天寒地凍最正係喺屋企圍爐打邊爐啦,可以買啲靚食材返來,比出街食抵好多,又可以慢慢食,唔洗趕。朋友介紹 #屯門龍門居 有間食材專門店 #犇道,有靚牛買,而且唔係一般嘅肥牛咁簡單,仲有特別部位既牛肉可以買,平時只會喺火鍋店先食到,依家就輕輕鬆鬆係屋企都嘆到啦!今次買左美國高級USDA Prime火鍋套餐黎試。套餐包括左四款牛肉,韓國鮑魚餃子、濃汁貢丸、火鍋湯底三選一,份量夠3-4人食,只係$388算抵食。牛肉包括牛小排、封門柳、牛三角、牛頸脊,密封包裝好衛生。牛肉片都夠薄,落滾湯熨幾秒就食得,熱辣辣又嫩滑。#牛小排 係牛胸肋骨部位,脂肪含量高,油花大理石文豐富,油香突出,肉味鮮美,帶少許嚼勁,十分好食。#封門柳 係牛橫膈膜肌肉,每隻牛只有一條,極之罕有。封門柳相對瘦,肉味相當濃郁,而且甚為煙韌,都幾特別。#牛頸脊 屬於牛頸及肩胛之間互動最多嘅部位,脂肪比較平均,肉質偏瘦,有肉味同咬口,我都幾鐘意。#牛三角 係由牛第一根到第六根肋骨排挑出的三角部位,一隻牛只能切出2塊兩塊,非常罕有。油脂豐富,雪花紋理清晰,入口香滑,喜歡油香的朋友會喜歡。#鮑魚餃子 同 #濃汁貢丸 我都想試,所以我就揀咗套餐

#鮑魚餃子 同 #濃汁貢丸 我都想試,所以我就揀咗套餐跟餃子,然後再加$28買多包貢丸,兩樣都試晒最滿足。貢丸都幾彈牙,味道唔錯,但就唔太覺得有濃汁啦;鮑魚餃子反而有驚喜,雖然唔太食得出有鮑魚嘅味道,但整體都做得好好味。

自己再另外買少少菜同配料,唔洗$500一家人食到捧住個肚啦!香港人既高質食材店,值得encore。

2021-01-12 76 瀏覽
冬天梗要打邊爐,而牛肉就更加係主角級食材,朋友介紹上網訂牛肉,質素高,夠特別,最緊要方便犇道呢間牛肉專門店,對屯門牛已經唔陌生,宜家有埋送貨真係方便,今次我哋買咗$336火鍋套餐,入面有牛小排、牛頸脊、封門柳、牛三角 呢四款特色牛,再送多包振興肉丸,都幾抵👍🏻牛頸脊:屬於牛頸同埋肩胛之間嘅部位,有肉味有咬口,啖啖肉味香濃啊,點煮都咁好味😋牛小排:即係牛仔骨肉,脂肪含量較高,肉質鮮美封門柳:牛嘅橫膈膜肌肉,屬於好珍貴嘅肉部份,肉味係四款內最濃,油花比較少,怕肥者啱晒牛三角:另一個非常罕有嘅部位,係第六條肋骨嘅肉,脂肪比例高,有入口即溶嘅感覺。只係需要三百幾蚊就可以一次過食到咁多唔同嘅牛肉部份,今次同屋企人係屋企食靚牛嘅體驗真係唔錯👍🏻

牛小排:即係牛仔骨肉,脂肪含量較高,肉質鮮美

牛三角
封門柳
牛三角
封門柳
呢排天氣凍又唔可以夜晚出街打邊爐,依家唯有買材料返屋企自己打邊爐啦。買完菜同丸類同埋湯底之後,萬事俱備只欠肉類。機緣巧合之下,得知有間24小時網店訂牛肉同其他火鍋材料,就訂左個火鍋狂熱套餐,啲牛肉嘅份量夠3-4人食用架。呢個套餐特價$388,包括以下四款唔同嘅牛肉,仲送日本火鍋湯底/本地品牌振興肉丸/韓國鮑魚餃子,我就揀左鮑魚餃子啦。美國CAP PRIME牛小排 (1份)- 約200g 脂肪啲紋嘅分佈好靚,入口鮮美,牛味十足,正,牛小排通常都係我嘅最愛。
美國安格斯封門柳 (1份)- 約200g封門柳係牛嘅橫隔膜肌肉,好罕有架,肉味超濃。美國安格斯牛頸脊 (1份)- 約200g呢個脂肪相對會少啲(姐係就算減緊肥都唔洗太擔心),不過佢係牛活動最多嘅部分,所以好有咬口架。美國極上牛三角 (1份) - 約200g係牛嘅肋骨之間剔出嘅肉,每隻牛都只係得兩塊,又係超級罕有。係就係會肥過牛頸脊少少,但啲油脂味好正架,相當值得一試。韓國鮑魚餃子唔知係咪我孤陋寡聞,我第一次見鮑魚餃子呢樣野,聽落好高級!覺得好特別好想試,所以就揀左啦。$388有咁多咁高質嘅唔同牛肉部位,仲要有鮑魚餃子呢種聽落咁高級嘅火

美國CAP PRIME牛小排 (1份)- 約200g

美國安格斯封門柳 (1份)- 約200g
封門柳係牛嘅橫隔膜肌肉,好罕有架,肉味超濃。

美國安格斯牛頸脊 (1份)- 約200g

美國極上牛三角 (1份) - 約200g

韓國鮑魚餃子

$388有咁多咁高質嘅唔同牛肉部位,仲要有鮑魚餃子呢種聽落咁高級嘅火鍋配料送,真係好抵買。買兩set就有免費送貨,仲可以減$50同送多一碟封門柳,咁抵我梗係買左兩set啦!

購買連結:
2021-01-09
外賣送餐
  • 火鍋狂熱套餐
2021-01-09 62 瀏覽
/ /今次去開屯門,經過呢間專賣牛肉、急凍食品嘅店舖,又幾抵買喎!店員推薦四個牛肉部位必試❣️我試咗其中兩個部位美國PRIME牛小排 $168牛小排油脂豐富,煎到五成熟左右十分有咬口,牛肉味香濃!呢個價錢有4大塊左右,份量足!兩至三人食啱啱好😝美國特級安格斯牛頸脊 $88呢個部位係牛頸同肩胛之間油脂分布平均,食落一啲都唔覺得油膩口感細嫩,呢個厚薄度啱啱好!呢個牛嘅部位都係我最鍾意食!土匪無激素雞翼 $29土匪雞翼嘅調味料係大量嘅孜然粉真係好耐冇食過啦!而且仲要係冇激素雞翼,食多兩隻都唔怕啦!雞翼味道香濃,吸晒汁嘅味道咁啱我去嗰日仲有優惠添!依家凡係網上訂餐,仲可以享有額外九五折優惠!又真係幾抵食,以後打邊爐都靠晒佢!
/ /

店員推薦四個牛肉部位必試❣️我試咗其中兩個部位

美國PRIME牛小排 $168
牛小排油脂豐富,煎到五成熟左右
十分有咬口,牛肉味香濃!
呢個價錢有4大塊左右,份量足!
兩至三人食啱啱好😝

美國特級安格斯牛頸脊 $88
呢個部位係牛頸同肩胛之間
油脂分布平均,食落一啲都唔覺得油膩
口感細嫩,呢個厚薄度啱啱好!
呢個牛嘅部位都係我最鍾意食!

土匪無激素雞翼 $29
土匪雞翼嘅調味料係大量嘅孜然粉
真係好耐冇食過啦!
而且仲要係冇激素雞翼,食多兩隻都唔怕啦!
雞翼味道香濃,吸晒汁嘅味道
咁啱我去嗰日仲有優惠添!

依家凡係網上訂餐,仲可以享有額外九五折優惠!
又真係幾抵食,以後打邊爐都靠晒佢!
2021-01-08 64 瀏覽
天寒地凍最好就是打邊爐🌬!之前上網見到好多朋友都専程到屯門一間人氣高企的高級🐮牛肉專門店買火鍋材料!它就是《犇道》!而我都忍唔住過去走了一敞😁。到了《犇道》當然一定要買牛美國CAB牛頸脊、美國安格斯牛三角、美國ABC Prime牛小排!最後打邊爐又點少得振興牛丸呢!😋美國CAB牛頸脊🥩很香口的牛肉味,脂肪比例較少美國安格斯牛三角🥩一隻牛只有兩塊牛三國,所以非常矜貴🤩,牛肉味龍,油脂分布平均!美國ABC Prime牛小排🥩很清晰的大理石紋,脂肪比例十分平均,有口感,肉質鮮甜,不用調味料都很好吃!振興牛骨濃汁牛丸🐮充滿牛骨味,很多牛肉汁,真的吃上癮😋!

美國CAB牛頸脊🥩
很香口的牛肉味,脂肪比例較少

美國安格斯牛三角🥩

美國ABC Prime牛小排🥩

振興牛骨濃汁牛丸🐮
充滿牛骨味,很多牛肉汁,真的吃上癮😋!
2021-01-06 75 瀏覽
今年除夕夜冇得外出慶祝,唯有在家與家人一齊倒數,加上今年除夕夜凍冰冰,打邊爐最適合不過。家人推介樓下犇道買火鍋狂熱套餐,除左火鍋狂熱套餐,仲有其他急凍食材可選購,亦可以網上選購。美國PRIME極佳級牛小排非常豐富細緻的油脂,大理石花紋,肉質鮮嫩多汁,肉質柔嫩美國IBP安格斯牛三角肥肉較少,肉質雪花均勻,牛味濃郁,香嫩可口美國安格斯封門柳油花較少,但四款之中,封門柳牛味係最濃郁,而且肉質軟腍美國特級安格斯牛頸脊牛頸脊這個部位活動得較多,所以脂肪較少,食落有咬口韓國飽魚餃子皮薄餡靚,食到好多粒粒飽魚,個個都讚好食,一包唔夠分

美國PRIME極佳級牛小排
非常豐富細緻的油脂,大理石花紋,肉質鮮嫩多汁,肉質柔嫩

美國IBP安格斯牛三角
肥肉較少,肉質雪花均勻,牛味濃郁,香嫩可口

美國安格斯封門柳
油花較少,但四款之中,封門柳牛味係最濃郁,而且肉質軟腍

美國特級安格斯牛頸脊
牛頸脊這個部位活動得較多,所以脂肪較少,食落有咬口

韓國飽魚餃子
皮薄餡靚,食到好多粒粒飽魚,個個都讚好食,一包唔夠分
2021-01-05 71 瀏覽
犇道華麗盛宴套餐 🥩(3-4人) $598🥩升級巨型斧頭扒 (+$98)🥩澳洲M5和牛肉眼(約200g)(加熱即食)白酒智利藍青口 (約250g)(加熱即食)法式紅酒燉和牛加送芥末手撕雞1包之前去龍門居淨係識得掃街,原來仲有間咁高質既凍肉店😍 💛犇道原本係食日式料理既餐廳,依家轉型做零售(火鍋材料、凍肉)加外賣😋 疫情期間做生意的確不容易,一定要支持下💛💛600幾蚊食到咁多靚肉真心好抵😱淨係依塊巨型斧頭扒都值回票價啦🤩想講係外面扒房食一塊斧頭扒都唔止600蚊😅 犇道既斧頭扒仲經過慢煮同抽真空,只需要用平底鑊/焗爐稍稍煮熟,就可以進食😋可以因應個人喜好控制生熟既程度✌🏻🥩升級巨型斧頭扒我好怕煎牛扒,因為成日都怕煎得唔熟/太熟,會嘥左塊靚扒😟 今次面對依塊咁巨型既斧頭扒,連我依個廚房初哥都handle到😎 因為斧頭扒已經過慢煮,只需要用平底鑊煎番香表面就食得,勁方便‼️表面有些少香脆,但切開入面仲係好嫩好juicy,好有成功感👏 食落口感媽嫩滑,啖啖都爆汁,牛肉味好濃👍左煎依塊扒,我仲開左依新鑊😎(加熱即食)白酒智利藍青口對於本身勁鐘意食海鮮既我,依個白酒智利藍青口真係啱曬我😍仲要加熱完就食
犇道華麗盛宴套餐 🥩(3-4人) $598

🥩升級巨型斧頭扒 (+$98)
🥩澳洲M5和牛肉眼(約200g)
(加熱即食)白酒智利藍青口 (約250g)
(加熱即食)法式紅酒燉和牛
加送芥末手撕雞1包

🥩升級巨型斧頭扒

(加熱即食)白酒智利藍青口
對於本身勁鐘意食海鮮既我,依個白酒智利藍青口真係啱曬我😍仲要加熱完就食得,方便又快捷😎加熱完一打開個包裝已經聞到勁香既白酒、牛油、香草味! 有圖有真相,粒粒青口都又肥又漲卜卜,仲好鮮甜👍重點係完全無沙...高質👍

芥末手撕雞
啖啖肉既手撕雞真係無得輸...芥末味好香,食落甜甜地撈飯一流😍好喜歡入面既大根漬,好爽口,同手撕雞好夾😋

🥩澳洲M5和牛肉眼(約200g)
又一零失敗之作😎 因爲M5和牛肉眼比較薄身,所以我依個廚房新手都煎到咁靚既效果!! 肉質仲超嫩滑,勁juicy🤤 果然係和牛肉眼🐂 依個一定要encore!!

(加熱即食)法式紅酒燉和牛
又係和牛😍 連包裝放係滾水加熱就食得,超級方便😙 開出黎已經聞到勁香,和牛既份量比我想像中多!! 唔好以為急凍肉就一定又乾又硬,依個和牛係入口即化🤤 汁都整得好香,撈飯不知不覺食左成碗🙈罪惡感x1000🤐
法式紅酒燉和牛
白酒智利藍青口
澳洲M5和牛肉眼
白酒智利藍青口
澳洲M5和牛肉眼
2021-01-05 64 瀏覽
-疫情關係,夜市都唔知幾時開翻,大家又變番廚神,係屋企鍛鍊廚藝!今次介紹依間係屯門嘅犇道,原本係高質素既慢煮牛排館,最近開始轉型成為門市同網購高級肉品食材店。住新界西北嘅朋友可以黎掃下貨,會搵到好多寶物。🤩-今次我黎到尋寶,搵到好多正野!1️⃣日本蕃茄芝士Pizza個皮好薄,係屋企簡單用焗爐焗下就食得,好脆,啲芝士仲可以拉絲,咁樣就可以做一餐,好方便!😎2️⃣美國牛頸脊火鍋片 + 美國極上牛小排一睇個包裝就知係專為打邊爐而設嘅牛肉火鍋片!牛頸脊位於牛頸與肩胛之間,屬於運動量比較多的部位,望落有適量油花,肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁,非常適合切成薄片作火鍋食材。牛小排取自牛隻的前胸肋骨(Short Rib)部位,肉質結實帶少許油筋,新鮮無腥味,油脂甘甜入口即化,香氣十足!兩款都好正!😍3️⃣無激素豬腩片瘦編媽媽見到,即刻提議整韓式烤豬腩片配生菜食,整完出黎好惹味,豬腩片流出黎嘅油脂香氣十足。🥰4️⃣懶人包 蜜糖芥末手撕雞除左各式各樣嘅急凍食品之外,店舖仲整左幾款懶人包,可以即開/即叮就食得,有川式麻辣手撕雞、法式紅酒燉和牛。我就試左蜜糖芥末手撕雞,味道都幾開胃,又好方便,岩哂我依啲懶人。😆-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕

今次我黎到尋寶,搵到好多正野!
1️⃣日本蕃茄芝士Pizza
2️⃣美國牛頸脊火鍋片 + 美國極上牛小排
3️⃣無激素豬腩片
4️⃣懶人包 蜜糖芥末手撕雞
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 犇道 (屯門)
📍 屯門龍門路43號龍門居商場地下91號舖
2021-01-04 56 瀏覽
💛喺屋企嘆個牛牛火鍋 🐮!天氣開始轉涼, 疫情期間又最好唔好外出用餐, 喺屋企打個邊爐就最好喇!早前於就同老公試左 #犇道 @chef_ben_hk 嘅火鍋套餐 😋 🐮犇道火鍋狂熱套餐 $388/3人(特價) $468(原價) 位於屯門嘅犇道,主打高質慢煮牛肉的小店。店舖有實體餐廳,同時有提供外送牛肉上門服務! #sohappy💕💘今次試左個🐮犇道火鍋狂熱套餐💥這個餐包含4種牛肉部位,🥩美國CAP PRIME牛小排200g、(有豐富脂肪😍)🥩美國安格斯封門柳200g(味道濃郁😍)🥩美國極上牛三角 200g (好有肉感😍)🥩 美國安格斯牛頸脊200g,(好有嚼勁😍)另外會送韓國鮑魚餃子或韓國帝皇蟹餃子1包。每款肉都有唔同嘅口感同肉味!你地都快d買番個黎打邊爐吖! 😋
💛喺屋企嘆個牛牛火鍋 🐮!

位於屯門嘅犇道,
主打高質慢煮牛肉的小店。

今次試左個
🐮犇道火鍋狂熱套餐💥
這個餐包含4種牛肉部位,
🥩美國CAP PRIME牛小排200g、
(有豐富脂肪😍)
🥩美國安格斯封門柳200g
(味道濃郁😍)
🥩美國極上牛三角 200g
(好有肉感😍)
🥩 美國安格斯牛頸脊200g,
(好有嚼勁😍)
另外會送韓國鮑魚餃子或韓國帝皇蟹餃子1包。

天氣凍六點後無得堂食?最好就梗係買啲靚料番屋企自己一家人打下邊爐啦!我自己打邊爐除左個湯底 最重視就係靚牛肉今次試左犇道嘅388火鍋套餐 完全無失望😍套餐包括以下產品,份量係3-4人用美國CAP PRIME牛小排 (1份)- 約200g美國安格斯封門柳 (1份)- 約200g美國安格斯牛頸脊 (1份)- 約200g美國極上牛三角 (1份) - 約200g送 日本火鍋湯底 或 本地品牌振興肉丸四款唔同部位肉嘅油脂分布、肉味都唔一樣如果鐘意油脂多啲嘅話 牛三角就最正如果想肉味較濃 推薦大家封門柳

天氣凍六點後無得堂食?
最好就梗係買啲靚料番屋企自己一家人打下邊爐啦!
我自己打邊爐除左個湯底 最重視就係靚牛肉
今次試左犇道嘅388火鍋套餐 完全無失望😍

套餐包括以下產品,份量係3-4人用
美國CAP PRIME牛小排 (1份)- 約200g
美國安格斯封門柳 (1份)- 約200g
美國安格斯牛頸脊 (1份)- 約200g
美國極上牛三角 (1份) - 約200g
送 日本火鍋湯底 或 本地品牌振興肉丸

四款唔同部位肉嘅油脂分布、肉味都唔一樣
如果鐘意油脂多啲嘅話 牛三角就最正
如果想肉味較濃 推薦大家封門柳
2020-12-29 60 瀏覽
向屯門龍門居多數都會係去買熟食,但今次入黎係去一間專賣牛肉的凍肉店。佢地除左主打慢煮牛之外,都有其他野賣架,今次買左美國極上牛三角,振興牛骨濃汁牛丸同豬骨濃汁貢丸,墨魚滑。五式芝士pizza同急凍雞翼。打邊爐一定要有牛肉同丸加埋墨魚滑美國極上牛三角🥓非常有口感,振興牛骨濃汁牛丸同豬骨濃汁貢丸,彈牙又多汁;墨魚滑好鮮味內有粒粒墨魚肉好有咬口下午茶就嘆左個五式芝士pizza🍕,放入加熱焗15分鐘熱辣辣出爐,芝士控岩晒。

向屯門龍門居多數都會係去買熟食,
但今次入黎係去一間專賣牛肉的凍肉店。
佢地除左主打慢煮牛之外,都有其他野賣架,

打邊爐一定要有牛肉同丸加埋墨魚滑

美國極上牛三角🥓非常有口感,

振興牛骨濃汁牛丸同豬骨濃汁貢丸,彈牙又多汁;

墨魚滑好鮮味內有粒粒墨魚肉好有咬口

2020-12-28 59 瀏覽
星期日去左屯門龍門居搵朋友,回家途中經過地下商場,見到#犇道,記起上次網上訂購過,咁經過就入去買番啲回家圍爐至得。今次選購了美國高級USDA Prime火鍋套餐:套餐共有四款(200g)/pack牛:#美國IBP安格斯牛三角#美國安格斯封門柳#美國Prime極上牛小排#美國安格斯牛頸脊#鮑魚餃子🥟款款牛都好香好正有牛味,肥瘦適中,食落肉質軟嫩且有嚼勁,真係滾一滾就食得,滿足啊!鮑魚餃子皮薄餡香,一口接一口🥳。下次想食再上網站購買便可以,方便又快捷,真係想幾時食都得🥳。

今次選購了美國高級USDA Prime火鍋套餐:

套餐共有四款(200g)/pack牛:
#美國IBP安格斯牛三角
#美國安格斯封門柳
#美國Prime極上牛小排
#美國安格斯牛頸脊
#鮑魚餃子🥟

鮑魚餃子皮薄餡香,一口接一口🥳。

疫情下所以堂食6點後無無哂,而天氣最近又開始凍,身邊所有朋友個個都各自打邊爐。屋企樓下街市得普通既肥牛,所以今日行遠小小去到龍門站呢到買,因為網上面見到佢地有火爐套餐。佢做緊優惠$388狂熱套餐,有4款既牛肉:牛小排、封門柳、牛頸脊、牛三角。仲有送多樣野,可以選振興肉丸 或者 韓國飽魚餃子,咁我就選左餃子,因為屋企已經買左振興丸。當日去買既時候,店員都有話個日D牛好靚👍美國CAP PRIME牛小排,佢D大理石紋勁靚囉,睇見都流口水,一開枱我就即刻烚左片。脂肪分布得好好,夠脂肪,肉質好鮮,入口即溶咁👍👍美國安格斯牛頸脊,佢肉片薄身,但夠大片。食落質感會厚身少少,因為大片,會相對比較有口味小小,我自己就覺得呢款好有口感,所以排佢第2位,但我細佬就無咁中意咬感,所以真係見人見智。美國極上牛三角,望落去既紋路都吸引。呢款口感就介乎上面兩款之間,有口感得黎軟嫩,好鮮牛肉味。美國安格斯封門柳,係牛橫隔膜肌肉。口感真係柳既質感,有口感,牛肉味最濃,我細佬就最中意呢款,男人應該會好中意封門柳。贈送既韓國飽魚餃子,個外形好攪笑,好大好長既餃子,好似一隻大蝦咁既樣。個餃子都食到一粒粒細粒既飽魚粒,但味道就

當日去買既時候,店員都有話個日D牛好靚👍

脂肪分布得好好,夠脂肪,肉質好鮮,入口即溶咁👍👍

美國安格斯牛頸脊,佢肉片薄身,但夠大片。

美國極上牛三角,望落去既紋路都吸引。

呢款口感就介乎上面兩款之間,有口感得黎軟嫩,好鮮牛肉味。

美國安格斯封門柳,係牛橫隔膜肌肉。

贈送既韓國飽魚餃子,個外形好攪笑,好大好長既餃子,好似一隻大蝦咁既樣。個餃子都食到一粒粒細粒既飽魚粒,但味道就普普通通啦。
2020-12-18 110 瀏覽
天氣凍打邊爐最好!最近發掘了屯門這間 #犇道,有我最愛的牛牛邊爐套餐。疫情嘛!無謂出去打邊爐,在家同住的自己人打就比較合適。唔好出去打啦!太危險啦!為己為人都要小心防疫。噢!走遠了。今次我本來選了「美國高級USDA Prime火鍋套餐」,但恰巧無貨,Prime牛小排以牛頸脊代替。四款牛:每款都200g🎄美國Prime極佳級牛小排(恰巧無貨,以牛頸脊代替)🎄美國IBP安格斯🎄美國安格斯封門柳🎄美國特級安格斯牛頸脊再送一包鮑魚餃子套餐會用鍚紙袋pack好,正好我這類買完材料還要去街市補菜的人。其實這個份量已經足夠我地食,有牛做主打,其他成了配襯。正考慮冬至再買一次,與家人打多次牛牛邊爐,因為我家有個牛魔王啊!呀!他們還有網站網購服務送貨的啊!安坐家中就可以有牛食,真好!

四款牛:每款都200g
🎄美國Prime極佳級牛小排(恰巧無貨,以牛頸脊代替)
🎄美國IBP安格斯
🎄美國安格斯封門柳
🎄美國特級安格斯牛頸脊
再送一包鮑魚餃子

牛肉
$336火鍋套餐
題外話/補充資料: 打邊爐材料,有網站網購服務送貨的啊!
2020-12-14
外賣送餐
牛肉
$336火鍋套餐
天氣凍左咁多,最岩就係打邊爐!上星期日特登去左好友推薦既犇道,買左個美國高級USDA Prime火鍋套餐,有齊四款靚牛肉,價錢合理。犇道位於屯門龍門居商場地下,原本係高質慢煮牛排館,最近轉型為門市同網購高級肉品食材店,今次買既美國高級USDA Prime火鍋套餐,有齊美國Prime極佳級牛小排、美國IBP安格斯、美國安格斯封門柳、美國特級安格斯牛頸脊,套餐仲送一袋鮑魚餃子,好抵啊~美國Prime極佳級牛小排油脂含量豐富,口感柔嫩多汁,食落軟嫩中略帶嚼勁,入口即化。美國IBP安格斯牛三角肉質厚實,牛肉味濃郁,完美脂肪比例,肉汁豐富,口感豐厚飽滿,香甜多汁。美國安格斯封門柳即牛橫隔膜肌肉,頗為罕有。油花雖較少,但肉味香濃,入口軟腍,口感鮮嫩爽滑。美國特級安格斯牛頸脊位於牛頸與肩胛之間,運動量比較多,肉味濃郁,大理石油脂花紋分布均勻,脂肪較少,口感細嫩醇香。鮑魚餃子大大隻,皮薄餡多,有鮑魚粒、粉絲等。
天氣凍左咁多,最岩就係打邊爐!
上星期日特登去左好友推薦既犇道,
買左個美國高級USDA Prime火鍋套餐,
有齊四款靚牛肉,價錢合理。

犇道位於屯門龍門居商場地下,
原本係高質慢煮牛排館,
最近轉型為門市同網購高級肉品食材店,
今次買既美國高級USDA Prime火鍋套餐,
有齊美國Prime極佳級牛小排、
美國IBP安格斯、美國安格斯封門柳、
美國特級安格斯牛頸脊,
套餐仲送一袋鮑魚餃子,好抵啊~

美國Prime極佳級牛小排
油脂含量豐富,口感柔嫩多汁,
食落軟嫩中略帶嚼勁,入口即化。

美國IBP安格斯牛三角
肉質厚實,牛肉味濃郁,
完美脂肪比例,肉汁豐富,
口感豐厚飽滿,香甜多汁。

美國安格斯封門柳
即牛橫隔膜肌肉,頗為罕有。
油花雖較少,但肉味香濃,
入口軟腍,口感鮮嫩爽滑。

美國特級安格斯牛頸脊
位於牛頸與肩胛之間,
運動量比較多,肉味濃郁,
大理石油脂花紋分布均勻,
脂肪較少,口感細嫩醇香。

鮑魚餃子大大隻,
皮薄餡多,有鮑魚粒、粉絲等。

2020-12-13