2024-07-04 440 瀏覽
呢間西餐廳吾單止裝修環境好靚,食物質素仲一流😋👍🏻難怪長期滿座。一出lift就見到個24小時風乾櫃,招牌三皇雞,德國脆皮豬手,豬腩肉都係呢度靜候😆長廊的盡頭有個英倫風紅色電話亭打卡位😍餐廳以暗黑為主,有種高貴的神秘感,入面仲有個巨型LED長型燈箱,不停轉換顏色,又播住流行音樂,係度食野好治癒🥰🦐海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意粉一上枱超吸睛😍巨蝦好似我手臂咁長!蝦身位置已經去了殼,再沾上櫻花蝦炸粉,超香超脆🤤蝦身厚肉,爽口彈牙。龍蝦汁鮮味,每條意粉都沾滿醬汁,超好食。🍗風乾香草蜜糖燒三皇雞(半隻) 經過24小時風乾再去燒,真係皮脆肉嫩😮一切落去,肉汁流晒出黎😆🧁開心果巴斯克蛋糕加$48就可以有自家制蛋糕一件,性價比好高。開心果味幾濃郁,蛋糕比較厚實,好實在的感覺😋🧁75%朱古力蛋糕最愛黑朱古力😍超濃郁口感順滑👍🏻吾會太甜。🍹芝芝桃桃期間限定特飲,新鮮水蜜桃整成,杯底有大量包肉,超清甜🤤面頭的奶蓋好慷慨,差不多有成半杯,咸咸香香,好邪惡☺️🍹手打鸭屎香檸檬茶好大杯,香水檸檬超香,清涼解渴👍🏻🌟總括嚟講,不愧係人氣打卡cafe,食物環境都十分滿意👍🏻

🦐海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意粉

🍗風乾香草蜜糖燒三皇雞(半隻)

🧁開心果巴斯克蛋糕

🧁75%朱古力蛋糕
最愛黑朱古力😍超濃郁口感順滑👍🏻吾會太甜。

🍹芝芝桃桃

🍹手打鸭屎香檸檬茶
好大杯,香水檸檬超香,清涼解渴👍🏻

🌟總括嚟講,不愧係人氣打卡cafe,食物環境都十分滿意👍🏻
2024-07-01
午餐
  • 風乾香草蜜糖燒三皇雞(半隻)
  • 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意粉
2024-07-04 368 瀏覽
有朋友推薦,上網又見到有杯飲品好特别,今個禮拜特登去試下。小熊摩卡🐻用Expresso特製嘅冰熊放係杯上面,底下有朱古力同水,再自己淋Expresso同牛奶😚睇住隻熊仔溶化好治愈黑糖珍珠鮮奶🥛奶味好濃,珍珠好足料有咬口,建議食完嘢先好飲,會好飽🤣風乾德國脆豬手🐷👋係啲餐廳食過幾次豬手都麻麻,又硬又鹹,但係今次呢個值得推薦。豬手起咗骨食得方便,皮脆肉嫩又唔鹹,打破我對豬手嘅偏見。薯角都好脆好熱,明顯係新鮮即炸嘅🍟海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意粉🦐意粉煮得啱啱好,軟硬適中🍝龍蝦汁好香,又冇腥味🦞隻珍寶蝦起咗蝦殻,用櫻花蝦包住炸,酥脆又冇油膩🍤開心果巴斯克🧀好creamy嘅口感☺開心果味唔濃,芝士味更重,就算係我呢啲唔太鐘意食開心果嘅人都食到😃維也納朱古力卷蛋配焦糖脆脆🍰聽講蛋糕係特登請師傅做嘅😆朱古力味好濃好香🍫唔會太甜,中間嘅cream好滑,海綿蛋糕夠鬆軟🥳不過焦糖脆脆有啲厚同硬,但係唔影響個蛋糕成為我呢餐最鐘意嘅食物🥰餐廳嘅環境幾靚,服務都唔錯👍揾日再去試埋其他,下次食個鳥籠Burger先。
有朋友推薦,上網又見到有杯飲品好特别,今個禮拜特登去試下。

小熊摩卡🐻

黑糖珍珠鮮奶🥛
奶味好濃,珍珠好足料有咬口,建議食完嘢先好飲,會好飽🤣

風乾德國脆豬手🐷👋

海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意粉🦐

開心果巴斯克🧀

維也納朱古力卷蛋配焦糖脆脆🍰

2024-06-25
  • 茶聊熊仔摩卡咖啡
  • 大蝦龍蝦汁意粉
2024-07-01 389 瀏覽
韓式風乾燒西班牙伊比利亞黑毛豬腩配燒香蒜呢道菜用咗優質嘅西班牙伊比利亞黑毛豬腩,經過風乾處理再燒,豬腩嘅皮脆肉嫩,充滿咗豬油香。配埋燒香蒜,蒜香同豬腩嘅油香互相交融,非常惹味。😋海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉巨蝦大隻新鮮又彈牙,每一啖都感受到海洋嘅鮮味。龍蝦忌廉汁香濃幼滑,意大利粉又彈牙。🍤超級水果茶呢杯飲品用咗多種新鮮水果調配而成,酸甜適中,非常清新,每一口都可以感受到水果嘅自然香氣。🍹紫薯鮮奶紫薯嘅甜味同鮮奶嘅香味完美結合,喝落去非常暖胃。每一口都充滿濃郁嘅紫薯香,仲有絲絲嘅奶香,非常滿足。🥛巴斯克芝士蛋糕呢款蛋糕用咗大量芝士製成,入口即化,芝士味道濃郁但唔會太膩。表面微焦帶有輕微嘅苦味,配合底層嘅香滑口感,一試難忘。🧀
韓式風乾燒西班牙伊比利亞黑毛豬腩配燒香蒜

海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉

紫薯鮮奶

巴斯克芝士蛋糕

2024-07-01 267 瀏覽
首先,我點咗杯飲杯「開心果椰椰,用新鮮椰子水,上面係開心果做成嘅smoothie,椰子嘅香甜同開心果嘅味道,兩者融合得啱啱好,唔會過甜,反而有種天然嘅清香,真係非常滿足。😊主菜係「風乾德國脆豬手配薯角同芥末蜜糖醬」。呢道菜一上枱就已經香氣撲鼻,豬手係經過風乾處理,皮脆肉嫩,每一啖都係滿口肉汁,配埋個蜜糖芥末醬,微微嘅辣味加上甜味,提升咗豬手嘅風味,再加上酥脆嘅薯角,真係完美嘅搭配。😋朋友點咗「慢煮西班牙八爪魚配蕃茄蒜蓉扁意粉」係一道高級料理。八爪魚經過慢煮,口感非常嫩滑,加上蕃茄蒜蓉嘅意粉,味道濃郁但唔會搶咗八爪魚嘅鮮味。🍝朋友亦都點咗「黑糖珍珠鮮奶」,非常軟糯彈牙,黑糖嘅甜味好濃,帶出咗鮮奶嘅自然甜味,好好飲。🥤最後,我試左佢地嘅甜品「朱古力蛋糕」,朱古力味道濃郁,但唔會覺得太甜,蛋糕質感綿密,入口即化。🍫

2024-06-29 271 瀏覽
今次我地請左日假休息下,黎左旺角呢邊食lunch,揀左一間cafe hea番下,係放慢腳步既好好休息既時候😙餐廳都幾多位,我地特登非繁忙時間食,唔洗同人爭,仲有張有梳化既位,佢地午市有各種lunch set,價錢都幾抵食,有齊主食同餐湯飲品,如果飲特飲就有$10優惠😆是日餐湯首先送上既係餐湯,而我地今次飲既係忌廉湯,湯入面仲有d雞肉😛茶聊招牌黑松露野菌牛肉漢堡($138)呢個漢堡餐上枱既時候好隆重,有個鳥籠比我地打卡影相,賣相好靚,漢堡包有安格斯牛肉、芝士,黑松露野菌,d芝士超正,係一塊上面仲有d芝士粒,口感好正,另外配凱薩沙律同薯條,沙律菜都新鮮,薯條好夠脆,食落脆到索索聲🍔🍟英式早餐All Day Breakfast($108)呢個all day breakfast夠曬豐富,有風乾煙肉,大大塊,個脂肪位又唔會過肥,德國腸仔,煙三文魚沙律,炒蛋係用日本蘭王蛋,就咁睇已經睇得出個色澤係比一般既靚好多,入口都係好滑,仲有茄汁焗豆同牛角包,好滿足🥰熊仔拿鐵(跟餐$34)熊仔咖啡係另一樣打卡一流既食物,好可愛,個咖啡仲要係自己落既,想要幾多奶自己話事,隻熊仔都係咖啡雪成架,佢溶左落杯會令咖啡

是日餐湯

茶聊招牌黑松露野菌牛肉漢堡($138)

英式早餐All Day Breakfast($108)

熊仔拿鐵(跟餐$34)
熊仔咖啡係另一樣打卡一流既食物,好可愛,個咖啡仲要係自己落既,想要幾多奶自己話事,隻熊仔都係咖啡雪成架,佢溶左落杯會令咖啡更濃🐻

髒髒黑糖珍珠鮮奶 (跟餐$34)
呢杯飲品好似盤栽咁,賣相好吸引,奶味濃郁,珍珠煙靭有咬口,甜度剛剛好,又唔會好多冰,黑糖+奶+可可粉,味道好夾🤩

自家制檸檬蛋白撻(跟餐+$48)
跟餐可以揀佢地唔同既自家制甜品,其中一款我地揀左檸檬撻,我鐘意上層既蛋白cream,底層既檸檬酸得黎幾清香,最好連埋層蛋白食加番d甜先夠夾🍰

自家制開心果巴斯克芝士蛋糕(跟餐+$48)
佢既開心味好香濃,口感順滑,甜度都適中,食完又唔覺好滯,兩款甜品比較鐘意呢個😄

呢間餐廳既食物全部都整得好靚,放假過黎食餐好既真係好嘆😌
2024-06-19
午餐
2024-06-26 389 瀏覽
今日到訪位於旺角嘅cafe bar😚 偏酒吧風嘅設計,簡約又不失型格,角落處更特設英式電話亭和招牌,超級迷人啱曬打卡😍 今次㨂咗個經典嘅英式早午餐😋 內容相當豐富😍 有風干煙肉、德國腸仔、煙三文魚、田園沙律、茄汁豆、扒茄、同埋超級有名嘅日本蘭王蛋炒蛋😍 全部都勁新鮮熱烘烘😋 尤其風干煙肉超級大塊😍 鹹香又軟嫩😘 飲品㨂咗超啱打卡嘅熊仔拿鐵🤤 熊仔冰超級得意😍 客人可以親自將咖啡和鮮奶淋上熊仔身上,效果超有意思🤭 飲落醇香滿滿嘅咖啡滋味😍 好正👍 多添了一客朱古力蛋糕作甜品😋 蛋糕造型擺盤好靚🥰 食落軟硬恰到好處❣️ 入口充滿朱古力嘅濃郁甘美,甜度不會過高,苦中帶甘深度之作❤️

下午茶
2024-06-23 1413 瀏覽
無細心睇評語,只睇頭幾個評語以為茶聊好正。環境: 一早已訂位,一入去就安排24號枱,無五分鐘就比言語壓力我,要求我調枱。調左33號枱,對正廚房,好大油煙。同隔離枱距離好近,有壓迫感,成間餐廳又嘈,好難傾計。坐椅係鐵櫈,同行有大肚婆,成餐飯好擔心大肚婆坐得唔舒服。食物: 肉眼五成熟- 廚師真係好高技巧,可以煮到塊牛生得黎又柴口兼無肉汁,部位極多筋位,就算用牛扒刀都好難切,口感十分韌。牛算有牛味,薯仔唔錯。明太子意粉- 份量少得驚人,係正常餐廳嘅一半再少啲,意粉質感好奇怪,不過醬汁正常。服務: 前文提及一入餐廳就被人施壓調枱。 而且無主動serve 過一杯水, 大肚婆提出要水時,侍應竟然要求大肚婆自助倒水,語氣亦不好。 因為肉眼太韌關係,我地食得好慢,雖然未到用餐九十分鐘,但已經比侍應催還枱。食過咁多餐廳無試過俾咁差嘅評語!
無細心睇評語,只睇頭幾個評語以為茶聊好正。

食物:

食過咁多餐廳無試過俾咁差嘅評語!
2024-06-19
2024-06-23 397 瀏覽
呢間餐廳新開嘅時候我去過2次,今次去試下有冇咩新野食先🤗! 去到見到都係好多人架,真係好旺場! 😝海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉 ($168)就咁睇個名以為係普通大蝦,點知真係咁珍寶咁巨型🦐。巨蝦外皮炸得好香脆,咬落大大啖肉,爽口彈牙🤩🤩! 另外龍蝦忌廉汁亦都好香,但又唔會太濃或者太creamy,味道啱啱好。👍🏻🤤風乾香草蜜糖燒三黄雞 ($138)餐廳真係自己做風乾架,隻雞都幾多肉,有大大隻雞髀咬落好多肉架😙! 雞肉亦都好嫩滑又帶有少少油香,唔沾醬汁其實都好夠味,但試下加埋香草蜜糖醬味道又豐富左,冇咁重咸味食落又另一種風味😋😋~朱古力蛋糕 ($48)好精緻嘅蛋糕呀🍰~ 朱古力味非常香濃,一層層嘅中間夾左朱古力海綿蛋糕🍫,口感香滑,2重唔同口感配搭住都幾特別!開心果椰椰 ($45)呢杯真係不得了我個人好推介🌟! 上層係開心果,質感好似奶蓋但味道係好香濃嘅開心果味😋🤤。而下層係清甜嘅椰子水🥥,杯邊仲有一粒粒嘅開心果碎, 可以飲嘅時候食埋開心果碎,再吸啖椰水感覺又香又清新👍🏻👍🏻👍🏻。髒髒紫薯鮮奶 ($44)呢杯都好有睇頭! 大大杯紫薯鮮奶好吸引🤩,入面係紫薯沙冰,仲真係有一粒粒嘅紫薯

海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉 ($168)

風乾香草蜜糖燒三黄雞 ($138)

朱古力蛋糕 ($48)

開心果椰椰 ($45)

髒髒紫薯鮮奶 ($44)
呢杯都好有睇頭! 大大杯紫薯鮮奶好吸引🤩,入面係紫薯沙冰,仲真係有一粒粒嘅紫薯,奶味同紫薯都平衡得好好,唔會太漏又夠香🥰!
2024-06-22 455 瀏覽
旺角美食林立,樓上Cafe更是林林總總。早聽過朋友介紹這裏的甜品和飲品都高質素,而且價錢相宜,我又怎能錯過。☺️超級水果茶水果茶清新,而且不會過於甜膩,裏面包含西瓜,青檸,蘋果,哈密瓜,桔仔。當中最意想不到的是竟然有新鮮鳳梨。數日內的台式飲品一般配有珍珠或者椰果等等的配料以增加口感,水果茶加入百香果,既增加口感,又較其他配料健康。拖肥拿鐵拖肥拿鐵較坊間的焦糖咖啡有所不同,砂糖應該是用火槍噴過用作掛杯,所以每一口咖啡入口都甘甜。風乾煙肉卡邦尼手工意粉配流心蛋意粉軟硬適中,配上風乾煙肉碎,口感香脆。伴隨着芝士碎,味道鹹香;汁亦濃郁,每條麵條都掛滿醬汁。龍蝦蟹肉包凱撒沙律薯條龍蝦蟹肉包中含有沙律醬,龍蝦切成可入口的大細,鋪上焗溶的芝士,非常邪惡。😛 粗薯條沾上茄汁,便是最佳的配搭。👍🏻秘製搖搖雞翼我和朋友都是雞翼愛好者,雞翼香脆肉嫩,表面帶辣,是不錯的小食。焦糖燉蛋焦糖燉蛋份量大滿足,味道不會死甜,表面的焦糖不會厚得截不開。除了吃得到蛋香和奶味之外,燉蛋當中加入雲呢拿籽,有香濃的忌廉和雲呢拿的味道,是滑溜的口感。開心果巴斯克蛋糕近年開心果口味的甜品和飲品興起,而且味道亦都不俗😋 茶聊的開心果香

開心果巴斯克蛋糕
近年開心果口味的甜品和飲品興起,而且味道亦都不俗😋 茶聊的開心果香濃的程度,是我吃過數一數二的,此外,甜品的伴碟相當用心,打卡指數高。

茶聊 (旺角)
地址:旺角砵蘭街189號1樓

2024-06-07 592 瀏覽
今日同朋友去咗旺角嘅茶聊食生日飯,呢間餐廳主打西式料理,環境舒適,服務周到。我哋叫咗以下幾款菜:皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿、凱撒沙律及薯條:牛肉漢堡扒非常厚身,肉質鮮嫩多汁,牛味濃郁;伊比利火腿鹹香惹味;凱撒沙律清爽可口;薯條炸得金黃酥脆。海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵:呢款蝦嘅份量好足,蝦肉鮮甜彈牙,龍蝦忌廉汁味道濃郁,與闊條麵非常合襯。闊條麵煮得軟硬適中,口感Q彈。宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕:牛油酥酥脆可口,抹茶忌廉味道香濃,與雪糕搭配在一起,冷熱交融,口感豐富。TEARAPY ICE BEAR COFFEE:呢杯好得意,熊仔咖啡,先加咖啡後加奶,味道香濃,奶味十足,打卡一流!髒髒紫薯鮮奶(沙冰):呢杯沙冰紫薯味濃郁,口感幼滑,啱晒紫薯控。

我哋叫咗以下幾款菜:

係旺角買完BB嘢,想搵嗰位唞唞Aka歎返杯嘢,慰勞吓自己🤣🥰.👅食物短評【Yummy好味】⭐️⭐️⭐️⭐️.🦐娘惹喇沙海鮮金邊粉(配餐湯) $88呷啖湯底味先,酸酸甜甜,咸中帶辣仲有海鮮鮮味添,有蝦、扇貝、青口等平時呢個午餐份量真係好滿足啦😋👍🏻.🍞挪威煙三文魚多士 +$28一份滋味嘅小食,賣相唔錯,口感豐富😆.🐻☕️凍茶聊熊仔摩卡咖啡TEARAPY ICE BEAR MOCHA $44平時飲開Dirty, Flat White, 今日轉飲Mocha就係因為呢隻可愛嘅Bear Bear冰📸令到少女心爆發,打卡一流有樣亦有內涵,咖啡味濃厚香滑微甜嘅朱古力醬托返啲咖啡味,幾好🧚🏻‍♀️🌸.🥛熱紫薯鮮奶 +$33一上台就覺得超大杯真係一邊飲嘢一邊傾偈嘅份量紫薯味香濃,結合鮮奶嘅醇滑唔似有啲台飲店出品嘅死甜呢杯熱紫薯唔錯呀☺️❣️.🥞開心果麻薯梳乎厘+$58外形吸引,開心果醬味順滑搭配面頭一大塊麻薯幾特別梳乎厘外層酥,裏頭滑,口感綿密.餐廳:茶聊 (旺角)地址:旺角砵蘭街189號1樓.

係旺角買完BB嘢,想搵嗰位唞唞
Aka歎返杯嘢,慰勞吓自己🤣🥰
👅食物短評
【Yummy好味】⭐️⭐️⭐️⭐️
🦐娘惹喇沙海鮮金邊粉(配餐湯) $88
呷啖湯底味先,酸酸甜甜,咸中帶辣
仲有海鮮鮮味添,有蝦、扇貝、青口等
平時呢個午餐份量真係好滿足啦😋👍🏻
🍞挪威煙三文魚多士 +$28
一份滋味嘅小食,賣相唔錯,口感豐富😆
🐻☕️凍茶聊熊仔摩卡咖啡
TEARAPY ICE BEAR MOCHA $44
就係因為呢隻可愛嘅Bear Bear冰📸
令到少女心爆發,打卡一流
有樣亦有內涵,咖啡味濃厚香滑
微甜嘅朱古力醬托返啲咖啡味,幾好🧚🏻‍♀️🌸
🥛熱紫薯鮮奶 +$33
一上台就覺得超大杯
真係一邊飲嘢一邊傾偈嘅份量
紫薯味香濃,結合鮮奶嘅醇滑
唔似有啲台飲店出品嘅死甜
呢杯熱紫薯唔錯呀☺️❣️
🥞開心果麻薯梳乎厘+$58
外形吸引,開心果醬味順滑
搭配面頭一大塊麻薯幾特別
梳乎厘外層酥,裏頭滑,口感綿密
餐廳:茶聊 (旺角)
地址:旺角砵蘭街189號1樓
2024-06-04 372 瀏覽
☕️茶聊☕️放工同朋友想傾吓偈(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)盡訴心中情,就揀咗同食物都唔錯嘅茶聊!開心果椰椰飲品用咗椰子水,開心果奶蓋整,杯嘅邊緣重尖咗啲開心果醬同花生碎~開心果奶蓋飲落好傑身~帶微甜N9.風乾香草蜜糖燒三黄雞(半隻)(製作需時,即叫即做)佢嘅燒雞燒得外層脆雞肉嫩~佢有個醬汁用嚟掂雞肉食,令到雞肉嘅鮮味提升咗(^з^)-☆佢嘅薯菜份量好多,有西蘭花蕃茄同粟米仔!仲有好好食嘅脆薯條,佢嘅薯條有少少似薯皇🍟四季春芝士奶蓋凍少冰少甜🧋平時飲台式飲品最鍾意就係佢嘅奶蓋,呢度嘅奶蓋好多,完全滿足到想飲奶蓋嘅心情🩷海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉🍝呢個意粉望落去都幾震撼,佢嘅珍寶巨蝦搣咗中間嘅殼再拎去炸,望落好巨型!食落外面嗰層真係好脆,入邊嘅蝦肉味道都唔錯👍用嚟打卡真係唔錯😌栗子蛋糕同朱古力卷蛋🩷🩷🩷🩷🩷呢兩個蛋糕真係好好好好好好食!佢嘅栗子蓉會唔會過甜~蛋糕好鬆軟,配埋一齊食好正🥰🥰🥰朱古力卷蛋嘅cream唔漏!食完一啖又一啖❣️極度推薦!
☕️茶聊☕️

開心果椰椰
開心果奶蓋飲落好傑身~帶微甜

N9.風乾香草蜜糖燒三黄雞(半隻)(製作
需時,即叫即做)

四季春芝士奶蓋凍少冰少甜🧋

海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉🍝

栗子蛋糕同朱古力卷蛋🩷🩷🩷🩷🩷
朱古力卷蛋嘅cream唔漏!食完一啖又一啖❣️極度推薦!
2024-06-03 314 瀏覽
上星期去完旺角睇展覽,經過朗豪坊一帶,記得之前有間餐廳想試係附近,於是就同朋友去試試。餐廳位於朗豪坊旁的砵蘭街。港鐵站步行約三分鐘就到,非常方便。用餐時間係平日晚上八點左右,餐廳都幾乎滿座,建議想食早訂位較好。- 西班牙海鮮飯¹²⁸店員一上菜已經香氣撲鼻!海鮮飯非常足料。有鮮嫩的魷魚、爽口的鮑魚仔、大而不柴的青口,彈牙的大蝦等等。而飯粒都被鮮濃的醬汁包圍著,真的是一口一鮮味!- 風乾香草蜜糖燒三黃雞(半隻)¹³⁸不得不讚他們將三黃雞皮燒到金黃香脆,而表面充滿香草蜜糖味道,個人非常喜歡!而三黃雞肉質鮮嫩滑溜,相當美味!隨碟還有表面炸得酥脆的薯仔,口感相當粉嫩!- 熱黑糖珍珠鮮奶⁴⁴黑糖鮮奶味道純厚,珍珠口感Q軟,兩者配合得恰到好處,甜度剛好不會膩!- 茶聊熊仔摩卡咖啡⁴⁴熊仔外形相當討好!另附上香濃咖啡及香滑牛奶,可個人喜好加入杯中,看著熱辣辣的咖啡牛奶將熊仔慢慢融掉,感覺很療癒喔!- 焦糖拖肥忌廉卷蛋⁴⁸焦糖拖肥味濃郁質感順滑,蛋糕濕潤綿密。忌廉卷蛋控必選!- 開心果巴斯克⁴⁸開心果味香濃,外層密度高,甜度剛剛好,口感輕盈!總結餐廳無論食材、服務、環境都屬高水平。店員對每道菜式的細心講

- 西班牙海鮮飯¹²⁸

- 風乾香草蜜糖燒三黃雞(半隻)¹³⁸

- 熱黑糖珍珠鮮奶⁴⁴

- 茶聊熊仔摩卡咖啡⁴⁴

- 焦糖拖肥忌廉卷蛋⁴⁸
焦糖拖肥味濃郁質感順滑,蛋糕濕潤綿密。忌廉卷蛋控必選!

- 開心果巴斯克⁴⁸
開心果味香濃,外層密度高,甜度剛剛好,口感輕盈!

總結餐廳無論食材、服務、環境都屬高水平。店員對每道菜式的細心講解。餐廳空間感足夠,就算是情侶約會或者一大班朋友家人聚會都沒有焗束感,絕對是一間很值得推薦的餐廳!
茶聊熊仔摩卡咖啡
風乾香草蜜糖燒三黃雞(半隻)
焦糖拖肥忌廉卷蛋
開心果巴斯克
熱黑糖珍珠鮮奶
1976 瀏覽
茶聊熊仔摩卡咖啡
風乾香草蜜糖燒三黃雞(半隻)
焦糖拖肥忌廉卷蛋
開心果巴斯克
熱黑糖珍珠鮮奶
2024-06-02 221 瀏覽
今日同朋友去左旺角嗰間樓上西餐廳,性價比都幾高。開心果椰椰:呢杯開心果椰椰真係幾夾。由於朋友鍾意食開心果,所以就好奇點左。椰子水嘅清香同開心果嘅香脆,飲落口嘅感覺原來好夾,開心果比較濃郁,而梛青水清清淡淡,有陣梛香味。芒果草莓冷萃茶:本身揀揀茶底就係希望唔好太甜,呢一杯真係啱啱好。我本身揀咗微糖,佢真係茶底,然後加少少水果,食落去芒果同士多啤梨都好甜。所以嘢飲係清清甜甜淡淡嘅水果味。慢煮西班牙八爪魚配蕃茄蒜蓉扁意粉八爪魚慢煮得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,配上濃郁嘅蕃茄蒜蓉醬汁,味道鮮美十足。風乾德國脆豬手 配薯角•芥末蜜糖醬侍應介紹過呢度嘅鹹豬手係特登風乾過,所以食落去脆身少少,唔會太油膩。佢個肉質嘅鹹度啱啱好,特別嘅係佢嘅薯條,係粗身嘅薯角好似扭扭薯條咁,分量十足!另外甜品嗌咗開心果巴斯克蛋糕同埋雜果撻。兩個都唔會太甜,雜果撻上面嘅雜莓少少酸,所以中和返成個甜品。餐廳環境同服務都唔錯,而且價錢都合理,上菜亦都好快,仲有少少打卡位。
今日同朋友去左旺角嗰間樓上西餐廳,性價比都幾高。

慢煮西班牙八爪魚配蕃茄蒜蓉扁意粉

風乾德國脆豬手 配薯角•芥末蜜糖醬

另外甜品嗌咗開心果巴斯克蛋糕同埋雜果撻。
兩個都唔會太甜,雜果撻上面嘅雜莓少少酸,所以中和返成個甜品

2024-05-21
  • 風乾德國脆豬手 配薯角•芥末蜜糖醬
  • 開心果椰椰
2024-06-01 205 瀏覽
秘制蒜香骨$78,咬落去啖啖肉而且好juicy😋佢炸漿夠脆👍🏼不過只係第一啖食到蒜香味,再食就唔覺😂風乾德國脆豬手配薯角·芥末蜜糖醬$178,個豬手好夠味,而且個皮焗到脆口👍🏼如果4個人就會好啲,冇咁膩布雷焦糖疏乎厘配馬卡龍$68 開心果麻薯疏乎厘$68疏乎厘好香多蛋味,空氣感👍🏼軟身👍🏼連埋麻薯食煙煙韌韌,幾特別😋TEARAPY ICE BEAR COFFEE $44岩哂打卡用😂😂亦可以根據自己的口味去調配奶既份量髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44奶味濃郁,珍珠煙靭有咬口

布雷焦糖疏乎厘配馬卡龍$68
開心果麻薯疏乎厘$68

TEARAPY ICE BEAR COFFEE $44
岩哂打卡用😂😂亦可以根據自己的口味去調配奶既份量

髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44
奶味濃郁,珍珠煙靭有咬口