招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$17,500-$20,000
月薪
更多筍工 (5)
2023-09-19 54 瀏覽
之前去過牧羊少年,其他店舖畀我嘅感覺係小清新, 但係唔知道原來文化中心開咗個高級版。 今次去嘅時候,兜咗兩個圈先至confirm真係牧羊少年,因為成個格局都係高級餐廳一去到係有啲驚艷嘅 !估唔到係一個 對住維港靚景嘅地方有間玻璃屋 ,入面超有空間感,行過直情以為好似係圖書館,同埋入面裝修得勁靚。 打開餐單價錢都好合理喎,冇特別貴。 今次同朋友一齊嚟 嗌咗兩款小食 慢煮豚五花迷你漢堡 去威士忌燒烤醬$118呢個慢煮豚五花出色。 雖然塊豬係好厚 ,但係非常之腍, 五花腩揀得好好,肥瘦適中。 漢堡包亦都有特登烘過。 呢個值得推介!酥炸魷魚圈$98份量都唔少 脆口 唔算多粉 不過如果炸嘅時間再少少咁就好喇 烤時令義式海鮮拼盤$338好大盤絕對要兩個人分。 有鱸魚, 蜆,兩隻好似手掌咁大嘅大蝦, 帶子 , 魷魚。全部都烤得剛剛好又加左 D 調味粉,加埋烤既香味。正~~~慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉 $158呢個都好值得推介。本身就係唔想揀white sauce pasta 驚太膩,呢款完全無膩既感覺。汁醬亦係平時比較試到既香草汁。只有少少辣椒調起個味,相信一般人都食到。仲有我發覺呢度好得意好鐘意

打開餐單價錢都好合理喎,冇特別貴。

今次同朋友一齊嚟 嗌咗兩款小食

慢煮豚五花迷你漢堡 去威士忌燒烤醬$118

酥炸魷魚圈$98

份量都唔少 脆口 唔算多粉 不過如果炸嘅時間再少少咁就好喇

烤時令義式海鮮拼盤$338

好大盤絕對要兩個人分。

慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉 $158

呢個都好值得推介。本身就係唔想揀white sauce pasta 驚太膩,呢款完全無膩既感覺。汁醬亦係平時比較試到既香草汁。只有少少辣椒調起個味,相信一般人都食到。仲有我發覺呢度好得意好鐘意用酒入饌! 所以味道上好豐富。

用酒烹調但呢度Menu又無酒,係唔係好得意呢~~臨走個時先見到原來 Bar 係分開係門口另一邊。入面環境一樣超正,勁有氣氛!!

已經將呢間餐廳放咗喺我收藏列表裏面。 下次約朋友嘅時候一定會再嚟!
半年前介紹過一次 如果你都仲未bookmark 就快手喇行到去文化中心 就會見到呢間深藏不露嘅Cafe餐廳入座後會發現 無論坐邊個位都會見到餐廳四周俾流水包圍而且燈光氣氛都相當有情調食過兩次都覺得食物很高質 值得推介.《紅菜頭辣根濆三文魚流心布袋芝士配小蕃茄及青提沙律》Burrata cheese一向都係我最愛🧀🥚真係好似一個裝滿芝士既布袋/餃子/溏心蛋外皮是芝士 內餡都係芝士 口感精緻柔滑 味道濃郁一朵朵紅色既玫瑰花🌹原來係用左紅菜頭醃左既三文魚刺身 夠哂肥美鮮甜配埋新鮮爽甜既青提同蕃茄仔🍅🍇真係食得又飽滿又健康.《慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉》都幾多隻大蝦🦐鮮嫩好爽彈扁意粉煮得剛剛好 煙韌有嚼勁🍝慢烤蕃茄入口即融 酸甜濃郁🍅醬汁呈現出深紅色澤 散發誘人香氣扁意粉吸收哂醬汁既風味 每一啖既蕃茄味都非常濃郁的.《純素松露醬薯條》薯條金黃酥脆 內部軟熟綿密 好鬼吸引松露醬散發出濃郁迷人既松露香氣大大兜點極都仲有 每條薯條都完美地沾上松露醬大快朵頤🍟

半年前介紹過一次

薯條金黃酥脆 內部軟熟綿密 好鬼吸引
松露醬散發出濃郁迷人既松露香氣
大大兜點極都仲有 每條薯條都完美地沾上松露醬
大快朵頤🍟
牧羊少年相信好多人都食過,不過位於尖沙咀文化中心隔離個間牧羊少年就稍為有啲唔同!今次已經係J小編第二次嚟,仲好記得上年啱啱開嗰陣同朋友一齊等咗兩個半鐘先有位,超多人🫠不過因為而家都開咗業一段時間,所以今次小編夜晚一齊嚟都唔使等位~呢度同普通牧羊少年唔同嘅係環境比較文青,同埋因為真係位於藝術館同文化中心附近,所以氛圍感都特別重😚其實開頭本身以為呢間會同其他牧羊少年個Menu係一樣,點知原來係有唔同,所以環境同食物嚟講都會有不一樣的體驗🤫不過上次小編去食先知原來隔離係有酒吧,見到環境好似都唔錯,下次要去試吓先😝

🍟佩里戈鴨油薯條
🍝海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉
🥩烤10oz 澳洲M4安格斯西冷 配燒新薯 及 吼美國蘆筍
🥩烤10oz 澳洲M4安格斯西冷 配燒新薯 及 吼美國蘆筍
2023-09-09 2184 瀏覽
尖沙咀香港文化中心呢間Lemna係我最鍾意嘅牧羊少年分店❤️夜晚個Vibe令人好放鬆☺️空間感十足,集合餐廳、酒吧、展覽區於一身🌟 食物選擇又多: 包括多款主食、甜品同飲品供應🤤🔸•明太子康提芝士蟹肉量西哥夾餅•$148必食‼️每一次都一定叫🤤🤤超足料,餡料真係超級爆棚: 包括大量蟹肉、鮮蝦,牛油果醬,仲有超級多芝士、明太子,超級滿足🤤🤤 Taco非常香脆,整體好惹味,重口味人士/明太子愛好者必食🧡🧡🧡🔸•風乾法國鵪鶉髀配無花果黑醋醬•$148法國鵪鶉髀細細隻好精緻,肉質嫩滑,外皮香口脂肪唔多,連我平時唔食皮都食哂🤤 配無花果黑醋醬好開胃👍🏻 🔸•慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉• $158大致上係蝦茄汁意粉,味道唔錯,男朋友少有地好欣賞,平時唔鐘意醬汁嘅佢竟然話撈汁食尤其出色😆🥫🔸•烤加拿大豬鞍 配 烤新薯 及火炙粟米伴芥末籽蘋果醬• $238烤豬鞍好出色‼️‼️肉厚但竟然可以保持juicy!!好好食好滿足,加上芥末籽蘋果醬更加令味道層次提升🤤🤤 配菜亦唔馬虎,烤新薯同火炙粟米都好香甜💛💛🔸•冷壓新鮮水果汁• $62奇異果|青瓜|羽衣甘藍|蜂蜜 上次飲咗一次返唔到轉頭🤤🤤 非常新鮮,清甜又開胃,推

🔸•明太子康提芝士蟹肉量西哥夾餅•$148
必食‼️每一次都一定叫🤤🤤

🔸•風乾法國鵪鶉髀配無花果黑醋醬•$148

🔸•慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉• $158

🔸•冷壓新鮮水果汁• $62
奇異果|青瓜|羽衣甘藍|蜂蜜
上次飲咗一次返唔到轉頭🤤🤤 非常新鮮,清甜又開胃,推介🤤

水準穩定,已經成為飯堂,未去過一定要試下🧡🧡
  • 明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅
  • 烤加拿大豬鞍
  • 冷壓新鮮水果汁
2023-09-08 102 瀏覽
墨西哥夾餅好好味,脆脆地夾住啲蟹肉一齊,加埋啲芝士粉味,好夾!黑松露薯條都好好食,個醬好濃,薯條炸得好脆,拎上枱個陣仲熱辣辣黃酒雞職員拎上黎個陣仲會表演一次現場燒雞雞夠滑,唔錯酒味比啲西蘭花吸曬,所以都濃酒味意粉略硬,但味道其實都唔差。杯薄荷朱古力都好好飲,朱古力味濃。店員服務態度好好,會不停主動過黎幫我地加水除左份量太少,食完仲要飲多幾杯水先夠飽。都冇咩挑剔既位置。環境都好好,店內環境美觀,氣氛唔錯。

黃酒雞職員拎上黎個陣仲會表演一次現場燒雞
雞夠滑,唔錯
酒味比啲西蘭花吸曬,所以都濃酒味

意粉略硬,但味道其實都唔差。
杯薄荷朱古力都好好飲,朱古力味濃。

店員服務態度好好,會不停主動過黎幫我地加水
除左份量太少,食完仲要飲多幾杯水先夠飽。
都冇咩挑剔既位置。環境都好好,店內環境美觀,氣氛唔錯。
2023-09-08 75 瀏覽
📍 牧羊少年與他的浮萍 (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下今天我去了尖沙咀文化中心的牧羊少年與他的浮萍分店。我一直很喜歡牧羊少年咖啡館,而這家在尖沙咀的分店更加高級和舒適餐廳裝修精美,非常適合約會,還設有酒吧區💖這裡的環境給人一種溫馨而浪漫的感覺。裝潢設計非常精緻,充滿藝術氛圍,讓人感到舒適和放鬆。無論是與伴侶約會,還是與朋友聚會,這裡都是個理想的地方❣️牧羊少年咖啡館的食物一直以來都非常出色,這家分店也不例外。他們的菜單提供了多種選擇,從早餐到晚餐,都有各種美味的選項。無論你是想品嚐一杯香濃的咖啡,還是享受一頓精緻的晚餐,這裡都能滿足你的味蕾。首先是推薦的火炙吞拿魚紫蘇青蘋果甜茴香沙拉🥗配自製油醋,價格為$158。吞拿魚經過輕輕的火炙,口感鮮美,而且份量十分豐盛!沙拉新鮮又份量大,油醋的味道清新,非常不錯! 😋😋😋😋.8/5接下來是明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅🌮,價格為$148。這是一道絕對值得打卡的菜品!脆皮的墨西哥夾餅配上豐富的餡料!🌮裡面有幼滑的牛油果蓉,還有美味的蟹肉和大塊的香辣明太子,一定要嘗試一下!還有煎北海道帶子配奶油南瓜烤菇意大利飯,價格為$168。這道菜
📍 牧羊少年與他的浮萍 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下

還有煎北海道帶子配奶油南瓜烤菇意大利飯,價格為$168。這道菜的外觀已經非常吸引人!除了有大塊的帶子,還有烤菇和南瓜汁,濕度正好!飯粒有嚼勁!非常美味💕✨

最後是馬來西亞參巴醬燒澳洲魔鬼魚,價格為$198。這是我第一次嘗試魔鬼魚,真的非常讚!魚肉中的軟骨可以直接食用,再加上馬來西亞參巴醬的辣味,非常美味🐠🐟🐬💕

回頭: Yesyesyes,回顧一下,這裡的菜單和我之前來時有所不同,可能會定期更換,但食物的品質一如既往地出色,我一定會再次光臨💕💕💕✨✨
這個地方的服務非常出色,工作人員總是友善和周到。此外,他們的菜品味道獨特,結合了不同的風味和材料,讓人驚喜不已。我也很喜歡他們提供的餐點份量十分大,物超所值。整體而言,這是一個讓人愉快和滿足的用餐體驗,我強烈推薦大家前往品嚐!無論是環境還是食物品質,它都展現了高級和舒適的一面。我強烈推薦大家前往這裡,無論是享受一頓美食,還是度過一個浪漫的約會時光,這裡都是一個理想的選擇👍🏻👍🏻🫡🤭💖✨

#牧羊少年與他的浮萍
#吃在尖沙咀
2023-09-06 92 瀏覽
牧羊少年與他的浮萍 📍尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下今日同朋友兩個人嚟尖沙咀行街食飯餐廳空間感好大 好多座位 枱同枱之間唔會迫 環境舒適 好多綠色植物圍繞住🌿🥃慢燒威士忌保濕三黃雞 $248配菜有燒薯仔同西蘭花苗好香酒味 味道好特別雞肉都算幾濕潤 唔會好乾😎🍝風乾豬腩肉奶油蛋黄扁意粉 $148個名聽落好油膩好滯但係食落又OK喎扁意粉食落夠煙韌 條條都沾滿醬汁🥥Coconut Milk Dirty $48平時間唔中去coffee shop會叫Dirty飲 估唔到呢到有Coconut Milk Dirty 之前都未試過椰奶味Dirty 點知一試難忘有特色之餘又夠香濃🥭楊枝甘露 $52超足料 有芒果 柚子果肉西米份量都唔少😆味道偏重椰奶味 唔太甜
牧羊少年與他的浮萍

🥭楊枝甘露 $52
超足料 有芒果 柚子果肉
西米份量都唔少😆
味道偏重椰奶味 唔太甜
好友考完試 加上我sem break 必須聚聚選了這間文化中心內的cafe 夠方便之前同朋友食過水準幾好 而且環境舒服微暗燈光文青木質裝修與植物 氣氛不錯餐廳更有藝術展覽可參觀 汲取文化氣息是和朋友聊天聚會好地方 很chill-⧫⧫ 𝕊ℕ𝔸ℂ𝕂𝕊 ⧫⧫ ღ 明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅 ·· $𝟏𝟒𝟖賣相精美 爆餡的TACO口感相當香脆放上大量明太子/芝士/牛油果醬/蟹肉等配搭好夾無得輸 惹味之餘十分有層次感 完全是我愛的口味 本貓眼中的必食之選-ღ 酥脆魷魚圈配辣根時蘿蛋黃醬 ·· $𝟗𝟖份量很足 慢慢吹水慢慢食但食極都仲有脆身香口 配上蛋黃醬帶微微香甜奶滑感-⧫⧫ 𝕄𝔸𝕀ℕ ⧫⧫ღ 印度香料瑪莎拉咖哩慢煮法國羊肋排 ·· ··配 暖墨西餅 及 阿根廷青醬乳酪 $𝟒𝟓𝟖推介!平常多是吃羊架 這裡的是羊肋排慢煮再烤焗火侯控制恰當 細嫩亦有肉汁骨邊肉是最嫩滑的 而且羊羶香味很明顯印度香料也出奇地夾 愛羊之人一定喜歡 蘸上阿根廷青醬乳酪帶出清爽感 有水準 -⧫⧫ 𝔻ℝ𝕀ℕ𝕂𝕊 ⧫⧫ღ 檸檬特調·· $𝟒𝟒胃口不是太好 特地選了這杯檸檬的飲品果然是酸微微 開胃也中和了飽膩的感覺-ღ 洛神花
好友考完試 加上我sem break 必須聚聚

ღ 洛神花玫瑰蜜柚茶 ·· $𝟒𝟖
玫瑰味濃郁朋友很喜歡 偏甜但打卡不錯
2023-08-29
2023-09-04 66 瀏覽
考試結束後,我的好姊妹立即約我出來放鬆一下。我們選擇了一家環境優雅的餐廳,它的裝潢以白色、木材和綠色植物為主題,給人一種清新自然的感覺。這家餐廳還會定期舉辦展覽活動,增添了一份藝術感。-HK$148明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅~蟹肉的鮮味與康提芝士的濃郁相互融合,配上微辣明太子及墨西哥夾餅,真是一道口感豐富的前菜。-HK$98酥脆魷魚圏 配辣根時蘿蛋黃醬~ 香脆的口感和辣根時蘿蛋黃醬的辣味刺激,真是令我一口接一口。-HK$458印度香料瑪莎拉咖喱慢煮法國羊肋排 配 暖墨西哥餅及阿根廷音醬乳酪(2人用)~慢煮保持羊的肉質嫩而咖喱不太辣,它搭配了暖暖的墨西哥餅和阿根廷音醬乳酪,喜愛吃羊肉的人就是不要錯過。-HK$44檸檬特調~一縷清新的酸甜味道,真開胃。-HK$48洛神花玫瑰蜜柚茶~則帶來了一絲花香和柚子的清爽。-在這個晚上,我們除了享受美食外,也感受到了寧靜與藝術的氛圍。這次放鬆的時光讓我們心情愉悅。
這家餐廳還會定期舉辦展覽活動,增添了一份藝術感。

HK$458印度香料瑪莎拉咖喱慢煮法國

HK$44檸檬特調~一縷清新的酸甜味道,真開胃。

HK$48洛神花玫瑰蜜柚茶~則帶來了一絲花香和柚子的清爽。

2023-08-28
2023-09-04 67 瀏覽
📍 牧羊少年與他的浮萍 (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下打風前都無阻我食好野!!!呢到我之前嚟過,環境真係好有文化氣息,燈光好舒適,俾人一種好relax ge 感覺❤️‍🔥❤️‍🔥係約會、朋友聚餐既好地方!!!!👉 火炙吞拿魚紫蘇青蘋果甜茴香沙律🥗配 自製油醋💰$158😋😋😋😋.5/5吞拿魚用火炙輕輕燒過,吞拿魚厚身,口感鮮味,而且份量都幾多!沙律新鮮又大份,個油醋好清新,唔錯!😋😋👉 明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅💰$148😋😋😋😋.5/5呢個打卡一流!Taco香脆配上勁澎湃既餡料!有勁幼滑嘅牛油果蓉,加上鮮味既蟹肉、同超大條既香辣嘅明太子,必吃!👉 煎北海道帶子配奶油南瓜烤菇意大利飯💰 $168😋😋😋😋.5/5👉 煎北海道帶子配奶油南瓜烤菇意大利飯💰 $168😋😋😋😋.5/5蟹肉意大利飯賣相已經十分吸引!除了面頭有大大粒帶子外,內裏更混有烤菇,南瓜汁濕度剛好!飯粒挺有咬口!好好食💕💕💕💕👉 馬來西亞參巴醬燒澳洲魔鬼魚冀💰 $198😋😋😋😋.5/5魔鬼魚真係第一次食,好得意!佢入面既軟骨可以直接食埋,加埋馬來西亞參巴醬辣辣地好惹味呀💕💕💕回頭: yesYesyes!!!食物
📍 牧羊少年與他的浮萍 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道10號香港文化中心地下

💰 $168

👉 馬來西亞參巴醬燒澳洲魔鬼魚冀
💰 $198
😋😋😋😋.5/5

回頭: yesYesyes!!!食物餐單同我之前黎唔同,應該定時會轉,而食物質訴一樣保持咁岀色,,我一定會返嚟再食💕💕💕✨✨✨

#kermit食在尖沙咀
#牧羊少年與他的浮萍
2023-09-02 60 瀏覽
見到呢間餐廳個名真係好特別,牧羊少年感覺上好似有文青嘅感覺味道,終於走咗去食啦, 入到去餐廳環境好寧靜,好高雅好舒服,去食果日係星期三,唔係太多客人所以就唔需要等位可以有位任坐,看了餐牌有好多我鍾意嘅西餐,包括意大利飯,意粉啦,小食啦,甜品等等,但係價錢比一般平凡嘅貴少少,可能係尖沙咀區嘅關係始終價錢都唔會太平,叫咗一個煎帶子配奶油南瓜烤菇意大利飯,同一個澳洲M4安格斯西冷配燒汁,個意大利飯做得好好味道好濃好好味,有南瓜味道之餘又有帶子嘅鮮味,配合得好好,至於個西冷牛扒我叫咗七成熟,但係食落唔係太多牛味,可能七成偏熟, 兩個相對我覺得意大利飯比較出色,而飲品就叫咗一杯洛神茶玫瑰蜜柚茶同檸檬梳打乳酸,個茶覺得太甜,相對個乳酸就好好多 可以比較醒胃,總括嚟講都可以,如果夜晚 有個set dinner嘅套餐就更加好,希望下次再嚟嘅時候已經有set dinner啦😋👍👍
澳洲M4安格斯西冷
2023-08-30
等我喺文化中心飲嘢吸收吓啲文藝氣息先🤭Bar Lemna (尖沙咀文化中心)@barlemna#試食小日記🗒 之前都有去過牧羊少年坐落喺文化中心嘅cafe,原來入面連住咗一間酒吧㗎🙊酒吧嘅燈光比cafe昏暗同柔和少少,明顯區分咗唔同氛圍出嚟~無論係裝修、飲品定係食物方面都feel到好有誠意💛如果喺九龍區諗唔到去邊度chill,呢度都係一個好好嘅選擇呀🥂🌿Coriander Mule > 芫荽控會鍾意嘅一杯☁️Zephyr’s Wing > 如果打卡向嘅會建議揀有泡泡嘅呢一杯🌮 明大子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅 > 超足料勁好食😋首推呢個🍔 慢煮豚五花迷你漢堡 配 波本威土忌燒烤醬 > 好邪惡個五花腩勁淋勁油昏🤭🍦 鬼佬油炸鬼 配 雲呢拿雪糕 及 朱古力醬 > 基本上有churros喺menu我都會叫,相信好多人都係!另外佢哋keep住仲會有啲live gig/dj show添㗎💛
等我喺文化中心飲嘢吸收吓啲文藝氣息先🤭

Bar Lemna (尖沙咀文化中心)
@barlemna

2023-08-29
  • 明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅
  • 明太子康提芝士蟹肉塔
  • 鬼佬油炸鬼 配 雲呢拿雪糕 及 朱古力醬
好食指數:🌕🌕🌕🌗🌑Cp值:🌕🌕🌕🌑🌑•黑松露大啡菇奶油蝴蝶粉• ~$148大啡菇足料!味道奶油味重但唔膩!蝴蝶粉比想像中好食!呢個lunch set真係唔錯!份量適中!•蕃茄辣海鮮大蝦扁意粉• ~$158真正名稱唔係好記得但呢碟野係辣辣地 意粉硬度適中蕃茄足料 利申係蕃茄迷🍅😆有蕃茄必點 食落口 真係酸酸辣辣好食!高質!P.s 整體食物高質 好食嘅 加上餐廳環境啱曬傾計 chill chill 真係放鬆下好啱!

好食指數:🌕🌕🌕🌗🌑
Cp值:🌕🌕🌕🌑🌑

•黑松露大啡菇奶油蝴蝶粉• ~$148
大啡菇足料!味道奶油味重但唔膩!
蝴蝶粉比想像中好食!
呢個lunch set真係唔錯!
份量適中!

•蕃茄辣海鮮大蝦扁意粉• ~$158
真正名稱唔係好記得
但呢碟野係辣辣地 意粉硬度適中
蕃茄足料 利申係蕃茄迷🍅😆
有蕃茄必點 食落口 真係酸酸辣辣
好食!高質!

2023-08-27 73 瀏覽
聽就聽人講得多試就未試過,今日終於有機會試吓牧羊少年18:30準時去到,侍應安排我哋坐窗口位,環境好舒服首先幫呀仔點左個兒童餐,前菜係茄汁肉丸,唔知係個仔肚餓定係點,唔鐘意茄汁既佢好快曬個肉丸主菜叫咗炸雞漢堡配薯條,呀仔話好食,畀97分,薯條熱辣辣,係好食我自己叫左一杯士多啤梨西瓜仙草smoothie,好清新,上面塊士多啤梨吸引咗我,入面好多果肉野食我哋叫咗海膽魚子醬貓耳朵粉,海膽新鮮,唔腥,咸咸的魚子醬加上蟹肉,真係好鮮味,唔怪之得大家都話係必食推介最後,叫左個M5牛排,5成熟,不過稍為熟左啲,覺得大約係7成,牛味都重整體都非常滿意,會再嚟試其他野
聽就聽人講得多試就未試過,今日終於有機會試吓牧羊少年

18:30準時去到,侍應安排我哋坐窗口位,環境好舒服

整體都非常滿意,會再嚟試其他野

2023-08-27
最近去左尖沙咀嘅牧羊少年與他的浮萍食飯 真係好正呀!佢啲菜單好精緻又有創意,我哋嘅用餐體驗都好滿意👍🏻👍🏻👍🏻🔸海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉呢道菜真係驚艷到我!貓耳朵粉煮得剛好有啲嚼勁,加埋新鮮嘅蟹肉同埋豐富嘅海膽黑魚子醬,個口感層次分明,真係令人回味無窮嘅美味佳餚❤️❤️❤️🔸澳洲M4安格斯西冷香烤蔬菜佐牛燒汁西冷牛扒烤得恰到好處,仲保持住肉質嘅鮮嫩,加埋香烤嘅蔬菜同濃郁嘅牛燒汁,個口感豐富又好味。每一口都帶俾你滿滿嘅牛肉風味,真係驚喜😳😳😳🔸肉桂焦糖香蕉配椰子雪糕焦糖醬香蕉經過烤焗,散發出濃郁嘅肉桂香氣,加埋椰子雪糕同香濃嘅焦糖醬 甜而唔膩😍😍😍😍🔸白桃烏龍茶、葡萄西柚蜂蜜汁呢兩杯飲品都好清爽好好味。白桃烏龍茶有茶香同水果嘅完美結合,而葡萄西柚蜂蜜汁就微微酸甜,非常解渴🥰🥰🥰除咗美食,牧羊少年與他的浮萍餐廳嘅服務都好出色❤️服務員態度親切友善,確保用餐嘅體驗係舒適愉快嘅😚😚綜合嚟講,我對牧羊少年與他的浮萍餐廳嘅印象非常之正👍🏻👍🏻👍🏻菜式精緻可口,味道豐富多層次 服務周到友善😘

🔸海膽黑魚子醬蟹肉貓耳朵粉

🔸澳洲M4安格斯西冷香烤蔬菜佐牛燒汁

🔸肉桂焦糖香蕉配椰子雪糕焦糖醬

🔸白桃烏龍茶、葡萄西柚蜂蜜汁