2017-08-16
今次去到中環SOHO區食炸魚薯條為主嘅專門店,入到去有啲吧枱、又有矮櫈坐,位於斜路上面,門面以黑色為主,比較外國Feel嘅裝修,門口附近有一部懷舊嘅大遊戲機,裏面真係有好多年前好出名嘅食鬼遊戲等等,好懷舊啊。首先,當然唔少得我哋梗係要叫呢度有名嘅「招牌炸魚薯條」,見到賣相非常吸引,炸魚揸到脆卜卜,而且好大塊,咬落去好鬆軟嘅魚肉,薯條好粗身好大條,再配埋有八款選擇嘅自選沙律醬,味道更滋味。「羊肉漢堡配洋蔥圈」,漢堡包好的骰,再配以兩個洋蔥圈炸到香噴噴脆卜卜,賣相更為吸引。羊肉漢堡咬落去,羊肉嘅肉汁唧晒出嚟,再配以芝士、蔬菜等等嘅配料一齊食,更為有口感。小食方面我哋叫咗「蒜香炸蝦籃」,炸蝦一共有五條,配以¼個檸檬,將啲檸檬汁唧落去更開胃。除此之外,炸蝦表面有蜜糖醬,食落去除咗外皮香脆之外,蝦半身都好新鮮,食落口好彈牙,好有口感,必食之選。飲品方面,當然離不開我最鍾意嘅「新鮮檸檬汁」,入面真係有幾片檸檬,飲落去酸酸甜甜,最適合夏日炎炎嘅天氣,飲落去即刻成個人好爽好舒暢。總括而言,食物揸得好香脆可口,而且味道不錯,會推介身邊朋友去試吓。