2010-03-04 445 瀏覽
我第一次去呢間潮州邨(銅鑼灣廣場一期6/F)食野!雖然價錢比一般潮州打冷貴D,不過都唔緊要啦!自己都想試下嘛……咁我地5個人去都唔算太肚餓,所以就只叫左5 碟菜同埋1 窩湯 4 碗飯。唔知係唔係我地張單唔貴( 6百幾蚊)!有個阿叔既待應全程好串同好無禮貌咁對待我地,我先聲明(佢每次幫我地做任何野我都有唔該前唔該後架!!) & (當時唔係爆晒場踢晒腳架!) 係唔係我地食得少,D待應就可以咁樣對待D客人先!咁我地食完就當然馬上埋單啦,我唔係食完賴皮唔肯走個 D人黎架!我比張信用卡佢,轉頭佢連埋張簽名收據拎返過黎,我本身都唔諗住比小費,不過我都係做呢行,我都想D客會比小費,所以最後我都比左$10 小費佢地!不過到最後,最嬲個個就咪係我自己囉!簽卡係有倆張紙,佢比我簽個名個陣都分開左架啦同埋連埋張卡放晒係張檯度,之後我簽完名,佢竟然單手羅返張收據一粒聲唔出轉身就走左去!如果係我無禮貌先既,我無話可說!我以後有人請我都唔會再去呢間咁既潮州邨啦!!!!食物質數:一般
食物質數:一般
服務差
2010-03-03
2009-11-10 144 瀏覽
琴日去咗銅鑼灣廣場一期6樓間「潮州邨」,食物麻麻,服務態度極差!佢D侍應強迫我哋叫貴價,我地都覺得有D唔對路,覺得好似唔係好唔底食。我地諗住散叫,可以試下唔同的食物。雖然個侍應不斷叫我地食Set Dinner,都係小心D,逐樣餸叫。其實我地都叫o左唔少餸,但係佢地上菜o個時,不斷講冷嘲熱諷,真係好無禮貌。埋單個時仲報錯單,真係食到成肚氣!

2009-06-17 111 瀏覽
今天忽地想吃潮州菜,人在銅記,所以也拉了女友來這兒一起試試看,也是頗晚的才來,但也很快被安排入座。甫入座,發現隔枱全是年輕人,還要是在慶祝某君生日,正奇怪現今年輕一輩竟然不吃西餐,而來吃潮州菜作慶生飯,後來發現原來其中一位原來是太子爺,而老闆看樣子也似是潮州人,心想質素應該有保証吧。又想喝湯,又想吃鹵味,又想吃蠔餅,所以最後也真的點了煎蠔餅、鹵水鵝片大腸雙拼及大芥菜骨煲,然後來個潮州粥清清口,兩個人吃很夠了吧。先來的是煎蠔餅,煎蠔餅理應主要是以蠔仔、鴨蛋、番薯粉等煎餅而成,但問店員,店員竟說是用雞蛋的,但我堅信是鴨蛋,因為吃得出是鴨蛋來的,似乎店員們真的要惡補一下潮州菜的知識了,煎蠔餅煎得香脆,只不過稍為油了一點,而蠔仔也多而肥美,而且無沙無異味,加上吃起來有鴨蛋香,也不錯,魚露算是有鹹鮮的,伴着潮州粥吃,也算是可以的。白粥雖然也是夾起有米飯的,但米水的感覺過份漿糊,感覺好像做了點手腳,不是太潮州的,普通貨色而已。再來的是鹵水雙拼,價值一百零八元,好像是貴了一點,若是有質素的我不介意,份量不多也罷,也不介意,但最令人憤怒的是,除了鵝片是較有鹵水味外,豬大腸及墊底的豆腐也是冇味的,看圖也

再來的是鹵水雙拼,價值一百零八元,好像是貴了一點,若是有質素的我不介意,份量不多也罷,也不介意,但最令人憤怒的是,除了鵝片是較有鹵水味外,豬大腸及墊底的豆腐也是冇味的,看圖也可知一二,白白的,不要以為它是用了白鹵水,是白開水才真,雖然豬大腸有咬口而無異味,鵝片軟腍不嚡口,但眾所周知,鹵水乃一潮州酒家的生命之源,乃其命脈,今天吃到的,是差差差差得不知怎去形容。

最後才來這個有湯喝的大芥菜骨煲,芥菜好軟身,也沒有苦味,吸了湯是好吃的,淮山是新鮮貨,粉粉的,也好吃,而豬骨是先醃過的肉,但吃起來不夠軟身,湯內也有點黃豆,煮得軟身,滿有豆香,不錯,加上一口鹹鹹而帶有微量的胡椒味的湯,也吃得過。

兩個人吃光枱上的食物,也很飽了,但在精神上,是絕對不大滿足的,因為在潮州館子吃不到好吃的鹵味,好像是沒有吃過潮州菜般的,真失望。
銅記上樓食潮菜
2009-05-16
銅記上樓食潮菜
有蟹有鵝又有雞
芥菜軟身沒有苦味,淮山是新鮮貨
5月3日, 因為呀菲嘅姑媽生日, 兼預早慶祝下母親節~ 所以訂咗一張大枱一行9人黎到食潮州打冷. 佢比咗間開放式嘅房我地, 自成一角兼有電視睇. 除咗喺泉章居之外, 都好少喺其他酒樓式嘅地方打冷, 今次都算係特別嘅選擇~ 我地9個人叫咗8個菜, 連埋白飯剛好~::: 蠔仔肉碎粥 ::: 最重要一定係d蠔仔肉, 好彩都算新鮮, d飯好淋, 粥底幾清甜夠味, 肉碎頗淡, 唯獨冇乜胡椒味, 吊唔起整個粥嘅味道~::: 金牌滷水三寶 ::: 講到明金牌, 所以一定要試啦~! 有鵝肝, 鵝片同鵝腸~ 鵝肝份量比較多, 真係第一次咁樣食滷水鵝肝, 質地好潤又肥美, 滿口油香, 十分好味~! 可惜滷水汁只流於表面, 內裡只係好普通嘅鵝肝, 好似同滷水分隔咗… 鵝片同鵝腸份量都唔多, 鵝片切到好薄, 好易入口, 完全唔韌, 亦唔算好肥, 滷水好入味, 幾好~ 不過鵝腸就認真求其, 唔彈牙之餘仲淋pat pat., 仲衰過出面打邊爐嗰d…::: 沙茶牛河 ::: 都算幾正宗, 不過冇乜驚喜~ 沙茶醬, 牛肉, 都係普通同街邊打冷一樣, 河粉略嫌太淋太濕, 有d差~::: 潮和骨 ::: 睇個名好特別,

::: 蠔仔肉碎粥 :::

::: 金牌滷水三寶 :::

::: 沙茶牛河 :::

::: 潮和骨 :::
睇個名好特別, 應該係潮州特色菜, 不過賣相同味道都食唔出有幾潮… 有d似沙拉骨, 醬汁甜甜地, 再滲上芝麻粒, 味道幾醒胃, 不過份量少得驚人, 加上骨多過肉, 只合2人份…

::: 腿茸津白 :::
由相可見, 腿茸少得可憐, 津白有d老, 而油都頗多, 像是油菜一碟…

::: 石榴雞 :::
全晚最為滿意嘅一味, 賣相有心思, 以蛋白做成嘅皮包住雞肉, 形狀似小籠包, 淋上蛋白獻汁, 再以西籣花伴碟~石榴雞味道一流, 雞肉嫩滑, 粉皮包住咗雞汁令到雞味封鎖住喺入面唔會流失, 就算擺咗一陣先食都唔覺凍~ 西蘭花配蛋白獻汁都非常美味, 此味菜為是晚推介菜色!

::: 蠔烙 :::
普普通通, 略為煎得比較薄身, 好處係d蛋漿唔會唔夠煎時間而好似漿糊咁, 不過都係2人份倒, 唔係好夠食~

::: 梅子蒸烏頭 :::
頗為失望嘅! 因為作為潮州菜主食, 呢條魚可謂唔合格, 魚味欠奉, 梅子亦唔夠酸…

食完感覺都唔太滿足, 可能真係欠缺咗街邊打冷嘅風味, 菜式亦欠鑊氣… 酒樓其實座位唔多, 大枱更少, 我地訂嘅枱喺正最埋, 冇乜侍應黎服侍, 加茶都要叫3,4次先有人理… 不過好彩有電視睇, 免費電視送飯, 分散注意力對d菜都冇咁失望, 不過睇黎都冇下次架喇…
蠔仔肉碎粥
慶祝紀念
生日
石榴雞
2009-05-29 75 瀏覽
今天端午節家人睌飯,點了以下菜:鵝肝(在碟底的豆腐比肝還要多,肝十分滑但味不夠濃,還是尚興好吃)鵝肉拼掌(鵝肉還可以但掌只有一隻,又是豆腐有大大件)杏汁豬肺湯(只是有杏汁味,但豬肺不似是一起煲的因仍不夠軟,菜也是後放入湯的,十分似例湯加杏汁,屋企煲的也比佢好,還是陸羽最濃最好味)炒魚麵 (十分咸,冇特別)石榴球 (OK)沙爹牛肉芥蘭(芥蘭十分硬)訂了八點仍要等,訂不訂枱也分別不大。招呼一般,還有用一個似12-15歲之童工,泠氣又不停滴水,食物比其他潮州舖差,不會再來。
今天端午節家人睌飯,點了以下菜:

鵝肉拼掌(鵝肉還可以但掌只有一隻,又是豆腐有大大件)
炒魚麵 (十分咸,冇特別)
石榴球 (OK)
沙爹牛肉芥蘭(芥蘭十分硬)

2009-05-28
2009-05-28 21 瀏覽
今晚同老公2人想去7樓既泉章居食晚飯, 點知7點半去到爆晒場, 要等多10張既2人枱先到我地, 我地決定唔等, 落樓下既潮州村試一下. 去到都唔洗等位, 全場幾細下, 仲要得7-8成滿. 1. 先叫了胡椒豬肚湯, 哩個湯我地每次食親潮州野都會叫. 哩度既豬肚湯都好多料下, 有酸菜, 豬肚, 豬腸同大量白胡椒, 好夠辣味, 除左火喉差少少, 其他各樣都不錯. 2. 卥水鵝肝$58, 鵝肝切得好大塊, 不過食落口就一d甘香都無, 軟淋淋, 可能係因為用卥水整既關係, 始終都係鍾意食燒過既鵝肝. 除左面果層係鵝肝外, 底果一層係切得厚厚的卥水豆腐, 但係卥水唔夠入味, 直情食唔到卥水味咁滯, 哩碟野size夠晒大, 但係成碟都無乜卥水味, 差:, 差, 差!!!! 3. 川椒雞球$68, 原本我叫哩個係想食d珍珠葉, 雞球只係配角. 可惜, 成碟都煮得太多油太多醬汁, 所以8成既珍珠葉都被浸到淋晒, 就算無被浸淋既珍珠葉都炸得多左少少油, 失去了 "入口即溶" 既感覺. 很失望 =0= 至於配角雞球方面, 味道好普通, 又唔滑又無雞味, 雞又吸唔到d川椒味, 食落口就好似川椒醬汁同雞

3. 川椒雞球$68, 原本我叫哩個係想食d珍珠葉, 雞球只係配角. 可惜, 成碟都煮得太多油太多醬汁, 所以8成既珍珠葉都被浸到淋晒, 就算無被浸淋既珍珠葉都炸得多左少少油, 失去了 "入口即溶" 既感覺. 很失望 =0= 至於配角雞球方面, 味道好普通, 又唔滑又無雞味, 雞又吸唔到d川椒味, 食落口就好似川椒醬汁同雞球溶合唔到. 由於太多油, 我地食食下, 都要 "long" 起隻碟隔去油份.

4. 糖醋麵係我地叫咁多野中最好味的一樣, 好脆口, 又唔油膩, 另外值得一讚係個"醋", 香得黎唔會"拿"口 好味.

埋單2位加埋$300, 服務又唔係好, 我覺得銅鑼灣區, 如果2個人拎$300食晚飯, 太湖海鮮酒家就好得多, 可以食到佢地3餸連得獎名菜芝麻雞; 再唔係去泉章居2個人都係$200, 己經有名菜沙薑貴妃雞+西蘭花班腩+湯. 潮州邨我唔會再幫襯, 如果想食潮州野, 不如去灣仔的潮州世家仲好味得多, 服務周到得多, 裝修靚而且價錢仲平d添.
正, 料多, 又夠多胡椒
差, 鵝肝一d都唔甘香, 軟淋淋, 卥水味又唔夠
差, 鵝肝下面d卥水豆腐切得鬼死咁厚又唔夠入味
差, 8成珍珠葉都淋晒, 成碟野油淋淋, d雞又唔滑又唔入味
正, 炸得唔錯, 醋好香又唔會 "拿" 口
2009-05-27
正, 料多, 又夠多胡椒
正, 炸得唔錯, 醋好香又唔會 "拿" 口
  • 糖醋麵
2009-05-09 13 瀏覽
昨晚在這兒celebrate Mother's Day! 果然不錯一行五人, 叫了不少食物杏汁豬肺湯 - Okay 好有杏汁味涼瓜排骨煲 - 好大煲, 我個人不喜歡涼瓜, 所以不便評價鹵水豆腐 - 不過不失炒芥蘭 - 超好味, 必叫菜甫肉鬆蛋 - 好好味, 下次會試蠔餅蠔仔粥一碢, 5 個人剛好 - 味道很好潮州炒米粉 - 幾特別, 好重沙爹味, 唔油, 我老公and Brother-in-law 好鍾意糖醋伊麵 - 好多人叫, 招牌菜 一定要試Dessert - 水晶包 - 皮厚, 麻麻地, 可以不試Overall, 唔錯, 咁多嘢食, 質數好, 價錢實惠, 一定會再光顧
一行五人, 叫了不少食物
杏汁豬肺湯 - Okay 好有杏汁味
涼瓜排骨煲 - 好大煲, 我個人不喜歡涼瓜, 所以不便評價
鹵水豆腐 - 不過不失
炒芥蘭 - 超好味, 必叫
菜甫肉鬆蛋 - 好好味, 下次會試蠔餅
蠔仔粥一碢, 5 個人剛好 - 味道很好
糖醋伊麵 - 好多人叫, 招牌菜 一定要試
Dessert - 水晶包 - 皮厚, 麻麻地, 可以不試

2009-05-08
尋晚食飯_4個人去了食潮州野__食物水準依然!侍應很熱情!叫4人餐~及加了一碟石榴雞!1.石榴雞 <清清地幾好味! 2.炒介蘭<好新鮮!3.粥   <最好味! 4.桂花魚 <侍應哥哥推薦呢個5.鵝肝鵝肉 <整得真係好好味!       入口即溶_完全唔腥|| 鵝肉也不錯!6.白果綠豆爽 <整得唔錯!P.S 冷氣凍左D
尋晚食飯_4個人去了食潮州野__
食物水準依然!侍應很熱情!
叫4人餐~及加了一碟石榴雞!
1.石榴雞 <清清地幾好味!
2.炒介蘭<好新鮮!
3.粥   <最好味!
4.桂花魚 <侍應哥哥推薦呢個
5.鵝肝鵝肉 <整得真係好好味!
       入口即溶_完全唔腥|| 鵝肉也不錯!
6.白果綠豆爽 <整得唔錯!

P.S 冷氣凍左D
2009-04-05
  • 鵝肝鵝肉
  • 炒介蘭
  • 桂花魚
2009-04-06 3 瀏覽
其店在門外貼滿大大福福不同雜誌及食家介紹此店的文章以及相片﹐因而在外不能看到其店內的情況。主要目的當然冒求能吸引顧客從這食店林立的商場進內幫襯。進入店內發覺這裡很細﹐只有數張卡位以及一間房間。裝修普通﹐顏色以古老深啡色為主題﹐牆上掛了幾部電視供客人觀看﹐窗臺也放了幾盆蘭花裝飾一番。在上了年紀以及服務跟態度也不太好的男服務員寫單下﹐是晚叫了鵝片拼鵝肝﹐蠔烙﹐欖菜豬肉四季豆以及白粥一碗。鹹酸菜 $15 - 等菜時以奉上﹐不得不要。潮州食店必備﹐ 味道甜多酸少﹐用來送粥不錯。鵝片拼鵝肝 $108 – 鵝片數量足夠﹐但有一兩塊肥肉較多﹐不能食得入口。鵝肝是厚切﹐份量尚算可以。味道甘甘﹐質地滑溜無異味。豆腐在底吸了鹵水味道﹐但因這裡的鹵水味道不夠香﹐所以另這到菜遜色不少。蠔烙 $58 - 蠔烙現在在不同食店都能吃到﹐但每間食店都有他們不同的做法﹐有些是煎﹐有些是炸﹐有些粉多﹐有些粉少。此店做法以油炸來烹調﹐看落和食落都鬆脆﹐做得此效果始終相對會油一點。用料亦用了不少整粒細蠔仔﹐算是真材實料﹐不會用過量的粉漿來代替。味道不會過鹹﹐亦奉上潮州人常用作調味的魚露來給嚐濃味的顧客享用。如此道菜能加入芫

蠔烙 $58 - 蠔烙現在在不同食店都能吃到﹐但每間食店都有他們不同的做法﹐有些是煎﹐有些是炸﹐有些粉多﹐有些粉少。此店做法以油炸來烹調﹐看落和食落都鬆脆﹐做得此效果始終相對會油一點。用料亦用了不少整粒細蠔仔﹐算是真材實料﹐不會用過量的粉漿來代替。味道不會過鹹﹐亦奉上潮州人常用作調味的魚露來給嚐濃味的顧客享用。如此道菜能加入芫茜或芹菜﹐相信質素會是超班水準。

欖菜豬肉四季豆 $58 – 這道菜當晚即叫即炒﹐鑊氣十足。四季豆爽口﹐免治豬肉亦炒得很香口﹐配上大量欖菜另這到菜的味道很野味及味道偏濃﹐用來送粥是一個很好的配搭。

白粥 - $8 – 質地偏稀﹐溫到只是微暖﹐不太好。

食物而言不過不失﹐有出色亦有不好﹐鹵水菜式價錢有點兒偏貴﹐樓面服務態度不太好。總體質素由如當晚在鹵水鵝片鵝肝內奉上那半塊的心臟﹐廚房跟樓面都只用了半點心的質素及服務給顧客。希望此店能改善﹐從而找回另一半的心做出廚房用心﹐樓面用心雙得益彰的質素及服務。
  • 蠔烙﹐欖菜豬肉四季豆
2009-03-04 367 瀏覽
剛剛食完,食得太唔開心啦....所以即刻要寫返兩句....一入去就有一股怪味,令人感覺唔太衛生六個同事叫左六人餐....份量真係太少了,味道一般,但實不相瞞由於份量太少,我有2碟餸我係未食過的,又話係六人餐?!?餸份量太少,我連一碗粥都食唔晒大家結果要去再食第二食度雪糕充飢...唉,銅鑼灣有好多選擇,唔會再去啦......
剛剛食完,食得太唔開心啦....所以即刻要寫返兩句....

一入去就有一股怪味,令人感覺唔太衛生

2009-03-04
2009-02-03 1 瀏覽
沙爹牛河: 味道好, 但略鹹 蠔烙餅: 好油, 冇乜味 蠔仔肉碎粥: 出乎意料最好吃, 冇腥味腿茸津白: 一般質素, 腿茸冇想像中咁鹹欖菜炒飯: 爸爸點的, 估唔到幾好食. 味道適中, 飯炒得不錯, 飯粒分明(乾身)但唔油鵝片: 身為潮州菜的精髓, 令人失望, 因為塊鵝好韌, 而且都幾鹹荔芋酥鴨: 面層芋蓉底層(應該係)鴨, 冇骨, 味道ok 但油左d紫米西米露: 好食! 紫米夠稔, 又唔會太飽肚, 因為西米露令碗野比一般淨紫米露稀 另外, 服務可以接受, 訂位時電話阿姐的態度亦很好. 我地6人咁arm book 到間房, 仲有得睇電視, very good!
沙爹牛河
: 味道好, 但略鹹
蠔烙餅
: 好油, 冇乜味
蠔仔肉碎粥
: 出乎意料最好吃, 冇腥味
腿茸津白: 一般質素, 腿茸冇想像中咁鹹
欖菜炒飯
鵝片
紫米西米露

2009-01-31 3 瀏覽
我覺得這個潮洲翅很好吃,能夠帶出這種very best 的鮮味。下一碟菜是潮洲三寶,我覺得鵝片是very good ,沒有這種鹹的味道。下一碟菜是蟹,Is very very poor,因為這種蟹肉實在太腥了。下一碟菜是蠔仔粥,我覺得這個粥很難吃。下一碟是芥菜排骨煲,我覺得很難吃。最後一碟是炸双棗,我覺得很難吃,因為沒有蝦還是蟹味道。
  • 潮洲翅
2009-01-25 7 瀏覽
打電話訂位, 都算幾有禮貌, 有講"多謝曬!"食物:鹵水鵝片 - ok凍烏頭 - 中size, 唔鞋, 都幾好味(有九肚魚肉的)蘿蔔烙 - 好味, 有驚喜腿茸紹菜 - ok石榴雞 - 幾好幾好! 幾地道.肉碎粥 - 我覺得個味好過好多地方糖醋麵 - 全晚最好菜色. 煎得岩岩好!反砂芋 - 芋頭唔靚, 但媽咪話, "都ok"總結係, 我以為會係一般, 但竟然意想不到地 a lot better than I expected. 想食潮州菜時, 我會再去呢間.
打電話訂位, 都算幾有禮貌, 有講"多謝曬!"

食物:
鹵水鵝片 - ok
凍烏頭 - 中size, 唔鞋, 都幾好味
(有九肚魚肉的)蘿蔔烙 - 好味, 有驚喜
腿茸紹菜 - ok
石榴雞 - 幾好幾好! 幾地道.
肉碎粥 - 我覺得個味好過好多地方
糖醋麵 - 全晚最好菜色. 煎得岩岩好!
反砂芋 - 芋頭唔靚, 但媽咪話, "都ok"

• 糖醋麵
2009-01-22 7 瀏覽
2008-12-09 呢晚好姊妹出嚟派帖,準新娘訂咗潮州邨食飯!一入去冇咩人架,好難先搵到有一枱客(心諗唔想呢間嘢唔好食,點解會冇人架?)坐低後,我哋叫咗好多嘢食:上湯浸時菜:味道清,可以配合到今晚有啲濃味菜式鹵水鵝片:啲汁好似咸咗啲士多啤梨骨:感覺好清新,味道好特別,一試難忘小炒皇:第一次試潮式小炒皇都可以啦沙茶牛河:好食,夠惹味潮州炒麵線:第一次食,唔錯 菜心蛋白炒飯:唔會成口都係油豆腐羹:好清,食落好舒服6個人食8樣嘢...(呢度分量好細...) 但係都可以再去嘅~因為呢度傾計唔怕嘈到人!!

坐低後,我哋叫咗好多嘢食:
上湯浸時菜:味道清,可以配合到今晚有啲濃味菜式
鹵水鵝片:啲汁好似咸咗啲
士多啤梨骨:感覺好清新,味道好特別,一試難忘
小炒皇:第一次試潮式小炒皇都可以啦
沙茶牛河:好食,夠惹味
潮州炒麵線:第一次食,唔錯
菜心蛋白炒飯:唔會成口都係油
豆腐羹:好清,食落好舒服

• 士多啤梨骨、沙茶牛河、潮州炒麵線
2008-12-16 4 瀏覽
十月三日, 諗唔到想試咩新嘢既星期五, 又嚟噃《潮州邨》,因為都幾掛住佢個炸蠔餅同、芋蓉香蘇鴨同鹵水鵝!今次多咗一個同事一齊嚟食飯, 即係六個人, 可以叫個六人餐喎~即係一個鹵水鵝加自選五個小菜 ($288)。鹵水鵝上次影過唔再影啦, 例排一樣好味道!至於個蠔餅, 今次個個都襯熱食, 正! 同埋呢次好似比起上次多更多蠔仔喎~芋蓉香蘇鴨, 依然好味, 但旁邊啲炸葉好似少咗...走地雞, 嘩! 份量好少喎~ 仲要好似冇乜用咁既! 味道 OK, 但唔特別。椒鹽骨排, 又係個份量好似比較少, 雖然味道都唔錯, 但以「椒鹽」嚟講炸得唔夠乾身。雜菌浸時菜, 都係覺得份量太少, 味道不過不失。另加一個男店員推介既炒魚麵, 好似食緊一條條既魚片魚旦咁, 味道都幾好, 但都係唔係好特出, 如果鍾意食魚片既人應該好鍾意食呢個炒麵。更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=11240
十月三日, 諗唔到想試咩新嘢既星期五, 又嚟噃《潮州邨》,
因為都幾掛住佢個炸蠔餅同、芋蓉香蘇鴨同鹵水鵝!

即係一個鹵水鵝加自選五個小菜 ($288)。

鹵水鵝上次影過唔再影啦, 例排一樣好味道!

芋蓉香蘇鴨, 依然好味, 但旁邊啲炸葉好似少咗...

雜菌浸時菜, 都係覺得份量太少, 味道不過不失。

另加一個男店員推介既炒魚麵, 好似食緊一條條既魚片魚旦咁,

• 芋蓉香蘇鴨