2023-09-27
莆田📍將軍澳唐俊街9號PopCorn 2 1樓F94號舖每月都要帶屋企人食一次米其林餐廳🤩非常出色福建菜😋菜式有特式✅味道出色今次來食佢地代表菜金湯佛跳牆💯烹調講究💯真材實料💯啖啖濃郁食材精華由廚師以多款配料熬製而成~包括:鮑魚、海參、瑤柱、松茸、竹笙、花膠、鵪鶉蛋飲落湯頭濃郁🤩原隻鮑魚同花膠好入味另外我地叫左多款特色菜式🤪質素有保證✅水準一流。百秒黃花魚 ~ 魚肉入口滑嫩鮮味。莆田荔枝肉 ~ 酥化香口又帶點荔枝果香。興化炒米粉 ~ 足料必點之選💯配上自家製莆田辣媽醬🌶️好惹味。莆田扁肉湯 ~ 一啖一口扁肉配上紫菜湯開胃。薄荷枇杷凍 ~ 枇杷熬汁成凍酸甜爽口最近佢地出咗新菜式~活鰻魚🐟下次要試下先🤩#中菜 #荔枝肉 #興化炒米粉 #foodporn #蟶子 #將軍澳美食 #聚餐 #餐廳介紹 #美味 #潮汕 #福建 #福建菜 #魚 #kol #foodie #hkfoodie #chinafood #chinesefood #cusine #chineseculture #traditional #蒸魚 #鮮味 #海蠣
📍將軍澳唐俊街9號PopCorn 2 1樓F94號舖
每月都要帶屋企人食一次米其林餐廳🤩
非常出色福建菜😋菜式有特式✅味道出色
今次來食佢地代表菜金湯佛跳牆💯
烹調講究💯真材實料💯啖啖濃郁食材精華
飲落湯頭濃郁🤩原隻鮑魚同花膠好入味
另外我地叫左多款特色菜式🤪
質素有保證✅水準一流
。百秒黃花魚 ~ 魚肉入口滑嫩鮮味
。莆田荔枝肉 ~ 酥化香口又帶點荔枝果香
。興化炒米粉 ~ 足料必點之選💯
配上自家製莆田辣媽醬🌶️好惹味
。莆田扁肉湯 ~ 一啖一口扁肉配上紫菜湯開胃
。薄荷枇杷凍 ~ 枇杷熬汁成凍酸甜爽口
最近佢地出咗新菜式~活鰻魚🐟
下次要試下先🤩