2008-11-08 14 瀏覽
男朋友的的朋友話呢間店幾好食~咁啱路過見到唔洗等位~ 就入去試下啦坐BAR檯,原本不是坐角落的,仲對住個電視忝~ 但之後因為要就隔離3個人TUN左位,對住角落坐就真係麻麻地, 尤其係要去洗手間,頂住左好難出入呢>_<"講起電視就好笑..電腦突然播左個板前既廣告..話三文魚壽司~$3.. 跟住就幾乎全埸靜左靜..望住個電視,然後就係笑XDD我地叫左好多野食丫~有燒玉子,帆立貝壽司,加州卷,海鮮湯,雜菜鯛魚湯, 三文魚刺身, 北寄背刺身, 蔥花吞拿魚手卷, 軟殼蟹手卷,大吞拿魚壽司, 池魚壽司燒玉子我覺得真係麻麻地~陣味怪怪地男朋友就話覺得OK, 冇乜特別..海鮮湯算係幾多料啦..雜菜鯛魚湯, 全個白色的, 好典型既魚湯味.. 不過幾好味..^^"魚生/刺身/壽司都新鮮~ 好味*因為我地坐角落, 所以D WAITER/WAITRESS都成日睇唔到我地變左主要SERVE我地既係對住我地整野食個個師傅呢XD呢度既WAITER/WAITRESS幾好笑..因為好忙..次次佢都同我地講好多野..好似埋單個陣咁, 佢放低張單話…‥…「你地睇下先~我轉頭返黎」「哈真係幾忙呢」「哈我返黎喇
男朋友的的朋友話呢間店幾好食~
咁啱路過見到唔洗等位~ 就入去試下啦

坐BAR檯,原本不是坐角落的,仲對住個電視忝~
但之後因為要就隔離3個人TUN左位,

講起電視就好笑..電腦突然播左個板前既廣告..
話三文魚壽司~$3..
跟住就幾乎全埸靜左靜..望住個電視,然後就係笑XDD

我地叫左好多野食丫~

燒玉子我覺得真係麻麻地~陣味怪怪地
男朋友就話覺得OK, 冇乜特別..

海鮮湯算係幾多料啦..
魚生/刺身/壽司都新鮮~ 好味*

變左主要SERVE我地既係對住我地整野食個個師傅呢XD
呢度既WAITER/WAITRESS幾好笑..
因為好忙..次次佢都同我地講好多野..
好似埋單個陣咁, 佢放低張單話…‥…
「你地睇下先~我轉頭返黎」「哈真係幾忙呢」「哈我返黎喇~多謝你地」
但我地其實就幾乎一句野都冇講過. 總之就係有D搞笑囉@@"?XDD
杯的圖案
加州卷
大吞拿魚壽司+池魚壽司
三文魚/北寄背刺身+蔥花吞拿魚手卷+軟殼蟹手卷+海鮮湯
加州卷
大吞拿魚壽司+池魚壽司
三文魚/北寄背刺身+蔥花吞拿魚手卷+軟殼蟹手卷+海鮮湯
(非會員)
「花板壽司」開張後,已經成為了它的常客。最近它開設了下午茶時段(除了星期六,好像每天也有),所以今天也特地跑到「花板」吃半價壽司和刺身。由於筆者是海膽迷的緣故,所以比較在意海膽的味道,而花板是少有能保持海膽鮮味的同級壽司店(「峰壽司」的壽司也不錯,但海膽的水準不太穩定)。至於其他壽司也能保持水準,算是有所交代。不過可能因為店舖的位置問題,所以來客不多,所以我挺擔心它能撐到甚麼時候......是次點選的壽司為:海膽(2碟)、三文魚、吞拿魚、蟹羔、牡丹蝦、甜蝦、芒果鵝肝卷。結帳$150有找,非常抵食。
「花板壽司」開張後,已經成為了它的常客。
最近它開設了下午茶時段(除了星期六,好像每天也有),所以今天也特地跑到「花板」吃半價壽司刺身

結帳$150有找,非常抵食。

呢度d壽司不錯,魚生都幾肥美同新鮮,而且都幾多種類選擇。特別是油甘魚同海膽,質素幾唔錯,非常新鮮!穴子卷都好好吃!而手卷的紫菜亦很脆,不會淋pat pat。服務亦幾好!如果同隔幾條街的板前比,我覺得花板好過板前,無論食物質素及服務都是花板較好!不明白為何板前為什麼仲有咁多人排隊,而呢間就唔使點排,可能是名氣的關係吧..位置不算難亦不算易找,其實是在細翠華隔離。
呢度d壽司不錯,魚生都幾肥美同新鮮,而且都幾多種類選擇。
特別是油甘魚同海膽,質素幾唔錯,非常新鮮!穴子卷都好好吃!
而手卷的紫菜亦很脆,不會淋pat pat。
服務亦幾好!

位置不算難亦不算易找,其實是在細翠華隔離。
  • 油甘魚,海膽,穴子卷
2008-10-09 3 瀏覽
叫左炸蝦壽司同炸蠔壽司 , $20碟, 上面件炸野係意想不到的大件!! 真係好巨型!! 但係不是厚漿, 係真係有料到! 食到好滿足. 呢度d 海膽亦都係好新鮮 , 而且用匯豐銀行信用卡$100以上簽賬可享85折優惠, 真係好抵... 唯一唔好的係呢度個滑蛋豬扒飯, 冇乜味, d豬扒就外濕內乾... 不過呢間野好似唔係太多人識去 ( 個位太僻? ) , 希望能在市場中支撐下去吧!
2008-09-22 1 瀏覽
有朋友拉來說是試吃,那就試一試。最怕排隊,已說明來的時候一要等就不吃,誰不知周三晚上九時許來到,又真的是不用等就可以就座。履帶上轉的好像也行了一段時間,還是剔紙仔穩陣一點。看刺身櫃內,有大大隻的赤貝、喜之次、新鮮生蠔、澤蟹等等,陣容也有相當的。先來熟一點的東西打打底,就要了軟殼蟹手卷。吃起來也不錯,紫菜脆脆的,內裡飯不多,軟殼蟹有羔,也炸得脆口,上面舖滿了飛魚子,好吃。如果不是還要吃其他食物,可真會追加一支,是為「花板攻略」也;珍寶帶子壽司的帶子可真夠大,大得是完全見不到飯的。帶子大隻卻沒有什麼甜味,不是上價貨,看價錢已知一二。飯反而握得不錯的,味道調得恰可,也緊緻又不過實;蟹棒甜得來很人工化,味道也很假,似乎不是蟹肉吧。亦跟墊底的飯糰是完全不相干的。下面的飯糰握得四四方方的,幾得意;池魚壽司也交足功課,至少池魚也是新鮮的;以特上吞拿魚壽司作結,吃起來也肥美,35蚊一件,亦物有所值。不過有一點要補充,我們坐在檯頂,故觀察所得,壽司多是排頭位的年青日本師傅即握的,水準應高一點吧!幾位女侍應招呼不錯,一讚。埋單每人百五蚊左右,以質數計,不差,吃得過的。

幾位女侍應招呼不錯,一讚。

埋單每人百五蚊左右,以質數計,不差,吃得過的。
特上吞拿魚壽司幾肥美
帶子就得個大字
蟹棒壽司甜得來假
軟殼蟹手卷味道不錯
軟殼蟹手卷味道不錯
  • 軟殼蟹手卷
2008-09-21
其實之前已有留意這間壽司店,不過等到今天才有動力試。一坐下就覺得冷氣很強勁,有點不舒服。這裡沒有menu的,只有點菜紙,有點不慣沒有圖文並荗。油甘魚︰魚肉雖不算十分肥美,但尚算新鮮,沒有雪味腥味。火炙鰻魚︰味道不差,可是鰻魚不熱,有點失色。火炙三文魚︰雖然燒得不是特別香,但味道不錯。海壏八爪魚︰海壏是即磨的,八爪魚咬下去都有些汁液,頗好。加州卷︰沒有特別。蝦沙拉卷︰用青瓜包著炸蝦,我只吃了炸蝦,蝦肉不算彈牙,這個一般而已。雞軟骨串燒︰這個蠻不錯的呀,用上壏燒,有壏香又有咬口。蒸蛋︰一開始來的是蒸得很老的蒸蛋,我們拍照後都猶豫了好一會要不要吃。誰知女侍應看到我們的蛋後,主動幫我們換一個新的,不知道是否看到我們拍照的緣故呢?不過我倆都覺得這個蒸蛋不抵食呀,份量少,味道過鹹,我想唯一賣點是有少少海膽吧。星期六晚上只有一半的入座率,所以都算可以靜靜地吃一餐晚飯。服務蠻好的,雖然hsbc有85折,不過我都覺得以質素計,價錢還是高了一點。
其實之前已有留意這間壽司店,不過等到今天才有動力試。

油甘魚︰魚肉雖不算十分肥美,但尚算新鮮,沒有雪味腥味。
火炙鰻魚︰味道不差,可是鰻魚不熱,有點失色。
火炙三文魚︰雖然燒得不是特別香,但味道不錯。
海壏八爪魚︰海壏是即磨的,八爪魚咬下去都有些汁液,頗好。
加州卷︰沒有特別。
雞軟骨串燒︰這個蠻不錯的呀,用上壏燒,有壏香又有咬口。

油甘魚
火炙三文魚
第一次的蒸蛋
第二次的蒸蛋
2008-08-28 2 瀏覽
成日都好想試下花板壽司~終於是夜同姐姐到花板晚膳~咁岩佢地轉緊新餐牌~所以冇圖睇~所以決定亂叫!!見到 []個名咁得意!所以就叫左呢個!!wowowo^^~超好味~仲有好新鮮,好甜ga!!d用質好好咬~因為如果唔新鮮既蝦一定會好"梅"爛既感覺!!仲有好"腥"**但放心~呢個真係冇~必吃呀!!要安哥黎多客^^脆炸生蠔=本人最愛吃生蠔!!呢個都好好味ga!!佢個皮烤得超脆!!仲要熱哄哄的送到你面前~生蠔超肥美~極正!!魚生<= 好難食呀!!成盆野好似d 頭頭尾尾咁!!仲有超腥=.=""好難食!!
成日都好想試下花板壽司~
終於是夜同姐姐到花板晚膳~
咁岩佢地轉緊新餐牌~
所以冇圖睇~所以決定亂叫!!

見到 [[牡丹蝦]]個名咁得意!所以就叫左呢個!!
但放心~呢個真係冇~必吃呀!!要安哥黎多客^^

脆炸生蠔=本人最愛吃生蠔!!
呢個都好好味ga!!佢個皮烤得超脆!!
仲要熱哄哄的送到你面前~
生蠔超肥美~極正!!

魚生<= 好難食呀!!成盆野好似d 頭頭尾尾咁!!
仲有超腥=.=""好難食!!
牡丹蝦
脆炸生蠔
魚生
  • 牡丹蝦
2008-08-21 1 瀏覽
Want to have sushi last night and lots of places already have ppl queueing only this place have fewer ppl so we went to try. This is my second time comin here la and now theres lots of new things to eat. Here r some we liked the most. The goose liver sushi is really really good, its very juicy inside and the surface is crispy, n its cooked just nice. The white eel is also very good its very soft and crispy on the sides and in the middle its full of eel too making it like a roll, but i think if theres more sauce would be even better. The squid prawn sushi is another new product and its very good, its very fresh and this combination is ver nice, the squid is very "darn ar" and the prawn in the middle is very soft n juicy, i like this very much... Finally we ordered two deep fried dishes, the cheese and ham ball and the cheese "leen gou". Both of them are very good, very crispy and inside is full of cheese very very good.
某天經過銅鑼灣,原本想吃板長但太多人,見這間花板都開了一段時間,在門口又拿到了一張送「池魚刺身」的 coupon,便抱著一試無妨的心態走進去,怎料便中伏了。看到迴轉脅中那些小得可憐的壽司,已暗叫不妙,坐低看了一會,發現差不多全都是應該比較貴的壽司,(但仍是小得弱不禁風的樣子)全都是什麼金色銀色的碟,欲從圖示查看價錢,卻找不到那種示意哪一種碟是多少錢的圖示,一問之下不來只是寫在一張紙上,很不清晰。等到那送的池魚刺身來到,看上去只像是立魚,雖然混了蔥花和薑末,扮得似模似樣,但一口吃下去,完全不是那回事,只是一種味道奇差的不知名的魚,還要像是剛從雪櫃拿出來似的,有很重雪氣之餘還有水出,這分明就是欺騙顧客。望了迴轉帶五分鐘,也不見有如三文魚, 墨魚和甜蝦等「大路」貨,入紙落 order,只點了三文魚和墨魚試試,三文魚和ok, 壽司有點硬,跟惠康的質素差不多,但惠康比較大件。墨魚不新鮮,有陣「益益地」的味道。吃過兩碟後便匆匆結賬。這裡可說是我吃過最差的迴轉壽司店,「大件抵食但唔好食」的明將也比這裡好.其壽司那微型程度實叫人咋舌。食品十分差勁,但服務還好,雖然我只惠顧了二十大元,或許他們在背後鄙視
某天經過銅鑼灣,
原本想吃板長但太多人,
見這間花板都開了一段時間,
在門口又拿到了一張送「池魚刺身」的 coupon,
便抱著一試無妨的心態走進去,
怎料便中伏了。

看到迴轉脅中那些小得可憐的壽司,
已暗叫不妙,
坐低看了一會,
發現差不多全都是應該比較貴的壽司,
(但仍是小得弱不禁風的樣子)
全都是什麼金色銀色的碟,
欲從圖示查看價錢,
卻找不到那種示意哪一種碟是多少錢的圖示,
一問之下不來只是寫在一張紙上,
很不清晰。

等到那送的池魚刺身來到,
看上去只像是立魚,
雖然混了蔥花和薑末,
扮得似模似樣,
但一口吃下去,
完全不是那回事,
只是一種味道奇差的不知名的魚,
還要像是剛從雪櫃拿出來似的,
有很重雪氣之餘還有水出,
這分明就是欺騙顧客。

望了迴轉帶五分鐘,
也不見有如三文魚, 墨魚和甜蝦等「大路」貨,
入紙落 order,
只點了三文魚和墨魚試試,
三文魚和ok, 壽司有點硬,
跟惠康的質素差不多,
但惠康比較大件。
墨魚不新鮮,
有陣「益益地」的味道。
吃過兩碟後便匆匆結賬。

這裡可說是我吃過最差的迴轉壽司店,
「大件抵食但唔好食」的明將也比這裡好.
壽司那微型程度實叫人咋舌。

食品十分差勁,
但服務還好,
雖然我只惠顧了二十大元,
或許他們在背後鄙視我,
但最少對著我仍恭敬有禮,
或許這情況對他們來說已是見怪不怪了,
畢竟餐廳的食品質素,
是跟他們無關的。
2008-07-31
昨晚跟老公想吃壽司, 但又唔想排隊, 行經景隆街的花板壽司決定入去一試.我們點了三文魚腩, 帶子, 响螺, 油甘魚, 火燄三文魚腩壽司, 還有芒果三文魚卷. 我們還點了他們的活海膽.他們第一碟送上來的是三文魚腩, 我即時傻了眼, 因為那件壽司小得只有一隻手指搬闊, 而且味道很一般. 之後來的壽司都是小得可憐, 我心想, 平時我們兩個人吃十二, 三碟壽司, 今天吃廿碟也應該未必夠飽 不過, 他們的活海膽真的值得一讚, 又大又新鮮, 承惠八十八, 條氣即時順番 d. 我跟老公諗住再比多次機會他們, 我們點了第二輪壽司, 誰不知這次比起之前的還要小, 特別是最後來的一碟池魚壽司, 我想那件魚生只有我半隻手指的大小. 我即時跟我老公說這家壽司店以後不用來...亦明白到為什麼板前有長長的人龍, 而只轉了一個街角的花板不用掛隊.

2008-07-29 5 瀏覽
今天行完書展, 之後落銅鑼灣行街兼搵地方食dinner於sogo附近見到呢間舖既易拉架廣告行到去見唔多食客(當時為9點半過後)但板前,hip sushi都試過所以本著一試無妨的心態入去食物方面開首order的toro入口即溶,惟獨有少少筋後點了醋鯖魚, 松葉蟹棒, 玉子, 池魚王, 穴子, 珍寶帆立貝, 三文魚籽, 火灸三文魚腩, 蟹羔, 吉列蝦卷共十一碟水準算係OK惟一奇怪既係D三文魚籽係甜的服務方面除咗每次加茶要搵人外其他的都做得唔錯相對其他迴轉壽司店價錢及質素算合理的可以一試
今天行完書展, 之後落銅鑼灣行街兼搵地方食dinner
於sogo附近見到呢間舖既易拉架廣告
行到去見唔多食客(當時為9點半過後)
但板前,hip sushi都試過
所以本著一試無妨的心態入去

食物方面
開首order的toro入口即溶,惟獨有少少筋
水準算係OK

相對其他迴轉壽司
價錢及質素算合理的
可以一試
2008-07-09 7 瀏覽
http://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?mid=28658同銅鑼灣花板壽司無緣份, 食左兩次影哂相 (delete 左) 都無寫"好唔好食又睇落去", 所以今次寫多 d! 而今日為答謝 M chan 多次工作上既幫忙, 約左好耐點都要回禮! 應該請十餐就差唔多! 無 preference 下, 去花板壽司! 花板雖然係銅鑼灣地鋪, 不過地點 "偏" 少少, 對上兩次 tea time 食唔使排隊唔作準, 而今次夜晚七點幾食都係唔使等! 至於呢間花板壽司, 好唔好食? 又睇落去?花板壽司地址: 銅鑼灣景隆街24號地下甜蝦帆立貝壽司 : 回轉帶上全部都係有 "創意" 既壽司 , 所以都 pick 回轉帶既壽司先再0係 menu order 其他野, 呢個壽司有甜蝦, 三文魚子, 帆立貝夾埋好似個小漢堡咁, 兩片味道接近, 很鮮甜!睇下個橫切面, 小漢堡一樣! 三文魚子做眼仔! 賣相幾得意!關西卷 : 海膽, 飛魚子, 三文魚, 吞拿魚碎, 而壽司亦混合飛魚子既!一啖過, 口感不錯, 味道奇妙, 一次過將咁多款野食吞落肚, 都有唔同

花板壽司地址: 銅鑼灣景隆街24號地下

一啖過, 口感不錯, 味道奇妙, 一次過將咁多款野食吞落肚, 都有唔同味道! 挑剔既係飯鍊得幾實!

燒海膽帆立貝壽司 : 外層係沙津汁, 有海膽混合, 底下係帆立貝。

aya chan 又換件黃衫出黎襯一襯先! 秘製既汁有點似奶油質地, 如果外層熱少少, 一定更好食!

蟹棒壽司 : 0係雪櫃拎出黎, 有 d 涷, 味道一般。

蔥粒吞拿魚腩碎 : ng...不太好味, 因為無腩肥脂味, 魚味亦因為太涷而變得冰涼同淡味...

炸軟殼蟹 : 一開二, 即炸熱辣辣新鮮, 不過調味不突出, 蟹羔欠奉‧

火炙三文魚腩壽司 : 雖說係腩位, 不過肥美度不足, 火炙無迫出油脂出黎, 可惜!

油甘魚壽司 : 味道正常, 按理可以再新鮮 d! (係咪講得好婉轉同留手呢!)

中拖羅壽司 : 魚味十足, 解涷很好! 係切得怪 d 姐! ha...

特上吞拿魚腩壽司 : 肥而有筋, 睇個人喜好!

估下係咩黎?

鵝盰芒果卷 : 好 buy 花板既沙津醬, 加埋內層既芒果, 好易入口! ha...不過太細粒!

燒蠔 : 洋蔥沙津汁, 外層雖然有點薰黑, 不過唔算過份, 照食可也!

蠔夾上手幾脹, 連汁一舉而下, yummy!

吉列蝦 : 亦係新鮮即炸出黎, 勁 hot! 外層薯粉內裡 wa 蝦蝦, 應該 order 天婦羅蝦好 d!

番茄 : 批皮蕃茄, 放得太耐, 走左 d 水份 tim!

二人埋單四百。

環境: 3 (長播日本 concert dvd; 門口回轉地帶, 入面多人 order 枱; 環境光線充足。)
衛生: 3 (擺設乾淨整齊!)
服務: 4 (三次黎都覺得個 shop manager 好細心, 今次留意到佢未上燒蠔前發現有 d 焦, 拎番入廚房, 出番黎解釋 d 焦係洋蔥。d waitress waiter train 得好有禮貌! )
設計: 3 (創作壽司幾有心思! 另外建議 menu 要換新了, 因為揭到很殘同有膠紙黏住, 個 menu 設計可以多 d 相, 因為字同野食比例相差太遠, 回轉 menu 一定唔慳得!)
味道: 3 (味道整體可接受! 好多創作壽司唔錯! 都想食! )
價錢: 3 (回轉中價! )

最終評分: (3) 雖然人流不足可能有執笠既危險, 不過整體質素唔差, 而且有進步空間, 有危自有機! 努力啊! 創意誠意最鐘意!

銅鑼灣,花板,壽司,花板壽司,日本,拖羅,迴轉,寿司,回轉,sushi,好孩子,食評,好唔好食,又睇落去
關西卷
甜蝦帆立貝壽司
燒海膽帆立貝壽司
燒蠔
關西卷
甜蝦帆立貝壽司
燒海膽帆立貝壽司
燒蠔
上個星期, 班同事嚟咗呢間嘢做食午飯,諗住 Set lunch 既價錢由 $42 - $68 不等, 都應該食得過, 走嚟試吓,點知............................其中四個同事食o既「親子井」定食, 佢哋全部都話,啲三文魚子成串咁樣連埋一齊, 似乎冇洗過咁, 食落去勁鯹, 咬幾啖仲要有渣!啲三文魚又係勁唔新鮮, 唔係鮮橙色, 係啡色o既!另一位同事平時都係食雞扒飯多, 佢已經係對食物冇乜要求o既人, 求其食飽個肚, 價錢又唔太貴就算果隻, 所以就算有時難食少少, 佢都會照食晒啲嘢佢,但連佢食咗兩啖都話啲雞扒唔多掂, 後來食咗大半仲終於頂唔順放棄咗碗飯唔食!最後仲要畀 $48, 個個都話勁差, 雖然事後冇肚痛,但個個都話到第三日仲記得果串超鯹既三文魚子, 諗起都仲想嘔!仲搞到果幾日怕咗食日本嘢.............真係估唔到銅鑼灣會有間咁難食既日本菜, 個老闆真係好冇 heart !! 呢間已經成為我哋成間公司既首要 bad list !!
上個星期, 班同事嚟咗呢間嘢做食午飯,

其中四個同事食o既「親子井」定食, 佢哋全部都話,

啲三文魚又係勁唔新鮮, 唔係鮮橙色, 係啡色o既!

最後仲要畀 $48, 個個都話勁差, 雖然事後冇肚痛,
仲搞到果幾日怕咗食日本嘢.............

真係估唔到銅鑼灣會有間咁難食既日本菜,

• 完全冇嘢可以推介
(非會員)
2008-06-15
* 價錢同北海道活壽司差不多* 飯細一半 !!!! 真係好少飯 !!! 孤寒到咁!!!完全唔想你飽 !!!* 迴轉 Line 上只有貴價壽司轉轉轉 ($ 25 - $ 35) 雖然其他壽司店差不多, 例如元氣, 但至少不同價錢0既壽司都有放 花板壽司係只有貴價壽司放迴轉 Line =.= * 落 Order 壽司來得好慢* 送價值 $100 X 魚刺身, 左催右催, 都唔0黎 =.= 側側搏0黎到, 原來係 10 數粒 X 魚碎, 對 !!! 魚碎 !!! * 怪唔得銅鑼灣間間壽司舖排長龍, 花板壽司唔使 ~!!!!!

* 價錢同北海道活壽司差不多

花板壽司係只有貴價壽司放迴轉 Line =.=

* 落 Order 壽司來得好慢

2008-06-02
昨晚七點半同男友到花板吃壽司,不用等位便入座。我們見迴轉帶上的食物重覆又重覆,好似冇咩落過客人枱面,又左右望望,其實好多人都係坐迴轉位,但寫紙點食物。於是,我們都是點紙。先點了咖喱烏冬($20)、炸軟殼蟹($25)、三文魚壽司($9)、油金魚壽司($20)、特長鰻魚壽司($25)、甜蝦壽司($12)。咖喱烏冬一小碗,幾好味。炸軟殼蟹只是兩小只,不脆。特長鰻魚壽司真的只是長,味道一般。三文魚壽司和甜蝦味道不錯。油金魚壽司就好普通。第二次點了鰻魚手卷($9)、珍寶帆立貝($35)、三文魚魚腩壽司($15)、加州卷($9)、三文魚剌身($35)、蟹肉壽司($15)。珍寶帆立貝好大隻,頗鮮甜。三文魚魚腩壽司頗肥美。三文魚剌身味道尚可。鰻魚手卷味道一般,紫菜好軟,不脆。加州卷和蟹肉壽司普通貨色。壽司飯比較小。環境可以。店舖面積不大,但不算擠。二人消費$252