2012-03-10 34 瀏覽
緣聚是一間西式,日式的餐廳,既有扒餐.又有壽司刺身.店的裝修以白色為主.店的面積都好大.各人也有私人空間.坐得舒服.午市的餐價錢也不貴大約40至80元左右.我看到扒餐都40多元.刺身80多元.任食壽司.價錢連加一也只係76元.其實..一個放題拆開了要任食刺身48元.任飲8元.任食扒18元等.只是午餐只吃壽司已足夠.落單後.食物上枱都快,也沒有漏單情況.而且可以任食2個鍾...請問.大家看到此處係咪覺得好吸引?既便宜.足夠時間食.無漏單..仲想點啊! 記得我講過日式食物要有質素.9成都要以高價換取.也講過元朗沒有日式食物有質素..飲食經驗似人生.既然我鍾意食壽司.好的當然要試.壞的也要面對?等如人生的順境.逆境! 壽司:沒有西九般差.至少可以入口.不過刺身淡而無味.而切刺身的厚薄.大細完全不同..任至有一些刺身爛.有些又凹凹凸凸.味道最突出係呑拿魚同和牛.前者入口一股腥味.後者有種似橡根的質感.忘記了評飯.飯味道正常.不過一夾即散.不過也有一種壽司有可取之處.火灸牛壽司.入口香.也有牛味生蠔手卷;不過唔似生蠔.只有一粒似5毫子.但無味的黑色物體.俾飯同紫菜包住牛肉烏冬湯底一定係開粉.不過
68元任食.吸引嗎?
好多選擇

牛肉烏冬湯底一定係開粉.不過烏冬彈牙,牛肉也多,也有淡淡的味道....

本來2個鍾的限期.我食了40多分鍾就無心機食.呢間店樓面.廚師也是門外漢.壽司最初2盤是一個20出頭的後生女整.後來整齊的5件壽司才是壽司師傅整.明顯人手不足.食物也末見佳處.另一個本人主觀問題的碗.壽司盤俾我感覺有種唔吉利感覺..覺得似?.......唔吉利唔講

有緣一次.我只是過客.食物末見佳處也入到口.加上價錢唔算貴..大方的給一個中等評語.大家覺得值唔值得試?要自行判斷

用餐優惠
其他
2012-02-16 41 瀏覽
一直期待元朗或屯門會有放題....有日竟然無意中發現有張傳單寫住元朗有放題....即刻上open rice睇睇食評.....但係見到0的食評麻麻地..所以都唔敢抱太大期望......難得呢日係中國情人節...老公又收早...所以決定試試!!!..點知...出乎意料....多選擇!!!!0的0野食好快到.......0的員工服務幾好....有清酒飲!!!同埋最緊要係0的魚生夠新鮮............雖然得短短兩個鐘食0野...不過因為0的0野食0黎得好快....所以完全夠哂時間食....當食夠0的刺身時....老公叫0左4隻燒生蠔....佢竟然食到停唔到口....重覆再叫0左兩次...........0的生蠔應該唔係成隻燒0家...應該係整好上面0的料....再淋落去隻生蠔上.....所以食落好似半生熟咁0既感覺!!!!真係好好味!!!!!!
吊燈
好味清酒
清酒煮蜆
推薦必食燒蠔
2012-02-13 32 瀏覽
路過見門面OK,就唸住試吓!我地係食放題,一坐低叫左兩個沙律,一個係蟹子沙律,一個係刺身沙律!個刺身沙律,得兩粒魚生其中一粒仲要霉!跟住點了些炸物,D蟹拑,蠔,蝦,帶子,全部都係粉多過料!係佳寶自己買返屋企炸都好過佢!D串燒牛利,真係嚇一嚇,成舊野咁同D大蔥串埋,又唔熱,又UN,但D一口牛,只係手指甲咁大粒!!D肉比D粉拿到霉晒,勁唔掂!叫刺身不但唔新鮮D三文魚仲要痴住D皮,嘔心!最後唸住叫塊西冷會好D,一黎到見到仲衰過大家樂,口感,味道,簡直唔識形容,只係知道原來大家樂D牛扒係咁好食!興到火到黎,立即埋單走人!我不是個要求高的人,但依餐飯實在難食,收人兩百蚊一位,比D食物既質素仲差過D快餐店既!!!絕對以後唔會再幫親
其中一粒仲要霉
!跟住點了些炸物,D蟹拑,蠔,蝦,帶子,全部都係粉多過料
!係佳寶自己買返屋企炸都好過佢
!D串燒牛利,真係嚇一嚇
,成舊野咁同D大蔥串埋,又唔熱,又UN,
題外話/補充資料: D員工服務態度是OK的!除了個冷面和蟹子沙律是OK之外,其他實在差差差,唔知以為食緊$58蚊既放題!我食日式放題試過十多間,未試過坐低三十分鐘就走人
2012-02-13
2012-02-07 28 瀏覽
慶祝好友生日. 第一次去這間西日餐廳 . 好多人. 入面爆晒棚. 好在我地晏左食...唔洗等太耐.一坐低叫刺身. 好新鮮, 又多款式. 壽司也多款式. 場內氣氛ok. 芝士焗壕一流. 我地食完又食. 飲品任飲. 真係抵到爛, 招呼都可以. 上菜時間也剛剛好. 有限時2小時. 不過時間都足夠. 亦有甜品. 雪糕. 值得一試.
芝士焗壕一流. 我地食完又食. 飲品任飲. 真係抵到爛,

招呼都可以. 上菜時間也剛剛好.

有限時2小時. 不過時間都足夠. 亦有甜品. 雪糕.

值得一試.

2012-01-18
20 分鐘 (堂食)
$200 (其他)
生日
1K
2012-01-03 17 瀏覽
和妹妹兩人冬至飯局﹐原來元朗不少餐廳是日都提早打佯﹐誤打誤撞﹐走了進來。室內環境陰暗﹐情調是有的。裝修都見心思。是日連同自己場內只有三台客﹐場地頗大﹐互相相距非常遙遠﹐所以不會擔心對話給其他人聽見。這家店主打之處﹐是既是西餐廳﹐亦提供日式料理...日式料理包括拉麵和壽司刺身﹗而且還可以是放題(價錢我不太記得了)。真是令人摸不著頭腦的市場定位...給人一個兩頭唔到岸的感覺...況且看著客人的數量﹐環境又陰暗﹐我實在不敢吃刺身了﹐怕不新鮮而且暗得連它不新鮮自己也看不到﹗還是吃西式熱食比較穩陣﹗侍應放下餐牌﹐西式晚餐菜式到格局到價錢都是椰林X那種﹐但就是沒注明有沒有餐湯及餐飲...想找個人問﹐此餐廳令一個奇怪之處就來了﹕一個貌似經理的男子坐在我檯後﹐所有侍應圍著他聽他講話。我本來以為是開會之類...但細聽後﹐他像是在說著投資之道...什麼三百幾萬呀﹐什麼升跌呀...在餐廳最後端有一女員工忙著收拾餐具﹐好像只有她一個(和廚房吧﹖)在工作...我們唯有喊唔該打斷他們“開會”下單...點了一個黑椒牛扒麥樂雞飯﹐和芝士茄汁局吉列豬扒飯。還未問餐湯之問題﹐侍應已經閃走了...又很迅速回去開會了﹗這間餐

這間餐廳的員工都不用做嗎﹖

上菜速度頗慢。大概十五分鐘後﹐來了餐湯和蒜容包。令我們的疑團解開了。只是﹐這是不是意味著餐湯只能是白湯呢﹖不知道。湯是薯仔忌廉湯﹐如果可以再熱一點便好了。
喝完吃畢﹐大概要五分鐘左右我妹的黑椒餐來了。我不太吃牛﹐沒試味﹐但她說不錯。再一會﹐我的局飯也來了。飯有炒底﹐吉列豬[扒沒炸得死實實﹐芝士味香﹐茄味亦夠﹐熱辣辣﹐有驚喜﹗兩個餐的賣相都很不錯﹐和椰林X的好多了﹗況且份量來說﹐老實也不算少。吃畢﹐完全沒人理會。又要打斷他們開會叫餐茶了。而且...全程都沒給我們開水...渴死了。餐茶即叫即沖﹐水吧在出面不在廚房的。不消半分鐘便搞掂﹐都心知不妙了。味道沒什麼好說﹐只能說好過無。但此餐廳看來是以賣相作為賣點的﹐可看見餐具上下過心思﹐檸茶的那支棒有點與眾不同﹐是有點驚喜的。
後來來了另不檯食客﹐他們亦是要不停打斷“開會”去點菜。他們點的生豪來的時候下面放著乾冰﹐煙霧離漫~情調應該很不錯吧。我們坐著坐著繼續無人理會﹐唯有走出去付帳。這樣定位的餐廳﹐零服務卻又賣高尚(港式)西餐加日本菜﹐你說是否搞笑﹖食物來說一定是比椰林X超班﹐但若然你問我有沒有下一次﹐我想我們還是有緣再聚吧。
(非會員)
今次係第二次到緣聚食Lunch,第一次都係Lunch,第一次就4個人去,$154埋單,食左個$42 既三文魚刺生(六塊)﹑叫左8件$3-$4 既sushi,好抵,又好味﹗特別係刺生,好肥,賣相非常好﹗另外仲叫左個套餐$55,咖啡雞扒飯,d雞扒非常好味,不過d 飯就硬左d,但d suhi真係好抵食,三文魚又好味,特別係有紫菜包住既sushi,好好味﹗第一次去好少人,所以好靜好舒服… 不過有一兩個侍應服務就麻麻…同埋可能係西﹑日餐廳既關係,吾似d 日本餐廳咁會比埋隻sushi 碟你,要你自己叫人拎比你…同埋d 侍應吾會主動拎埋比你,要你踢一腳先識郁,服務就麻麻~~第二次去,好多人,個場爆哂,但好彩吾洗等位,但環境就好嘈,可能係因為個場吾係話太大,d 台又密,搞到好嘈都幾辛苦…不過出餐既速度都尚可接受,吾係等好耐…不過d 羅宋湯就麻麻好味,下次大家可以試下忌簾湯… 今次一樣又係食到好飽,好滿足,今次一樣又係4個人,食Lunch $16x埋單,叫左兩個套餐,套餐有七折,抵到爛﹗d野又好味,值得一試﹗

2011-12-22
生日
  • 三文魚刺生﹑有紫菜既sushi~~haha~~
第二次到依間餐廳, 第一次係食lunch, 人唔多, 食物ok, 環境ok, 服務態度都好好...但今次...真係好失望...一人多, d人就變臉了昨晚7時多到達...女仕係單數的日子更有半價(男仕係雙數日半價), 加埋一才 $120...我們一枱都係女的, 當然要一試la....上菜速度時快時慢, 間中仲有灟單的情況, 但都不太嚴重...而可以揀既款式都算多, 以西式和日式為主, 有數樣甜單和飲品可選擇...味道不過不失, 日式食物比較好, 最差係扒類, 其他都算ok...以價錢黎計, 算幾好了刺生: 係最ok..新鮮又夠凍, 上得好快...有三文魚, 吞拿魚, 甜蝦, 八爪魚, 赤貝等..最差係西式熱盆的西冷牛扒..完全食唔到牛扒味..好似係用左好多鬆用粉咁...其他的熱食普遍係偏咸甜品款色得幾款, 有芝士蛋糕, 雲石芝士蛋糕, 藍梅芝士蛋糕..同埋兩款雪糕, 味道都幾好...但其實張大的餐牌係寫有豆腐雪糕, 但到order 時係冇的..初時都食得幾開心滿意... 但突然冷氣開大左好多...係凍到震... 不停叫唔同既較細d個冷氣, 但係都係keep住咁凍...之後及有一位女待應答

初時都食得幾開心滿意... 但突然冷氣開大左好多...係凍到震... 不停叫唔同既較細d個冷氣, 但係都係keep住咁凍...之後及有一位女待應答我地: 已經較到25度la woo..再教會好侷lor....唔較了...
當時既溫度係一定冇25度lor...有25度我地唔會個個凍到震呀ma...
最後到差不多10點...佢地先肯張個冷氣較番細....

到9:30 有人埋黎話last order, 叫我地有咩要落就係last la.. 我地又再揀左一輪 (其實上一輪都仲有野未到)...等到10:00, last order入到既雪糕都仲未到... 我地又問問待應la...位戴眼鏡的男待應未聽清問題就答我地: 已經過左last order la woo, 其實你地已經過晒鐘lor...
簡直火都黎埋, 我地問佢last order d 野未黎woo...你都冇黎過, 關咩過鐘事呀???!!! 佢既語氣態度真係極有問題...真係好嬲...

本來真係覺得幾好環境, 價錢和食物都ok... 但係全間餐廳既人(包括果位經理)既態度都係差差差..仲要係愈夜愈差...(唯一比較讚的係一位比較年紀小的男待應, 到最尾都係好好態度加笑臉)

如果依間餐廳既老闆見到依篇野, 我好想同你反映, 做半價放題應該係想吸客, d 食物和環境真係ok的, 但係你請番黎班人真係幫你趕客, 態度真係好劣, 我地係黎食飯係想開心, 唔係黎捱凍同埋黎受氣....
2011-11-03
2011-10-06 34 瀏覽
緣聚 (Together ) 來一個悠閒 Tea Time, 店員有禮招待到六人卡座, 非常舒適開始睇吓餐牌原來發覺除午餐外還有多款中,西、日式下午茶先來一個日式壽司拼盆$42 外觀吸引, 味道亦相當好也非常之新鮮腸仔配黑醋文尼汁雜菜沙律$32下午茶包括送一杯飲品,冷熱同價,水準有待改善餐廳裝潢都算浪漫, 情侶拍拖食飯可多一個選擇
餐廳門外標示 西日餐廳
開始睇吓餐牌原來發覺除午餐外還有多款中,西、日式下午茶

腸仔配黑醋文尼汁雜菜沙律$32
下午茶包括送一杯飲品,冷熱同價,水準有待改善
餐廳裝潢都算浪漫, 情侶拍拖食飯可多一個選擇
2011-10-05
餐廳門外標示 西日餐廳
2011-10-05 27 瀏覽
最近閒來無事,不經意搜索之下,原來元朗已不自不覺地開出了不少新食店,由乳酪至咖啡店再到西式食店,更甚耆連德國菜也有了,忽然有種"麻雀雖小,五臟俱全"的感覺,在這區開飯方面無疑又多了不少選擇。對於身處元朗的本人卻是後知後感,也許有點不好意思!! 是晚就立刻相約友人前來一試其中一間新開標榜"日西式"的餐廳。餐廳大致上劃分出兩區,甫進門口已被身旁那白色圓桌吸引。那邊區域除圓桌外還有兩張四人檯,對比內邊的卡位,這邊來得寬鬆且光線也較柔和,是晚便被安排這裡就坐。接過餐單除了其本身數款日式與西式套餐外,更可分開單叫其他菜色,也有刺身標著特別優惠,礙於我們只是兩人同行,也只選了套餐。餐湯、餐包 & 沙律:餐包先上,兩大片香蒜包,嗅近已察覺到那濃烈的香蒜味。可惜包是凍冰冰的,這問題亦是在很西餐廳常見的,到底把包烘暖需花上店家多少時間,很多東西若從细微處著眼便可做得更完善,一份暖和的包是不少得的。沙律中的青瓜絲也蠻清甜爽脆,面頭的三文魚生及魚子則不過不失,加上沙律的dressing也蠻怡人。餐湯選的是白湯,味道尚可不太鹹。海鮮墨魚汁意粉:黑油油的意大利麵條配搭上混合芝士的source, 入口滑溜且散發著
純白門面,辨識度高

沙拉 , 青瓜絲不錯的說
餐湯、餐包 & 沙律:

海鮮墨魚汁意粉:
黑油油的意大利麵條配搭上混合芝士的source, 入口滑溜且散發著淡然芝士香。當口齒並合時卻發覺麵條的質感不合弦,麵條的軟硬情度不一,有些過於硬身,有些也偏腍,讓麵條欠缺應有的煙齦彈牙感。不禁讓人懷疑麵條是分開多次處理烹調,故出現了現在麵條質感不勻的結果。無疑,此道麵條用上了不少海鮮如(蝦、青口、墨魚、帶子......)。不過全都以"無味一族"掛帥,經燒開水滾熟了才進入烹調過程,因此食材吸受不到過程中的醬汁味道,真的有夠淡而無味的說。可幸那青椒條還有爽口感,如不是真的味覺去旅行。

澳洲極黑豚有骨豬扒:
對於晚餐餐牌上的食物款式總離不開(粉、魚、扒、肝...),因此也沒考慮太多,就選了個看似像樣的來試試。 因剛才已選了個麵條菜色,故此豬扒就選擇配上薯菜。豬扒大概一個手掌的大小,表面弄得色澤可以的,但手起刀落之下,佢其肉質當然也表露無遺。肉質水份相當之乾涸,咬下去真有讓我以為自己想要在沙漠鑽出水一樣困難的感覺,肉汁欠奉之下當然就連肉質也非理想。在其骨肉相連之間,尚能找出些許脂肪,連肉進食確加回不少口感,起碼有那脂的軟滑質感平衡。而薯角份量足夠,也蠻香口的。
海鮮墨魚汁意粉
澳洲極黑豚有骨豬扒
甜品 & 餐飲:
是晚的甜品為泡芙,泡芙本身充足的甜度加上那坨cream,兩顆吃下已相當達表了。除此之外,此晚市套餐也各包了餐飲,大致上正路的飲品,這裡也有供應。
泡芙
總括而言,食店想在晚市賺取更多是無可口非,但若然你所收取的價錢只有小比例反映在食才上,無疑令客人大失所望。是晚一個百多元的餐卻換來如此的質素,確叫人肉痛。環看其他食友對於其午市的食評,食物份量大致相約,但價錢卻越級下降,只教我來個後悔莫及。也許今次一別,真的是有緣才聚吧!!!
相當之多款日西式食品,單叫更可享指定信用卡優惠!
白湯
有夠淡口的
麵質軟硬不勻
2011-09-13
相當之多款日西式食品,單叫更可享指定信用卡優惠!
純白門面,辨識度高
2011-09-26 39 瀏覽
本應约了女兒十二時於西菁街的小白屋等, 到達才知營業時間是十二時半, 便步行至附近的新西日餐廳: 缘聚.參看門口的菜單, 當日有九款西式及四款日式午餐可供選擇, 我自己嗜好西餐, 記得女兒喜歡日式, 便立刻推門而進.由於時間尚早, 我是第一位顧客, 服務員带我坐四人卡位, 而不是二人檯, 於新裝修的環境下感覺舒適, 只是未能坐於近門口的英式白色餐檯, 因為那三張檯上全部有留坐的名牌. 坐下後服務員送上二杯檸檬味開水, 店内還播放英文歌曲, 唯部份略為强勁, 與現場環境不太配合. 午餐先送上牛油餐包, 除了賣相不俗外, 鬆軟度與熱度一般, 接着的雜菜湯, 若加酸小許更佳..香草魚柳餐(配繽紛忌廉汁) ($48)女兒選此西式菜式而放棄日式, 教我有點意想不到的, 事實証明她選擇正確, 全賴味道較複雜以千島汁為主的忌廉汁, 那種加入香草, 生果蓉的酸味是我父女喜歡的, 而兩件魚柳份量不俗, 薯角也炸至香口, 女兒亦滿意這道主菜.墨西哥辣豆豬扒餐 ($48)中度厚度的煎豬扒肉質可以接受, 带點辣味的辣肉豆,焗豆及洋蔥味道濃, 若加點蘑菇更豐富.餐茶熱咖啡+熱檸水咖啡應是即磨的, 味帶香滑, 為

香草魚柳餐(配繽紛忌廉汁) ($48)

墨西哥辣豆豬扒餐 ($48)

餐茶熱咖啡+熱檸水
咖啡應是即磨的, 味帶香滑, 為我带來點驚喜, 只是附上的奶不是暖身, 令熱咖啡的温度下降一些.

此店內没有設洗手間, 需取錀匙往店外, 但整體上是不俗的新餐廳.

香草魚柳餐(配繽紛忌廉汁)
墨西哥辣豆豬扒餐
熱咖啡+熱檸水
2011-09-24
  • 香草魚柳餐(配繽紛忌廉汁)
2011-08-16 9 瀏覽
產期日近,前皇健康院進行檢查次數日漸頻密,最近也留意到一間新開的靚裝新餐廳,叫Together緣聚。Together主打西日料理,餐牌內既有刺身及壽司,又有各式西式牛扒、意粉、甜品等;而它最吸引我的,就是充滿英式田園風味的入口位環境,十分優雅迷人;店內雖然不是貫徹田園風,但以灰色為主調的沙發位也高雅而舒適。對於大肚媽媽來講,舒服也要重要啊,所以最近去了兩次,綜合經歷也不差。兩次到訪,吃的都是午市套餐;如此靚景之下,這裡午餐收費並不貴,$44-68已包餐湯、餐包同冷熱飲品了! 雖然,打頭陣的麵包鬆散沒多少口感,熱度也不足;而無論是雜菜湯或忌廉湯,味道都很一般,不飲也罷。來到主菜環節,水準則較理想,先由西餐講起。午市的香草燒羊架($62)份量不算多,然而肉質頗嫩亦夠香,配上恰到好處的蒜茸汁,味道不錯。配料可揀白飯、意粉或薯菜,是日老公揀了白飯,同時又配上雜菜及少量薯角,頗為豐富。 特式西冷扒($52)的成數理想,肉質嫩滑無根,配上香濃黑椒汁,也幾好吃的。這次的配菜揀了薯菜,薯角香脆可口,我只嫌份量有點孤寒。除了西式食品,這裡的自選日式午餐($48)也很抵食而且味道不俗。自選午餐由兩部分組成
Together主打西日料理,餐牌內既有刺身壽司,又有各式西式牛扒、意粉、甜品等;而它最吸引我的,就是充滿英式田園風味的入口位環境,十分優雅迷人;店內雖然不是貫徹田園風,但以灰色為主調的沙發位也高雅而舒適。對於大肚媽媽來講,舒服也要重要啊,所以最近去了兩次,綜合經歷也不差。
兩次到訪,吃的都是午市套餐;如此靚景之下,這裡午餐收費並不貴,$44-68已包餐湯、餐包同冷熱飲品了! 雖然,打頭陣的麵包鬆散沒多少口感,熱度也不足;而無論是雜菜湯忌廉湯,味道都很一般,不飲也罷。
來到主菜環節,水準則較理想,先由西餐講起。午市的
除了西式食品,這裡的
自選日式午餐($48)也很抵食而且味道不俗。自選午餐由兩部分組成,包括三選一拉麵/烏冬,以及三選一壽司或定食飯。首次到訪時,我選了豚肉拉麵什錦壽司的組合;什錦壽司先上,一客有六件,內容頗為豐富,我揀了其中兩款,都很新鮮好吃;至於豚肉拉麵,水準中挺吧,但勝在湯底夠清,吃完並無味精的口渴反應,另湯中的厚豚肉豐腴又鬆化,也幾美味的。
第二次重訪時也點
自選日式午餐($48),這次也重溫了什錦壽司,陣容與上次不同,而且更為豐富,不過這次我沒吃了;另一選擇要了讚歧手打烏冬,烏冬十分滑溜可口,但那醬油湯底有點單調。
這次同行的媽咪選了
角切魚生飯($58),我沒有試,但據媽咪及老公的反映水準不差。

來到餐飲時間,這裡無論是凍檸茶熱奶茶,都以精緻容量上檯,令平凡一杯飲品增添風味。第二次到訪時,有杯飲品想打包,店員也包得靚靚的給我們帶走,服務方面是抵讚的。事實上,當我要求去場外的洗手間時,店內細心的侍者甚至陪著我過去,提醒著大肚媽媽小心地滑,不要跌倒呢!

所以,縱然食物未算極端出色,但還是向大家介紹一下這間好坐又服務貼心的新餐館!
2011-08-05
  • 自選日式午餐
  • 什錦壽司
  • 特式西冷扒
2011-08-03 18 瀏覽
最近見西菁街開左間新既西餐廳 經過見到裝修都幾靚於是同女朋友去試食一下去到大約1930 唔算多人 可能係平日關係入到去 餐廳都算大間 裝潢都不錯雖然有點兒昏暗 不過感覺幾舒服同女朋友坐左係裡面既卡位 而每張枱都放左有香味既小蠟燭配合起來 增添一份浪漫感睇一睇MENU 然後order 一客帶子魷魚墨汁意粉 一份安格斯西冷頭盤係刺身沙律 個人無咩要求 所以唔評分湯係南瓜白菌忌廉湯幾好飲 味道可能會較淡 但個人覺得剛剛好 之後上主菜 先係意粉 就甘睇得一粒帶子 跟住我講笑話唔會得一粒掛 點知食到最後真係得一粒 真係開口中=0=不過味道黎講係幾好 唔會太濃味至於份西冷我要六成熟 點知一切落去 都幾用力先切得開 試一口睇下 好韌下於是同老闆反映下 老闆好好人 話換俾我 仲要親自入廚房整 呢個真係要讚 不過個人認為係貨源本身唔靚 只可以講句唔好彩 食唔到靚野主菜過後,最激心的事來了叫飲品個時,女朋友想飲凍朱古力,點知侍應話無凍得熱既 個下已經打個突 甘神奇之後侍應推薦話鮮果沙冰同奶昔都OK~ 甘就叫啦 點知又話得某種生果既沙冰同奶昔先有呢樣野真係要投訴下雖然餐廳新開張 有食物未ready好
最近見西菁街開左間新既西餐廳

之後上主菜 先係意粉 就甘睇得一粒帶子
不過味道黎講係幾好 唔會太濃味

不過個人認為係貨源本身唔靚 只可以講句唔好彩 食唔到靚野
西冷扒
主菜過後,最激心的事來了
之後侍應推薦話鮮果沙冰同奶昔都OK~
甘就叫啦 點知又話得某種生果既沙冰同奶昔先有
呢樣野真係要投訴下
雖然餐廳新開張 有食物未ready好 係情有可原
但係你都要同客人講清楚邊D有邊有無 或者係餐牌上列明 甘會好好多
唔係只會令人覺得你未準備好 照顧唔到客人所需
窩夫~
熱朱古力
講真 小弟唔係醃尖人士 只係想餐廳可以做得貼心點
例如點解有熱朱古力而無凍既 侍應可以主動講番係熱同既朱古力粉係唔同
而唔係等客人問你 你先答番人

不過整體黎講 我都覺得食物質素同服務水平都可以 值得一試

P.S. 餐廳本身有日本野食 用餐個時都見到有其他客人order
所以下次再黎都會試試

2011-08-02