餐廳: 紅火雞煲 (元州街)
資訊:

2022-08-28 25 瀏覽
唔講都唔知原來長沙灣有間火鍋店可以同時食到雞煲、打邊爐同埋韓燒!舖頭睇落雖然裝修得唔夠堂皇,但有嘅係暖暖嘅街坊情。〰️雞煲、火鍋及韓燒 ($238)湯底有成十六款,店員推薦百年古方雞煲,話醬汁係店家獨門秘方,所以選擇左依個。等雞煲嘅同時就去攞嘢飲,除咗常見嘅汽水、自家製竹蔗茅根水之外,連教主代言嘅ooha都有。而小食有豬紅、魚蛋、泡椒鳳爪等等。轉個頭雞煲就食到lu !嫩滑嘅雞肉沾滿勁香嘅醬汁,真係食唔停口,眨吓眼就食晒要再加雞。因為之前係訂枱,店員送上一碟手切肥牛,牛味濃郁,加埋落去雞煲醬汁到煮仲好食!食完雞之後加左湯打邊爐。食物種類成五十幾種,大力推介蝦滑,店家自製而且無落過粉。是日推介海鮮係蟶子仔,同埋魷魚都新鮮。秘製牛孖筋越煮越腍,事先仲用滷水處理過。連象拔蚌片、百花釀油條都有!另一邊嘅韓燒爐都有成四十種可以任食,連羊架、生蠔、安格斯牛粒都有。不過我最鐘意就係蒜蓉元貝,牛油味同蒜蓉味好濃🥹,我一個人都食左三兜。雞腎雞軟骨都唔錯,枱面放咗辣椒粉、孜然粉,加埋落去烤好正😆。〰️〰️📍 紅火雞煲 (長沙灣)長沙灣元州街277-279號地舖

〰️雞煲火鍋及韓燒 ($238)

〰️〰️📍 紅火雞煲 (長沙灣)
長沙灣元州街277-279號地舖

2022-08-25 29 瀏覽
홍콩 훠궈+꼬치 무한리필❤️中文在下面👇🏻동생집 놀러가서 동네에 인기 식당 갔다왔어. 음식선택을 다양하게 있지만 내장을 메인이다 ㅎ 그래서 내장을 좋아하시분을 가볼만하다.음식분만 아니라 음료수까지 무한리필이다.小朋友先做選擇,我全都要!😂😂我今次揀咗係長沙灣嘅雞煲/火鍋+燒烤任食放題!係,唔只火鍋加燒烤,仲要任食🤣💕呢個餐廳主要分兩個餐,貴餐會有多啲海鮮。而我今日就揀左貴餐試!呢到嘅食物選擇好多,可以自助或寫單。除咗有燒烤料同火鍋料,店內仲會有啲小食俾客人揀,而且飲品都係任拎!燒烤料同火鍋料方面,就同平時出面既放題差唔多,選擇好多👍🏻我最鐘意係墨魚滑,脆肉鯇同豬潤!💕雞串都唔錯,而且牛肉都唔會好求其👍🏻。另外,花膠湯都唔錯,好足料❤️餐廳會建議先飲湯後打邊爐!總之就好滿足,一次滿足兩個願望!留意喇!!!WhatsApp同電話訂位嘅話會有手切牛一碟❤️
홍콩 훠궈+꼬치 무한리필❤️中文在下面👇🏻

음식분만 아니라 음료수까지 무한리필이다.

2022-08-24 22 瀏覽
紅火雞煲長沙灣元州街277-279號地舖朋友介紹我來呢間要有韓燒,又有雞煲火鍋嘅餐廳,最啱就同三五知己聚下頭,食物款式多之餘,仲唔使諗咁多要食咩。我哋聽店員推介,揀咗百年古方雞煲,醬爆雞件好惹味,BB辣嘅程度啱啱好,雞件夠晒多肉,果然係招牌雞煲。食完雞煲,店員就幫手加湯底俾我哋打邊爐,呢度嘅火鍋配料絕對唔會比其他火鍋店少,有新鮮海鮮,例如海蝦、魷魚、脆鯇骨腩、鱔片等等。除咗點餐紙,仲可以喺出邊雪櫃揀其他唔同種類嘅配料,例如蔬菜、丸類、肉類。基本上大部份嘅火鍋配料,都可以喺韓燒爐上燒,滿足晒又想打邊爐同韓燒嘅我哋。飲品方面,可以選擇嘅種類都絕對唔少,有好多茶類、啤酒、罐裝嘢飲等等。店員服務態度好好,我諗下次都會再嚟食過。
紅火雞煲
長沙灣元州街277-279號地舖

2022-08-23 26 瀏覽
超抵又好味!dinner同friend見到呢一間更加推出逆市優惠,食雞煲火鍋仲可以送韓燒任食🔥真係好抵又豐富❤雞煲方面佢哋更加可以叫特色嘅湯底,我哋今次試咗佢嘅麻辣重慶雞煲,麻辣嘅醬汁,令人非常開胃。佢哋嘅大量食材,都可以任點任食😋我最鍾意嘅,更加有佢嘅手打鮮蝦滑。口感彈牙。而牛肉方面,佢哋嘅爽口牛舌,🐮牛柏葉,同埋黑椒牛仔骨都非常唔錯,好入味,🥩更加要韓燒安格斯牛粒,享受juicy牛肉味。

今日book左長沙灣嘅紅火雞煲食飯,係網上睇左大家都讚好大份之餘仲好抵,而且佢仲做緊book位送手切肥牛!價錢真係好平二百蚊就可以一次過食晒韓燒、雞煲同埋火鍋,而且有好多出面火鍋放題冇嘅特別嘢,好似係象拔蚌、鵝腸、雞雜、田雞之類,仲有好多唔同嘅海鮮揀,全部都好新鮮唔係冰鮮貨,絕對係回本之選!佢出面個自助區就係平啲嗰個套餐包嘅嘢,絕大部分都有,都有好多海鮮同内臟,而且refill得好快,飲品區都好多嘢揀,連OOHA都係免費任飲,我最鍾意就係佢啲蝦滑,真係啖啖肉冇溝澱粉,炸魚皮都好脆冇淋晒!佢個牛孖根落去火鍋都超正❤️👍🏻訂座送嗰碟手切肥牛都好高質🫶🏻佢嘅雞煲都係好大煲,出面平時單叫普通貨色,已經百幾蚊,我試左佢個少辣嘅百年古方雞煲,超多料,好惹味,絕對唔會因為係任食而偷工減料👍🏻絕對係高性價比又超抵食嘅任食,大家如果去長沙灣都可以試吓,佢哋仲有即整點心賣!

有時心大心細唔知揀咩好,想食韓燒又怕太乾,想食雞煲又怕太寡🥹位於長沙灣元州街嘅紅火雞煲幫到你!雞煲火鍋韓燒三合一,任飲任食之餘價錢仲係相當之合理😍一入到去已經覺得環境好闊落,唔駛同隔離枱迫。有兩個大雪櫃放曬可以自取嘅食材,分類好整齊亦都好吸引🤩眼見亦有唔少大枱可以俾一大班friend坐低圍威喂一晚,成個氣氛都幾地道👍🏻整體環境都好乾淨,食得非常安心😋🌟 百年古方雞煲平時食得多麻辣雞煲,今次試下呢個百年古方雞煲。有辣有唔辣,任君挑選。個鍋底非常之足料!加埋秘製醬汁,成個雞煲真係香味撲鼻👃雞肉唔柴,又滑又入味。湯底嘅味道喺食完啲雞之後打邊爐都十分適合👍🏻推薦🌟 手打鮮蝦滑呢個手打鮮蝦滑真係非常有驚喜!唔腥有咬口,食落仲係好鮮甜,如果平時打邊爐食丸食到悶嘅,不妨試試呢一個蝦滑。仲有個筒仔裝住等你容易處理,唔怕拿手唔成勢🤣🌟 爽口鱔片呢個一口脆鯇片都值得一個高評價!新鮮少骨又爽口。用佢黎打邊爐好快就入味,個大細又切得啱啱好,真係啱啱好一啖一嚿😋如果怕魚腥味嘅人都唔駛驚,因為處理得好好!一啲腥味都冇,真係值得一試👍🏻味道:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌗

🌟 百年古方雞煲

🌟 手打鮮蝦滑

🌟 爽口鱔片

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌗
最近約朋友聚會去咗紅火雞煲,經餐廳推廣電話訂座成功,即送手切肥牛一碟!餐廳主要係有兩個plan-較貴與較平:1. 雞煲、火鍋加韓燒 (貴plan) ➺➺晚上9點前入座$238/➺➺晚上9點後入座$218,任食2小時 餐單上,食物款式比平價優惠plan多,有手打鮮蝦滑、生猛海蝦、台灣黑椒腸、北海道蟹柳等等喺呢張點餐紙上先有!2. 雞煲、火鍋加韓燒 (平plan) ➺➺優惠時段:3:30p.m-6:30p.m離座計/8:30p.m-凌晨入座計/每位$168 ➺➺晚市時段:6:00p.m-8:30p.m入座計/每位$188餐單上食物款式當然比貴plan較少,有紐西蘭青口、新鮮魚雲、一試難忘魚皮餃等等!————————————————————————➺➺雞煲方面,叫咗百年古方雞煲(半隻雞 BB辣),雞肉又香口又嫩滑,每個部位都朔晒醬料嘅精華,芫荽配襯主角——雞,更加惹味,亦唔會覺得鹹。而且雞煲即叫即上即食到,無需久等。➺➺食完雞煲加湯變打邊爐,2個plan嘅湯底一樣,都有16款。配菜多數可以出去凍櫃拎取,有娃娃菜、生菜、芋絲、蓮藕、西班牙黑豚肉、美國雪花肥牛等等,我地韓燒又得打邊爐都得!朋友食

餐廳主要係有兩個plan-較貴與較平:
1. 雞煲火鍋加韓燒 (貴plan)
➺➺晚上9點前入座$238/
➺➺晚上9點後入座$218,任食2小時

2. 雞煲火鍋加韓燒 (平plan)
➺➺優惠時段:
➺➺晚市時段:
6:00p.m-8:30p.m入座計/每位$188

————————————————————————

➺➺食完雞煲加湯變打邊爐,2個plan嘅湯底一樣,都有16款。配菜多數可以出去凍櫃拎取,有娃娃菜、生菜、芋絲、蓮藕、西班牙黑豚肉、美國雪花肥牛等等,我地韓燒又得打邊爐都得!朋友食完之後,特別推介手打鮮蝦餅、生猛海蝦用韓燒會比較出味,更可以按喜好自行加上七味粉、鹽調味。

➺➺等緊燒熟食物嘅過程中,若肚餓可以食餐廳準備嘅涼拌小食或熟食,有涼拌青瓜、涼拌海蜇、麻辣豬紅、咖喱魚蛋等。飲品方面仲有自家製竹蔗茅根水,消暑解熱!

**免加一服務費
2022-08-14 38 瀏覽
最近朋友係台灣返左黎香港,佢又想食雞煲,喺OpenRice上面搜尋長沙灣地區嘅雞煲,就見到有紅火雞煲,我致電訂座時店員提及會送一碟手切肥牛,所以就帶咗佢去食紅火雞煲啦。❤️店員分別介紹餐單,原來我哋揀選嘅雞煲、火鍋加韓燒較貴,但食物款式比較多,有手打墨魚滑、人家贊賞鮮蝦丸、自己滿意墨魚丸等等,食品名稱有心思設計,有新意。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️👉🏻我哋係晚上9點前入座,任食2小時,所以收價係每位$238。但如果想平價少少,就可以揀選晚上9點後入座,每位任食2小時$218。👉🏻至於平plan設有優惠時段$168及晚市時段$188,大家就要考慮揀選邊一個餐單,平plan上嘅食物較少,不過仍然好豐富,能夠食到好飽好飽。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️我地叫咗百年古方雞煲,由於兩個人食量有限,叫咗半隻雞BB辣,留待打邊爐同韓燒。大量食材可以自行出去凍櫃領取,例如娃娃菜🥬、西班牙黑豚肉🥩、菠蘿🍍、萵筍、客家豬肉丸,少部份食材單點後,店員會遞出食材-手打鮮蝦滑、脆卜卜炸魚皮、冇得彈午餐肉等等。食物韓燒又得✅,邊爐又得✅,我地自由選擇,仲可以加上七味粉、秘製牆調味😋。❤️餐廳貼心準備小食,以免客人等

❤️店員分別介紹餐單,原來我哋揀選嘅雞煲火鍋加韓燒較貴,但食物款式比較多,有手打墨魚滑、人家贊賞鮮蝦丸、自己滿意墨魚丸等等,食品名稱有心思設計,有新意。

❤️餐廳貼心準備小食,以免客人等得耐又肚餓,推介麻辣豬紅、咖喱魚蛋🍢,煮得入味之餘仲會不停想添。食到口渴嘅時候,出面有多款飲品選擇🍺🍹,特別嘅係自家製竹蔗茅根,解渴清熱氣。

📌無加一服務費
2022-08-09
5 分鐘 (堂食)
  • 雞煲
👉街坊小店《红火雞煲》還有點心、兩餸飯供應。晩市來到,已經🈶️數名街坊在享用2⃣️餸飯⋯.☝️這次就是衝着一次過任食雞煲、火鍋、韓燒⋯⋯著實方便。。。😉·📌每枱均設有電熱爐、電烤爐各一。。。📌坐下靚姐已熱情招待,下了2⃣️人份量的《百年古方雞煲》 🐔小辣🌶️ ~ 雞件份量、辣度均適中,大量配料:3⃣️色椒🫑、洋蔥🧅、乾蔥蒜🧄、莞茜蔥⋯⋯增添香味。。。👍✋吃完雞煲加湯作火鍋,點了海蝦、鱔片、脆鯇、手打蝦滑⋯全部新鮮彈牙⋯😁👉最好讚是每人只會給食材1⃣️件,吃完再點,🉑️以試多幾款,不怕吃不完會浪費‼️☝️另邊箱已急不待點了食材作燒烤,還有部份自取食材,一邊燒、一邊煲⋯省時省力。。📌9pm 前入座 $238📌9pm 後入座 $218📌5pm起任食2⃣️小時📌星期五、六、日、假期及前夕,每位加$10
☝️這次就是衝着一次過任食雞煲火鍋、韓燒⋯⋯著實方便。。。😉
📌每枱均設有電熱爐、電烤爐各一。。。

📌 百年古方雞煲

📌 百年古方雞煲
📌手打鮮蝦滑
📌脆鯇骨腩
📌生猛海蝦
長沙灣依間「紅火雞煲」真係好高CP值,只係俾<1>街坊價$207全包,就可以喺<2>晚市時段食到雞煲、火鍋、韓燒,而且係<3>雞煲任食,可以免費無限追加真係坊間少見!<4>訂座仲即送手切肥牛一碟!另外,<5>依度嘅3款小食都好出色,睇得出佢哋嘅用心製作,而且<6>店員笑容親切,服務好好,仲會勤力咁清潔環境。*此餐廳收取加一服務費。兩小時麻辣重慶鷄煲放題(兩人$376),雞煲任食,雞件肉質皮嫩肉滑,雞味濃香,配料包括有芫荽、薑片、香蔥、洋蔥、辣椒,整體食落好惹味。手切肥牛(贈送$0),脂肪分布均匀,牛味濃厚。美國雪花牛板腱片(跟餐$0),肉質嫩滑,肉味厚重,韓燒方法煮製,配以燒肉汁食用,味道甜鹹,偏向日式口味。牛栢葉(跟餐$0),口感爽脆。黑松露丸(跟餐$0),餡料味道類似忌廉蘑菇湯。泰式無骨鳳爪(跟餐$0),口感爽脆,味道正宗,食落啖啖肉,高質。涼拌手拍青瓜(跟餐$0),味道酸辣,帶有芝麻香味。麻辣豬紅(跟餐$0),辣度三分,口感嫩滑,食落好Juicy。咖喱魚蛋(跟餐$0),口感彈牙,食落有
長沙灣依間「紅火雞煲」真係好高CP值,只係俾<1>街坊價$207全包,就可以喺<2>晚市時段食到雞煲火鍋、韓燒,而且係<3>雞煲任食,可以免費無限追加真係坊間少見!<4>訂座仲即送手切肥牛一碟!另外,<5>依度嘅3款小食都好出色,睇得出佢哋嘅用心製作,而且<6>店員笑容親切,服務好好,仲會勤力咁清潔環境。

*此餐廳收取加一服務費。

手切肥牛(贈送$0),脂肪分布均匀,牛味濃厚。

牛栢葉(跟餐$0),口感爽脆。

黑松露丸(跟餐$0),餡料味道類似忌廉蘑菇湯。

涼拌手拍青瓜(跟餐$0),味道酸辣,帶有芝麻香味。

咖喱魚蛋(跟餐$0),口感彈牙,食落有鮮味。
  • 雞煲
  • 美國雪花牛板腱片
  • 手切牛肉
  • 泰式無骨鳳爪
2022-08-13 19 瀏覽
講到要喺深水埗區任食打邊爐我第一時間就諗起紅火雞煲!真係細細個就開始食佢佢地除左任食雞煲之外仲有好多好特別嘅火鍋配料估唔到一段時間冇黎佢哋竟然仲加埋有韓燒真係一個價錢有晒兩種享受入咗之後首先可以自選湯底或者雞煲雞煲份量都好多,而且好惹味講返佢哋嘅火鍋配料佢哋除咗有一般嘅肥牛、丸、蔬菜等等佢哋仲有海鮮配料好似海蝦、鮮魷魚、象拔蚌片,是日海鮮就有蟶子而最特別嘅就一定係新鮮即劏嘅田雞上枱嘅時候隻田雞仲會郁架!仲有其他火鍋店少見嘅新鮮雞雜、豬粉腸、豬膶等等嘅內臟而韓燒配料嘅陣容都唔馬虎有牛肉、雞翼之餘仲有羊架、豬仔髀牛油金菇粟米呢啲都唔少得訂座送一碟手切肥牛要嚟燒肉會比較好食!小食任食仲有OOHA 任飲以任飲任食嘅火鍋店嚟講呢度嘅火鍋配料真係夠晒特別如果想是非一般嘅火鍋配料真係一定要嚟紅火雞煲
講到要喺深水埗區任食打邊爐
估唔到一段時間冇黎
佢哋竟然仲加埋有韓燒
真係一個價錢有晒兩種享受

入咗之後首先可以自選湯底或者雞煲
雞煲份量都好多,而且好惹味

講返佢哋嘅火鍋配料
佢哋除咗有一般嘅肥牛、丸、蔬菜等等

佢哋仲有海鮮配料
好似海蝦、鮮魷魚、象拔蚌片,是日海鮮就有蟶子
而最特別嘅就一定係新鮮即劏嘅田雞
上枱嘅時候隻田雞仲會郁架!
仲有其他火鍋店少見嘅新鮮雞雜、豬粉腸、豬膶等等嘅內臟

而韓燒配料嘅陣容都唔馬虎
有牛肉、雞翼之餘
仲有羊架、豬仔髀
牛油金菇粟米呢啲都唔少得

訂座送一碟手切肥牛
要嚟燒肉會比較好食!

小食任食

仲有OOHA 任飲

以任飲任食嘅火鍋店嚟講
呢度嘅火鍋配料真係夠晒特別
如果想是非一般嘅火鍋配料
真係一定要嚟紅火雞煲
2022-08-11 30 瀏覽
今晚同屋企人去了長沙灣紅火打邊爐,平時都間唔中幫襯下,勝在食物款式夠多,質素有保證,而且價錢合理,二百多元有得食雞煲火鍋及韓燒。今次就唔食雞煲啦,因為母親大人唔食得辣,所以就揀了花膠雞煲,花膠份量很多,而且每件都有半隻手掌大小,入口帶點彈性且爽口,雞肉嫩滑,湯底充滿雞肉鮮甜。另一邊廂,開爐燒肉,肉類款式很多,羊架嫩滑,蜆肉鮮甜無沙,牛仔骨黑椒味突出,十分惹味,還多幾款台灣香腸,豬腩肉等等。燒肉期間又去打下邊爐,蝦丸、墨丸全部都是手打,爽口彈牙,有粒粒蝦肉及墨魚肉,真係超好味,海鮮有新鮮海蝦及鱔片等,全部都很鮮甜且有質素,外面還有蔬菜任取。最後打邊爐點可以唔啤一啤佢。

最後打邊爐點可以唔啤一啤佢。
2022-08-10 27 瀏覽
這間位於長沙灣的紅火雞煲,晚市主打任飲任食雞煲、火鍋及韓燒,食物款式甚多,而且任飲還有啤酒,每位都是二百多元,性價比高。先叫了個濃湯花膠雞湯底,雞肉嫩滑,花膠爽口,湯底鮮甜。之後就可以加湯打爐,火鍋料有超過50款,海鮮都很新鮮,手打丸更是必食,非常彈牙。肥牛肉都不錯,不會太肥。外面還有些蔬菜等自取。另一邊廂,又可以烤肉,海鮮中海蝦很新鮮、羊架嫩滑及舌心爽彈,以上都是必食推介。整體食物質素不俗,而且款式多至令人眼花繚亂,確是抵食之選。
這間位於長沙灣的紅火雞煲,晚市主打任飲任食雞煲火鍋及韓燒,食物款式甚多,而且任飲還有啤酒,每位都是二百多元,性價比高。

先叫了個濃湯花膠雞湯底,雞肉嫩滑,花膠爽口,湯底鮮甜。

外面還有些蔬菜等自取。

整體食物質素不俗,而且款式多至令人眼花繚亂,確是抵食之選。
今日係家庭日,就同家人一齊去食打邊爐放題,黎到長沙灣呢道搵到呢間餐廳,裝修比較平民化,價錢方面都非常親民。真係值得一試,一試便愛上。服務態度十分好客,真係有家的感覺。呢道係食雞煲火鍋,之後食完可以加湯打邊爐,旁邊有個韓燒爐又可以韓燒,真係一次過滿足曬三個願望。首先我地點左個招牌自家製百年古方雞煲,可以選辣同唔辣,我地就選左唔辣,味道好香濃,聞到都流晒口水,食落重有驚喜,非常香濃而不油膩,雞肉非常滑溜,真係世界級享受。食完雞煲之後馬上加湯打邊爐,呢度有好多海鮮可以任食,我地點左海蝦,魷魚,一口脆鯇片,爽口鱔片,雞子,青口,鵝腸,生蠔,扇貝,重有緊係唔小得既手打鮮蝦滑,手打墨魚滑。鱔片一定係韓燒下佢先夠爽口,真係十分好味,口感一流,食完都要再encore。最重要既係有得食田雞,呢道係即叫即劏,拎到出黎啲神經重跳下跳下,真係非常新鮮,我都係第一次見。重有肥牛同咪黑豚肉都係可以自己任拎黎食,蔬菜bar都有好多款式可供選擇。重有飲品bar可以任飲。有罐裝,自家製既涼茶可以下火。真係非常細心。

長沙灣深水埗雞煲邊爐出名平靚抵食收工經過元洲邨附近見到一間雞煲幾抵食 一個價錢任食任飲而且可以同一時間韓燒埋一個價錢兩種味覺享受一秒間就決定入座生意難做 店外有外賣兩餸飯區 店內頗闊落店員態度超好一入店即安排入座 推介必食食物一坐低我地就落左個百年古方雞煲聽說係店鋪最出名自家製雞煲等緊既時候可以出去自助區拎飲品種類都算很多 仲有竹蔗水 食火鍋必備!神徒們最愛OHHA!都有 係0卡0脂可以留返啲quota盡情食火鍋喇一轉身 原來仲有玻璃瓶汽水夠哂氣啦我就冇飲呢款喇 大家想飲可以問下醬料區自助混醬有辣有唔辣 任君選擇熟食區有三款熟食我想留肚打邊爐就冇試到唔知味道如何呢仲有一大個雪櫃可以係雞煲上菜前拎黎韓燒住先有牛有豬熱辣辣雞煲送到喇超香超濃超入味而且份量十足色香味俱全加埋其他配料打邊爐簡直一流推薦墨魚🦑餅蝦餅 彈牙爽口竟然連田雞都有係即叫即劏上檯時仲識郁鱔片又係好好好好食😋爽口新鮮一定要再叫!韓燒部分推薦生蠔🦪同扇貝仲有羊架鮮甜juicy! 食下食下 食左個半鐘已經好飽任食兩個鐘絕對足夠今晚真係大滿足!下次一定要來作戰一番
長沙灣深水埗雞煲邊爐出名平靚抵食

一入店即安排入座 推介必食食物
一坐低我地就落左個百年古方雞煲
聽說係店鋪最出名自家製雞煲
等緊既時候可以出去自助區拎飲品
種類都算很多 仲有竹蔗水 食火鍋必備!
神徒們最愛OHHA!都有 係0卡0脂

爽口新鮮
一定要再叫!
韓燒部分推薦生蠔🦪同扇貝
仲有羊架
鮮甜juicy!
食下食下 食左個半鐘已經好飽
任食兩個鐘絕對足夠