先講講缺點,鋪頭好細!朋友話去祥利食飯真識食,咁又睇吓祥利有幾正先。滷水鵝片,韮菜豬紅,𧐢餅,炸大腸,起筷!韮菜豬紅同其他食店無咩分別,滷水鵝片味道適中唔會太咸,𧐢餅外型出奇地吸引,人地d𧐢餅炸到成個芙蓉蛋餅款,祥利可以炸到成朵花咁款,真利害! 炸豬大腸係最驚喜嘅小菜,外皮炸得夠脆,但內層有𡁻口,讚!朋友話,老細埋單好似唱 Hip Hop, 唱完一大輪就講出個總算,我去完廁所,翻黎嘅時間朋友話老細表演完,錯過咗表演哩一幕,激氣!
先講講缺點,鋪頭好細! 朋友話去祥利食飯真識食,咁又睇吓祥利有幾正先。 滷水鵝片,韮菜豬紅,𧐢餅,炸大腸,起筷! 韮菜豬紅同其他食店無咩分別,滷水鵝片味道適中唔會太咸,𧐢餅外型出奇地吸引,人地d𧐢餅炸到成個芙蓉蛋餅款,祥利可以炸到成朵花咁款,真利害! 炸豬大腸係最驚喜嘅小菜,外皮炸得夠脆,但內層有𡁻口,讚! 朋友話,老細埋單好似唱 Hip Hop, 唱完一大輪就講出個總算,我去完廁所,翻黎嘅時間朋友話老細表演完,錯過咗表演哩一幕,激氣!
OT 到11點要食D嘢醫下肚,灣仔11點後選擇.不多,係大街見到個横巷有招牌燈,心諗可能係按摩廣告,竟然係打泠!!!!!!ㄧ望入去遠處有ㄧ間燈火通明的舖頭心想應該没收有個伙計坐係門口煲煙我ㄧ問收左没,他即刻話跑馬日D人没晒錢就入來食嘢没禁快收D我没理去講D咩第ㄧ時間睇menu 想來想去都唔知食咩,最後叫了個蜆蚧滑雞煲。ㄧ來到的時候,鑊氣充足,煲邊發出的聲隔離枱都望住。香氣十足- 70大洋雞件唔會太鹹,有一種特別的鮮味,蜆蚧同羗沖非常match;,因唔住要叫碗白飯將所有煲裏所有汁吸乾豪邁的吃法飯店最正的ㄧ點是播著 Boney M 的 Rasputin 太正啦!估唔到會有咁正的Disco 歌。總結宵夜的打冷有好吃的小炒又有個性的特色值得再來。.下次要試下鹵水嘢
OT 到11點要食D嘢醫下肚,灣仔11點後選擇.不多,係大街見到個横巷有招牌燈,心 諗可能係按摩廣告,竟然係打泠!!!!!!