2022-12-13 103 瀏覽
🚩 瀛豐放題料理專門店 三百零蚊就有生蠔海膽任食 ⁉️你冇聽錯啊‼️依家仲有大閘蟹任食,想食蟹嘅朋友可以捉緊大閘蟹嘅尾巴~依間放題店有別於平時食開嗰啲嘈嘈吵吵咁,而間無論叫服務員或者買單都可以手機進行,所以成間店整體感覺都比較安靜舒適,唔使同人鬥大聲~今日我同阿哥就係衝着海膽生蠔而黎嘅!睇吓我哋可以食幾多啦〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰〰️〰️〰️〰️〰️🌈 晚市放題連升級食品 $387估唔到就到季尾大閘蟹都係咁肥,隻隻都爆膏,黃膏夠香,白膏夠漿雖然係任食生蠔,但佢生蠔嘅質素唔係講笑~堅大隻飽滿,食落都好鮮甜好新鮮帶子夾海膽口感好綿密,完全冇異味唔會苦如果你哋唔係特別偏愛食大閘蟹,海膽同生蠔可以食返普通放題~食物質素都超級唔錯壽司嘅飯全部都係細細粒,唔係志在食飽你特別推薦火炙三文魚同埋油甘魚!超香油脂佢哋嘅泰式炒海鮮都好出色,墨魚爽口彈牙,好惹味不過略嫌天婦羅嘅油炸咁比較重~飲品方面,雖然佢得一個飲品櫃,但飲品種類都算幾多,涼茶,果汁,汽水,茶應有盡有
🚩 瀛豐放題料理專門店
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰〰️〰️〰️〰️〰️
🌈 晚市放題連升級食品 $387

帶子夾海膽口感好綿密,完全冇異味唔會苦

壽司嘅飯全部都係細細粒,唔係志在食飽你

特別推薦火炙三文魚同埋油甘魚!超香油脂
佢哋嘅泰式炒海鮮都好出色,墨魚爽口彈牙,好惹味
不過略嫌天婦羅嘅油炸咁比較重~

2022-12-13
2022-12-13 77 瀏覽
多年沒有食大閘蟹了,今年雅興突發,即約志同道合好友一同去食放題蟹,吃個盡興!環境尚算乾淨企理,座位舒適,服務殷勤,是愉快的用餐體驗!放題有不同價位,各適其適,豐儉由人,悉隨尊便。總有一款合心意的。大閘蟹🦀️🦀️篇大閘蟹即叫即蒸,非常吸引。目測都有四両重。罐裝薑茶,方便致極;薑味濃,黑糖香,不錯的!所謂九月圓臍十月尖,這個時候是食公的季節,全碟都是公的,白膏勁多,正!打開蟹蓋,金黃色的蟹膏呈現眼前。先把蟹心拿走,便可盡情享用。一羹一羹的蟹膏,送進口來,極級鮮味。生蠔篇生蠔都是即開的,每人每次可以叫三隻,服務比酒店自助餐的更勝一籌,因不用排隊乾等,可送到面前。刺身篇刺身新鮮肥美,最喜歡是新鮮北寄貝及鮑片,北寄貝爽脆的貝類口感;鮑片濃味有咬口。隨即番叮了幾款刺身,包括三文魚、油甘魚、及吞拿魚赤身。肥美新鮮,正!海膽篇用新鮮帶子,夾着海膽,既名貴又有新意。小食篇黃金查薯條,很喜歡這個薯條,黃金惹味勁邪惡,薯條香脆,吃到不停口。飲品篇雪櫃飲品任取,啤酒也是任飲的,最特別是這裏的啤酒是由下而上的,很有趣。甜品篇門前大大個的甜品櫃,有不同款式的甜品,可惜今晚我們吃得太飽,都忘記了甜品這個項目,下回一定要

環境尚算乾淨企理,座位舒適,服務殷勤,是愉快的用餐體驗!

大閘蟹🦀️🦀️篇

生蠔篇

刺身

海膽篇
用新鮮帶子,夾着海膽,既名貴又有新意。

小食篇

飲品篇

甜品
門前大大個的甜品櫃,有不同款式的甜品,可惜今晚我們吃得太飽,都忘記了甜品這個項目,下回一定要試真一下這裏的小甜品
2022-12-10 100 瀏覽
食店: 瀛豐放題@銅鑼灣張梁點餐👦🏻👧🏻1)《海膽帶子》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:呢兩樣嘢分別都係啊張鍾意食嘅嘢😍平時會嗌海膽壽司同埋帶子壽司,今次咁樣夾埋一齊食真係好邪惡,有帶子嘅口感但係有海膽嘅鮮味🤣如果加多一塊脆嘅紫菜夾住就更完美啦~2)《生蠔🦪》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:生蠔生鮮大隻,上枱已包埋檸檬同茄汁,如果有埋tobasco就更好,食返10隻8隻已經回本有突!3)《大閘蟹》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:要捉緊秋天的尾巴,食返啲大閘蟹,size適中,爆晒蟹黃幾好食!P.s. 建議一隻一隻咁嗌,如果唔係會凍咗4) 《刺身拼盤》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:刺身種類算多,食材新鮮,泰式生蝦好大隻啲蝦膏好多,希靈魚厚實,三文魚大大舊,仲有北海道角螺、油甘魚、赤貝、八爪魚、馬刀貝、白玉豚~5)《泰式料理》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:泰式嘅小食都有好多,魚餅、蝦餅、炒通菜、炒芥蘭、炒蜆、豬手同冬陰功湯等等,好少日式餐廳會有咁多泰式選擇👍🏼
食店: 瀛豐放題@銅鑼灣

張梁點餐👦🏻👧🏻

1)《海膽帶子》

2)《生蠔🦪》

3)《大閘蟹》
評分(10分滿分):8️⃣
P.s. 建議一隻一隻咁嗌,如果唔係會凍咗

4) 《刺身拼盤》

5)《泰式料理》

2022-12-09 64 瀏覽
📍香港📍銅鑼灣📍瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓📍星期一至四 16:00~00:00 & 星期五至日 12:00-15:00 & 16:00-00:00🫶🏻大閘蟹两小時仼飲仼食放題$499@1🫶🏻服務態度好好,收碟速度快。好開心有忌廉溝鮮奶飲😂飲品選擇都算多。特別推介三文魚刺身,紫心香芋丸,燒菠蘿。甜品種類都幾多,仲有榴槤糯米糍,一般放題質素。個人比較鐘意個枝韓式雪條同泡芙☺️壽司真系細細件唔怕會太飽。🦄 大閘蟹🦄 評分: 7/10即叫即蒸上枱熱辣辣。每次約等25分鐘,所以一坐低就好即刻叫左先。食第一輪時就即刻再落單。每隻大約四两重,膏既份量都ok,啖啖槳口。第二輪蟹蒸既時間可以耐多少少就更好🤏🏻🦄 生蠔🦄 評分: 6.5/10估唔到放題都有咁大隻!仲要仼食!淡蠔味但幾肥美。🦄 海膽火焰帶子🦄 評分: 7.5/10帶子新鮮,厚切大粒!海膽無怪味!🦄 刺身拼盤🦄 評分: 6.5/10一上枱要即刻打卡,乾冰營造煙霧效果。最好食系三文魚!厚身鮮甜。八爪魚彈牙。珍寶赤蝦都大隻新鮮。🦄 紫心香芋丸🦄 評分: 8.5/10熱辣辣做到外脆內軟,香濃既芋頭味。叫
📍香港📍銅鑼灣
📍瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓

🫶🏻大閘蟹两小時仼飲仼食放題$499@1

🦄 大閘蟹
🦄 評分: 7/10

🦄 生蠔
🦄 評分: 6.5/10
估唔到放題都有咁大隻!仲要仼食!淡蠔味但幾肥美。

🦄 海膽火焰帶子
🦄 評分: 7.5/10
帶子新鮮,厚切大粒!海膽無怪味!

🦄 刺身拼盤
🦄 評分: 6.5/10

🦄 紫心香芋丸
🦄 評分: 8.5/10
熱辣辣做到外脆內軟,香濃既芋頭味。叫左幾轉都系咁好食。

#foodieschu銅鑼灣
~~~~~~~~~~~~~~
#foodies#hkfoodies#hongkongfoodies#foodie#hongkongfood#seafood#oyster#放題#銅鑼灣放題#生蠔#銅鑼灣美食#香港美食#生蠔仼食#海膽#帶子#駱克道#dinner#lunch#allyoucaneat
2022-12-05
  • 燒菠蘿
2022-12-08 78 瀏覽
亞仔生日,後生仔喜歡食刺身、生蠔🦪,瀛豐放題料理專門店主打日式刺身放題,多款刺身和壽司都有不錯的口碑,而家+$138更可upgrade任食生蠔🦪和任飲生啤🍻,啱晒佢嘅口味,另外也有季節限定$499「至尊大閘蟹放題」。現在放題多用Q R手機點餐,這樣安排在疫情期間更為安全。剛坐下就開始點了刺身,喜歡的每款點2個,不感多點,因為留肚子吃生蠔和大閘蟹😅刺身拼盤擺盤精緻,放題也配亁冰營造效果,非常認真,而且刺身新鮮度極高,尤其喜歡三文魚肚和牡丹蝦,鮮甜可口。海膽帶子也是這裡必吃,比5元硬幣大的帶子中間切開,夾著厚厚的海膽,只能用爆鮮來形容。兒子心中主角「法國諾曼第生蠔」任點任食,每隻都是客人下了單才開,生蠔新鮮到發光,隻隻都豐滿鮮甜。法國諾曼第生蠔個頭大,海水味比較淡,肉質嫩而爽口,沒有任何渣,放題很少有這樣質數,更何況是任點任食呢!大閘蟹下單後需要20分鐘左右蒸煮,雖然需時,但我建議一次不要order太多,我個人比較喜歡熱熱的吃,所以大閘蟹上台時,馬上下第二輪單,確保大閘蟹吃的時候都是熱呼呼的。大閘蟹有拳頭般大,俗語話「九月圓臍十月尖」今年的大閘蟹比較遲上市,現在是「公」的時候,每隻蟹蟹黃都
亞仔生日,後生仔喜歡食刺身、生蠔🦪,瀛豐放題料理專門店主打日式刺身放題,多款刺身壽司都有不錯的口碑,而家+$138更可upgrade任食生蠔🦪和任飲生啤🍻,啱晒佢嘅口味,另外也有季節限定$499「至尊大閘蟹放題」。

大閘蟹有拳頭般大,俗語話「九月圓臍十月尖」今年的大閘蟹比較遲上市,現在是「公」的時候,每隻蟹蟹黃都滿滿,公蟹肉質更勝母蟹,甜而實,放題吃大閘蟹,可以吃得非常豪邁,大口大口吸蟹黃,一個接一個地吃。

當然瀛豐還有很多炸物和壽司,喜歡吃放題強推薦。
2022-12-08 59 瀏覽
好耐冇食過放題 去左CWB 瀛豐試試餐廳位置唔算好大 不過都已經有齊咁多野食魚生壽司燒物等等🐟仲有泰國野食最特別係佢地仲有 大閘蟹🦀生蠔🦪海膽帶子 任食😍🦀2個鐘大閘蟹任食 (💰$499)任食三兩半-四兩閘蟹今年👩🏻都冇咩點食過大閘蟹 放題一次過就食埋👩🏻👦🏻叫左6隻 即叫即蒸 都要少少時間好細心咁比哂工具開蟹 店員亦好密手咁清垃圾除左大閘蟹任食 仲有得加埋🦪法國皇家生蠔 海膽帶子(💰+$138)生蠔大大隻 肥美厚肉🦪海膽帶子係將帶子中間夾住海膽上新鮮 厚身 兩款海鮮都唔會話有腥味刺身方面選擇都幾多有三文魚 珍寶赤蝦 八爪魚 希靈魚 油甘魚 赤貝 象拔蚌 等等珍寶赤蝦大大隻 另外特別仲有泰式生蝦 應有盡有🤓另外有齊天婦羅 燒元貝串燒 壽司 泰式料理 甜品飲品2個鐘食到好多款野食仲有埋大閘蟹 生蠔 海膽帶子😍😍

好耐冇食過放題 去左CWB 瀛豐試試
餐廳位置唔算好大 不過都已經有齊咁多野食
魚生壽司燒物等等🐟仲有泰國野食
最特別係佢地仲有 大閘蟹🦀生蠔🦪海膽帶子 任食😍

🦀2個鐘大閘蟹任食 (💰$499)
任食三兩半-四兩閘蟹
今年👩🏻都冇咩點食過大閘蟹 放題一次過就食埋
👩🏻👦🏻叫左6隻 即叫即蒸 都要少少時間
好細心咁比哂工具開蟹 店員亦好密手咁清垃圾

除左大閘蟹任食 仲有得加埋
🦪法國皇家生蠔 海膽帶子(💰+$138)

生蠔大大隻 肥美厚肉🦪

另外有齊天婦羅 燒元貝串燒 壽司 泰式料理 甜品飲品
2個鐘食到好多款野食仲有埋大閘蟹 生蠔 海膽帶子😍😍
2K
2022-12-06 60 瀏覽
🍣😍最近加左人工 所以諗住食餐好獎勵吓自己 去咗公司附近嘅瀛豐食放題 幾抵食 又多款揀 仲有大閘蟹同生蠔食添 晏晝去任食三個鐘都係$209 🤑-🐠我同朋友叫左好多好多唔同刺身 樣樣都好新鮮好彈口 份量亦好大珍寶赤蝦北海道角螺 鮑片油甘魚 三文魚 馬刀魚泰式生蝦黑松露油甘魚 黑松露三文魚 冰山蚌希靈魚油甘魚刺身三文魚刺身八爪魚刺身-🦀仲叫左六隻至尊大閘蟹 即叫即蒸 餐廳提供嘅大閘蟹係產於江蘇 都係上等貨色 每人最多可以叫6隻 甫打開蟹蓋 就見到鮮橙色的蟹膏 蟹膏混在汁液上 食落除鮮甜外 蟹肉都結實鮮甜 -🦪特別叫左海膽帶子同埋生蠔一口帶子 夾住啲海膽 口感好jeng生蠔亦都好新鮮 生蠔夏季產卵 秋冬正是最當造嘅時間 今次嘅生蠔 中蠔來講算大隻 外觀已可感覺其新鮮肉質 食落淡淡海水味加埋佢嘅creamy texture 同鮮甜 係一種特殊味蕾嘅享受 若-🦀🦀🦀鐘意大閘蟹嘅朋友可以考慮下至尊大閘蟹放題全日任食時段$499兩小時任飲任食放題

珍寶赤蝦

鐘意大閘蟹嘅朋友可以考慮下至尊大閘蟹放題
全日任食時段$499
兩小時任飲任食放題
2022-12-06 61 瀏覽
同朋友飯聚,見到銅鑼灣「瀛豐放題料理專門店」最近有大閘蟹及生蠔日式放題, 兩樣我都喜歡, 所以就book咗, 第一次嚟食估唔到放題,食物質素都好高質,款式都算多,超過100款, 有刺身、壽司、卷物、手卷等,另外亦有泰式食品及甜品雪糕,飲品有樽裝、罐裝包裝、有酒精或冇酒精都有,地方不算大,但都算坐得舒服。大閘蟹即叫即蒸,唔算細隻,好新鮮,蟹膏算肥美 肉質鮮味。法國生蠔大大隻,啖啖肉,有海水味,肥美又鮮甜。海膽帶子帶子大大粒, 肉質肥美,夾著鮮甜的海膽, 口感非常好。當日我哋仲要咗多款刺身、壽司、手捲及串燒等,當然仲有食甜雪糕啦, 非常滿足。
同朋友飯聚,見到銅鑼灣「瀛豐放題料理專門店」最近有大閘蟹及生蠔日式放題, 兩樣我都喜歡, 所以就book咗, 第一次嚟食估唔到放題,食物質素都好高質,款式都算多,超過100款, 有刺身壽司、卷物、手卷等,另外亦有泰式食品及甜品雪糕,飲品有樽裝、罐裝包裝、有酒精或冇酒精都有,地方不算大,但都算坐得舒服。

大閘蟹
即叫即蒸,唔算細隻,好新鮮,蟹膏算肥美 肉質鮮味。

法國生蠔
大大隻,啖啖肉,有海水味,肥美又鮮甜。

海膽帶子
帶子大大粒, 肉質肥美,夾著鮮甜的海膽, 口感非常好。

當日我哋仲要咗多款刺身壽司、手捲及串燒等,當然仲有食甜雪糕啦, 非常滿足。

2022-11-30
🉐泰式食物非常多🉐任食大閘蟹生蠔海膽帶子🉐值得留意嘅放題〈任食大閘蟹〉🦀嚟到食大閘蟹嘅季節,呢間放題居然仲有做任食大閘蟹,仲可以食到其他放題嘅食物。大閘蟹隻隻都超多膏,蟹油香十足,食幾隻已經回晒本!〈任食生蠔、海膽帶子〉🦪🐚除咗大閘蟹、呢度嘅生蠔同海膽帶子都係任食㗎 ! ! !生蠔來由愛爾蘭🇮🇪同埋法國🇫🇷,隻隻都好鮮味,雖然係任食,但係質素一啲都唔差!海膽同帶子都好鮮甜,海膽鮮甜,帶子大大粒。〈各款刺身〉🍣🐠🦐🐚呢度嘅刺身種類非常多,片片都好厚切同新鮮,特別推介大蝦、赤貝、三文魚等等。小食方面推介有:泰式酸辣鳳爪🐤🦵🏻尖椒皮蛋🥚涼拌海蜇絲麻辣冰山蚌沙律🐚炸物方面推介有:七味雞軟骨🐤🦴泰式蝦餅🦐🫓燒物方面推介有:泰式燒元貝🥠 燒菠蘿🍍鹽燒雞腎串🐤🫀仲有飲品甜品任食添!
🉐泰式食物非常多
🉐任食大閘蟹生蠔海膽帶子
🉐值得留意嘅放題

〈任食大閘蟹〉🦀

〈任食生蠔、海膽帶子〉🦪🐚

〈各款刺身〉🍣🐠🦐🐚

燒物方面推介有:
泰式燒元貝🥠
燒菠蘿🍍
鹽燒雞腎串🐤🫀

仲有飲品甜品任食添!
2022-12-04 60 瀏覽
自從上次食過呢間放題之後,對佢念念不忘阿今次又同朋友黎呢到食餐勁既!加上佢有大閘蟹放題😍又可以比我瘋狂食蟹😍🔸新鮮生壕🦪及刺身拼盤🍣首先一黎就緊係食左半打生蠔先啦!🦪😋😋生壕鮮甜肥美,蠔味相當重💙而刺身拼盤全部都好新鮮不單止口感一流🥰切片比例亦好平均😍作為放題前菜我覺得非常出色😎💯💯🔸極尚海膽帶子及大閘蟹🦀大大粒帶子包含滿滿的海膽🤩😋滿足感達到百分之百💯海膽既回甘味🤤帶子既爽口彈牙💙而大閘蟹隻隻都爆膏嫁!一拆開蟹膏已經流晒出黎🥰🥰鮮味源源不絕蟹膏既甘甜美不停在口裹回味😇😇

自從上次食過呢間放題之後,對佢念念不忘阿

🔸新鮮生壕🦪及刺身拼盤🍣

🔸極尚海膽帶子及大閘蟹🦀
姑姐生日🥳佢話呢個季節最想我帶佢去食大閘蟹!上網見到瀛豐放題料理專門店除咗有得任食大閘蟹之外,仲可以任食生蠔、海膽帶子⋯⋯大閘蟹有三兩半至四兩重,放題都可以食到呢種質素,真係非常收貨!除咗好新鮮之外,每一隻仲爆膏,金黃色嘅蟹膏好鮮甜!來自法國嘅生蠔,每一隻都好大大隻好飽滿,好食到姑姐食咗兩盤呀!融雪融得好好嘅帶子夾住好多海膽,海膽一啲都唔苦,夾埋帶子一齊食更鮮甜!超正!除咗以上幾款超回本嘅海鮮之外,仲有大量刺身、魚生可以揀,全部厚切好肥美呀!放題當然唔少得有天婦羅等等炸物、串燒、燒海鮮、最特別嘅係呢度有埋小炒食!女人有第二個胃食甜品,雪糕、雪條都有好多款揀🤓飲品方面仲有得任飲1664啤酒🍻姑姐食完非常滿意,仲話今餐勁豪啊!老人家開心🤩我就開心😚瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓
姑姐生日🥳佢話呢個季節最想我帶佢去食大閘蟹!

除咗好新鮮之外,每一隻仲爆膏,金黃色嘅蟹膏好鮮甜!

女人有第二個胃食甜品,雪糕、雪條都有好多款揀🤓

飲品方面仲有得任飲1664啤酒🍻

姑姐食完非常滿意,仲話今餐勁豪啊!老人家開心🤩我就開心😚

瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓
2022-11-28
  • 1664啤酒
2022-11-28 406 瀏覽
第一次食有大閘蟹和生蠔嘅日式放題。大閘蟹即叫即蒸所以需等候二十分鐘。唔緊要,係等候期間食住其他主角先。今日主角是大閘蟹、生蠔和海膽帶子。大閘蟹唔算好大隻,有膏、新鮮,蟹肉清甜。蘇格蘭生蠔正是當造,飽滿鮮甜,肉質爽口。海膽的鹹鮮味和鮮甜的刺身帶子是天作之合。雖然任食上述三個主角都需加錢,但是質素咁高我覺得是抵的。放題基本版是日、泰式料理。刺身、壽司、卷物,種類豐富又新鮮。串燒、小菜、生蝦,全地道泰國風味。這間放題還有一個我比較喜歡的安排,除了飲品甜品要起身自取外,全程都是安坐等食物送上來,落單後上菜和收骨碟都勤快。
大閘蟹
第一次食有大閘蟹和生蠔嘅日式放題
大閘蟹即叫即蒸所以需等候二十分鐘。
唔緊要,係等候期間食住其他主角先。

生蠔
刺身拼盤
今日主角是大閘蟹、生蠔和海膽帶子。
大閘蟹唔算好大隻,有膏、新鮮,蟹肉清甜。
蘇格蘭生蠔正是當造,飽滿鮮甜,肉質爽口。
海膽的鹹鮮味和鮮甜的刺身帶子是天作之合。

八味黃金豆腐
飛天通菜
雖然任食上述三個主角都需加錢,
但是質素咁高我覺得是抵的。
放題基本版是日、泰式料理。
刺身壽司、卷物,種類豐富又新鮮。
串燒、小菜、生蝦,全地道泰國風味。

甜品
這間放題還有一個我比較喜歡的安排,
除了飲品甜品要起身自取外,
全程都是安坐等食物送上來,
落單後上菜和收骨碟都勤快。
生蠔
八味黃金豆腐
大閘蟹成為每年秋天必食item,今年仲未食大閘蟹,趁住尾水作最後衝刺,嚟到呢間瀛豐放題料理專門店任食2小時大閘蟹放題!星期一至四收費$499/星期五至日、公眾假期、假期前夕加$20!以上收費除咗任食大閘蟹之外,亦包括其他刺身、壽司、炸物、串燒、泰式料理、甜品飲品等!加多$138仲可以升級食埋生蠔、海膽刺身帶子,飲埋生啤!真係豐富到不得了!11月工作非常繁忙,為咗獎勵勤力工作嘅自己,一於大閘蟹放題再升級!➺➺大閘蟹每隻大閘蟹都有3.5至4兩左右,即叫即蒸,有啲未剪開就已經爆曬膏,剪開之後見到好多金黃色嘅蟹膏,食落鮮鮮甜甜,真係大滿足!➺➺刺身平時好鍾意食生嘢,點咗好多款刺身,呢隻刺身船一上枱已經好震撼眼球,包括赤蝦、三文魚、冰山蚌、八爪魚刺身、鮑片、赤貝刺身、北海道角螺刺身等,應有盡有!赤蝦隻隻都好大隻、鮑片、赤貝好鮮甜!➺➺生蠔係蘇格蘭生蠔,口感爽滑,好新鮮!➺➺海膽刺身帶子升級食物梗係要點啦!帶子好大粒,中間夾住海膽,味道甘甜!➺➺日式料理另外點咗日式料理,壽司飯少,炸芝士年糕唔錯、煙靭有口感!➺➺泰式料理呢間放題另一個gimmick就係有唔少泰式料理,見到有幾枱都叫辣椒膏炒蜆,喺一
大閘蟹成為每年秋天必食item,今年仲未食大閘蟹,趁住尾水作最後衝刺,嚟到呢間瀛豐放題料理專門店任食2小時大閘蟹放題!星期一至四收費$499/星期五至日、公眾假期、假期前夕加$20!以上收費除咗任食大閘蟹之外,亦包括其他刺身壽司、炸物、串燒、泰式料理、甜品飲品等!加多$138仲可以升級食埋生蠔、海膽刺身帶子,飲埋生啤!真係豐富到不得了!11月工作非常繁忙,為咗獎勵勤力工作嘅自己,一於大閘蟹放題再升級!

➺➺大閘蟹

➺➺刺身

➺➺生蠔
係蘇格蘭生蠔,口感爽滑,好新鮮!

➺➺海膽刺身帶子
升級食物梗係要點啦!帶子好大粒,中間夾住海膽,味道甘甜!

➺➺日式料理
另外點咗日式料理,壽司飯少,炸芝士年糕唔錯、煙靭有口感!

➺➺泰式料理
呢間放題另一個gimmick就係有唔少泰式料理,見到有幾枱都叫辣椒膏炒蜆,喺一堆生冷嘅食物之中,從遠處都聞到炒蜆嘅香氣,用咗好多醬汁去炒,而且好有鑊氣!泰式生蝦上面嘅泰式醬辣得幾過癮!
2022-11-25 107 瀏覽
今次食平日16:00~18:00時段,提早15分鐘上去可惜佢未開閘!我哋係樓下等到夠鐘先上去!所以提提大家早5分鐘到就差唔多!大閘蟹每次大約等25-30分鐘左右先到,每次每人只可叫3隻!我哋叫左5轉!2人共食左30隻,全部都係公!size 唔算太大!但都有一半以上都算多膏!生蠔同海膽都叫左4轉!生蠔海水味唔太重,但算大隻同乾淨!帶子大隻海膽都新鮮沒有腥味!不過海膽比例太少,如果多啲就好啲!刺身拼盤普通沒有驚喜,三文魚不是特別厚切,拼盤沒有呑拿魚和甜蝦稍為遜色,值得一讚是牡丹蝦非常大隻!不想太飽肚所以壽司就冇叫熟食燒物方面,豬頸肉串燒雞炸雞軟骨非常乾同不太熱,我估可能不是即燒!甜品種類不是太多,大多是布甸款!驚喜有我喜歡既榴槤糯米糍!另外唔知係咪抽風系統問題定坐近廚房,用餐時有一陣奇怪的臭味!但不算太嚴重!有少少影響食慾!整體價錢都唔算抵食,499任食大閘蟹加138任食生蠔,第五轉生蠔都走左單,埋單計埋加一要700幾一位!其實普通酒店食都差唔多!不過勝在可以任食大閘蟹!

不想太飽肚所以壽司就冇叫

甜品種類不是太多,大多是布甸款!驚喜有我喜歡既榴槤糯米糍!

2022-11-22
慶祝紀念
紀念日
2022-11-24 6238 瀏覽
又到左食大閘蟹季節同朋友都有搵過幾間可以住食大閘蟹放題既餐廳,最終見到呢間好似好多唔同種類既野食..仲可以加錢任食埋生蠔🦪同海膽帶子添一入去已經見到大大張poster😍野飲種類都算多選擇,連貴價小小既黑啤都有海膽帶子原粒帶子開邊包住海膽食呢個食法原來好鮮甜,而且海膽冇押味👍法國生蠔🦪開頭估任食應該都係好細隻但黎到Size都算大,食落新鮮!味道鮮甜同埋好肥美。Encore左2轉已經回本刺身拼盤上枱時非常觸目,刺身船Size😱仲有乾冰拌住,打卡一流!有吞拿魚、三文魚、油甘魚、油甘魚腩、赤貝、榮螺、八爪魚、希靈魚、珍寶赤蝦。最驚喜係個油甘魚腩同埋珍寶赤蝦好肥美同埋濃濃魚油香。珍寶赤蝦有成隻手掌咁大.. 爽甜彈牙。黎到重頭戲喇即叫即蒸大閘蟹坐底店員已經即刻幫我地落左轉order,等大約25分鐘就上枱喇。攻略係一上枱未拆蟹前即刻再order定咁拆完第一轉就可以準備食第二轉啦🤭一轉黎左6隻,size都唔細隻..應該都真係有4兩重即叫即蒸熱辣辣..蟹公隻隻爆膏,油香豐富仲要超多白膏..槳住口🙊而蟹肉都好鮮甜其他熟食亦都唔錯炒蜆有小菜feel豬頸肉亦燒得好香..款式真係好多元化係我食過最多種類同選擇既
又到左食大閘蟹季節
仲可以加錢任食埋生蠔🦪同海膽帶子添

一入去已經見到大大張poster😍

野飲種類都算多選擇,連貴價小小既黑啤都有

原粒帶子開邊包住海膽食
呢個食法原來好鮮甜,而且海膽冇押味👍

法國生蠔🦪
開頭估任食應該都係好細隻
但黎到Size都算大,食落新鮮!
味道鮮甜同埋好肥美。Encore左2轉已經回本

刺身拼盤
上枱時非常觸目,刺身船Size😱
仲有乾冰拌住,打卡一流!
最驚喜係個油甘魚腩同埋珍寶赤蝦
好肥美同埋濃濃魚油香。
珍寶赤蝦有成隻手掌咁大.. 爽甜彈牙。

黎到重頭戲喇
即叫即蒸大閘蟹
坐底店員已經即刻幫我地落左轉order,
等大約25分鐘就上枱喇。
攻略係一上枱未拆蟹前即刻再order定

咁拆完第一轉就可以準備食第二轉啦🤭

一轉黎左6隻,size都唔細隻..
應該都真係有4兩重
即叫即蒸熱辣辣..
蟹公隻隻爆膏,油香豐富
仲要超多白膏..槳住口🙊
而蟹肉都好鮮甜

其他熟食亦都唔錯
炒蜆有小菜feel
豬頸肉亦燒得好香..
款式真係好多元化
係我食過最多種類同選擇既放題