2012-02-06
已不是第一次來此店,之前覺得食物不錯,價錢合理,所以都會再幫襯,但係唔知係唔係佢哋生意好咗,啲服務態度就越嚟越差!事緣我打電話book檯嗰時講明要坐裡面,接聽電話的人亦答應會安排,但去到竟然俾出面嘅檯我,我跟侍應說book檯時已說要坐裡面,點知個男老細走嚟同我講話佢哋只會盡量安排,唔係一定有裡面坐,而家就係安排唔到!當時佢嘅態度係極度惡劣,如果佢好聲好氣我都算數,但佢啲咁嘅態度,我同佢講你哋聽電話嘅同事冇話盡量,佢係同我講安排坐裡面冇問題。點知突然有個原本坐裡面嘅客話想掉出嚟坐,我哋就有得坐返入去。我哋坐低咗之後,個男老細喺我哋張檯前面好大聲咁同啲伙計講:「以後啲客打嚟話要坐邊度,你同佢哋講話盡量安排,唔好應承佢哋!」。咁即係俾說話我哋聽啦,我唔覺得佢要大大聲喺啲客面前教訓啲員工,你要教訓嘅你可以企埋一邊講!跟住佢哋放低個調味架,我有兩個朋友掛住講野一直未有落調味料,點知個伙記走埋嚟同我哋講:「你哋落咗啲調味先好唔好呀!」。又係好無禮貌咁講!當時我哋係未叫野食,餐廳亦只有50%嘅客喺度,我唔明點解要催我哋快啲用個調味架,唔同佢咁大間火鍋店只有一個調味架??至於食物方面:湯底:潮洲湯特別
至於食物方面:
湯底:潮洲湯特別
牛頸脊:有牛味
蝦膠油炸鬼:比較油
墨魚滑:彈牙
其他食物:都算新鮮
經此一役,我諗我唔會再去,要接受埋啲咁嘅服務態度,我寧願去不倒翁,服務態度及環境比起此店好上百倍!其實我諗老細亦冇所謂,但我想說你啲咁嘅服務態度,食物再好也是無補於事的,客人始終都會離你而去!!