2024-05-10 1 瀏覽
香港串燒店真係好多間,位於中環登龍街既日式燒鳥專門店「炭火地雞」主打日本備長炭烤串燒,入到店完任無焗促同周圍都係油煙既感覺。除左有各式既肉類選擇外,佢仲主打供應雞既不同部份,岩哂D食得講究既Foodie。今次我哋都叫咗唔少食物,串燒款式包括有熟成雞腿:雞肉風味濃郁,多汁柔嫩爽口味噌松板豬:微脆香甜肉質嫩滑唔會食到口乾鹽燒牛舌芯:肉味重又爽滑😋鹽燒牛小排:香甜肉滑多汁好好味鹽燒和牛三角腩:發出陣陣炭燒油脂香味,食落好惹味麻薯卷: 煙煙韌韌嘅麻糬柔軟、有嚼勁、炭火燒後散發陣陣甜香鵪鷍蛋卷:爽口彈牙、香口嫩滑又惹味👍🏻黑松露帶子燒:帶子鮮甜美味,大隻肉厚,口感好嫩滑雞翼:椒鹽入味,香味撲鼻,肉汁豐濃厚富焦糖蕃薯配雪糕:表面金黃色既蕃薯熱呼呼好香甜,烘到脆面焦糖好香口配上雪糕冷熱配對非常好味飲品青檸梳打:酸酸甜甜既青檸梳打,消脂解油膩之選菠蘿冰乳酸:水果茶釋放菠蘿本身的果酸甜味、酸酸甜甜非常好喝

今次我哋都叫咗唔少食物,串燒款式包括有

熟成雞腿:雞肉風味濃郁,多汁柔嫩爽口

味噌松板豬:微脆香甜肉質嫩滑唔會食到口乾

鹽燒牛舌芯:肉味重又爽滑😋

鹽燒牛小排:香甜肉滑多汁好好味

鹽燒和牛三角腩:發出陣陣炭燒油脂香味,食落好惹味

麻薯卷: 煙煙韌韌嘅麻糬柔軟、有嚼勁、炭火燒後散發陣陣甜香

鵪鷍蛋卷:爽口彈牙、香口嫩滑又惹味👍🏻

黑松露帶子燒:帶子鮮甜美味,大隻肉厚,口感好嫩滑

雞翼:椒鹽入味,香味撲鼻,肉汁豐濃厚富

飲品
青檸梳打:酸酸甜甜既青檸梳打,消脂解油膩之選
菠蘿冰乳酸:水果茶釋放菠蘿本身的果酸甜味、酸酸甜甜非常好喝
2024-04-18
2024-05-08 5 瀏覽
前排係銅鑼灣食咗呢間幾有居酒屋feel嘅燒物餐廳---🌟炭火地雞🌟,兩個人坐卡位位置坐得好舒服,就算叫咗好多碟燒物都有位放,唔會食得好狼狽,而餐排選擇都幾多,款式種類亦好多,點黎送酒一流配啤酒一流🍻啱曬一邊食一邊同朋友傾計。啤酒大大杯,仲做緊買一送一,幾抵飲🍺🍺燒物係用炭火燒,炭火燒完好香濃,每份都係熱辣辣即點即製,咁先至惹味💓我哋點咗十幾款燒物,炭燒完肉質唔乾又唔韌,而且充滿炭燒香味,味道剛剛好,絕對適合同朋友食住一串串燒物聚會傾計飲酒嘅好選擇💖._.雞翼雞腎雞心雞肝炭燒白鱔田樂燒茄子煙燻芝士卷鹽燒牛小排鹽燒牛舌芯免治難肉捧黑松露帶子燒雞肝醫多士._.
啤酒大大杯,仲做緊買一送一,幾抵飲🍺🍺
._.
免治難肉捧
雞肝醫多士
._.

2024-05-06 12 瀏覽
身邊朋友常常推薦這裡,今天一試果然好介紹。這裡炭燒風味出色,源於用日本備長炭來烤肉,這種炭的特點是高溫短火,讓肉從內到外均勻受熱,保留了食物的肉汁和鮮味。而且食材上乘,用上本地的嘉美雞,成就了炭燒雞串的傳奇。店子雖不大,簡約的木系裝潢,散發著日本風味。這裡的美食以雞各部位為主,而這方面的確俾到人驚喜。春菊及水菜沙律 $68先來一盤高纖沙律,賣相好似聖誕樹!堆疊了大量爽脆的水菜和獨特菜青味的春菊,再加上酸甜的沙律醬,非常開胃美味。 味醂魚乾 $48魚乾口感煙靭,帶有味醂的甜美和炭燒的香氣,小食讓人過足口癮。免治雞肉棒 (附月見) $38雞肉棒肉質細嫩,口感鬆軟,充滿了濃郁的雞味,還有一些雞軟骨碎粒帶來的爽脆口感。再加上蛋黃汁的加持,口感滑溜,味道濃郁,非常美味。味噌松阪豬 $38厚切豬頸肉部位,肉質軟嫩,口感爽脆,最愛其豬油香味。以味噌醬汁醃製好入味,甘香甜美超級好味。熟成雞腿肉 (含雞蠔肉) $38圓碌碌成粒肉丸咁,雞肉外皮香脆,內部肉質特別軟嫩多汁,油脂豐富,絕對讓人驚喜。強烈推介一定要試。雞翼 $28雞皮香脆,肉質軟嫩,調味剛好,充滿炭燒風味。黑松露帶子燒 $58松露醬芳香,與帶子
身邊朋友常常推薦這裡,今天一試果然好介紹。
店子雖不大,簡約的木系裝潢,散發著日本風味。
這裡的美食以雞各部位為主,而這方面的確俾到人驚喜。
春菊及水菜沙律 $68
春菊及水菜沙律
味醂魚乾 $48
味醂魚乾
免治雞肉棒 (附月見) $38

免治雞肉棒 (附月見)
味噌松阪豬 $38
味噌松阪豬
熟成雞腿肉 (含雞蠔肉) $38
雞翼 $28
雞皮香脆,肉質軟嫩,調味剛好,充滿炭燒風味。

黑松露帶子燒 $58
松露醬芳香,與帶子匹配,帶子軟嫩,燒至半熟有點縮水,食完有點唔夠喉呢~
炭燒白鱔 $68
外皮焦香脆口,魚肉爽口有彈性,魚油四溢,有少許細骨需注意。
鹽燒黑毛和牛牛小排 $58
簡單以鹽和黑椒調味,呈現出牛肉濃郁的原味,肉質細緻有嚼勁。
鹽燒黑毛和牛牛小排
鹽燒A4和牛三角腩 $68
同樣以鹽燒方式烹調,肉質軟嫩,油脂更豐富,入口即溶,非常美味。
鹽燒A4和牛三角腩
金針菇卷 $28
薄薄的豚肉包住爽口的金針菇,清爽而不膩,唔錯。
金針菇卷
菠蘿青檸梳打 $38
青檸味突出,清甜微酸,杯底好多菠蘿粒,非常清爽好飲。
菠蘿青檸梳打
2024-05-02
春菊及水菜沙律
味醂魚乾
免治雞肉棒 (附月見)
味噌松阪豬
鹽燒黑毛和牛牛小排
鹽燒A4和牛三角腩
金針菇卷
菠蘿青檸梳打
  • 熟成雞腿肉
  • 免治雞肉棒
🎌銅鑼灣炭火燒鳥專門店🔥-前排聽講鳥貴族要嚟香港插旗 即刻撩起我想食燒鳥嘅癮😏 朋友介紹之下嚟到呢間專食燒雞串燒店過下口癮先😍 見到餐廳用備長炭炭火燒啲串串 即刻食慾大增🫰🏻-🐔雞腎 / 雞心 $28 🐔免治雞肉棒 / 熟成雞腿肉(含雞蠔肉) $38嚟到緊係先嚟一轉雞串燒啦🙌🏻 呢幾款入面我最鍾意雞心 爽口得嚟冇乜內臟味🤤 熟成雞腿肉都正 肉質滑溜 用備長炭炭燒味寧舍出🔥-🐥甘口嘉美雞全翼 / 濃香雞湯素麵 $48🐥雞肝醬多士 $58 / 煙燻雞火腿他他 $88另外尤其推薦雞肝醬多士 味道濃郁🍞 雞肉他他平時少見啲 食落麻油味香幾fresh 同牛肉唔同又係另一種風味😳-🦪炭燒白鱔 / 黑松露帶子燒 $58🍢鹽燒牛舌芯 $48 / 味噌松阪豬 / 麻糬卷 $28帶子燒有驚喜 炭燒味好出 同黑松露醬都夾🫡 另外推薦味噌松阪豬 甜甜哋嘅調味 好似叉燒咁幾有趣😚-🍻生啤買一送一 $48食串燒點少得啤酒 大大杯仲買一送一 超抵🥳-📍炭火地雞銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓
🎌銅鑼灣炭火燒鳥專門店🔥

🍻生啤買一送一 $48
食串燒點少得啤酒 大大杯仲買一送一 超抵🥳

📍炭火地雞
銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓
難得搵到間用真備長炭嘅日式串燒居酒屋, 地點又方便, 放工過嚟飲嘢啱哂裝修以木系🪵為主, 燈光柔和💆🏻‍♂️bar位仲可以近距離睇到炭烤過程, 不過我地就坐卡位, 傾計舒服啲串燒選擇都幾多, 🐓🐄🐖🐟🥬樣樣有啲. 我哋主要嗌佢打咗星推介嗰啲, 全部即叫即燒, 上菜時熱辣充滿炭香🪵🔥前菜叫咗煙燻雞火腿他他同薯仔沙律🥗 沙律伴有流心蛋, 口感creamy. 他他口感幾豐富,有外脆嘅紫菜配內軟嘅煙燻雞火腿蓉伴蛋漿, 加埋Wasabi, 蔥粒, 各種配料味道特別又夾, 唔嗌真係唔好埋單🥹串燒因為高溫短時間火燒, 特別能夠鎖住食材水份同鮮味, 每串都juicy到一個點🤤 免治雞肉棒, 雞肉加入雞軟骨, 再沾上蛋漿, 有口感得黎又好滑溜. A4鹽燒和牛🥩 三角腩鹽味突出牛嘅鮮味, 脂肪比例剛好, 肉質嫩滑.炭燒白鱔嘅外皮微焦香, 肉質厚身, 鮮甜彈牙. 甘口嘉美雞全翼都好惹味, 外皮炸到酥脆, 但入面嘅肉就好嫩滑最後我哋叫咗最中餅甜品作結. 外脆嘅威化皮加上濃濃抹茶香味嘅雪糕配紅豆做夾心, 大滿足💆🏻‍♂️💛個人必食推介:煙燻雞火腿他他,免治雞肉棒, 甘口嘉美雞全翼返食指數: 🥑🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

返食指數: 🥑🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#梅酒OnRock ($48)
#冇酒精莫希托($42)
#免治雞肉棒($38)
#鹽燒牛小排 ($58)
#A4鹽燒和牛三角腩($68)
#牛油果卷 ($32)
#炭燒白鱔 ($58)
#銀杏($28)
#煙燻雞火腿他他 ($88)
#薯仔沙律 ($68)
#甘口嘉美雞全翼 ($48)
#最中餅 ($38)

@yakitori25hk

📍 炭火地雞(銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #永光中心 #登龍街 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #食好西 #DE港島篇
2024-04-28 12 瀏覽
呢排想減澱粉質 去食串燒炭火地雞主打食雞嘅串燒✨雞翼✨雞臀✨雞肝✨雞腿各款都好食 火喉剛剛好仲有其他雞嘅部位如雞腳節、雞尾、雞頸、雞心管、雞爽肉等鐘意食特別部位嘅可以試下✨免治雞肉棒加入咗雞軟骨增加口感 點埋蛋漿好滑✨雞肝醬多士(2人份)雞肝醬味道濃郁 加埋脆口嘅多士一齊食✨鹽燒牛舌芯每次食串燒必點 厚切 牛味香濃燒得剛剛好 肉質彈牙嫩滑✨海老卷有驚喜嘅炸蝦卷 蝦肉中間卷住紫蘇葉味道有層次又夠特別✨ 芝士年榚推薦 口感煙韌又軟滑 另外叫咗✨ 鵪𪂹蛋卷✨田樂燒茄子✨炭燒白鱔✨黑松露帶子燒各款都烚到好處 好食✨菠蘿青檸梳打夠冰凍 食完串燒解熱啱哂
呢排想減澱粉質 去食串燒
炭火地雞主打食雞嘅串燒
✨雞翼✨雞臀✨雞肝✨雞腿
各款都好食 火喉剛剛好

仲有其他雞嘅部位
如雞腳節、雞尾、雞頸、雞心管、雞爽肉等
鐘意食特別部位嘅可以試下

✨免治雞肉棒
加入咗雞軟骨增加口感 點埋蛋漿好滑

✨雞肝醬多士(2人份)
雞肝醬味道濃郁 加埋脆口嘅多士一齊食

各款都烚到好處 好食

✨菠蘿青檸梳打
夠冰凍 食完串燒解熱啱哂
2024-04-27 11 瀏覽
原來搬咗新鋪,透過玻璃窗可以望到店員製作串燒的過程,呢到嘅串燒全部使用備長炭即叫即燒,真係特別好味😋✮薯仔沙律 $68微酸嘅薯仔蓉配上蟹子及溏心蛋,口感豐富又開胃,好食😋✮免治雞肉棒(附月見)$38燒得好靚😍口感豐富,配上月見汁好滋味,必食!雞肝醬多士 $58雞肝醬濃香綿密,幾特別,配上超級香脆嘅多士✮熟成雞腿肉 $38雞皮燒至金黃色,咬落去真係皮脆肉嫩,帶有濃濃嘅炭香味,正😋✮雞胸軟骨 $28軟骨連雞肉,有口感,幾好食✮親子丼 $48呢個丼好抵食,滿滿嘅雞肉及滑蛋,配上粒粒分明的珍珠米,撈埋一齊食好好味,仲有一小杯白雞湯。✮最中餅 $38餅中間夾住抹茶雪糕同埋粒粒紅豆,抹茶雪糕好香濃,每次必食😋✮SAPPORO生啤 $48買一送一,好抵呀!

✮薯仔沙律 $68
微酸嘅薯仔蓉配上蟹子及溏心蛋,口感豐富又開胃,好食😋

✮免治雞肉棒(附月見)$38
燒得好靚😍口感豐富,配上月見汁好滋味,必食!

雞肝醬多士 $58
雞肝醬濃香綿密,幾特別,配上超級香脆嘅多士

✮熟成雞腿肉 $38
雞皮燒至金黃色,咬落去真係皮脆肉嫩,帶有濃濃嘅炭香味,正😋

✮雞胸軟骨 $28
軟骨連雞肉,有口感,幾好食

✮親子丼 $48

✮最中餅 $38
餅中間夾住抹茶雪糕同埋粒粒紅豆,抹茶雪糕好香濃,每次必食😋

✮SAPPORO生啤 $48
買一送一,好抵呀!
喺香港要攞到室內炭燒牌絕對唔容易又嚟到已經回頭多次喺銅鑼灣登龍街嘅#炭火地雞 有多款不同嘅雞肉部位 罕見部位都有炭爐串燒特別有風味其中推介幾款必食 薯仔沙律 月見雞肉棒 雞皮 雞泡魚干豚肉芝士 牛舌 烤鱔 仲有個黑松露雜菌🔥樣樣都夠晒火候 即叫即燒 想食炭燒串燒就要俾少少耐性鍾意呢度嘅地理位置夠方便 會回訪🫶🏼📍炭火地雞 @yakitori25hk銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓🌎#iam銅鑼灣foodaholic
喺香港要攞到室內炭燒牌絕對唔容易

• 月見雞肉棒
  • 雞泡魚乾
  • 雞皮
  • 薯仔沙律
最近去銅鑼灣食嘢,發覺有間餐廳個名都幾特別!叫做炭火地雞~原來依間舖頭係用左日本備長炭去燒!所以所有串燒都好有日本風味既然佢個舖頭名有個雞字,相信佢啲雞都有一定嘅質素~佢哋用咗空運最上乘的嘉美雞。我哋叫咗雞柳(芝士🧀️),雞胸軟骨,雞腎,熟成雞腿肉同埋免治雞肉棒🐓🍗佢啲雞肉做得幾好食😋因為佢啲皮燒得好香脆,然後入邊個雞肉好Juicy!之後我哋叫咗一個辛辣雞肉芫荽沙律🌶️我未見過咁足料嘅芫荽🌿另外我哋再叫咗個濃香雞湯素面🍜質感有啲似幼身嘅烏冬!個人覺得幾好食唯獨是我覺得黑松露帶子燒差小小😣然而我覺得最好食嘅係炭燒白鱔同埋明太子燒淮山😍平時我麻麻哋食鱔,反而令我鍾意咗🤣好啖啖肉同埋好新鮮! 另外淮山本身係冇味,但係加埋明太子一淋一軟嘅口感好特別!最後我哋叫咗個百香果梳打同埋一個乳酸飲品🍹都幾足料同埋幾抵!
備長炭去燒!所以所有串燒都好有日本風味

唯獨是我覺得黑松露帶子燒差小小😣

然而我覺得最好食嘅係炭燒白鱔同埋明太子燒淮山😍

2024-04-23 15 瀏覽
炭火地雞名字簡單直接餐廳探用日本備長炭及上乘嘉美雞而雞系列選擇真不少簡單有雞軟骨、雞皮、雞腿等等特別嘅有雞腳筋、雞心管、雞爽肉等等包一定有你心水雞軟骨 $28雞腳筋 $28雞心 $28雞皮 $32兔治雞肉棒 $38雞肝 $32雞腿 $38全部火喉都控制得剛剛好軟骨及腳筋脆卜卜而帶炭焦香雞肝雞心軟糯而無臭味雞腿嫩滑當中最愛嘅係雞皮邪惡又夠油香味噌松板豬 $28鹽燒牛舌芯 $48鶴鶉蛋卷 $32燒豚肉卷有10款揀除咗平時食過嘅車厘茄、金菇外仲有無花果、紫蘇等特別嘅款式最後揀咗鵪鶉蛋卷真係無揀錯一啖有齊豚肉+鵪鶉蛋嘅享受明太子燒淮山 $28田樂燒茄子 $32雞肝醬多士(2人份)$58濃香雞湯素麵 $48芝士年榚 $38最後一定要食碗麵先滿足濃雞湯無改錯名簡簡單單非常滿足再用熱辣辣嘅芝士年糕做ending係完美

炭火地雞
名字簡單直接
餐廳探用日本備長炭及上乘嘉美雞
而雞系列選擇真不少
簡單有雞軟骨、雞皮、雞腿等等
特別嘅有雞腳筋、雞心管、雞爽肉等等
包一定有你心水

味噌松板豬 $28
鹽燒牛舌芯 $48
鶴鶉蛋卷 $32
燒豚肉卷有10款揀
除咗平時食過嘅車厘茄、金菇外
仲有無花果、紫蘇等特別嘅款式
最後揀咗鵪鶉蛋卷

最後一定要食碗麵先滿足
濃雞湯無改錯名
簡簡單單非常滿足
再用熱辣辣嘅芝士年糕做ending係完美

位於銅鑼灣食廈永光中心的「炭火地雞」串燒店早已打響名堂,去年搬到同大廈另一樓層,裝修更添日式格調,半開放式廚房,看著已是一種享受。餐單主要以嘉美雞及空運食材為賣點,使用日本備長炭燒烤,把獨特風味帶到舌尖上🔥熟成雞腿肉用上雞蠔肉的位置,貪其軟嫩多汁,一吃愛上🔥免治雞肉捧雞肉軟綿細嫩,加入軟骨豐富口感,沾上日本無菌蛋,真心好味🔥炭燒白鱔外表燒出微微焦香,迫出豐富魚油,這樣已經非常好味🔥煙燻芝士卷脆口煙肉包著溶岩芝士,每一口都滋味十足🔥雞胸軟骨相比雞軟骨,油脂更少,食落更爽更脆🔥鹽燒牛舌芯口感鬆化,簡單用上鹽燒,令牛舌更原汁原味🔥鹽燒牛小排牛小排口感軟嫩,同樣用上鹽燒,將濃郁牛味發揮出來🔥其它串燒如雞心、雞皮、黑松露帶子燒,田樂燒茄子,同樣精彩好味🍜飯面濃香雞湯素麵麵條散發出濃厚雞鮮味,跟雞湯汁同吃,每一口都很滿足🐤揚物甘口嘉美雞全翼使用本地雞種的嘉美雞,雞肉嫩滑,外面炸得酥脆不油,令人歡喜🍮甘味最中餅不要錯過的甜品,酥脆餅皮配上抹茶雪糕及紅豆餡,好味就是這樣簡單🍹飲品青檸梳打柚子蜜梳打

🔥熟成雞腿肉
用上雞蠔肉的位置,貪其軟嫩多汁,一吃愛上

🔥免治雞肉捧
雞肉軟綿細嫩,加入軟骨豐富口感,沾上日本無菌蛋,真心好味

🔥炭燒白鱔
外表燒出微微焦香,迫出豐富魚油,這樣已經非常好味

🔥煙燻芝士卷
脆口煙肉包著溶岩芝士,每一口都滋味十足

🔥雞胸軟骨
相比雞軟骨,油脂更少,食落更爽更脆

🔥鹽燒牛舌芯
口感鬆化,簡單用上鹽燒,令牛舌更原汁原味

🔥鹽燒牛小排
牛小排口感軟嫩,同樣用上鹽燒,將濃郁牛味發揮出來

🍜飯面
濃香雞湯素麵
麵條散發出濃厚雞鮮味,跟雞湯汁同吃,每一口都很滿足

🐤揚物
甘口嘉美雞全翼
使用本地雞種的嘉美雞,雞肉嫩滑,外面炸得酥脆不油,令人歡喜

🍮甘味
最中餅

🍹飲品
青檸梳打
柚子蜜梳打
2024-04-22 12 瀏覽
今日想同大家介紹一間喺銅鑼灣好有特色嘅日式燒烤店,佢哋串燒嘅款式有好多,生啤仲有買一送一優惠超級抵飲。🩷🐷免治雞肉棒外皮燒得啱啱好有少少焦香味,雞肉唔會覺得好乾,入面仲有少少軟骨碎增加口感,點埋雞蛋黃同埋醬油一齊非常之美味。🐥🐷鹽燒牛舌芯牛舌芯嘅燒法簡單得來但係都超級好食,外層輕微焦香,內裡軟嫩,加啲鹽調味,有好香牛舌嘅油香味。🐷麻薯卷呢個味道相當有驚喜,外層燒得金黃鬆脆,外面包住嘅紫菜有少少醬汁甜甜地,裡面嘅麻薯Q彈軟糯。🐷味噌松板豬松板豬肉質軟嫩,油香味十足,味噌醬汁嘅味道已經滲透晒落肉入邊,帶少少甜味有少少似港式嘅叉燒🤣。🐷鹽燒牛小排鹽燒牛小排嘅肉質非常之軟腍,肉感十足但係有唔會太肥膩,係用咗好簡單嘅鹽輕輕調味過,可以食到牛肉本身嘅香味。🐷焦糖蕃薯配雪糕呢個焦糖蕃薯配雪糕超級有驚喜,蕃薯大大嚿經過焦糖處理之後外皮微焦甜蜜,入邊嘅番薯肉非常之甜,配上奶香十足有冰凍嘅雪糕,一涷一頁非常滿足。炭火地雞📍銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓

🐷免治雞肉棒

🐷鹽燒牛舌芯

🐷麻薯卷

🐷味噌松板豬

🐷鹽燒牛小排

🐷焦糖蕃薯配雪糕

炭火地雞
📍銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓

二次回訪《炭火地雞》唔好俾個餐廳名誤會咗係來食雞,其實這是一家日式串燒店,除咗名夠特別令我好記得之外,最重要係好好食,味覺記憶深刻,所以即使我地平日夜晚來都坐滿客呀,好在我之前打定電話來book啫 餐廳雖然地方不太,不過以傳統和風設計,一系列的木造枱椅,清酒村吧台,日本海報,整體很有日式東京酒場風格 餐廳日式串燒,種類超級多,有成40,50款,豚肉,和牛,烤羊,滑雞,海鮮,蔬菜,一品鍋,樣樣有;花多眼亂,總會食到你喜歡的!我地總共差唔多食咗差唔多30串,依家日本啤酒仲買一送一,串燒配啤酒真係好爽呀~全部係即叫即燒,調味十足,越食越惹味! 特別推介:🔸️鹽燒牛舌芯  🔹️厚燒肥美,食落肉汁勁豐富🔸️免治雞肉棒連月見汁  🔹️肉嫩中間又有好多細軟骨,配埋月見汁,爽脆惹味有口感🔸️黑松露帶子燒  🔹️燒大大粒帶子,燒至半生熟,帶子的鮮味和松露的鮮香,相映成脆🔸️甘口嘉美雞全翼   🔹️雞翼醃完再炸,之後掃上自家甜燒汁再炭燒,脆口又香甜,雞肉嫩滑勁juicy,必食之一呀🔸️鹽燒A4和牛三角腩   🔹️簡單鹽燒,牛味都已經好出,軟腍肉質又豐富🔸️味噌松板猪 🔹️甘香軟腍,又有少少猪油香,惹味十足🔸️雞腳筋 🔹️好少地方有得

特別推介:
🔸️鹽燒牛舌芯
  🔹️厚燒肥美,食落肉汁勁豐富
🔸️免治雞肉棒連月見汁
  🔹️肉嫩中間又有好多細軟骨,配埋月見汁,爽脆惹味有口感
🔸️黑松露帶子燒
🔸️甘口嘉美雞全翼
🔸️鹽燒A4和牛三角腩
  🔹️簡單鹽燒,牛味都已經好出,軟腍肉質又豐富
🔸️味噌松板猪
🔹️甘香軟腍,又有少少猪油香,惹味十足
🔸️雞腳筋
🔹️好少地方有得食雞腳筋,惹味煙韌又脆口
🔸️味琳魚乾
🔹️上面塗上一層蜜糖燒汁再炭燒,非常香口惹味,很好送酒呀!

仲有好多好嘢食㗎,如果無Idea,建議你可以叫哂menu上面有✨️ 和有🐥

2024-04-19 9 瀏覽
由於爸爸話好耐冇食過串燒🍢即刻上網睇下😎見到太多人推介,忍唔住book 一家人去食❤️入到嚟嘅裝潢好日式風格,有一種去咗日本居酒屋嘅感覺🇯🇵而且呢度串燒係即叫即燒🥰望住佢哋燒嘅過程都好治癒❤️✨親子丼🤣有小朋友既一定必點飯內有蛋同雞肉,雞肉仲要非常多汁,另外跟親子丼仲有碗湯,非常好味👍🏻✨黑松露帶子燒帶子鮮嫩多汁,搭配黑松露,真係勁香濃❤️入口即化.✨雞翼由於係比小朋友食嘅關係,店員幫我地走左部份既調味.不過仲係食落外皮酥脆,保留咗雞嘅鮮嫩,好滑✨雞腎口感彈牙,肉質鮮嫩,而且營養非常豐富👏🏻✨雞軟骨外皮金黃酥脆,軟骨非常有咬口✨鹽燒牛舌芯推介:牛舌燒得啱啱好,唔太韌有入口即溶既感覺👍🏻✨鹽燒牛小排牛小排外脆內嫩,肉質鮮美,每淡散發出濃郁牛肉香氣✨金針菇卷金針菇口感嫩滑爽口,黎到已經香氣撲鼻😍果然冇令人失望✨麻薯卷肉入面包住麻薯,煙煙韌韌,香甜可口❤️✨炭燒白鱔外酥內軟,燒完仲有種炭香味散發出黎😍✨粟米小朋友最愛,甜甜既粟米加埋燒過既味道😍正✨牛油蒜蓉金菇金菇爽脆,搭配牛油同蒜蓉,成個感覺勁濃味,成個我食晒😍✨甘口加嘉美雞全翼口感外脆內嫩,酥脆多汁,調味岩岩好,帶有微微既甜味✨菠蘿冰乳酸酸酸甜甜

✨親子丼
🤣有小朋友既一定必點

✨黑松露帶子燒
帶子鮮嫩多汁,搭配黑松露,真係勁香濃❤️入口即化.

✨雞翼
由於係比小朋友食嘅關係,店員幫我地走左部份既調味.
不過仲係食落外皮酥脆,保留咗雞嘅鮮嫩,好滑

✨雞腎
口感彈牙,肉質鮮嫩,而且營養非常豐富👏🏻

✨雞軟骨
外皮金黃酥脆,軟骨非常有咬口

✨鹽燒牛舌芯
推介:牛舌燒得啱啱好,唔太韌有入口即溶既感覺👍🏻

✨鹽燒牛小排
牛小排外脆內嫩,肉質鮮美,每淡散發出濃郁牛肉香氣

✨金針菇卷
金針菇口感嫩滑爽口,黎到已經香氣撲鼻😍果然冇令人失望

✨麻薯卷
肉入面包住麻薯,煙煙韌韌,香甜可口❤️

✨炭燒白鱔
外酥內軟,燒完仲有種炭香味散發出黎😍

✨粟米
小朋友最愛,甜甜既粟米加埋燒過既味道😍正

✨牛油蒜蓉金菇
金菇爽脆,搭配牛油同蒜蓉,成個感覺勁濃味,成個我食晒😍

✨甘口加嘉美雞全翼
口感外脆內嫩,酥脆多汁,調味岩岩好,帶有微微既甜味

✨菠蘿冰乳酸
酸酸甜甜入口,非常開胃
銅鑼灣日式串燒居酒屋🏮呢一間位於銅鑼灣SOGO附近嘅日式居酒屋,主打日本備長炭火串燒,佢哋嘅雞串燒都分咗好多部位,價錢都合理~雞肝醬多士 ($58)有別於一般鴨肝醬,將雞肝醬塗抹係酥脆多士片上,口感酥脆,充滿濃郁嘅內臟香氣🐔雞爽肉 ($36):經炭火燒烤,表面燒得香脆,同時內部保持嫩滑的口感。肉質充滿彈性之餘,鮮美多汁黑松露帶子 ($58):以新鮮帶子配上黑松露調味。外層微焦,入面保持鮮嫩。而且黑松露香氣增添不少層次🐠炭燒白鱔 ($58):白鱔經炭火燒烤,外皮香脆同時肉質鮮嫩,口感彈牙,搭配炭火的燒烤香氣十分惹味無花果卷 ($28)鹽燒牛舌芯 ($48)牛舌芯用少許鹽同黑胡椒調味,外表微焦,厚切令到口感軟嫩,多汁又有嚼勁濃香雞湯素面 ($48)濃郁雞湯熬煮的素面。湯頭濃郁,配上爽滑素面免治雞肉棒(配月見)($38)以照燒汁調味既雞肉棒肉汁豐富,搭配月見醬汁鹽燒黑毛和牛牛小排($68)和牛以鹽同黑椒調味,入口充滿油香配搭洋蔥可以解膩🧅地址:炭火地雞 銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓。#goeat銅鑼灣#銅鑼灣美食#銅鑼灣居酒屋#銅鑼灣好去處#日本居酒屋#日式居酒屋#炭火地雞
銅鑼灣日式串燒居酒屋🏮

雞肝醬多士 ($58)

🐔雞爽肉 ($36):

黑松露帶子 ($58):

🐠炭燒白鱔 ($58):

無花果卷 ($28)

鹽燒牛舌芯 ($48)

濃香雞湯素面 ($48)
濃郁雞湯熬煮的素面。湯頭濃郁,配上爽滑素面

免治雞肉棒(配月見)($38)
以照燒汁調味既雞肉棒肉汁豐富,搭配月見醬汁

鹽燒黑毛和牛牛小排($68)
和牛以鹽同黑椒調味,入口充滿油香配搭洋蔥可以解膩🧅

地址:炭火地雞
銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓。