2017-07-29 384 瀏覽
同個friend係楊屋道打完波,超餓既情況下搵野食。比我地搵到間放題,仲要有得玩磯燒海鮮,正!一坐低已經聞到格離枱d蒜蓉扇貝勁香,流哂口水。係個炭爐仲開始熱緊,海鮮又未到既時候,救命刺身拼盆黎到醫一醫肚先!甜蝦新鮮鮮甜,八爪魚彈牙;三文魚就遜色少少,無乜味。Yeah 大大隻生蠔到喇~~D蠔肥美肉厚 岩哂用黎燒,燒完都唔會縮水,口感豐富。扇貝一樣好肥美,色澤好靚,一睇就知唔係雪藏野,好新鮮。見到格離枱咁識食加蒜蓉燒,我地都偷下師啦 哈哈。加上蒜蓉燒既扇貝更香口 更惹味,正!仲有原片菠蘿,又甜又多汁。連平時唔太中意食菠蘿既我都食左幾件!!由於係咁燒野食,熟食都點得唔多。不過呢碟蒜蓉炒牛柳要讚!!牛柳粒熟度適中,肉汁仲保留係入面,牛味重,彈牙,真係好好食。最後想一讚係呢度通風系統好好,店內咁多枱一齊bbq 都無好焗好大陣味既感覺,唔錯。

一坐低已經聞到格離枱d蒜蓉扇貝勁香,流哂口水。

• 刺身
  • 燒菠蘿
2017-07-24 300 瀏覽
今日荃灣行行下突然好想食放題,見到依間放題除左普通放題之外,仲有得玩埋磯燒,所以就決定食依間啦去食放題邊小得食刺身拼盤架,刺身好快就到, 甜蝦十分鮮甜,三文魚都幾肥美, 刺身解凍得好好,吾會食到結哂冰, 特別係甜蝦, 真係好正, 所以我再encore 左熟食上就一般放題質素啦, 不過不失 重頭戲黎啦, 我地都係因為有磯燒先比佢吸引左入黎,磯燒種類尚算足夠, 海鮮都有5,6種, 蠔, 蝦 , 扇貝哥D緊係吾小得啦, 都好新鮮,不過一大敗筆就係調味料吾夠多, 同埋無同事教一下點整先好食, 我地試左好多次先整都D放到入口既不得不提, 佢仲有sake任飲,岩哂我D酒鬼
今日荃灣行行下突然好想食放題,
見到依間放題除左普通放題之外,
仲有得玩埋磯燒,
所以就決定食依間啦

去食放題邊小得食刺身拼盤架,
刺身好快就到, 甜蝦十分鮮甜,
三文魚都幾肥美, 刺身解凍得好好,

熟食上就一般放題質素啦, 不過不失

重頭戲黎啦, 我地都係因為有磯燒先比佢吸引左入黎,
磯燒種類尚算足夠, 海鮮都有5,6種,
蠔, 蝦 , 扇貝哥D緊係吾小得啦, 都好新鮮,

我地試左好多次先整都D放到入口既

不得不提, 佢仲有sake任飲,
岩哂我D酒鬼
2017-05-17
2017-07-22 314 瀏覽
這個餐廳的美食較重口味,但菜式多,味道好,價錢合理。夜晚仲底,二人同行,一人半價。我同friend都好滿意。如果鐘意食日本料理既話,我都推介食呢間,係荃灣算係數一數二既日本料理餐廳。
2017-07-11
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
團購
2017-07-20 284 瀏覽
溜单溜得好多,野食好迟来,有d迟成一个钟先来,火炙寿司炭烧味超重,得炸物食落还好,甜品方面,最普通不过的啫喱超级难食,泡芙皮软淋淋的,不好食,野食食完放了一旁有排先收,刺身麻麻,鲍片好骸,黑松露三文鱼炒饭完完全全看不到有黑松露,给的分量也太多了。有榴莲雪条都几得意,还有提供大脚板,雪米糍,雪糕。炸物全都不错,可encore 。朱古力波波外脆内软,年糕内有cheese 几好味,榴莲炸弹几有特色,香芋普通,一口芝士正常。火窩菜多菇多,羊架除了有d多油都ok
2017-07-20
  • 朱古力波波
  • 炸物
2017-07-20 211 瀏覽
今日三五知己黎到荃灣搵野食,突然大家都好想食日式放題,可以狂歡下,朋友介紹過呢間,所以就去試下佢。坐底首先就點刺身,大大盤。海膽超多,好鮮甜,讚!!! 三文魚,甜蝦勁肥美,值得encore! 其實以放題黎講真係好高質素。芝士焗扇貝超好味,勁多芝士,一共encore左三次。食完刺身,就試下壽司。海膽軍艦無得輸,一樣係滿滿既海膽,帆立貝好肥美,啖啖肉。朋友唔食黑松露,所以只點左兩份黑松露三文魚,食落去勁香,好match。天婦羅炸粉唔會太厚,唔油膩。(芝士焗扇貝真係勁好味,所以再encore)火炙鰻魚,蟹棒,三文魚一放落黎己經好香。個人黎講,真係好鍾意火炙壽司,絕對要試!食到最後,雖然戰鬥力己經大減,但最終都係要encore海膽,無得輸。Last少不免要食雪糕,朋友們不斷食雪米糍(都唔知食左有幾多了。。。),我都唔執輸,食左兩條紫米雪條先走。總括黎講,食物質素高,價錢唔貴,服務又好,下次一定會再黎!!!

芝士焗扇貝超好味,勁多芝士,一共encore左三次。

2017-07-18 130 瀏覽
我和同事一起去吃的,這裏座位不擠迫,雖然不是華麗,但坐得也很舒服,桌子也很大,食物很新鮮,刺身味道很不錯,我們吃了許多,上菜也很快,服務也不錯,但是飲品種類較為少, 甜品種類也少。
2017-07-10 232 瀏覽
今日收工, 正正係一個星期最難過既一日, 女友同我"炸型", 話想食好野, 然後我當然要做野, 就係上網搵下資料, 睇下有咩好食又可以好飽之後佢係荃灣番工, 就番佢啦, 瀛喜個名好似好熟, 原來係元朗果間既分店好抵, 有2人同行, 1人半價,  仲有磯燒, 會唔會太過份先?我即拿拿林book左7點半, 女友一放工就一齊過去, 入到去入面坐滿哂人食物目錄都算多, 數埋數埋應該有過百款選擇叫左冇幾耐, 首先刺身上枱先有一大板海膽, 可惜我唔食海膽, 不過女友話海膽好鮮, 仲有一陣陣海水味三文魚一定係我第一樣食既野, 本身放冰上既, 凍冰冰又鮮味, 肉身細膩鮮甜吞拿魚油脂較多, 甘香好味北寄貝, 爽口又滑身, 真係好好味鵝肝手卷, 真係好好味, 因為唔同其他地方得細細舊, 佢呢到好大舊鵝肝味幼滑如絲、酥軟甘香的油潤感, 真係停唔到口, 我食左3輪, 肥死人呢到飲品係自己去拎, 估唔到一拎百事就拎到近期好hit既蜘蛛俠炸物都炸得好好, 唔會太乾身,保持到炸物既口感壽司又點少得呢最後又點小得主角, 璣燒出場大大隻生蠔同帶子, 新鮮到喊, 因為我見到d生蠔好生, 哈哈帶子都超大隻, 冇得頂另外仲可
食物目錄都算多, 數埋數埋應該有過百款選擇
叫左冇幾耐, 首先刺身上枱先

吞拿魚油脂較多, 甘香好味
北寄貝, 爽口又滑身, 真係好好味

炸物都炸得好好, 唔會太乾身,
保持到炸物既口感

壽司又點少得呢
最後又點小得主角, 璣燒出場
帶子都超大隻, 冇得頂
另外仲可以叫其他既海鮮, 自己填紙

呢餐真係超級滿足

2017-06-07
2017-07-10 175 瀏覽
前(8-7-2017 Sat)晚同老公同佢o既同事一行10人,o黎食6:30pm o個場放題,呢o度選擇都幾多,我o地叫o左:1. 蒜香牛油炒蜆好味,蒜蓉牛油味o岩o岩好,蜆爽滑.味道: 5分2. 鹽燒鮪魚正常冇問題.味道: 3分3. 刺身(我o地total叫o左3 round),有:大頭甜蝦,三文魚,素鮑魚,,八爪魚,墨魚,象拔蚌,劍魚腩,榮螺片,立魚,赤貝大頭甜蝦粘性高,其他o既口感都正常.味道: 3分4. 芝士白汁海鮮焗蟹蓋所謂海鮮就只係三文魚肉,味道淡淡地.味道: 3分5. 鐵板雪花牛粒我只食一粒細細粒o既,鬆軟,味道又o岩o岩好,唔會太鹹.味道: 4分6.送o既龍蝦仔冇幫客人扑開個鉗,佢o地俾o左個鉗我同老公食,OK鮮甜.味道: 3.5分7. 泡芙外脆,內裡o既cream有好多.味道: 5分8. 北海道芝士焗帆立貝帆立貝唔大粒,幾重沙律醬.味道: 2分9.夏日物語內裡係蔬菜同士多啤梨,味道清清地.味道: 3分10. 士多啤梨龍蝦梳打餅味道唔太濃,只係噱頭吧.味道: 3分11. 燒菠蘿2次共30件仍熱o既時候食唔醱,但放涼o左就幾酸.味道: 4分12. 芒果蟹籽沙律一睇, 沙律

1. 蒜香牛油炒蜆
好味,蒜蓉牛油味o岩o岩好,蜆爽滑.

2. 鹽燒鮪魚
蒜香牛油炒蜆同鹽燒鮪魚

3. 刺身(我o地total叫o左3 round),有:
大頭甜蝦粘性高,其他o既口感都正常.
刺身1
刺身3

4. 芝士白汁海鮮焗蟹蓋
所謂海鮮就只係三文魚肉,味道淡淡地.
芝士白汁海鮮焗蟹蓋

5. 鐵板雪花牛粒
我只食一粒細細粒o既,鬆軟,味道又o岩o岩好,唔會太鹹.
芝士白汁海鮮焗蟹蓋同鐵板雪花牛粒

6.送o既龍蝦仔
龍蝦仔
冇幫客人扑開個鉗,佢o地俾o左個鉗我同老公食,OK鮮甜.
味道: 3.5分

7. 泡芙
泡芙同其他甜品
外脆,內裡o既cream有好多.

8. 北海道芝士焗帆立貝
北海道芝士焗帆立貝
帆立貝唔大粒,幾重沙律醬.
味道: 2分

9.夏日物語
內裡係蔬菜同士多啤梨,味道清清地.

10. 士多啤梨龍蝦梳打餅
味道唔太濃,只係噱頭吧.
味道: 3分
夏日物語,士多啤梨龍蝦梳打餅同卷物

11. 燒菠蘿2次共30件
仍熱o既時候食唔醱,但放涼o左就幾酸.

12. 芒果蟹籽沙律
一睇, 沙律多過乜,芒果肉少到冇人有,撈埋o黎食,我只食到青瓜絲同蟹籽.
味道: 3.5分

13. 日式枝豆
正常冇問題啦.
芒果蟹籽沙律同日式枝豆

14. 櫻花蝦豆腐番茄沙律

15. 魚翅海蜇
正常爽口.
味道: 4分
上:魚翅海蜇, 中:櫻花蝦豆腐番茄沙律, 下:立魚和風沙律

16. 朱古力波波
外面脆,內裡係朱古力漿,成個唔太甜.
食o緊o既朱古力波波

17. 香芋波波
同樣成個唔太甜,幾好.

18. 榴槤波波
比上面兩種波波大, 榴槤餡都幾多,同樣好食.
食o緊o既榴槤波波

19. 燒芝士年糕
老公食一件,我黐一啖仔食,芝士唔鹹,年糕微微煙韌.

20.瀛之手羽
老公食一隻,我又黐一啖,外脆肉嫩,味道亦o岩o岩好.

21.  味付螺肉
唔太辣,OK.

22. 串燒糯米雞
糯米軟糯,口感佳,可惜辣,否則我會食晒一支.
食o緊o既串燒糯米雞

23. 串燒煙鴨肉
好鹹.
味道: 1分

24. 清酒煮蜆
佢o地話食到有沙,我食o左兩,三隻都冇沙,真好彩.

25-26. 海蝦天婦羅, 南瓜天婦羅

27. 有機蕃薯仔天婦羅
蕃薯味唔係好香濃,一般.
味道: 3分
左:有機蕃薯仔天婦羅,右上:海蝦天婦羅,右下:南瓜天婦羅

28. 芝士竹輪天婦羅
原來漏影o左,內裡o既芝士好熱,OK.

我冇食到o既有:
29.  香草燒羊架
香草燒羊架
一擺低就嗅到好強烈o既羶味,老公食,見到好肥美.

30. – 40. 四款壽司,
四款壽司
四款卷物,立魚和風沙律,芝麻八爪魚,粒粒牛油粟米
上左一: 燒芝士年糕, 左二: 瀛之手羽,右: 三款波波,下左: 味付螺肉, 右:芝麻八爪魚

41. 串燒蝦
佢o地話辣o既,所以我冇食.
左: 串燒糯米雞, 中: 串燒蝦, 上中: 串燒煙鴨胸

42. 辛辣花螺
辛辣花螺
睇見好大隻,可惜又係好辣,我冇得食.

43. 牛肉窩
佢o地話啲牛肉好o鞋.

44. 中湯~老黃瓜
估唔到呢o度會有中湯,係老公o既女同事L一個人飲.

服務:
天婦羅係早段時第二round入飛,但一直都冇o黎過,中途追過,冇影;8:00pm提我o地last call,我又再提,佢o地至check,返o黎問我o地要咩天婦羅同幾多件,我答要晒咁多種10件,加9件芝士竹輪天婦羅,佢重新幫我o地落單;亦到我簽咭後至上.但原來都仍漏蟹棒天婦羅.

環境:
有啲位凍好啲位幾熱,但只成一角好舒服.

價錢:
每位$248.00,加埋一後有88折discount,應該係$2,400.00,但點解收$2,430.00?好彩有影底張單.
抵食係2.5分
  • 蒜香牛油炒蜆
  • 泡芙
  • 瀛之手羽
2017-07-08 147 瀏覽
今日同男友係荃灣睇完戲,係附近逛逛既時侯 見到呢度有磯燒放題而且價錢唔貴,就係度晚飯啦~~都幾新鮮既生蠔肉質肥美鮮甜,無雪藏味除左生蠔,仲有新鮮元貝,海蝦,花甲等。我覺得大蝦鮮味十足,燒完不但無乾哂水,而且仲好鮮甜彈牙忍唔住一次過食左十隻!!掛住玩磯燒,熟食都食少左好多例牌梗係要食我至愛既甜蝦同三文魚。賣相唔錯,不過可能食完新鮮海鮮,甜蝦比我想像中普通,無咩味。三文魚水準是ok的。超級好味羊架燒得好香口,加上面頭既香料 有點重慶燒感覺,好正好想食d熱湯野。叫左個牛肉豆腐鍋,熱辣辣,充滿牛味既上湯,滑嘟嘟既豆腐,仲有隻生雞蛋,令成個鍋更香更滑食磯燒放題好新鮮 有得食有得玩,幾唔錯不過放題時間有限,要花時間燒烤同會食得唔多野係一個問題。我同男友返到屋企好快又肚餓
而且價錢唔貴,就係度晚飯啦~~

都幾新鮮既生蠔
肉質肥美鮮甜,無雪藏味

除左生蠔,仲有新鮮元貝,海蝦,花甲等。

我覺得大蝦鮮味十足,燒完不但無乾哂水,而且仲好鮮甜彈牙
忍唔住一次過食左十隻!!

掛住玩磯燒,熟食都食少左好多

超級好味羊架
燒得好香口,加上面頭既香料 有點重慶燒感覺,好正

食磯燒放題好新鮮 有得食有得玩,幾唔錯
2017-06-14 365 瀏覽
出了名瀛喜就是兩人同行一人半價,這老早就已經知道,我也是常常光顧元朗分店的顧客,今次知道它有磯燒,特地又來試一試,磯燒熱真是吹到哪裡都是!更何況二人同行一人半價實在太抵了!磯燒有象拔蚌、珍寶大蠔、珍寶扇貝任食,其餘放題食物類都算很多,所以很多朋友都想便宜吃放題都是首選瀛喜。刺身來第一輪每樣要了點,還有一小板海膽,只要4人預訂座位就送喔。海膽迷除了要吃小板海膽,還有海膽軍艦,看到軍艦上肥美的海膽超級開心,要無限不停加單。只要是磯燒加日式放題就可以吃到這個磯燒珍寶系列的珍寶大蠔、珍寶扇貝,無限任點無限添加,磯燒系列還有海蝦、蜆、青口、雞泡魚乾等等。火炙壽司及卷物也是我至喜歡私一類,蟹膏皇帝蟹棒壽司鮮甜美味,芝士大蝦反卷和牛油果軟殼蟹反卷也很特別,炸大蝦及軟殼蟹也是我喜歡吃的,飯包住餡料然後一口吃掉非常棒!至於香芋丸,也是慣例必點的,我至少能吃掉5-10個。這裡有一何必點的,就是鵝肝手卷!真是超級超級超級美味!鵝肝Size比一般還要大,而且非常肥美,配搭手卷的份量絕對1:1,加上飯的配搭令到鵝肝不會太膩,在這裡吃到絕對賺翻了!😍😍😍飲品這裡也能喝到Hite的啤酒,我的宋老公在哪裡呢?甜品有雀

至於香芋丸,也是慣例必點的,我至少能吃掉5-10個。

飲品這裡也能喝到Hite的啤酒,我的宋老公在哪裡呢?

甜品有雀巢雪糕杯、雪米滋、紅豆雪條等等,不過有點納悶為何雪米滋只有芒果味?😣
  • 鵝肝手卷
又到了辛勞工作一個星期的最後一日了,既然稱得上Happy Friday,當然要Happy Eating,荃灣荃興徑經過天時地利人和的配合,附近一帶陸陸續續聚集了很多美食,近年更搖身一變成為人氣美食地帶,吸引了不少美食家驀名前來。本來已經預期今晚要吃泰國菜,時間尚未到晚上六時,這麼早吃晚餐好像有點兒那個,於是,繞一圈乎,但是,一路走過葵興徑,難抵可口美食當前,加上肚子烈日當空,於是叫了一串燒賣,然後再叫兩隻雞翼,索性在外面吃飽先再吃泰國菜。接著下來,又被我見到有豆腐腦兒吃(即是豆腐花),即時忍住,唔通真的吃飽先再吃泰國菜咩。背景播著香港小姐的主題曲音樂,像香港小姐環繞荃興徑及路德圍一週後,決定走上一樓吃泰國菜,但是,卻被一張傳單截住了,上面寫著:“二人同行第二位$88最強之放題”,計算之下,兩位只是$350,放題喎,相對於油尖旺日本放題,的確是相當吸引的價錢,係咪先。先吃飽再吃放題,這種獨門秘方的吃法,都可算是前無古人,後無來者啦掛。叫得放題,前提當然要多東西吃,這裡有手卷,煮物,火炙壽司,串燒,天婦羅,瀛之新口味,一品料理,沙律小食,壽司,創作壽司,燒焗精選,刺身,相對其它放題餐廳而言

先吃飽再吃放題,這種獨門秘方的吃法,都可算是前無古人,後無來者啦掛。叫得放題,前提當然要多東西吃,這裡有手卷,煮物,火炙壽司,串燒,天婦羅,瀛之新口味,一品料理,沙律小食,壽司,創作壽司,燒焗精選,刺身,相對其它放題餐廳而言,每種品種,並不算多,但是勝在夠精緻,最喜歡在枱面上放滿美食,琳瑯滿目,肚子吃飽前先讓眼晴先吃飽,眼晴也是感覺的一種,間接影響味覺,不然的話,為何要色香味俱全呢。

我當然是將所有的菜式都輪迴地先點一遍,讓味覺嘗鮮每一樣食物,然後將最愛的再吃一篇,那就不枉此行了。

我的至尊推介之一是三文魚刺身,隔離隻杯曉出煙的,就像冰山爆發一樣,令我看到目定口呆,驚嘆不已,於是我再叫一碟,再享受多次目定口呆的感覺,可惜已變成無煙空間,沒有了煙的效果,我頓時覺得吃不下去。

另一推介是燒甜菠蘿,菠蘿真的很好吃,用上真的這個字眼,代表我真的很喜歡吃,我只是在反覆思量:如果我要吃一個完整的菠蘿,到底我需要叫多少件才足夠,因為我真的很想吃一個完整的菠蘿,以滿足一回準備了吃泰國菜的胃口。正如黃子華的一場楝篤笑而言,準備了好睇鬼片,到最後竟然無鬼的,那種感覺會多麼失落呢,所以,就算我拼了這條老命也要吃一個菠蘿。

順帶一提,雪糕種類也是很多的呢,適合喜歡吃甜食的人們。整體而言,這場盛宴的確能滿足人類偶爾瘋狂的食慾,以這個價錢而言,值回票價,抵比,下次有機會再來出多次煙先。
2016-09-23
2017-06-09 123 瀏覽
朋友提議去Tsuen Wan食呢間放題聽講仲有個爐比你自己燒 生蠔 扇貝 蜆都係任燒任食😍😍😍😍都只係200幾蚊一位喎 仲要比你食2.5小時😱😱聽到真係要🏃🏃🏃🏃🏃啦唔係講笑😂環境唔錯 野食黎得幾快 其他刺身熟食揚物等等都係幾高質幾好食👍🏻👍🏻但係最唔好就係有限時段 要食得平就要5點食到7點半 一係就9點半食到12點🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️Otherwise 就要比返正價😞唔講呢樣既話 其實真心唔差架👍🏻👍🏻
朋友提議去Tsuen Wan食呢間放題
聽到真係要🏃🏃🏃🏃🏃啦唔係講笑😂
Otherwise 就要比返正價😞
唔講呢樣既話 其實真心唔差架👍🏻👍🏻
2017-05-23
5 分鐘 (堂食)
2017-06-06 129 瀏覽
一大班朋友gathering食咩好?梗係去食放題啦,又多野食揀,可以一次過滿足晒所有人既願望,又可以慢慢坐。每次食放題第一樣要嗌既一定係刺身拼盤。呢到既刺身拼盤賣相好靚,仲要係第一次見到放題都有海膽刺身食,身為海膽控既我一見到真係超級興奮。海膽仲要色澤好靚,一啲腥味都無,味道好鮮甜。三文魚,吞拿魚同劍魚腩都好厚身,無腥味,幾新鮮。食完刺身就轉戰壽司啦。呢到既軍艦壽司選擇唔算多,不過好驚喜既係有海膽軍艦。海膽軍艦既賣相好靚,海膽份量絕對唔少,味道一樣好鮮甜。炙燒壽司都好香,鹽燒三文魚燒到入口即溶,蟹棒炙燒壽司入口有好香既炙燒味。芝士焗扇貝好大隻,即叫即焗,一上枱熱辣辣。上面鋪滿好多芝士同沙律醬,好惹味,朋友同我都忍唔住encore左三次!另外佢既炸物都唔錯,我地叫左紫心香芋丸同芝士年糕,都係即叫即炸,一黎到熱辣辣之餘仲炸到外脆內軟。芝士年糕仲比出面其他餐廳既大份,外皮較薄,入面包住滿滿既香軟芝士,仲係半流心架。差唔多食飽就食甜品,呢到除左有雪糕同雪條之外,仲有我最鐘意既雪米糍。我同朋友忍唔住出左去幾次攞雪米糍食,都數唔到總共食左幾多粒喇。總括黎講,以呢個價錢黎講放題有海膽刺身同海膽軍艦食

海膽仲要色澤好靚,一啲腥味都無,味道好鮮甜。
三文魚,吞拿魚同劍魚腩都好厚身,無腥味,幾新鮮。

海膽軍艦既賣相好靚,海膽份量絕對唔少,味道一樣好鮮甜。

總括黎講,以呢個價錢黎講放題有海膽刺身同海膽軍艦食,真係好抵,鐘意食海膽既朋友可以考慮黎試下。

過咗端午節,黎緊又唔知要等幾多日先有假期,又係時候同朋友食食放題,Relax 下。😂今次就去咗荃灣嘅瀛喜😆! 一入到餐廳,緊係睇睇個飲品櫃啦😂! 估唔到選擇都幾多下😯! 仲有,原來甜品都係任拎!有雪米糍同埋我最鐘意嘅牛奶樂!❤️呢間放題,都有幾多野食。先黎嘅係大大盆刺身,賣相都好靚!又真係叫幾多,到幾多,唔會食單!👍🏻 刺身食落好新鮮,唔錯! 特別一讚嘅係個海膽!😯估唔到份量都幾多,同埋一啲都唔腥,可以大啖大啖咁食,正呀! 🤣 壽司亦都無令我失望, 同樣咁新鮮,咁鮮味! 另外,燒物方面,嗰個芝士焗蠔,真係無得頂!😯 芝士絕無偷工減料,食落十分惹味,所以我地都叫咗幾輪呀! 仲有個燒羊架, 真係大大份,又燒得岩岩好,唔會好羶同埋好乾! 👍🏻除此之外,我地仲叫咗個蟹粥,估唔到都幾大煲! 入面仲有隻水蟹,個粥都好鮮甜! 👍🏻仲有一樣比較特別嘅係瀛喜而家有磯燒,同班朋友,邊傾計,邊燒野食,真係快樂不知時日過,食完聽日又要去番工啦😩! 不過下次,番工番到要放題放放鬆,又多一間選擇啦! 😏

2017-06-04 114 瀏覽
今日同一位未試過食放題嘅朋友來到荃灣,初次享受一下有質素的任飲任食。坐下不久,看到👉🏻一盤大盤厚切刺身:鮮甜生蝦,三文魚肉質鮮美,鮑魚片,尤魚口感嫩中帶脆,墨魚黏口有咬感,吞拿魚,油甘魚及好正嘅海膽一板其味道甘甜,口感潤滑。另外即點👉🏻海產磯燒, 大大隻的蠔和帆立貝已經非常吸引,燒蠔滲出陣陣香烤味, 那些蠔汁更是不能錯過。燒帆立貝, 肉厚味甜, 味道好像濃縮了, 香味四溢。任食磯燒大蝦,剝下蝦殼,蝦肉嫰紅、入口彈牙,大大啖的蝦肉。磯燒扇貝入口軟糯配合蒜蓉滋味吸引。青口同樣肥美。👉🏻泰式生蝦個醬汁則有點失色味道較淡。燒烤🍢👉🏻燒菠蘿香甜多汁,在燒香後更消膩,不過有點渣👉🏻燒鴨胸皮煎的很脆👉🏻牛仔粒燒得幾香,而且多汁,肉嫩。👉🏻蕃薯真係好甜!我一個食左6串👉🏻燒雞串外皮燒得好脆,但裡面一啲都唔乾👉🏻牛舌上面灑了海鹽,燒過之後幾入味👉🏻芝士焗帶子略嫌過漏,忌廉過多掩蓋芝香味👉🏻帶子壽司亦冇欺場,中型鮮甜👉🏻心香芋丸好香芋味😋香脆唔漏👉🏻年糕芝士味道較淡較粉,芝麻雞翼粉過多不脆👉🏻雪糕甜點都有不同的選擇👉🏻飲料都有十多款,呢個粟米茶清香解渴,推介今晚食得開心又full,朋友仔評價很高讚住出門口

刺身拼盤
海膽
厚切三文魚

磯燒生蠔,帶子

👉🏻泰式生蝦個醬汁則有點失色味道較淡。
泰式生蝦

燒烤🍢
👉🏻燒菠蘿香甜多汁,在燒香後更消膩,不過有點渣
👉🏻燒鴨胸皮煎的很脆
👉🏻牛仔粒燒得幾香,而且多汁,肉嫩。
👉🏻蕃薯真係好甜!我一個食左6串
👉🏻燒雞串外皮燒得好脆,但裡面一啲都唔乾
👉🏻牛舌上面灑了海鹽,燒過之後幾入味
👉🏻芝士焗帶子略嫌過漏,忌廉過多掩蓋芝香味
👉🏻帶子壽司亦冇欺場,中型鮮甜
👉🏻心香芋丸好香芋味😋香脆唔漏
👉🏻年糕芝士味道較淡較粉,芝麻雞翼粉過多不脆
燒菠蘿
鴨胸+燒雞肉
牛柳粒
帶子壽司

👉🏻雪糕甜點都有不同的選擇
👉🏻飲料都有十多款,呢個粟米茶清香解渴,推介
飲料區
粟米茶

今晚食得開心又full,朋友仔評價很高讚住出門口,服務員也用心收拾。
刺身拼盤
厚切三文魚