2008-03-31 14 瀏覽
上星期去食DINNER BUFFET其實都幾抵食,雖然環境係比較細,但食物REFILL得幾快,同埋有轉款,未至於其他人講得咁差,可能大家口味唔同啦~有生蠔,炒蟹(個味好正),炒蜆,個SO皮盒真係值得一試(好鬆好脆),蒸三文魚一打開蓋已經忍唔住啦,燒味啖啖都係肉,個碗仔次就OK啦(但個味同街邊個D好似),咖哩味道幾岩香港人口味唔會太重!甜品方面有自製夾餅真係好香味,個CHEESE CAKE味道好濃,仲個個自己焗既CHOCOLATE PUDDING好小自助餐會有依樣,中間D朱古力真係流出黎嫁,正!生果就幾甜,但好似放得耐左小小!其實其餘兩間MARCO POLO我都去過,HONG KONG就貴但D野唔好食!SPICY MARKET整體都OK,但其實都唔係好多野食,只係佢張BUFFET台比較長,所以感覺比COFFEE MILL多好多野食!但細心D去數一數食物其實大家都差唔多!反而我個人覺得COFFEE MILL仲多D,因為SPICY MARKET淨係咖喱都有3,4樣,但味道沒有甚麼大分別,只係材料唔同雞,牛,豬,菜咖哩!但SPICY MARKET雪糕味道就多一點到服務方面:員工都很快手,很有禮
但SPICY MARKET雪糕味道就多一點
到服務方面:員工都很快手,很有禮貌,有一位女經理仲好親切添笑容好好,其他女同事都好好笑容好有禮貌,但唔多見有男同事囉,見到D女仔好勁搬好多大碟呀!!!但有一兩位同事就係咁傾計囉,唔理客人!
整體我比COFFEE MILL既平分都幾好!咁既價錢都好值嫁啦!要好既就貴囉,3,4百蚊,但未必一定好食~
2008-03-30 21 瀏覽
o係書見到呢間酒店做緊芒果甜品buffet, 價錢都係$128, 以前成日都想食, 不過要預早好多book位. 前幾日見到即管打去問full booking左未啦, 又有位喎.呢間coffee shop我以前都黎過食宵夜buffet, 佢位唔多, 所以就算要排隊拎野食都唔使等太耐.講番個buffet, 有咸點, 沙律, 甜點及自助餐茶. 咸點有雞翼, 腸, 咖哩角, 三文魚夾餐包o個一類小食, 只得甜品全部made from mango既....有少少失望, 因為原本以為佢會好似日航個士多啤梨buffet咁, 連d咸點都係由士多啤梨整成. 點知唔係, 就連雪糕都係得豆腐同紅豆味, 我d朋友開頭見個雪糕櫃寫住Dreyer's....但係呢個品牌冇出豆腐味架喎, 我覺得佢應該好似倚窗閣消夜buffet個雪糕櫃咁搵d封條封左個牌子...唔好誤導客人丫嘛.甜品方面就抵讚, 因為真係幾好味, 我未試過食buffet有自助夾餅, 自己整就自己加料. 生果方面, 幾種生果都好食, d西瓜仲起沙tim.自助餐茶: 我只係勁飲凍綠茶, 佢仲有咖啡, 熱檸茶等等匯豐咭85折, 所以加埋一都係$120, 以

生果方面, 幾種生果都好食, d西瓜仲起沙tim.

自助餐茶: 我只係勁飲凍綠茶, 佢仲有咖啡, 熱檸茶等等

匯豐咭85折, 所以加埋一都係$120, 以tea buffet黎講都幾抵食既.

2008-02-08 1 瀏覽
媽咪不想煮飯,一家人決定大除夕吃buffet團年。 Coffee Mill氣氛比較casual,有不少應節裝飾;由於喊評太多,對食物不存期望的我覺得今餐都還可以: 冷盤-有煙三文魚、蘋果蜜桃沙律、蟹柳蟹籽沙律、蜜桃雞肉沙律、吞拿魚沙律、蕃茄芝士片、沙律撻、凍肉拼盤、自肋凱撒沙律等。試了大部分,覺得味道都算OK。 湯-西式是扁豆湯,很杰很糊頗難吃;中湯沒試,因為每位客人都送一客花膠杞子雞腳老火湯,這款就不錯。同場還有多款麵包伴湯,要留肚沒試了。 海鮮類-是整餐的賣點,有大大隻的生蠔、瀨尿蝦、大蝦、翡翠螺、藍貝、青口等,全部新鮮度只是一般,所以吃了一輪就停了。 日式類-有幾款刺身、壽司與冷麵,我只攻三文魚與吞拿魚刺身,其實水準只一般。 中式熱葷-有釀蟹蓋、油雞燒鵝、蒸海斑、豉椒炒蜆、腊味糯米飯、椒鹽瀨尿蝦、炒蟹、金菇炒野菌、時蔬及牛仔骨,後幾款味道不錯,尤其是牛仔骨,細妹吞了10件以上。 西式熱盤-有忌廉汁煮藍貝、海鮮酥皮盒、燒三文魚、豬柳、牛扒、紅酒煮雞、三文魚白汁意粉、時蔬等。除了紅酒煮雞非常難吃,豬柳及牛扒一看而知不好吃,其他居然都不錯。 甜品-幾款切餅除了純芝士餅OK,其他都低於水
媽咪不想煮飯,一家人決定大除夕吃buffet團年。

日式類-有幾款刺身壽司與冷麵,我只攻三文魚與吞拿魚刺身,其實水準只一般。

甜品-幾款切餅除了純芝士餅OK,其他都低於水平;鮮果custard撻就很好,米糠布甸也不錯,還有瑞士卷、豆腐花、mousse杯、芒果布甸等,都是一般。

雪糕-居然有movenpick,十分出奇!可惜只得芝麻與杏仁咖啡味,芝麻味又不夠日前新大壽令人回味,我只有狂攻香濃的杏仁咖啡味。

有折埋單$730,說貴不貴,媽咪覺得好滿足;而我,還是想重申我不喜歡吃buffet,下年唔好啦...
2007-12-02 13 瀏覽
經過godiva chocolixir熱身後,週末重頭戲"朱古力狂熱"開始,本想訂朗廷的godiva tea buffet,只可惜12月已經全滿,退而求其次到這裡一試。試過其餘兩間marco polo的餐廳,這間位處地庫的coffee mill是三間中最細的,檯椅擺放也最沒空間,以食tea環境來說還可以啦。沙律只是簡單的生菜、芝士和兩款預製的通粉沙律,沒大興趣;自製冰冰也只是小朋友玩意,小試一點椰果便算。中式熱盤有像公仔點心的叉燒包、珍珠雞、牛肉燒賣、菜乾豬肉粥、炒腸粉、炒飯和銀針粉,除了炒腸粉外,其他都沒試過,炒腸粉味道還可,質感頗為軟滑也炒得頗夠味,這款是ok的;西式熱盤似乎選擇多些,有墨魚丸、蔗蝦、春卷、腸仔、茄汁肉丸、雞翼、香草薯蓉,其中以味似公仔點心的炸春卷和薯蓉最為吸引,前者香口食物當然不難食嘛,後者質感軟滑又有點香草在內,很特別的味道。三文治試了三文魚包,煙三文魚份量不少味道不腥,加上有點脆的麵包,總共吃了一個!只是當中生洋蔥帶點不太好的氣味,還是將其除掉較好;蛋糕吃了半個難吃的scone和頗濃蕉味的香蕉蛋糕,其他的不太吸引。甜品中除主打的朱古力外,還有豆腐花、木瓜雪耳糖

甜品中除主打的朱古力外,還有豆腐花、木瓜雪耳糖水、麵包布甸,豆腐花比cafe marco的滑,豆味仍然不濃,一吃無妨。

buffet主題朱古力所製的甜品款式不少,由蛋糕至火鍋也有,火鍋裡的朱古力質感較甜較稀,應是用上牛奶朱古力吧,用些水果和蛋糕來沾,好甜的感覺。

由於時間關係,只是匆匆試了三款朱古力蛋糕,brownie的質感實實,味道也不算很好,雖然只是小小一方塊也完成不了,菲絲太太的好吃得多;sacher蛋糕的充實感比brownie好得多,厚厚的朱古力外層味道香濃,蛋糕中好像還有點果醬在內,這個味道不俗;最好吃的是小碟那件榛子朱古力慕絲最好吃,蛋糕下那塊脆餅非常鬆脆,加上香濃朱古力餅同吃的感覺就像在吃金莎朱古力,讚!!!

生果只有西瓜和兩款蜜瓜,其中以哈蜜瓜的質素最好,又香又甜!似乎今期marco polo所買的哈蜜瓜很有質素呀。

自助餐的果汁/咖啡/茶自助任飲,吃了那麼多東西後,一杯熱茶的確可以減低不少油膩感,中國茶味道很香,不俗。

movenpick雪糕初期只有芋頭和合桃咖啡,後來換了朱古力味道,只可惜自己當時不太想吃雪糕,看看算數。

服務方面,侍應們收碟速度也頗快,態度還可以啦,但總覺沒有hong kong那邊好;以這價錢吃到那麼多甜點,都算吃得過。

題外話:負責餐廳外女洗手間那位嬸嬸笑容滿臉之餘,在我等候的時候又跟我聊聊天,態度親切又敬業,讚!
2007-11-29 11 瀏覽
睇咗廣告知佢\哋星期六、日做緊「朱古力狂熱下午茶自助餐\」,專登走去試吓,其實都幾抵嘅,成人收$118,揸匯豐信用卡仲有8折,埋單每人都係$106.2,我覺得凈係食佢\嘅甜品同雪糕都抵番晒啦!Cafe位處酒店嘅地庫,所以無乜景睇,環境格局好似一般西餐\廳咁,但服務都唔錯,食物嘅種類唔算多,質素都OK嘅,不過唔好太有期望,叫做樣樣都有D,始終佢\都只係個下午茶自助餐\。沙律選擇唔多,除咗一款沙律菜同生果之外,就只有兩款預制沙律,叫做餐\前有D沙律墊墊肚!其次仲有15、6款熱盤小食(蔗蝦、香草肉丸、日式章魚丸、芝士焗茄子、燒賣、馬拉糕、炒粉飯麵)同幾款西式包點(美式鬆餅、丹麥酥、不同味道嘅牛油蛋糕、士干)。以上D食物唔係咁突出,普普通通,所以我都係樣樣試少少,墊墊肚!個人心水,有幾樣嘢就真係要食喇!1. 三文治唔係普普通通嘅火腿蛋呀、吞拿魚之類,有三款三文治揀,其中兩款:「橄欖油甜椒Focaccia包」同「三文魚Ciabatta包」我就覺得好有水準,尤其前者,紅色黃色燈籠甜椒沾滿橄欖油香,清甜,配上Focaccia意大利香草包,簡單得哩好清新!2. 其次要食嘅係雪糕,瑞士品牌Moveipi

個人心水,有幾樣嘢就真係要食喇!

2. 其次要食嘅係雪糕,瑞士品牌Moveipick,標榜天然源材料及採用瑞士牛奶做,無人造色素無添加。可惜只得兩款:「紅豆」同「杏仁咖啡」,不過,依然無得頂,「紅豆」奶味比較重D,但好有紅豆味,而且紅豆粒粒好飽滿;至於「杏仁咖啡」好香咖啡味,裡面嘅杏仁好脆。簡單D就咁用Cone食,我就鍾意DIY,佢\雖然無提供配料,但可以晌生果位加幾款生果,晌朱古力火鍋位加香濃朱古力漿,再去甜品位攞多粒泡夫放係面,自家制超級新地,正呀!食完都未夠喉,整多個杏仁咖啡Cone。

3. 全場必食當然係甜品啦,一心一意哩呢度都係為佢\!去到第一輪有9款朱古力甜品:「朱古力沙利蛋糕Sacher Cake」、「紅桑子白朱古力慕絲」、「冧酒朱古力批」、「朱古力泡夫」、「朱古力芝士餅」、「黑森林」、「合桃朱古力餅Brownies」、「榛子朱古力慕絲」、「朱古力咖啡燉蛋」,大部份都好正好好食。小弟推介唔好錯過以下三款:「榛子朱古力慕絲」,朱古力慕絲好滑,裡面隱約陣陣榛子味;「朱古力沙利蛋糕Sacher Cake」,唔係平時超市買個D莎莉蛋糕,用黑朱古力漿,加朱古力海綿蛋糕一層一層咁砌,面層再鋪一層鏡面朱古力,好好味,朱古力迷一定鍾意;最後推介係「冧酒朱古力批」,批底夠脆,朱古力餡料散發陣陣冧酒香,又唔係太甜,感覺好醇厚,真係幾得!其餘嘅甜品都OK啦。食到尾聲,佢\都有加推幾款甜品,不過就唔係朱古力系列,但一樣幾好食:「士多啤梨慕絲」、「桑梅紅豆慕絲」、「士多啤梨杏仁餅」,其中「桑梅紅豆慕絲」最突出,桑梅酸甜味好醒神,紅豆慕絲有濃香紅豆味,兩者又好夾,加埋脆餅底,又係另一個意外驚喜!

此外,果汁、咖啡或荼任斟,所以初段邊飲果汁,食住沙律小食;尾段一邊嘆咖啡,一邊食甜品,食完一輪,再哩多一杯咖啡,試埋尾聲加推嘅甜品咁就飽晒!完成今日嘅朱古力狂熱作戰計劃!
2007-08-23 7 瀏覽
今天剛開始的大形星加坡PROMOTION !!這間環境只是平平的咖啡室,今天卻是人潮,由其在這海南雞檔出現交頭接耳的人龍,看着從星加坡邀請來的客籍廚師舞着快刀,惜心地把鮮嫩的海南雞起骨,一手接過後旁己是自助形式的調味,從身後又有燒烤的氣味傳來,原來是有美味的沙爹,還有電炭爐輕燒着,沙爹分別有豬、牛、雞賣相只是一般,但身後有一女士走過她說奧義之處在這熱呼呼的沙爹汁,這位女士就是餐廳經理,這時我已兩手滿滿的,她還幫我取了星加坡不可缺少的肉骨茶。先試這個肉骨茶:香味濃洧,充滿藥味,湯清而不油膩,對我喜歡肉清湯的人是很好的選擇,但我相信不是人人喜歡,尤其是不喜歡藥味的人和女性。再嘗這個沙爹:肉質尚算可以,但這奇妙的沙爹汁,真的大大將這平淡無奇的肉起了化學變化,少少甜,輕輕辣,還有香茅和好像有點磨醉的花生,真的美味,但一想問及的時候,已是我早己估到的答案,商業秘密!主角終於出塲我愛的海南雞:滑嫩有光澤的表皮己很吸引,用筷子夾起的時侯看到橫切的時侯,就看到師傅烹調的功力,因為我看到雞皮與雞肉中間有一透明好像啫喱的東西這就是冷凍後清湯,肉質鮮嫩非常之好!!一個很好的經歷這海南雞真的值得一試!
今天剛開始的大形星加坡PROMOTION !!
這間環境只是平平的咖啡室,
一個很好的經歷這海南雞真的值得一試!
2007-07-18 1 瀏覽
因為老公阿媽個朋友有張coupon,兩個人既tea buffet唔駛錢~所以就去左食啦~入到去見到.....嘩.....放野食既地方真係小到爆....所以野食種類係非常之小lor熟食:牛肉丸,薯蓉,雞尾腸,蔗蝦,魯水雞翼,燒賣,珍珠雞,楊州炒飯,炒銀針粉,牛肉燒賣,皮蛋瘦肉粥麵包:有幾款,煙三文魚麵包,同埋其他兩種唔記得咩黎~但係都係d火腿夾包沙律:普通自助餐有果d生菜,蕃茄,有一個係好酸既3色椒火腿沙律甜品:有十款到啦,好多都係士多啤梨整成個自助餐我最欣賞係佢既牛肉丸同埋雪糕牛肉丸好重牛味,好似食緊牛扒咁~同埋個汁好好味個朱古力雪糕好好味~有d朱古力碎~同埋有荔枝雪糕都唔錯總括,成個自助餐食果d都係平價野...好彩唔駛錢=.,=如果唔係真係超級唔抵呀!!!!原價計埋加一好似要$130一個人就係好似張圖咁,拎野食既地方一眼望哂=.=中間係柱,熟食係得一面,同埋後面張木台其他果3邊都係沙律同埋麵包後面仲有一邊係甜品,that's all丫~~仲有~我自己沖左杯奶茶飲,,d茶係無茶味=]好似飲緊淨奶咁

所以野食種類係非常之小lor

熟食:

麵包:

沙律:
普通自助餐有果d生菜,蕃茄,有一個係好酸既3色椒火腿沙律

甜品:
有十款到啦,好多都係士多啤梨整

成個自助餐我最欣賞係佢既牛肉丸同埋雪糕
牛肉丸好重牛味,好似食緊牛扒咁~同埋個汁好好味
個朱古力雪糕好好味~有d朱古力碎~同埋有荔枝雪糕都唔錯

總括,成個自助餐食果d都係平價野...好彩唔駛錢=.,=
如果唔係真係超級唔抵呀!!!!
原價計埋加一好似要$130一個人

就係好似張圖咁,拎野食既地方一眼望哂=.=
中間係柱,熟食係得一面,同埋後面張木台
其他果3邊都係沙律同埋麵包
後面仲有一邊係甜品,that's all

2007-06-27 12 瀏覽
we were going to langham for dinner but it was full house since we walked in without much plannings, thus changed venue n moved to harbour city.dad was hungry thus was having a temper, urging us to settle in somewhere asap. we said "spice market" he thought it was a place for chilli so he had a go at us.he said he want to go to the nearest marco polo instead, so he came to the gateway one. obviously this is one of the oldest "restaurant" without rennovation in the past few years. i did not reali

he said he want to go to the nearest marco polo instead, so he came to the gateway one. obviously this is one of the oldest "restaurant" without rennovation in the past few years. i did not realise its so bad until i arrived (coz from the email i received in these chains hotels it looked alright)

the appetisers were just normal salad, that was alright, at least they reali do romaine lecttuce, but then the seafood variety were awful, i had a slight tummy ache afterwards n i m still thinking was it due to the only oyster i had. the shashimi were served with hot plates (no cold plates around) the hot dishes were not reali tempting either, normal curry and veg as u can expect anywhere else but with lower cost. the half lobster was served but then it was tasteless + soggy. i bet they jus cut if into halves before boiling it >.<" hoping the dessert would be better, they were slightly below average too. i had 2 scoops of movenpick ice-cream as a quality assurance at last

the place itself was dark (we were sitting in the far end) looking like those hotels in shanghai 30 yrs ago. i was surprised it was still full house on a monday night!

with 15% off from heng sang platnium, we regretted coming still
2007-05-25 3 瀏覽
之前2月我生日, 流沙包同我去佐Marco Polo食buffet慶祝, 呢間餐廳就係正我公司樓下, 不過我返佐兩年幾工都係第一次去Coffee Mill. 果度既buffet不過不失啦, 食物種類唔算好多, 無生蠔, 但有幾款唔同既海鮮, 例如青口, 藍貝, 凍蟹, 螺, 蟹腳, 蝦等等. 流沙包一開始就不斷消滅D海鮮, 淨係螺我地兩個人都消滅佐1打以上. 其他既食物都無咩特別, 例牌地會有魚生, 冷面, 燒味, 魚果D. 呢期buffet每人有一盅佛跳牆, 都幾足料, 有雞腳, 龍眼肉, 豬展, 鮑魚仔等, 不過個湯好淡, 同埋好油, 唔得清. 呢度好少甜品, 如果你好鍾意食甜品, 唔建議你黎呢度, 得果十款八款而已, 而且款式一D都唔吸引, 我淨係食佐個豆腐花, tiramisu, 生果就算. 其他甜品仲有cheese cake, 蘋果焗布甸, 朱古力慕絲之類, 普通得很.呢度每位$238, 不過流沙包係Marco Polo會員, 我地係用張free coupon食飯, 所以今餐一亳子都唔駛比, 順便拎埋支酒同埋個蛋糕. 如果要比錢黎食, 我就覺得唔值啦...

2007-05-17 3 瀏覽
4點仲未食飯,見到有tea buffet即刻幫襯之前,食過dinner buffet都係一般,所以無乜期待但係tea buffet極唔掂食物又唔出(連沙律都係出左半盤!!)所謂主題的荔枝甜品,真係無個好食(反而豆腐花幾好)地方細,細路周圍走,比酒樓仲嘈真係最嘈的tea buffet最離譜的是5時正把燈光調暗(有部份仲熄埋!)侍應同廚師快手快腳把食物搬回廚房差左未落閘放狗o者駛唔駛咁趕客呀!!
4點仲未食飯,見到有tea buffet即刻幫襯

之前,食過dinner buffet都係一般,所以無乜期待
但係tea buffet極唔掂
食物又唔出(連沙律都係出左半盤!!)

所謂主題的荔枝甜品,真係無個好食
(反而豆腐花幾好)

地方細,細路周圍走,比酒樓仲嘈
真係最嘈的tea buffet

最離譜的是5時正把燈光調暗(有部份仲熄埋!)
侍應廚師快手快腳把食物搬回廚房
差左未落閘放狗o者
駛唔駛咁趕客呀!!
2007-03-14 10 瀏覽
因為有張半價coupon先至會去食, 平時一定唔會想試下,試過都會極力叫人唔好去.1. 場地細, 比一些茶餐廳還要細, 但這裡是米尖沙咀的酒店!環境亦不討好.2. 食物種類少, 根本不是buffet, 食左3轉已經無得再揀.3. 食物求其極無水準!甚麼洋蔥炒牛肉, 炒烏冬, 燒南瓜&蕃薯, 全都不是有特色的菜色, 仲要唔好食.4. 去嗰時做緊扇貝promote, 但只得蒸扇貝同扇貝酥皮盒兩樣, 全部都唔新鮮爽口, 又細隻又霉, 入左口都想吐返出黎.5. 甜品都無surprise, 個cheese cake都入得下口, tirumisu全無咖啡/酒味, 只有蛋味, 就連生果也不好味.6. 可以返本既就只有Movenpick雪糕, 同較其他食物新鮮的魚生, 只可惜雪糕得兩隻味(香芋/杏仁咖啡), 及個切魚生師傅成日都唔响counter度, 所以都係攞左一次就算.總結: 食緊時好唔滿足, 食完就好唔開心!
因為有張半價coupon先至會去食, 平時一定唔會想試下,
試過都會極力叫人唔好去.

總結: 食緊時好唔滿足, 食完就好唔開心!
2006-11-19 3 瀏覽
又是朋友的生日,今天相約來此吃lunch buffet慶祝。很久以前來過一次,對這裡的食物沒有太大記憶,不過朋友有coupon所以來試試,地方不算大,幸好我們被安排坐在卡位,還算寬敞。取食物的位置則頗細,頭盤、壽司魚生、熱盤和甜品還是有的,但種類不算多,食物種類還是一分錢一分貨。最可取的是有movenpick雪糕,不錯的是有我喜愛的豆腐味和紅豆味!還有一個即製pancake咁囉~但青口竟有如海草的垃圾在內,另外,帶子亦很難吃。吃到最後,侍應無理我地,攪到成桌碟都無人收。總括來說,有得揀的話,我唔會黎呢度~~

2006-08-04 5 瀏覽
之前去九龍酒店食過她的buffet﹐覺得真是值回票價。雖然幾貴﹐但食物的味道好﹐款式多﹐即使花了三百元也覺得高興。最近想找一些平一點的地方食buffet﹐最後選了兩間﹐一間是royal pacific﹐一間是gateway marcopolo的coffee mill。由於royal pacific曾經去過﹐所以決定今次試一下coffee mill。本人從來不會忘記“一分錢一分貨”這句說話。但是作為酒店buffet﹐這間coffee mill真的夠差的了。當然還有比她更差的﹐但別人也不用這個價錢。昨晚在coffee mill吃的dinner buffet﹐是以蟹為主題的。本人並不喜歡吃蟹﹐不過同去的人卻喜歡﹐可是他們吃過後都說那些有蟹肉的食物都做得很差﹐蟹肉是“霉”的﹐像是死蟹般﹐完全唔掂。這都算了﹐最重要是款式少得可憐。是次buffet原價$228﹐因為有credit card﹐才有85折。一個200幾蚊嘅buffe難道不應該有生蠔﹖可能本人要求太高吧﹗只有那些300蚊的才有吧﹗我本身並沒有想以200幾蚊食300蚊嘅野﹐這是不可能﹐但也不至於差成咁。唯一一點可以說還好的就是某些食物嘅味
一個200幾蚊嘅buffe難道不應該有生蠔﹖可能本人要求太高吧﹗只有那些300蚊的才有吧﹗我本身並沒有想以200幾蚊食300蚊嘅野﹐這是不可能﹐但也不至於差成咁。唯一一點可以說還好的就是某些食物嘅味道(除了蟹肉)。至於衛生還可以吧﹗服務態度也是可接受的﹐不過人手太少﹐收碟有點慢。至於環境就真的唔掂了﹐好迫呀﹗﹗唔怪得之前打去book位full晒啦﹐就得個幾張檯。
如果以這個價錢﹐我寧願去九龍灣會展食。由於沒有生蠔﹐那裡只是$110幾蚊。我覺得人家那裡寬敞﹐服務好﹐食物款式起碼比這個coffee mill多很多。她們的食物雖然不名貴﹐但是就是$110幾蚊嘅貨式﹐能對上號﹐味道也不錯。如果唔係要求很高﹐只是想過過口隱﹐就寧願去九展。
對於這間coffee mill﹐只能係“out”出局!
2006-05-31 4 瀏覽
和民等位等極等唔到見到這裡的late dinner buffet都係$138加一,幾抵食物種類都ok,但生蠔就無乜refill推介芒果焗蠔,酸酸地幾好味唔推介tiramisu,無酒味無芝士味
和民等位等極等唔到

食物種類都ok,但生蠔就無乜refill
推介芒果焗蠔,酸酸地幾好味
唔推介tiramisu,無酒味無芝士味
2006-04-17 2 瀏覽
和3個小朋友同去食午餐buffet,其中一個六歲以下免費都有份禮物,算係咁地方不是很大,有蠔,煙salmon,刺生有2種:三文魚,另一個唔是what, 有車仔檔, 冷熱盤食物, 雪糕是movenpick 好好味呀, 甜品都算不錯