2022-05-17
真係太愛海南雞,之前亦到訪過城中好食海南雞,聽講新開嘅呢一間都有番咁上下水準,當然又要去試下究竟😋🐔爺爺海南雞拼馬拉肉骨茶 $88當然就要一試佢哋嘅招牌海南雞飯啦,雙拼兩款,雞嘅份量都唔少呢😄呢度嘅海南雞真係好好食😚,皮脆肉嫩又juicy,又去晒啲骨,食落啖啖肉😍,蘸少許濃稠嘅甜豉油,再配埋個油飯,真心唔錯,食完都唔會有油膩感。😙🐷馬拉肉骨茶都好好味,最鍾意嗰種藥材香味🥰,都好足料,有兩舊排骨,肉質軟腍又帶有點脆骨,有腐竹,冬菇同金菇菜,大豆卜,全部都很索湯,一路食一路飲埋啲湯😋🍲爺爺海南雞拼新加坡喇沙 $88摻摻即油麵加米粉,很掛湯,喇沙湯濃郁,有點椰香味,帶點微辣,豆卜又好索湯,不知不覺連湯都飲埋☺️如果係大食男仔嘅話🙈,極之推介食呢一個,份量超級足,食完係超飽呢🤭🧈咖央多士 $16睇見舊牛油就已經想一啖吞落肚,牛油同咖央醬嘅配搭真係好夾,外脆多士配軟滑牛油🧈,令人難以抗拒🙈🥰🧋泰式奶茶 $8泰式奶茶本身偏甜,我哋唔鐘意咁甜就叫左少甜,調岀嚟味道剛好,入口順滑,茶味都岀,整體唔錯♥️總括嚟講,海南雞算岀色,亦坐得舒服,性價比算係幾高👍🏼。
🐔爺爺海南雞拼馬拉肉骨茶 $88
🍲爺爺海南雞拼新加坡喇沙 $88
🧈咖央多士 $16
🧋泰式奶茶 $8
總括嚟講,海南雞算岀色,亦坐得舒服,性價比算係幾高👍🏼。