2010-12-15 38 瀏覽
一直都好想試吓,因為見到openrice中的介紹相,好似好好,好多芝士,跟住問吓街坊,佢都話唔好食,我仍有好奇心之下,仍好想試.結果...真的好失望,好難食.首先,我地叫外賣,那女店員,好似新手咁,我地問佢五十五十個pizza的資料,佢唔識答,價錢又講到唔清唔楚,跟住又聽到旁邊有人教佢,真係要好好改善,pizza hut的跟單,真係專業好多真係好快來到家中,不用半小時,我地叫左五十五十pizza,同另一加陪芝士pizza,但唉!!!又硬又唔熱,個加陪芝士,仲少過平時普通pizza,想拉條芝士都無,呢個係pizza嘅基本條件,如果都做唔到,真係要好好改善,另一五十五十,不過不失,辛辣的那一邊,都可以,最少有味道結果,我立即將外賣紙掉左

結果,我立即將外賣紙掉左
2010-12-05
20 分鐘 (外賣送餐)
2010-12-13 39 瀏覽
  幫襯這家店已是頗久之前的事,現在才記得寫食評。當中的評價未必適用於現在,請大家注意就是。  基本上真的一年也去不了幾次大埔,以前去大埔至多會去教育學院附近的住宅探親,這次來是因為要補習,所以一大早便與朋友坐火車來到這片不太熟識的地方。之前看過地圖發覺火車站與目的地有段距離,而且幾難行,所以決定去程坐的士,回程才行路。補完習間芝脆雞都未開,我地兜多兩個圈返黎先至入得。蘑菇湯 是跟餐的,算不錯啦,不會溝到好淡。蘑菇炸雞意粉 是我點的。這裡有一個小小誤會,因為「芝脆雞」和「蘑菇炸雞意粉」是不同的東西,所以我以為芝脆雞外,意粉還會有一隻炸雞做餸。而且他的意粉排得偏左,剛剛好右面有一個雞脾大細的空位,讓我誤以為炸雞要炸,遲一點再上 ...... 我慢慢食,慢慢食,都未見有炸雞上,便先後向兩名服務員查詢,而這兩名服務員又真係幫我去查詢。好久之後,其中一位回來再問清楚細節,才告訴我炸雞已經在意粉裡面 ...... 下?那只是雞肉(粒)不是炸雞吧?? 隨便他吧,幸好意粉煮得不錯,合我心意。芝脆雞開心餐 是朋友點的,感覺好似兒童餐 芝脆雞其實跟一般炸雞沒有什麼不同,就是多灑了些芝士粉,不夠可以自己

蘑菇湯 是跟餐的,算不錯啦,不會溝到好淡。

芝脆雞開心餐 是朋友點的,感覺好似兒童餐
芝脆雞其實跟一般炸雞沒有什麼不同,就是多灑了些芝士粉,不夠可以自己添加。味道嘛,跟肯德基高水準時的炸雞差不多,不會乾爭爭。如果這家店可以保持每一隻炸雞都炸得好,假以時日應該可以取代穩定度非常低的KFC.
2010-10-03 10 瀏覽
6點半落order, 話30-45min就到,點知7點半都未到, 打去就話再覆我, 到左8點再call, 又話再覆我,唔知佢想check幾耐,佢HOLD住我電話個時, 我仲聽到有人落ORDER, 佢地都仲係同你講要半個鐘,咁樣呃人唔OK LOR收左線, 原本打算走ga la到左8點15分,食物無lala送上, 食物係收左, 不過真係無下次, 食物再好再抵, 咁既服務就係唔OK
6點半落order, 話30-45min就到,
點知7點半都未到, 打去就話再覆我,
到左8點再call, 又話再覆我,
唔知佢想check幾耐,佢HOLD住我電話個時,
我仲聽到有人落ORDER, 佢地都仲係同你講要半個鐘,
咁樣呃人唔OK LOR
收左線, 原本打算走ga la
到左8點15分,食物無lala送上,
食物係收左, 不過真係無下次,
食物再好再抵, 咁既服務就係唔OK
2010-10-03
100 分鐘 (外賣送餐)
2010-09-27 25 瀏覽
Cheese and ham pizzaCover layer of pizza is full of cheese, cheese taste is rich and I can pull out the cheese!! Ham is quite spicy and there’s some green, red pepper and onion mixed on the top. Pizza base is soft and freshly baked, it’s not too thick which make me feel very full.Cream seafood riceMixture of seafood there~ prawn, crab meat, “hin”……the sause is very creamy and the rice is a bit soft…..anyway, it’s quite fat after eating that….Potato chipsFreshly fried, very crispy and hot, it’s
Cheese and ham pizza

Cream seafood rice

Potato chips

Freshly fried, very crispy and hot, it’s very thick which is very different from mcdonalds, I like that! Potato is very soft inside~
接近1點~食飯時候...我打電話叫左個$120既外賣在電話中...一開始已hold住我差唔多10mins因為個個人要應付佢前面既客人(聽得出個外賣電話就係收銀旁邊)我又唔急未等下先...個個人都幾nice..語氣態度都唔錯~終於落左order~過左3個字到再打黎確認地址after 45mins....來了來了~不過有d失望~d湯倒瀉左~冇pizza xxx咁好放哂落盒到~波菜魚柳焗飯魚柳幾好味~有波菜味...但d飯就差左d冇咩味~而且比較油膩炸雞x2我覺得唔錯...果然係招牌雞但ma話一般...kfc好味d喎~環球大批我覺得比pizza xxx 遜色~因為切得好差..好難攞~而且材料分配得不平均~最後係湯我真係覺得好奇怪~有湯why冇湯匙既??得叉...overall~如果想試既堂食餐會好d~而且唔好抱太大期望~
接近1點~食飯時候...我打電話叫左個$120既外賣
在電話中..
.一開始已hold住我差唔多10mins
終於落左order~
過左3個字到再打黎確認地址
after 45mins....
來了來了~
不過有d失望~
d湯倒瀉左~
冇pizza xxx咁好放哂落盒到~
炸雞x2
我覺得唔錯...果然係招牌雞

但ma話一般...kfc好味d喎~
環球大批
我覺得比pizza xxx 遜色~因為切得好差..好難攞~
而且材料分配得不平均~
最後係湯
我真係覺得好奇怪~有湯why冇湯匙既??得叉...
環球世界+炸雞x2
45 分鐘 (外賣送餐)
環球世界+炸雞x2
1K
2010-09-14 37 瀏覽
又表妹3人去野食,聽講芝脆雞幾平又幾好味,好吸引之下來試下了,就咁睇唔似食店呀,同個色好似某銀行XD,入到去唔知食咩好,見個套餐幾抵,決定叫個二人套餐A,都幾好味同抵食呀~!二人套餐A揀左:千島熱情pizza(6寸),海鮮闊條麵,三件炸雞and 2罐汽水~!炸雞~!好大件,個比例仲有大個過個pizza(bec個pizza得6寸),個款真係好似kfc辣版呀,食落都好似kfc既味,不過就唔辣既,唔錯呀~!海鮮闊條麵~!好多汁,d餸亦唔少呀,幾好味~!千島熱情pizza(6寸),好細個,早知叫個大呀ha,個餅底都幾厚,不過唔硬呀,仲要幾軟身唔錯呀,個面既材料亦唔少,唔錯呀~!

海鮮闊條麵~!好多汁,d餸亦唔少呀,幾好味~!

餐牌
個雞好得意呀~!
海鮮闊條麵
千島熱情pizza(6寸)
青蘋果汽水
2010-09-14
海鮮闊條麵
2010-09-08 1 瀏覽
今天經過「芝脆雞」,餓意雖不大,但距離上一次惠顧已有一些時間,挺想念其食物的美味,最終還是走了進去。與母親大人各自點了一份下午茶,兩人共有一件薄餅、三件甜酸雞翼、兩件焗吞拿魚多士和朱古力窩夫,另外還有兩個粟米忌廉湯。可能即叫即做,等了一些時間,食物來了,薄餅餡料足,餅底香脆;吞拿魚多士配以芝士、粟米及千島醬,多士很脆,個人挺喜歡,但未必適合愛吃麵包軟質感的食客,而食料及醬料配搭令人驚喜。甜酸雞翼是炸雞翼沾有甜酸醬;而朱古力窩夫是脆窩夫加朱古力醬。兩者味道達到水準,但兩者都很脆,較為「熱氣」。吃著吃著,湯還沒有來,待應小姐很好,留意到我們沒有湯,主動詢問並奉上。粟米忌廉湯不油膩,粟米爽甜,保持水準,屬中上之作。其實我挺贊同其經營理念,為市民提供較為經濟而有質素的食物,讓不同階層的人也有能力嚐到美味。如果餐廳想再更進一步,希望可能縮短客人候餐的時間。「芝脆雞」的確是我的至愛食肆之一,希望它能繼續保持並提高水準!

粟米忌廉湯
下午茶食物 - 共兩份
2010-09-04
粟米忌廉湯
下午茶食物 - 共兩份
  • 薄餅,多士
2010-08-12 4 瀏覽
佢話60分鐘, 我就等左85分鐘, PIZZA HUT食得多, 想轉下口味, 咁就出事, 食評完全做馬.叫左SET 加蒜蓉包, 點知SET入面果4個湯冇左, 用左果5,6件焗到過左龍既代替, D 包冇晒包既TEXTURE, 仲脆過薯片. D PIZZA 微暖同仲唔好食. 得個飯係暖D同可取.4個大人, 完本應該唔夠食, 到最後係食唔晒, 掉左. 同食左兩個公仔麵.
2010-08-08
85 分鐘 (外賣送餐)
2010-08-09 4 瀏覽
之前曾經叫過兩次外賣速遞..第一次係上年平安夜..本身夜晚6點鐘打去叫個服務員已經話要兩個鐘先送到..咁都OK喇..始終大節日..我地都明白會比較耐..點知等左3個鐘..即9點左右都未送到黎..打去問話出左..OK再等..9點半仲未到..再打去問..點知佢竟然同我地講個炸爐壞左!D食物唔齊所以仲未送..同我地講D炸雞要轉其他野!!問我地要咩!其實我地有留聯絡電話,如果真係有D食物冇,係咪應該主動去聯絡我地話我地知呢?咁好..轉左其他小食! 結果最後11點先送黎! 仲要D野唔齊! 明明叫左4個焗飯最後得2個!我覺得真係好離譜! 雖然話係節日多單會亂D..但好不負責任囉!另一次係上個月..平日(星期三)下午5點半鐘打電話去..個服務員哥哥叫我等等..之後就聽到佢同第二個客落緊單..最後等左10幾分鐘佢都冇再理我..所以我就收左線了..再一次證明佢地既服務態度係........又或者你可以話係我特別黑仔!不過如果淨係講食物質素..的確係好過一D大型連鎖店好多!無論係PIZZA定炸雞都係好好食! 同埋價錢又親民! 所以睇完各位既評價之後..決定有機會會去試下堂食! =]
之前曾經叫過兩次外賣速遞..
咁都OK喇..始終大節日..我地都明白會比較耐..
點知等左3個鐘..即9點左右都未送到黎..打去問話出左..

不過如果淨係講食物質素..的確係好過一D大型連鎖店好多!
無論係PIZZA定炸雞都係好好食! 同埋價錢又親民!
所以睇完各位既評價之後..決定有機會會去試下堂食! =]
外賣送餐
  • PIZZA
2010-08-07 14 瀏覽
滿心歡喜家人終於肯試試e間我期待以久的pizza店, 點知係失望收場 18:40落order要了$135的A餐, 接線生話要45-60分鐘才送貨, ok都預左, 因為今日係星期六等到19:50先送到, 足足等了70分鐘.... 但收到ge竟然係欠了3件炸雞+倒瀉了一碗湯ge餐....送貨員一到已表示可能包裝時裝不好, 以致倒瀉了湯, 叫我地打開pizza睇下有無問題, 一睇, 湯已流進pizza盒內, 兩件pizza已浸滿了湯, 但基於唔好浪費食物的原因, 我無退貨, 送貨員話會稍後補回湯+3件炸雞給我, 此時已沒有了興奮ge心情食啦 千島海鮮pizza : 一睇個pizza就知是"淋baba", 個底一d都唔脆仲唔係熱ge, 好似食緊麵包, 一d千島汁味都無 香草烤雞飯 : 個汁都ok ge, 但d飯又係"淋baba", 好怪煙肉薯蓉湯 : 湯只得一款, 無得選擇, e個湯好"結"好粉再等了50分鐘的後補炸雞 : e個就又熱又脆喇, 不過太多油, 好熱氣總結一句 "無下次"

總結一句 "無下次"

2010-08-07
70 分鐘 (外賣送餐)
2010-08-01 11 瀏覽
今天遊開大埔,一向鈡意吃Pizza嘅我見到呢間鋪甘多人讚,於是lai試下啦。呢間鋪甚難揾,竟然開起屋村祗而又唔起眼的location,都揾左一陣呀~~叫左過2人B餐櫻之花Pizza: 芝士鋪滿整個pizza,very good!d餡料有三文魚、蟹柳、獅子狗、栗米等。批底好香脆。熱辣辣加上千島汁,整得非常可口!香蒜肉絲意粉: 開頭諗住會唔會同PizzaHxx一樣,點知比起真係好好多,d用料+足+,肉絲火腿大大粒有滿足感另加主打的炸雞: 是另一水準之作,皮脆肉滑,好有味,一定要試下呀!整體水準好過PizzaHxx 不過嫌等候食物時間太耐了,希望可以改善下。仲有2人餐份量太少了加多1個飯就差不多~~~

叫左過2人B餐

整體水準好過PizzaHxx
加多1個飯就差不多~~~
2010-08-01
  • 櫻之花Pizza
  • 香蒜肉絲意粉
2010-07-22
真係連我都估唔到,芝脆雞都降臨大埔。我又發現到,芝脆雞同薄餅店既餐牌係大同小異。兩間應該係兄弟店。不過,芝脆雞既分店就多過薄餅店好多好多啦。海鮮意粉個忌廉汁真係好濃,而且有好多既海鮮。雖然知道係雪藏既,不過有咁多既海鮮都夠架啦。最小俾我知道係落足心機啦,而個意粉算幾煙韌彈牙,對我黎講好滿足。炸雞我一直都好鍾情呢度既炸雞,炸雞皮脆肉嫩。食落啖啖肉,呢炸雞仲可以去邊度搵到呢?呢餐都係三十幾蚊,都食到我好飽好飽。仲有咩可以強求呢?
好多啦。

海鮮意粉
個忌廉汁真係好濃,而且有好多既海鮮。雖然知道係雪藏既,
韌彈牙,對我黎講好滿足。
炸雞
我一直都好鍾情呢度既炸雞炸雞皮脆肉嫩。食落啖啖肉,呢
炸雞仲可以去邊度搵到呢?

呢餐都係三十幾蚊,都食到我好飽好飽。仲有咩可以強求呢?
海鮮意粉、炸雞
2010-07-10
海鮮意粉、炸雞
2010-05-23 3 瀏覽
聽朋友講,其實都幫襯了好幾次,真係次次都咁有水準,而家其他pizza店我都唔會幫襯!芝脆雞:又熱又脆,肉料超多,又彈牙,講起我都想即刻整件!烤雞pizza:多料,好好味!海鮮飯:又係好足料,正!呢次係叫外賣,3-4人餐,$120,一個大pizza,一個飯,4年雞,超滿足,呢個價錢食lunch都唔得啦,抵!

芝脆雞:又熱又脆,肉料超多,又彈牙,講起我都想即刻整件!

烤雞pizza:多料,好好味!

海鮮飯:又係好足料,正!

2010-05-17
2010-05-17 5 瀏覽
叫外賣速遞,45分鐘送到,食物是熱呼呼的order了一個套餐 ($120),食物包括:千島熱情厚批 千島醬好味開胃,芝士鋪滿整個pizza,一點也不吝嗇,但如果芝士味可以濃d就更完美了!餡料有火腿、菠蘿、洋蔥;而批底就像麵包般,不是香脆的 (我自己就喜歡pizza box的厚批底多一點)菠菜龍魚柳焗飯個汁超好味,雖然有d creamy,但一點也不膩,而龍魚柳亦做到外脆內滑兼juicy,讚!如果個汁可以多一點,整個飯就無得頂了!炸雞四件又是另一水準之作,皮脆肉滑味道足,一定要試下呀!另外加了一客春卷 ($15)雖然夠熱,但外皮不脆,是淋的;料亦很薄,下次一定唔會再叫!如果不怕卡路里超標的話,那你就一定要試試這間店
叫外賣速遞,45分鐘送到,食物是熱呼呼的

order了一個套餐 ($120),食物包括:
千島熱情厚批
菠菜龍魚柳焗飯
炸雞四件
又是另一水準之作,皮脆肉滑味道足,一定要試下呀!
另外加了一客春卷 ($15)
雖然夠熱,但外皮不脆,是淋的;料亦很薄,下次一定唔會再叫!

如果不怕卡路里超標的話,那你就一定要試試這間店

2010-05-14
2010-05-10 3 瀏覽
食左個午餐$301塊是日薄餅,焗海鮮飯,白湯起餐,好快,5分鐘到,唔使等,啱晒唔喜歡等的人白湯好飲,餅底,焗飯底,好食食到好飽肚,食剩幾口飯會返黎食,試其他食物
食左個午餐$30

1塊是日薄餅,焗海鮮飯,白湯

起餐,好快,5分鐘到,唔使等,啱晒唔喜歡等的人

白湯好飲,餅底,焗飯底,好食

食到好飽肚,食剩幾口飯

會返黎食,試其他食物
2010-05-01
  • 薄餅