2018-07-17 1639 瀏覽
好耐冇食雞煲了!終於「的」起心肝去搵搵食邊間雞煲放題!見到呢間滾喜火鍋專門店原來都有得食雞煲仲要有芝士雞煲!所以就隨便去試試啦。先黎有d 料比我地整個醬,有我最鐘意嘅炸蒜!先黎一個芝士雞煲!大家睇睇d芝士,真係幾多!我見到都哇咗聲 。呢間好嘅地方係佢會幫你計時然後再黎幫你開蓋炒,之前試過食其他店完全唔知幾時可以開蓋炒d雞之後有d d 老登登登登!另外我地仲叫咗麻辣雞煲(小辣)!我個人覺得可以叫多少少辣☺️因為我算係食得偏辣,但我朋友唔太食得,所以就小辣好了。令我最最最驚訝嘅係,佢可以2款雞煲任refill未試過一間可以咁樣無限refill雞!叫咗個小食咸蛋魚皮,有點少。。。嘿嘿 因為食咗好多先記得影 !好味!咸蛋味幾重。之後係肉全部都係肉。圖最左係羊肉,我朋友話好正!鐘意羊嘅必食,圖中間係牛舌,第一次試牛舌打邊爐都幾好味,之後就係普通肥牛。我同朋友都一致想食靚少少嘅牛,所以叫咗 頂級雪花安格斯+美國桶蠔放題 睇睇d雪花靚到呢,如果一大班朋友黎食叫多d一碟過影相應該幾靚!牛食落真係唔同d 重d牛味真心!美國桶蠔呢個美國桶蠔好似手掌咁大隻架!讚嘅係 煮完都仲咁粒冇縮水 正!總括呢間幾好,雞煲
先黎有d 料比我地整個醬,有我最鐘意嘅炸蒜!
登登登登!

令我最最最驚訝嘅係,佢可以2款雞煲任refill
未試過一間可以咁樣無限refill雞!
之後係肉全部都係肉。
牛食落真係唔同d 重d牛味真心!
美國桶蠔
總括呢間幾好,雞煲好好味,d店員又勁nice! 我地走果陣仲超多人等位中。。。 食完超滿足 😋😋 嘿嘿

2018-07-14 141 瀏覽
第二次嚟滾喜 見佢今次轉咗做任食 就一定一定要再嚟了第一次食過個芝士雞煲同佢啲牛肉 已經深深吸引住 聽到佢轉咗做任食 當然要嚟喇!同上次一樣 嗌咗個芝士雞煲 因為實在太出色 芝士味好香濃 最重要睇到拉絲果下 即刻心心眼😍😍雞煲同上次一樣出色 唔會話轉咗做任食就失色 抵讚!👍🏻👍🏻今次食咗第二個價錢嘅牛 不得了 好香好好好好味 價錢又唔貴 絕對食得過另一個必食之選係鹹蛋魚皮 新鮮熱辣辣整出嚟 一睇個賣相已經流哂口水 酥脆嘅魚皮由香濃嘅鹹蛋黃包住 超級一流 就咁食已經好好食 浸一浸湯食都得 正!最後不得不讚嘅係 服務一流 笑容好足 好少會見到有個滿面笑容嘅員工喇
第二次嚟滾喜 見佢今次轉咗做任食 就一定一定要再嚟了
2018-07-11 2825 瀏覽
麻辣雞煲我就食得多,芝士雞煲就未試過,因為始終覺得個味唔岩打邊爐。但比我發現到旺角有一間火鍋店,有麻辣雞煲之餘又有芝士雞煲、仲要任食!! 食完芝士雞煲仲可以轉返麻辣打邊爐,唔駛怕唔岩味。 身為芝士控既我緊係搵埋火鍋控既朋友一齊去試架啦~😁我地下午一點黎到,全店得我地打邊爐,其他人都係食快餐。雖然異樣,但都無損我地打邊爐既心情! 我地都揀左$198頂級安格斯餐,19:00前離座減$20 (其實我地食到15:30,理應係17:00前離座減$30既優惠,但唔知點解職員入錯數🤔😐),星期五六日加$10等梗芝士雞煲既同時,職員送上調味料,有生蒜、炸蒜、蔥粒、芫茜、辣椒、麻醬六款,雖然選擇唔算好多,但勝在夠新鮮、乾淨。等左大概兩個鐘,期待已久既三重芝士雞煲終於出現啦!! 嘩!~d芝士多到近乎見唔到雞!!😮 由於雞件早就已經煎過,上枱果陣只係等芝士溶化就食得。鐘仔響左之後,職員就幫我地撈均佢。打開蓋果一刻,香濃芝士味直湧而上~~再見到咁多拉絲芝士,添加埋視覺上既衝擊,簡直令人垂涎三尺!🤤! 雞肉嫩滑,一d都唔鞋口,但略嫌調味簡單左少少,食落除左芝士味之外就無其他味,單調得制😐。如果唔係心急食既話,我

由於雞件早就已經煎過,上枱果陣只係等芝士溶化就食得。

鐘仔響左之後,職員就幫我地撈均佢。

雞肉嫩滑,一d都唔鞋口,但略嫌調味簡單左少少,食落除左芝士味之外就無其他味,單調得制😐。如果唔係心急食既話,我建議煮多一陣,待芝士結焦後食,多左焦香味、更好味!!😋

呢度另一出名既就係自家制黃金炸魚皮,仲要係任食添!! 不過想食既朋友仔要留意,職員話呢款炸魚皮要晚上7點先開始供應....😲😱當我地知道呢個真相之後,有d失望😢,因為呢個都係我地期待既食物
點知呢位職員之後話我地知,佢特登叫廚房整左少少比我地試,嘩!!! 好有人情味呀!😃~ 只有小店先做到咁人性化架咋
,如果係大型食肆,一定唔理我地。

炒完既炸魚皮仍然保持到乾身唔滑淋淋,而且蛋黃味濃、大件硬脆、細件薄脆

食完雞煲就加$28轉小辣麻辣湯底,職員話唔夠辣可以再加,結果比左一碗辣料我地自由加。夠彈性!

呢度既麻辣湯底無辣油係面,只有乾辣椒,所以初初食既時候會覺得唔夠辣,但等到乾椒慢慢煲淋之後,就會越食越辣;不過我地都嫌個湯底發揮唔到令食材提味既功效,例如豆卜、響鈴等呢d吸汁力強既食物,浸完之後都係食番食材既原味….😑

普通炸魚皮脆口;自家制響鈴脆既,但因為太薄,浸左湯唔駛一秒都足已令佢淋哂,入口已經無左脆口感;丸餃類都係普通款

生蝦肉彈牙;脆鯇片唔爽脆

牛舌肥爽、彈牙;安格斯牛厚身,有膏位,煮完都算淋有牛味;西班牙黑豚肉厚身,唔韌,但肉味唔夠

飲品有提供竹庶茅根,清熱又涼,甜度可接受,飲完唔覺野痰

如果真係好想試芝士雞煲既朋友,可以選擇晚市7點後黎試,午市就唔好黎啦,因為有d食物係無供應 (除左黃金炸魚皮外,蜂巢豆腐、炸芋頭、魚片頭都無☹️)。至於服務方面,樓面只有一位比較senior既女職員,服務同態度都好好,佢會主動介紹餐牌、叫廚房特登整d黃金魚皮、拎d麻辣湯料比我地自由加等等,其他職員就比較似新手。
2018-07-07
2018-07-06 145 瀏覽
今次係第二次食一樣禁正👍🏻三重芝士雞真心正🤤🤤啲芝士雞好入味,而且變左放題不錯的說🤤不過今次升級左要多個頂級安格斯牛肉,牛肉超好味😚調味會係最先給客人自行選擇調配合適自己既口味😚調味料味亦有很多不同選擇,值得一讚👍🏻服務員態度十分好👏🏻👏🏻坐位位置也不錯🤩超推三重芝士雞煲超正的😍💗🤤 不過覺得飲品可以再多一點☺️我個人認為滾喜係一間好用心去經營既火鍋店☺️一定會再幫襯🙆🏻‍♀️
今次係第二次食一樣禁正👍🏻
三重芝士雞真心正🤤🤤
啲芝士雞好入味,而且變左放題不錯的說🤤
不過今次升級左要多個頂級安格斯牛肉,牛肉超好味😚

服務員態度十分好👏🏻👏🏻

一定會再幫襯🙆🏻‍♀️

三重芝士雞煲🐥
三重芝士雞煲🐥
  • 頂級安格斯
約左兩個好耐冇見既朋友去旺角食飯大家一致同意邊打邊爐邊傾近況係最好的選擇經同事推薦,最後揀左呢間滾喜訂左枱準時去到,即使係星期5,職員已經留定左枱,唔駛等就可以入座但職員見我地有朋友遲到,未齊人,問我要唔要等多5分鐘,有卡位會交枱可以坐得舒服啲反正未齊人,又限時食,當然等卡位啦5分鐘後,職員已經執好卡位俾我地,遲到既朋友依然未到...職員介紹我地先食芝士雞煲,再食麻辣雞煲,可以試兩種滋味仲提我地,如果食麻辣先,芝士後,芝士可能食唔出味道我話我朋友未到,我唔知佢食唔食芝士職員話佢可以俾少少芝士雞我地試先,鐘意食可以再加芝士雞煲黎到,遲到既朋友都同事黎到職員俾左個TIMER我地,TIMER響,職員立即黎幫手處理得10件雞左右,芝士味濃,仲有拉絲芝士控既我表示幸福 >/////<兩位麻麻地芝士的朋友都表示好味,一啲都唔溜(唔知點解,手機啲相唔見左好多張>"< 所以相好少,芝士雞煲,拉絲相全部冇晒)之後換麻辣雞煲,朋友唔係太食得辣,叫左小辣我本身都幾食得辣,所以有啲擔心唔夠辣不過食落去都有辣味,都唔差!然後就係今日既重頭戲!3個牛魔王升級左最貴既頂級雪花安格斯任
約左兩個好耐冇見既朋友去旺角食飯
大家一致同意邊打邊爐邊傾近況係最好的選擇
經同事推薦,最後揀左呢間滾喜

反正未齊人,又限時食,當然等卡位啦

5分鐘後,職員已經執好卡位俾我地,遲到既朋友依然未到...
職員介紹我地先食芝士雞煲,再食麻辣雞煲,可以試兩種滋味
仲提我地,如果食麻辣先,芝士後,芝士可能食唔出味道

我話我朋友未到,我唔知佢食唔食芝士
職員話佢可以俾少少芝士雞我地試先,鐘意食可以再加

芝士雞煲黎到,遲到既朋友都同事黎到
職員俾左個TIMER我地,TIMER響,職員立即黎幫手處理
得10件雞左右,芝士味濃,仲有拉絲
芝士控既我表示幸福 >/////<
兩位麻麻地芝士的朋友都表示好味,一啲都唔溜

之後換麻辣雞煲,朋友唔係太食得辣,叫左小辣

我本身都幾食得辣,所以有啲擔心唔夠辣
不過食落去都有辣味,都唔差!

然後就係今日既重頭戲!
3個牛魔王升級左最貴既頂級雪花安格斯任食

食完之後,我朋友問左我幾次︰真係二百幾蚊任食?
唔係薄切,厚切的雪花牛打邊爐真係一流!
呢個質素既牛,呢個價錢,真係超值!

仲有自制既咸蛋炸魚皮、炸響鈴

跟住又要讚一讚職員好服務
升級任食包左桶蠔任食,但因為我想留返個肚黎食牛
所以3個人只係order左2隻
送餐既職員放底既時候,好擔心咁問︰咦?! 你地3個人得2隻蠔既? 可能廚房俾少左,我即刻幫你地拎多隻
我解釋俾佢聽我想留肚食牛,佢望一望我地碟牛,見到得返2塊
就入廚房幫我地拎多碟牛出黎

服務好,食物好,同事果然冇介紹錯~!
有機會一定會再過黎食!
2018-06-22
  • 頂級雪花安格斯
2018-06-24 133 瀏覽
係旺角有好多火鍋專門店,今次我帶家人去食呢間滾喜火鍋專門店。餐廳環境尚舒適,餐桌夠大。一開始就來個麻辣雞煲,雞煲加了麻油令雞肉更鮮香,麻辣香油,𣎴但香味濃郁,而且更醒胃,雞肉夠嫩,多肉,骨細,食厭芝士雞煲,可以一試麻辣雞煲。餐廳雞煲夠曬細心,準備一個計時器,計準雞煲雞肉嫩熟程度。確保雞肉肉質水準在最佳狀態。海鮮夠生猛,海蝦任食,大大隻。食返夠本。魚肉片沒有碎骨,啖啖肉,唔錯。又有鮮魷魚,爽口彈牙。火鍋料豐富,應有盡有,有爽口彈牙手打丸。鮮甜粟米,食到不停口。

餐廳環境尚舒適,餐桌夠大。

一開始就來個麻辣雞煲雞煲加了麻油令雞肉更鮮香,麻辣香油,𣎴但香味濃郁,而且更醒胃,雞肉夠嫩,多肉,骨細,食厭芝士雞煲,可以一試麻辣雞煲

2018-05-30
2018-06-16 183 瀏覽
喺Facebook見到介紹一間新開嘅餐廳好正,於是就同班fd嚟試,揀左最貴嗰268再加一任食。鹹蛋黃炸魚皮喺出面真係食唔到,佢仲要係新鮮炸起超好食,Encore左幾碟都清晒,脆卜卜,好正。美國筒蠔,超大隻,成隻手掌咁大,好肥美好厚肉,有蠔味👍🏻安格斯雪花肥牛,2百幾蚊有咁既貨色都算係咁,未係去到好頂級,但係已經超出二百幾蚊個水準。普通雞煲一樣好食,好香,雞亦唔嚡芝士雞煲無限任食,芝士好香濃,雞亦都滑同埋有雞味,搞到啲配料都好好食,之後加湯打邊爐就淡晒服務亦好,成日會走過來睇下你使唔使幫手總括來講會再去幫襯,可能係啱啱新開嘅關係所以咁足料都咁抵,之後維唔維持到呢個水準同有冇咁平就唔知啦

鹹蛋黃炸魚皮

美國筒蠔,超大隻,成隻手掌咁大,好肥美好厚肉,有蠔味👍🏻

普通雞煲一樣好食,好香,雞亦唔嚡

芝士雞煲
服務亦好,成日會走過來睇下你使唔使幫手
2018-06-05
2018-06-04 293 瀏覽
旺角滾喜⋯睇到you tube 影片覺得好正,今日嚟試下!第一樣食嘅係芝士雞煲,個雞煲食落去,芝士味好淡,因為好少,雞冇味,後尾叫職員加多d芝士,芝士味係濃味咗,但同影片介紹嘅差好遠,(影片介紹嘅芝士有拉絲)!到第二樣麻辣雞煲,個味ok,5會好咸,感覺都5錯!之後打埋個邊爐,$178係雪花肥牛,$198係安格斯,我同我老公揀咗安格斯嚟試,平時出去打邊爐食肥牛填「1」係一碟,但呢度原來係一片,即係如果你填「1」就係一片,佢仲話每次落單最多可以落人數嘅3倍,即係1個人3件,2個人6件,如此累推!再者,佢嘅安格斯牛仲要勁細塊,平時出去打邊爐食肥牛嘅長度一開二,同埋d安格斯已經雪咗好耐,一d肉味都冇,以$198+假期付加費$10,我覺得5值,相比食同樣響旺角區嘅牛牛,我寧願食牛牛,價錢平,食物ok,「滾喜」,假期晚市都冇人排隊,由此可見⋯本人同老公就5會再返轉頭再食喇,只此一次!

2018-05-20
2018-06-04 180 瀏覽
今日天氣太熱 ,所以逛街都是逛商場。 因為那處有冷氣。 但朋友居住在 通菜街 附近 ,所以他介紹我去 通菜街 鴻光大廈 地下有間 滾喜 火鍋專門店食晚餐。餐廳內環境 寬敞舒適, 光線充足。 桌面上清潔乾淨,餐具擺設整齊。我們安排入座後 ,侍應很有禮貌地 送上餐牌。我們先order咗一個 芝士雞煲, 芝士雞煲 雞肉 結實肥美,芝士味濃郁, 配合洋蔥 更散發出芝士味。之後我們再 加入清湯作火鍋湯底, 餐廳內 的火鍋配料 , 有很多款選擇 ,我們選了 深海虎蝦,新鮮的 鯇魚片, 白鱔片 ,水魷, 冰涼的蜂巢 豆腐 , 嫩綠的 娃娃菜, 自家 手製 的 水餃,雲吞, 西班牙 黑豚肉, 蒙古羊肉捲, 澳洲牛舌等等。飲品方面 ,有汽水,果汁 ,和 解渴清熱的 自製竹蔗茅根水 任飲。 認真超值

我們安排入座後 ,侍應很有禮貌地 送上餐牌。

認真超值
2018-05-30
2018-05-21 3446 瀏覽
近半年在旺角上班,一直都發掘好吃的餐廳。今日day off,相約朋友到通菜街試試經常經過的「滾喜」雞煲。餐廳是地鋪,非常闊落乾淨雞煲方面選了三重芝士雞煲,選了$268任食套餐,可享美國桶蠔、頂級雪花安格一斯肥牛任食,剩食桶蠔已經輕易翻本其他配料及汽水任飲任食,選擇好多!開餐後到雪櫃拿竹蔗矛根水,每枝入面有新鮮紅蘿白竹庶矛根,外面餐廳閒閒地$7,80一渣,可以任飲竹庶水這一點已值回票價三重芝士雞煲來到後,職員協助開火,set好timer告知大概10分鐘後就可以開蓋進食。雞件上面鋪上三款芝士,當中有較濃味的車打芝士,使到芝士味融化後層次更豐富,雞肉亦夠嫩滑,整體好滿意品嚐過芝士雞煲後,侍應姐姐幫忙換上麻辣湯底,準備吃火鍋!配料整體都算新鮮,蟹柳用上質素較好的美國桶蠔好巨型,好鮮味,蝦肉都尚算新鮮彈牙每隻桶蠔比timer還要大,吃10隻左右輕鬆翻本蔬菜方面種類多,葉夠綠證明質素好牛肉、羊肉雪花分佈平均,肉質嫩滑肉味濃自家製咸蛋炸魚皮為必點項目魚皮炸得香脆,沾上咸蛋邪惡但極惹味難免成為最近人氣小食
近半年在旺角上班,一直都發掘好吃的餐廳。

餐廳是地鋪,非常闊落乾淨

斯肥牛任食,剩食桶蠔已經輕易翻本
其他配料及汽水任飲任食,選擇好多!

品嚐過芝士雞煲後,侍應姐姐幫忙換上麻辣湯底,準備吃火鍋

配料整體都算新鮮,蟹柳用上質素較好的
美國桶蠔好巨型,好鮮味,蝦肉都尚算新鮮彈牙
每隻桶蠔比timer還要大,吃10隻左右輕鬆翻本
蔬菜方面種類多,葉夠綠證明質素好
牛肉、羊肉雪花分佈平均,肉質嫩滑肉味濃
自家製咸蛋炸魚皮為必點項目
魚皮炸得香脆,沾上咸蛋邪惡但極惹味
難免成為最近人氣小食
2018-05-16
  • 咸蛋炸魚皮
  • 美國桶蠔
2018-05-15 190 瀏覽
上星期,朋友帶了我到滾喜吃火鍋放題。這是位於通菜街的,我找了很久才找到正確的地址。幸好,地方也是挺大的。這類食物的選擇也很多,除了基本的配料之外,還有雞煲海鮮等等...我們選了一個198的餐,可以任食頂級安格斯牛肉。這裏可以選擇芝士雞煲或者麻辣雞煲,因為朋友不太愛吃辣,所以我們選擇了芝士雞煲。味道很濃郁,芝士味很重,雞件也入味。吃完雞煲後,我們就可以加湯打邊爐。我超級喜歡吃這個黃金炸魚皮,味道很香,也很重蛋黃味,魚皮炸得甘香,重點是也是熱辣辣的這是安格斯牛肉,脂肪及肉的比例很好,牛肉很嫩呢!這是西班牙黑豚肉,也是我很愛吃的。豬肉很薄,很快熟。味道很嫩滑。

吃完雞煲後,我們就可以加湯打邊爐。

這是安格斯牛肉,脂肪及肉的比例很好,牛肉很嫩呢!

2018-05-11 2260 瀏覽
位處旺角通菜街(女人街)街頭的這家火鍋店,隱藏於五光十色的檔攤後面,要不是好友帶路,還不知有這樣一家質優的火鍋店!從店面到店內佈置,都採取簡約光亮舒適的格調,兼且空氣調節及抽風系統很夠力,完全沒油煙感!好友此前來過這店,並吃過麻辣火鍋,覺得質素甚高;而我又是麻辣愛好者,所以這晚麻辣鍋底是走不了的!至於火鍋料,款式選擇亦很豐富,而且在星期一至四期間可享7折優惠,相當化算!與好友商議了一下,各自都挑到自己喜歡的食物,就馬上落單!我們選了中辣的麻辣湯底呈上時,衹見配料豐富,而且那股誘人的花椒香氣在空氣中飄散,直撲鼻腔!當配料上來時,觀其色澤,聞其散發於空氣中的味道,都覺得有足夠的新鮮度;但,最後還是取決於味蕾的肯定!在開始邊爐食物前,由三小碟的小食打頭陣;蓮藕片香脆爽口,辣味輕滲,碰撞出由辣味配料帶出蓮藕清新的本味!拍青瓜的醋酸與麻辣味調配得宜,加上青瓜的爽脆清甜,多重滋味夾擊味蕾,就是令人讚賞!而第三味的,木耳絲亦相當入味,回味帶點甘甜!待湯底開始滾起(尤其是聞其香味,湯越滾人越喜),先把薯粉都倒進鍋中,待會好讓其吸收著所有食材的香味精華!牛胸爽有豐腴的脂肪,在麻辣湯鍋中快速燙了數下,所呈

麻辣湯底
三小碟

薯粉
牛胸爽
牛胸爽有豐腴的脂肪,在麻辣湯鍋中快速燙了數下,所呈現的圓潤豐富質感馬上在味蕾中展開,麻辣配料的香味與牛胸爽的本味融和後,牛脂肪的香味更顯綿長!
蒙古羊肉卷
蒙古羊肉卷,肉質細嫩,與麻辣湯相遇,香料與羊羶味連成一線,十分滋味!
手打鮮牛肉丸
手打鮮牛肉丸,在湯鍋中暢泳了一段時間後,吸收了湯汁的精華,當一口咬下去時,爽脆的牛肉丸包裹著的肉汁在口內迸發,剎是過癮!
花膠筒
花膠筒只需快速焯熟,就能品嚐到其軟綿嫩滑的質感,兼且以鮮味為主導,花椒香氣又隨後而至!
雲吞拼水餃
雲吞
而雲吞拼水餃,餡料豐盛且鮮美,與麻辣湯底更是妙配!
紅薯粉在吸收著眾多食材留下的精華,已屆綿糯之時,趁著熱氣滕滕時送入口中,入口即溶而香味四溢的感覺是多麽的妙曼!
皇帝菜
作為最後的清新味蕾的蔬菜類--皇帝菜,特有的香味與麻辣湯也是雙得益彰!

由好友帶路所能在油尖旺區內一間不算顯眼的火鍋店內,吃了頓香味豐富且辣勁足夠,又有靚料食材的火鍋晚宴,也是相當的稱心滿意!
2018-04-26
麻辣湯底
三小碟
薯粉
雲吞拼水餃
皇帝菜
旺角通菜街的餐廳越開越多,這次跟朋友找到了這家雞煲火鍋,任食芝士雞煲再加任食火鍋都只是$178一位,如果6pm前或9pm後入座更是每位$158,這次9點後來很划算呢!一開始先選三重芝士雞煲或是秘制麻辣雞煲,因為不太吃辣的關係所以選了芝士雞煲等了大概10分鐘雞煲就來到了!要再煮一下就可以吃了一夾起雞肉就可以看到芝士的拉絲,每一件雞都被芝士包著,雞肉因為按時剛剛煮好,所以肉質完全不韌很滑嫩。吃完雞煲就可以調醬料準備吃火鍋,醬料的選擇也挺足的。吃火鍋一開始當然要點各式各樣的肉類,這類很多肉類都是任食的,有雪花肥牛、黑豚肉、羊肉卷、滑雞、豬頸肉等。豬頸肉跟肥牛是最愛,肥牛不會散開很有口感;豬頸肉更是爽口,encore幾次呢!其他火鍋配料有20種選擇,雲吞、餃子那些看到店員即包的,皮不會過厚,餡料調味足夠,不額外加醬料也可以!其他的配料中海膽丸跟黑椒腸是比較特別,海膽丸裡面的醬料會爆出來,黑椒腸很有台灣的味道。菇類也有十多種選擇,吃火鍋當然少不了白蘿蔔跟粟米,蘿蔔沒有渣很鮮甜。飲品也是任飲的,有火鍋必備的竹蔗茅根下下火,可以看到裡面的材料,而且不會過甜,吃火鍋再喝一口冰涼的就最好不過。

等了大概10分鐘雞煲就來到了!要再煮一下就可以吃了
吃完雞煲就可以調醬料準備吃火鍋,醬料的選擇也挺足的。

2018-05-08 200 瀏覽
星期一同朋友行開旺角,就諗住喺附近度食埋野。我哋揀咗去滾喜度食放題打邊爐。之前都有嚟過,但估唔到而家有得任食放題,仲可以食兩個半鐘頭,喺旺角好少餐廳可以食咁耐。我哋揀咗個升級任食$198餐。仲有雞煲,同好多火鍋配料可以揀我哋揀咗個芝士雞煲,分量適中唔算好多,芝士味都好濃,雞肉都嫩。食完雞煲就可以加湯打邊爐。我特別鍾意食呢個虎蝦,好新鮮,味道好爽口我哋驚寫得多食唔晒,所以每樣都寫咗個一字,原來一代表一粒,可以放心寫多啲。呢度環境唔錯,地方夠大,而且坐得都幾舒服,不過我哋食咗一個鐘已經好飽啦

食完雞煲就可以加湯打邊爐。

我特別鍾意食呢個虎蝦,好新鮮,味道好爽口

2018-05-07 1935 瀏覽
香港人打邊爐已是不分節氣,皆因冷氣夠凍,食物一個價錢任叫,再大一個雞煲,夠晒飽又可以滿足所有人,鐘意食菜可以狂落菜,食肉獸可以勁食肉,冇撞突。 今次去的是交通便利,四通八達的旺角。 餐廳座位好闊落而且多卡位, 方便聚會。一嚟我哋就一致通過叫最貴嘅套餐,$268, 雞煲加打邊爐, 因為可以任食美國桶蠔同安格斯牛肉。 先黎食雞煲(中辣)。雞件大塊多肉少骨, 份量對於兩個人嚟講係超多,而且最鍾意嘅係好多花椒粒, 真正有麻辣嘅感覺。食完野味雞煲後,我哋決定再豪d, 另加38蚊轉 鴛鴦湯底打邊爐,一邊麻辣鍋一邊皮蛋芫茜豬骨湯。 麻辣味道不錯,但最值得推介佢的皮蛋芫茜豬骨湯,皮蛋切到大大份,大大粒原粒馬蹄, 皮蛋味濃而且煲好耐都唔會爛溶溶,老闆娘話係親自淆製, 並不是濃湯寶任食menu好似平時食開的放題咁 ,一張張紙自己劃再俾待應落單桶蠔真係手掌咁大隻, 淥熟咗之後仍然都好大隻,安格斯牛好味, 雪花分佈均勻, 有牛味,沒有肥膩感覺。竹蔗茅根又係自家煲好好飲,好足料

麻辣雞煲

鴛鴦湯底

竹蔗茅根又係自家煲好好飲,好足料

竹蔗茅根
麻辣雞煲