2019-08-28 360 瀏覽
平靚正,好味早餐要數又平又好味红茶算係第一名呢餐只係40元有麵有丹麥多士有飲品丹麥多士好好味,仲配上隻何包蛋,沙牛麵,味道濃。個湯好好飲杯凍樽yes 用上三片鮮0樽!
平靚正,好味早餐

要數又平又好味红茶算係第一名

呢餐只係40元
有麵有丹麥多士有飲品

丹麥多士好好味,仲配上隻何包蛋,

沙牛麵,味道濃。個湯好好飲

杯凍樽yes 用上三片鮮0樽!
2019-08-28 267 瀏覽
幫公司去荃灣見個客,緊係要蛇下王,食返個下午茶先返去繼續搏命啦荃灣大霸街,成條街都係食巿,見依間紅茶冰室,裝修得好時尚,地方又大又光猛,就入去啦我叫咗個炸雞脾併薯皇,因為係即炸,等咗15分鐘,出到嚟,膽卜卜,正到痺啊,d肉又嫩又多汁,夠曬入味啊同事叫咗個常餐,有塊好大嘅豬扒,好冧唔會乾,塊多士真係要比個讚,有少少酥皮嘅感覺,而滑蛋好香濃好滑最正係個菠蘿油,上面d菠蘿皮好脆,件牛油一d都唔吝嗇,滿口嘅油香,真係要冒住塞血管嘅風險都要食啊!

2019-08-18 320 瀏覽
當天早上在荃灣廣場附近,想找一家茶餐廳食早餐,荃灣廣場對面馬路數間餐廳都有大量空位,就只有紅茶是客似雲來,因此來到一試究竟一坐下店員已很緊張要我們下單,雖說店內沒位置,也不用那麼趕吧我們都點了招牌沙嗲牛肉麵餐,因為很少中伏的不到兩分鐘,就立馬上了跟餐的香酥丹麥多士配炒滑蛋,多士非常特別,既香又酥,很少能在茶餐廳吃到這種多士而滑蛋亦很滑,很滿足之後上主菜沙嗲牛肉麵,同樣不會失望,牛肉滑而不韌,麵亦不會過老,很不錯茶走有一定水準,不會澀店外的麵包看似不錯

我們都點了招牌沙嗲牛肉麵餐,因為很少中伏的

而滑蛋亦很滑,很滿足

香酥丹麥多士配牛乳炒滑蛋

招牌沙嗲牛肉麵

茶走有一定水準,不會澀

茶走

店外的麵包看似不錯

2019-08-17
5 分鐘 (堂食)
$34 (早餐)
香酥丹麥多士配牛乳炒滑蛋
招牌沙嗲牛肉麵
茶走
2019-08-04 379 瀏覽
朋友話介紹平靚正晚餐,原來講緊呢間,唔覺察原來喺荃灣開左分店。7:00多點已經要排隊,人齊半數可入座。我點左韓式醬燒牛柳配意粉,加送紅湯,湯辣辣地幾濃味,好多湯渣但比較爛。講番牛柳,幾腍,唔錯。意粉我鍾意佢乾身,都好。食左一陣,侍應開始黎問收碟,其實未食完,接二連三咁問,見到門外大排長龍,加上冷氣校凍左,明白哂。快快飲埋杯凍檸茶,埋單。
2019-07-27 319 瀏覽
紅茶開左咁耐都未試過,今日終於有機會試!一睇menu見到有超多選擇,多到唔識揀!最後叫左個燒味雙拼,叫左叉燒燒鴨,價錢同普通出面啲燒味飯差唔多!本身冇好大期望,但一食原來都唔錯!啲燒鴨唔會有騷味,而且都唔肥!不過我略嫌個梅子醬有啲偏甜!
紅茶開左咁耐都未試過,今日終於有機會試!
2019-07-13 349 瀏覽
呢間餐廳,其實開舖到現在,久唔久都幫襯下,但好想同大家分享,近幾次食,越嚟越覺得食物無味道,甚至乎可以咁難食你形容,我叫左,楊州炒飯,炒貴刁,炒飯一啲鹹味都冇,蝦仁,叉燒完完全全係無味,我落咗小小辣椒油,先有少少鹹味,而炒貴刁,咖喱粉同河粉完全融合唔到,河粉好闊好粗,同樣地都係完全冇味道,好難食!😖😖明白嘅!茶餐廳唔可以有咁多要求,但係連基本嘅味道都冇!!另外餐廳唔夠冷氣,天氣咁熱,實在坐得不舒服!有部大電視,可能懷左掛!無得睇!
楊州炒飯
炒貴刁
2019-07-13
2019-07-01 321 瀏覽
之前你依間紅茶冰室食早餐當日門口是大排長龍🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️上次黎食沙嗲牛肉公仔麵又真係幾好味今次係中午時間竟然唔使排隊見到佢有個韓式牛柳飯諗住試吓 其實佢都幾耐先到🤨🤨黎到係少少中伏嘅感覺個飯係炒飯底但係係冇乜味嘅而且仲有啲乾爭爭嘅感覺結果要開口問佢攞d汁先食到呢個飯仲要收90蚊仲要係茶餐廳嘅環境。完全係唔抵食同埋呢度嘅奶茶都麻麻哋但係沙嗲牛肉公仔麵係OK嘅下次都係食返早餐算了
之前你依間紅茶冰室食早餐

但係係冇乜味嘅
而且仲有啲乾爭爭嘅感覺
結果要開口問佢攞d汁先食到
呢個飯仲要收90蚊
仲要係茶餐廳嘅環境。完全係唔抵食
同埋呢度嘅奶茶都麻麻哋

但係沙嗲牛肉公仔麵係OK嘅
下次都係食返早餐算了
2019-06-28
午餐
2019-06-27 220 瀏覽
今日早左起身 所以就去食個早餐先 入到呢到 人唔算多 叫左個 火腿通粉有煎雙蛋同埋迷你豬仔包 火腿絲個份量都多 而煎蛋又唔會太油 豬仔包都脆脆地 加上牛油 真係幾好食 值得一讚~ 價錢又唔太貴
2019-06-20 269 瀏覽
以前工作地點近住紅茶冰室,常常和同事落去食飯。今日經過附近,想重温舊夢,入到去好快有位。叫了一客夏威夷雞扒焗意粉,配紅湯,還跟一杯熱檸水,索價$50,不平不貴。紅湯即羅宋湯,好味,有頗多材料,但滋味不像以前豐富,有點像罐頭湯的味道。焗意粉令人失望,只有稀薄的醬,非常少量芝士,數件袖珍的雞扒。所謂夏威夷,卻未見夏威夷的配料,其實是甚麼配料也没有,吃了也非常不飽肚。坦白說,如果早知如此,我寧願去大家樂吃一客猪扒焗飯算了。臨尾一杯熱檸水,這種酸,或許不是來自檸檬,是心酸。人家說,桃花依舊,人面全非。但現在是,紅茶不再,人面全非。

2019-06-20
2019-06-10 243 瀏覽
已經係紅茶常客,由係荃灣路德圍嘅時候已經成日幫襯,到佢係大窩口開完一間又一間,排隊嘅客人人龍不斷,特別係午市。而2間都各有特色,一個中式一個西式,顧客各有所愛。今次我就黎左幫襯西式果間。同家姐2個人大約4點黎到,唔洗排隊,但餐廳都差唔多滿座,淨返3、4個位。坐低左,餐牌就係放左係枱面,用玻璃隔住,我地呢個時間可以叫下午茶,不過因為太肚餓嘅關係,我地一人叫左一個常餐$42。沙嗲牛肉麵+火腿奄列+牛油厚多士+凍奶茶(凍飲加$3)沙嗲味濃,牛肉量多,麵爽奄列蛋滑港式奶茶,茶味濃,奶味較少👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

沙嗲牛肉麵+火腿奄列+牛油厚多士+凍奶茶(凍飲加$3)
沙嗲味濃,牛肉量多,麵爽

奄列蛋滑

港式奶茶,茶味濃,奶味較少

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2019-06-09
  • 沙爹牛肉麵
  • 常餐
已經不是以往好食紅茶丶服務不知所謂丶冇了成日話人老闆在丶食物質素下降服務不禮貌唔使講丶不知所謂對客發脾氣仲有在面前大大力掟碗碟丶唔做我生意可以叫我走丶唔洗在發晦氣丶仲話霸主張枱一坐低即叫嘢食都叫霸住張枱丶有熟客就馺熟狗頭丶汪汪叫不過唔緊要丶不會有下次
已經不是以往好食紅茶丶服務不知所謂丶
冇了成日話人老闆在丶食物質素下降
服務不禮貌唔使講丶不知所謂對客發脾氣
不過唔緊要丶不會有下次

2019-06-07 166 瀏覽
早左起身,決定落街食埋早餐先返工可能因為時間太早,入到去紅茶冰室,客人唔算太多,未坐爆,不過都要搭枱食我地叫左2個早餐早餐A-火腿通粉+煎雙蛋+迷你豬仔包火腿絲及通粉份量多太陽蛋唔油膩又緊緊熟豬仔包很香脆,牛油的份量剛剛好。其他茶餐廳通常都只是搽小量的牛油在包的中央位置,但紅茶的牛油份量是令你吃到包的香脆但又不失牛油嘅香味,值得讚👍🏻早餐B-沙嗲牛肉公仔麵+炒蛋+多士沙嗲牛肉很入味又大大片,沙嗲汁很多,撈到湯後都不怕不夠味炒蛋很嫩滑不得不讚的是這裡的多士是厚切的,其中一邊還是有烘的,一般茶餐廳都只是薄切的,沒什麼口感早餐份量都幾大份,保證一定食得飽飽😆😆絕對係抵食夾大件
早左起身,決定落街食埋早餐先返工

我地叫左2個早餐

早餐A-火腿通粉+煎雙蛋+迷你豬仔包

火腿絲及通粉份量多
太陽蛋唔油膩又緊緊熟

早餐B-沙嗲牛肉公仔麵+炒蛋+多士

沙嗲牛肉很入味又大大片,沙嗲汁很多,撈到湯後都不怕不夠味
炒蛋很嫩滑

早餐份量都幾大份,保證一定食得飽飽😆😆絕對係抵食夾大件
2019-06-05 122 瀏覽
午餐時間去荃灣紅茶冰室吃飯!叫了三個黑椒牛扒,肉質太多根,燒過火,完全食唔落,和店員反映,说係批貨問題,没辦法!要求换了-塊,雖然都唔好食,但还算可以!這家店越來越差!以後都唔去!
2019-06-03
2019-05-19 317 瀏覽
平 + 低食 + 好味都幾多人排,我就揀咗 1.30pm 去,排咗 15mins 到ok.下午茶 2.30-6pm邪惡之選 😈 一流 👍🏻做到平時係 SOGO 買嘅芝士撻嘅味道 + 2 個=sogo 1 個!正宗菠蘿油。有冰凍住舊牛油,咁就唔會未食先融。一放舊冰牛油入新鮮出爐嘅菠蘿包,溫度岩岩好 👍🏻下午茶 menu
平 + 低食 + 好味

招牌冰火脆皮菠蘿油
正宗菠蘿油。
下午茶 menu
2019-05-19
15 分鐘 (堂食)
芝士流心西多
芝士撻
招牌冰火脆皮菠蘿油
  • 芝士流心西多士
  • 沙爹牛肉麵
2019-05-09 232 瀏覽
!大窩口都有好食早餐!最欣賞佢地既麵包,軟軟的,可以一絲絲咁滅出嚟。堂食同外賣都咁多人,隔一陣就有新鮮出爐,種類仲好多,菠蘿包好好賣架,我見好快就清咗成盤!因為個早餐都幾大份,下次我都要試下菠蘿包先。以下係A餐鮑絲火腿轉面,跟餐有牛油麵包煎雙蛋,包埋熱飲。麵包真係無得彈,其實佢可以免費轉多士都可以架,但鬆軟嘅麵包係我至愛。煎雙蛋入面個蛋黃仲係流心,所以小心啲食,流曬出黎就浪費啦!是日早餐承惠$32
!大窩口都有好食早餐!

煎雙蛋入面個蛋黃仲係流心,所以小心啲食,流曬出黎就浪費啦!

是日早餐承惠$32