2023-08-02 3653 瀏覽
🍴榴槤糕 一件9 蚊榴蓮膏成舊糕都好勁榴蓮味 入面仲有新鮮榴槤肉 口感豐富。正🍴牛油果沙冰 35 蚊🥑牛油果沙冰 好香牛油果味 濃到冇乜冰味 足料 好有口感🍴越式法包55 蚊🍞越式法包 個包好香脆。入面有肉鬆 白紅蘿蔔 肥美札肉 仲有芫茜中和番豬肉味出面香脆入面好有口感 好食🍴班蘭糕15 蚊班蘭糕上同下層好香班蘭味 甜度適中 中間有綠豆蓉都好match🍴米紙蝦卷2 件 45 蚊🦐米紙蝦卷 佢個卷皮 好爽彈 入面有生菜 新鮮蝦肉 同肥美札肉 🐷而佢個自家醬有 d似沙嗲 甜度適中 仲有 d蘿蔔絲同洋葱增加口感 正🍴烤豬肉湯河 65 蚊🐷豬肉同湯河分開上 豬肉烤得好香 足料彈牙 唔會太乾身 湯河闊身爽口 帶 d香茅同豬肉湯香味 正🍴蟹膏蕃茄湯檬 65 蚊🦀湯檬個蕃茄醬好酸甜開胃 蟹膏 大大件 可以就甘咬或整碎佢撈落湯入面 仲有爽滑豬紅 入味札肉 豆卜 油麥菜等等 盡吸酸汁 檬粉好幼身爽口 同蟹膏同蕃茄好 match#越南菜 #蟹膏 #湯河 #烤豬肉 #法包 #牛油果 #沙冰 Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍
🍴榴槤糕 一件9 蚊
榴蓮膏成舊糕都好勁榴蓮味 入面仲有新鮮榴槤肉 口感豐富。正
🍴牛油果沙冰 35 蚊🥑

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#第一郡
油麻地彌敦道483 至485 a號2 樓
~~~~~~~~~~~~
2023-08-02
放工過嚟食晚餐,都唔少人等,但好快就入到座烤豬肉撈檬($65) - 豬肉烤得好好食,有大量蘿蔔絲、蔥、生菜、芽菜、花生等配菜,口感同味道都好豐富越式法包($55) - 包烘得好香脆,餡料有腩肉、扎肉、肉鬆、肝醬、酸菜、青瓜等,口感同層次都好豐富,食落味道完全同喺越南食法包一樣米紙蝦卷2件($45) - 入面包咗檬粉、豬肉、蝦肉、生菜同香菜,好飽滿,我哋揀咗自家醬,係有蘿蔔絲同花生碎嘅沙嗲醬,甜甜地,我哋另外撈咗少少魚露同檸檬汁,食落味道更香,好開胃牛油果沙冰及芒果沙冰(各$35) - 兩杯都好濃好fresh,飲落好似食緊原個芒果同牛油果咁,而且甜味完全係果甜果香,好好飲芒果糯米卷($35) - 糯米皮好煙韌,椰絲好香,芒果又大又甜,而且完全冇筋,好好食紫米糕及紅豆糕(各$7) - 紫米糕好濃味,兩款糕口感都好好,亦好多豆餐廳用QR Code落單,好方便。餐牌一目了然,食物種類都唔少,小食、法包、軟包、湯河、檬粉、各式冷熱飲品、特飲、甜品等,好多款都想試餐廳裝修好新,枱櫈好大張,坐落感覺幾舒服。食物份量大,幾抵食,侍應做嘢亦快手,有機會會再嚟食嘢
放工過嚟食晚餐,都唔少人等,但好快就入到座

2023-08-01 237 瀏覽
香港的越南餐廳有好多,但真正好味的卻只是寥寥可數。Q1第一郡算是比較出色的越南餐廳。餐廳頗具人氣,建議盡量避免peak hours去進餐,否則要做好排隊的心理準備,人齊方可入座。QR Code自助落單夠方便👍今次試了以下食物:👍烤豬肉撈檬~烤豬肉香濃夠入味,加上很多配菜,味道不錯👍蟹膏蕃茄湯檬~酸酸的蕃茄湯底配上蟹膏夠香夠濃越南米紙卷~個人覺得比較淡口,過於平淡👍班蘭綠豆糕~糕點本身頗煙韌,質感充實,充滿班蘭香味*另一個抵讚位是店舖提供的開水充滿淡淡清香班蘭味,非常清新!!👍

QR Code自助落單夠方便👍

今次試了以下食物:
👍烤豬肉撈檬
~烤豬肉香濃夠入味,加上很多配菜,味道不錯
👍蟹膏蕃茄湯檬
~酸酸的蕃茄湯底配上蟹膏夠香夠濃
越南米紙卷
~個人覺得比較淡口,過於平淡
👍班蘭綠豆糕
~糕點本身頗煙韌,質感充實,充滿班蘭香味

• 烤豬肉撈檬
2023-07-28 2770 瀏覽
品嚐正宗越南家庭風味,「第一郡」在油麻地店開業了!這家深水埗起家,由越南家庭經營的小店,憑著多款正宗越南小吃:蟹檬、法包、春捲、牛油果冰、綠豆糕等,油麻地新店地方寬敞,水準當然依舊不變,最掛念佢嘅法包,今日下午特別嚟朝聖,人哋氣依舊都係要排隊等位🤣🥖▪️越式法包 $ 55即叫即做熱辣辣,超級大份,法包焗得香脆,餡料豐富,有豬腩肉、扎肉、爽脆的紅蘿蔔、醃白蘿蔔絲、青瓜、芫荽、蔬菜、肝醬,非常正宗越南風味,一口咬下去就是滿足,好食又抵食🍤▪️米紙蝦卷1件 $ 25最愛吃米紙卷,因為它色彩繽紛,而且包含多款蔬菜,既低卡又有營養,米紙包上超級大隻的鮮蝦、青瓜、甘荀、米粉、生菜配搭九層塔、芫荽,自家製的特別醬汁,就像花生醬的味道,好好食🥭▪️芒果糯米卷 $35糯米皮薄薄好煙韌又鬆軟,充滿大量椰絲而且唔太甜,包住原隻清甜大杧果,好味就是這樣簡單,必食推介☕️▪️滴滴咖啡(熱)$ 32越南黑咖啡加煉奶,滴漏式的是慢煮咖啡法,越南咖啡豆的烘焙時間一般都會稍為長一點,令味道變得更為濃厚,所以配煉奶就最適合不過,味道又香又醇

🥖▪️越式法包 $ 55

🍤▪️米紙蝦卷1件 $ 25

🥭▪️芒果糯米卷 $35

☕️▪️滴滴咖啡(熱)$ 32

• 芒果糯米卷
  • 越式法包
  • 米紙蝦卷
2023-07-27 493 瀏覽
由深水埗舊鋪已經好鐘意食,第一郡 6月搬到過黎油麻地咁大間鋪真係好開心,呢個地點唔止方便,而且環境仲舒服左好多;價錢冇太大分別,依然係咁經濟實惠可惜當日斑蘭糕已經賣曬,唯有下次lunch過黎食睇下有冇啦 TvT越式法包 $55法包依然外表香脆,材料超多:扎肉、腩肉、肉鬆、芫荽、青瓜,超juicy,口感同味道都好豐富🤩米紙蝦卷x2 $45用蕉葉包住的蝦卷好紮實,除左有大大隻蝦,入面都有好多其他唔同料我自己就試左佢地自家醬汁,有超濃花生醬味,口感偏濃烤豬肉撈檬 $65大大份,肉質唔柴又烤得香,鍾意酸蘿蔔絲就岩曬,因為佢有好多好多麵上仲有好多花生碎;同埋佢撈檬嘅湯汁一早加左入碗粉到,所以唔洗再加魚露都夠味蟹膏蕃茄湯檬🦀($65)濃郁酸甜蕃茄味湯底,相當豐富材料;蟹膏餅係有啲鮮味,不過口感偏腍扎肉就好好食牛油果沙冰 $35似奶昔多過沙冰,因為好creamy🫢飲左3分1都有少少飽的感覺📍第一郡#foodie #foodiehk #food #hkfoodie #instafood#foodphotography#香港美食 #美食 #美食推薦 #852#hkfoodlover#hkfoodie#f
價錢冇太大分別,依然係咁經濟實惠
越式法包 $55
米紙蝦卷x2 $45
我自己就試左佢地自家醬汁,有超濃花生醬味,口感偏濃
烤豬肉撈檬 $65
蟹膏蕃茄湯檬🦀($65)
扎肉就好好食
牛油果沙冰 $35
📍第一郡

#foodphotography
#香港美食 #美食 #美食推薦 #852#hkfoodlover#hkfoodie#foodiehk#foodie#hkblogger#hk
#第一郡
2023-07-27 236 瀏覽
上次喺深水埗食過法包好好味,今次試下推介嘅茄膏番茄湯檬,入面有蟹糕餅、蕃茄、扎肉、豬紅、香菜、芽菜,湯底同普通嘅湯河唔同,濃好多,幾好味,蟹膏餅比較油,有啲膩,如果叫米紙卷 一定要揀自家制的醬!牛油果沙冰 blend到好滑無冰粒夜晚7點已經賣哂斑蘭糕😢
上次喺深水埗食過法包好好味,
今次試下推介嘅茄膏番茄湯檬,
入面有蟹糕餅、蕃茄、扎肉、豬紅、香菜、芽菜,
湯底同普通嘅湯河唔同,濃好多,幾好味,
蟹膏餅比較油,有啲膩,
如果叫米紙卷 一定要揀自家制的醬!
牛油果沙冰 blend到好滑無冰粒

夜晚7點已經賣哂斑蘭糕😢
外賣送餐
幾年前就聽過他的大名,假日動輒排隊1小時,屹立多年,就因為超高性價比而走紅,份量巨大而且價格便宜由老店到新店,我都認得那個友善的侍應「嫲嫲」烤豬肉軟包$55大大個烤豬包,豬肉炆得軟稔彈牙再炙烤,加入大量漬蘿蔔跟芫荽 蒽,新鮮程度很高,不愛芫荽 蔥的我也10分喜歡蟹膏蕃茄湯檬$65大大碗的湯檬配料相當充足,尤其蟹膏餅超大塊,入口蟹膏味濃,番茄🍅新鮮 酸而多汁,檬粉相當嫩滑,基本上吃一碗就飽了!米紙蝦卷2件$45 自家醬(花生醬跟醃蘿蔔)緊致的米紙內含豐富的雞肉跟大蝦🍤,入口煙韌,分量相當充足,自家製醬汁甜中帶微酸,飽足!芒果糯米卷$35厚厚的芒果肉甜中帶酸,芒果味還突了出來,突顯其肉量!味道完全不輸長洲版本大力推薦👍👍👍榴槤糕$9芋頭糕$7芒果糕$7紫米糕$7時光倒流20年的價格!這4糕點你一定要試,便宜之餘果味相當濃郁,難以想像這個價錢會有這個質素的糕點!芒果沙冰$35芒果🥭味巨濃郁,而且也沒有滿口碎冰的口感,幼滑得非常好喝紅毛榴槤沙冰$50紅帽榴槤其實就是番鬼荔枝,口味偏甜,濃得像果蓉一樣,細食的朋友喝一杯就飽飽了!這裡不到$300但我們二人撐得像吃了個自助餐一樣,質素還比較高呢!

由老店到新店,我都認得那個友善的侍應「嫲嫲」

烤豬肉軟包$55

蟹膏蕃茄湯檬$65
基本上吃一碗就飽了!

米紙蝦卷2件$45 自家醬(花生醬跟醃蘿蔔)

芒果糯米卷$35

大力推薦👍👍👍
榴槤糕$9
芋頭糕$7
芒果糕$7
紫米糕$7

時光倒流20年的價格!

芒果沙冰$35
芒果🥭味巨濃郁,而且也沒有滿口碎冰的口感,幼滑得非常好喝

紅毛榴槤沙冰$50

這裡不到$300
但我們二人撐得像吃了個自助餐一樣,質素還比較高呢!
2023-07-26 227 瀏覽
一間喺深水埗搬到油麻地嘅樓上鋪,簡單嘅裝修,普通外觀嘅枱凳,每個位都唔太寬但坐無虛席,好多人氣食物,例如斑蘭綠豆糕仲要手快有手慢冇😳飲品叫咗牛油果沙冰,見好多枱都有叫,成杯color好吸引好重牛油果味,店家係用新鮮水果整的,比起沙冰,其實係似smoothie😚班蘭綠豆糕好快上菜,最後一個竟然俾我哋叫到☺️非常Q彈,入邊啲綠豆好香👍🏼👍🏼必食仲有芒果糕同埋芋頭糕都係推薦系列~烤豬肉撈檬粉比平常大碗唔少、而且啲料都好多,仲要已經放好咗嘅汁,簡單撈下就可以食。啲烤肉好有味道,好有驚喜,最緊要係份量真係好大,好抵食😍雞絲河粉都好大份,扎肉同雞絲鋪晒喺面,全部食材感覺好新鮮,尤其個扎肉真心正😙我哋八點開始食,食到八點幾九點都仲有人入座,果然受歡迎係有原因,平價又地道嘅高質素越南餐廳🇻🇳

仲有芒果糕同埋芋頭糕都係推薦系列~

2023-07-13
5 分鐘 (堂食)
呢一間餐廳由深水埗已經食開,近期搬到去油麻地。餐廳大咗好多,而且就算等位都喺有冷氣地方,舒服好多。呢度當然必食蕃茄蟹膏湯檬,係呢度嘅招牌。我哋叫咗一碗蕃茄蟹膏湯檬及一碗扎肉湯檬,再加咗個越式軟包。飲品叫咗熱滴漏咖啡及鹹檸梳打。蕃茄蟹膏湯檬湯底夠濃郁,蕃茄味好香當然蟹膏一大舊,非常好食😋配料仲有豬紅、扎肉等等,相當豐富。扎肉湯檬有兩款扎肉,一款有豬耳口感更爽口。鍾意佢湯底幾夠味,而且好多芽菜、洋蔥非常甜。越南軟包,入邊有扎肉、青瓜、酸蘿蔔絲等等配料,口感豐富。熱滴漏咖啡配上煉奶,充滿越南風味,咖啡味非常香濃☕️鹹零梳打揀咗少甜少冰,夏天飲夠晒爽。

越南軟包,入邊有扎肉、青瓜、酸蘿蔔絲等等配料,口感豐富。

熱滴漏咖啡配上煉奶,充滿越南風味,咖啡味非常香濃☕️
鹹零梳打揀咗少甜少冰,夏天飲夠晒爽。
2023-07-25 197 瀏覽
第一郡這間越南菜館我在深水埗的舊店,已經幫襯過一兩次。一兩個月前,他們搬到了彌敦道的樓上鋪,這次特登來這裏幫襯一下。新店舖比之前的深水埗店大很多,但大約六時半已經坐滿了不少客人,開始出現要等位的情況。今次我們除了點了這裡的招牌菜蟹膏番茄湯檬,還點了越式法包。個人來說,這兩個都是到這間店舖必吃的推介食物,尤其是蟹膏蕃茄湯檬,他的蟹膏蛋餅味道非常鮮甜,湯底也有濃厚的蟹肉味。越式法包的法包香脆,配合扎肉肝醬,正宗的口味,而且只賣$55 ,市面上來說是十分超值!米紙蝦卷也是我每次來到必定會叫的食物之一,因為很喜歡他自家製的醬料,有點像沙嗲麻醬。這裏有一款甜品叫班蘭糕,但我們幾次來到時都已經售罄了。希望下次來到的時候能夠吃到。唯有點了另一款出名的甜品芒果糯米卷,這甜品使用新鮮芒果,用薄薄的糯米皮包著,一盒有兩大件非常抵食。我們也點了一件榴槤糕試試,糕的榴槤味剛好,不太甜,而且一件只需$9,絕對是值得一試。飲品方面,除了這裏出名的沙冰 (實情是我覺得它的質地不像沙冰,比較像奶昔),例如芒果沙冰、牛油果沙冰之外,今次試一下椰皇,味道清甜。總括來說,這裏食品價錢抵食,質素也不錯,性價比十分高,喜歡越式

總括來說,這裏食品價錢抵食,質素也不錯,性價比十分高,喜歡越式食物的要來試試!
越南人開的「第一郡」由深水埗細舖搬到去油麻地大舖,座位多咗好多,平日夜晚嚟到都爆場!餐廳必食蟹膏蕃茄湯河,湯底好香蕃茄味,酸酸甜甜好開胃🤤成碗湯河都好滿😂勁多配料,越南扎肉、豆卜、豬紅、生菜、半個大蕃茄🍅最正係中間有件蟹膏蛋餅,由蟹膏、蟹肉、蛋整成,超濃郁蟹肉味🦀質感好似麵包咁吸收晒啲湯嘅精華😍除咗湯粉都唔少得食返碗撈檬,揀咗烤豬肉🐷分量十足,烤得好香,肉質幾軟淋唔乾柴,調味都唔錯😋仲有傳統越式法包🥖有腩肉、扎肉、酸蘿蔔絲、乾醬、肉鬆,好豐富!米紙蝦卷一定要配個自家製沙嗲醬好惹味,沙嗲味唔算好濃郁,但係恰到好處👍🏻飲品我個人鍾意凍嘅滴漏咖啡,餐廳落咗好多煉奶,係越南嘅味道啊😆甜品方面,好可惜我哋想食嘅招牌甜品班蘭糕已經賣晒🥲 叫咗一份芒果糯米卷拎返去比屋企人食,芒果係超大件!🔸越式法包🥖$55🔸米紙蝦卷🦐$25🔸烤豬肉撈檬🐷$65🔸蟹膏蕃茄湯河粉🍅$65🔸凍滴滴咖啡☕️$35🔸芒果沙冰🥭$35🔸芒果糯米卷🥭$35

🔸越式法包🥖$55
🔸芒果沙冰🥭$35
🔸芒果糯米卷🥭$35
  • 蟹膏蕃茄湯檬
  • 烤豬肉撈檬
好出色喎,每樣嘢食嘢飲都掂👍,鮮味足料濃郁嘅蟹膏湯檬不錯喔😏・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🦀 蟹膏蕃茄湯檬 HK$65・味道:蕃茄酸甜味好出,好食嘅但太搶味,有啲搶過其他嘢食味🤨。不過個蟹膏餅真心好食嘅🫶,個蟹味越食越出,濃厚鮮味👍豬紅正常,扎肉幾出味,豆卜勁吸味!不過檬粉都係啱凍食撈麵,而家湯檬同湯米差唔多,但都冇咩問題嘅XD btw可以走芫荽加分XD🌿!・口感:蟹膏餅好似豆頁豆腐嘅質感,所以都幾吸湯味會蓋過蟹膏味,但嗒真啲個蟹膏係慢慢出嘅,好食。豬紅彈口,扎肉幾厚,菜係爽脆嘅,正。🐤 雞絲湯河 HK$65・味道:湯底exactly就係火車頭湯底味,鮮味同時唔會鹹,飲湯都唔會話渴要飲水。雞絲份量好多,有小小雞油香😋!・口感:雞絲正常,因為係人手搣嘅粗幼不一,所以唔會好柴,不錯欸🫡🥑 牛油果沙冰 HK$35・味道:極極極極極creamy嘅牛油果,其實唔算沙冰。呢杯係打爛一個雪凍咗嘅牛油果only,冇冰的。但都真係冇加糖冇加奶冇加cream嘅味,非常天然嘅味道😋・口感:極creamy好smooth~🍍 鳳梨沙冰 HK$32・味道:呢款就係鳳梨加奶,都係同上冇加冰只係雪凍嘅鳳梨打

🦀 蟹膏蕃茄湯檬 HK$65

🐤 雞絲湯河 HK$65
雞絲湯河

🥑 牛油果沙冰 HK$35
・口感:極creamy好smooth~

🍍 鳳梨沙冰 HK$32
・味道:呢款就係鳳梨加奶,都係同上冇加冰只係雪凍嘅鳳梨打碎only。不過加奶都幾好飲,而且會飲到鳳梨嘅渣,只係鳳梨嘅甜味,0甜波大喜👍
・口感:呢款都係走creamy路線的,yum!

🥭 芒果糯米卷 HK$35
・味道:就係芒果糯米糍desu,但用呂宋芒真心完勝😋糯米皮軟糯薄皮好食,芒果好多汁咇哂啲出嚟搞到個皮濕晒,呢點加分!
・口感:sweet爆冇渣呂宋芒 x 軟糯多椰絲糯米糍皮 = 必勝組合🏆

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:平又足料仲好食,絕對有下次!孩子們去吧🫡

2023-07-22
雞絲湯河
2023-07-23 361 瀏覽
今日食到間抵食餐廳要同大家分享!首先係芒果糯米卷,鬆軟嘅糯米皮包住芒果,口感好好,甜度啱啱好,仲有少少嚼勁,真係好味!之後我又試咗芒果沙冰同牛油果沙冰,兩款都係好好味嘅飲品。芒果沙冰飲得出有新鮮嘅芒果肉同芒果汁,好清爽!牛油果沙冰就有濃郁嘅牛油果味,飲落去好滑順,飽肚!蟹膏薔茄湯檬加蟹膏係最好食!湯底好濃郁,好好味,仲有蟹膏味,好滿足!加埋啲薔茄同檸檬,正!唔怕邪惡又大食的話,建議要加多舊蟹膏🤪牛油果法包就係好味嘅小食,鬆軟嘅法包包住濃郁嘅牛油果醬,fresh好開胃,好好味!最後就係米紙蝦卷啦,兩件一份,仲有自家醬,好正啊!米紙軟軟嘅,蝦仁新鮮彈牙,自家醬酸酸甜甜,好開胃,好好味!今餐食得好滿足!

今餐食得好滿足!
2023-07-23 332 瀏覽
從前(早於六年前)在荔枝角道幫襯是小小店,屈就坐通道兩旁的摺枱或面壁一排單人坐,如今是熙來攘往的彌敦道一新淨商廈的2樓(有兩部升降機可達),舖面有咖啡店休閒感覺,和以前擠着坐圓凳速食感大相逕庭,價錢驟眼看沒大幅加價。選了偌大落地玻璃旁的二人圓桌(重度畏高者慎選),正好滿足好奇飽覽樓下兩旁彌敦道之人生百態。食物選擇繼續簡約,我依舊「框死」選擇如下:雞絲湯河,喜歡大把大把金不換以擔草入城門並當之芫荽的大嚼伴隨爽滑河粉、幼滑雞絲吞下。同時點的烤豬肉湯河,烤豬肉偏粗糙而份量少,泛油略多,不及雞絲河細膩。牛油果沙冰,縱使單品點沒跟餐優惠,還是每趟光顧皆欲罷不能,是次濃稠度更勝從前,活脫脫就是一大杯牛油果沒酸味的乳酪,飽肚程度等同代餐。必吃的竟是小小糕點——斑蘭糕,草香味的斑蘭葉味,中間是淺綠色綠豆蓉,不太甜膩,在舊舖如是,在新舖依舊,堂食不夠喉,又掃兩件外賣。榴蓮糕是搭檔點,有絲絲榴蓮肉夾雜在內,然而論層次口感還是比斑蘭糕下去。
食物選擇繼續簡約,我依舊「框死」選擇如下:
雞絲檬粉
牛油果沙冰每杯
斑蘭糕
  • 牛油果沙冰
2023-07-21 152 瀏覽
我去左間油麻地嘅越南餐廳,真係好正呀!我試咗佢哋嘅蟹膏蕃茄湯檬同雞絲湯河加燒豬肉,仲有鮮蝦米紙卷、芒果糯米糍同芒果沙冰同椰青。蟹膏蕃茄湯檬就係好滑好濃郁,加埋新鮮蕃茄就有少少酸酸嘅味道,真係好好味。雞絲湯河啊,就係濃郁嘅湯汁,加埋燒豬肉同雞絲,味道好豐富。鮮蝦米紙卷就係清爽開胃,米紙好柔軟,加埋新鮮嘅蝦同蔬菜香草,好健康好好味!芒果糯米糍就係一個甜品,糯米糍口感好軟糯,芒果味道好香甜,真係食多咗都唔捨得停啊!芒果沙冰同椰青就係好搭嘅消暑甜品,芒果沙冰口感滑順,芒果味又好突出,椰青清爽口感更加令人舒適。總括嚟講,呢間越南餐廳真係好正,味道好新鮮好豐富,令我好滿足啊!如果想試下越南美食嘅話,呢間餐廳一定係首選啦!