天氣凍涷地最想開冷氣打邊爐🍲一上到去周圍環境都有台灣特色 最靚係天花板都掛咗天燈 乾淨企理呢間台式火鍋店午餐時段都有其他野食唔洗一定叫火鍋 一人套餐都係唔錯選擇✌🏻⁡午餐時段都幾多人食火鍋佢哋嘅午餐時段去到5:30pm大把時間慢慢揀慢慢食 多數都係$60左右⁡🌈秘制麻辣湯響鈴花枝丸米線 $58朋友係好鍾意食辣 又唔知食咩好😂經店員推介叫咗呢碗米線湯底清香但好足味 麻辣之餘冇成層油配搭埋脆卜卜嘅響鈴剛剛好👍🏻⁡🌈養生湯花枝丸 $28湯底藥味唔會好濃但食得出 而且唔太鹹仲有啲配料俾埋一齊食花枝丸比一般店舖爽口彈牙❤️一啖湯一啖花枝丸 成個人暖笠笠🔥⁡🌈台式溫泉蛋滷肉飯 $62碗飯有齊滷肉/溫泉蛋/菜心滷肉係傳統台式風味 肉味香濃夠撈飯配埋溫泉蛋一齊食更添色彩睇相以為好細碗會唔夠飽但食起上嚟一人份剛剛好清晒⁡🌈涷檸茶 $22雖然$22好似好貴 但上枱見到大大杯仲有好多片檸檬🍋都👌🏻⁡睇到隔離食得咁滋味☺️下次再試埋其他或者食火鍋🍲
天氣凍涷地最想開冷氣打邊爐🍲

仲有好多片檸檬🍋都👌🏻

睇到隔離食得咁滋味☺️
下次再試埋其他或者食火鍋🍲
2023-03-08 59 瀏覽
老饕酸菜白肉鍋 餐廳秘制東方大白菜,風味獨特,湯底酸酸鹹鹹亦都非常之開胃!重點介紹以下幾種配料:極品豬王花腩韓燒就食得多豬腩肉,估唔到打邊爐都幾夾,朔晒湯底嘅酸味 正🤭手切安格斯牛小排睇圖就知道雪花幾均勻,油脂分布平均,又唔會太肥膩,有啲咬口美國安格斯雪花肥牛 咁當然打邊爐一定要有肥牛啦,捲到咁靚嘅肥牛真係令人食指大動黑白雙滑 白色墨魚滑你就食得多啦,墨汁墨魚滑你有食過未呢?無論黑定係白,都非常之大牙,仲好特別,非常少見添!爽脆鯇魚好食的脆鯇黎講,真係可遇不可求,自己買亦都好難處理,所以今次就叫來試吓。四字重點:爽口無骨💯

老饕酸菜白肉鍋
餐廳秘制東方大白菜,風味獨特,湯底酸酸鹹鹹亦都非常之開胃!

重點介紹以下幾種配料:
極品豬王花腩

手切安格斯牛小排
睇圖就知道雪花幾均勻,油脂分布平均,又唔會太肥膩,有啲咬口

美國安格斯雪花肥牛
咁當然打邊爐一定要有肥牛啦,捲到咁靚嘅肥牛真係令人食指大動

黑白雙滑

爽脆鯇魚
午餐
  • 老饕酸菜白肉鍋
2023-03-06 49 瀏覽
#銅鑼灣 見完客順便食個late Lunch,京都廣場嘅老鍋台式火有午市火鍋套餐!包括麻辣湯底、肉類、丸類及蔬菜等;供應時間至5:30!仲可以優惠價加台式小食!價錢相當親民!餐廳以台式天燈裝潢,台味十足!座位濶落舒適!  🍲午市一人鍋 $78 /凍檸檬茶 $12 香氣撲鼻嘅麻辣鍋,湯頭超香濃!配料有鴨血、凍豆腐及多種香料同藥材,仲可揀小中大辣,辣度同麻度均勻,誠意十足!跟餐有牛肉、娃娃菜、金菇、松葉蟹棒、鮮豆皮同寛粉條!牛肉厚身又軟嫩,蔬菜份量好足!小食加左鹽酥花枝丸$28,炸到香脆,爽口彈牙!讚! ♨️台式溫泉蛋滷肉飯$62/凍檸檬茶$12滿滿滷肉嘅飯香濃多肉汁,滷肉選用豬腩肉,香而不膩!滷水味咸淡適中。每一啖飯都食倒啖啖滷肉!配埋半熟台式温泉蛋一食更香更滑!小食加左養生湯花枝丸$28, 軟身嘅口感配埋湯一齊飲好夾!老鍋台式火鍋地址 📍:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓

🍲午市一人鍋 $78 /凍檸檬茶 $12

♨️台式溫泉蛋滷肉飯$62/凍檸檬茶$12

老鍋台式火鍋
地址 📍:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓
  • 午市一人鍋
  • 台式溫泉蛋滷肉飯
2023-03-04 3318 瀏覽
餐廳空間寬敞,坐位舒適,玻璃窗可以望到街景,感覺開揚。以台灣天燈作主題,天花掛有一盞盞祝福字句的天燈,而螢幕放滿不同顏色天燈的畫面很有意境呢!另外升降機位置貼了不少明星到來的相片,可見餐廳多受歡迎啊!衛生方面,醬料區乾淨企理,沒有油膩感。職員服務也不錯呢~會主動加湯底、幫我們留意火候等。我們一行二人就點了一個午市二人套餐。♡午市二人火鍋套餐$299湯底是老鍋秘製麻辣鍋,我們點了少辣,鍋裏有鴨血、蜂巢豆腐和多種不同的香料以及藥材,尤其蜂巢豆腐吸收了湯底,很入味呢~內裡還有香甜的龍眼肉,十分特別啊!湯底味道很夠,真材實料👍感覺食物根本不用沾另外的醬汁吃,味道已經很濃郁了。套餐包括有:•丸餃拼盤魚皮餃、貢丸、墨魚丸、台式蛋餃各兩件。特別喜歡魚皮餃,肉味濃郁~•五彩鮮蔬盤有冬菇、金茹、生菜、娃娃菜、唐蒿,全部都很新鮮,尤其冬菇和金茹質感很好,充滿鮮味。•雪花肥牛牛肉味濃郁,帶有油花,口感軟腍,十分好吃😋•米線湯底浸軟後米線會比較容易斷開,而且很難夾起來,餐廳貼心附上一個專用筲箕,方便客人進食。湯底濃郁,所以米線十分入味,配湯底吃一流啊~套餐沒有包括飲品,但餐廳有提供水的,我們就另外點了個烏龍茶
餐廳空間寬敞,坐位舒適,
玻璃窗可以望到街景,感覺開揚。

以台灣天燈作主題,
天花掛有一盞盞祝福字句的天燈,
而螢幕放滿不同顏色天燈的畫面很有意境呢!
另外升降機位置貼了不少明星到來的相片,
可見餐廳多受歡迎啊!

衛生方面,醬料區乾淨企理,沒有油膩感。
職員服務也不錯呢~
會主動加湯底、幫我們留意火候等。

我們一行二人就點了一個午市二人套餐。

午市二人火鍋套餐

老鍋秘製麻辣鍋

♡午市二人火鍋套餐$299
湯底是老鍋秘製麻辣鍋,我們點了少辣,
鍋裏有鴨血、蜂巢豆腐和多種不同的香料以及藥材,
尤其蜂巢豆腐吸收了湯底,很入味呢~
內裡還有香甜的龍眼肉,十分特別啊!
湯底味道很夠,真材實料👍
感覺食物根本不用沾另外的醬汁吃,
味道已經很濃郁了。

套餐包括有:
丸餃拼盤

•丸餃拼盤
魚皮餃、貢丸、墨魚丸、台式蛋餃各兩件。
特別喜歡魚皮餃,肉味濃郁~

五彩鮮蔬盤

•五彩鮮蔬盤
有冬菇、金茹、生菜、娃娃菜、唐蒿,
全部都很新鮮,
尤其冬菇和金茹質感很好,
充滿鮮味。

雪花肥牛

•雪花肥牛
牛肉味濃郁,帶有油花,
口感軟腍,十分好吃😋

米線

•米線
湯底浸軟後米線會比較容易斷開,
而且很難夾起來,
餐廳貼心附上一個專用筲箕,方便客人進食。
湯底濃郁,所以米線十分入味,配湯底吃一流啊~

套餐沒有包括飲品,但餐廳有提供水的,
我們就另外點了個烏龍茶配火鍋

冷泡白桃烏龍茶

♡冷泡白桃烏龍茶$28
帶有白桃的香味,
烏龍茶可以解油膩感。

✖️餐廳午市不設加一服務費
雪花肥牛
米線
冷泡白桃烏龍茶
2023-02-26 2134 瀏覽
今天約咗朋友下午去銅鑼灣行街買嘢, 要食飽先有力氣慢慢shopping,行到崇光後面駱克道京都廣場,找到這家位于京都廣場二樓的老鍋台式火煱,有提供一份約300元的二人火鍋套餐,我們便決定試一下, 餐廳裝修很有特色,天花掛滿天燈佈置,很有氣氛,除此之外,客人還可用手機掃描qr code, 設計自己喜歡的天燈式樣及寫上祝福語,把自己設計的天燈在店內的多個電子屏幕展示許願祈福, 甚至可以將自己設計的天燈再分享給其它朋友,得意過癮。我們的套餐其實有四款湯底可以自由選擇,有麻辣湯底,美人鍋,酸菜白肉鍋和養生鍋,我們選了養生鍋。養生鍋湯底由大量的藥材,人蔘,火腿,老雞,粟米等肴制而成,另外亦加入了分量不少的豆腐和冬菇。由於加入了大量的紅棗及圓肉, 所以仍然不會覺得好重藥味, 相反地我們覺得十分鮮甜美味, 未開始煮火鍋食材之前, 我們每人已經飲了兩碗湯, 夠曬養生和滋補。火鍋食材方面,套餐包含了一碟肉類(可選雞,牛,或豬), 我們選了牛肉, 牛肉質素唔錯,不會有牛騷味和雪味, 其實份量也不少,丸餃類方面有墨魚丸,貢丸,魚皮餃及台式蛋餃各兩件, 全部味道唔錯, 比其他火鍋放題那些的質量高很多, 套餐另

火鍋食材方面,套餐包含了一碟肉類(可選雞,牛,或豬), 我們選了牛肉, 牛肉質素唔錯,不會有牛騷味和雪味, 其實份量也不少,丸餃類方面有墨魚丸,貢丸,魚皮餃及台式蛋餃各兩件, 全部味道唔錯, 比其他火鍋放題那些的質量高很多, 套餐另外還包含一份蔬菜和一份米線。其實兩個人來說應該都足夠有餘。

2023-02-24
  • 養生鍋
  • 美人鍋
打邊爐無季節之分下午都一樣可以慢活打邊爐銅鑼灣呢間台式火鍋無論湯底同配菜.比起平日港式火鍋更正除咗有一人火鍋之外二人火鍋套餐 都好吸引✨美人鍋我地揀咗美人鍋,原隻竹絲雞再加入大量桃膠.杞子同粟米,清甜滋潤又養生✨雪花肥牛牛肉嫩滑 又唔會好肥,每卷有兩片,超出二人份量,好滿足✨丸餃拼盤每款都可以試下,丸類勁彈牙,爆汁感✨五彩鮮蔬盤火鍋不能決少嘅蔬菜,仲有新鮮冬菇同金菇✨米線餐廳好貼心,有個小筲箕放著,唔洗尋找米線夾得咁辛苦自助醬料區,乾淨衛生店內掛上小天燈充滿台灣氣氛平時一個湯底都唔只呢個價錢今餐超滿足又抵食
打邊爐無季節之分
下午都一樣可以慢活打邊爐

銅鑼灣呢間台式火鍋
無論湯底同配菜.比起平日港式火鍋更正

除咗有一人火鍋之外
二人火鍋套餐 都好吸引

✨美人鍋

✨雪花肥牛
牛肉嫩滑 又唔會好肥,
每卷有兩片,超出二人份量,好滿足

✨丸餃拼盤
每款都可以試下,丸類勁彈牙,爆汁感

✨五彩鮮蔬盤
火鍋不能決少嘅蔬菜,仲有新鮮冬菇同金菇

✨米線
餐廳好貼心,有個小筲箕放著,唔洗尋找米線夾得咁辛苦

自助醬料區,乾淨衛生

店內掛上小天燈
充滿台灣氣氛

平時一個湯底都唔只呢個價錢
今餐超滿足又抵食
2023-02-23
  • 美人鍋
  • 午市二人火鍋套餐
2023-02-22 70 瀏覽
午餐都要吃飽飽!冬天吃個火鍋就更暖和了😍鍋鍋灣這家台式火鍋店,二人中午火鍋套餐,有齊火鍋肉、餃子、台式貢丸、蛋餃、主食😱我們今天點了酸菜鍋,裡面滿滿都是配料!底下還有好多寬粉😍吸滿湯汁,非常入味,太好吃了😋酸菜是大白菜奄的,非常爽口🥰白肉不要煮太久、要快點吃!吃一口爽肉,幸福感加倍🤩這裡有自助醬料區,調一個神仙醬料,加入蒜汁,加點青蔥,非常濃郁🤩醮肉醮菜都可以👍🏻配料方面,有蛋餃、貢丸、魚皮餃及花枝丸😜花枝丸爽口彈牙,有鮮味😚貢丸有咬勁,肉味香濃😊門口更有天燈可放,我許了個願,希望每天都吃到好料😆

門口更有天燈可放,我許了個願,希望每天都吃到好料😆
2023-02-21 89 瀏覽
老鍋台式火鍋 地址 :銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓2/F, Kyoto Plaza, 491-499 Lockhart Road, Causeway Bay2個人去打邊爐, NO PROBLEN, 為二人而專設架食材份量SET, 午市二人火鍋套餐 $299套餐可以自選湯底, 麻辣鍋, 酸菜白肉, 美人鍋, 養生鍋 4款, 美人鍋, 原隻竹絲雞+桃膠雪花肥牛, 梅花豬肉, 嘉美雞肉3選1, 因為湯已有雞所以要了梅花豬肉,丸餃拼盤, 魚皮餃、台式蛋餃、墨魚丸同貢丸, 試到4款好開心, 唔會似單點叫一個味, 2個人食完都飽試唔到其他。去到尾仲有健康五彩鮮蔬盤(細)金菇、鮮菇、娃娃菜、生菜、唐蒿, 加埋個美人鍋湯底, 鮮甜好食。要有澱粉質先覺飽架人, 仲有白飯和米線選擇。2個有都有卡拉一幾位置大坐得舒服, 中午呢個二人火鍋套餐 真係好抵食架。
老鍋台式火鍋
地址 :銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓

要有澱粉質先覺飽架人, 仲有白飯和米線選擇。

2023-02-20 88 瀏覽
係銅鑼灣行街搵食時,心思思又想打邊爐,晏晝又諗唔到有咩心水地方,朋友就建議去老鍋喇晏晝都有唔少人同我一樣都鍾意打邊爐,係lunch time時間都幾熱鬧,而我地叫左個二人餐喇 $299湯底㨂左膠原蛋白美人鍋,入面有成隻烏雞,肉質都仲好嫩,而家雞肉吸收哂湯嘅精華,好味😋而且湯底入邊仲有唔少桃膠,啱晒女士養顏,源底味道唔會太濃,好清甜,打邊爐中感覺都冇咁油膩套湯仲包左有手打丸、蛋餸、烏冬、肥牛,都幾豐富呀,仲要讚下個蛋餃,好有蛋香味、好食牛肉方面油脂分布平均,唔騷好有牛油,都幾高質,推介👍🏼

牛肉方面油脂分布平均,唔騷好有牛油,都幾高質,推介👍🏼
台灣天燈之《老鍋秘製麻辣鍋》老鍋以養生食療湯底聞名,招牌秘製麻辣鍋見稱,香麻帶辣湯底係特點,「美人鍋」賣點係新鮮湯料食材同天然味道😌,火鍋十分多選擇,手製配料有手打丸類、鮮做餃類、鮮炸響鈴等,都係新鮮製造,而秘製麻辣鍋,可以揀小中大辣,照顧每位客人需要,再配多種香料同藥材調制湯頭,十分用心👍🏻,老鍋秘製麻辣鍋拼膠原蛋白美人鍋 $238🍲:膠原蛋白美人鍋有桃膠,桃膠滋陰養顏,有豐富既植物蛋白,感覺好似飲左碗膠原蛋白咁,原隻烏雞、南棗、杞子、金華火腿等熬製而成湯底,有滋陰果效,就好似老火湯咁滋補,女仕養顏絕對唔好錯過,而烏雞肉質緊密而油脂較少,有益氣血,退虛熱的功效,老鍋秘製麻辣鍋加入鴨血及凍豆腐,口味道地不膩,湯底真材實料,絕對係好味,生猛沙巴拼新鮮蟶子王:時價打邊爐食海鮮最緊要新鮮,本身好中意食魚既我,今晚決定要試下沙巴同蟶子王,沙巴食落去肉質彈牙好鮮甜,蟶子非常新鮮同爽口,千張豆葉紙 $58:千張豆葉紙係一道傳統嘅豆製品,口感幾獨特,同啖啖既豆香,十分入味,綜合雜菌拼盤🍄 $98:冬菇、金菇、杏鮑菇、秀珍菇、白靈菇、靈芝菇等、款式非常多,希望我無錯對d菇名,d菇都香菇味,中意食菇類既
台灣天燈之《老鍋秘製麻辣鍋》

老鍋秘製麻辣鍋拼膠原蛋白美人鍋 $238🍲:

生猛沙巴拼新鮮蟶子王:時價

綜合雜菌拼盤🍄 $98:冬菇、金菇、杏鮑菇、秀珍菇、白靈菇、靈芝菇等、款式非常多,希望我無錯對d菇名,d菇都香菇味,中意食菇類既人,一定要叫,

五彩鮮蔬盤 $98:營養豐富既蔬菜盤,份量多,有金菇,冬菇,粟米,油墨菜,生菜,娃娃菜等等,蔬菜十分翠綠,

手切安格斯牛小排🥩$368:肉質鮮美滑嫩,大片厚切,口感十分唔錯,真係打邊爐必備既食物,

大綜合手工丸拼盤🍡 $118:丸既款式算多,有墨魚丸、蝦丸、流心蛋黃豬肉丸、梅菜豬肉丸、芝士牛肉丸,我想講流心咸蛋黃豬肉丸超級特別同好食,重點係入面重流心,好正,其他丸都好彈牙,

極品日本宮崎豬梅肉🥓 $168:梅花豬肥瘦平衡,質感細嫩柔軟,煮熟左都唔會韌,入口多汁,

呢餐同幾個朋友真係超級滿足,好食之餘,又坐得舒服,而且唔限時,唔洗食完趕住走,個個食到飽飽,仲話下次要再黎!
2023-02-13
2023-02-17 77 瀏覽
成日諗唔到食咩一於就打邊爐朋友話一定食依間老鍋依間火鍋店仲俾網民投選香港八大必食火鍋成日都食麻辣/花膠雞湯…今次食新野 點佢地嘅老饕酸菜白肉鍋湯頭味道酸甜好開胃入面有秘方醃制東方大白菜同五花腩肉成個湯底好濃豬味又豐富鍋入面仲跟埋我最愛嘅寬粉吸哂d湯真係好好味本身湯底都幾多款餸所以我地只點多幾份食物就算豬肉浸完依隻湯底味道更濃如果食牛我建議要試佢地嘅手切牛小排肉質油脂最平均 佢地嘅水餃拼盤都好足料朋友真係無介紹錯
成日諗唔到食咩一於就打邊爐
朋友話一定食依間老鍋
依間火鍋店仲俾網民投選香港八大必食火鍋
成日都食麻辣/花膠雞湯…
今次食新野 點佢地嘅老饕酸菜白肉鍋

佢地嘅水餃拼盤都好足料
朋友真係無介紹錯

• 老饕酸菜白肉鍋
2023-02-15 88 瀏覽
《老鍋台式火鍋 - 銅鑼灣》去火鍋店,唔一定淨係打邊爐既,原來午市既藥膳養生米線都一樣出色咼🤭今次同同事lunch time 去左呢間主打台式火鍋既餐廳食午餐,試咗佢兩款米線同埋加咗個花枝丸share食💁🏻‍♀️藥膳養生農場雞場雞米線$58 藥膳雞湯味道其實都幾重,不過個湯底真材實料,見得到有藥材喺度,一啖米線一啖湯好快就會清晒😎雞件嘅份量都唔少,而且食落都幾滑口💁🏻‍♀️鹽酥花枝丸 跟餐加 $28 雖然話係小食,但係佢都有四大粒,基本上食完個米線再食佢係好飽,咬落幾彈牙,點埋甜酸醬食好惹味💁🏻‍♀️藥膳養生花枝丸魚皮餃米線 $58同事個養生花枝丸魚皮餃米線都好足料,每款食材都有兩粒,仲有好多木耳同杞子,個養生湯底同我嗰一款有少少唔同,我嗰一款雞味濃啲,而佢呢一個藥材味就出啲,食完同樣暖笠笠飽晒😉💁🏻‍♀️凍檸檬茶 套餐加 $12飲品方面,我就加咗$12要個凍檸茶走甜😎食得太飽,一定要飲返少少酸酸地嘅嘢解滯😅如果唔係一陣返工實勁眼瞓
《老鍋台式火鍋 - 銅鑼灣》

💁🏻‍♀️藥膳養生農場雞場雞米線$58

💁🏻‍♀️鹽酥花枝丸 跟餐加 $28

💁🏻‍♀️藥膳養生花枝丸魚皮餃米線 $58

💁🏻‍♀️凍檸檬茶 套餐加 $12
2023-02-09
天氣涼涼地lunchtime想食野暖下胃,朋友介紹呢間台式邊爐,原來午市仲有$300二人餐,包丸餃拼盤、鲜蔬、美國梅花豬肉同麵類,都幾豐富。鍋底選了美人鍋,可以話好正!用上原隻烏雞,配埋桃膠、紅棗、菇類等,令湯底好清甜滋補,仲可以食埋烏雞,肉質好甜香彈口。 食物方面,美國梅花豬肉幾有水準,豬肉切片厚度適中有嚼勁,滿滿豬肉香味。另外蔬菜雜菌拼盤款式幾多,吸曬美人鍋湯底精華格外好食🤤🤤除左本身店內好多天燈佈置外,仲可以去天燈牆到customise 天燈message打卡,真係食得又玩得!

2023-02-13 71 瀏覽
天氣似暖還寒,真係要好好保重身體! 今日午餐去左銅鑼灣的老鍋食台式火鍋,食我最愛的膠原蛋白美人鍋,午市有二人餐,真係超抵食!老鍋有好多四人卡位,坐得好舒適,私隱度高,仲有天燈可以玩。自助調料吧有辣椒,莞茜,蔥,豉油,炸蒜,香醋,沙茶醬和蒜泥汁。🍲午市二人餐 $299🔸膠原蛋白美人鍋 首先揀個湯底,美人鍋平時單點都要二百幾蚊,但套餐竟然都有得叫呀! 原隻竹絲雞,肉質好滑,仲有好多桃膠,杞子,南棗,淮山,黨參,龍眼肉,金華火腿等藥材。配料有冬菇,粟米,香蔥同京蔥等蔬菜,材料豐富,真係大滿足! 烏雞一開二,皮滑肉嫩,吸左個湯的精華,非常好食,食晒成個鍋的配料都包左幾成🤭 個湯味道好香濃,好重藥材味道,啱晒我😍🔸雪花肥牛打邊爐點少得雪花肥牛,雪花紋分佈得非常平均,每一片入口都非常之嫩滑,而且好有牛味😚🔸丸餃拼盤拼盤包括魚皮餃、台式蛋餃、墨魚丸同貢丸每樣兩粒。墨魚丸同貢丸都係手打,超級彈牙! 魚皮餃、台式蛋餃自家制,特別新鮮😋🔸五彩鮮蔬盤(細)細細盤夠晒兩個人食,都有5個款式!金菇、鮮菇、娃娃菜、生菜、唐蒿,每款蔬菜都好新鮮👏🏻🔸米線最後黎一大碗米線,米線索晒食物的精華,食埋大滿足🥰🔹老鍋原味手

🍲午市二人餐 $299

🔸膠原蛋白美人鍋

🔸雪花肥牛

🔸丸餃拼盤

🔸五彩鮮蔬盤(細)

🔸米線

最後黎一大碗米線,米線索晒食物的精華,食埋大滿足🥰

🔹老鍋原味手工奶茶 $38
自家冲調的手工奶茶,入口超級香滑,奶同茶的比例一流,推介💯

🔹杞子杭菊露 $28
有菊花和杞子,清熱下火,甜度適中,解渴解膩,必飲👍🏻
呢幾日天氣又轉涼返 打邊爐癮又出黎了🔥呢間店裝修都幾有台灣特色 天花板掛住好多天燈好靚仲可以用手機掃面二維碼黎“放天燈” 又有野玩 又有美食食 打個邊爐暖笠笠 成身舒暢💗.🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆ .▪️美國梅花豬肉$128▫️老饕酸菜白肉鍋 $168▪️綜合餃類拼盤$118▫️黑松露蝦丸$102.老饕酸菜白肉鍋聽聞係秘方醃制而成 湯料包括多種香料 藥材 鴨血豆腐、闊條麵等味道夠酸夠香 好醒胃 似足去台灣旅行時嘅味道🤤.梅花豬肉嘅油花分布均勻 肉質入口滑嫩 唔會鞋 正👍🏻.餃類拼盤每粒都漲卜卜 望落就覺得好足料每種都可以試下 十分推薦.黑松露蝦丸都有驚喜 呢個配搭其他餐廳比較少見意外地好食 口感爽口 昇華左成個邊爐嘅味道✨.❝☺︎ ғᴏʟʟᴏᴡ ᴜs @ragdoll.kjai ғᴏʀ ᴍᴏʀᴇʀᴀɢᴅᴏʟʟ ᴅᴀɪʟʏ𓃠⸝⸝꙳ ғᴏᴏᴅɪᴇ𓌉◯𓇋 ‎‎‎ʙᴇᴀᴜᴛʏ⋆̩♬︎ ʟɪғᴇsᴛʏʟᴇ*⋆✈︎❞
呢幾日天氣又轉涼返 打邊爐癮又出黎了🔥
呢間店裝修都幾有台灣特色 天花板掛住好多天燈好靚
仲可以用手機掃面二維碼黎“放天燈”
又有野玩 又有美食食 打個邊爐暖笠笠 成身舒暢💗
🐈🎀