2023-05-29 39 瀏覽
今次首次光臨火舞町,服務員招呼周到細心,食材高質,主力採用日本高質食材。暖色系燈光令環境舒適寧靜。店內的食材新鮮,即叫即煮,原汁原味及比較香口惹味。首個一菜的係季節刺身-九宮格 - 師傅介紹佢地D sashimi 系每日空運精選刺身。你睇下我Favourite的拖羅,魚油味香濃,色澤鮮紅,充滿魚油香氣,入口即溶加推呢樣外酥內脆的華味雞軟骨,加上椒鹽樸實簡單的調味,減輕了油膩感,送酒一流小食! 個人喜歡吃日式大阪燒,貪其菜式多樣化,好似呢款香葱大阪燒。上枱時令人相當有驚喜😺香葱味道出眾,岩曬重口味的我。香葱愛好者絕不能錯過💗帶子帶淡淡清甜,厚厚身的肥美飽滿😼肉質柔軟,味道口感很好👍🏻。關東煮湯頭超好喝!百聞不如一試!有齊曬一系列配料,如: 白蘿蔔,雞蛋,蒟蒻,油豆腐,魔芋絲,炸魚餅,半片,麻糬福袋等等,煮到入曬味啊OMG! 成餐飯非常滿足,放工後和朋友、同事小酌相聚,輕鬆一下的話,呢度係不二之選。餐廳職員大部份都係香港人💛服務態度非常好、貼心,食嘅時候會簡單介紹吓又會同你吹吓水😆好開心,成個體驗係無可挑剔👍🏻👍🏻一定會再嚟幫襯♥️

2023-05-29 35 瀏覽
在九產水產買東西時發現了新開的居酒屋,便和家人順便吃晚飯。餐廳非常有氣氛,而且一陣傳來陣陣的鐵板燒香味,我們選了卡位,寬敞又舒適,私隱度還非常高。澳洲龍蝦尾 $298龍蝦尾燒得非常漂亮,色澤金黃,散發著濃郁的鮮美味道。肉質鮮嫩,口感豐富,每一口都能品嚐到龍蝦的鮮甜,非常美味。牛舌 $98牛舌肉質柔嫩,口感豐富,帶有淡淡的牛肉香氣,非常適合搭配醬汁食用。虎蝦2隻 $98虎蝦充滿鮮甜的海鮮味,肉質鮮嫩,而且燒得剛剛好,爽口又彈牙,讓人一口接一口地品嚐。厚燒美國安格斯牛 $158肉質非常鮮嫩,帶有淡淡的燒香氣,口感豐富,滿口牛油香非常滿足。芝士玉子燒 $98玉子鬆軟,口感柔滑,搭配上濃郁的芝士,讓人欲罷不能。火舞棒其實是迷你大阪燒,一點蛋漿包住椰菜再加醬汁,再配不同的味道。我們點了原味$58、香草牛油蟹肉$108和麻辣$58三種口味。原味的大阪燒加入了沙律醬和木魚絲,味道非常豐富,而加入了蟹肉的香草牛油蟹肉味道更是美味,帶點海鮮的味道,牛油非常香,麻辣口味的則帶有微辣的風味,非常有創意,讓人一試難忘。鯛魚湯 $68魚湯熬得剛好,奶白色,非常清澈鮮美又鮮甜,喜愛不已。服務員還一直不忘幫我們加茶
在九產水產買東西時發現了新開的居酒屋,便和家人順便吃晚飯。

澳洲龍蝦尾 $298

牛舌 $98

虎蝦2隻 $98

厚燒美國安格斯牛 $158

芝士玉子燒 $98
玉子鬆軟,口感柔滑,搭配上濃郁的芝士,讓人欲罷不能。

火舞棒

鯛魚湯 $68
魚湯熬得剛好,奶白色,非常清澈鮮美又鮮甜,喜愛不已。

服務員還一直不忘幫我們加茶,非常貼心,整頓飯都非常滿足。
2023-05-28 59 瀏覽
見新假期拍條片好似幾吸引嚟咗食, 點知伏爆,由頭到尾冇一樣好食。一開始佢送嘅拖羅已經好腥, 明太子芝士玉子 根本係炒蛋皮包住裏面有好多醬汁,蛋嘅比重好少, 和牛粒炒飯好細碗,完全冇味 又唔好食,食唔出和牛味。 最唔得係個關東煮, 叫咗油豆腐蘿蔔 年糕福袋牛筋, 超級無敵淡好似白烚咁, 牛筋又唔淋肉又乾又冇味, 真係好唔得。 咁好啦去到主菜大阪燒加麵, 真係好普通完全食唔出乜嘢叫做秘製醬汁,認真Donki賣幾十蚊嘅大阪燒炒麵仲好食過佢哋, 咁好啦最後叫左個雪葩 一百蚊一個, 以為乜嘢雪葩會好靚咁巴閉要成一百蚊一個,點知勁普通囉一個超小迷你菠蘿皮裏面有雪葩,冇乜特別,完。 我對於呢間嘢真係不可一不可再, 可能係我對食物有要求啦, 但我真係唔鍾意食呢間嘢🫠🫠🫠大家去前真係要諗諗先。
阿女呢個學期完咗啦,同佢一齊食好嘢。佢提議去黃埔一間新開冇耐的日本餐廳呢度以深色為主調,居酒屋格局,有吧枱望住鐵板燒師傅煮嘢食,想靜靜哋,也有卡位提供。我哋選擇坐吧枱,可以欣賞到師傅手藝。Menu樣樣都吸引,見師傅喺度炒龍蝦尾 $298,我哋也柯打一份龍蝦尾蛋白質含量高,脂肪膽固醇相對較低,是優質海產。師傅手起刀落,把龍蝦肉切件炒香,連龍蝦殼都煎香埋,啖啖龍蝦肉,非常彈牙鮮甜火舞棒,原來係創意版棒形大阪燒,面頭有不同材料做出不同口味雙層海膽火舞棒 $188面頭的海膽十分誘人,海膽甘甜,細膩,入口即溶番茄火舞棒 $58番茄融合在火舞棒裡,真係幾特別芫茜火舞棒 $58面頭充滿芫茜,加上大板燒醬汁,又幾夾豬肉大阪燒加麵 $148見到師傅用兩把鑊鏟仔在鐵板燒上煎大阪燒,另一邊炒麵,然後放埋一齊,最緊要沒有壓扁,加上醬汁,最後唧上沙律醬。大阪燒熱騰騰端上,非常鬆軟富士山柚子梳打 $55味道清爽,滲透著柚子的芳香。看著鐵板師傅在面前烹調,非常之療癒,食得開心愉快下次會試刺身

火舞棒,原來係創意版棒形大阪燒,面頭有不同材料做出不同口味
雙層海膽火舞棒 $188

面頭的海膽十分誘人,海膽甘甜,細膩,入口即溶
番茄火舞棒 $58

番茄融合在火舞棒裡,真係幾特別
芫茜火舞棒 $58

面頭充滿芫茜,加上大板燒醬汁,又幾夾
豬肉大阪燒加麵 $148

富士山柚子梳打 $55
味道清爽,滲透著柚子的芳香。
看著鐵板師傅在面前烹調,非常之療癒,食得開心愉快
下次會試刺身
2023-05-23
2023-05-25 19 瀏覽
黃埔火舞町,系黃埔天地內,有平價抵吃的,無論生日慶祝,抑或好友聚會,都系一個好選擇!好喜歡呢度嘅環境,餐廳運用原木色及木材設計。設有大型鐵板桌及也可容納多人的廂房。一來即席炮製,二來可與大廚互動。而食物種類多師傅手勢好。美食將在你餐桌前華麗上菜。澳洲龍蝦尾$298龍蝦肉質彈牙,食得出鮮甜味,仲有檸檬汁提鮮。火舞棒實質系經灸上過玉子燒,外表扎實又香甜鬆軟。蟹肉火舞棒$108鋪上蟹肉及醬汁,非常滋味原味火舞棒$58味道較咸,樣子十分討好。芝士火舞棒$58半熟芝士醬滿瀉,沖激了味蕾又好邪惡😆。蕃茄火舞棒$58豬肉大阪燒加麵$148厚身大阪燒有厚厚木魚花,郁下郁下,好有動感添,而且仲有得拉絲,有多重嘅享受,有流心蛋黃汁撈埋燒汁一齊食,正!華味雞軟骨$78跟埋燒酒一齊食仲正!以呢個價錢能夠,親眼睇廚師手炒煮美食,又能品嘗到日本文化,具一定吸引力。值得留意一下。

好喜歡呢度嘅環境,餐廳運用原木色及木材設計。
而食物種類多師傅手勢好。美食將在你餐桌前華麗上菜。

澳洲龍蝦尾$298
龍蝦肉質彈牙,食得出鮮甜味,仲有檸檬汁提鮮。

火舞棒實質系經灸上過玉子燒,外表扎實又香甜鬆軟。

蟹肉火舞棒$108
鋪上蟹肉及醬汁,非常滋味
原味火舞棒$58
味道較咸,樣子十分討好。
芝士火舞棒$58
半熟芝士醬滿瀉,沖激了味蕾又好邪惡😆。
蕃茄火舞棒$58

豬肉大阪燒加麵$148

華味雞軟骨$78
跟埋燒酒一齊食仲正!

🎆澳洲龍蝦尾🎆有時侯得閒食日本野都唔錯,龍蝦尾好食唔差,蝦肉好嫩,好有龍蝦既味道,主要呢度既份量都夠食,新鮮即整即上,質素好~🎆虎蝦(兩隻)🎆熱愛食蝦既我,又點少得食虎蝦,呢度既虎蝦大隻又新鮮,上菜速度亦都好快~🎆關東煮🎆比較少食關東煮,平時見到都唔會點,見對面枱有人食,原來咁吸引,入面有成八款咁多,又真係好好食~🎆美國安格斯牛(薄燒)🎆呢個安格斯牛真係靚料,已經分好晒一舊舊,唔洗自己動刀,有好香既牛味燒烤味,真係好食~同朋友係尖沙咀行街,上網搵到紅磡好似一間新開,之前一直無留意過,大家都想試吓食日本料理,來到呢度感覺舒服,員工服務唔差,會再試試其他款式~
🎆澳洲龍蝦尾🎆

🎆虎蝦(兩隻)🎆

🎆關東煮🎆

🎆美國安格斯牛(薄燒)🎆

2023-05-22 35 瀏覽
今年我生日,男朋友同我去咗我最愛嘅火舞町到食生日飯!等我介紹吓呢間餐廳有咩吸引到我!香葱大阪燒 呢間餐廳嘅大阪燒超級好食!成件都有好香嘅蛋味🥚。再加左燒肉汁🥩,沙律醬同蔥🌱。令到整個大阪燒嘅味道更加濃郁。~聖子~ 聖子好大隻!而且廚師為咗方便我哋食用!會將煮好嘅聖子切好,再俾我哋食!我覺得呢樣嘢好窩心。絕對值得讚。~醬油漬拖羅海膽三文魚子飯~ 呢個有晒我鍾意食嘅嘢!🫙醬油漬拖羅🐟味道濃郁,但食落口不失鮮味!🐚海膽肥美可口。每一啖都勁滿足。🐟三文魚子有好香嘅魚油味!三樣嘢連埋白飯一齊食。恰到好處!超好食!芝士大阪燒 呢個大阪燒🥘食嘅每一啖,都有好香🧀芝士味,同燒汁嘅味道好襯!鍾意食芝士嘅朋友一定要試哦!總括嚟講,除咗食物好味之外,餐廳嘅裝修好日式,座位亦都好舒服!好適合情侶拍拖食飯!所以我非常鍾意呢間餐廳!一定會推介朋友黎。😍😍😍😍😍😍😍

😍😍😍😍😍😍😍
黃埔新開咗間居酒屋🏮我望到菜式幾吸引👀就快手book咗呢間「火舞町」☎️.澳洲龍蝦尾鐵板燒🦞用龍蝦膏烹調原隻活龍蝦🔥煎得勁香,肉質厚肉彈牙🤤鹹鮮味突出.豬肉大阪燒🥢入口食到豬肉同高椰菜🐖加上濃厚嘅大阪燒醬🤎沙律醬、柴魚片🐟每種食材融合一齊😉味道豐富😋.日式炒麵奄列🍳奄列上淋滿千島醬、沙律醬、香草🌿包住椰菜🥬豬肉絲、蘿蔔絲🥕奄列🥚簡單而美味😌.香草牛油蟹肉火舞棒🧈底層係大阪燒,然後上鋪松葉蟹肉絲🦀非常滋味😬.蕃茄火舞棒🍅酸甜蕃茄味,加上薯片碎😆清新創意配搭👍🏻.麻辣火舞棒🌶️麻辣帶鹹,刺激味蕾😝的確有啲川味😲.芝士火舞棒🧀芝士條包覆大阪燒,不過不失😌
蕃茄火舞棒🍅酸甜蕃茄味,加上薯片碎😆清新創意配搭👍🏻
麻辣火舞棒🌶️麻辣帶鹹,刺激味蕾😝的確有啲川味😲
芝士火舞棒🧀芝士條包覆大阪燒,不過不失😌
2023-05-21 631 瀏覽
最近黃埔開咗間新嘅日式居酒屋主打各款鐵板燒同埋日式美食餐廳嘅裝潢以日式風格為主今次坐吧檯 可以睇住師傅整野食🔸虎蝦 $98虎蝦一份都係有兩隻,兩隻都好好肉,師傅起咗蝦肉切粒再連埋蝦膏一齊煎香,食落十分惹味!🔸深海鱈魚配洋蔥汁 $188擺盤好有心思,將煎到金黃香脆嘅魚板插喺深水鱈魚到,相當吸睛。鱈魚煎得好香,肉質嫩滑鮮甜,同秘製嘅洋蔥汁好夾🔸帶子 $88一碟有兩隻,師傅將帶子開邊煎,外層燒到有點焦脆,同時入面啱啱熟,食落滑溜彈牙🔸蠔 $88燒蠔一份有兩隻,兩隻都好大隻好肥美,呢到嘅蠔係將隻蠔起咗出嚟燒,所以成隻都燒到好香脆。🔸火舞棒 $58火舞棒係餐廳招牌名物,有多款口味選擇,我哋就揀咗原味、芝士味同蕃茄味。佢其實係棒狀嘅大板燒,淨係睇賣相都流哂口水。🔸日式炒麵 $88份量都幾多,麵條炒到乾身好正好彈牙,食落好有鑊氣,加埋餐廳嘅秘製醬汁炒,每條麵都掛到汁,相當出色!🔸明太子玉子燒 $98玉子燒燒得啱啱好,食落好滑溜。中間夾住明太子醬,夾起身仲有拉絲效果,真係好邪惡呀!
最近黃埔開咗間新嘅日式居酒屋

🔸日式炒麵 $88

🔸明太子玉子燒 $98
2023-05-19
2023-05-20 75 瀏覽
從小就喜歡吃日本菜,但一直以來都覺得價格有點貴。現在長大了,終於可以嘗試高級的日本料理了!這次我和大家一起來品嚐鐵板燒!這家餐廳位於黃埔地段,主打日式鐵板燒,包括燒海鮮、大阪燒、和牛,以及其他日本小點心。此外,餐廳還提供各種精選的酒類供您選擇,完全符合這個區域的高檔地位。首先,來一份鐵板燒龍蝦。龍蝦肉質爽滑,口感極佳,師傅的手藝真是了得。加上秘製醬汁和日本海鹽,味道豐富有層次,令人回味無窮。接下來,我們來到另一道菜式——和牛。同樣的鮮嫩口感,入口即化,再配上剛剛好的五分熟火候,更能凸顯師傅的功力。加上新鮮的食材,味道真是美味無比。再來就是經典的大阪燒,有多種不同的口味選擇,包括芝士、香菜、海鮮等。師傅的手藝真是獨到,燒餅的溫度控制得恰到好處。值得一讚的是,師傅還用煎蛋來防止底部過熟,保持了粉漿的最佳口感。還有一道必嚐的玉子燒,師傅在蛋中加入了芝士,芝士的奶香味和蛋香味完美融合,味道更加層次豐富,令人回味無窮,真是令人動容。

2023-05-19 88 瀏覽
平時嚟嚟去去都係食嗰幾間餐廳,開始都好厭啦,想食下啲新嘢!咁啱就俾我發現咗黃埔天地有間新嘅餐廳食日本嘢,決定要試一試🥰☑️海鮮:帶子、虎蝦、聖子雪白又大粒嘅帶子,口感清甜,入口柔滑且Q彈,肥厚飽滿。虎蝦大大隻得嚟,蝦肉好彈牙,一碟有兩隻🦐👍🏻仲有聖子都係好鮮甜!☑️日本雞扒雞扒大大塊,肉質非常嫩滑,一啲都唔鞋,同埋加左啲醬汁,非常入味!☑️鐵板野菜燒呢個鐵板野菜燒炒完唔會好油,仲要有好多菜,炒完真係特別好食!整體而言,食物都幾唔錯,菜式選擇都幾多,價錢合理,而且環境都非常舒適,店員服務態度仲好好添。
☑️海鮮:帶子、虎蝦、聖子
☑️日本雞扒
☑️鐵板野菜燒

2023-05-18 77 瀏覽
今次嚟到火舞町,非常喜歡這裏嘅環境,服務人員又親切,師傅亦好健談,到這店好似進入另一世界,一個令人喜悅嘅世界。這裏食物全是高質,想搵一啲能批評嘅地方都冇,只有驚喜。🌹南非鮑魚(有三文魚籽)鮑魚質感彈牙有嚼勁,大大隻南非鮑魚,燒過後仍然肉質仍然幼嫩。店員話用海鹽調味先食原味。🌹帶子鮮甜又新鮮🤩品嚐到帶子的鮮味🌹薄燒美國安格斯牛燒的時候無加任何調味,表面煎得焦香,牛脂豐富,肉質軟熟,燒一口咬下滿滿油脂感,好不邪惡。🌹火舞棒論菜式的Ig-able,首選係火舞棒,創意十足真係第一次見,提供勁多條棒狀既大阪燒。個人最Buy係芫荽同蕃茄 ,味覺上非常衝擊同豐富。配搭相當新穎有創意💡實在係一大樂事✅食完之後已經即刻book定下一次😂
🌹南非鮑魚(有三文魚籽)
🌹帶子
鮮甜又新鮮🤩品嚐到帶子的鮮味
🌹薄燒美國安格斯牛
🌹火舞棒
食完之後已經即刻book定下一次😂
2023-05-18 59 瀏覽
突然好想食日本嘢,呢個時候梗係去返黃埔嘅火舞町!之前食過幾次,都覺得非常高質。所以而家諗起食日本嘢,都一定係揀佢!🉐季節刺身-九宮格🍣超級有驚喜嘅刺身,每日都新鮮🇯🇵空運到餐廳!再揀最新鮮嘅食材放入去,所以每一次都會唔同!全部都鮮甜美味😋!絕對值得食!🉐聖子🦑食材非常新鮮,師傅只係加左少少調味料,聖子嘅味道已經好突出,而口感爽脆!我絕對係會食唔停!正🤤🉐香葱大阪燒🥘非常足料嘅大阪燒,每一啖都有好多嘅肉粒同🍝炒麵,口感外脆內軟,再加埋自家調製嘅燒汁同大量嘅蔥🌱係上面,令到大阪燒嘅味道更加豐富!好食😋🉐關東煮🥘佢嗰鰹魚湯非常濃味。而且入面有好多唔同嘅食材,分別係🥕白蘿蔔,🥚雞蛋,蒟蒻,油豆腐,魔芋絲,🐟炸魚餅,🍚麻糬福袋等。。全部都浸到好入味。好正!
🉐季節刺身-九宮格🍣

🉐聖子🦑

🉐香葱大阪燒🥘

🉐關東煮🥘

2023-05-18 44 瀏覽
❤️難得放假相約好友聚聚,又到食飯時間,好多年都無來過紅磡💖好多地方都變咗好多,巧遇來到百合苑商場食日本菜,呢度既環境同日本居酒屋一樣,有個大型吧位,吧位前面有些高椅,附近也有卡位既位置❤️💚季節刺身-九宮格認真誇張阿,賣相真好特別,有九格咁多,每款都有唔同既刺身,好有皇帝級既享受,裡面既刺身全部都好鮮甜,新鮮度十足💖💚帶子超好食,每一粒帶子都好鮮甜,食得好滋味💖💚華味雞軟骨呢個雞軟骨真係好食到飛起,質量好好,雞軟骨好爽口💖💚豚肉份量好多,我地係度食得好飽,呢個豚肉做得好有質素,真係好好食,食完都唔會覺得制,平時得閒來呢度都唔錯💖25 Carla
💚季節刺身-九宮格
💚帶子
超好食,每一粒帶子都好鮮甜,食得好滋味💖
💚華味雞軟骨
呢個雞軟骨真係好食到飛起,質量好好,雞軟骨好爽口💖
💚豚肉
黃埔新開的日式居酒屋‼️🎏 餐廳主打鐵板燒,有不少的海鮮、肉類可選擇‼️ 而這裡的「火舞棒」更是每枱必試,很有特色‼️🙌🏻▫️❥$𝟮𝟵𝟴 澳洲龍蝦尾🦞肉質緊實的龍蝦口感非常爽彈,份量也比想像中多‼️👍🏻 一塊接一塊大滿足‼️🤤▫️❥$𝟵𝟴 蟶子🦪鮮甜又爽脆,還有蒜香味,很喜歡‼️❤️▫️❥$𝟵𝟴 虎蝦🦐虎蝦肉質較龍蝦的嫩,同樣都鮮味滿分‼️😉▫️❥火舞棒$𝟱𝟴 番茄火舞棒🍅$𝟱𝟴 麻辣火舞棒🌶️$𝟱𝟴 原味火舞棒🍢火舞棒是大阪燒的變奏版‼️🔥 方塊形的大阪燒配上不同的醬汁,口味更有8款可選擇‼️😋 當晚所試的3個口味最喜歡麻辣味,微微的辣令人留有深刻印象‼️🫶🏻▫️❥$𝟴𝟴 蟹肉海鮮炒飯/碗🦀滿滿一碗香氣撲鼻‼️蟹肉份量多,還加了牛肉粒,口感豐富‼️👅▫️❥$𝟱𝟴 日式炒飯/碗🍚跟海鮮炒飯大同小異,同樣都炒得粒粒分明又乾身‼️😋
❥$𝟮𝟵𝟴 澳洲龍蝦尾🦞

❥$𝟵𝟴 蟶子🦪
鮮甜又爽脆,還有蒜香味,很喜歡‼️❤️

❥$𝟵𝟴 虎蝦🦐
虎蝦肉質較龍蝦的嫩,同樣都鮮味滿分‼️😉

❥火舞棒
$𝟱𝟴 番茄火舞棒🍅
$𝟱𝟴 麻辣火舞棒🌶️
$𝟱𝟴 原味火舞棒🍢

❥$𝟴𝟴 蟹肉海鮮炒飯/碗🦀

❥$𝟱𝟴 日式炒飯/碗🍚
跟海鮮炒飯大同小異,同樣都炒得粒粒分明又乾身‼️😋