2005-10-18
琴晚同左兩個朋友出去食飯, 本來係想去黃色門食, 但係已經無晒位, 咁咪試下佢地依間囉! 一入到去, 個格局比較似高級餐廳, 但都幾舒服, 我地叫左半隻京酥鴨, 鵝肝炒菜, 五味骨, 留家炒飯。D送黎O既時間唔會太急, 亦唔會太慢, 首先黎左五味骨, 有D似咕嚕肉同金沙骨結合, 但就無骨, 酸酸地辣辣地, D肉都炆得好林, 幾好味, 跟住黎左京酥鴨, 隻鴨可以話係幾首菜之中最好, 隻鴨D皮仲脆脆地, 有D汁, D肉亦都煮得好林, 骨都起埋, 底下有D栗子同蓮子, 白菜仔伴碟, 依隻鴨可以俾九十分, 鵝肝炒菜反而無普通果D炒菜咁好味, 花考左D, 個炒飯o既炒功幾好, 但D料同出面酒樓炒飯差唔多。睇過之前食評D人都知佢得兩種甜品, 個糖水幾清甜, 食完飯飯都唔會覺得太飽, 但個糕就唔係太好味, 唔食無損失。要讚o既係佢地服務幾好, 而家都無遇到之前果位網友被安排坐街邊o既情況, 自動自覺"針"茶, 落單一叫即到, 唔錯。三個人最後埋單六百幾, 價錢合理, 不過最好八點半先去, 可以坐耐D慢慢傾下計, 唔洗趕頭趕命。總括黎講,我俾佢地八十五分,可以一試!