2023-06-25 470 瀏覽
話說見到post話一個原價六百八十八蚊一位嘅龍蝦和牛套餐而家只售288蚊一位,咁就諗住去試下啦,本身喺openrice都見到有三個喊但係都諗住畀個機會佢,點知就真係中伏了首先所見到嘅圖片已經係呢個套餐包括嘅所有嘢,其實真心冇諗過所謂嘅前菜螢光魷魚只有一人一隻,味道一般啦,小豆腐加超級市場可以買到嘅胡麻醬就更加不值一提然後來到五款刺身,店員話係當日嘅飛機貨,本身有少少期待,但係一睇發現原來都係好普通嘅種類,而且令我驚訝嘅係,我第一次見到切得咁薄嘅刺身,仲薄過壽司上面嗰嚿魚,我真係長見識了,當然亦都佩服師傅嘅刀工跟住見到嘅就係龍蝦尾,呢一條係二人份,其實海鮮攞嚟燒就真係爭啲嘅,而且佢真係將佢燒到變咗雞肉一樣,好好彩我隱約咁食到少少龍蝦味,如果唔係我真係會懷疑佢根本係雞,成個質地就好似食緊鐵板雞一樣,一模一樣跟住a4和牛係,似三成熟,油脂係好豐富,但係成舊都係筋,佢切咗十粒,每一粒都有筋🤯我真係唔係好理解得到,我已經好懷疑我係食緊牛肉定係牛筋,當然啲筋係咬唔落㗎喇,所以全部都吐曬出嚟然後雞肉炒飯就係不值一提,茶餐廳嘅炒飯都比佢好食全餐我覺得最好嘅就係最後嗰碗魚湯,雖然有少少腥味,但係係飲得出

然後雞肉炒飯就係不值一提,茶餐廳嘅炒飯都比佢好食

全餐我覺得最好嘅就係最後嗰碗魚湯,雖然有少少腥味,但係係飲得出用魚煲嘅

而家288蚊加一一位食呢啲嘢我都覺得下一聲,我唔係太明白佢原價 688蚊一位係點樣定出嚟。。。最搞笑係買咗單之後,個位經理仲同我講下次再嚟啦呢個套餐真係好抵食㗎🥴
2023-06-24 292 瀏覽
紅磡餐廳有很多,其中一間比較隱蔽又很多人慕名而來的,就是這間主打鐵板燒的火舞町,當日和太太就再次來光顧😆✏️位置(8/10):Aeon對面商場內,較隱蔽但也不難找✏️環境(9/10):居酒屋裝修,設鐵板燒吧台,感覺舒適及專業✏️服務(8/10):侍應友善,不時會幫忙加茶✏️食物(9/10):比一般鐵板燒香,味道屬中上🌟芝士火舞棒/蕃茄火舞棒/原味火舞棒 - $58/條點了三款不同口味的火舞棒,其實是長條型、類似大阪燒的餐廳招牌菜,充滿鐵板香氣及蛋香,口感豐富飽滿。三款口味各有特色,原味味道清新,芝士味香滑,蕃茄味帶有濃郁醬香😋🌟澳洲龍蝦尾 - $298主角的澳洲龍蝦尾,肉質結實,口感爽滑,啖啖肉。而鐵板燒的香氣,更能帶出龍蝦的鮮味🥰🌟牛舌 - $128牛舌同樣燒得很香,有香濃的獨特香味,口感軟滑且一點也不韌😍🌟明太子玉子燒 - $98切成六小片的玉子燒,蛋香味美,帶有少量紫菜香,而玉子燒中間放入鮮味香濃的明太子,非常惹味😉🌟和牛粒炒飯 - $58這款炒飯真的有驚喜,首先餐廳的鐵板燒出來的蛋炒飯已經比其他餐廳香得多,而和牛粒帶出的肉香及油香令炒飯提鮮不少,令人難忘☺️🌟蟹肉海鮮炒飯 - $88同樣

✏️位置(8/10):Aeon對面商場內,較隱蔽但也不難找
✏️服務(8/10):侍應友善,不時會幫忙加茶
✏️食物(9/10):比一般鐵板燒香,味道屬中上

🌟芝士火舞棒/蕃茄火舞棒/原味火舞棒 - $58/條

🌟澳洲龍蝦尾 - $298

🌟牛舌 - $128
牛舌同樣燒得很香,有香濃的獨特香味,口感軟滑且一點也不韌😍

🌟明太子玉子燒 - $98
和牛粒炒飯

🌟和牛粒炒飯 - $58
蟹肉海鮮炒飯

🌟蟹肉海鮮炒飯 - $88
同樣有鐵板燒炒飯的香氣,不過蟹肉及蟹籽不能像和牛一樣炒,但蟹肉及蟹籽鮮味突出,是另一種的美味😜

🏠火舞町
📬地址:紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期) 地下九號水產5號舖

2023-06-20
和牛粒炒飯
蟹肉海鮮炒飯
去黃埔AEON shopping完之後,行過對面九號水產搵食,就見到有一間新開嘅日式鐵板燒「火舞町 」,主打各款鐵板燒和日式料理,餐廳裝潢風格和日本居酒屋🏮一樣,有鐵板燒吧檯,可一邊觀看師傅烹調的過程,一邊品嚐美食~澳洲🦞龍蝦尾 Australian Lobster Tail($298)龍蝦尾個頭都幾大隻,兩個人share食都可以!餐廳用左牛油煎香,肉質爽彈,值得一試!⭐️推薦❗帶子(兩隻)Scallop($88)刺身級帶子煎至7成熟,鮮甜味美,不錯吃。見到火舞棒Okonomiyaki Sticks係餐廳名物,梗係要試吓啦~😂底層係大阪燒,配上各種Topping,各有特色。建議最好由淡至濃食用~芝士火舞棒($58)—熱熔芝士淋上面⭐️推薦❗香草牛油蟹肉火舞棒($108)—香草牛油醬汁灑上鮮蟹肉,蟹🦀️味十足!⭐️推薦❗麻辣火舞棒($58)—塗上秘製麻辣醬汁,再灑上辣椒,麻辣惹味!⭐️推薦❗豚肉大阪燒 Pork Okonomiyaki($128)以麵糊、椰菜混合製成嘅餅底,口感厚實爽脆,加上日本🇯🇵豚肉和蛋一起煎,塗上香甜醬汁,灑上木魚絲,口感豐富有層次。芝士玉子燒($98)玉子燒七成熟,食落好滑
去黃埔AEON shopping完之後,
行過對面九號水產搵食,
就見到有一間新開嘅日式鐵板燒「火舞町 」,
主打各款鐵板燒和日式料理,
餐廳裝潢風格和日本居酒屋🏮一樣,
有鐵板燒吧檯,可一邊觀看師傅烹調的過程,一邊品嚐美食~
龍蝦尾個頭都幾大隻,兩個人share食都可以!
餐廳用左牛油煎香,肉質爽彈,值得一試!
澳洲龍蝦尾
⭐️推薦❗帶子(兩隻)Scallop($88)
刺身級帶子煎至7成熟,鮮甜味美,不錯吃。
帶子(兩隻)
底層係大阪燒,配上各種Topping,各有特色。
建議最好由淡至濃食用~
芝士火舞棒($58)—熱熔芝士淋上面

以麵糊、椰菜混合製成嘅餅底,口感厚實爽脆,
加上日本🇯🇵豚肉和蛋一起煎,
塗上香甜醬汁,灑上木魚絲,口感豐富有層次。
豚肉大阪燒
芝士玉子燒($98)
玉子燒七成熟,食落好滑溜,加上裏面夾着滿滿嘅芝士,「芝」味十足!
帶子(兩隻)
豚肉大阪燒
2023-06-24 29 瀏覽
嗰日行咗去公司附近的呢間新開日本餐廳。可能因為門口比較入、比較隱蔽,所以午市時間不太多人啦。🍱 海の幸丼 (HK$138).呢個丼飯有金木鯛、真鯛、池魚和油金魚,各2片,每片都好厚切!.刺身鮮甜,爽滑,可以一口刺身,一口飯咁吃,不知不覺又食晒啦🤣午餐附送一份沙律🥗和一份關東煮🍢,雖然細細一份,但沙律菜新鮮爽脆,配黑醋汁好醒胃;關東煮有魚片頭和甜不辣,入味噠!📌提提你:此店有加一服務費喔!

🍱 海の幸丼 (HK$138)

海の幸丼

📌提提你:此店有加一服務費喔!
2023-05-30
2023-06-20 66 瀏覽
火舞町佈置以木系為主調, 掛上 繽紛的日式燈籠, 加上柔和的燈光 ,佈置洋溢著日本居酒屋風情,令人感覺如置身於日本, 純木製的吧檯好有氣派, 可以近距離同師傅交流,賞心樂事。 澳洲龍蝦尾 $298肥美的澳洲龍蝦尾 , 分量十足, 蝦肉煎至香脆, 帶淡淡的焦香, 雪白的龍蝦肉, 喜歡啖啖肉的口感, 鮮味彈牙, 唧上檸檬汁, 令龍蝦肉鮮味提升, 讓人喜歡。燒帶子/兩件 $88 雪白的帶子, 厚身圓潤, 充滿光澤,賣相吸引, 表面散發著微微的焦香,入口鮮味滑溜,柔潤細膩。安格斯牛薄燒 $128 薄切的安格斯牛肉,剛剛好五成熟 ,包住脆卜卜蒜片及香香的蔥粒, 入口超級軟嫩,牛味濃郁, 鮮味的肉汁填滿味蕾。日本雞扒 $98雞扒外皮煎到微微焦脆, 外脆內軟, 雞肉保持軟嫩滑溜, 充滿肉汁, 沒有油膩感,越吃越滋味。蕃茄火舞棒 $58芝士火舞棒 $58 原味火舞棒 $58火舞棒是餐廳的人氣食物, 賣相 精緻, 原來是棒狀的大阪燒, 配上不同的口味topping, 每款各具特色。蕃茄火舞棒,入口軟嫩, 伴隨清新的蕃茄醬汁, 酸甜有致,滋味開胃。芝士火舞棒,邪惡美味, 滿滿誘人的鹹香。和牛粒炒飯 $11

澳洲龍蝦尾 $298

燒帶子/兩件 $88

安格斯牛薄燒 $128

日本雞扒 $98

蕃茄火舞棒 $58
芝士火舞棒 $58
原味火舞棒 $58

和牛粒炒飯 $116
金黃的炒飯, 炒至粒粒分明 ,十分乾身, 加上滋味的和牛粒粒,每口充滿蛋香及蔥香, 簡單而美味。

一向鍾意食日本嘢,而且幾鍾意食鐵板燒🍖🥓呢間餐廳有多款鐵板燒食品可以散叫,而且仲有好多居酒屋嘅串燒等等,非常多元化。▶️美國安格斯牛(薄燒)$128叫咗薄燒牛,五成熟。牛肉薄薄,入邊充滿蔥及蒜蓉,非常香口。▶️澳洲龍蝦尾$298龍蝦味份量比想像中多,龍蝦肉夠爽口,清清淡淡嘅調味食出龍蝦鮮味。▶️蟶子$98蟶子大隻,面上有好多蒜蓉,仲可以加啲檸汁提鮮。▶️火舞棒:原味$58、芝士味$58、蕃茄味$58火舞棒其實即係大阪燒串燒版。有多款口味揀咗三款口味試吓。原味有醬汁、柴魚,我最鍾意食原味。芝士味唔會太濃,但係夠晒香。蕃茄味幾清新幾特別。▶️蟹肉海鮮炒飯$88炒飯份量係一碗,面上有好多蟹肉。炒飯仲有紅椒、青椒等等,味蕾豐富。

▶️美國安格斯牛(薄燒)$128
叫咗薄燒牛,五成熟。牛肉薄薄,入邊充滿蔥及蒜蓉,非常香口。

▶️澳洲龍蝦尾$298

▶️蟶子$98
蟶子大隻,面上有好多蒜蓉,仲可以加啲檸汁提鮮。

▶️火舞棒:
原味$58、芝士味$58、蕃茄味$58

▶️蟹肉海鮮炒飯$88

2023-06-16 84 瀏覽
等咗40分鐘只係到咗頭四款,但係有三樣係唔使煮嘅, 之後有一家三口入咗嚟 可能佢地叫貴野,我係叫餐, 所以佢哋啲嘢嚟得好快。 芝麻豆腐沙律好普通, 澳洲龍蝦尾 彈牙嘅, 不過冇驚喜, 再加咗個燒蠔,明太子玉子燒 一個蟹肉火舞棒 ,等咗45-50分鐘,開始吹佢第一次 , A4和牛超級一般 ,蟹肉火舞棒仲要唔熟嘅, 明太子玉子燒難食嘅, 蛋皮包住好多醬汁,醬汁同蛋都好唔夾,味道完全唔夾, 個燒蠔足足燒咗45分鐘, 叫佢幫我取消佢就永遠都話等多陣好快跟住拎到個燒蠔出黎,個侍應仲要話生蠔就可以好快,因為呢啲要燒所以就要等咁耐,我即刻嬲咗 ,一千蚊純對唔值
2023-06-16 117 瀏覽
首先對唔住,單已經扔左,得返個電子單,亦無影到相, openrice 唔比我post, 問左朋友拎左張相,亦都係全餐最滿意既嗰樣野洗左$1758,本人記得好清楚食左咩同大約價錢,係諗諗下唔順氣,先上黎打返句,等大家唔好伏,唔知幾時會比人delete,睇得切就睇叫左:海鮮(?魚生)沙律(~$90)份量勁少,一個飯碗唔夠,魚生比例多(一粒粒0.5cm3),可惜用料差,用啲魚生唔要既根位,而且無好處理過,同友人每人兩三舊要吐出來當夜送既拖羅(兩件)中至大拖位置,品質唔錯鵝肝多士(~$300)其中一個滿意既菜,兩件鵝肝醬唔知咩蘋果多士,兩件鵝肝(~5x5cm大,~1cm厚),鵝肝熟度啱啱好明太子玉子燒(~$90)首先,佢唔可以叫玉子燒,玉子燒係firm 身,佢係林到散,明太子"醬"份量夠,有足夠明太子味,如果佢係明太子奄列會好接受d(鐵板師傅手勢唔好多好bo)唔知叫咩既雞軟骨(~$80)用既係細既三角雞軟骨,配左照燒汁,配料洋蔥同蔥,首先,一開始食都ok,凍左之後就慢慢發覺一半咁濟既雞軟骨上面既汁係有燶味,洋蔥勁hea 大大塊,完全唔係配合雞軟骨而做既(鐵板師傅手勢唔好多好bo)A4和牛鐵板燒

叫左:

海鮮(?魚生)沙律(~$90)

當夜送既拖羅(兩件)
中至大拖位置,品質唔錯

鵝肝多士(~$300)

明太子玉子燒(~$90)

唔知叫咩既雞軟骨(~$80)

A4和牛鐵板燒(~$588)
首先,佢一碟~14舊(2cm3)左右,熟度~5成,份量ok ,但佢用得咁既價錢,係唔會expect 佢有渣,兩至三舊係有咬唔斷既根,仲有佢完全用唔到鐵板燒既特性,個牛個外面唔脆,其中有一兩舊係全脂肪(鐵板師傅手勢唔好多好bo)

龍蝦鐵板燒(~$300)
份量係一尾龍蝦,第一樣,佢同埋個半生既龍蝦尾殼一齊送黎,想點?第二樣,佢既龍蝦,熟到un 曬,第三樣,佢應該同啲龍蝦膏一齊再炒再上碟,但炒到燶左,表面係有陣燶味(鐵板師傅手勢唔好多好bo)

(好似叫)豬肉大阪燒(含炒麵)(~$160)
個大阪燒,size 細,方包咁大,上面既豬肉,真心咁講,唔知係咪燶定咩,本人食落係煙肉咁;麵,無炒過,唔脆,仲要係份量勁少,唔知有無用到半個拉麵呢;最重要,本人人生第一次食半生既大阪燒,唔知係特色定咩(鐵板師傅手勢唔好多好bo)

蟹肉海鮮炒飯(~$88)
一滿既飯碗,蟹肉特登放上面,等佢靚d,唔知係咪又用蝦膏既問題,友人覺得係有d 燶,本人就覺得唔太誇張

柚子soda (~$58/枝)
枝裝野,係你面前倒,價錢唔評價

好彩有88 折,唔係就1900
2023-06-16 75 瀏覽
見黃埔新開左間鐵板燒店,鍾意日本嘢既我當然即刻帶男朋友一齊黎試食啦 😋小食方面我地第一樣叫既就係關東煮😋關東煮毫不吝嗇比左勁多食材,食材既搭配同味道都非常正宗,白蘿蔔、蒟蒻、油豆腐、麻糬福袋等等當然唔少得😋而且食材入味之餘唔會煮得特別爛👍🏻另外我地仲叫左澳洲龍蝦尾😋龍蝦尾係切開一段段燒比我地,啱嗮我呢啲唔鍾意撥蝦殼既懶人🤣龍蝦勁彈牙,非常香👍🏻居酒屋當然要試芝士玉子燒😂呢間既玉子燒入口嫩滑,非常香甜而且蛋味好重,芝士份量亦都相當多,因為即叫即整仲食到芝士流心😋最後既重點當然係芝士大阪燒😋大阪燒好快就上到,黎到既時候表面既木魚片片飛舞🤩大阪燒既配料好多,半熟既質感真係會食極都唔厭,大阪燒汁唔會話特別鹹或者甜,相當唔錯👍🏻雖然只係叫左四個餸已經好飽,但係味道真係好唔錯,會想之後再黎試埋其他菜式😂👍🏻
小食方面我地第一樣叫既就係關東煮😋
另外我地仲叫左澳洲龍蝦尾😋
居酒屋當然要試芝士玉子燒😂
最後既重點當然係芝士大阪燒😋

2023-06-16 44 瀏覽
系何文田附近行完山,🏃🏻♀️🧍♀️就選擇左過來紅磡呢間日式餐廳,古五到呢度既裝修既有日本風味,食物質素都好高!👍🏻#@@芝士大阪燒(set with 沙律和關東煮小食)芝士香濃得嚟又有層次又不會太膩,味道調教得恰到好處,真係令人非常喜愛,好好食。非常窩心甘送左沙律同埋關東煮,沙律好多好新鮮,關東煮就好入味。#@@三文親子丼三文魚有手板甘大塊,好鮮美,我地不停甘食左好多,最中意果種甘香既味道,質嫩而多汁,色香味俱全!#@@特色飲品:靜岡橙汽水,富士山抹茶味可樂。全部都系酸酸甜甜幾好飲。💛整體而言食物水準保持水準,算系多人聚會既好去處,值回票價!👍🏻 🥂
#@@芝士大阪燒(set with 沙律和關東煮小食)
#@@三文親子丼
#@@特色飲品:
靜岡橙汽水,富士山抹茶味可樂。全部都系酸酸甜甜幾好飲。

2023-06-14 70 瀏覽
💚附送沙律+關東煮每份午餐都會送沙律同關東煮,沙律啲菜都好新鮮,好開胃,關東煮都煮得好好味,清湯好好飲,啲油豆腐都好淋好吸湯汁,魚餅又好有咬口,好好食!🧡豚肉大阪燒( lunch set )午餐嘅豚肉大阪燒都好大份,大阪燒嘅麵糊唔會太爛,煎完出嚟都仲好煙韌有嚼頭,大阪燒入邊嘅豚肉就腍腍地好好食,加埋燒汁沙律汁同埋木魚碎,成個味道配搭得好好!💛日式炒麵( lunch set )依個日式炒麵係海鮮炒麵,有蝦仁魷魚八爪魚呢啲配料,全部都好新鮮,炒麵用咗燒汁去炒,唔會太鹹,少少甜,加埋啲木魚碎片,好有質感!
💚附送沙律+關東煮
🧡豚肉大阪燒( lunch set )
💛日式炒麵( lunch set )
好耐冇去食日式居酒屋,今日放假約埋一班朋友去黃埔行街順便試一試呢間高質日式居酒屋。我哋嗌咗澳洲龍蝦尾,龍蝦尾蝦肉超級嫩,主要係份量都足夠,兩個人食到都夠喉。薄燒美國安格斯牛就真係冇得頂🔥雖然話係薄燒但唔會食咗等於冇食咁🌝有人燒埋一片片,超級方便🌚至於蟶子方面,一個字 鮮!日式餐廳必叫玉子燒,我哋今次試咗芝士玉子燒。一用刀叉切開,即刻流心😍😍蛋香味超級濃,芝士拉絲😍😍食完之後同朋友都覺得體驗非常好👍🏻下次嚟會試吓佢嘅刺身,聽職員講佢哋既刺身係每日都空運嚟架!所以會超級新鮮😏❣️係一間值得回顧嘅餐廳呀❣️❣️❣️
2023-06-13 74 瀏覽
新店開在黃埔天地商場內,裝修走和風系,日式吊燈、掛畫、一排清酒櫃,好有氣氛。 這家主推鐵板燒、大阪燒、串燒等,都是即點即燒的。 燒澳洲龍蝦🦞尾烤得好香,爽口彈牙,入口鮮甜帶焦香。 豚肉大阪燒加麵😋 厚厚的,上面放滿醬汁及木魚絲,再有煎香的蛋及豚肉,裡面放滿椰菜絲、炒麵等,口感豐富,滿有層次。 必點明太子玉子燒,切開有流心的明太子、拉絲芝士及爆滿蛋漿,味道非常幼滑帶點辛辣,極其惹味還有招牌火舞棒,有雙層海膽、啖啖龍蝦、原味、芝士及蕃茄等,食落有點似大阪燒,但以棒狀程現,更容易入口,又可以食多幾款口味

這家主推鐵板燒、大阪燒、串燒等,都是即點即燒的。

燒澳洲龍蝦🦞尾烤得好香,爽口彈牙,入口鮮甜帶焦香。

火舞棒
世界孤獨級別: 一個人食鐵板燒🥢美食方面有句話:越邪惡越快樂 😈👅😋是日Special ✨✨✨新鮮原隻海膽🪸拖羅三文魚籽海膽特有嘅香甜,加上拖羅肥美嘅肉質,仲有三文魚籽爆漿嘅清甜,口感層次非常豐富 🥰🥰 中間加有金箔,更加昇華沖繩生海葡萄 🌊🍇 太耐冇食海葡萄,翻新一下記憶🗾 比我以前食的更重海水味,新鮮很重要。一粒粒的爽脆質感,很開胃。鐵板燒虎蝦 🦐加入乾蒜,更惹味,勁香😻 肉質結實澳洲龍蝦尾🦞 非常新鮮彈牙,清甜爽口,滿足感爆燈蟹肉牛油火舞棒 ☄️似係半熟玉子燒+大阪燒嘅混合體,內裏喺蛋和椰菜,整成長條狀,面上灑上滿滿的芝士,最後鋪上蟹肉 🥰 四個口感同味覺相輔相成,既清甜爽脆,又綿密濃郁。芝士玉子燒🐣🥚🍳內裏是半熟狀態,整得非常有水準。芝士可以拉絲😻 啖啖滿足感 ~

世界孤獨級別: 一個人食鐵板燒🥢

美食方面有句話:越邪惡越快樂 😈👅😋

是日Special ✨✨✨
新鮮原隻海膽🪸拖羅三文魚籽

沖繩生海葡萄

沖繩生海葡萄 🌊🍇

鐵板燒虎蝦 🦐

加入乾蒜,更惹味,勁香😻 肉質結實

澳洲龍蝦尾🦞

非常新鮮彈牙,清甜爽口,滿足感爆燈

蟹肉牛油火舞棒 ☄️
蟹肉牛油火舞棒

四個口感同味覺相輔相成,既清甜爽脆,又綿密濃郁。

芝士玉子燒🐣🥚🍳

虎蝦
沖繩生海葡萄
虎蝦
  • 澳洲龍蝦味
2023-06-12 37 瀏覽
今日上堂要上足全日〰️咁啱有人陪我一齊食Lunch〰️一齊去到附近既食〰️諗住簡簡單單咁食〰️點知行過嗅到好香〰️就係呢一間「火舞町」吸引我地〰️入面環境較寛敝〰️整個店舖都有日式感〰️同埋感覺氣氛都較為高級🟠日式炒麵🟠🟠諗住叫下一D▪️每人Share試下▪️睇到呢度既評語幾好▪️食落去又真係有驚喜▪️估唔到日式炒麵都咁好食▪️炒得好香而又唔會太鹹▪️完全表達到日本果種日式炒麵感覺🟠三文親子丼🟠🟠平時例牌都會食三文親子丼▪️呢度既三文魚都好新鮮▪️而且份量十足▪️最高一層仲有帶子▪️帶子好香好鮮味▪️另外仲有燒過既鮮魚▪️好味指數爆分 🟠豚肉大阪燒🟠🟠呢個豚肉大阪燒係日本既傳統小食▪️已經傳到好多國家都有▪️通常都用醬油、沙拉油、辣醬等等去調味製作▪️口感外酥內嫩▪️肉汁同蛋液結合埋一齊▪️味道十分濃郁🟠🟠關東煮🟠🟠呢個關東煮係送既▪️相當好食▪️每逢去到日本都基本必食▪️呢度既味道可以話好正宗▪️外型精緻▪️味道清新▪️食到好滿足

🟠日式炒麵🟠🟠
🟠三文親子丼🟠🟠