2016-02-12
歡送同事退休,去到王家沙客房,放咗兩張枱,房間以麻雀做裝飾,幾特別!不過放咗兩張枱都幾迫!因為唔係我點菜,無菜單!我只靠我影低嘅相,估番啲菜出來!冰鎮仿鮑魚:仿鮑味道較假,好像食橡膠,反而墊底嘅芽菜好好味!蒜泥白肉卷:白辣,豬肉卷唔嚡好味!三絲粉皮:麻醬撈彈牙粉皮,三絲增加爽脆口感!好味!醉嘉美雞:王家沙賣點,雞唔肥,好味!香糟豬手:豬手我一般,鹵得入味,豬手皮較硬!鎮江肴肉:肴肉實心彈牙,點醋好味!清炒河蝦仁:蝦仁爽口,但無乜味,味道清爽,但味道好淡!糖醋骨:炆得入味,骨肉分離!玻璃獻酸甜好味! 松子桂魚:醬汁酸酸地開胃,魚肉嫩口!好味! 炸子雞:皮唔夠脆,不過雞肉幾嫩,點埋甜豉油好味! 上湯蒜子浸菠菜:上湯幾清甜,菠菜淋身唔嚡口!好味! 小籠包:小籠包湯汁多,皮煙韌!好好味 生煎包:包底煎得香脆!肉汁多! 擔擔麵:湯汁微辣,花生好糊,麵唔彈牙,味道正常! 蔥油撈麵:蔥油唔香,麵唔彈牙!一般! 雪茶毛豆百頁:幾特別,毛豆香,雪菜爽口!百頁唔識欣賞! 炒飯:味道正常,炒得乾身,年榚:年榚煙韌,醬汁濃味但太糊! 棗泥榚:榚身煙韌,棗味特別! 豆沙鍋餅:焗得香脆,豆沙甜糯!店員有禮,上菜收
因為唔係我點菜,無菜單!我只靠我影低嘅相,估番啲菜出來! 冰鎮仿鮑魚:仿鮑味道較假,好像食橡膠,反而墊底嘅芽菜好好味! 蒜泥白肉卷:白辣,豬肉卷唔嚡好味! 三絲粉皮:麻醬撈彈牙粉皮,三絲增加爽脆口感!好味! 醉嘉美雞:王家沙賣點,雞唔肥,好味! 香糟豬手:豬手我一般,鹵得入味,豬手皮較硬! 鎮江肴肉:肴肉實心彈牙,點醋好味! 清炒河蝦仁:蝦仁爽口,但無乜味,味道清爽,但味道好淡! 糖醋骨:炆得入味,骨肉分離!玻璃獻酸甜好味! 松子桂魚:醬汁酸酸地開胃,魚肉嫩口!好味! 炸子雞:皮唔夠脆,不過雞肉幾嫩,點埋甜豉油好味! 上湯蒜子浸菠菜:上湯幾清甜,菠菜淋身唔嚡口!好味! 小籠包:小籠包湯汁多,皮煙韌!好好味 生煎包:包底煎得香脆!肉汁多! 擔擔麵:湯汁微辣,花生好糊,麵唔彈牙,味道正常! 蔥油撈麵:蔥油唔香,麵唔彈牙!一般! 雪茶毛豆百頁:幾特別,毛豆香,雪菜爽口!百頁唔識欣賞! 炒飯:味道正常,炒得乾身, 年榚:年榚煙韌,醬汁濃味但太糊! 棗泥榚:榚身煙韌,棗味特別! 豆沙鍋餅:焗得香脆,豆沙甜糯!
店員有禮,上菜收碟爽手!廁所太遠唔方便!
熱熱鬧鬧食完一餐退休宴!