2024-03-18 29 瀏覽
白色情人節大家都去食西餐,我哋就反而到而行去試吓潮州菜,但係呢間潮州菜一啲都唔失禮,菜式同服務都好好,係一個好好嘅用餐體驗!蟹肉翡翠羹 一開始服務員就端上呢兩碗蟹肉翡翠羹,湯羹黏稠,裏面有少少蔬菜同埋蟹肉,食落好暖胃,最適合呢種涼涼地嘅天氣!鹵水鵝片滷水鵝片鵝肉好實淨,而且每一片滷肉都好入味應該都滷左一段頗長時間先會做到呢個效果,可見係用心花時間去製作嘅!普寧炸豆腐呢個豆腐同以往食嘅豆腐好唔一樣,平時啲豆腐都係成嚿軟腍腍,但係呢一隻就係有少少煙煙韌韌嘅質感,再加上外皮炸過,所以佢有少少脆脆地,口感幾特別!碧綠川椒雞雞肉有少少辣味同鹹味,食落好惹味!喜歡重口味嘅必試!最特別係佢半碟有一啲脆脆地嘅紫菜,食落去感覺好Refreshing !蠔仔肉碎泡飯呢個泡飯一絕,蠔仔新鮮,肉碎肥瘦適中,最重要係個泡飯湯底好鮮味,算係我食過最好味嘅泡飯啦!燕麥一口薯最後再嚟一個甜品,一口薯甜甜嘅,我曾燕麥鬆脆,雖然睇落好簡單,但係呢個塔配又出奇地match喎!

蟹肉翡翠羹

鹵水鵝片

普寧炸豆腐

蠔仔肉碎泡飯

燕麥一口薯

這間中菜館位於尖沙咀的iSQUARE國際廣場,主打新派潮州菜,融合了傳統和創新元素。店內環境寬敞舒適,裝潢簡潔時尚,菜式擺盤精緻,適合約會或慶祝。 瑰荔堂皇五款特色花茶之一,玫瑰花香中帶香甜荔枝果香。話梅涼瓜 - $88話梅的酸甜平衡了苦瓜的甘,冰涼脆口。菠菜蟹肉羹 - $108/位幼滑細膩的湯羹充滿絲絲軟身的菠菜,有一塊甘甜的蟹肉,更有一小口餃子,很清甜。韭菜豬紅 - $98一粒粒飽滿的豬血嫩滑而不腥,集合多種調味料熬製而成,香而不辣,鮮美濃香。獅頭鵝件 - $298嚴選廣東潮汕馳名的獅頭鵝,肉質比普通鵝肉鬆軟,鵝味更濃郁,秘製滷水好入味,豆腐嫩滑細膩。蜆肉鵝肝炒飯 - $228粒粒分明的炒飯充滿鑊氣,入口即化的鵝肝粒添油香,更有鮮甜無沙的蜆肉。碧綠川椒雞 - $188一塊塊無骨雞肉嫩滑多汁,帶著香濃的川椒味,麻而不辣,更有炸得輕盈薄脆的珍珠葉。燕麥一口薯 - $68綿糯香甜的紫薯黏滿了香脆的蜜糖燕麥,甜而不膩。
瑰荔堂皇
 瑰荔堂皇
五款特色花茶之一,玫瑰花香中帶香甜荔枝果香。
話梅涼瓜
話梅涼瓜 - $88
話梅的酸甜平衡了苦瓜的甘,冰涼脆口。
菠菜蟹肉羹 - $108/位
韭菜豬紅
韭菜豬紅
韭菜豬紅 - $98
獅頭鵝件 - $298
蜆肉鵝肝炒飯 - $228
碧綠川椒雞 - $188
燕麥一口薯 - $68
綿糯香甜的紫薯黏滿了香脆的蜜糖燕麥,甜而不膩。
2024-03-13
2024-03-17 22 瀏覽
這間潮州菜餐廳位置方便,最適合下班相約親朋好友飯聚。餐廳環境舒適,裝修時尚富格調。餐廳主打新派潮州菜,所以菜式都結合了傳統和創意。.✨話梅涼瓜 $88苦瓜一點都不苦,而且感覺酸甜清爽,配上酸甜的話梅,剛好中和了苦甘的味道。.🦀菠菜蟹肉羹 $108/位餐廳貼心用上小火爐裝著來保持溫度,湯羹用上菠菜煮成,口感細膩,入面還有蟹肉和小餃子,味道不錯。.🐖韭菜豬紅 $98豬紅粒粒飽滿,並用上多種調味料熬煮而成,味道香濃惹味。.🦆獅頭鵝件 $298用上馳名獅頭鵝,鵝肉特別肥美且細膩,用上秘製鹵水炮製,味道特別香濃。而下層的豆腐,口感嫩滑,吸收了醬汁更添美味。 .🍚蜆肉鵝肝炒飯 $228炒飯有鑊氣,而且粒粒分明,入面還有不少鵝肝蜆肉,令層次勁豐富,而且帶油香。 .🐔碧綠川椒雞 $188薄切雞肉肉質嫩滑,每片都充滿川椒香氣,而且麻而不辣,配上香脆珍珠葉,令口感更富層次。.🍠燕麥一口薯 $68綿蜜的紫薯外層有滿滿的脆口蜜糖燕麥,味道香甜。.🫖瑰荔堂皇茶類有多款選擇,我們選了這款花果茶,帶淡淡玫瑰花香,還有荔枝果香,感覺清新。

✨話梅涼瓜 $88

🦀菠菜蟹肉羹 $108/位

🐖韭菜豬紅 $98
豬紅粒粒飽滿,並用上多種調味料熬煮而成,味道香濃惹味。

🦆獅頭鵝件 $298

🍚蜆肉鵝肝炒飯 $228

🐔碧綠川椒雞 $188

🍠燕麥一口薯 $68
綿蜜的紫薯外層有滿滿的脆口蜜糖燕麥,味道香甜。

🫖瑰荔堂皇
2024-03-16 35 瀏覽
潮藝館屬中上價格,但提供既係茶餐廳既服務放假梗係諗住搵間好啲嘅餐廳坐低食啲好嘢同朋友傾吓偈,諗住咁啱嚟到iSquare就試吓新嘢,呢度成間餐廳入面得兩三枱客知飲食業難做都唔係要你笑住鞠躬,只係想你正正常常保持應有禮貌及尊重,但係唔知點解呢度個個侍應都黑口黑面食物味道普通價錢貴,大佬呀依家天氣凍番,收得咁貴茶錢,但係服務一般,侍應冇主動加茶,茶錢就收$38位都重未計+1目測都有5-6個侍應,正常一人mark一台都唔會咁嘅服務態度啦,兩個女既喺門口位掛住傾偈,真係唔好問點解啲人要北上消費
潮藝館屬中上價格,但提供既係茶餐廳既服務

2024-03-15 38 瀏覽
同朋友一齊嚟咗呢間潮州菜館開餐,呢度座位寬闊坐得幾舒服🤣$138「鹹菜豬肚湯(1位)」:叫咗2個,一人一個,熱辣辣,出晒煙,有濃烈胡椒味🤣$298「獅頭鵝件」:肉質軟熟,幾好鵝味,兼滷得好入味😋$188「碧綠川椒雞」:川燒雞都係肉質軟熟,啖啖肉,少少甜,好味;仲有啲炸到脆脆哋嘅香葉,一齊食幾夾😋$188「沙嗲牛肉炒芥蘭」:沙嗲牛肉肉質軟腍腍👍,芥蘭菜爽脆,仲輕輕打咗個芡🤣$228「蜆肉鵝肝炒飯」:炒飯炒到粒粒分明,幾香口好食😋食得飽飽嘅一餐🤣
同朋友一齊嚟咗呢間潮州菜館開餐,呢度座位寬闊坐得幾舒服🤣
$298「獅頭鵝件」:肉質軟熟,幾好鵝味,兼滷得好入味😋
$228「蜆肉鵝肝炒飯」:炒飯炒到粒粒分明,幾香口好食😋
食得飽飽嘅一餐🤣
2024-03-15 36 瀏覽
最近早收工同👦🏻出左去行街 去左呢間好多人介紹既新派潮州菜👍🏻擺盤精緻 環境舒適 空間感一流 好岩一家大細去食晚餐 仲有bar可以配酒飲 值得推薦🔥💓蜆肉鵝肝炒飯呢一款真係值得推薦😍蛋炒飯頗有鑊氣 將鮮甜嘅蜆肉同鹹香嘅鵝肝融合得天衣無縫 炒飯粒粒分明有咬口 口感好豐富🫶🏻💓沙嗲牛肉炒芥蘭沙嗲醬濃郁 牛肉嫩滑大塊 翠綠嘅芥蘭爽口鮮甜💓菠菜蟹肉羹湯羹都濃郁無比 食到菠菜甜味 淡淡嘅蟹肉好鮮甜 💓獅頭鵝件鵝件鹹香味十足 有咬口之餘啖啖肉 油香十足,滷水鹹鮮 份量兩個人食就啱啱好啦🫶🏻💓蘿蔔廣章廣章喺潮汕常見美食🤣用白蘿蔔絲配搭腐皮煎香 香甜之餘口感結實 脆卜卜又惹味 配埋辣醬一齊食 食完一塊按住食停唔到🫶🏻

💓蜆肉鵝肝炒飯

💓獅頭鵝件

💓蘿蔔廣章
2024-03-03
  • 獅頭鵝件
與朋友shopping 🛍️後,又赲又餓😆,想搵間餐廳坐得舒服,見到呢間潮洲菜館唔錯,係門口睇完餐牌都幾好,入去試吓先~~🍋話梅涼瓜$88冰涼脆口嘅涼瓜,入口酸甜鹹甘,很開胃的頭盤。🦢獅頭鵝件$298餐廳選用獅頭鵝,鵝肉肉質鬆軟,鵝味濃郁,再以祕製嘅鹵水汁浸泡,好入味。🐓碧綠川椒雞$188以炸脆咗嘅珍珠葉作伴碟,雞肉口感嫩滑中帶香、濃、麻的川椒味道。🌶️川味花膠豆腐$188這個川味豆腐,中辣度,配料應該加入咗黃豆醬、豆瓣醬、辣椒等烹飪而成,醬香濃郁,豆腐口感非常鮮香嫩滑,送飯一流外,加入花膠,啖啖骨膠原,特別好食😋~~🥢蜆肉鵝肝炒飯$228這個炒飯係店員介紹的,炒飯炒得乾身粒粒分明,以鵝肝粒、蜆肉、菜粒等炒得都幾香口。要讚一讚,這裏的店員溫文細心,在沒有打攪我與閨蜜傾談下,安靜幫我哋換新碟、加茶等服務。

🍋話梅涼瓜$88
冰涼脆口嘅涼瓜,入口酸甜鹹甘,很開胃的頭盤。

🦢獅頭鵝件$298

🐓碧綠川椒雞$188

🌶️川味花膠豆腐$188

🥢蜆肉鵝肝炒飯$228

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 想係尖沙咀食個新派潮州菜?iSquare 咁多野食,食日本野好似又少少悶。咁不如食下潮藝館 ☺️ 整體味道唔會話好鹹,清清淡淡。份量啱啱好,唔會太飽。夜晚唔想食咁多嘅,但係又想食中菜可以喺度食。啲茶都幾好飲。𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 鹹蛋酥✨ 川椒雞✨ 滷水鵝✨ 清炒白菜✨ 蜆肉鵝肝炒飯✨ 燕麥一口薯ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 潮藝館 📍 尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓602號舖◇◇◇◇◇◇◇◇◇🔎 #cass_chinese🔎 #cass_中菜🔎 #cass_tst🔎 #cass_尖沙咀

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

🔎 #cass_chinese
🔎 #cass_中菜
🔎 #cass_tst
🔎 #cass_尖沙咀

最近發掘了一家環境清幽的中菜館餐廳位於iSquare 6樓,樓底夠高,可以欣賞窗外景色他們主打多款潮州菜式,也有不少常見的港式點心~‣ 松露野菌晶瑩餃 ($78)好香的黑松露味道餃子皮厚度適中~‣ 筍尖蝦餃皇 ($78)蝦肉爽滑新鮮外皮厚度適中‣ 笑口叉燒包 ($68)叉燒包幾足料,味道不錯👅‣ 普寧炸豆腐 ($108)豆腐炸得香脆而不油膩配上特色潮州醋很開胃‣ 潮式魚湯浸時蔬 ($188)白菜新鮮,魚湯清清淡淡的容易入口‣ 燕麥一口薯 ($68)外面是香脆的燕麥中間就是紫薯以前未試過,感覺挺特別,好吃😋‣ 沙爹和牛崧煎腸粉 ($68)‣ 潮州粉粿($48)💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳上菜速度快,而且環境不錯如果想在一個安靜優雅的環境享受潮式美食不妨考慮這裡💰Total: $853.6 ($426.8pp 已包括10%服務費)📍潮藝館|@chaoclubtst尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓602號舖🚩更多同類餐廳 #foodstep_中菜 🚩更多同區餐廳 #foodstep_尖沙咀 ⊂ 喜歡我的分享可以收藏、點讚、關注❤️⊃📣想看更多美食推介 ☞ Follow @ourfo
最近發掘了一家環境清幽的中菜館
餐廳位於iSquare 6樓,
樓底夠高,可以欣賞窗外景色
他們主打多款潮州菜式,也有不少常見的港式點心~

‣ 松露野菌晶瑩餃 ($78)
好香的黑松露味道
餃子皮厚度適中~

‣ 筍尖蝦餃皇 ($78)
蝦肉爽滑新鮮
外皮厚度適中

‣ 笑口叉燒包 ($68)
叉燒包幾足料,味道不錯👅

‣ 普寧炸豆腐 ($108)
豆腐炸得香脆而不油膩
配上特色潮州醋很開胃

‣ 潮式魚湯浸時蔬 ($188)
白菜新鮮,魚湯清清淡淡的容易入口

‣ 燕麥一口薯 ($68)
外面是香脆的燕麥
中間就是紫薯
以前未試過,感覺挺特別,好吃😋

‣ 沙爹和牛崧煎腸粉 ($68)

‣ 潮州粉粿($48)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳上菜速度快,而且環境不錯
如果想在一個安靜優雅的環境享受潮式美食不妨考慮這裡

📍潮藝館|@chaoclubtst
尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓602號舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_中菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_尖沙咀

⊂ 喜歡我的分享可以收藏、點讚、關注❤️⊃
📣想看更多美食推介 ☞ Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻謝謝你的支持,成為我努力分享的動力💪🏻
2024-03-12 103 瀏覽
新年又啱啱過咗去啦!之前就鮮有咁喺新年期間同一家人去咗間潮州野食個飯咁((靜雞雞話比大家知啦:其實我係第一次去專食潮州菜嘅餐廳食飯🤣 雖然入面嘅環境冇想像中咁大,但係啲座位都闊落夠坐嘅~💛金磚豆腐 $88食落去其實就係椒鹽豆腐啦~不過佢炸得幾乾身,完全冇油,而且真係外皮薄得黎入邊啲豆腐又好香滑~🦁獅頭鵝片 $328我覺得份量比我睇落更加多,然後佢有啲似我之前喺廣州食嘅滷水鵝片咁樣,不過我自己就覺得啲肉有少少韌同埋都有啲骨咁~但係味道係唔錯嘅~啲滷水汁唔會太鹹而啲鵝肉都入哂味😍🥘菠菜蟹肉羹 $108個菠菜羹個味道好夠味~而且杰身程度啱啱好~作為湯羹嚟講都唔會過鹹,而且入面都會都有好多蟹肉,仲有一粒餃子添~🐥碧綠川椒雞 $188啲雞炒得非常惹味同埋好有鑊氣,而且雞肉嘅肉質都嫩滑~不過稍為覺得佢有少少油膩🙈🍚濃湯蠔仔肉碎泡飯 $168另外最緊張嘅菜式出現了🤣🤣一直都驚啲蠔仔好腥~不過食落我又覺得都算唔腥~成個濃湯反而都冇腥味,因為又好重嘅薑同蔥味辟走啲腥味,所以我覺得個湯飯都夠味~ 🥬懷舊春菜煲 $198首先個湯好清甜,唔似有味精味~所以自然啲菜都冇味精味,但係都夠味~而春菜其實幾清甜,然後

💛金磚豆腐 $88

🍚濃湯蠔仔肉碎泡飯 $168
濃湯蠔仔肉碎泡飯

🥬懷舊春菜煲 $198
懷舊春菜煲

首先個湯好清甜,唔似有味精味~所以自然啲菜都冇味精味,但係都夠味~而春菜其實幾清甜,然後都會有啲酸菜咁,令到成個煲更加有味~ 不過入邊有啲類似湯渣嘅肉,而呢啲肉就有少少嚡口同比較韌😂可能其實真係湯渣😂

🍠燕麥一口薯 $68
燕麥一口薯

紫薯係好香甜,成舊係即叫即炸嘅,所以熱辣辣~覺得有啲似反沙芋啲朋友🤣 同埋食落會有啲鹹鹹甜甜味,都幾特別~

Overall都係間幾多選擇嘅潮州菜~同埋份量比較大碟~覺得係比較適合聚餐嘅餐廳~
金磚豆腐
獅頭鵝片
濃湯蠔仔肉碎泡飯
懷舊春菜煲
2024-03-12 23 瀏覽
呢間潮州菜裝修幾有格調,菜式又精緻😌🍴菠菜蟹肉羹($108/位)個湯一路滾住暖粒粒😉飲起黎幾順滑,好有菠菜既甜味👍🏻加埋蟹肉雲吞,味道更加甜!🍴碧綠川辣雞($188)用左雞柳好淋,川辣醬咸咸甜甜幾惹味幾香口🤓送飯食一流呀!🍴金磚炸豆腐($88)炸豆腐外脆內滑,加埋面頭既炸蒜食好香口👍🏻🍴濃湯蠔仔肉碎泡飯($168/例)份量都唔少!個湯幾鮮甜,蠔仔飽滿大粒😆入面有菜甫、肉碎同蔥花,食完一碗又一碗😛🍴燕麥一口薯($68)呢到既甜品都幾特別!紫薯好香甜,表面加左滿滿既甜麥皮😋食埋呢個甜品好滿足!
呢間潮州菜裝修幾有格調,菜式又精緻😌

🍴菠菜蟹肉羹($108/位)

🍴碧綠川辣雞($188)
用左雞柳好淋,川辣醬咸咸甜甜幾惹味幾香口🤓送飯食一流呀!

🍴金磚炸豆腐($88)
炸豆腐外脆內滑,加埋面頭既炸蒜食好香口👍🏻

🍴濃湯蠔仔肉碎泡飯($168/例)

🍴燕麥一口薯($68)
2024-03-12 22 瀏覽
新派潮州菜擺盤精美,環境舒適,餐牌上嘅菜式唔係普通潮州菜館會見到,仲有bar可以配酒飲蜆肉鵝肝炒飯蛋炒飯將鮮甜嘅蜆肉同鹹香嘅鵝肝融合得天衣無縫,炒飯粒粒分明有咬口沙嗲牛肉炒芥蘭沙嗲醬香而不膩,牛肉嫩滑,淋上翠綠嘅芥蘭上突顯鮮甜菠菜蟹肉羹菠菜打得好溶,每一啖湯羹都食到菠菜甜味,蟹肉一絲絲好鮮甜,亦有助中和菠菜草青味鵝件啖啖肉,油香十足,滷水鹹鮮,送酒一流廣章喺潮汕常見美食,用白蘿蔔絲配搭腐皮煎香,口感結實又脆卜卜,係好上癮嘅小食

沙嗲牛肉炒芥蘭
沙嗲醬香而不膩,牛肉嫩滑,淋上翠綠嘅芥蘭上突顯鮮甜

菠菜蟹肉羹

鵝件啖啖肉,油香十足,滷水鹹鮮,送酒一流

2024-03-02
慶祝紀念
紀念日
2024-03-10 31 瀏覽
潮藝館,將潮汕菜式昇華至藝術品既位置每道菜式都極其精緻獨特,美觀而且幽雅就好似藝術館入面既藝術作品一樣等待人們過黎觀賞鹹蛋酥每一件鹹蛋酥都好似一樣大小,排例整齊,睇落好似係一個完整既圓一樣細細件都好方便進食碧綠川椒雞碧綠色既川椒葉圍住啡黑色既雞肉雞肉薄薄地,食落同平時厚身既雞肉唔同口感比較薄,夾起就好似一片輕盈既羽毛一樣滷水獅頭鵝潮汕菜最出名既可能就係獅頭鵝,如果見過佢地既真身就知佢地有幾大隻而滷水獅頭鵝當然都係名菜,鵝肉去晒骨,鵝腎一片片,排列整齊,賣相無得輸同時最主要當然一定要有滷豆腐啦,可能有人會話佢地先係主角架嘛清炒白菜蜆肉鵝肝炒飯蜆肉同切粒鵝肝都係一粒粒咁,好啱炒飯mix埋一齊既味道就混和埋一齊,變成炒飯既味道燕麥一口薯紫薯上面佈滿脆口既燕麥,作為甜品無額外既糖又健康
潮藝館,將潮汕菜式昇華至藝術品既位置
每道菜式都極其精緻獨特,美觀而且幽雅
就好似藝術館入面既藝術作品一樣等待人們過黎觀賞

鹹蛋酥
細細件都好方便進食

碧綠色既川椒葉圍住啡黑色既雞肉
雞肉薄薄地,食落同平時厚身既雞肉唔同
口感比較薄,夾起就好似一片輕盈既羽毛一樣

滷水獅頭鵝

清炒白菜

蜆肉鵝肝炒飯
蜆肉同切粒鵝肝都係一粒粒咁,好啱炒飯
mix埋一齊既味道就混和埋一齊,變成炒飯既味道

燕麥一口薯
紫薯上面佈滿脆口既燕麥,作為甜品無額外既糖又健康
2024-03-09 32 瀏覽
今晚去咗Isquare試吓呢間新開嘅潮洲菜,仲要係新派中菜添。黑色主調嘅裝修再加上,一個型格嘅酒吧,好明顯打年青人市場。今次人少少就叫咗幾味推介菜式「滷水獅頭鵝件」潮洲菜滷水唔少得,獅頭鵝大隻,鵝件都大件。墊底嗰啲豆腐先係最正,吸晒啲鵝油香「菠菜蟹肉羮」入面有件大大舊嘅蟹肉,仲有蟹鮮味。菠菜羹順喉幼滑,啱晒暖一暖胃。「汕頭辣醬福花炒吊龍」呢個有驚喜,吊龍平時會用嚟打邊爐,估唔到炒起上嚟咁嫩滑,而且牛味十足。汕頭辣醬都夠辣又惹味,極之推介。「層出不同」呢個其實一個潮州炒飯,不過面頭加咗紫椰菜碎,做到成個蛋糕咁非常IGable,而且味道都好好,入邊有蝦乾、蜆肉、芋頭粒,非常之鹹香,而且乾身。「燕麥一口薯」最後叫埋呢個甜品,燕麥一絲絲嘅甜味包住紫薯,冇反沙芋咁甜,味道比較精緻。

今次人少少就叫咗幾味推介菜式

「滷水獅頭鵝件」

「菠菜蟹肉羮」

「汕頭辣醬福花炒吊龍」

「層出不同」

「燕麥一口薯」
2024-03-05
  • 燕麥一口薯
2024-03-09 27 瀏覽
📍潮藝館係Isquare裏面約朋友食飯真係勁方便鴨屎香單叢茶好欣賞一路煲住既設計茶味愈煲愈香愈煲會出頭盤話梅涼瓜 話梅味好出,成個話梅汁浸住既苦瓜,入口口感好清爽,完全無苦味獅頭鵝件滷水勁入味,滷水味道完全融入左每件鵝,每啖都食到好濃濃既滷水味,好有地道潮州小食既味道醉蝦滿滿既酒香味,好鐘意凍凍地,又爽口既口感菠菜蟹肉羹 食完凍野,岩岩好時間地上左個湯羹,仍然係暖住既,真係好細心,湯羹既菠菜味竟然唔會好濃無遮左個蟹肉味,好欣賞炒福花10個like,勁夠鑊氣,有小小辣香味,口感好野味蜆肉鵝肝炒飯都係好夠鑊氣,粒粒金黃,蜆肉同鵝肝用料都係十足,上枱有熱辣辣既效果🤣真係好夠鑊氣甜品係燕麥一口薯個一口薯size岩岩好,唔會太多,又滿足左個甜品胃
📍潮藝館

愈煲會出

頭盤
話梅涼瓜

醉蝦
滿滿既酒香味,好鐘意凍凍地,又爽口既口感

炒福花
10個like,勁夠鑊氣,有小小辣香味,口感好野味

甜品係燕麥一口薯
個一口薯size岩岩好,唔會太多,又滿足左個甜品