2018-02-20 87 瀏覽
假期經過尖沙咀寶勒巷見到花丸可以自製章魚小丸子同埋御好燒幾得意咁決定試試八爪魚花丸燒坐底見到枱面已經有齊幾款調味醬料;起初唔識會怕難整但係餐廳非常貼心提供埋整作流程圖每個步驟都有詳細註解加上蛋漿已經事先調好唔怕失敗;配料除左八爪魚同年糕仲有比較少見嘅紅薑粒同天婦羅脆米八爪魚小丸子味道偏淡但係加上各種醬汁食落都算惹味;重點係自己嘅勞動成果好正御好燒雖然配料更多但係相比起小丸子御好燒嘅製作過程比較簡單而且同樣有埋教學圖示簡單易上手

御好燒

2018-02-13
2018-02-19 69 瀏覽
上網search 到呢間餐廳, 獨特之處是可以自己親手整章魚小丸子, 大阪燒同炒麵可以邊食邊玩, 趣味十足見到餐牌主要有章魚小章子, 大阪燒, 炒麵 同牛肉既分類, 另外有一張教學指南, 清楚介紹製作的過程, 唔洗驚唔識整啦另外餐抬上都有準備好各款醬料比大家, 非常方便!首先, 店員會提供所有配料給你, 用來製作小丸子的材料主要有粉漿,八爪魚, 紅薑,蟹子同芥辣醬。 呢個係兩份小丸子的份量, 即可以整到16 粒, 最初有d 擔心會失敗, 但原本只要跟住指示牌既步驟整, 就一定成功呢!所以大家可放心, 像我這種地獄廚神都可以成功完成可能因為親手整的關系, 覺得特別好味, 加埋醬汁就更加靚,色香味俱全, 真係似模似樣架接下來就可以開始整大阪燒了, 見到配料都好豐富吸引, 只要把所有材料攪拌, 然後下鐵板, 把形狀推成圓形, 煎到一面再反轉另一面煎, 最後把芝士溶掉再放上面, 簡單零失敗之作完成了<四重芝士麻糬御好燒>!見到製成品,非常滿足呢, 這個一口咬落去食到啖啖芝士及麻糬, 有點像年糕般煙煙un un最後, 還有安格斯牛肉, 厚切的牛柳粒, 牛肉放上鐵板上只需數分鐘,
可以邊食邊玩, 趣味十足

另外餐抬上都有準備好各款醬料比大家, 非常方便!
醬汁

所以大家可放心, 像我這種地獄廚神都可以成功完成

章魚小丸子的配料
小丸子製作中。。。
已完成

大阪燒的配料

大阪燒

完成了<四重芝士麻糬御好燒>

安格斯牛肉,  牛柳粒
燒牛肉

最後, 還有安格斯牛肉, 厚切的牛柳粒, 牛肉放上鐵板上只需數分鐘, 見到顏色轉了便可以反轉, 太熟就無咁好味, 今次時間掌握得非常好, 又能鎖住豐富的肉汁, 食到牛肉的鮮味, 大滿足呢
章魚小丸子的配料
小丸子製作中。。。
已完成
大阪燒的配料
大阪燒
安格斯牛肉,  牛柳粒
燒牛肉
2018-02-14 67 瀏覽
又黎覓食尖沙嘴!今晚黎寶勒巷試試呢間可以比客人自己DIY整4樣唔同類型既野食既餐廳。包括1.小丸燒 2.御好燒 3.燒肉 4. 炒麵。聽聞餐廳晚晚都full, 我地預早一個禮拜book定枱👍🏻。餐廳裝潢以灰黑為主調,冇多餘裝飾,簡單乾淨。每張枱上面都置入左DIY用嘅爐具,枱上的醬料、調味品一應俱全。Menu都清晰分左小丸燒、御好燒、炒麵、燒肉幾個區域,而每個種類都有好多款俾你揀,有選擇困難症嘅我地真係諗左好耐先决定到。四重芝士麻糬御好燒$108呢個係最貴嗰款,可能真係好多芝士同好足料。店家預先將底醬調好,加上蛋、麻糬、蔥、櫻花蝦、蘿蔔絲、芝士同extra芝士!做法好簡單,佢有指示逐個step咁教你,一定唔會失敗。御好燒入面加左麻糬同大量芝士,加上煙煙韌韌口感,好食,加上自己燒就更好食。盛合炒麵$98炒麵又可以自己炒。呢個炒麵勁足料,料多過麵。方法同step可以跟住炒真係零失敗。最後仲有燒肉。首先係上級安格斯牛肋肉(香蒜)$98。年肋肉都幾大塊,比煎pan更長,油花分布平均,有牛味,加埋極多極多香蒜,勁重口味,正👏🏻!加多個蜜糖黑胡椒豚肉$68。豚肉醃得入味,甜甜地又有黑胡椒香辣味,脂肪

四重芝士麻糬御好燒$108

盛合炒麵$98

最後仲有燒肉。

加多個蜜糖黑胡椒豚肉$68。豚肉醃得入味,甜甜地又有黑胡椒香辣味,脂肪夠多,燒得熟透後依然多肉味,唔錯。

呢餐好食又好玩,我地2個都好滿意。不過服務就有待改善,可能我地去嗰晚人手不足,樓面得2個員工,有啲手忙腳亂,有時面色唔係咁好🙈 不過我地都理解嘅。
2018-02-01 123 瀏覽
這一陣子在FB和IG都經常見到朋友Post這間餐廳的照片,已經心郁郁想黎試下。這2天又見到媒體報導話餐廳出了左新菜式,心諗:我真係慢人幾拍呀。。。。都已經出左新菜式但我仲未去,於是「的」起心肝拎起電話趕快Book位,幸好仲有最後一張枱,睇黎真係唔去唔得啦XD7點半去到幾乎已經滿座,隔離枱係日本人,我地坐低就馬上睇Menu㨂野食(其實已經做定功課有DD心水),最後我地點左招牌既八爪魚花丸燒,新Menu富士蘋果小丸燒同4式芝士麻糬御好燒,當然唔少得既仲有燒汁牛肋肉,同埋加左一份來自法國的Raclette芝士。。。飲品就叫左桂圓紅棗枸杞茶同生啤,有人話食燒肉要配生啤先好味喎~先講小丸子~第1次自己動手燒,一開始都幾擔心,但餐廳好細心,除左有張貓紙有哂步驟之餘,仲有部電視不停播住點樣整,只係睇字唔明仲有Video睇,跟足個步驟其實唔算太難整,因為係整既過程中原來唔駛太介意個賣相,因為最後都可以碌到又圓又大既小丸子。拿拿拿,有圖有真相呀!!招牌既八爪魚花丸燒因為裡面有大大粒年糕,除左食到八爪魚既彈牙,仲增加左煙韌的口感,真係估唔到咁夾呀!新Menu既富士蘋果小丸燒,燒緊個時已經聞到飄來陣陣蘋果既

招牌既八爪魚花丸燒因為裡面有大大粒年糕,除左食到八爪魚既彈牙,仲增加左煙韌的口感,真係估唔到咁夾呀!新Menu既富士蘋果小丸燒,燒緊個時已經聞到飄來陣陣蘋果既香味,未食都已經垂涎三尺了。。。中間既餡係落蘋果,食落甜甜地,好清新,蘋果味都好濃郁。至於Raclette芝士,原來可以自己㨂加係是但一樣野食到,我地就㨂左落係小丸子到。店員見你燒得7788,就會同你講會預備芝士,因為係另加既關係份量係50g,所以唔係原個芝士出,但見到個芝士溶左個一刻,除左「心花怒放」之外都唔知點形容好喇,興奮到連相都唔記得影啦。。。說時遲那時快,芝士已經舖左落小丸子到啦,個爐仲開住架,D芝士熱到好似熔岩咁,真係十分邪惡呀~~~個人認為芝士配年糕小丸子夾D,除左口感關係,仲因為芝士帶少少鹹既關係,會Kum左蘋果既甜味~

4式芝士麻糬御好燒,本身已經有芝士係個御好燒到,仲會有另外一碟可以燒好後可以Sum係面到,製作相對小丸子簡單,最緊要原來唔止係反個一下,落個一下都好重要,因為Size不能太大,唔係會好易散。味道同口感都唔錯,啖啖爽口椰菜好健康,亦都食到麻糬既口感。

牛肋肉既雪花唔錯,燒汁亦都好充足,好入味,一啖肉一啖啤酒都真係幾爽下~哈

驚喜既係花茶既好飲又悅目,仲有個火熱住,幾時飲都咁暖笠笠

原來生日訂位有佈置,影相夠哂排場啦~

最後值得一讚既係,當晚座無虛席,都有成10幾張枱架,但我地就見到只有一位女侍應在場,見到佢跑黎跑去都替佢辛苦,但即使忙到咁,都未見佢黑面或衰聲,好好笑容,每次行過都會睇下客人燒成點,仲好有耐心講解俾你知點樣先可以燒靚個小丸子。而家真係好少後生女咁敬業樂業!抵讚!
Raclette芝士
4式芝士麻糬御好燒
燒汁牛肋肉
桂圓紅棗枸杞茶
2018-01-30 87 瀏覽
今次同老公,仔仔一齊去尖咀試下花丸-自己整章魚丸. 在2星期前已訂位,心知曾經興過一排, 以為會好full,原來都仲有好多位.6點半準時入座,店內環境原來都唔算大,大約只得10張檯,2位店長,廚房有一位男店長及一位女店長負責洗碗,牆上有電視一直播著幾套短片教大家如何整丸子,御喜燒,<搵食飯團>介紹片段,都幾細心.可以比我地睇左片再落手落腳自已整下. 落單一份章魚丸子, 御喜燒,盬味牛肋肉及蒜香牛肋肉套餐.大約5分鐘,店長已把材料送到,再教一教我地點做,然後開火整8粒丸子.其實第一次整丸子都幾緊張, 不知從何入手,漿分幾次落,直至落晒,當中不停的反下轉下丸子,將多餘的漿撥入,一轉就包在圓形丸子內,大概8-10分鐘, 就完成了,味道是淡淡的,雖然未能做到粒粒外脆內軟,但都算滿意,因為終於體驗過了(心想都係出去食買一份20元擺了).而檯面上放左各式各樣醬汁,因著自己口味加上便可. 跟住到燒牛肋條, 每邊燒下, 但是試左幾塊都是太靱怎樣咬都咬不開, 98元有100g,有3塊. 看色澤及肥肉花紋分佈都肉多汁又軟林的,試過就知了, 真的不推介大家試呀.至於御喜燒,由於之前已經試過燒

至於御喜燒,由於之前已經試過燒,所以今次就交由店長代為燒,見佢地邊忙其他工作邊處理我們的御喜燒,真的感激她們.我地可以休息一下,等食就可以了.御喜燒有椰菜及粒粒年糕,其實唔太夾,反而覺得有炒面個種好食d.
應該唔會有下次了.
2018-01-27
1 分鐘 (堂食)
  • 章魚丸
我好鍾意食章魚小丸子,咁岩喺ig見到有fd去咗呢間可以自製章魚小丸子同埋大阪燒嘅餐廳,於是就決定去試試。枱上有指示卡教我地整小丸子同埋大阪燒,睇落唔算難,所以我地叫咗一份八爪魚🐙小丸燒同埋一份芥末腸仔小丸燒,豚肉大阪燒同埋一份炸雞炸雞要等15分鐘先上枱,因為係即炸嘅。等咗陣就有人送黎我地要嘅粉漿同埋其他材料,大概同我地講解咗個流程,我地就可以落手落腳整lu~一開始我地都整到雞手鴨腳,d工作人員見到我地咁笨都會主動過黎幫手,我地後來pick up到就開始整到似模似樣,我地影咗好多相打卡拍片,好有趣。食落都幾好味,大概因為係自己整掛。除咗大阪燒同埋小丸子,仲可以整炒麵,如果鍾意自己落手落腳整呢d小食嘅話可以黎試下,可以食可以玩可以打卡。

2018-01-23 127 瀏覽
原本打黎Book時間員工態度好好。都本住試既心態黎食!野食味道其實都唔錯!但員工服務態度同係電話講完全唔同。樓面少人可理解 只有三個女仔!但其中兩個態度都唔好,我地坐4人枱 但整野食個時完全冇人開爐比我地!我地開曬兩個爐 但分唔到邊個打邊個,於是我問店員:唔好意思,我唔知邊個爐係我地面前個個、但我兩個都開曬,可唔可以話我知邊個先係?但店員反問我地點解要開曬兩個爐 仲要態度好差咁問左兩-三次!於是我答:我因為唔知係邊個爐所以兩個都開曬,關其中一個都試唔出邊個打邊個先問你!佢最後好惡咁話:近你個邊咪係呢個爐囉!另外有個店員仲搞笑,我地一路燒野 佢每次經過都伸手過黎熄我地個爐😒完全唔知點解!啲野係未熟~雖然野就幾好食,但缺樓面,員工態度麻麻地!唔會再試第二次
雖然野就幾好食,但缺樓面,員工態度麻麻地!唔會再試第二次
2018-01-20 83 瀏覽
上網見到有人去食DIY章魚小丸子,喚起左細個成日食既記憶,決定都搵一間去試下。見到花丸除左有小丸子,仲有御好燒同燒肉,就決定去呢間。上邊一張四人枱兩個爐,個爐係可以換唔同燒烤板既。我地叫左洋風芝士小丸燒同八爪魚花丸燒。睇人整小丸子好似好易但係親手做落又唔係,好彩佢有教學比我地,跟住做個小丸子都唔會差得去邊。洋風小丸子入面係香腸唔係八爪魚,食落味道唔錯但係冇八爪魚咁原汁原味。最後加埋d醬同紫菜就十足十街邊買個d咁。燒肉方面d肉調味幾好,幾入味。不過個爐太淺,d油彈到周圍都係。最後係御好燒,唔知同大阪燒有咩分別,撈埋d材料一齊放上鐵板度燒。要小心唔好整到太大舊,如果唔係好難反。燒好之後加上醬汁就完成,味道同大阪燒一樣,係材料唔同。
最後加埋d醬同紫菜就十足十街邊買個d咁。
2018-01-09 111 瀏覽
有人好日唔開飯,突然叫開飯,原來發現新玩意,這家小店可自己動手做日本大阪燒同章魚燒,當然要叫來試試,先來件和牛排,這件是店燒,有點過火,不夠嫩主菜來,章魚燒,配料是店家預備好,先下麵漿配料,有章魚,菜等等再轉轉,再下漿下埋醬料就完成"味道和我倒日常街買一樣好,自己動手有一種有得玩有得食感覺再來是豬肉海鮮什菜大阪燒,換個鐵板,備好料就來呀!對著說明書唔難,一步步開始,反一反"轉眼間完成,健康又好食總結過程重要過食物水平,自己親手完成,點都加分,想又玩又食,是不錯選擇

主菜來,章魚燒,配料是店家預備好,

先下麵漿

配料,有章魚,菜等等

再轉轉,再下漿

再來是豬肉海鮮什菜大阪燒,換個鐵板,備好料就來呀!

對著說明書唔難,一步步開始,反一反"轉眼間完成,健康又好食

2018-01-08 75 瀏覽
章魚小丸子由細食到大都咁鐘意食,知道尖沙咀開左一間可以自己落手DIY 章魚燒同御好笑既專門店,同朋友就BOOK左去試下 平時睇落廚師整好似好易整,求其用竹籤拮兩拮轉兩轉就搞掂。今次黎到花丸,自己落手整發覺真係一啲都唔易! 我地叫左洋風芝士小丸燒同八爪魚花丸燒,分別係腸仔芝士同埋八爪魚粒同年糕,個人黎講比較喜歡八爪魚花丸燒,食落年糕同八爪魚粒好夾好有口感! 花丸提供詳盡介紹整小丸子既方法, 整落確係有啲難度,第一次整算係唔錯,加埋小丸子燒醬,沙律醬同紫菜係面,賣相同味同都好好 食完小丸子之後我地仲有點燒肉,分別嗌左香草雞肉、安格斯牛肋肉同蔬菜拼盤。食材好新鮮而且份量又夠下次一定會再黎。香草雞肉、安格斯牛肋肉蔬菜拼盤

花丸提供詳盡介紹整小丸子既方法,

香草雞肉、安格斯牛肋肉

蔬菜拼盤
2018-01-08 92 瀏覽
多年前已經試過自己整小丸子。今日突然心血來潮想食就上網搵吓有咩好推介。尖沙咀花丸有大量好評,就黎試下咩料。一入到去唔會有煙霧離漫嘅感覺。值得讚一下。一坐低店員就為我地作詳細介紹,店員會關心我地嘅口味有乜嘢唔食有乜嘢食而做翻一個推介。分別叫咗唔同嘅嘢食試一試。首先係小丸子,枱上面有煮食方法。簡單易明,容易做出美味嘅小丸子,配上唔同嘅醬料,認真野味。每一次轉唔同嘅嘢食就有唔同嘅煮食盤。蜜糖黑胡椒豚肉,新鮮柔嫩。盛合御好燒,唔同嘅配料煮成海鮮餅,不錯不錯。黎到必食嘅玉子燒!蛋香傳入鼻已經不得了,再食口,入口即溶既感覺,你懂的!屋台風炒麵,雜菜加蛋配上油面,加上係自己炒,頂呱呱!係飲品方面,柚子梳打,清甜解渴。如果鍾意煮嘢食嘅朋友不妨來試吓喎。
多年前已經試過自己整小丸子。
今日突然心血來潮想食就上網搵吓有咩好推介。
尖沙咀花丸有大量好評,就黎試下咩料。
一入到去唔會有煙霧離漫嘅感覺。值得讚一下。
分別叫咗唔同嘅嘢食試一試。
每一次轉唔同嘅嘢食就有唔同嘅煮食盤。
蜜糖黑胡椒豚肉,新鮮柔嫩。
盛合御好燒,唔同嘅配料煮成海鮮餅,不錯不錯。
屋台風炒麵,雜菜加蛋配上油面,加上係自己炒,頂呱呱!
係飲品方面,柚子梳打,清甜解渴。
如果鍾意煮嘢食嘅朋友不妨來試吓喎。
凍檸水
玉子燒
屋台風炒麵
花丸柚子梳打
2017-12-13
玉子燒
屋台風炒麵
2018-01-04 110 瀏覽
第五篇食評 藤野美子香港人稱美食天堂, 但除了尋找美食我沒有想過自己也能 可以自製小丸子和大阪燒難得放假有時間想找一些特別的東西吃 突然想起之前在網上熱傳可以自製小丸子, 於是就來到尖沙咀做廚神, 展現我的廚藝才能地方都可算容易找到因為店舖地下附近也有放易拉架, 所以都有清晰指示店鋪在哪裏一上到去店員都會給我們安排座位, 一坐下我和我的朋友馬上看餐牌 因為第一次來所以 不太會阿sir然後我們向店員問有什麼推介, 他就是人氣之選 是八爪魚花丸燒, 而大阪燒就是盛合御好燒。因為原來小丸子一客只有八粒所以我跟朋友另外再點了安格斯牛柳炒麵 另外在點了兩杯特飲, 梅子梳打和巨峰特飲我和朋友都是第一次製作小丸子, 所以也手忙腳亂幸好女侍應也會周不時看我們製作過程, 也會主動出手幫助, 所以最終小丸子也順利完成 光是看那完成的八粒小丸子已經令我垂涎三尺 燃味道也非常好味,年糕的口感想不到原來跟小丸子也非常之(夾), 原本以為年糕加小丸子會很奇怪但年糕的口感Q軟而不黐牙,吃到我津津有味然後製作大阪燒,大阪燒的過程不會好複雜, 所以我們都能簡單自己製作, 我想難度應該在於反的那一刻, 因為一不小心就會令
第五篇食評
藤野美子
香港人稱美食天堂, 但除了尋找美食
我沒有想過自己也能 可以自製小丸子和大阪燒

難得放假有時間想找一些特別的東西吃

地方都可算容易找到

因為店舖地下附近也有放易拉架, 所以都有清晰指示店鋪在哪裏

, 而大阪燒就是盛合御好燒。
另外在點了兩杯特飲, 梅子梳打和巨峰特飲

光是看那完成的八粒小丸子已經令我垂涎三尺

然後製作大阪燒,大阪燒的過程不會好複雜, 所以我們都能簡單自己製作, 我想難度應該在於反的那一刻, 因為一不小心就會令整個大阪燒散掉, 不過朋友之前有在日本有試過整大阪燒所以她很有信心,結果她很瀟灑地把大阪燒反轉
在她完成了大阪燒她向我提出一個要求,要我在上面畫公仔
真是的,只好獻醜了,最後再把炒麵完成,大概那時候我們點的小食也到了, 是他們新推出櫻花蝦厚燒玉子, 因為製作需時所以都要等得比較久。 不過真是物有所值, 每一啖都吃到櫻花的味道。
最後我的廚藝也在此告一段落
花丸梅子梳打
巨峰可爾必斯特飲
安格斯牛柳炒麵
櫻花蝦厚燒玉子
  • 盛合御好燒, 八爪魚花丸燒,梳打特飲
呢排興自己燒小丸子呀大阪燒個啲自從日本返黎已經好耐無食日本野所以貪新鮮走左去試下DIY唔試真係唔知自己煮野天份真係好有限跟住guideline都唔識整好彩個店員睇唔過眼走黎幫返我地先有靚仔版影相同食啲料都幾足架好食!
呢排興自己燒小丸子呀大阪燒個啲

先有靚仔版影相同食

啲料都幾足架
好食!
2017-12-25 108 瀏覽
老公帶着兒子在尖沙咀等我完了公司飯局等我。他本來揀了在K11的道頓堀等,但他手持飛仔要等60-70張枱,帶着小孩的他根本玩不起。於是退而求其次到了附近的「花丸」坐下。我已吃飽,只有他和小孩也要點兩位大人份量的餐,但在尖沙咀其實可以理解的。我一向認為這一類以粉漿做丸加小許餡料的食物本來就不是甚麼貴價貨,在大阪卻老公很喜歡食,今次仲可以自己動手做他簡直興奮到不得了。先講餐廳內根本唔算大可能只可以放到10張枱左右,但係都算係一個舒適寧靜嘅用餐環境。餐廳內似乎冇乜國內同胞,後來亦有一班日本人上嚟光顧。聽到妙齡女侍應用心嘅用流利嘅日本語講解點燒,仲以為佢哋係日本人,點知佢都係香港人。老公點左花枝丸燒,它是以蛋漿配上章魚、海鮮雜菜做配料嘅大阪薄餅燒、燒魷魚一罐Asahi 啤酒。原來燒一個完美而飽滿的丸子很花功夫和時間,要把一層半熟的丸子半翻又再上多一層的蛋漿直至丸子熟透和夠一個丸的模那麼大,需時大約二十多分鐘,後來那女侍應見我們不熟手而走來幫助,也在薄燒上畫了花逗兒子,真貼心。難怪那班日本客沒耐性自己燒而全晚要侍應服務。兒子把一切看在眼內,他應為姐姐服務我哋很快樂,但服務那班日本人卻不是很快樂,大

老公點左花枝丸燒,它是以蛋漿配上章魚、海鮮雜菜做配料嘅大阪薄餅燒、燒魷魚一罐Asahi 啤酒。原來燒一個完美而飽滿的丸子很花功夫和時間,要把一層半熟的丸子半翻又再上多一層的蛋漿直至丸子熟透和夠一個丸的模那麼大,需時大約二十多分鐘,後來那女侍應見我們不熟手而走來幫助,也在薄燒上畫了花逗兒子,真貼心。難怪那班日本客沒耐性自己燒而全晚要侍應服務。兒子把一切看在眼內,他應為姐姐服務我哋很快樂,但服務那班日本人卻不是很快樂,大概因為日本人要侍應姐姐全晚服侍有關罷! 😅

2017-12-16
2017-12-24 75 瀏覽
今日天氣咁凍 同朋友尖沙咀Christmas Shopping 完朋友仔話肚餓 想食日本野又想食燒肉咁岩我地行到尖沙咀的「韓國街」寶勒巷個邊見到一間餐廳叫「花丸」滿足到我地兩個要求~一入到去餐廳好大好光猛乾淨 完全唔同一般的日本燒肉餐廳我地叫左個御好燒黎大顯身手 都幾足料架首先就撈哂啲料 然後平舖喺個爐到再放豬肉上面 隔幾分鐘就反一反 都幾易整其實係反個到要考一考功夫 一不小心好易爛再黎叫左燒肉 我地燒豬!以為佢一大塊咁上 我地燒完要自己切但睇真啲 原來佢好貼心咁幫我地切好左燒完可以即刻放落口食~我地仲叫左個雜菜黎燒!落牛油燒金菇真心正架!
朋友仔話肚餓 想食日本野又想食燒肉

一入到去餐廳好大好光猛乾淨 完全唔同一般的日本燒肉餐廳
我地叫左個御好燒黎大顯身手 都幾足料架
首先就撈哂啲料 然後平舖喺個爐到
再放豬肉上面 隔幾分鐘就反一反 都幾易整其實
係反個到要考一考功夫 一不小心好易爛

再黎叫左燒肉 我地燒豬!以為佢一大塊咁上 我地燒完要自己切
但睇真啲 原來佢好貼心咁幫我地切好左
燒完可以即刻放落口食~
我地仲叫左個雜菜黎燒!落牛油燒金菇真心正架!