; 牛柳粒牛味濃郁,略點鹽巴更提牛味啊!

🔸️黃金炒飯
鐵板炒飯,每粒米飯都炒得很乾身,入口惹味外更很有鑊氣,又香口,正呀!

🔸️果物
最後來個精緻的果盤refresh 吓,有擺盤之餘,也是減膩之選!

食鐵板燒最開心就係睇住廚師即席表演,king king kang kang的鐵板鑊鏟炒嘢食的聲音,還有煎食物時的si si sa sa聲,還有陣陣香味撲入我的鼻,再看著廚師煮食的功架,成個畫面真的是賞心悅目啊!

臨走前還跟廚師老闆聊了一會,他們都很nice,原來menu 上的食物, 其實是可以按個人喜愛更改的,什至乎可以預先跟廚師溝通好,可訂製menu的,再報價的,更歡迎包場做小型飯聚,生日飯局等.
題外話/補充資料: 👉餐廳座位不多,建議預先訂位
2023-02-03 37 瀏覽
早排同男朋友放假去屯門玩,順手試左呢個好多好評又抵食既鐵板燒,佢地午市套餐最平$168就有交易,有8樣野食好豐富,食到好飽🥰⁂⁂⁂⁂午市套餐⁂⁂⁂⁂❀鮮三文魚牛柳套餐$168❀D餐最主要就係海鮮+牛肉有分別,三文魚柳有2塊,煎到外層金黃色,魚油好香,入口皮脆肉嫩;龍脷柳食落幾滑,肉質唔腥唔鬆散👍🏻安格斯牛柳脂肪分佈均勻,肉理細緻,配上炸蒜食別有風味。❀比目魚西冷套餐$198❀比目魚柳肉質鮮嫩,味道鮮美,煎香後用上鹽及黑椒調味已經唔錯;安格斯西冷叫左七成熟,食落牛味濃又Juicy。❀沙律❀沙律菜都幾新鮮,份量足。❀ 黃金炒飯❀用蛋+紅蘿蔔粒+蔥炒成,D飯食落粒粒分明,如果加埋櫻花蝦炒就更香口。❀麵豉湯❀有少少口腐同海帶,味道都Ok。❀果物❀係菠蘿同蜜瓜既水果拼盤菠蘿酸酸甜甜又多汁,切到好大塊,我超鐘意😍😍
早排同男朋友放假去屯門玩,
順手試左呢個好多好評又抵食既鐵板燒,
佢地午市套餐最平$168就有交易,
有8樣野食好豐富,食到好飽🥰

⁂⁂⁂⁂午市套餐⁂⁂⁂⁂

❀鮮三文魚牛柳套餐$168❀
D餐最主要就係海鮮+牛肉有分別,
三文魚柳有2塊,煎到外層金黃色,
魚油好香,入口皮脆肉嫩;
龍脷柳食落幾滑,
肉質唔腥唔鬆散👍🏻

安格斯牛柳脂肪分佈均勻,
肉理細緻,配上炸蒜食別有風味。

❀比目魚西冷套餐$198❀
比目魚柳肉質鮮嫩,味道鮮美,
煎香後用上鹽及黑椒調味已經唔錯;
安格斯西冷叫左七成熟,
食落牛味濃又Juicy。

❀沙律❀
沙律菜都幾新鮮,份量足。

❀ 黃金炒飯❀
用蛋+紅蘿蔔粒+蔥炒成,
D飯食落粒粒分明,
如果加埋櫻花蝦炒就更香口。

❀麵豉湯❀
有少少口腐同海帶,味道都Ok。

❀果物❀
係菠蘿同蜜瓜既水果拼盤
菠蘿酸酸甜甜又多汁,
切到好大塊,我超鐘意😍😍
2023-01-29 42 瀏覽
想試席前鐵板燒但又揾唔到間又平又好食?🤗泓WAN幫到你👼🏻不過就記得要先訂位,因為餐廳既座位都有限,而當日去如果無訂座都無辦法🤣。呢個價錢係出面基本上係唔會揾到😌仲要係席前料理,即使買個體驗都值得😍。🐒午市鮮三文魚牛柳套餐(一人前)💰$168+$50升級美國安格斯西冷👉🏻季節沙律👉🏻鮮三文魚👉🏻魷魚👉🏻美國安格斯牛柳👉🏻黄金炒飯👉🏻炒什菜👉🏻麵豉湯👉🏻果物一個套餐基本上就會包哂八款食物,由前菜沙律🥗到生果,每款都係one by one咁出,唔會chur你都唔會要你等好耐,上菜速度係岩岩好😇而份量方面都夠哂一個人食👍🏼。🐒日本黑毛豬💰$118🐒日本帆立貝💰$98🐒日本廣島蠔💰$68另外都有唔少散嗌既options,同埋地都係會根據你既要求而即席係你面前去烹調,亦可以根據自己既飽滿度而去Add-on,而價錢都十分化算🤩人性化之餘,食材都非常新鮮,怪唔得連平日下午都爆場💥

👉🏻季節沙律

🐒日本帆立貝💰$98
🐒日本廣島蠔💰$68

1K
2023-01-14 103 瀏覽
泓 (屯門)屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖日本帆立貝牛柳二人套餐$998望住廚師認真製作食物,專注專業,賞心悅目。日本帆立貝大大粒,雪白爽口,鮮甜,香煎酒味香濃。廣島蠔廣島蠔鮮味十足,非常juicy,加上又香又惹味嘅碎煙肉,好滿足。美國安格斯牛柳外脆內嫩,安格斯牛柳五成熟,齒頰留香,肉質鮮嫩甜美,薯蓉充滿安格斯牛油嘅香味,入口即溶,滑不流口。黄金炒飯師傅親自喺你面前製作,好細心,香氣撲鼻, 加埋多款配菜,將炒飯提升到極致,簡直係色香味俱全,極力推介季節什菜芽菜爽脆,調味同鐵板燒嘅新鮮感先係重點。麵豉湯新鮮即制,熱辣辣。茶碗蒸鮮滑到不得了,入面嘅蟹柳同埋冬菇都係鮮甜。甜品水果盤,菠蘿同埋哈密瓜都好鮮甜。
泓 (屯門)
屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖

日本帆立貝牛柳二人套餐$998

望住廚師認真製作食物,專注專業,賞心悅目。

日本帆立貝
大大粒,雪白爽口,鮮甜,香煎酒味香濃。

廣島蠔

美國安格斯牛柳

黄金炒飯

季節什菜
芽菜爽脆,調味同鐵板燒嘅新鮮感先係重點。

麵豉湯
新鮮即制,熱辣辣。

茶碗蒸
鮮滑到不得了,入面嘅蟹柳同埋冬菇都係鮮甜。

甜品
水果盤,菠蘿同埋哈密瓜都好鮮甜。
2023-01-14 71 瀏覽
心血來潮想食鐵板燒 近近地係屯門搵咗間平價嘅午市套餐teppanyaki 估唔到平得黎仲要幾好食~🤭今次試左2款唔同嘅午市套餐鮮三文魚牛柳套餐 (主菜係三文魚🐟、龍脷柳、安格斯🥩牛柳)比目魚西冷套餐(主菜係比目魚🐠、帶子、美國安格斯🥩西冷)兩個套餐都會包季節沙律🥗麵豉湯🥣黃金炒飯🍚水果🥭個人最中意係安格斯牛柳 雖然份量唔多但食落都好嫩滑~整體雖然每份個份量睇落唔多 但係原來都幾飽 而且呢個價錢真係超級抵 絕對值得再食!!!!🥹Revisit: yes💖💰: 300pp
今次試左2款唔同嘅午市套餐
鮮三文魚牛柳套餐
(主菜係三文魚🐟、龍脷柳、安格斯🥩牛柳)
比目魚西冷套餐
(主菜係比目魚🐠、帶子、美國安格斯🥩西冷)
兩個套餐都會包季節沙律🥗麵豉湯🥣黃金炒飯🍚水果🥭

Revisit: yes💖
💰: 300pp
2023-01-09 77 瀏覽
黎到呢間食午市鐵板燒套餐 以黑灰色為主 座位不多 廚師會在你面前煮🔸比目魚西冷套餐 $198 (一人前)包括: 沙律 日本帶子 比目魚 美國安格斯西冷 黃金炒飯 炒什菜 麵豉湯 生果用了新鮮的食材 簡單的調味 加上廚師的手藝日本帶子會一分為二 表面會有微微焦香 鮮甜嫩口比目魚的皮煎到好脆 魚肉嫩滑美國安格斯西冷可以自己揀幾多成熟 肉嫩多汁🔸鮮三文魚牛柳套餐 $168 (一人前)包括: 沙律 鮮三文魚 龍利柳 美國安格斯牛柳 黃金炒飯 炒什菜 麵豉湯 生果鮮三文魚香煎後油脂都出來了龍利柳魚肉夠嫩 美國安格斯牛柳會用粒上 變到一口牛📍泓📌屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖
黎到呢間食午市鐵板燒套餐
以黑灰色為主 座位不多 廚師會在你面前煮
🔸比目魚西冷套餐 $198 (一人前)
用了新鮮的食材 簡單的調味 加上廚師的手藝
日本帶子會一分為二 表面會有微微焦香 鮮甜嫩口
比目魚的皮煎到好脆 魚肉嫩滑
美國安格斯西冷可以自己揀幾多成熟 肉嫩多汁
🔸鮮三文魚牛柳套餐 $168 (一人前)
鮮三文魚香煎後油脂都出來了
龍利柳魚肉夠嫩 美國安格斯牛柳會用粒上 變到一口牛
📍泓
📌屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖
2023-01-02 67 瀏覽
泓 鐵板燒📍 Tuen Mun, Castle Peak Road-Castle Peak Bay, 351號, No 26 Rainbow Garden Block A👅4/5 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸自從搬左去大西北,就開始搵緊有咩好東西餐廳,俾我發現屯門有間性價比超級高既鐵板燒餐廳,平民貼地價錢可以享受到鐵板燒既專屬服務。我地叫個一個牛柳餐同埋海鮮拼盤,每個餐都會包括一個前菜沙律🥗同埋味增湯🍲海鮮拼盤裡面有帶子、墨魚、三文魚同埋生蠔,見到廚師係客人面前將海鮮調味,煎熟,感覺好治癒,每一樣加左黑椒同牛油調味的海鮮好正😊之後個牛柳餐廚師會先問客人想要幾多成熟,我地就叫左七成熟,呢個牛肉的肉質都好嫩,唔係d鞋口牛肉。食到呢度食唔飽都唔緊要,仲有一個櫻花炒飯,熱辣辣超香口,仲一定可以填飽個肚。最後仲有一碟水果去除油膩,一半哈密瓜一半菠蘿的水果拼盤。總結:一餐燒肉的價錢,可以食到日式鐵板燒,有興趣的朋友不妨一試。#hkfoodie #tuenmunrestaurant #Teppanyaki #zoeintuenmun
泓 鐵板燒
👅4/5

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

最後仲有一碟水果去除油膩,一半哈密瓜一半菠蘿的水果拼盤。

2022-12-29
原來屯門置樂隱身了一間日式鐵板燒店。黑色的門面設計,予人一種感覺低調又私隱度高的日式風格,加上彩華花園除了附近住客外,普遍人流不多,非細心留意的話可能會容易被經過略過~餐廳大約可容納十個座位,U型圍坐式的席前鐵板燒。 午市有定食、鐵板燒套餐、冷盤小食供應。一睇餐牌,原來價錢咁平民貼地,性價比高,午市定食最平$68起。🥩 美國安格斯西冷 午市定食 $128麵豉湯白飯 🦪 海鮮午市套餐 (一人前) $268季節沙律日本帶子 (以酒、醬汁、檸檬水調味)廣島蠔 (會搭配燒煎得脆身的煙肉和香蔥)鮮三文魚墨魚柳 (厚身!)黄金炒飯 (炒飯可選擇需要加香蔥與否)炒什菜麵豉湯果物 (菠蘿&哈密瓜)_______________泓 (屯門)屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖_______________

原來屯門置樂隱身了一間日式鐵板燒店。

🥩 美國安格斯西冷 午市定食 $128
白飯

🦪 海鮮午市套餐 (一人前) $268
季節沙律
日本帶子 (以酒、醬汁、檸檬水調味)
廣島蠔 (會搭配燒煎得脆身的煙肉和香蔥)
鮮三文魚
墨魚柳 (厚身!)
黄金炒飯 (炒飯可選擇需要加香蔥與否)
炒什菜
麵豉湯
果物 (菠蘿&哈密瓜)

_______________

泓 (屯門)
屯門青山公路351號彩華花園地下26號舖

_______________

2022-12-30
2022-12-21 55 瀏覽
以黑色同灰色為主調,風格樸實,座位只有十個,全都圍繞著鐵板燒爐,可欣賞師傅手藝!日本帆立貝牛柳二人套餐 $998👉🏻茶碗蒸非常嫩滑,內有粒粒小蘑菇,口感豐富!👉🏻日本帆立貝加左清酒,更提升鮮味!仲有三文魚籽,美感滿分!👉🏻廣島蠔外層煎得香脆但不會令肉質過老,好肥美,牛油炒煙肉鋪面,更惹味!👉🏻美國安格斯牛柳幾成熟自己話事,我地叫左7成,切粒上,厚實但易咬,唔會好韌好鞋,仲可以點岩鹽或燒汁!配菜有香脆蒜片同小蕃薯!👉🏻黄金炒飯粒粒分明,而且都好足料,有蛋、葱花、紅蘿蔔同櫻花蝦!👉🏻季節什菜炒得好入味,不會過火👉🏻麵豉湯唔會好咸,飲完唔會好頸渴,中意有腐皮同海帶👉🏻甜品哈密瓜同菠蘿,好香甜,夠fresh!喜歡呢度簡潔得黎夠寬敞,食完又無咩油煙味,呢度位置夠貼地,平民,性價比高!

日本帆立貝牛柳二人套餐 $998

👉🏻茶碗蒸
非常嫩滑,內有粒粒小蘑菇,口感豐富!

👉🏻日本帆立貝
加左清酒,更提升鮮味!仲有三文魚籽,美感滿分!

👉🏻廣島蠔

👉🏻美國安格斯牛柳

👉🏻黄金炒飯
粒粒分明,而且都好足料,有蛋、葱花、紅蘿蔔同櫻花蝦!

👉🏻季節什菜
炒得好入味,不會過火

👉🏻麵豉湯
唔會好咸,飲完唔會好頸渴,中意有腐皮同海帶

👉🏻甜品
哈密瓜同菠蘿,好香甜,夠fresh!

2022-12-21 38 瀏覽
屯門 - 泓經過門口已經畀佢個外牆吸引住,灰色一整片磚牆,簡約嘅設計,但係感覺上好高級,店內嘅裝修只有少量嘅座位,圍繞着鐵板燒爐,可以望住師傅即場烹飪,除咗喺味覺仲係視覺上嘅一大享受午市鮮三文魚牛柳套餐(一人前) 每位 $168- 季節沙律有生菜、粟米、蕃茄,沙律菜好新鮮夠爽脆- 鮮三文魚- 龍脷柳鮮三文魚和龍脷柳一齊上碟,煎得外焦內滑嫩,三文魚充滿油脂,魚皮脆卜卜- 美國安格斯牛柳揀咗五成熟,內裏呈現粉紅色,肉質嫩有咬口,而且牛味濃,可連同旁邊嘅炸蒜一齊食,更香- 黄金炒飯用咗洋蔥、蘿蔔、蔥花、翠玉瓜和蛋,選用珍珠米,每粒飯粒粒分明,味道香甜- 炒什菜食咗充滿油脂嘅嘢,食個炒雜菜,減輕油膩感- 麵豉湯最後有一個湯作為結尾,呢個天氣飲好暖胃,仲有時令水果,總括嚟講,呢間係一間性價比極高嘅餐廳,除咗可以享用席前鐵板燒,亦都可以根據個人條件,選擇唔同嘅套餐
屯門 - 泓

午市
鮮三文魚牛柳套餐(一人前) 每位 $168

- 季節沙律
有生菜、粟米、蕃茄,沙律菜好新鮮夠爽脆

- 鮮三文魚
- 龍脷柳

- 美國安格斯牛柳

- 黄金炒飯
- 炒什菜
食咗充滿油脂嘅嘢,食個炒雜菜,減輕油膩感

- 麵豉湯