2014-12-19
其實一間連鎖餐廳,品控真係最基本,食茶餐廳要等入門口其實都冇乜所謂,叫左要等其實都冇乜問題,貴都係小事,零服務我都接受到。一切都係講值唔值得,如果好食既話,以上一切都足以抵消。其實係藍灣冇乜野食,食物,服務,速度,價錢從來都不可兼得,我做過餐飲業,我明白既。但係要我係門口滿心期待等二十分鐘,等上菜二十分鐘,比四十三蚊出黎,仲要忍d樓面有事就走左去,我值得食一個叫正常既餐掛?四十三蚊一個辣辣地剁椒牛肉炒麵,係,你有炸底,你個汁係有青椒紅椒,但完全冇辣味,剁椒係青紅椒?不如換左個r&d部門或者marketing 啦,或者請定幾個律師打商品說明條例都得既。貨不對辦都係小事,話廚房個個都係文盲唔識呢d野當過到骨,個茨汁先係過分:點解會有舊啫哩呢?凍水開生粉是常識吧?一個on lunch list既午餐,慢、貴、冇服務得黎仲要咁既質素,叫人點接受?呢個性價比我完全唔會接受,零分冇下次強烈負評。如果餐廳負責人或營運部門見到,我強烈建議你請個qc,忙都唔係咁做生意。一間餐廳,多客先見真章,唔係人愈多愈做臭個名