2023-10-01 620 瀏覽
Lunch time因價錢平去咗牛極試下,我叫左個牛拼豬套。Overall 感覺一般般,個塊豬味道還好,牛就唔太ok,非常韌,有一半都食唔到,實在浪費🤷‍♂️餐枱上有即磨嘅胡椒同鹽。沙律、湯、白飯都係自助任食的,飲品有檸檬水。所以主食唔夠飽嘅,都一定可以食到飽😂當然,味道一般,正正常常咁,不要有太大期望,畢竟你沒有付出太多😬餐廳採取掃描QR code 落單,以電子支付後,好快呀姐就會上菜,呢方便幾有效率,值得表揚。
餐枱上有即磨嘅胡椒同鹽。
沙律、湯、白飯都係自助任食的,飲品有檸檬水。
所以主食唔夠飽嘅,都一定可以食到飽😂
2023-09-16 350 瀏覽
今次一班人係何文田附近活動,睇到呢間牛極就walk-in來試試,運氣好唔用等位,嗌咗戰斧、肉眼、肩肉幾個餐,大家都好滿意,有位兄台仲話d石燒牛扒好過深圳某間專門扒房,另外沙律同湯係任食,滿足到唔同人嘅需求
戰斧牛扒
2023-09-16
  • 肉眼牛扒
2023-02-19 970 瀏覽
紅磡坐落於紅磡廣場對面,雖則距離地鐵站,唔住個頭未必識搵,但如果你經過的話,一定會被60元左右的自助午餐石頭扒吸引入去。自座機點餐,絕無壓力,職員算有善, 雖則牛價錢比較貴少少, 但鍾意食牛嘅我當然點一分牛柳試試啦,另外仲試埋佢地嘅豬肩扒作為今日的午餐。環境裝修欠缺,但總算不過不失,沒有扒房餐廳的感覺,但亦不是茶餐廳那種說不出的港味。另外有一個長的免費自座吧,飯,湯,沙律,蒜蓉及醬自座任取,可以滿足自己要求,一定吃到飽,而自座吧嘅湯係日式牛肉湯,十分好味,我飲了起碼五碗啊👍。再者蒜蓉任攞其實亦合我心意,外面其他港式扒房蒜蓉是要加2蚊,而且份量亦不多,所以自助的內容雖然只是數樣,但足夠。主餐的味道方面就有點失望,牛極的牛柳是沒有牛味的,感覺只是普通的厚切牛肉,沒有特別。反而豬肩扒就有點驚喜,味道足夠,而且很鬆軟,真想不到豬會比牛好,下次還想試雞扒。總括來說,所有的配套都不錯,但作為主角的牛就很失色,令我對他們的高價牛有點卻步的感覺,會否都是不外如是呢?

2023-02-06 539 瀏覽
今日接阿女落機去牛極食晚餐,8點零剛入門見三位服務員在左邊角食緊飯,我點咗個牛肩胛,阿女點咗個澳洲肉眼,誰知牛肩胛不像從前般,肉眼亦好似柴皮一樣又乾又硬,跟住想去裝飯,但飯桶冇飯!同職員理論最後補償返另一件肉眼,一切落去就知道係淋軟新鮮,同之前嗰兩件完全唔同。
首次幫襯, 一字概之曰 : 正😆未試過的~快去。食物要吸引人, 色香味缺一不可, 再加上石燒温度得宜, 熱的够熱, 冷的冰凍, 姐姐們招呼又殷勤, 窗明几淨整潔舒適, 這間食店💖簡直無可挑剔!由於係第一次, 只試咗大路嘢, 有了足夠信心,下次就可以再試當真~和牛, 以咁嘅價錢, 任食任添的湯,飯熱辣辣, 生菜凍冰冰, 醬汁各適其式, 包你一試愛上, 反正我同朋友都好滿意, 估計下次會好快再返嚟👍👍👍附上隨意拍的兩張相, "亂切”牛肉雖然係最平嘅選擇卻不是行貨, 點燒汁或加BBQ粉/原粒黑椒/岩盐你自己揀。鰻魚多汁肥美, 入口豐腴大滿足, 魷魚鬚又香又鮮。唔信? 自己去試下就知啦 😄
首次幫襯, 一字概之曰 : 正😆未試過的~快去。

2022-12-29
  • 亂切
  • 鰻魚
  • 魷魚鬚
2022-11-25 279 瀏覽
疫情關係唔想出街食 所以買左牛極既午餐,因為太肚餓,所以唔記得咗影相😂。野食黎講只係一般,唔知係唔係因為外賣,牛肉幾乎全熟🥲邊位好似食緊肉乾咁,只係可以飽肚咁,唔好食😑
野食黎講只係一般,唔知係唔係因為外賣,牛肉幾乎全熟🥲
邊位好似食緊肉乾咁,只係可以飽肚咁,唔好食😑
外賣自取
2022-11-10 296 瀏覽
有多間分店的日式石燒牛扒店,以親民價錢食到高質素食物,值得一試☺️ 餐廳裝潢呈簡約風,環境乾淨企理,座位寬敞舒適,晚市時間人流多,好受街坊歡迎🥰餐廳提供不同部位的牛肉,迎合顧客不同口味,設有自助區,可任添醬料、沙律、湯及珍珠米飯🥰 食物質素不錯,價錢偏低,性價比高👍🏻 晚市一人消費:$85 🫧不設加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓🥗沙律 Salad ($Free)✨𝑺𝒐𝒖𝒑🍲日式牛肉湯 Japanese Beef Soup ($Free)✨味道十分濃郁,酸酸甜甜 好開胃,十分足料,啖啖紅蘿蔔、洋蔥及牛肉😍𝑭𝒐𝒐𝒅🥩牛肩排 Top Blade Steak (180g) ($85)✨推薦,有驚喜!好厚身,肉質軟嫩有咬口,完全不會韌,沾上自家製燒肉醬汁,口感味道一流🤤 配上任添白飯,絕對好飽肚,抵食👍🏻牛肉上菜時只有約一成熟,客人可在熱石板上煎至自己喜歡的熟度🍚白飯 ($Free)✨

晚市一人消費:$85 🫧不設加一服務費🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓
🥗沙律 Salad ($Free)✨

𝑺𝒐𝒖𝒑

𝑭𝒐𝒐𝒅
牛肉上菜時只有約一成熟,客人可在熱石板上煎至自己喜歡的熟度

🍚白飯 ($Free)✨
2022-11-08 750 瀏覽
📌 牛極 (馬頭圍道) - 紅磡馬頭圍道80號嘉朗豪庭地下1號舖🗓(8/11) 星期二 ⏰ 晚上7點左右 💈特式:由疫情前開始,石燒牛店舖係香港開到成巷成市,但好少見到好似呢間咁,逆(疫)市仍投放資源開咁多分店,而家係香港有十幾間分店,比一d細連鎖餐廳仲要多,咁我估一定有佢做得成功嘅地方。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:牛扒我就一向都鐘意食,而呢間石燒店我亦唔係第一次食,今次我就揀左間最近自己嘅呢間嚟食,佢除左本身餐個份牛,仲有一個任食區,等我同大家講下牛🐮味道先。牛肩扒180g - 我之前去親牛極都係叫佢個亂切牛,貪佢夠平同可以食到唔同部位,但今次見到佢地做緊牛肩扒都只係$85,咁就梗係試下啦,個牛肩好有肉味,又有肉汁,夠厚身,不過提議大家可以攞定個容器將自己已覺得夠熟嘅肉攞出,如果唔係太熟就會靭,到時就浪費左咁好食嘅牛肉。任食區 - 有湯/飯/沙律菜任食。湯🍲 - 通常佢地都係會用d頭頭尾尾牛肉去做一個類似羅宋湯咁既餐湯,但味道竟然一d都唔差,個湯好多料,入面d牛肉又淋又有牛味,仲要係任飲,如果屋企少湯水飲,去飲返佢2~3碗都幾著數。飯🍚 - 雖然係白飯,但係用唔差嘅珍
🗓(8/11) 星期二 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

任食區 - 有湯/飯/沙律菜任食。

飯🍚 - 雖然係白飯,但係用唔差嘅珍珠米,仲可以加佢地提供嘅飯素調味,我建議除左飯素之外仲可以加少少蒜蓉同燒肉汁,自制一個我自稱為牛極飯,如果手勢好,分分鐘可以媲美牛角飯,我次次都幾碼食兩碗。

沙律菜🥗 - 肉眼睇已經幾新鮮,沙律菜好爽脆清甜,仲有d粟米粒,另有兩款沙律汁(沙律醋/胡麻醬)可選擇。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 買餐時可加錢買罐裝汽水/飲品,另外有餐廳有提供自助凍水。

🍽環境:餐廳環境都坐得舒服,有好多卡位,同埋呢間店只開左一年多少少,所以裝修仍然好新淨,人都唔算多所以唔嘈唔迫,自助區又鬆動,感覺都唔錯,坐得幾舒服。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:服務態度唔錯,上菜速度都快,店員都有提如果石板唔熱可以同佢地講換過塊,此外由買票及所有野都係自助的。

💰💸價錢:食個石燒牛扒都只係$85蚊,其實價錢已經相當合理,加埋有飯/餐湯/沙律任食,就真係抵食,因為出面有d石燒店要額外加錢先可以轉set有飯/餐湯/沙律。

🐲💬總結:如果有時想食下牛扒,又唔想去連鎖快餐店或者扒房可以考慮下,佢個餐湯又好飲,鐘意飲羅宋湯既朋友都建議去食下。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
牛肩扒180g
2022-11-08
牛肩扒180g
2022-10-26 560 瀏覽
好耐無食石燒牛扒,忍唔住要据返轉揀既係牛極,石燒牛係香港已經近乎牛扒日式食法既標誌紅磡依間分店相當舒服,舖面夠大好有空間感,有卡位坐仲非常舒服,燈飾陳設走簡約雅緻路線,簡單而自然點餐機位於門口,揀啱食咩部位就可以坐低等食,諗唔到食咩店員都會主動介紹下自助區有餐具之餘仲預備左圍裙,以防你彈到個身,貼心醬料都係自家製燒汁、芥末味辣醬同蒜茸坐底2分鐘就聽到廚房「咋」一聲,唔夠5分鐘,熱石牛扒已經出現係枱上今次揀既係牛柳,主要係牛柳夠厚,可以食到兩個熟度、兩個口感上枱既牛柳份量十足,相當大塊,外面已經開始焦香,切開細粒,入面仍然鮮紅,充分表現出牛柳既特性就可以按自己想食既生熟度再每粒煎煎佢,好玩又好味肉真係好嫩,入面保持三成既話更正,牛味都好濃,加少少鹽或者燒汁已經好正,相當唔錯既牛扒食完內軟,就到外香出場,較薄身既邊位偏熟,可以唔使反太多等佢煎香啲,加埋蒜茸一齊煮下(如果你係蒜茸控就啱,無限量自助加)即刻變左蒜蓉牛柳粒,加埋燒汁配珍珠米,OMG好爽可以食兩碗飯,食到中間都可以點下芥末辣椒醬刺激下味蕾,都好夾好味最後唔少得飲埋真係有牛肉一齊煲既日式牛肉湯,有啲似意大利菜湯,清少少,順喉好味每次
好耐無食石燒牛扒,忍唔住要据返轉
揀既係牛極,石燒牛係香港已經近乎牛扒日式食法既標誌
自助區有餐具之餘仲預備左圍裙,以防你彈到個身,貼心
醬料都係自家製燒汁、芥末味辣醬同蒜茸

今次揀既係牛柳,主要係牛柳夠厚,可以食到兩個熟度、兩個口感
就可以按自己想食既生熟度再每粒煎煎佢,好玩又好味

牛柳 Tenderloin

牛柳

牛柳(自家製燒肉汁)

即刻變左蒜蓉牛柳粒,加埋燒汁配珍珠米,OMG
好爽

米飯

燒汁蒜蓉牛柳飯

牛柳(芥末辣醬)

日式牛肉湯

每次黎牛極都能夠醫治我對石燒牛既癮
都係因為坐位舒服、牛扒質素有保證,配菜都正,必然食飽飽,滿足離開
絶對對得住個價錢,想食貴啲又可以,平民價水準亦已好唔錯,正

#食肉獸天堂
#魔鬼在細節就係珍珠米
#如果加舊牛油係面
牛柳 Tenderloin
牛柳
牛柳(自家製燒肉汁)
燒汁蒜蓉牛柳飯
牛柳(芥末辣醬)
日式牛肉湯
2022-10-21 158 瀏覽
【牛極 |生酮感覺】身邊有生酮朋友,諗食飯有時都幾傷腦筋,今晚就同酮友去咗食石燒牛《牛極》,肉嘅款式都多,除了牛都有豬雞海鮮,不過我哋都係揀咗牛。《自助點餐》揀好肉類、重量後在自助點餐機中點餐,好有日式感覺。《用餐流程》可以跟住Step1234去慢慢品嘗,與此同時,店員都會有簡介,第一次去都唔使太擔心。《牛肩排180g $85》牛扒食幾熟仲可以自己煎自己控制,我就鍾意食medium rare,不過顧住影相變咗well done🤣🤣慢慢切開,石燒板都幾熱,但個體驗都幾開心㗎《調味》最後灑上粉紅岩鹽,唔落醬汁都好好味!《燒肉汁》你都可以自斟燒肉汁,有辣有唔辣。《亂切牛排180g $95》生酮朋友只食肉和菜,佢揀呢份亂切牛,大件夾抵食,每日限定。《自助沙律菜、湯、白飯》牛排按自己喜好點餐,仲有其他肉類同海鮮可以選擇。除此之外,都仲有沙律菜、牛肉雜菜湯、白飯可以自助任添。我添了3次沙律菜,店員禮貌都好好👍🏻生酮朋友很滿意,下次可以再約!
【牛極 |生酮感覺】

《自助點餐》
揀好肉類、重量後在自助點餐機中點餐,好有日式感覺。

《用餐流程》

《牛肩排180g $85》

慢慢切開,石燒板都幾熱,但個體驗都幾開心㗎

《調味》
最後灑上粉紅岩鹽,唔落醬汁都好好味!

《燒肉汁》
你都可以自斟燒肉汁,有辣有唔辣。

《亂切牛排180g $95》
生酮朋友只食肉和菜,佢揀呢份亂切牛,大件夾抵食,每日限定。

《自助沙律菜、湯、白飯》

我添了3次沙律菜,店員禮貌都好好👍🏻

生酮朋友很滿意,下次可以再約!

2022-10-19 102 瀏覽
牛極 • 紅磡上次試過呢間覺得唔錯,今次再encore! 今晚晚市唔算多人,坐得舒服,唔會太多人嘈住曬。今次都係揀左牛肩排同牛柳,揀嘅時候門口個侍應姐姐都好有禮貌再解釋,服務態度幾好~😋..✅牛柳(180g) 🐮 $115牛柳好正,因為今次無燒咁耐,而我女朋友鐘意食熟啲,自助就有呢個好處,自己掌握生熟程度。牛柳都好嫩,好稔,有肉味,幾好食,今次比上次好,少左筋,good。😛..✅牛肩排(180g)🐮 $85牛肩排都同樣唔錯,有肉味,不過同牛柳比差少少。肉嘅質感都係唔鞋,幾稔,好食!😋
牛極 • 紅磡
✅牛柳(180g) 🐮 $115
✅牛肩排(180g)🐮 $85
2022-09-25 159 瀏覽
係黃埔行開見到呢間石燒牛扒專門店,價錢又幾吸引就試下啦😳餐廳設有自助區,可以揀自己鍾意嘅醬汁調配,仲有沙律、餐湯同白飯任食唔嬲🤤而且白飯都可以落食素,更加開胃🥰.🥩牛肩排($85/180g)上菜嘅時候牛扒大約係五成熟左右,客人鍾意厚切薄切都得🤣另外仲可以用枱面提供嘅海鹽同埋黑椒調配味道,呢個牛肩排肉質鮮甜,油脂分泌均勻,鍾意食肉質比較軟腍可以試吓呢個😚.🥩牛柳($115/180g)呢個牛柳咬落去好重牛味,小編就覺得佢同燒汁係最夾🤣其實另外仲有咁多嘢食都算抵😎.🍽味道: 3/5🏙環境: 3/5‍👨🏼‍🍳服務: 3/5💧衛生: 3/5💰價錢: 3.5/5
🥩牛肩排($85/180g)
🥩牛柳($115/180g)
🍽味道: 3/5
🏙環境: 3/5
‍👨🏼‍🍳服務: 3/5
💧衛生: 3/5
💰價錢: 3.5/5
2022-09-16 124 瀏覽
成日路過見到牛極自助形式既牛扒餐廳,價錢又咁平,我以為都係質素一般般,尋晚第一次食牛極石燒牛扒又幾好味喎店員送餐時大幾兩成熟,自己鍾意幾多成熟自己搞。仲有呢度湯、沙律🥗同白飯任裝,正 平時我就麻麻地飲紅湯,呢度湯唔會太酸仲要大大件牛肉同紅蘿蔔🥕洋蔥,我就飲左兩碗啦餐廳地方好整齊乾淨,今次試呢個牛肩扒(185g) 都係$85,咁抵食位又坐得舒服真係唔使買返屋企自己煮✌🏻順帶一提呢度服務員很好,第一次用自助售賣機佢哋會主動幫大家完成點餐,交易順利。
店員送餐時大幾兩成熟,自己鍾意幾多成熟自己搞。
仲有呢度湯、沙律🥗同白飯任裝,正

2022-09-12 108 瀏覽
牛極 • 紅磡日式自助石燒牛扒應該係近幾年新興嘅野食,而牛極呢間石燒牛扒專門店嘅石燒牛扒稱得上係性價比極高嘅選擇之一!店鋪門口有部自助點餐機,落單時揀選完牛肉部位同份量之後,就可以享用~另外仲有自助沙律吧,可以盡情享用沙律同白飯,仲有幾款醬汁隨便享用!👍🏽..✅牛柳(180g) 🐮 $115一上菜時塊石板夠熱,牛柳採用嘅部位會比較肉質厚實,不過唔會好難咬。肉味幾濃,簡單配海鹽食已經食到牛肉好重嘅鮮味。不過要注意嘅係,由於生熟程度全部由自己掌握,食嘅時候要掌握好時間,避免過分加熱導致肉質老左。😛.✅牛肩排(180g)🐮 $85牛肩排同樣肉質唔錯,而且都係好重肉味。同埋仲有一樣好緊要,就係餐廳用嘅部位都無筋位,易咬,值得推介!😋評價:味道 5/5服務 5/5環境 4/5整體 5/5🐨🐨🐨🐨🐨..🔍 牛極 (紅磡)紅磡馬頭圍道80號嘉朗豪庭地下1號舖☎️ +852 6388 8002營業時間:11:30-22:00#food #foodie #hkfood #hongkong #dinner #lunch #eat #eating #yummy #delicious #tasty #japan
牛極 • 紅磡
✅牛柳(180g) 🐮 $115

✅牛肩排(180g)🐮 $85

評價:
味道 5/5
服務 5/5
環境 4/5
整體 5/5🐨🐨🐨🐨🐨
🔍 牛極 (紅磡)
紅磡馬頭圍道80號嘉朗豪庭地下1號舖
☎️ +852 6388 8002
營業時間:11:30-22:00

#food #foodie #hkfood #hongkong #dinner #lunch #eat #eating #yummy #delicious #tasty #japanese #hunghom #香港美食 #美食 #好味 #好去處 #香港 #日式 #紅磡
牛肩排
牛肩排
2022-09-09 101 瀏覽
近排有多個紅館show,就去左紅磡覓食方便而又CP值高首選當然唔少得石燒牛🤤有七款牛肉種類豐儉由人🤭 另外仲有晚市餐牌除肉牛仲有其他選擇一入去自助售票機買票落單埋位等食期間把握時間係自助區 拎定醬料,湯,同沙律🥗飯🔆牛柳 180g $115厚切牛柳燒到自己想要既熟度濃烈嘅牛味 仲要鮮嫩多汁配上香軟白飯 大滿足😍一塊牛柳份量唔惹少怕唔夠飽 當然白飯任裝🤭一定可以捧腹離開🤫另外,仲有多款調味料提供。以自已最愛既味道享用☺️值得推介
近排有多個紅館show,
就去左紅磡覓食

除肉牛仲有其他選擇

一入去自助售票機買票落單
埋位等食期間
把握時間
係自助區 拎定醬料,湯,同沙律🥗飯

🔆牛柳 180g $115
厚切牛柳
燒到自己想要既熟度

濃烈嘅牛味 仲要鮮嫩多汁
配上香軟白飯 大滿足😍

一塊牛柳份量唔惹少
怕唔夠飽 當然白飯任裝🤭
一定可以捧腹離開🤫

另外,仲有多款調味料提供。
以自已最愛既味道享用☺️
值得推介