2023-04-01
🪅放天燈都算係台灣嘅特色之一, 呢間台式火鍋, 以天花上嘅迷你天燈做燈飾, 每盞燈都寫滿咗祝福語, 非常窩心, 裝修簡潔, 座位寬敞舒適, 由步入餐廳已經充滿喜感💕🫕午市由一人小火鍋套餐 $78, 二人火鍋套餐 $299, 至四人火鍋套餐 $458 嘅彈性配搭組合🍜簡單啲嘅亦有多款米線套餐之選 $52-$88仲有多款午市飲品及小食選擇, 非常大眾化🥰🍯醬料區包括:醬油、指天椒、香蔥、芫茜、白醋、炸蒜、秘製沙茶醬🔥午市套餐嘅鍋底, 分別有四款選擇:美人鍋,養生鍋,酸菜白肉鍋,麻辣鍋, 每款都別具特色滋味😍👯我哋揀咗“養生鍋“湯底選用精選中外食材、多款名貴藥材,人參, 以火腿老雞及豬肉精心淆製而成, 睇到個餐牌介紹, 都覺得非常滋補😋🥣濃沃嘅藥膳湯味, 一定要趁熱飲返兩碗, 海量嘅湯料有2條手掌咁長嘅鮮人參、紅棗、杞子、龍眼肉、粟米、蜂巢豆腐、大蔥...淨係個湯鍋上枱, 已經超有驚喜🤩👯午市二人火鍋套餐 $299供應時間至5:30pm, 時間寬度大, 唔似一般食店, 要限住時間, 趕住食完就要離場😉✨套餐肉類可選一款(牛、豬及雞肉)🐂我哋揀咗“安格斯雪花牛“, 肉質鮮嫩有牛味, 入口溶化👍
🍜簡單啲嘅亦有多款米線套餐之選 $52-$88
仲有多款午市飲品及小食選擇, 非常大眾化🥰
🍯醬料區包括:
醬油、指天椒、香蔥、芫茜、白醋、炸蒜、秘製沙茶醬
🔥午市套餐嘅鍋底, 分別有四款選擇:
美人鍋,養生鍋,酸菜白肉鍋,麻辣鍋, 每款都別具特色滋味😍
👯我哋揀咗“養生鍋“
淨係個湯鍋上枱, 已經超有驚喜🤩
👯午市二人火鍋套餐 $299
✨套餐肉類可選一款(牛、豬及雞肉)
🐂我哋揀咗“安格斯雪花牛“, 肉質鮮嫩有牛味, 入口溶化👍
🍢丸餃類拼盤:
豬肉丸,墨魚丸,魚皮餃,蛋餃, 丸類夠彈牙口感😋
🥗什錦蔬菜盆:
油麥菜,娃娃菜,金菇,鮮冬菇
🥬店內標榜BB生菜及油麥菜苗, 係自家水耕菜(18日生長期)健康脆口👍
🍚仲可選配白飯或米線
➕加 $8 可改選烏龍麵或新竹米粉
💕整體食材新鮮味美, 份量十足, 會係我哋再回頭之選💕