餐廳: 滾得囍宮廷火鍋小炒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-10-07 572 瀏覽
📍 滾得囍宮廷火鍋小炒—北角✨北角宮廷風火鍋盛宴 🍲主題特別😆啱晒大家打卡🫶🏻位置寬敞舒適👍🏻 每枱都安排九宮格醬料🥰任君選擇獨立衛生唔洗同人逼😆椰子藏雞湯鍋🍲有8款特色湯底💖最後我地order左椰子藏雞湯底腐皮剪開裏面係新鮮嘅椰子肉🥥湯清甜不膩🫰🏻打邊爐前可以飲碗湯暖胃😙湯入面有好多雞件🐓肉質滑嫰😋就算滾耐咗都唔會好嚡😼手切本地牛頸脊(細)🥩牛頸脊肌肉多油花少😻肉質鮮嫩💖每片肉厚度適中🫶🏻肉味香濃滾得囍宮廷餃子拼盤🥟餃子拼盤有唔同款式✨每款餃子嘅款式都好特別而且餃子皮薄而韌 😋肉餡鮮味濃厚🤙🏻黃金雙拼(炸響鈴、炸鹹蛋黃魚皮)呢款小食啱晒鍾意食香口嘢嘅朋友✌🏻炸響鈴外酥內嫩⭐️鹹蛋黃魚皮香脆。鹹蛋黃的濃郁香氣與魚皮的脆感配搭一流👍🏻滾得囍豐盛雜菜拼盤🥬打邊爐嘅蔬菜款式齊全🫶🏻各種時令蔬菜都清新爽口。仲有打邊爐最啱飲嘅竹蔗茅根😆滋潤清熱🤙🏻#hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #hkeat #instafood #foodblogger #hkfoodblogger #gourmet #instalike #foodstagram #instaeat #香港美食
📍 滾得囍宮廷火鍋小炒—北角✨

肉質鮮嫩💖每片肉厚度適中🫶🏻肉味香濃

滾得囍宮廷餃子拼盤🥟
餃子拼盤有唔同款式✨每款餃子嘅款式都好特別
而且餃子皮薄而韌 😋肉餡鮮味濃厚🤙🏻

黃金雙拼(炸響鈴、炸鹹蛋黃魚皮)

滾得囍豐盛雜菜拼盤🥬
打邊爐嘅蔬菜款式齊全🫶🏻各種時令蔬菜都清新爽口。

仲有打邊爐最啱飲嘅竹蔗茅根😆滋潤清熱🤙🏻

#hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #hkeat #instafood #foodblogger #hkfoodblogger #gourmet #instalike #foodstagram #instaeat #香港美食 #北角美食
#花膠雞湯#滾得囍#北角#宮廷火鍋#火
鍋#晚餐 #打邊爐 #hotpot #hotpothk
2024-10-02 710 瀏覽
-北角宮廷打卡火鍋店😍有無唸過打個邊爐都置身卡皇宮內呢?餐廳環境裝潢以古典宮廷風,清朝為主題~餐廳內仲有古裝服飾借用,仲有張皇帝椅比你過下皇帝癮,打卡一流😎-🍗康熙花膠雞湯底湯底濃滑,原塊花膠即場係你隔離剪~加上半隻雞,雞肉好嫩滑~材料好足🥩手切本地牛頸脊牛頸脊腳肥瘦到相當恰好~厚薄都均勻,仲好有牛味完全無騷味,好高質🥟宮廷餃子拼盤芋泥豬肉餃、菜苗餃、韭菜餃🥨黃金雙拼響鈴+魚皮炸到好鬆脆,好好食~加上用鹹蛋黃炸 超邪惡🐓酒浸雞子雞子大大粒~用花雕酒浸味道鎖起哂,入口即溶🥗雜菜拼盤擺設好靚~用各式各樣唔同既菜!超特別同好新鮮🍻竹庶矛根一jar二個人岩岩好,唔會太甜岩岩好,好清-滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)📍北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖
北角宮廷打卡火鍋店😍
🍗康熙花膠雞湯底

🥩手切本地牛頸脊

🥟宮廷餃子拼盤
芋泥豬肉餃、菜苗餃、韭菜餃

🥨黃金雙拼
響鈴+魚皮炸到好鬆脆,好好食~加上用鹹蛋黃炸 超邪惡

🐓酒浸雞子
雞子大大粒~用花雕酒浸味道鎖起哂,入口即溶

🥗雜菜拼盤
擺設好靚~用各式各樣唔同既菜!超特別同好新鮮

🍻竹庶矛根
一jar二個人岩岩好,唔會太甜岩岩好,好清
滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)
📍北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖
2024-09-29 771 瀏覽
玩轉宮廷風!餐廳內唔單止宮廷風裝飾。仲有宮廷服可以換裝打卡。彷彿穿越時空,回到古代用膳☺️開始一場火鍋盛宴嘅美味探索。係呢次嘅火鍋之旅中,我哋揀咗花膠雞湯為底的火鍋,搭配多款新鮮食材,每一啖都令人驚喜。✨花膠雞湯底火鍋湯底係整個火鍋嘅靈魂,塊花膠真係大過我塊面😍花膠嘅加入令湯更加濃郁,口感滑順。雞湯的鮮香與花膠的膠質相互融合,讓人忍唔住一啖接一啖。湯底的清甜和滋補效果,使整個火鍋的基調變得溫暖而舒適。✨手切本地牛頸脊牛頸脊肉質鮮嫩,手切的工藝讓每片肉都保持了最佳厚度。擺入滾燙嘅湯中,肉嘅香味迅速散發出嚟,吸左湯底嘅精華,口感彈牙多汁。✨滾得囍宮廷餃子拼盤餃子拼盤令人眼前一亮,色彩繽紛。餃子皮薄而韌,內餡豐富,咬落去汁水四溢,鮮味十足。每一款餃子都有其獨特的風味,品嚐過程中體會到唔同口感層次。有菜餃亦都有肉餃營養都搭配均衡。✨黃金雙拼(炸響鈴及炸鹹蛋黃魚皮)呢個小食是我嘅驚喜之選,炸響鈴外酥內嫩,鹹蛋黃魚皮香脆可口。鹹蛋黃的濃郁香氣與魚皮的脆感相得益彰,令人無法抵擋。✨滾得囍豐盛雜菜拼盤這道雜菜拼盤色彩鮮豔,搭配了各種時令蔬菜,清新爽口。將蔬菜投入湯底中,既能吸收湯的鮮味,又能保留其脆嫩的
✨花膠雞湯底火鍋
✨手切本地牛頸脊
✨滾得囍宮廷餃子拼盤
✨黃金雙拼(炸響鈴及炸鹹蛋黃魚皮)
✨滾得囍豐盛雜菜拼盤
這道雜菜拼盤色彩鮮豔,搭配了各種時令蔬菜,清新爽口。將蔬菜投入湯底中,既能吸收湯的鮮味,又能保留其脆嫩的口感,為整體的火鍋體驗帶來了一絲清爽的平衡。
✨竹蔗茅根
飲品方面,我揀咗竹蔗茅根 。清新解膩。竹蔗的甜味與茅根的清香相互交融,令整餐結尾變得圓滿,為這次美味火鍋之旅劃上了完美的句號。
  • 黃金雙拼
  • 滾得囍宮廷餃子拼盤
  • 雜菜拼盤
  • 手切本地牛頸脊(細)
  • 滾得囍豐盛雜菜拼盤
2024-09-27 700 瀏覽
✨ 朋友介紹北角「滾得囍」打邊爐,商場門口好細,誰知甫進入此食店,感覺好有驚喜,門口已經有張皇帝椅,有中國服提供食客玩拍照📷內裏裝修古式古鄉很有氣氛,每檯座位分隔清楚,私隱度高吹水一流。***** ***** ***** ***** ***** 康熙花膠雞湯鍋雞🐓半隻、花膠好大碟侍應幫忙開爐,將花膠剪細幫進鍋裡,再放雞件,待滾起之後,我哋先先每人半碗花膠湯,啖湯超甜👍🏻👍🏻手切本地牛頸脊(細)🥩🥩Order了最鍾意嘅牛頸脊,紋理清晰,咬落口軟綿綿👍🏻👍🏻🦪沙白蜆蜆肉脹卜卜啖啖肉,鮮味十足👍🏻🥟🥟滾得囍宮廷餃子拼盤🫔🫔黃金雙拼(炸響鈴及炸魚皮)黃金炸魚皮,食到停唔到口;響鈴循例都會浸一浸,呢個係必要的,真係超好味😆🥬🥒🫛滾得囍豐盛雜菜拼盤連雜菜都擺得好精美,有唔同蔬菜滿足客人不同口味,而且夠新鮮。最後點了🍸竹蔗茅根 清清熱氣。總括來說,稱得上是一間隱世CP值很高的火鍋店,這裏裝修落足心機,食材新鮮,而且好就腳,可以推介。

***** ***** ***** ***** *****

康熙花膠雞湯鍋
雞🐓半隻、花膠好大碟

手切本地牛頸脊(細)🥩🥩
Order了最鍾意嘅牛頸脊,紋理清晰,咬落口軟綿綿👍🏻👍🏻

🦪沙白蜆
蜆肉脹卜卜啖啖肉,鮮味十足👍🏻

🥟🥟滾得囍宮廷餃子拼盤

🫔🫔黃金雙拼(炸響鈴及炸魚皮)

🥬🥒🫛滾得囍豐盛雜菜拼盤

最後點了🍸竹蔗茅根 清清熱氣。

2024-09-25 555 瀏覽
一個裝修非常有古色的火鍋店,每一桌都有獨立間隔,提升顧客享有一定「私人空間」的感覺,很到位!火鍋湯底上桌啦,一陣濃霧(乾冰)爆發,有置身仙境的一份喜悅。我地三個人,點左個川宮魚頭火鍋湯底,味道很香也很暖胃,不錯的一個搭配!一份餃子拼盤,好似有四種不同的餡料,韭菜餃,冬菇肉碎,芋頭,同埋白菜,每一粒也是很薄皮,很飽滿的!手打丸子拼盤也有多款,墨魚丸,牛肉丸,豬肉丸,魚丸。不用客人費心,已經可以品嚐不同的丸子!蔬菜拼盤有西紅柿,玉米,油麥菜。。其他散點有魚肚,蜂巢豆腐,醉雞!每樣食材也是新鮮,肉質鬆軟,雞也有土雞味,豆腐有豆味。食材份量足夠三/四人,真的很合適三五知己下班後,坐下閒談!
食材份量足夠三/四人,真的很合適三五知己下班後,坐下閒談!
2024-09-24
2024-09-23 456 瀏覽
之前黎過呢間食晚飯覺得唔錯,餐廳以清朝宮廷風為主,門口位置有張大龍椅,氣派十足康熙花膠雞半隻湯鍋 🈶好多花膠,大大塊,員工會幫忙剪開放入湯鍋,半隻雞都幾大隻,肉質香嫩滑溜滾得囍宮廷餃子拼盤分別有菜苗帶子餃、韮菜豬肉餃、馬蹄冬菇豬肉餃、芋泥豬肉餃➕和牛芝士餃,款款都各有特色,皮薄餡靚手切本地牛頸脊牛肉擺盤好靚,牛脂分布均衡,食落有咬口又充滿牛香,肉質嫩滑,值得一試黃金雙拼有即炸鹹蛋黃響鈴➕炸魚皮,前者入口鬆化,後者咬落香脆,非常美味手打芝心牛肉丸有四粒牛丸,裡面仲有流心芝士🧀,非常有驚喜滾得囍豐盛雜菜拼盤多款蔬菜包括有蕃茄、油麥菜、菜心、生菜、木耳、通菜及粟米🌽,十分新鮮豐富竹蔗茅根呢個係自家製竹蔗茅根,份量夠晒兩個人飲,味道唔會太甜,都幾好飲

康熙花膠雞半隻湯鍋
🈶好多花膠,大大塊,員工會幫忙剪開放入湯鍋,
半隻雞都幾大隻,肉質香嫩滑溜

手切本地牛頸脊

手打芝心牛肉丸
有四粒牛丸,裡面仲有流心芝士🧀,非常有驚喜

滾得囍豐盛雜菜拼盤

竹蔗茅根
🇹🫕高質而典雅的宮廷火鍋前日同個同事去咗非角好出名既滾得囍宮廷火鍋小炒打邊爐,餐廳環境別具宮廷特色,食材亦非常高質,絕對值得推介比鐘意打邊爐既朋友仔!😊🍲 康熙花膠雞湯鍋(半隻)湯底清甜滋潤,雞肉鮮嫩多汁,花膠滑溜,有濃郁嘅膠質感,飲完真係覺得好滋補。整體味道鮮甜,健康湯底之選!🍜🥩 本地牛頸脊騸牯牛肉(限定)牛肉切得剛好,入口嫩滑,帶有自然嘅油香,口感一流。呢款限定牛肉絕對值得一試,啖啖都充滿驚喜。🐮🥟 滾得囍餃子拼盤十粒餃子各有特色:和牛芝士餃濃郁香滑、啖啖和牛肉正😍,菜苗帶子餃清新鮮甜,韭菜豬肉餃肉味十足👍,馬蹄冬菇豬肉餃爽脆香甜,芋泥豬肉餃口感特別,每一款都各具特色同好味,值得一試!👍🥬 滾得囍豐盛雜菜拼盤各種新鮮蔬菜,包括生菜、油白菜、皇帝菜、栗米、蕃茄等,健康清新爽口,菜吸哂花膠雞湯味,食落特別鮮甜。🥰👍🐟 黃金雙拼即炸響鈴及炸魚皮(秘製鹹蛋黃醬)炸魚皮香脆,配上鹹蛋黃醬,鹹香濃郁;響鈴口感獨特,煙韌而不油膩,明顯係高質食材。😋🌿 足料竹蔗茅根竹蔗茅根水甘甜解渴,清熱解毒,就算打完邊爐上火都唔洗驚。🍵
🇹🫕高質而典雅的宮廷火鍋

🍲 康熙花膠雞湯鍋(半隻)

🥩 本地牛頸脊騸牯牛肉(限定)

🥟 滾得囍餃子拼盤

🥬 滾得囍豐盛雜菜拼盤

🐟 黃金雙拼即炸響鈴及炸魚皮(秘製鹹蛋黃醬)

🌿 足料竹蔗茅根
竹蔗茅根水甘甜解渴,清熱解毒,就算打完邊爐上火都唔洗驚。🍵

2024-09-22 307 瀏覽
其實打邊爐最緊要都係湯底正,用料靚,今日嚟北角呢間滾得囍宮廷火鍋,完全做晒呢兩個元素🫶🏻🫶🏻 而且仲有宮廷風嘅裝潢,主題夠晒特別,啱晒大家打卡😎 🌟椰子藏雞湯鍋 呢度有好多特色湯底,搞到我哋心大心細😆 最後決定咗叫呢個椰子藏雞湯底😎 一大袋腐皮剪開裏面係新鮮嘅椰子,記得滾起之後,先飲個湯,呢個湯真係好清甜,有椰子嘅清香,同埋鮮雞嘅精華,我哋一人飲咗幾碗😂 雞肉好多,非常滑溜🫶🏻 飲完啲湯就可以開始打邊爐啦😎 🌟手切本地牛頸脊(細)估唔到叫咗細size個份量咁多😍 手切嘅牛頸脊脂肪分布均勻,雪花紋理細緻🥰 牛味濃郁,質地柔嫩,入口不肥膩,淥幾秒就食得,真係食到唔停口,好正🫶🏻🌟滾得囍宮廷餃子拼盤呢度嘅餃子真係非常非常好食,好耐未食過咁高質嘅餃子啦😍 呢個餃子拼盤有五種口味,每種有兩粒🫶🏻 粒粒都皮薄餡靚,勁飽滿🥰 而且味道好特別,我哋最鍾意就係牛肉餃同埋芋頭餃子,食得出係新鮮靚料,必食🫶🏻🌟黃金雙拼(炸響鈴及炸魚皮)又係另一個必食😆 呢個真係超級好味,唯一缺點就係邪惡😂 炸魚皮勁大塊,脆卜卜,面頭仲有超香嘅鹹蛋黃,呢個組合點會唔好食😌 響鈴又係新鮮即炸,同樣有鹹蛋黃,實在太好味😎🌟滾得囍

🌟椰子藏雞湯鍋

🌟手切本地牛頸脊(細)

🌟滾得囍宮廷餃子拼盤

🌟黃金雙拼(炸響鈴及炸魚皮)

🌟滾得囍豐盛雜菜拼盤
估唔到呢度連蔬菜都咁新鮮,佢揀嘅蔬菜又新鮮又甜,粟米香甜到不得了🫶🏻

🌟蟹粉豚肉餃
由於佢嘅餃子拼盤太高質,我哋又嗌多四隻蟹粉豚肉餃試吓😎 果然冇失望,蟹粉好香好足料,真心推介🫶🏻

🌟竹蔗茅根
每次打邊爐必點飲品😌 夠晒清涼下火🫶🏻

而家飲食業好難做,好多商家都嗌晒救命,但係呢一間平日晚上都有好多客,證明用心做好食物,自然吸引到人客,呢間就係一個好例子🫶🏻
2024-09-17
  • 滾得囍宮廷餃子拼盤
  • 黃金雙拼
  • 手切本地牛頸脊(細)
2024-09-19 376 瀏覽
🍊 餐廳名稱:滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)🐝 味道:8/10環境:8/10整體分數:8/10💰人均:$300+———————————————————擁有濃厚古代氣息嘅火鍋店,短暫地穿越返去。康熙花膠雞湯鍋 💰298推薦嘅招牌湯底,先將花膠放落去,滾左之後再飲個湯,然後先開始打邊爐。碗湯好濃郁,feel到滿滿嘅骨膠原。加上再有半隻雞,變相多左一款餸!手切本地牛頸脊(細) 💰318用左叫「騸牯牛肉」,意思就係在幼牛時期被閹割的公牛,肉味濃郁鮮甜且纖維細嫩,油花相對比較平均。滾得囍宮廷餃子拼盤 💰198有10隻,5款唔同嘅餃子!比較特別係芋泥豬肉餃,食落口感好特別。其次特別仲有黑松露野菌餃,口味就偏重。黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮) 💰88鹹蛋黃包住炸響鈴&炸魚皮,即食好惹味,放落去浸一浸啲湯都好好味。滾得囍豐盛蔬菜拼盤 💰78好大盤菜,種類又多!
🍊 餐廳名稱:滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)🐝

味道:8/10
環境:8/10
整體分數:8/10

💰人均:$300+
———————————————————
擁有濃厚古代氣息嘅火鍋店,短暫地穿越返去。

康熙花膠雞湯鍋 💰298

手切本地牛頸脊(細) 💰318

滾得囍宮廷餃子拼盤 💰198

黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮) 💰88

滾得囍豐盛蔬菜拼盤 💰78
好大盤菜,種類又多!
2024-09-18 415 瀏覽
今次黎到北角打邊爐 餐廳位置有少少難揾 係係一個唔太旺嘅商場一樓 唔打唔撞先揾到餐廳正門首先門口已經有大量服裝俾你打卡 仲有張大大皇椅 夠哂霸氣 湯底揀左花膠雞 花膠係會即場係你門前剪落鍋 大大片 打住邊爐都仲有得食下牛肉叫左本地手切牛頸脊 擺盤非常華麗 首先有個好中式嘅大碗裝住 之後伴隨住大量冰底 保持牛肉温度 係鍋入面輕輕一碌就已經可以食 半生熟口感更食得出牛肉鮮味同un度 另外仲叫左餃子拼盤 包左幾款餃可以咩都試下最值得一試嘅係黃金雙拼!真係即炸出黎 好鬆脆可口

首先門口已經有大量服裝俾你打卡 仲有張大大皇椅 夠哂霸氣

另外仲叫左餃子拼盤 包左幾款餃可以咩都試下

最值得一試嘅係黃金雙拼!真係即炸出黎 好鬆脆可口
2024-09-15 414 瀏覽
閒情逸致的日子就梗係拍住拖去嘆啦!😜聖旨到🤣…. 環境設計宮廷般的舒適,地方寛闊,食物精緻又出色👍———————-🐔1. 花膠雞..湯底花膠湯底濃郁美味😋大大隻的花膠夠哂足料,雞肉更是滑溜溜的👍🐮2. 手切本地牛頸脊望到咁靚嘅牛肉。未食就已經知道好好食,肉質滑溜又有咬口👍🥟 3. 滾得囍宮廷餃子拼盤和牛芝士餃🥟菜苗帶子餃🥟韮菜豬肉餃🥟芋泥豬肉餃🥟馬蹄冬菇餃🥟每款餃子都各有各特色,味道又出眾😋————————🐟4. 黃金雙拼(炸響鈴拼炸魚皮)完全係吃出一個驚喜的好味道,入口即溶又鬆化一吃就可以不停口的滋味😇🥗5. 滾得囍豐盛雜菜拼盤:多款蔬菜🥬夠新鮮,夠甜又夠嫩😉😇6. 紫淮山:新鮮又有益,入口溶化😉🎋7. 竹蔗茅根 :自家製飲品,天然解渴———————-滾得囍……人人生意滾得起.. 發財撈得起🥰其實開心🥳簡單就在我身邊食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美好回憶————————
閒情逸致的日子就梗係拍住拖去嘆啦!😜

———————-
🐔1. 花膠雞..湯底
花膠湯底濃郁美味😋大大隻的花膠夠哂足料,雞肉更是滑溜溜的👍
🐮2. 手切本地牛頸脊
望到咁靚嘅牛肉。未食就已經知道好好食,肉質滑溜又有咬口👍
🥟 3. 滾得囍宮廷餃子拼盤
和牛芝士餃🥟
菜苗帶子餃🥟
韮菜豬肉餃🥟
芋泥豬肉餃🥟
馬蹄冬菇餃🥟
每款餃子都各有各特色,味道又出眾😋

————————
🐟4. 黃金雙拼(炸響鈴拼炸魚皮)
🥗5. 滾得囍豐盛雜菜拼盤:
多款蔬菜🥬夠新鮮,夠甜又夠嫩😉
😇6. 紫淮山:
新鮮又有益,入口溶化😉
🎋7. 竹蔗茅根 :
自家製飲品,天然解渴

———————-
滾得囍……人人生意滾得起.. 發財撈得起🥰
其實開心🥳簡單就在我身邊
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍.鍾意寫..留下美好回憶
————————
《👅穿越時空,感受宮廷盛宴✨》最近男朋友帶咗我去北角嘅火鍋店🍲,以清朝宮廷風格設計,打卡一流!著住宮廷服,坐上龍椅,瞬間化身皇帝/皇后,氣派十足!😝🍲 椰子藏雞湯鍋上枱時白煙裊裊,仙氣十足!🥥打開豆腐皮整嘅大荷包,入面藏住椰子肉!雞件浸喺濃郁嘅雞湯中,鮮甜無比!🤪🥩 手切本地牛頸脊肉質鮮紅,油花分佈均勻🥩入口即化,鮮嫩多汁!🥟 滾得囍宮廷餃子拼盤餃子拼盤必點!🥟 有和牛芝士一口餃、新鮮菜苗帶子餃、韮菜豬肉餃、馬蹄冬菇豬肉餃、芋泥豬肉餃,每款都各有特色,皮薄餡靚,滿足!🫶🏿🐚 沙白蜆沙白蜆新鮮肥美,肉質飽滿,鮮甜彈牙!🤩🥓 黃金雙拼炸響鈴同炸魚皮嘅黃金雙拼係即叫即炸,外脆內軟,香口惹味!😝🥗 滾得囍豐盛雜菜拼盤蔬菜拼盤種類豐富,有油麥菜、通菜、菜心、木耳、粟米、蕃茄等等,營養均衡!🍹 竹蔗茅根清甜解膩,完美收尾!💕環境優雅餐廳,服務周到,菜式精好味,絕對會帶埋其他朋友嚟! 👍P.S. 記住著住宮廷服,坐上龍椅打卡呀! 👑
《👅穿越時空,感受宮廷盛宴✨》

🍲 椰子藏雞湯鍋

🥩 手切本地牛頸脊
肉質鮮紅,油花分佈均勻🥩入口即化,鮮嫩多汁!

🥟 滾得囍宮廷餃子拼盤

🐚 沙白蜆
沙白蜆新鮮肥美,肉質飽滿,鮮甜彈牙!🤩

🥓 黃金雙拼
炸響鈴同炸魚皮嘅黃金雙拼係即叫即炸,外脆內軟,香口惹味!😝

🥗 滾得囍豐盛雜菜拼盤

🍹 竹蔗茅根
清甜解膩,完美收尾!

P.S. 記住著住宮廷服,坐上龍椅打卡呀! 👑
2024-08-22
一向都好鍾意打邊爐,呢到8:45後更加有79折!❣️湯底好有特色,會有特別冒煙effect可以打卡,而且本身d材料都可以食,大🈵足❣️無論海鮮定肉類都好有質素,值得一去🍲椰子藏雞湯鍋 - 冒曬煙咁上好有特色,原來用上腐竹去包住雞同椰子🥥。有成半隻雞,用上三黃雞雞肉嫩滑,湯底清甜,建議滾好一陣先食雞就最嫩🐮手切本地牛頸脊(細)- 肥瘦均勻,肉質滿滿油脂香🐷伊比利亞橡果豬- 同樣高質,大大片豬肉,食落去有油脂香,肉質juicy🥟滾得囍宮廷餃子拼盤- 一次過滿足幾個願望,有幾款口味,每款都滑外皮入面真材實料!- 個人最鍾意黑松露野菌餃,好多菇粒 。另外和牛餃子滿滿和牛粒+芝士香,好滋味。- 估唔到韮菜豬肉餃都好多嫩脆韮菜,味道唔錯🌟黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮)- 蛋黃魚皮同響鈴都好脆,滿滿蛋黃香好滋味🌟沙白蜆- 漲卜卜新鮮,蜆肉鮮甜真係幾有特色火鍋,下次要再去!

一向都好鍾意打邊爐,呢到8:45後更加有79折!
❣️無論海鮮定肉類都好有質素,值得一去

🍲椰子藏雞湯鍋
椰子藏雞湯鍋

🐮手切本地牛頸脊(細)
手切本地牛頸脊(細)

- 肥瘦均勻,肉質滿滿油脂香

🐷伊比利亞橡果豬
伊比利亞橡果豬

- 同樣高質,大大片豬肉,食落去有油脂香,肉質juicy

🥟滾得囍宮廷餃子拼盤
滾得囍宮廷餃子拼盤

- 估唔到韮菜豬肉餃都好多嫩脆韮菜,味道唔錯

🌟黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮)

- 蛋黃魚皮同響鈴都好脆,滿滿蛋黃香好滋味

🌟沙白蜆

- 漲卜卜新鮮,蜆肉鮮甜

真係幾有特色火鍋,下次要再去!
椰子藏雞湯鍋
伊比利亞橡果豬
2024-09-06 440 瀏覽
一直係網上都有留意到北角有間靚靚宮廷式主題嘅火鍋店,非常有特色,設計擺設都盡見心思。所以我今日專程約左係北角住嘅朋友一齊嚟打邊爐!🍲首先當然要叫佢地出名加⭐康熙花膠雞湯鍋- 有足料嘅三大片花膠,半隻滑雞!湯底超級濃郁,好味😋;未開始打邊爐之前,已經飲左幾碗湯。🥓伊比利亞橡果豬- 豬肉新鮮,好有肉味,而且買相精緻,似足玫瑰花咁🌹🥟滾得餃子拼盤十粒 - 餃子有五款,每粒都用料十足🥗滾得豐盛雜菜拼盤- 雜菜拼盤有八至九種菜,而且全部都好新鮮,顏色好豐富🧈黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)- 哩嗰真係超級有驚喜,用秘製鹹蛋黃醬去炸響鈴同魚皮,味道好好,口感非常脆口,真心推介👍🏻🦪沙白蜆- 沙白蜆新鮮,蜆肉夠晒鮮甜🧊足料竹蔗茅根一渣🍶獺祭.純米大吟釀(720ml)- 打邊爐一定唔少得Sake。火鍋店價錢公道,而且食物質素都好高,喺打邊爐嘅list推介之一!
所以我今日專程約左係北角住嘅朋友一齊嚟打邊爐!🍲

首先當然要叫佢地出名加
⭐康熙花膠雞湯鍋
🥓伊比利亞橡果豬
- 豬肉新鮮,好有肉味,而且買相精緻,似足玫瑰花咁🌹
🥟滾得餃子拼盤十粒
- 餃子有五款,每粒都用料十足
🥗滾得豐盛雜菜拼盤
- 雜菜拼盤有八至九種菜,而且全部都好新鮮,顏色好豐富
🧈黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)
🦪沙白蜆
- 沙白蜆新鮮,蜆肉夠晒鮮甜
🧊足料竹蔗茅根一渣
🍶獺祭.純米大吟釀(720ml)
- 打邊爐一定唔少得Sake。

2024-09-02
滾得囍 🔥位於北角既特色手工火鍋店,以特色湯底、高質食材、宮廷氣氛為賣點,係好吸引既😍宮廷式裝修就係正,最鍾意湯底啲名:咸豐酸菜魚湯鍋、康熙花膠雞湯鍋、順治特色卜卜蜆湯等🤣Funny今日食正宗招牌🌟康熙花膠雞湯鍋,一大塊花膠救命🆘超吸引,剪開加落湯度煲滾飲得!豪到!香濃花膠雞湯🐤夠曬爽,花膠多到傻左,半熟雞件淥一淥就可以食,肉質嫩滑,淨食湯底都值🤗手切本地牛頸脊(細),油脂紋靚,仙氣飄飄,肉質幾唔錯,牛味都好夠👍🏻滾得囍宮廷餃子拼盤,五款餃子各兩隻,可以試唔同味😎菜苗帶子餃同和牛餃非常好味,高質,韮菜餃都爆汁🥹黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮),新鮮炸起,香到爆,咸蛋黃味好濃💕淥⼀淥即食都好濃香,手打珍珠帶子墨魚丸,彈到可以打乒乓波🏓入面有粒帶子,好鮮味既手打丸😋雜菜拼盤,加埋濃湯食⼀流🥳湯底湯料都好有質素,對得住價錢有餘,加埋廚藝同特色,性價比爆燈💡滾得囍!貴得起!食得喜😝

花膠雞
花膠雞湯