2019-07-18
第一次食鐵板燒係秋田,一向鐘意D靜靜地坐得舒服又可以慢慢享受美食既餐廳,友人特意為我揀左呢間位於荃灣既鐵板燒,充滿期待咁上去,我唔係荃灣人覺得好隔涉,個商場唔起眼,唔OPENRICE真係唔知有間鐵板燒係度今次都係食二人前餐,唔記得左邊個SET前菜-怪怪的,我同友人都麻麻地,食左少少無吃LU沙律菜刺身好鮮甜必然既火燒龍蝦SHOW,龍蝦好新鮮,偏細隻(食過更大自然覺得呢隻細)鮑魚好正,食完個口仲有陣鮮味,底下有塊麵包索油?友人肚餓MIT左黎食,又烘得幾好食,仲烘左福丸個字上去,佢會再換,想食就食LA鵝肝多士,偏細件,個醬好特別,個人認為唔太MATCH個鵝肝睇得出廚師對食物好執著,好有心機伴碟,伴左幾耐下唔食牛轉左個豚肉,一般,好多油 炒飯同什菜無特別,炒飯幾乾身頭先隻龍蝦會熬番龍蝦湯飲甜品係雪糕,清清地幾好食環境-太光似食一般日本料理,宜調暗(還有見題外話)服務-員工親切價錢-偏貴(價錢相比TST鐵板燒差唔多,我會選擇出番去食)食物-食材新鮮,高質素
今次都係食二人前餐,唔記得左邊個SET
前菜-怪怪的,我同友人都麻麻地,食左少少無吃LU
沙律菜
散叫刺身
刺身好鮮甜
龍蝦
鮑魚
睇得出廚師對食物好執著,好有心機伴碟,伴左幾耐下
炒飯同什菜無特別,炒飯幾乾身
頭先隻龍蝦會熬番龍蝦湯飲
甜品係雪糕,清清地幾好食
環境-太光似食一般日本料理,宜調暗(還有見題外話)
服務-員工親切
價錢-偏貴(價錢相比TST鐵板燒差唔多,我會選擇出番去食)
食物-食材新鮮,高質素
題外話/補充資料:
鐵板燒位置係另一空間,是日只有幾枱客,同房有枱客人成晚不斷高談闊論,旁若無人大聲講大聲笑(其中一刻夠晒經曲,男客人竟然大大聲對住好遙遠個STAFF大嗌:炒個菜黎AR! 我@*%$&!我以為自己去左大排檔),連廚師面對面同我介紹每道菜,我都聽得好困難,餐廳方面雖然有向果枱客人反映,明白在場STAFF既無奈(客人永遠是對的?),但反映完毫無作用,然後成晚就容許佢地繼續BILIBALA,佢地既行為嚴重影響在場客人用餐,希望餐廳方將來面對無禮貌客人時,唔好再持咁既態度.,全晚我同友人只能你眼望我眼,食龍肉都無味既感覺...不會再光顧.