2023-06-12 42 瀏覽
我地先食呢個薄燒既美國安格斯,牛肉肉質軟嫩,腍身有肉汁,鮮味可口,加埋蔥蒜,更加香更加入味,好食,正正子!另外食佐芝士玉子燒,玉子燒滑嫩多汁,岩岩熟既煎多睇到清楚既層次,每層之間仲有拉絲既芝士,芝味香濃,最表層既蛋皮仲可以煎到香脆,好食到無朋友呀!最後仲食兩款鐵板燒,分別係蟶子同澳洲龍蝦尾,蟶子夠晒大隻,一隻都夠兩個人食,蟶子肉燒完都仲好爽彈,好有口感,又鮮味,加埋香蔥蒜片一齊燒,更香呀!另外龍蝦尾份量都多,粒粒都大大舊,好彈牙,好鮮甜,超級好味道!
同男朋友bookmark咗呢間餐廳好耐💓終於可以一試啦💕💝 九宮格季節刺身鐘意食刺身嘅我哋就當然嗌咗呢個九宮格刺身嚟試吓先啦❤️‍🔥啲刺身每日都由日本空運過嚟㗎💘✈️唔怪之得咁新鮮啦👍🏻九宮格裡面主要有海膽,牡丹蝦同拖羅,其他既時令刺身會根據每日嘅食材而轉。佢既刺身咁正搞到我地心郁郁最後叫咗個澳洲龍蝦尾同南非鮑魚。雖然話係龍蝦🦞尾,但都幾大碟,唔會話得一兩舊🫣鮑魚都大大隻食落彈牙,啲肉幼嫩👍🏻💝日本雞扒雞扒肉質鮮嫩多汁,一啲都唔鞋,十分good good💞環境💖💖💖💖食物💖💖💖💖💖因為超級新鮮!服務💖💖💖💖💖一定會再嚟幫襯❣️
同男朋友bookmark咗呢間餐廳好耐💓終於可以一試啦💕
💝 九宮格季節刺身
💝日本雞扒
雞扒肉質鮮嫩多汁,一啲都唔鞋,十分good good💞

環境💖💖💖💖
食物💖💖💖💖💖因為超級新鮮!
服務💖💖💖💖💖
一定會再嚟幫襯❣️
2023-06-09 48 瀏覽
經過黃埔見到呢間鐵板燒居酒屋,就決定即興同朋友飲下酒食下嘢~呢間環境相當唔錯,真係好似去左日本居酒屋咁🗼小食方面有好多選擇~特別推介係呢四樣:南非鮑魚⛩️鮑魚調味一流❗️唔會特別難咬❗️而且估唔到會有三文魚子做配料❗️非常唔錯❗️聖子⛩️蟶子本身已經已經切好一段段,好方便食❗️調味上有好重蒜味,送酒一流❗️帶子⛩️帶子份量相當有驚喜❗️全部都大大粒肉質飽滿,表面燒到焦香,少少外脆內軟❗️日本雞扒⛩️燒雞扒鎖住嗮啲肉汁,雞肉勁嫩,而表皮焦脆❗️嘢食方面真係值得一試,好啱同朋友吹水食嘢,推薦🔥

小食方面有好多選擇~特別推介係呢四樣:
南非鮑魚⛩️
聖子⛩️

帶子⛩️
日本雞扒⛩️

燒雞扒鎖住嗮啲肉汁,雞肉勁嫩,而表皮焦脆❗️

嘢食方面真係值得一試,好啱同朋友吹水食嘢,推薦🔥
2023-06-08 57 瀏覽
係呢度叫了好多料理😺當中抽幾款來推介一下,當中有蟶子、澳洲龍蝦尾、芝士大阪燒和醬油漬拖羅海膽三文魚子飯。都係散叫為主,😸呢度既料理都都提供了不同的口感和風味,我認為呢度既菜單款式都較多,😽可以食到好多唔同口味首先講既係👉🏻蟶子,主要係剝殼海鮮,質感十分紮實,口感鮮美,且呈現出淡淡的海鮮甜味,呢一道簡單的料理已經相當好食👉🏻澳洲龍蝦尾,佢既口感十分嫩滑細緻,且味道鮮美,平時都係我們的最愛。搭配燒出來既烤香,令到龍蝦肉更香更鮮味,食到令人難忘👉🏻醬油漬拖羅海膽三文魚子飯,我就認為呢道係主菜,海膽量同三文魚籽都放得滿滿的。飯粒飽滿,與鮮美的海膽和三文魚子相互融合,再加埋醬油的鮮味,真心覺得非常好食👉🏻總體來講,呢度用餐都有豐富的口感和風味,令我印象深刻。每一道菜都很好吃,整體搭配上都好襯。另外呢度地點好方便,好近我回家的車站

2023-06-08 41 瀏覽
去咗黃埔行Aeon,跟住同朋友行咗去九號水產見到呢間食日式鐵板燒嘅餐廳,就入咗去試。澳洲龍蝦尾 $298龍蝦尾有總共6件肉,燒得好香,爽口彈牙,啖啖肉,龍蝦味好鮮好濃😋安格斯牛薄燒 $128我哋要咗5成熟,燒得焦香嘅薄牛肉卷住香蔥,一口一卷,豐富肉汁加蔥嘅香簡直係喺口中爆發👍🏻豬肉大阪燒加麵 $148我哋好鍾意大阪燒,見到呢個梗係要食,豬肉好薄片,舖係面頭燒得好焦香,中間嘅粉漿稠度剛好再加上拉麵,配上大阪燒汁、美奶滋、木魚,好似去咗日本食咁樣😍火舞棒 $58/串火舞棒係呢間店獨創,其實係特別口味嘅大阪燒棒,我哋大版燒迷當然試吓。我哋試咗芝士、麻辣、蕃茄,各有特色👍🏻我就最鍾意芝士,creamy芝士加上軟糯濕潤嘅粉漿仲有中間爽脆嘅椰菜,正😋和牛粒炒飯 $58呢個和牛炒飯不得了,勁香口,和牛粒牛味濃,蛋炒飯加上蔥花炒得勁香勁有鑊氣,我哋食到一粒飯都冇剩😆

澳洲龍蝦尾 $298

安格斯牛薄燒 $128

豬肉大阪燒加麵 $148

火舞棒 $58/串

和牛粒炒飯 $58
2023-06-06 608 瀏覽
📍紅磡 火舞町📍想搵個地方同另一半好好食一餐,傾下偈,見到呢間居酒屋x鐵板燒,幾吸引,所以就嚟試下。一入去,環境好寬敞,好舒服。被安排坐卡位,有私隱度,亦不會好逼。服務員態度積極和善,令人舒服,也有賓至如歸嘅感覺。點咗…🩷鐵板燒澳洲籠蝦尾師傅燒得超好食!濃厚嘅鐵板燒風味,啖啖龍蝦肉,份量比想像中多,而且師傅有用心調味,基本上唔洗點點調味,都好夠味!大推必叫!🩷鐵板燒虎蝦蝦味濃郁,愛蝦之人必點!每口都有香香的燒烤味,加上本身的蝦鮮味,昇華了幾個層次,好好食!🩷鐵板燒蟶子肥美新鮮的蟶子,啖啖肉,份量一啲都唔少!鮮甜肥美又爽口,一定要試!🩷鐵板燒牛舌本身以為係厚切,薄片都有驚喜,唔會韌,又有香濃牛味,好食!🩷蟹肉火舞棒+原味火舞棒+芝士火舞棒 好鐘意火舞棒呢個創意菜式,係棒狀大坂燒,好特別,都好好食。原味好正,做到大坂燒風味!芝士味都好爽,芝士控必叫。蟹肉味都好特別,有驚喜的大坂燒味道!大推!🩷和牛粒炒飯香口又足料,最後食嚟飽肚嘅高質之選!非常開心的一餐!會Encore!!
📍紅磡 火舞町📍

點咗…
🩷鐵板燒澳洲籠蝦尾

🩷鐵板燒虎蝦

🩷鐵板燒蟶子

🩷鐵板燒牛舌
本身以為係厚切,薄片都有驚喜,唔會韌,又有香濃牛味,好食!

🩷蟹肉火舞棒+原味火舞棒+芝士火舞棒

🩷和牛粒炒飯
香口又足料,最後食嚟飽肚嘅高質之選!

非常開心的一餐!會Encore!!
2023-06-06 42 瀏覽
好耐無食鐵板燒同朋友去左黃埔新開既鐵板燒居酒屋火舞町餐廳日式氛圍濃厚,可以選擇坐在bar枱邊欣賞師傅烹調邊品嚐美食ꔐ澳洲龍蝦尾 ($298)龍蝦香煎後好香,份量好多啖啖肉蝦肉爽嫩彈牙,仲要好多汁唔沾調味都好夠味ꔐ帶子 ($88/2pc)兩大粒帶子,師傅已經調過味惹味鮮嫩,火喉控制得好好ꔐ安格斯厚燒($188)安格斯煎得好好,外層封煎而裡面好juicy肉質好柔嫩,簡單配鹽已經好好食ꔐ牛舌($98)牛舌堆成小山,彈牙惹味ꔐ蟹肉火舞棒($108)ꔐ芫茜火舞棒($58)ꔐ芝士火舞棒($58)火舞棒口味好多,以大板燒為主再配以不同調味最喜歡是芫茜口味,非常有特式
好耐無食鐵板燒
同朋友去左黃埔新開既鐵板燒居酒屋
火舞町
餐廳日式氛圍濃厚,可以選擇坐在bar枱
邊欣賞師傅烹調邊品嚐美食

ꔐ澳洲龍蝦尾 ($298)
龍蝦香煎後好香,份量好多啖啖肉
蝦肉爽嫩彈牙,仲要好多汁
唔沾調味都好夠味

ꔐ帶子 ($88/2pc)
兩大粒帶子,師傅已經調過味
惹味鮮嫩,火喉控制得好好

ꔐ安格斯厚燒($188)
安格斯煎得好好,外層封煎而裡面好juicy
肉質好柔嫩,簡單配鹽已經好好食

ꔐ牛舌($98)
牛舌堆成小山,彈牙惹味

ꔐ蟹肉火舞棒($108)
ꔐ芫茜火舞棒($58)
ꔐ芝士火舞棒($58)
火舞棒口味好多,以大板燒為主
再配以不同調味
最喜歡是芫茜口味,非常有特式
2023-06-05 38 瀏覽
見到黃埔有新餐廳第一時間去試。今日冇訂座,去到順利有位,仲坐咗個好舒服嘅卡位添。先講服務,全店都是較為年輕嘅店員,服務OK,有部份比較生手,不過也不錯。唯一係全店員工包括鐵板燒師傅都冇戴口罩,目前社會環境嚟講有少少唔係好習慣。嘢食方面鐵板牛舌同埋美國安格斯牛肉薄燒唔錯。另外叫咗$98嘅聖子都相當大隻、煮得好惹味。另外兩款就麻麻哋 - 大阪燒唔係好似大阪燒。可以喺裏面加炒麵,但係唔係大阪嗰隻炒麵有啲怪怪地,同埋有隻煎蛋喺裏面。另外一個較為唔抵嘅就係關東煮 - $22一個項目咁佢就寫咗啲項目名,例如魚蛋蘿蔔蒟蒻嗰啲。咁我哋叫咗五樣嘢諗住$22都有兩片掛⋯⋯ 點知嚟到係$22一款,即係一片魚蛋一舊細嘅蘿蔔 etc。嗰碟嘢就$110⋯⋯ 得五舊仔嘢、又細碟、關東煮湯又冇味。呢樣大家食客要留意啦。整體經驗都唔錯嘅,可以試吓。

2023-06-05
2023-06-05 34 瀏覽
啱啱行完街,所以去咗黃埔天地食lunch😋咁多間餐廳入面最吸引我哋嘅就係呢間新開嘅《火舞町》!✐. 好味程度: 🌟🌟🌟🌟🌟✐. 回訪指數 : 🌟🌟🌟🌟🌟✐. 推介指數: 🌟🌟🌟🌟🌟我地分別叫左兩個Set❤️✨豚肉大阪燒✨✨日式炒麵✨其實大阪燒有幾款都好吸引,不過想食肉最後就決定左叫豚肉大阪燒!豚肉肥瘦適中,帶有小小油脂,肥得嚟但又好好味!加上大阪燒有滿滿醬汁,非常惹味!另一款就係日式炒麵,炒麵麵條偏粗身,軟硬適中,加左木魚碎好有口感,好香醬汁味,唔會太鹹,味道岩岩好!仲有配左沙律同關東煮🍢真係好豐富嘅套餐!

✐. 好味程度: 🌟🌟🌟🌟🌟
✐. 回訪指數 : 🌟🌟🌟🌟🌟
✐. 推介指數: 🌟🌟🌟🌟🌟

我地分別叫左兩個Set❤️
✨豚肉大阪燒✨
✨日式炒麵✨

仲有配左沙律同關東煮🍢真係好豐富嘅套餐!
2023-06-05 30 瀏覽
食物質素👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好味指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻[南非鮑魚]👅南非飽魚一般黎講色澤都較為深色,通常肉質都耐煮,係需要經過長時間去低溫慢煮,所以入口既質感煙韌彈牙,仲帶有陣陣既甘香鮮甜味[聖子]👅一眼睇就睇得出好新鮮,煮得好香又好食,呢度既蟶子肉如手指長度,口感彈牙,營養豐富,有鐵質、奧米加三脂肪酸等等,多食都有益[澳洲龍蝦尾]👅龍蝦尾都係營養豐富既部位,龍蝦味濃而且又帶出鮮甜美味,肉質好鮮味又彈牙,同埋廚師好細心地已經整齊咁分好晒比我地,另外營養方面都有好高既蛋白質含量[鐵板野菜燒]👅點了一啲菇,翠玉瓜等等,都好食唔差,燒得好有味道,有時清清地食吓都幾健康
食物質素👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好味指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

[南非鮑魚]

[聖子]

[澳洲龍蝦尾]

[鐵板野菜燒]
2023-06-05 34 瀏覽
好快就到左老公大人生日👨🏻🎂,為了慰勞佢最近甘辛苦,我地決定食好D,系屋企附近訂左呢間居酒屋,日本野岩曬老公口味。抵食程度:☀☀☀☀☀味道:☀☀☀☀☀賣相:☀☀☀☀☀❤️🔥❤️🔥醬油漬拖羅海膽三文魚子飯🍲🍲,超出預期既好味,醬油的香氣鑽進鮮甜的三文魚肉裡,裹著肉香一併散發,被這香味迷住了。🦀澳洲龍蝦尾都好出色,超級多肉,好新鮮,放入口中,~香而不鹹,濃到恰到好處。❤️🔥❤️🔥聖子很新鮮,而且好彈牙。芝士大阪燒每一啖都又香又鮮,滿口滿口既芝士系口中融化,實在太幸福喇!推介!🌸全部都好出色!值得推介既程度爆燈啊!😍😍

抵食程度:☀☀☀☀☀
味道:☀☀☀☀☀
賣相:☀☀☀☀☀

全部都好出色!值得推介既程度爆燈啊!😍😍
黃埔不嬲都冇乜好嘢食,甘啱見到有間新餐廳,日本菜我都幾鍾意,所以就同阿妹試下好唔好食。今次試呢間餐廳就叫做火舞町(˶ᐢᗜᐢ˶)我地太耐冇食日本大阪燒,所以忍唔住一次過叫左兩款,揀左香葱大阪燒同芝士大阪燒!兩個啲木魚碎真係好多啊!香葱好多葱,芝士就再濃味啲!兩款都好好食!- ̗̀ ( ˶'ᵕ'˶) ̖́-仲有叫左一個醬油漬拖羅海膽三文魚子飯,上面有滿滿嘅拖羅同海膽,勁新鮮呀!加埋三文魚子撈勻佢,口感超豐富!- ̗̀ ( ˶'ᵕ'˶) ̖́-其實已經好飽,但都忍唔住叫埋好想食嘅聖子,海鮮真係人間最好味嘅嘢!- ̗̀ ( ˶'ᵕ'˶) ̖́-以上呢幾樣嘢食,每一款都好推介!其實Menu入面都仲有好多款式可以揀都好吸引,決定咗下個星期再嚟試吓佢其他嘢(ノ˶>ᗜ​<˵)ノ

大愛日式餐廳既我今次嚟試吓火舞町先😛@豚肉大阪燒一上菜就聞到豚肉的香气,食落啲肉非常鲜嫩,而且啲麵糊唔會太稠一patpat咁,幾好幾好👍🏻@日式炒麵麵條口感彈牙,唔會炒得太乾,份量都算多好滿足😋🥰@帶子大大粒咁燒 鮮味十足😍@華味雞軟骨炒香咗之後冇甘熱氣 相比起炸嘅雞軟骨,別有一番風味⭕️必試火舞棒!係一個棒狀既大阪燒,一共有八款口味。今次試咗芝士&香草牛油蟹肉。芝士正常發揮,冇得輸,蟹肉份量都多,唔會話俾好少你。仲有試咗燒香菇,翠玉瓜,洋蔥等🥬👍🏻👍🏻
大愛日式餐廳既我今次嚟試吓火舞町先😛

@豚肉大阪燒

@日式炒麵
麵條口感彈牙,唔會炒得太乾,份量都算多好滿足😋🥰

@帶子
大大粒咁燒 鮮味十足😍

@華味雞軟骨
炒香咗之後冇甘熱氣 相比起炸嘅雞軟骨,別有一番風味

2023-06-02 29 瀏覽
今日同同事去黃埔做嘢,做完已經到lunch hour,咁梗係食埋飯先返公司!我哋喺百合苑廣場見到有間唔錯嘅日式餐廳,睇埋Menu,覺得佢嘅野食好吸引!即刻決定食佢!入到去就知冇揀錯。環境好靚,好似去咗日本🇯🇵咁。未去到旅行,嚟呢度感受吓佢嘅日本氣氛都唔錯!我就叫咗🐟三文親子丼lunch set.🍱- 呢個set有勁多火炙三文魚🍣,每一件三文魚嘅油脂分布都好平均,火灸左之後嘅🐟三文魚油流左落飯🍚到。令到壽司飯嘅味道更香。真係冇得輸!同事就叫左🧀芝士大阪燒lunch set 🍱- 大阪燒嘅🧀芝士味好岀!切開d芝士已經流緊出嚟。食落口香濃美味。

2023-06-01 23 瀏覽
黃埔開咗一間新嘅鐵板燒,今日放工一於約埋朋友過嚟試吓,餐廳有卡位同埋吧枱選擇,如果想睇廚師一路整鐵板燒嘅過程,可以選擇坐吧台✨螢光魷魚🦑$58螢光魷魚好少日本餐廳可以食到,個螢光魷魚超級鮮味,醃漬後仲帶點鹹香味,魷魚質感好爽脆✨蟶子$98蟶子好新鮮,洗得好乾淨,一啲沙都無,配埋特製嘅醬汁好惹味✨牛舌$98做得好出色,燒得好香口,而且充滿肉汁,牛舌非常厚切,爽口彈牙,一啲根都無✨澳洲龍蝦尾$298龍蝦超大隻,非常鮮甜,肉質爽口彈牙,啖啖肉,師傅火候控制得非常好✨原味火舞棒$58✨芝士火舞棒$58✨蟹肉火舞棒$108其實係大阪燒嘅變奏版,賣相造型一流,今次我哋試咗三款口味,蟹肉鮮甜味十足,芝士味就亦都濃郁,原味果然係經典,椰菜加粉漿加燒汁加BB沙律醬,呢個配搭係最佳絕配✨和牛粒炒飯$58鐵板燒炒飯最正係可以炒到粒粒分明,師傅炒到非常乾身,再加上蔥花,和牛粒,蛋一齊炒,香味十足,仲有少少飯焦

✨螢光魷魚🦑$58

✨蟶子$98
蟶子好新鮮,洗得好乾淨,一啲沙都無,配埋特製嘅醬汁好惹味

✨牛舌$98

✨澳洲龍蝦尾$298