2014-10-23
今日同朋友食飯打邊爐,去左黃大仙涮得棧星級火鍋!! 抱住平常心入去,點知有驚喜! 驚喜一, 8蚊碟三文魚刺身,叫左兩碟,兩碟一個碗上,有10片,冰底上好夠凍! 驚喜二, 皮蛋芫西湯底只係$38,但都好足料,試過就咁飲味道唔錯! 驚喜三, 見唔係貴,$108有6隻鮑魚,ORDER來食下, 只係SIZE偏細隻,但估唔到仲係活生生咁,夠新鮮. 驚喜四, 點左個平時唔叫的小籠包,真係一試難忘, 滾熟之後,皮沒有穿,小籠包的湯仍然在小籠包內! 放凍少少時,飲下小籠包淡湯!!唔油,好飲,好食!! 必試之選~~ 另外,其他食物都好乾淨同新鮮,好似牛肉粒咁,好有牛味,但我相信食牛肉片會更好,因為滾到一半熟,個面已經好老。 地方好大,個廁所都好大,難得地去廁所唔洗排隊,而且好乾淨。如果有多D朋友一齊打邊爐想嘈下都幾好,因為如果有4-6位,可預定房間,有電視睇,私隱度高!!
地方好大,個廁所都好大,難得地去廁所唔洗排隊,而且好乾淨。