2020-07-13 617 瀏覽
經過旺角又想食泰國嘢就嚟試試呢間連鎖店啦下午茶都會免費送一罐汽水麵粉類仲會送一份小食添,都好似幾抵叫咗一個海南雞飯同埋泰式船仔湯金邊粉,小食就要咗扎肉沙律先講個海南雞飯,隻雞比較肥,雞皮好厚,個人比較喜歡薄皮小小嘅雞。至於個飯就有點兒濕,但係個雞醬都好食嘅,至於個冬瓜雞湯雖然見唔到湯料,但都幾好味泰式船仔金邊粉可以揀豬肉或者牛肉,我就揀咗牛肉不過就好un,但係兩粒丸仔都幾好食,但個湯底就淡左少少,如果在濃返啲就好食紮肉沙律唔係好夠酸,舊紮肉又冇乜味,不過都切得幾厚嘅
經過旺角又想食泰國嘢
就嚟試試呢間連鎖店啦

下午茶都會免費送一罐汽水
麵粉類仲會送一份小食添,都好似幾抵

叫咗一個海南雞飯同埋泰式船仔湯金邊粉,小食就要咗扎肉沙律

紮肉沙律唔係好夠酸,舊紮肉又冇乜味,不過都切得幾厚嘅

2020-06-26 201 瀏覽
比佢平嘅大把,比佢平得來又好吃嘅都大把。未試過油飯都可以咁難吃嘅海南雞飯。冬瓜雞湯冇冬瓜冇雞,真心d冬瓜唔攞出來擺係煲度做咩?tea餐個價錢同個餐,算不上合理。
tea餐個價錢同個餐,算不上合理。
海南雞飯
2020-03-25 307 瀏覽
這天晏食早餐,午餐就不吃了,等到下午茶時間,來到附近,見這兒的海南雞飯下午茶價錢看來都算吸引,就在這間海南雞飯連鎖店隨便吃頓海南雞飯下午茶好了。這「泰式海南雞配雞油香飯及冬瓜雞湯」($41),還有罐裝汽水附奉的下午茶,海南雞賣相普通,幸好除了雞翼之外,其餘四件都已去骨,蘸點泰式辣醬,味道也過得去。最失敗的是那些明顯過濕,黏成一團的雞油香飯,油香欠奉,反而那冬瓜雞湯,雖然見不到雞,也見不到冬瓜,夠味之餘不會讓人感到是師傅的功勞,還算可以。才四十元左右的下午茶,這份量,這質素,不算好,勉強還可以吧!
2019-09-01 493 瀏覽
呢期喜愛食海南雞飯,昨日去了黃大仙北館個間泰國菜餐廳食海南雞,非常好味。今日諗起呢間就幫襯呢間,以前有食過都0k。但今次食我覺得真係好難食,雞油飯唔香,無嘜味,另外飯的質感係爛飯一碗!!!好像小孩子或老人家吃的爛飯。超級難食!好在還未叫多一個外買。食咗一半放棄🤮🤮🤮沒有下次!
沒有下次!
2019-09-01
午餐
2019-07-21 444 瀏覽
昨天和朋友買東西做手工, 唔經唔覺已經又到咗食晚飯嘅時間。 大家都毫無頭緒食d咩, 喺附近求其搵間舖頭食嘢。😶😶😶附近有好多食肆, 朋友不想排隊, 所以見到 泰國人海南雞有位就入咗去喇。我們好像叫了些套餐同埋單點 , 大約有以下嘅食物:招牌海南雞青咖哩黃咖哩豬頸肉沙律泰式鹵水拼盤小食拼盤冬陰功湯時菜海南雞都算幾滑,但係冇乜未味😐😐分量算正常。豬頸肉沙律,真係麻麻地😣, 強烈嘅雪藏味, 試圖用很多的酸辣醬來掩蓋。泰式鹵水拼盤, 食物 只有淡淡的鹵水味 , 主要係靠 另外加落去嗰醬汁調味。青咖哩味道正常。其實大部份嘢食嘅味道都一般, 以呢佢個價錢嚟講 , 算係過得去了。

我們好像叫了些套餐同埋單點 , 大約有以下嘅食物:
招牌海南雞
青咖哩
黃咖哩
豬頸肉沙律
泰式鹵水拼盤
小食拼盤
冬陰功湯
時菜

海南雞都算幾滑,但係冇乜未味😐😐
分量算正常。

青咖哩味道正常。

2019-05-07 359 瀏覽
做野忙到冇時間lunch, 3點幾先得閒,餓餓地,又想食雞,就揀左尼間泰國人海南雞叫左碟海南雞飯+香茅青檸蝴蝶花茶😁😁😁碟海南雞飯好普通,不論雞和油飯都係極之普通,反而杯飲品有D意外地好飲

叫左碟海南雞飯+香茅青檸蝴蝶花茶😁😁😁
2019-05-02
夜晚落堂已經9.幾 咁啱想食泰國野 見到泰國人海南雞就入左去試下 諗住食個快dinner😝😝😝我地分別叫左青咖喱雞飯 豬頸肉金邊粉 沙嗲串燒🥰🥰🥰沙嗲串燒熱辣辣 沙嗲醬甜甜地 啱曬我心水😋 肉亦都無燒燶!青咖哩飯反而無咩辣味😱😱😱 但明明餐牌有兩隻辣椒🌶️仔 仲諗住可以辣下過吓癮😢 豬頸肉浸係湯入面 變得好奇怪🤷🏻‍♀️ 湯底淡亦無味 味道普通😳 但絕對對得起價錢 屬於平價泰國菜🤫🤫🤫推薦:⭐️⭐️⭐️

我地分別叫左青咖喱雞飯 豬頸肉金邊粉 沙嗲串燒🥰🥰🥰

推薦:⭐️⭐️⭐️

2019-02-27 216 瀏覽
今日出旺角行街,行到攰想搵個地方坐下食餐快飯,所以揀咗入嚟食。泰式海南雞 配雞油飯齋睇外表都真係覺得佢唔錯,但我略嫌雞肉太乾,而且斬得唔好,一舊連住一舊咁。而且所講嘅雞油飯唔夠香又好似唔夠油咁,衰啲講句自己煮都好過佢。但佢用嘅雞醬就唔錯,幾好味。泰式豬手飯幾鍾意佢嘅豬手煮得夠軟,夠入味,豬手啲皮食落去好有口感,而且又冇乜羶味唔錯。
泰式海南雞  配雞油飯

泰式海南雞 配雞油飯

2019-02-26
2018-12-27 160 瀏覽
放完幾日假又要返工啦,人少少諗唔到食咩好,行過見到呢間泰國人海南雞餐廳就決定食呢間。中午都好似幾多人食,咁啱剩返一張枱。睇睇個餐牌大概都係食咖喱飯啊,海南雞飯,仲有啲泰式嘅湯粉,呢啲set每個都係$50至$60,仲包一杯冷熱飲品。我今日揀咗一個青咖喱雞飯,餐牌見到呢個青咖喱有兩個辣椒,好似比起黃咖喱辣,但食落其實都唔覺得辣咁黃咖喱味完全唔辣? !佢啲雞係雞絲/雞粒?冇咩口感而且雞味道普通,至於青咖喱感覺比較奶油, 小小香味。呢款喇沙扎肉魚蛋湯金邊粉味道比較淡冇咩喇沙味總括嚟講呢間餐廳呢個價位嘅水準算不過不失啦

中午都好似幾多人食,咁啱剩返一張枱。

咁黃咖喱味完全唔辣? !

呢款喇沙扎肉魚蛋湯金邊粉味道比較淡冇咩喇沙味
總括嚟講呢間餐廳呢個價位嘅水準算不過不失啦

2018-11-17 478 瀏覽
又到Lunch嘅時間..今日突然好想食雞飯..但一時3刻真係諗唔到邊度有好食嘅雞飯食...行下行下見到泰國人海南雞,好啦, 就食佢!佢有LUNCH SET的~有飯有粉~我話左要食雞飯的嘛, 咁當然係叫泰式海南雞配雞油香飯啦!泰式海南雞配雞油香飯 ($57)有碟雞啦~ 雞嘅份量都幾多~多到坐隔離唔識嗰個女人望到, 大叫左聲: 嘩! 個雞飯有半隻雞咁多!!其實當然冇半隻雞咁多啦, 但都過十舊雞嫁!都算幾多了!另外仲有碗雞油香飯, 有碗湯,仲跟杯餐飲~雞油香飯呢個...OK啦, 一般般啦, 唔係難食, 但都唔係好食囉,因為D飯濕, 我個人唔中意食濕嘅飯..香都唔係話好香咁囉~雞我呢碟最主要係雞胸來~有2舊係雞脾~全部都去晒骨了,啖啖肉!雞都幾滑, 就算雞胸都唔會鞋!但唔知點解, 平時熱愛雞脾嘅我,喺呢度, 我覺得雞胸好食D呀!同埋要讚下佢個醬, 泰式醬來?我唔知係咩來呀, 但點個雞食,係幾開胃幾好食的!墊底仲有兩大舊青瓜~爽口! 食到中途咬一啖, FRESH! 絕對可以解膩呀!有個湯~ 冇咩特別~有舊冬瓜, 飲下濕下口~埋單$57, 不過不失啦~心癮起想食雞飯, 都食得過嘅~
又到Lunch嘅時間..
今日突然好想食雞飯..
但一時3刻真係諗唔到邊度有好食嘅雞飯食...
行下行下見到泰國人海南雞,
好啦, 就食佢!

佢有LUNCH SET的~
有飯有粉~
我話左要食雞飯的嘛,
咁當然係叫泰式海南雞配雞油香飯啦!

泰式海南雞配雞油香飯

泰式海南雞配雞油香飯 ($57)

有碟雞啦~ 雞嘅份量都幾多~
多到坐隔離唔識嗰個女人望到,
大叫左聲: 嘩! 個雞飯有半隻雞咁多!!

其實當然冇半隻雞咁多啦,
但都過十舊雞嫁!
都算幾多了!
另外仲有碗雞油香飯, 有碗湯,
仲跟杯餐飲~
雞油香飯

雞油香飯

呢個...OK啦, 一般般啦,
唔係難食, 但都唔係好食囉,
因為D飯濕, 我個人唔中意食濕嘅飯..
香都唔係話好香咁囉~

我呢碟最主要係雞胸來~
有2舊係雞脾~
全部都去晒骨了,
啖啖肉!
雞都幾滑, 就算雞胸都唔會鞋!
但唔知點解, 平時熱愛雞脾嘅我,
喺呢度, 我覺得雞胸好食D呀!

同埋要讚下佢個醬, 泰式醬來?
我唔知係咩來呀, 但點個雞食,
係幾開胃幾好食的!

墊底仲有兩大舊青瓜~
爽口! 食到中途咬一啖,
FRESH! 絕對可以解膩呀!

有個湯~ 冇咩特別~
有舊冬瓜, 飲下濕下口~

埋單$57, 不過不失啦~
心癮起想食雞飯, 都食得過嘅~
2018-11-16
泰式海南雞配雞油香飯
2018-11-16 157 瀏覽
每日出街食飯都唔知食乜好,今日去左呢間,都好耐無去食了,而我既食飯時間係下午茶時段,可以話係平平地咁食一餐,而且呢個時段唔多人,坐得舒舒服服。今日揀左泰國海南雞套餐,沒有特別的驚喜,雞油飯麻麻地,不過自己就覺得啲雞算幾滑,簡單的一餐,算不錯了

2018-11-16
2018-10-22 159 瀏覽
《泰國人海南雞》 #食在旺角📍旺角弼街64-66號地下-周圍行下行下見到呢間 食海南雞都唔錯 價錢都唔算貴Lunch Set:🔹海南雞飯 $57 包咖啡/奶茶/檸茶/檸水$57海南雞飯仲要包野凍飲黎講 都算抵食 仲有碗雞湯但我覺得雞唔夠味唔夠滑 個醬偏淡 油飯唔夠香😂ummm 杯野飲夠大杯 算係加返分?得罪講句大家樂都好味d(個人口味)🍴4.5/10
《泰國人海南雞》 #食在旺角
📍旺角弼街64-66號地下
周圍行下行下見到呢間 食海南雞都唔錯 價錢都唔算貴

Lunch Set:
🔹海南雞飯 $57 包咖啡/奶茶/檸茶/檸水
$57海南雞飯仲要包野凍飲黎講 都算抵食 仲有碗雞湯

但我覺得雞唔夠味唔夠滑 個醬偏淡 油飯唔夠香😂
ummm 杯野飲夠大杯 算係加返分?

得罪講句大家樂都好味d(個人口味)

🍴4.5/10
2018-09-26 172 瀏覽
今日同朋友仔經過旺角諗住食泰國野,上網搵左一下資料,尼間泰國海南雞評價都吾錯,所以決定一試。首先試左,招牌海南雞飯先, 原隻斬件 ,冇任何點綴, 賣相比較單調 但係 落去嘅味道可以接受, 隻雞好鮮甜,口感 嫩滑彈牙, 雞肉 煙韌有趙勁, 配埋白飯食一流, 可惜個飯 有啲 硬,有點難入口。 跟住試埋個咖哩海南雞,入口肉滑溜醇香,肥而不腻,不錯。

跟住試埋個咖哩海南雞,入口肉滑溜醇香,肥而不腻,不錯。
2018-09-19
15 分鐘 (堂食)
午餐
2018-04-12 487 瀏覽
太子近花園街一帶,超多餐廳選擇,中午時分肚餓搵食,由街頭行到街尾,每一間我都打量一下,千挑萬選我決定揀泰國人海南雞,點解揀佢?無非係唔想食飯,什麼午餐常餐都離唔開公仔麵通粉,諗住簡簡單單食碗雞絲檬粉。雞絲檬粉,湯底味道合格,雞絲好鞋,而且淡而無味咖啡我只喝了一口,雖然並不是重點,但作為食店既然放得上餐牌,品質也得要符合基本要求。泰式魚餅比較粉,亦吃不出什麼嘅泰式風味已經不是繁忙事段,餐廳坐位排列並不舒適,最敗筆的是門口兩張圓枱並排,坐得不自在啊。所以說希望而來,失望而回。

雞絲檬粉,湯底味道合格,雞絲好鞋,而且淡而無味

泰式魚餅比較粉,亦吃不出什麼嘅泰式風味

2018-04-08 259 瀏覽
佢入面有隻圓碌碌既細茄子😂超入味索哂啲咖哩醬,仲有佢個醬椰子味超濃,好足料豬頸肉煎到外皮焦脆入面仲有肉汁咬落仲要好軟😍點住咖哩汁再送飯食好開胃。不過就太甜上面舊白色椰油好肥咁唔想見到佢就撈渾等自己好過啲汁都偏稀珍多冰🍸依然味道照舊,但入面一條條既啫喱物唔係間間可以好食
豬頸肉煎到外皮焦脆入面仲有肉汁
咬落仲要好軟😍點住咖哩汁再送飯食好開胃。
不過就太甜
上面舊白色椰油好肥咁
唔想見到佢就撈渾等自己好過啲
汁都偏稀

珍多冰🍸
依然味道照舊,但入面一條條既啫喱物唔係間間可以好食

• 青咖喱🍛