2017-07-29
同個friend係楊屋道打完波,超餓既情況下搵野食。比我地搵到間放題,仲要有得玩磯燒海鮮,正!一坐低已經聞到格離枱d蒜蓉扇貝勁香,流哂口水。係個炭爐仲開始熱緊,海鮮又未到既時候,救命刺身拼盆黎到醫一醫肚先!甜蝦新鮮鮮甜,八爪魚彈牙;三文魚就遜色少少,無乜味。Yeah 大大隻生蠔到喇~~D蠔肥美肉厚 岩哂用黎燒,燒完都唔會縮水,口感豐富。扇貝一樣好肥美,色澤好靚,一睇就知唔係雪藏野,好新鮮。見到格離枱咁識食加蒜蓉燒,我地都偷下師啦 哈哈。加上蒜蓉燒既扇貝更香口 更惹味,正!仲有原片菠蘿,又甜又多汁。連平時唔太中意食菠蘿既我都食左幾件!!由於係咁燒野食,熟食都點得唔多。不過呢碟蒜蓉炒牛柳要讚!!牛柳粒熟度適中,肉汁仲保留係入面,牛味重,彈牙,真係好好食。最後想一讚係呢度通風系統好好,店內咁多枱一齊bbq 都無好焗好大陣味既感覺,唔錯。
一坐低已經聞到格離枱d蒜蓉扇貝勁香,流哂口水。