2020-12-09 236 瀏覽
媽媽想打邊爐 又最鍾意食牛咁就諗緊買咩餸打邊爐好呢😆最近見到犇道FB page有打邊爐優惠$388 四款牛 仲要加包餃子 實在太抵了所以去左屯門犇道買🤤我見到佢喺網站網購係會送貨既但由於我番工都近舖頭 我就直接去舖頭買啦😉.四款牛:每款都200g🔸美國Prime極佳級牛小排🔹美國IBP安格斯🔸美國安格斯封門柳🔹美國特級安格斯牛頸脊再送一包鮑魚餃子🥟正正🥳.佢每一款牛都真係好有牛味 有陣羶味聞落去真係好香好正😘只需淥大概十秒就可以食得 唔好淥咁耐因為會太銀 我地食得好滋味😆.我推介牛頸脊牛頸脊係牛隻活動最多的部位 脂肪較少佢羶味普普通通 可能有啲人對呢隻味有啲抗拒咁呢款會無咁羶既😉.媽媽話食完好想再食多次😆黎緊冬天應該可以再買多次番屋企啦😜.我都係查下先知原來封門柳係牛橫隔膜肌肉每隻牛只有一條 較為罕有🤪 肉味較重 油花較少真係好岩我呢啲鍾意肉味濃既人😎.而牛小排係牛胸肋骨部位第6至第8根肋骨之間帶油筋既肉如果帶骨頭既 一般叫「牛仔骨」不帶骨頭既 就被稱為「牛小排」😜 又增知識啦😙.呢4款牛既份量 三個人食我覺得岩岩好買佢呢個套餐再買啲菜買啲丸就夠了😝超級方便 下次再買黎食先😙
媽媽想打邊爐 又最鍾意食牛
每隻牛只有一條 較為罕有🤪 肉味較重 油花較少
真係好岩我呢啲鍾意肉味濃既人😎
而牛小排係牛胸肋骨部位
第6至第8根肋骨之間帶油筋既肉
如果帶骨頭既 一般叫「牛仔骨」
不帶骨頭既 就被稱為「牛小排」😜 又增知識啦😙
呢4款牛既份量 三個人食我覺得岩岩好
買佢呢個套餐再買啲菜買啲丸就夠了😝
超級方便 下次再買黎食先😙
2020-12-09 141 瀏覽
疫情嚴峻,去龍門居老友家打邊爐,我們一齊選食材。我選至愛的美國安格斯封門柳,每隻牛只有一條橫隔膜下一條柳,牛肉味濃,油花較少肉質細嫩,非常美味。超正美國安格斯牛小排,油脂足油味香,牛肉味濃,肉質嫩滑,十分好吃。美國CAB牛頸脊,牛肉味香濃,薄切快熟,脂肪不算多,真不錯👍👍美國安格斯牛三角,牛肉味香濃,肉質很嫩滑 on韓國鮑魚餃子🥟食到有鮑魚粒,粉絲、菜、肉碎,皮薄很滑。總結:優質食材,價格親民,可在網站選購有送貨服務。屯門龍門路43號龍門居商場地下91號舖
疫情嚴峻,去龍門居老友家打邊爐,我們一齊選食材。
我選至愛的
美國安格斯封門柳,
美國安格斯牛小排,
油脂足油味香,牛肉味濃,肉質嫩滑,十分好吃。
美國CAB牛頸脊,
牛肉味香濃,薄切快熟,脂肪不算多,真不錯👍👍
美國安格斯牛三角,牛肉味香濃,肉質很嫩滑 on
韓國鮑魚餃子🥟食到有鮑魚粒,粉絲、菜、肉碎,皮薄很滑。
總結:優質食材,價格親民,可在網站選購有送貨服務。
屯門龍門路43號龍門居商場地下91號舖
  • 美國安格斯封門柳
  • 美國CAB牛頸脊
  • 美國安格斯牛三角
2020-12-08 108 瀏覽
< 🐮 犇道 > 📍屯門天氣越嚟越涼 最啱就係打邊爐🍲 上網見到呢個🇺🇸美國高級USDA Prime火鍋套餐都係$336❣️就有四款牛同餃子 好抵食😛😛 仲要送到黎屋企 想食上網落order就得 好方便👍🏻👍🏻🥩美國CAB牛三角 200g牛三角係由牛第一根到第六根肋骨剔出的三角形部位 所以叫三角肉🤣 油脂豐富 有咬口 好香牛味 肉質嫩滑 好好味😋🥩美國安格斯封門柳 200g封門柳係牛嘅橫隔膜肌肉 每隻牛只有一條 好罕有😆😆 佢嘅牛肉味好重 油花較少 食落充滿牛味👍🏻👍🏻🥩美國CAB牛頸脊 200g牛頸脊係牛隻活動最多嘅部位 脂肪比較少😆😆 佢肉質好嫩滑😛😛 冇乜脂肪 切到薄身淥一淥就食得🤣韓國鮑魚餃子🥟呢個套餐仲有一包韓國鮑魚餃子🥟 入面有成十幾舊 啲餃子好大舊 餡料都幾多😆😆 食到好飽❣️❣️
< 🐮 犇道 > 📍屯門
🥩美國CAB牛三角 200g
🥩美國安格斯封門柳 200g
🥩美國CAB牛頸脊 200g
韓國鮑魚餃子🥟
外賣送餐
2020-12-07 95 瀏覽
#屯門 我曾經戒牛肉🐄, 半年後經醫生勸阻要食番, 從此每每打邊爐如果唔食牛肉, 就總好似少咁啲嘢, 唔滿足! 🤣😂🤣😂.早前經朋友介紹, 屯門有間專賣高級肉食的食材店😎, 火鍋套餐價格公道, 一於走去試試! .火鍋狂熱套餐 $320 有4款不同部位🥩牛肉各200G, 有牛小排、封門柳、牛三角、牛頸脊等! 當然亦可以按自己喜好選拼😌, 我就要咗2碟牛頸脊而無要牛小排! 除此之外, 仲送咗包韓國飽魚餃子🥟! 正’s! .200G 一碟份量其實都幾多, 🥩牛肉唔係雪到死實, 又唔會切得薄到透光, 厚薄我覺得剛剛好, 亦食得到濃濃肉味, 肉質嫩滑, 油脂分佈平均好甘香, 但唔肥膩! .🥟餃子比平常的韓國餃子大粒, 餡料亦非常豐富, 有一粒粒飽魚粒 (一定係, 除非唔係😌) 有咬口, 皮薄, 口感都幾豐富! .🚊地點都唔算難搵, 輕鐵龍門站行過對面, 我由沙田去30分鐘已經到! .

2020-12-06 64 瀏覽
屯門區龍門居的龍門居商場地下有一間外賣店值得一讚,我一向知道屯門有好多不同臥虎藏龍的美食,而這間犇道小店專賣各種優質食材專門店!我們買了其中呢個大讚好,是 「日本鹿兒島薩摩和牛西冷」啊!無可否認其和牛肉排,其雪花分布最靚,煮出來食出真係其他牛難比上,牛味十足!肉質細緻嫩滑,油脂分佈均勻,質素極高呀!還有其他不同美食,簡單煮又得,打邊爐又得,享受美食更容易了!犇道屯門龍門路43號龍門居商場地下91號舖

我們買了其中呢個大讚好,是 「日本鹿兒島薩摩和牛西冷」啊!

犇道
屯門龍門路43號龍門居商場地下91號舖
2020-12-04 132 瀏覽
入左 #犇道 啲牛返家,剛好呢幾日凍,簡單煎煎又一餐👻 有澳洲和牛、牛三角仲有肉味濃既封門柳🥰🥰話說最近好似鐘意左食封門柳🧏🏻‍♀️😂 火鍋都好香煎既應該更濃郁‼️諗起都想食依架😜 住屯門既朋友你地就好 我都想樓下有間犇道隨時買肉返歸煮~ 佢地仲有套餐買走😽😽😽堂食又點外賣又點 啲肉都係咁正正既今晚煎左塊肉眼食,食開5成熟既我今晚唔小心全熟左😤不過仍然多汁我連啲膏同筋都食埋😂😂😂太香又唔覺得肥膩🤩

• 慢燒極上牛排丼
  • 慢煮美國極級嫩肩牛排
2020-12-02 116 瀏覽
近日見到朋友分享靚食材,今日入屯門探朋友,原來有好多選擇。牛扒選擇多,我揀了澳洲M5 和牛肉眼扒澳洲sher 農場純種和牛,油花靚,油脂分布平均,邊位有油脂,直接用本身油脂開鑊,每邊煎1分鐘已足夠,5成熟,肉味濃,油香四溢,非常嫩滑。蜜汁叉燒密封包裝,直接用氣炸20分鐘即成,有焦邊,肉質非常嫩滑,肉汁豐富,加隻太多蛋,黯然銷魂飯一流。川式麻辣手撕雞日本博多1% 雞肉,罕有又嫩滑,辣中帶甜,好好送飯,室溫解凍後可即食。日本梳乎厘蛋卷鬆軟蛋糕,包著幼滑忌廉,香甜而不膩,解凍可即食。食物多元化,職員有耐性,下次再嚟!
近日見到朋友分享靚食材,今日入屯門探朋友,原來有好多選擇。

牛扒選擇多,我揀了澳洲M5 和牛肉眼扒

蜜汁叉燒

川式麻辣手撕雞

日本梳乎厘蛋卷
鬆軟蛋糕,包著幼滑忌廉,香甜而不膩,解凍可即食。

食物多元化,職員有耐性,下次再嚟!
2020-11-29
8 分鐘 (堂食)
2020-11-29 147 瀏覽
今日入屯門朋友家打邊爐,決定買料加餸,朋友介紹這家肉品不錯,原本是高質素的慢煮牛排館,最近開始轉型為門市同網購高級肉品食材店,網購 $499 已免運費,今次即場去揀心水。美國高級USDA Prime火鍋套餐 $336美國安格斯封門柳每隻牛只有一條橫隔膜肌肉,比較罕有,切得厚身,牛肉味濃,肉質細嫩濃味。美國CAB牛小排大理石油脂豐富,牛肉味濃,肉質嫩滑彈牙。CAB牛頸脊牛肉味濃,切得薄身,脂肪比例少,爽口彈牙。餃子都好食喎,足饀又有粉絲,好有韓味。場內還有多款靚牛扒,食品,不少適合氣炸,下次要網購多幾款

美國高級USDA Prime火鍋套餐 $336

美國安格斯封門柳

美國CAB牛小排
大理石油脂豐富,牛肉味濃,肉質嫩滑彈牙。

CAB牛頸脊
牛肉味濃,切得薄身,脂肪比例少,爽口彈牙。

餃子都好食喎,足饀又有粉絲,好有韓味。

場內還有多款靚牛扒,食品,不少適合氣炸,下次要網購多幾款

2020-11-29
10 分鐘 (堂食)
// Tomahawk Steak to Savor at Home 🍖 //.Struggling with what to prepare for this year’s Christmas dinner?🎄 Don’t worry cuz I got you covered with an impeccable feast idea for your family to savor in satisfaction!🍽.▪️Chef Ben’s Slow-Cook Steak Feast (4-5 Pax) 犇道慢煮牛排盛宴套餐 - 升級版 (4-5人)▪️Nothing’s more pleasurable than delighting in a scrumptious and sumptuous feast with jazz music at home!🏡By ordering the feast set, preparing this delectable meal has never been that easy before. The set comes with...𝟏
▪️Chef Ben’s Slow-Cook Steak Feast (4-5 Pax) 犇道慢煮牛排盛宴套餐 - 升級版 (4-5人)▪️[HK$598]
𝟏.) 𝐔𝐒 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐡𝐚𝐰𝐤 (𝟏.𝟓-𝟏.𝟕𝐤𝐠) (𝐒𝐥𝐨𝐰-𝐂𝐨𝐨𝐤 𝐈𝐧𝐜𝐥𝐮𝐝𝐞𝐝) +$𝟗𝟖
𝟐.) 𝐀𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐌𝟓 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 (𝟐𝟎𝟎𝐠)
𝟑.) 𝐂𝐚𝐦𝐚𝐜𝐡𝐚𝐜𝐚 𝐌𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐬 𝐢𝐧 𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 (𝟐𝟓𝟎𝐠)
𝟒.) 𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐁𝐞𝐧’𝐬 𝐋𝐚𝐛𝐞𝐥 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐁𝐨𝐞𝐮𝐟 𝐁𝐨𝐮𝐫𝐠𝐮𝐢𝐠𝐧𝐨𝐧 (𝟓𝟓𝟎𝐠) (𝟑 𝐩𝐚𝐱)
𝟓.) 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐌𝐮𝐬𝐭𝐚𝐫𝐝 𝐒𝐡𝐫𝐞𝐝𝐝𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧
The Angus tomahawk steak was undoubtedly tender and mouthwatering as the slow-cook process had sealed the juices perfectly!🍖🔥
Other than that tomahawk, the M5 wagyu ribeye was also succulently flavorful while the wagyu boeuf bourguignon was stunningly slow-braised in red wine.🥩👌🏻
Overall, it was certainly a fulfilling feast to savor; couldn’t have done it easier without the help of Chef Ben slow-cooking the tomahawk for us!🤘🏻
  • US Prime Angus Tomahawk (1.5-1.7kg) (Slow-Cook Included)
  • 美國Prime巨形斧頭扒 約1.5-1.7kg (包慢煮服務)
  • Australian M5 Wagyu Ribeye Steak (200g)
  • 澳洲M5和牛肉眼扒 約200g
  • Camachaca Mussels in White Wine Sauce (250g)
  • 白酒味智利藍青口 約250g
  • Chef Ben’s Label Wagyu Boeuf Bourguignon (550g) (3 pax)
  • ChefBen自家出品《法式紅酒燉澳洲和牛》約550g (3人份)
  • French Honey Mustard Shredded Chicken
  • 蜜糖芥未博多手撕雞
  • Chef Ben’s Slow-Cook Steak Feast (4-5 Pax)
  • 犇道慢煮牛排盛宴套餐 - 升級版 (4-5人)
估唔到醃咗嘅豬仔骨,同未醃嘅豬仔骨,差唔多價錢😂未醃仲要花時間醃,醃咗就解凍即食就得😋🍗西班牙燒烤風味豬仔骨 $56⭐️解凍後用錫紙包住以焗爐200度每面焗5分鐘🙆🏼‍♀️一打開錫紙,啲醬汁流哂出嚟😙食落超超入味,又夠軟腍,豬仔骨都幾大份👍🏻如果屋企想食西餐又唔知煮咩好,呢個豬仔骨就啱哂啦,焗嘅同時煮埋個意粉,快靚正🤭🍗荷蘭香辣味豬斧頭扒 $76⭐️平地鑊煎每面8-10分鐘💁🏼‍♀️超厚嘅斧頭扒!切開嘅時候,肉汁流哂出嚟😆超級juicy,食落一啲都唔韌!帶點爽口感覺🤓🥩美國Prime 肉眼扒400g $168輕輕煎一煎佢就搞掂,好巧廚師手藝咖!切開時肉汁慢慢流出嚟🤗脂肪比例可接受,食落帶點嚼

🍗西班牙燒烤風味豬仔骨 $56
⭐️解凍後用錫紙包住以焗爐200度每面焗5分鐘

🍗荷蘭香辣味豬斧頭扒 $76
⭐️平地鑊煎每面8-10分鐘

🥩美國Prime 肉眼扒400g $168
外賣自取
去開屯門,就順便去出名賣靚肉嘅犇道買嘢。今次買咗澳洲Sher M5和牛肉眼扒、日本飛驒和牛漢堡、Vion荷蘭香辣味豬斧頭扒同店主強烈推介我試嘅日本梳乎厘蛋卷。澳洲Sher M5和牛肉眼扒👉🏻脂肪分布平均,而且肉味香濃🤤日本飛驒和牛漢堡👉🏻呢款係日本製造,更加有信心保證。本身油脂好豐富,煎嘅時候自己會滲出油,食落非常Juicy而且調味啱啱好😋Vion荷蘭香辣味豬斧頭扒👉🏻店主教我可以慢煮之後再煎香佢,可惜我🈚️慢煮棒,所以將每邊煎七至8分鐘就可以啦。食落唔會好辣,反而香料味重,好香好好味~而且估唔到肉質好軟,一啲都唔會鞋👍🏼日本梳乎厘蛋卷👉🏻唔怪得知店主主要強烈推介。解凍左之後梳乎厘蛋捲外層真係好鬆軟,而且中間原味忌廉都好香奶味😋如果唔解凍就咁食就好似食緊雪糕蛋糕咁🍦
去開屯門,就順便去出名賣靚肉嘅犇道買嘢。

澳洲Sher M5和牛肉眼扒  (200g)
澳洲Sher M5和牛肉眼扒 (200g)

和牛漢堡
日本飛驒和牛漢堡

2020-11-16
外賣自取
澳洲Sher M5和牛肉眼扒  (200g)
澳洲Sher M5和牛肉眼扒 (200g)
和牛漢堡
日本飛驒和牛漢堡
2020-11-16 312 瀏覽
-男朋友喜歡吃牛🤪於是一發現這家店,我們就專門來試試😎犇道原本是慢煮牛排館,最近轉型為網購高級肉品店🤤超級方便,留在家中Chill~~我們去到門市看看,再網購送貨😎♥《重量級帶骨肉眼牛扒》第一眼,好厚好厚好厚🤣又大又厚,兩個人吃不完xd肉汁豐富,而且質地鮮嫩😋很多肥膏!肉眼就是令人滿足😛不小心煮了八成熟,還是不錯!!♥《日本飛驒和牛漢堡》按下去很Q軟😍買了兩塊,但吃不完lol不過我一定會回購這個😘好味又不會過飽,當零食~
男朋友喜歡吃牛🤪
於是一發現這家店,
我們就專門來試試😎
犇道原本是慢煮牛排館,
最近轉型為網購高級肉品店🤤
超級方便,留在家中Chill~~
我們去到門市看看,再網購送貨😎

《重量級帶骨肉眼牛扒》
第一眼,好厚好厚好厚🤣
又大又厚,兩個人吃不完xd
肉汁豐富,而且質地鮮嫩😋
很多肥膏!肉眼就是令人滿足😛
不小心煮了八成熟,還是不錯!!

《日本飛驒和牛漢堡》
按下去很Q軟😍
買了兩塊,但吃不完lol
不過我一定會回購這個😘
好味又不會過飽,當零食~
外賣送餐
  • 日本飛驒和牛漢堡
以前經常踏足龍門居,長大後很少到這裡。今次為了「食」而再次到訪,這次是找犇道!店鋪門口貼上一幅幅宣傳海報,看到不同食物優惠牌,看到也有火鍋套餐,材料是美國安格斯封門柳、牛頸脊、牛三角及PRIME極佳級牛小排等等;或者有丼飯餐單,如果我住所近這裡就好了,丼飯是我的至愛,一星期吃一天已經感到好幸福了!犇道已經轉型為門市和網購高級肉品食材店,網上可以清晰看到不同食材的價錢;門市凍櫃更展現不同食物,以及細心地貼上煮食方法及時間!這晚想為家人煮得豐盛些,所以選擇了澳洲M5和牛肉眼扒$158,美國Flat Iron 平鐵牛扒$88 ,另外更選擇西班牙無激素自然有皮豬腩條$53。另外,更見到店內有果味汽水(蘋果、蜜瓜及葡萄,每款$19 一枝),便決定一次過試均三隻口味。店主更教我兩款牛扒用甚麼調味、煮法及時間,未煎過牛扒都不怕!美國Flat Iron 平鐵牛扒$88 這塊肉質偏厚,對於食肉獸來說真是心心眼,而整塊板幾乎都是肉,很結實,建議大家煮至3成熟至5成熟最好!先將牛扒取出來解凍(煮食前十五分鐘把牛扒從雪櫃中取出,於室溫下解凍),凍鑊落油並等待熱鑊,放牛扒要是大火,此時再灑上胡椒、鹽、香草及牛油

美國Flat Iron 平鐵牛扒$88

先將牛扒取出來解凍(煮食前十五分鐘把牛扒從雪櫃中取出,於室溫下解凍),凍鑊落油並等待熱鑊,放牛扒要是大火,此時再灑上胡椒、鹽、香草及牛油生煎,每邊約煎兩分鐘。上枱後靜止5分鐘,然後再切成薄片。

2分鐘後就是介乎5成熟狀態,外邊帶點焦邊,軟腍帶點韌性。而且加入牛油,肉香更加濃郁,少少調味已經足夠,不用太多,太多就搶了牛肉香味!

另外,我再利用原鍋煮了少許自家調製牛肉醬汁(市面上嘅牛肉醬汁,加少許水稀釋),讓牛肉帶點濕潤,讓家人可以牛肉撈飯,哈哈!

澳洲M5和牛肉眼扒$158

這塊較為薄,肉與油脂比例不錯,鍾意較香口或油香較多,可以自己再選擇!而我就選擇較少油脂的。

先將牛扒取出來解凍(煮食前十五分鐘把牛扒從雪櫃中取出,於室溫下解凍),凍鑊落普通生油並等待熱鑊,放牛扒要是大火,每邊煎兩分鐘,最後加入香草及牛油調味就可以了!最後我更加入少許粗鹽及黑胡椒調味,味道更惹味!

這塊煎得較為熟,迎合家人習慣,即使差不多全熟,仍然油香豐富,肉感軟腍又幼嫩,外邊焦香,我再原鍋煮了少許牛肉醬汁,用來撈飯真是不錯!

其實這塊肉眼扒花紋很美,肉與油脂比例較佳,有入口即溶效果,加上油香濃厚,這碟是最快被家人清光!覺得大家一定要試呀!

西班牙無激素自然有皮豬腩條$53

那時候看到這件貨品可以氣炸鍋製作,而且店員就只需要解凍後用鹽、五香粉和糖來醃半小時,便可放入氣炸鍋,便買來試試!

解凍後醃製,並在皮上用針或叉刺洞,不過我沒有針,叉又沒有特別尖,所以較難在皮上打洞,如果大家有心製作,要買齊用具呀!

放入氣炸鍋,將皮向上,如果皮向下會壓著皮的話,豬皮就不脆了。先用200度15分鐘,然後再反轉200度5分鐘。但可能我爐火力較高,這個溫度令肉有點過熟,大家第一轉氣炸時,可以先試10分鐘,看其熟度,再考慮何時反轉再焗,每2分鐘查看是最好的。

猜不到那麼少的調味,豬腩條味道也很足夠,不會太咸,在家也吃到豬腩條也很好!而且肥瘦適中,包裝又是透明膠套,大家想要怎樣的肥瘦度豬腩條也可自行選擇!

果汁味汽水 $ 19

然後我更買了這三款果汁味汽水(葡萄味、蘋果及蜜瓜味),果汁濃郁而且很真,哈哈,比起外邊買的假果汁味,超班啦!吃以上的肉類再配汽水,很解渴!

~~~~~~~~~~~~~~~~~

整體來說,店內貨品款式和種類很多,同款食物種類也有不同調味,有些亦已經醃製完成,回家煮熟或加熱就可以了!

店員更會給予煮食貼士或教你怎樣煮,新手煎牛扒都沒有問題啦!而且有些可以放入氣炸鍋,又會教你怎樣做,很好呢!如果真的不懂煮,店鋪更有代客慢煮服務,大家回家後再簡單煎香就ok了!

見到店內更有調味產品和飲品,貨品一應俱全!大家可以到網上購買

大家可以到店內查詢!

犇道

地址: 屯門龍門路43號龍門居商場地下91號舖

電話: 56446590
2020-11-14 135 瀏覽
犇道除咗有銷售熟食之外原來仲有一個網店㗎 今次經過我就去咗買 大阪燒 蜜汁豬仔骨 美國flat iron 平鐵牛扒 同埋牛小排 仲配埋佢自家製嘅牛肉汁 返屋企煮餐好食的 個豬仔骨好好味 就入味 最重要係好方便 已經係半製成品 淨係需要放落氣炸鍋製作🤣🤣 個牛排就太熟了一點點🤣🤣 但賣相還可以吧🤪 大阪燒呢其實加熱就已經食得都好方便 不過個人覺得冧身咗少少 應該係粉漿太多 牛小排 打邊爐一流 再配埋自家製嘅牛肉燒汁 不錯 而家網店仲有送貨服務一站式送到屋
犇道除咗有銷售熟食之外
1K
2020-11-13 172 瀏覽
之前去屯門探朋友🤗,跟過見到專賣凍肉的🥩,難得去到,唔買返啲點對得住自己😎,後來先知有得網購 🤣😂🐄日本飛驒和牛漢堡 $72/2件 ~ 經過14個月以上肥育的黑毛和牛🤤, 肉質幼滑細膩, 入口即溶, 外層煎至香脆, 口感豐富! 🐄牛三角片 $88/200g ~ 坊間好少見的🤔! 店員表示由牛肋骨剔出的三角形部位, 一隻牛得2塊, 好罕有的😯! 本身係火鍋片, 我用嚟炒蒜片😁, 肉味香濃, 油脂滿滿, 肉質軟滑! 🐖西班牙蜜糖芥末豬仔骨 $56 ~ 共有3條骨, 比起平時買的豬仔骨厚肉, 超厚肉! 肉質非常嫩滑, 超讚! 🐄牛王, 秘製燒牛肉汁 $38 ~ 店主推介, 我用嚟點牛肉食, 味道幾香, 唔會太咸, 下次試下炒牛肉! 🍫🍰Goya 朱古力蛋糕 $53 ~ 濃濃的朱古力味, 口感似 New York Cheese Cake, 入口軟滑, 我好喜歡!

• 西班牙蜜糖芥末豬仔骨