2024-08-03
我係一個好鍾意食叉燒飯嘅上班族。有一次晏晝放飯時間,啱啱好喺旺角創興廣場行街搵嘢食,發現呢間【盈館】廣式酒樓茶樓有得賣叉燒飯,而且個名仲係【食神叉燒飯】,睇落應該係致敬周星馳食神入面嘅叉燒飯。為咗睇吓佢哋有啲咩花臣,就抱住期待嘅心情入去試一試喇。佢哋嘅【食神叉燒飯】大大碗只係 $48,睇落真係好抵食!【食神叉燒飯】睇落料俾得好足,跟住叉燒真係好好食,非常送飯,成碗飯就係好香,好順口。我呢度仲叫咗【避風塘脆茄】,好爽脆香甜,茄子爽口,仲帶有少少蒜香味,送飯都一流。【豉蒜虎皮尖椒】都非常送飯,尖椒爽口清甜,食落好清爽,仲有蒜味做點綴,送飯食簡直就係極品。之後加叫咗【雪花墨西哥叉燒餐包】嚟個叉燒雙重奏,呢個餐包嘅叉燒一點都唔遜色於叉燒飯嘅叉燒,配埋墨西哥餐包食都別有一番風味!【盈館】俾我體驗咗一餐叉燒盛宴,好好食,下次一定仲會再嚟!!! 評分:味道 : 🌟🌟🌟🌟🌟5環境:🌟🌟🌟🌟🌟5服務:🌟🌟🌟🌟4衛生:🌟🌟🌟🌟🌟5抵食:🌟🌟🌟🌟4整體評分: 【笑】
佢哋嘅【食神叉燒飯】大大碗只係 $48,睇落真係好抵食!
西哥餐包食都別有一番風味!
評分:
味道 : 🌟🌟🌟🌟🌟5