2022-11-02 113 瀏覽
稻乙日本料理.精選刺身拼盤剩指數 : 0/100拼盤賣相好靚每樣都有最少兩片分別有赤貝、拖羅、海膽、鏗魚、深海池魚、八爪魚全部都好新鮮唔會有腥味其中拖羅個油花真係不得了入口超香海膽都好高質成板都好鮮甜鏗魚就用左醬汁調味唔使再加醬油.鮟鱇魚肝剩指數 : 0/100魚肝好滑一啲都唔腥有個酸酸地既柚子醋汁好開胃既前菜.網燒A5和牛(半份)剩指數 : 0/100半份既和牛都有每人幾片A5和牛油脂分佈好均勻油花好香肉質軟滑配上炸蒜片/山葵蘿蔔蓉一個加強香氣一個令牛肉更清新.清酒煮大蜆剩指數 : 0/100蜆好新鮮好鮮甜湯既酒味唔重有蔥同菇清清地好鮮味.白子天婦羅剩指數 : 0/100白子口感有少少似豆腐唔會有腥味炸左唔會奇怪另外仲有蕃薯同辣椒仔既天婦羅.魚湯稻庭烏冬/煮魚湯剩指數 : 0/100呢度魚湯係奶白色好香魚味想飽啲可以要埋烏冬烏冬係幼身既稻庭烏冬質感好滑好有彈性
[尖沙咀]稻乙日本料理
拼盤賣相好靚
每樣都有最少兩片
分別有赤貝、拖羅、海膽、鏗魚、深海池魚、八爪魚
全部都好新鮮
想飽啲可以要埋烏冬
烏冬係幼身既稻庭烏冬
質感好滑好有彈性
魚湯稻庭烏冬
呢間日本菜之前已經食過佢哋嘅午市套餐,覺得性價比非常之高,今次特登同朋友再過嚟試返佢哋嘅廚師發板稻乙料理 ($880/1),果然冇令我哋失望😆今次嘅前菜係鮟鱇魚肝,口感好綿滑,底到仲有少少海帶增加口感💗 跟住就有刺身拼盤,店員都有建議進食嘅次序,打頭陣嘅係令和之怪物生蠔,有啲酸汁撈好,吊返生蠔嘅鮮味出嚟,而且大大隻好飽滿creamy🥰 石垣貝口感爽脆,食落似象拔蚌😛 再食嘅深海池魚好鮮,而且夠厚切,再享受拖羅,感受佢嘅油脂係口腔慢慢溶化😚 最後仲有煙燻鰹魚,店員有介紹係店家用備長炭自家燻製,整體嚟講成個刺身拼盤都好impressive🤎食完刺身就會上壽司四貫🍣當日有帶子、牡丹蝦、火炙赤龍同海膽,四件都好新鮮,不過最鍾意嘅係火炙赤龍,燒過之後將啲魚油逼晒出嚟真心好香😍鹿兒島網燒和牛燒到入面粉嫩,配埋蒜片,加埋店家嘅酸汁同埋撈左Wasabi嘅蘿蔔嚟食, 令和牛嘅牛味更加突出🐮 另一份熱食係清酒煮蜆,隻隻蜆都夠晒鮮甜,而且冇沙,亦都夠入味,食到最後連啲湯都入埋🤣之後上嘅就係天婦羅拼盤🍤白子白潺潺,而家十月開始當造,食落去好好滑好順口,味道好鮮,天婦羅炸衣厚薄適中,青椒仔同蕃薯天婦羅就正常發揮

之後上嘅就係天婦羅拼盤🍤白子白潺潺,而家十月開始當造,食落去好好滑好順口,味道好鮮,天婦羅炸衣厚薄適中,青椒仔同蕃薯天婦羅就正常發揮~

其實食到呢度嘅時候已經勁飽,最後仲可以揀魚湯或者係魚湯烏冬,一想魚湯嘅時候已經聞到勁香,睇到佢奶白色嘅湯就知道佢熬製得非常鮮甜,烏冬偏幼身,但係彈牙有咬口,雖然好飽,但係都成功飲晒成碗湯加食晒成個烏冬,就知個魚湯真係好得🤪
最後仲有紅豆雪糕為呢餐畫上完美嘅句號🫘

總括嚟講,呢間日本餐廳非常高質,值得推介,加埋佢嘅座位闊落舒適,環境幽靜,私隱度好高,店員亦都好殷勤,服務好好,絕對會推介其他朋友過嚟🤤
大王🤴🏻生日🎂梗係要隆重其事啦🎊所以我帶左佢去日本🇯🇵………餐廳食晚餐🥢唔好鄙視我😮‍💨我都算係咁啦,我生日🤷🏽‍♀️佢乜都冇做過🙍🏽‍♀️~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪真蠔刺身🦪手掌咁大既令和の怪物🖐🏻肉質厚身 • 滑滑 • 鮮甜😚已加酸汁,旁邊既青檸可唔加都得🍋.▪酥炸魷魚鬚🦑脆卜卜,唔會好厚炸漿外層💫唔會實的的,唔韌易咬😝.▪鹽焗日本銀杏透透既青色 • 圓轆轆🟢外表好似𝐌𝐢𝐧𝐢波子提咁🍇食落煙煙韌韌🤓.▪精選刺身拼盤海膽 : 勁鮮甜 • 入口即溶🧡配埋紫菜食赤貝 : 爽脆鮮甜拖羅 : 最肥美既部份,滿滿魚油花紋 💗鏗魚 : 已有醬汁 • 蔥調味深海池魚 : 肉質緊實爽口八爪魚🐙 : 完全唔韌🌊刺身整體🔪新鮮 • 鮮甜 • 魚油豐富有光澤 • 肉質厚身肥美😎.▪火炙左口魚邊壽司火炙🔥到爆晒魚油,滲透落舊壽司飯🍣已有醬汁調味,可以唔洗點豉油🤎.▪雞肝串燒▪火雞腎串燒燒得岩岩好,表面夠香口🍢.▪醬燒燒車海老醬燒花竹蝦,蒜蓉🧄 • 牛油🧈香味都好出,連殼都燒到脆晒,蝦頭有膏🦐.▪日本赤雞翼 用鹿兒島薩摩赤雞翼🐥外脆內滑,熱辣辣,中間出晒煙😶‍
大王🤴🏻生日🎂梗係要隆重其事啦🎊
所以我帶左佢去日本🇯🇵………餐廳食晚餐🥢
唔好鄙視我😮‍💨
我都算係咁啦,我生日🤷🏽‍♀️佢乜都冇做過🙍🏽‍♀️

▪真蠔刺身🦪
手掌咁大既令和の怪物🖐🏻
肉質厚身 • 滑滑 • 鮮甜😚
已加酸汁,旁邊既青檸可唔加都得🍋
真蠔刺身
真蠔刺身

▪酥炸魷魚鬚🦑
脆卜卜,唔會好厚炸漿外層💫
唔會實的的,唔韌易咬😝
▪鹽焗日本銀杏
透透既青色 • 圓轆轆🟢
外表好似𝐌𝐢𝐧𝐢波子提咁🍇
食落煙煙韌韌🤓
鹽焗日本銀杏 • 酥炸魷魚鬚

▪精選刺身拼盤
海膽 : 勁鮮甜 • 入口即溶🧡配埋紫菜食
赤貝 : 爽脆鮮甜
拖羅 : 最肥美既部份,滿滿魚油花紋 💗
鏗魚 : 已有醬汁 • 蔥調味
深海池魚 : 肉質緊實爽口
八爪魚🐙 : 完全唔韌

▪火炙左口魚邊壽司
火炙🔥到爆晒魚油,滲透落舊壽司飯🍣
已有醬汁調味,可以唔洗點豉油🤎
▪雞肝串燒
▪火雞腎串燒
燒得岩岩好,表面夠香口🍢
火炙左口魚邊壽司  •  串燒

▪醬燒燒車海老
醬燒花竹蝦,蒜蓉🧄 • 牛油🧈香味都好出,
連殼都燒到脆晒,蝦頭有膏🦐
▪日本赤雞翼
用鹿兒島薩摩赤雞翼🐥
外脆內滑,熱辣辣,中間出晒煙😶‍🌫️
▪日式炸豆腐
外層沾滿晒幼幼既木魚絲🤩
即炸外皮✨薄薄脆脆,內裡豆腐超滑滑🤍
日式炸豆腐  •   醬燒燒車海老  •  日本赤雞翼

▪魚湯稻亭烏冬
一望個奶白色既湯底🤍
就知堅係用魚熬🐟,唔係味精啦💯
魚湯🥣飲落好濃郁 • 鮮甜🍜
烏冬扁扁長長 • 幼滑彈牙😙
魚湯稻亭烏冬
魚湯稻亭烏冬

💰人均消費 : $𝟗𝐱𝐱/位(連𝟏𝟎% 服務費)
▫️星期日 & 公眾假期☀️午市休息🙅🏻‍♀️
▫️午市套餐☀️免加𝟏𝟎% 服務費🙆🏻‍♀️
🔺居酒屋🏮由經驗豐富師傅坐鎮
🔺新鮮魚類 & 海產,由築地市場 & 世界各地空運到港✈️
🔺店內以木系為主調,感覺好放鬆舒服
👉🏻座位有半遮掩既布門廉,好似小包廂咁
👉🏻𝐕𝐈𝐏房係榻榻米座位

2022-05-29 1047 瀏覽
餐廳位置唔係啲好熱鬧既位置,是比較隱蔽少少,不過都算幾易搵。餐廳內部唔算大,好寧靜,適合幾個朋友傾密偈👍🏻👍🏻食材非常新鮮!魚生好鮮甜,好正!👀👀火鍋都幾正,不過個湯底冇咩味,係食材好新鮮,賣相幾好🤣🤣串燒燒得好香口,味道調得剛剛好,唔會好咸😬整體成間餐廳出品,唯一缺點係價錢太貴😂😂
餐廳內部唔算大,好寧靜,適合幾個朋友傾密偈👍🏻👍🏻
食材非常新鮮!魚生好鮮甜,好正!👀👀
2022-05-07 921 瀏覽
今日亂打亂撞揾到呢間樓上小店,員工招呼一流,服務態度很好。點了魚生,羊架,串燒牛肋肉,長毛蟹肉沙律,三文魚茶漬飯,魚湯烏冬。不得不讚魚生,超新鲜,串燒牛,羊架及魚湯烏冬,魚湯濃滑,好味!
2022-05-06 777 瀏覽
今日同老闆一行3人食lunch,諗住試返呢間既熟食lunch,點解要著重係「熟食」?因為中過伏囉😂第一次幫襯係因為想食既印度餐廳無位,誤打誤撞搵到呢間!第一次試大家都好保守,都係叫吉列豬扒,燒魚,雞扒咁,意外咁大家都覺得好食,就話下次可以黎試刺身壽司🍣 第二次,老闆叫左個中等價之上既壽司set,同事就叫左個刺身井,我因為個日唔食得生冷野,所以叫左西京燒,就係咁避過一劫😂估唔到一個幾百蚊既壽司set,居然有蟹柳同青瓜卷😌👍🏻我真係差啲笑出黎🫣其他刺身只睇色澤都知唔新鮮,我偷偷望左一眼老闆,佢好明顯係嫌棄樣,嘴刁既佢肯定知自己中左伏,所以做細既唔敢再多講啲咩🙈我同事既刺身井就唔洗多講啦😅所以今次第三次再黎試返佢既”熟食”,因為岩岩放寬左4人一枱,出面lunch係人山人海,所以我地行緊去既時候都打電話問下有無位先😅但其實係多膠魚,諗多左,座位唔多,但都只得3,4枱客(加埋我地),打電話問有無位,個女職員仲要扮好full booking🙄真係生意策略不過今次未食就比個肥女人激死,去到見無人,我地咪自動波掃安心同針卡囉🙄掃完個肥女人出黎,肥女人:掃左安心針卡啦嘛?我地:係呀,我老闆電話都比埋佢睇

我同事既刺身井就唔洗多講啦😅

肥女人:掃左安心針卡啦嘛?
我地:係呀,我老闆電話都比埋佢睇!
肥女人質疑咁話:安全無紅色架嘛?我信你架啦!
又要問又要唔信係咩玩法?🙄
我話:你咁緊張,你咪同我地掃一次囉!
肥女人就開始依依哦哦:緊張架,一陣比人捉到要罰架,要停業架!
咁驚你咪企個人係出面門口睇住囉,再唔係咪比你掃多次囉🙄🙄

入到去見到有一枱客,我地就被安排係呢枱客既後面,就係咁一餐受罪既lunch開始啦🙈🫠

原來呢枱客係佢地老闆既朋友,個老闆企係度同佢啲朋友有講有笑,原本係無傷大雅,但聲浪愈黎愈大🥹
呀老闆,你其實知唔知你間餐廳個樓底好低,啲聲好應架?
你又知唔知你間鋪好細,我同你班朋友張枱只係背住只有一紙之隔?
最後聽到話連個主廚都出埋黎吹水,好奇望一下👀
主廚?😨日本餐廳主廚?😰你話茶餐廳主廚都有人信,講野言行粗聲粗氣,個身裝束真係唔似一間日本餐廳既廚師囉😓我究竟食左咩?睇左咩?

最後得出結論:呢間餐廳係以自己友為先,唔係以客為本,事關我地向肥女人反映好嘈,
肥女人話:無辦法,sorry(輕挑語氣)🙃

其實都預料之內,事關一間正常正規既日本餐廳係唔會咁樣騷擾客人用餐,而且連個餐廳老闆都黎埋一齊癲一齊嘈嘈閉🤷🏻‍♀️就知佢要係朋友面前威,眼球只有朋友👀間餐廳根本唔係招呼客人,係招呼佢個啲朋友🤷🏻‍♀️
不過我唔明點解你地有房,你唔招呼你班朋友入去嘈呢?🤷🏻‍♀️係咪你班朋友唔想除鞋入房🤨對腳……🫢

餐廳老闆如果你有幸見到呢篇食評,解答下😊
本人第一次打咁大篇文😉老闆你有福啦

By the way,都要讚下既,你杯檸水好好飲,檸檬好新鮮呀😌

2022-05-06
2021-11-19 2033 瀏覽
第一樣要講係帶位女侍應態度簡直世界級既差劣🤬我地一坐低就用質問既語氣,問負責訂檯既朋友做咩唔聽佢當日既Call,老實講無Save你個電話見到陌生號碼唔聽,又或者Miss左個Call係有幾咁出奇,嗰刻真係想起身走人🙂不過其他幾位男既全部都超有禮貌,上菜時逐一介紹,又不斷加茶水,我地有種來回地獄又折返人間既感覺😇同埋食物質素整體係屬於中上水平既,基本上無咩伏位😌▪️ 精選刺身拼盤 (7.5/10)💲680侍應落單時有提及呢個係二人份量,問我地駛唔駛按人頭計加份量,不過其實有個朋友唔太好刺身,所以就無額外加了😋侍應提醒我地由淡到濃咁食,首先赤貝爽口既,連埋蔥同薑蓉食秋刀魚可以減低佢既腥味,油甘魚厚度適中不過不失,牡丹蝦帶黏口感,海膽亦Creamy鮮甜,雖則拖羅未到入口即溶,但都柔軟細膩🍣▪️ 天婦羅盛盒 (7.5/10)💲180平時好怕食天婦羅,因為好易中伏🙈但係呢個有驚喜,炸漿好薄脆身,完全唔會油膩,而且保持到食物既鮮味,蝦既印象尤其深刻,入口好彈牙,仲有魚、茄子、南瓜、粟米、秋葵🍤▪️ 西京燒銀鱈魚 (6.5/10)💲180外皮微脆,魚質亦都嫩,調味帶點甜鹹,配上沙律醬,不過個人依然覺得整體偏

▪️ 精選刺身拼盤 (7.5/10)💲680

▪️ 天婦羅盛盒 (7.5/10)💲180
天婦羅盛盒

▪️ 西京燒銀鱈魚 (6.5/10)💲180

西京燒銀鱈魚

外皮微脆,魚質亦都嫩,調味帶點甜鹹,配上沙律醬,不過個人依然覺得整體偏鹹🐟

▪️ 串燒牛肋骨(7/10)💲45

大概係將牛肋條肉位䖆埋一齊,質感同味道好似Ikea既肉丸咁😲

▪️ 厚燒牛舌 (7.5/10)💲38

牛舌厚度適中,爽彈有咬口得黎唔韌🐂

▪️ 雞翼(7/10)💲28

雞翼未算好大隻啖啖肉,不過燒到外皮好脆🐥

▪️ 雞軟骨 (7/10)💲28

雞軟骨比較細粒,略嫌唔夠咬口,但調味得宜

▪️ 魚湯稻庭烏冬 (7.5/10)💲130
魚湯稻庭烏冬

暖身魚湯呈奶白色,飲落好順滑,幾鮮但都唔腥,飲完又唔會口渴,稻庭烏冬屬於扁幼身,保持煙韌既口感,掛湯力亦唔錯🐟

▪️ 巨峰提子梳打(7/10)💲38/杯

都係坊間可以支裝咁買既飲品,無咩特別🤣

▪️ 柚子蜜梳打 💲38/杯

▪️ 蘋果汁💲20/杯

🔎 整體評分(7.5/10)
天婦羅盛盒
2021-11-14 1165 瀏覽
6個人omakase,25道菜,性價比非常高,道道都超正!好食!超級喜歡火燒金目鯛,海膽sushi,魚肝,慢煮八抓魚,蝦膏刺身,廣島蠔又肥又大,一口都吞不完,幾道刺身質量也超級好。後面的一個很普通的蔥toro sushi 都超正,醋米揉得剛剛好,柔軟適中,酸度也恰好。這麼一道簡單的sushi 質量都這麼好,師傅真的是很用心的在做每一道菜。最值得一提的是最後的魚湯,無添加奶無添加任何調料,純粹靠時間熬出來的。味道非常好。一定會再去!強烈推薦。
  • 魚湯稻庭烏冬
  • 真蠔刺身
  • 天婦羅盛合
2021-10-16 1374 瀏覽
友人介紹尖沙咀稻乙,因為book左位,可以坐卡位,非常寬敞舒適!好耐無食日式料理,連杯綠茶都覺得特別好飲!午市定食附送沙律,蒸蛋,味噌湯,雪糕,仲有野飲,重點係唔收加一!今日叫左2個定食:👉🏻北海道魚生飯定食$128有油甘魚,三文魚,蟹肉,甜蝦,海膽原本最想食嘅海膽竟然無貨😭心都碎埋。。。改左做帶子魚生比想像中薄切,每款兩片很合理,不過不是十分鮮味👉🏻碎切什錦魚生飯定食$105有油甘魚,三文魚,呑拿魚,粒粒都好厚肉,比魚生飯更優勝!值得一讚是wasabi係人手磨,新鮮不會嗆鼻

好耐無食日式料理,連杯綠茶都覺得特別好飲!

今日叫左2個定食:

👉🏻北海道魚生飯定食$128
有油甘魚,三文魚,蟹肉,甜蝦,海膽
原本最想食嘅海膽竟然無貨😭心都碎埋。。。改左做帶子
魚生比想像中薄切,每款兩片很合理,不過不是十分鮮味

👉🏻碎切什錦魚生飯定食$105
有油甘魚,三文魚,呑拿魚,粒粒都好厚肉,比魚生飯更優勝!

值得一讚是wasabi係人手磨,新鮮不會嗆鼻

2021-08-15 1878 瀏覽
看到這麼多好評,原來都是比魚湯的。首先,omakase加左價了880了,相片update返。另外,叫了就個880和一個880up,原來分別只刺身轉了熟食,結果就是少了兩款刺身和四件壽司,多了,燒物,炸物,一品料理。Omakase不是omakase雖然坐吧枱個也隔住凍柜不能清楚看到師傅表演,師傅沒有介紹食材,可能太忙出餐,都是店員介紹的,刺身,壽司都是整盆上,整體不過不失,刺身方面大拖羅充滿油香,粒貝,赤貝鮮甜,灸燒銀雪魚都可以拿來做刺身有點奇怪,牡丹蝦真的是牡丹蝦,鮮甜大隻,生蠔正常,加了蔥和醋ok的,但不是即開的,見到他在盒中拿出來放上生蠔殼中。壽司八貫中有有兩件都是吞拿魚,手卷也是吞拿魚,有點太多了吧…燒鰻魚幾香口,黑松露鮑魚也不錯,天婦羅有點普通全晚感覺是一個高價版日本料理,量産型omakase,重點是個魚湯!濃厚鮮甜,有加菇和豆腐,如果有魚肉更好。還有,凍柜冷管不停滴倒汗水落備用的魚刺身中,建議改善另外,前菜,一啖蟹肉蟹膏蕎麥麵額外收費的$25店員沒講,收錢時才發覺,感覺不太老實
看到這麼多好評,原來都是比魚湯的。
首先,omakase加左價了880了,相片update返。
Omakase不是omakase雖然坐吧枱個也隔住凍柜不能清楚看到師傅表演,師傅沒有介紹食材,可能太忙出餐,都是店員介紹的,刺身壽司都是整盆上,整體不過不失,刺身方面大拖羅充滿油香,粒貝,赤貝鮮甜,灸燒銀雪魚都可以拿來做刺身有點奇怪,牡丹蝦真的是牡丹蝦,鮮甜大隻,生蠔正常,加了蔥和醋ok的,但不是即開的,見到他在盒中拿出來放上生蠔殼中。

燒鰻魚幾香口,黑松露鮑魚也不錯,天婦羅有點普通

還有,凍柜冷管不停滴倒汗水落備用的魚刺身中,建議改善
2021-08-15
2021-08-06 1390 瀏覽
一坐底,仕應拎左兩杯前菜享用,沙律菜蕃茄胡麻醬,埋單先見到。收50 蚊一杯仔,唔老實。我未去過日本餐廳咁樣收錢。唔緊要,你咁唔老實,下次唔會再幫襯。另外,點了燒牛脷,羊架,生蠔,燒魚餃,魚鮫苦苦地。
2021-08-01 844 瀏覽
其實已經去過數唔到咁多次,不過疫情後就少左去,今次一去,食物質素依然係一流,刺身熟食樣樣都正,個魚湯烏冬更是一絶,不過果時太飽唔記得影相!價錢合理,唔算貴,如果Omakase 更是抵食,$5xx起已經有交易!店舖位置方便就腳!唯一缺乏就係無view, 如果加個夜景就perfect! 必定會再幫襯!
2021-05-18 2548 瀏覽
疫情後,再次嚟尖沙咀食日本菜!當然係揀呢間啦😄...新鮮嘅食材!每次一諗起,就好想食!今次我哋坐吧枱,有老闆親自招呼!🤣呢度嘅生蠔一定要試,因為實在太好味又肥又鮮😋老闆話今天返了毛蟹,真係有口福!Order了半隻蟹,蟹膏非常香,好滿足我朋友最喜歡嘅拖羅入口即溶嗰種感覺實在太難以形容一句說話...正😋🥰今次試了新食品黑松露炒鮑魚!
疫情後,再次嚟尖沙咀食日本菜!
當然係揀呢間啦😄...新鮮嘅食材!每次一諗起,就好想食!
今次我哋坐吧枱,有老闆親自招呼!🤣
呢度嘅生蠔一定要試,因為實在太好味
又肥又鮮😋
日本生蠔

老闆話今天返了毛蟹,真係有口福!
Order了半隻蟹,蟹膏非常香,好滿足

我朋友最喜歡嘅拖羅
黑松露炒鮑魚!
日本生蠔
  • 真蠔刺身
2021-04-24 1917 瀏覽
餐廳環境裝潢好日式,卡位好私隱,仲有房!不過上菜比較亂同慢,食完熟食先食到壽司拼盤!可以改善有個要比錢的前菜$25 per head!特上壽司拼盤刺身新鮮好食!吞拿魚同大拖羅正到爆不過壽司飯似白飯,鼓油較淡味!有d浪費正個新鮮刺身,敗筆位!串燒雞腎超好食!牛舌juicy,大蔥雞肉串,雞皮燒到好脆!燒年糕ok! 年糕面燒得唔夠脆!黑豚腩西京燒好味的黑豚肉,燒得夠味夠香!整體黎講,價錢符合質素,熟食好味!刺身新鮮!唔叫壽司食到壽司飯會比較好!
餐廳環境裝潢好日式,卡位好私隱,仲有房!
不過上菜比較亂同慢,食完熟食先食到壽司拼盤!可以改善

有個要比錢的前菜$25 per head!

特上壽司拼盤

刺身新鮮好食!吞拿魚同大拖羅正到爆

串燒

雞腎超好食!

黑豚腩西京燒
好味的黑豚肉,燒得夠味夠香!

2021-04-24
2021-03-16 1872 瀏覽
朋友仔生日,想食Omakase,搵到呢一間。訂咗七點,但可能少人,所以六點半到可以提早入座。叫咗一人一set $880,有刺身、壽司、手卷、蒸蛋、魚湯同甜品。我哋無叫酒或其他飲品,諗住飲茶ok,侍應就放低壺茶比我哋,好貼心。侍應有禮貌,會先問有冇對食材敏感,因為落咗單就無得改。之後每道菜放低,侍應都會先介紹食材同講解點食。今次好彩可以坐房仔,好舒服,環境都唔係好嘈。有獨立廁所,方便衛生。不過前菜原來係另外收費,侍應無講,稍為扣分。
朋友仔生日,想食Omakase,搵到呢一間。

訂咗七點,但可能少人,所以六點半到可以提早入座。
叫咗一人一set $880,有刺身壽司、手卷、蒸蛋、魚湯同甜品

今次好彩可以坐房仔,好舒服,環境都唔係好嘈。

有獨立廁所,方便衛生。

不過前菜原來係另外收費,侍應無講,稍為扣分。
前菜:蟹膏蟹肉冷麵
六款刺身