新加坡名牌中菜 莆田貴為國際品牌 新加坡店更獲米芝蓮一星位置方便 荷里活廣場入面 搭鐵就岩晒裝潢光鮮 高級中菜既格局座位闊落寬敞 坐得舒服唔講唔知 莆田原來按時令食材既季節 推出特別菜式MENU今次到哆頭蟶子既季節真係一年一度 期間限定我地就叫左兩道蟶子菜式SET 吐沙功夫做得好足 隻隻都肥大飽滿其他菜式都功架十足 精緻美味💥蝦苗頭水紫菜第一次試呢個頭水紫菜 份量不少據說營養好豐富 味道就比一般紫菜更加濃郁配上醋香同鮮爽既蝦苗 酸甜感UP 好開胃作為頭盤相當唔錯💥鐵板鹽焗蟶招牌菜式 上碟果陣仲有磁磁聲呢種鹽焗整法令到蟶子保持到十足既水份食到最純粹既味道 蟶子肉質鮮嫩💥蒜蓉蒸海蟶大大碟 份量好似更多蒜蓉香濃但唔會蓋過蟶子既鮮味蒸得岩岩好 口感幾好 彈牙多汁 原汁原味💥興化炒米粉熱辣辣 炒得岩岩好 選用興化炒米粉 偏幼身 唔會過乾或過濕 仲幾彈牙好嚼調味上較清淡 獨特既農家風味💥莆田荔枝肉第一眼睇落 真係以為係咕嚕肉事實上都幾似炸豬肉 外層夠脆 肉質算嫩唔鞋配埋偏酸唔膩既蕃茄酸汁 蕃茄 洋蔥荔枝肉 不錯
新加坡名牌中菜 莆田貴為國際品牌

炸豬肉 外層夠脆 肉質算嫩唔鞋
配埋偏酸唔膩既蕃茄酸汁
蕃茄 洋蔥荔枝肉 不錯

2024-05-01 66 瀏覽
上次食完海蠣之後,一路都捕住莆田有咩新嘢出,今期到海蟶,即刻去食!**********$219/2道海蟶,有8款製法,真係花多眼亂,樣樣都想食😆最後揀咗鐵板鹽焗蟶同紅菇蟶湯當中嘅鹽焗蟶仲係連續7年銷量冠軍🏆-鐵板鹽焗蟶🌟推介🌟排列得整整齊齊,雖然放係鹽上面焗,但係好夠味,隻隻打開都係咁肥美飽滿,逼爆個殼咁😆最重要係食落冇沙!-紅菇蟶湯🍄🌟推介🌟店員介紹就點咗,紅菇係福建武夷山出產湯頭清甜,有菇菌香味,最特別係煲出嚟嘅湯係紅色,加埋海蟶就更加清甜😋**********九轉小腸🐷($118/例)🌟推介🌟小腸清潔得好乾淨,食嘅時候超放心😆滷水製,好入味!又彈牙!**********風味燜苦瓜($78/例)🌟推介🌟苦瓜爽脆帶甘甜,仍保持到內裡嘅水份,食落好juicy**********福州風味紅糟雞🐔($98/例)色水好似南乳醬,但入口會食到一陣酒香味道唔會太鹹,醬汁剛好包住雞件,肉質嫩滑冇碎骨

$219/2道海蟶,有8款製法,真係花多眼亂,樣樣都想食😆
最後揀咗鐵板鹽焗蟶同紅菇蟶湯
當中嘅鹽焗蟶仲係連續7年銷量冠軍🏆

鐵板鹽焗蟶

紅菇蟶湯🍄

🌟推介🌟
店員介紹就點咗,紅菇係福建武夷山出產

**********
九轉小腸🐷($118/例)

🌟推介🌟
小腸清潔得好乾淨,食嘅時候超放心😆
滷水製,好入味!又彈牙!

**********
風味燜苦瓜($78/例)

🌟推介🌟
苦瓜爽脆帶甘甜,仍保持到內裡嘅水份,食落好juicy
**********
福州風味紅糟雞🐔($98/例)

色水好似南乳醬,但入口會食到一陣酒香
味道唔會太鹹,醬汁剛好包住雞件,肉質嫩滑冇碎骨
2024-04-25
2024-04-25 86 瀏覽
又嚟食好正嘅莆田菜😍 全球多間分店,食物質素高,絕對值得一試!做緊優惠$219兩款蟶子菜式,好抵食🤩🍲蒜蓉蒸海蟶每隻海蟶都好新鮮,食落彈牙有彈性。蒜蓉醬汁香氣四溢,好濃郁,令味道更鮮美,一試就愛上!🍲紅菇蟶湯湯頭好特別,以紅菇熬煮,帶有濃郁的菇香味。蟶肉鮮嫩多汁,好正!湯頭清甜滋味,開胃又暖心🥰🌮黃金荷葉包(肉絲條夾入酥脆荷葉包)荷葉包的外皮炸至金黃酥脆,咬落有脆口感。內裡夾入滑嫩的肉絲條及洋蔥絲,口感豐富。荷葉包的香氣與肉絲的鮮美相互融合,令人回味無窮的小食~🍜興化炒米粉用興化炒米粉炒製而成,米粉超幼身,彈牙有嚼勁,吸收了各種配料的風味。炒得恰到好處,米粉不會太乾或太濕,口感剛剛好,獨特風味 好好味!🍗脆皮蒜香雞(半隻)雞皮外脆內嫩,炸至金黃色,外脆內嫩的口感今人驚艷。雞肉本身鮮嫩多汁,鋪滿炸蒜,味道濃郁,十分惹味🤤

做緊優惠$219兩款蟶子菜式,好抵食🤩
🍲蒜蓉蒸海蟶

🍲紅菇蟶湯

🌮黃金荷葉包(肉絲條夾入酥脆荷葉包)

🍜興化炒米粉

🍗脆皮蒜香雞(半隻)
2024-04-25 64 瀏覽
今晚約了朋友晚飯,朋友公司附近有這間新加坡米芝蓮一星餐廳,$219 有兩道蟶子菜式,抵食呀鐵板鹽焗蟶原來是連續7年的皇牌產品,蟶子粒粒飽滿,鹽焗更容易品嚐到食材原味道,肉嫩鮮美。椒鹽哆頭蟶炸至金黃酥脆,無砂啖啖肉,茶樹菇炸至香脆,鹹香惹味。芋香鴨(例牌)鴨肉絲濃味,包上幼滑芋頭茸,炸至外脆內軟。黃金荷葉包包炸到金黃香脆,包上肉絲和洋蔥絲,都不錯。鐵鍋包菜飯加上蝦米、花生、香芹、蔥粒拌勻後,飯更香,更有淡淡荷葉香。

鐵板鹽焗蟶

椒鹽哆頭蟶
炸至金黃酥脆,無砂啖啖肉,茶樹菇炸至香脆,鹹香惹味。

芋香鴨(例牌)
鴨肉絲濃味,包上幼滑芋頭茸,炸至外脆內軟。

黃金荷葉包
包炸到金黃香脆,包上肉絲和洋蔥絲,都不錯。

鐵鍋包菜飯
加上蝦米、花生、香芹、蔥粒拌勻後,飯更香,更有淡淡荷葉香。

2024-04-23
2024-04-25 52 瀏覽
莆田一年一度嘅哆頭蟶節又嚟啦,依家可以食到最時令當造嘅哆頭蟶, 點可以錯過呢😁😁😊🥰🥰🐚鐵板鹽焗蟶 + 蒜蓉蒸海蟶🐚 $219鐵板鹹焗蟶係銷量冠軍嚟,每粒哆頭蟶都非常鮮甜飽滿,鐵板上除咗粗鹽,仲加咗花椒,唔洗太多嘅調味,食嘅就係哆頭蟶嘅鮮甜原味道,大推!另外嘅蒜蓉蒸海蟶亦係相當滋味,香濃蒜香同海鮮好夾,即使蒜味濃郁,仍然食到海蟶嘅鮮甜,品質之高,實在難得🐷莆田荔枝肉🐷 $98有啲似平時食開嘅酸甜骨, 加咗荔枝令汁醬更為香甜,荔枝嘅清甜好適合搭配香脆豬肉一齊食🍽️阿溜土筍凍 🍽️$68特別喜歡鮮甜嘅土筍凍,鮮味沙蟲配滑溜鹹鮮酸甜果凍,坊間罕見菜式,而莆田唔單止有提供,味道仲整得相當好🦐蝦苗頭水紫菜🦐 $58帶微酸醋香嘅紫菜令人食慾大增,份量畀得唔少,作為餐前小食好適合🍲福建紅菇海鮮鹵麵🍲 $138一碗都用上13款不同配料,如紅菇,海蠣,蝦球,香菇等等,配上餚煮8小時嘅高湯,互相配合令鹵麵極具鮮味,盡吸各食材精華哆頭蟶係期間限定嘅菜式,錯過咗又要等一年,唔好錯過啊😄🥳🥳😋😋😋莆田地址:鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓214號舖#莆田#福建菜#米芝蓮餐廳#米芝蓮一星#過江龍餐廳#哆頭蟶#蟶子#海蟶

🐚鐵板鹽焗蟶 + 蒜蓉蒸海蟶🐚 $219

🐷莆田荔枝肉🐷 $98

🍽️阿溜土筍凍 🍽️$68

🦐蝦苗頭水紫菜🦐 $58

🍲福建紅菇海鮮鹵麵🍲 $138

莆田
地址:鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓214號舖

#莆田#福建菜#米芝蓮餐廳#米芝蓮一星#過江龍餐廳#哆頭蟶#蟶子#海蟶#土筍凍#頭水紫菜#沙蟲#鹹焗蟶子#蒜蓉蟶子#招牌菜#期間限定#節日限定#海鮮餐#福建海鮮#銷量冠軍#荔枝肉#紅菇#鑽石山#荷里活廣場#鑽石山餐廳#荷里活餐廳#抵食海鮮
一個月一次嘅蒲田又返嚟啦😍Well, 佢今個月已經開始出返我最鍾意嘅menu🖖🏻就係 $219有2款 蟶子節菜品 係咪好抵呢✨✨整體評分:8/10✨味道:8/10✨服務:7.5/10✨環境:7.5/10✨人均消費:~$300▫️鐵板鹽焗蟶呢個一定要點 超級正✨呢一碟仲係佢哋連續七年係攞咗銷量No.1鍾意食鹽焗嘅朋友一定要試影完相打完卡後可以叫職員幫手將所有蟶子整返佢瞓低咁樣就可以保留到蟶子本身入面嘅水分💦佢唔會話好咸同埋記得一定要趁熱食凍咗就唔好食㗎喇入口記得小心熱 蟶子有偏乾身但唔會完全話冇曬水份🖖🏻🤤▫️老酒豎海蟶呢個菜式強性回歸我記得上年食開係冇架今次終於食到佢喇!!鍾意酒味嘅朋友一定要試一竹筒入面其實都好多隻蟶子每一隻拎出嚟係勁重酒香味🤪食落有啲甘香 爆水呀💦▫️馬來風光食咁多肉 一定要嗌返碟菜🥬我就覺得佢哋今次唔係好夠鑊氣爭緊d 通菜有少少老沙巴醬可以落多少少😂😂▫️辣汁花甲上個月食呢都係覺得佢好正常唔知點解呢今個月我覺得可能唔當造啩花甲有啲細 縮得有啲過份整體唔算好多肉食😶😶▫️興化炒米粉一如既往都係咁好食好多料 上碟都係熱辣辣嘅味道啱啱好 啱曬我呢啲唔鍾意太濃味嘅人🩷如果你鍾意食濃
一個月一次嘅蒲田又返嚟啦😍
Well, 佢今個月已經開始出返我最鍾意嘅menu🖖🏻
就係 $219有2款 蟶子節菜品 係咪好抵呢✨

但唔會完全話冇曬水份🖖🏻🤤

▫️老酒豎海蟶
呢個菜式強性回歸
我記得上年食開係冇架
今次終於食到佢喇!!
鍾意酒味嘅朋友一定要試

味道啱啱好
啱曬我呢啲唔鍾意太濃味嘅人🩷
如果你鍾意食濃少少嘅可以加辣醬

2024-04-20 170 瀏覽
之前都來過這食店,覺得唔錯,前幾日(18/4/2024)又翻食。三個人,點了6個餸九轉小腸,見好多食評都介紹,平時少食內臟,都想要試下。豬腸清洗得好乾淨,無異味,咬落好有口感。莆田茘枝肉,啫喱肉配上茘枝肉食,無咁油膩,茘枝肉只有2件,多些更好。蟶子促銷,選了蒜蓉蒸海蟶及椒鹽哆頭蟶,兩款食法都好味,其他口味都試過,還是好喜歡食這兩款蟶子食法。黃金荷葉包(片),包好脆口,配上洋蔥肉絲,加上包面的芝麻,入口有多層味覺,好味。芋香鴨,鴨肉唔結實,好散,又少,芋泥唔香,麻麻。
三個人,點了6個餸
九轉小腸,見好多食評都介紹,平時少食內臟,都想要試下。
豬腸清洗得好乾淨,無異味,咬落好有口感。
九轉小腸

莆田茘枝肉

蒜蓉蒸海蟶

椒鹽哆頭蟶

黃金荷葉包

芋香鴨,鴨肉唔結實,好散,又少,芋泥唔香,麻麻。
芋香鴨

2024-04-18 65 瀏覽
屯馬綫開通之後,就多咗去鑽石山荷里活廣場搵嘢食,今日更加去咗志蓮淨苑行過圈靜吓心,最後更加揀咗喺呢一間有米芝蓮殊榮嘅莆田餐廳食埋個晚餐。首先當然要有一個湯品暖吓胃,咁啱嚟到食聖子嘅時節,就二話不說揀咗農家蟶溜湯。用瓦鍋而上,裏面全部都係肥大嘅聖子肉,飲落去好濃郁嘅海鮮味!另外亦都叫咗蔥姜炒海蟶、閩南姜母鴨、脆皮蒜香雞,碟碟都好夠份量,做到色香味俱全。用上薑蔥去炒海蟶非常之有鑊氣,唔會太過油膩之餘更加係非常惹味,海蟶吐沙功夫做得非常好,口感鮮甜彈牙。脆皮蒜皮雞有勁多炸灑蒜係面,一上枱就超香,雞皮脆薄雞肉嫩滑,加碗白飯就最好不過!閩南姜母鴨做得非常正宗,姜母的辛香同鴨肉的鮮香融合一齊,香而不膩!鴨肉有嚼勁,帶有濃烈嘅醬汁香氣。黃金荷葉包開頭以為真係有片,荷葉,誰不知係兩塊芝麻包,伴起側邊嘅係炒得香噴噴嘅肉絲同洋蔥,兩者夾埋一齊別有一番農家風味!

• 黃金荷葉包
2024-04-10 91 瀏覽
海蛎子和黄花鱼还算新鲜,口味家常清淡,福建口味,服务员很热情,环境也还可以。黄花鱼有特价,没有螃蟹食。价格对于家常菜来说有点小贵。楼里wifi和移动信号都不太好。
2024-03-25 174 瀏覽
莆田 (荷里活廣場) (鑽石山).農家海蠣湯.莆田有一最出名嘅就係蠔仔,最開心係佢成日期間限定會做啲新菜式海蠣湯好鮮甜,又多蠔仔.黃金酥皮牛肋排.呢度啲新菜式真係令人蠢蠢欲動要試,今次叫黃金酥皮牛肋排,金黃色嘅酥炸外皮再加上牛肋排肉,肉好嫩口🥩.鐵鍋包菜飯.主食除左可以食佢個招牌興化米粉,呢個鐵鍋包菜飯都好好食,唔油膩,飯粒粒分明,加上小小蔥花,正!.莆田 (荷里活廣場) (鑽石山)鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓214號舖
莆田 (荷里活廣場) (鑽石山)

農家海蠣湯
海蠣湯好鮮甜,又多蠔仔

黃金酥皮牛肋排

鐵鍋包菜飯
莆田 (荷里活廣場) (鑽石山)
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓214號舖
話咁快又一個月🌼梗係要嚟我最愛嘅舖頭之一就係莆田啦!!佢哋而家仲係做緊海蠣節☺️只需要$228就可以品嚐 2款海蠣節菜品✨cp值好高✨整體評分:9/10✨味道:9/10✨服務:8.5/10✨環境:8/10✨人均消費:~$300興化炒米粉(中) $228每次嚟親都一定要食佢呢個米粉超多料,有蝦 菜 蟶子 蜆肉等等今次食用發現佢加咗瑤柱✨☺️價錢照舊 但係食材用料係多咗👍🏻有啲人會覺得太過清淡,其實佢有辣醬嘅本身唔係好食到辣我每次都一定會嗌埋辣汁花甲拎咗辣汁撈咗落米粉度超級好食 呢個絕對係一個隱藏食法💗▫️馬來風光 (例) $88沙巴醬炒通菜 非常惹味 送飯一流▫️辣汁花甲 (例) $98鍾意食甲殼類嘅朋友一定要叫每一隻花甲都係佈滿曬辣汁🌶️根據我食唔到辣嘅人嚟講佢個辣汁唔算好喇有啲惹味 記得要撈米粉食▫️福建特色海蠣煎 (例) $128海蠣餅都好大 兩個人食好夠食不過記得趁熱食凍咗食啲油出咗嚟就唔好食食落嘴會油冧冧咁🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️每一啖都有好多海蠣▫️西瓜汁 (一樽) $88📍莆田 (荷里活廣場) (鑽石山)鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓214號舖
話咁快又一個月🌼

✨環境:8/10
✨人均消費:~$300

興化炒米粉(中) $228
每次嚟親都一定要食佢呢個米粉
超多料,有蝦 菜 蟶子 蜆肉等等
今次食用發現佢加咗瑤柱✨☺️
價錢照舊 但係食材用料係多咗👍🏻
有啲人會覺得太過清淡,其實佢有辣醬嘅
本身唔係好食到辣

凍咗食啲油出咗嚟就唔好食
食落嘴會油冧冧咁🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
每一啖都有好多海蠣

▫️西瓜汁 (一樽) $88

📍莆田 (荷里活廣場) (鑽石山)
鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓214號舖

2024-03-12 140 瀏覽
又去莆田朝聖,最愛吃黃金荷葉包和興化炒米粉 ,莆田獨有既味道其他地方食唔到,適逢鮮海蠣節又返黎喇,每年這個時候都是海蠣最肥美的季節,餐廳方面更多款特色菜,又有我最鍾意食嘅福建特色海蠣煎,梗要去支持下😋🐠▪️鹹香黃花魚 $ 88黃花魚特有的蒜瓣肉,咬下去外層酥脆又鹹香,魚肉鮮嫩,差不多完全冇骨,美味🦪▪️福建特色海蠣煎 $ 128莆田金句吃過海蠣煎,才算吃過福建菜🤣鮮蠣味道鮮嫩,配合雞蛋、獨有既粉槳、香蔥、芫荽,口感香軟又煙靭,味道鮮香,再加上少許胡椒粉更加滋味🔅▪️黃金荷葉包 $ 72酥脆荷葉包就是將刈包炸脆,荷葉包面有大量芝麻,更加香口,再將炒得味道香濃嘅洋蔥肉絲釀入包中,外層香脆,餡料熱辣辣又惹嘢味,好食到停唔到好🦆▪️芋泥香酥鴨 $ 98酥炸芋泥夾著厚切的滷鴨肉,芋泥入口即化,鴨肉鹹香酥化,口感外脆內軟糯,好有特色🍜▪️興化炒米粉 $ 118福建莆田著名的特色小吃,必食推介,米粉用上福建興化米粉手工幼米粉,好煙韌又彈牙,配料非常多,有蝦仁 、干貝 、蟶子乾 、瘦肉 、香菇、白菜仔 、娃娃菜和花生,炒得好有鑊氣,米粉非常鮮美🥬▪️金湯時蔬 $ 88是日時蔬是鮮嫩的豆苗,煮法先將鹹蛋黃炒香,皮蛋

🐠▪️鹹香黃花魚 $ 88

🦪▪️福建特色海蠣煎 $ 128

🔅▪️黃金荷葉包 $ 72

🦆▪️芋泥香酥鴨 $ 98

🍜▪️興化炒米粉 $ 118

🥬▪️金湯時蔬 $ 88
是日時蔬是鮮嫩的豆苗,煮法先將鹹蛋黃炒香,皮蛋入湯微火燜煮,味道湯濃菜鮮、滑嫩鹹香,推薦菜
  • 興化炒米粉
  • 黃金荷葉包
2024-03-08 132 瀏覽
餐廳唔同季節都有唔同食材,今次「海蠣節」推出7款海蠣菜餚,$228任選兩道菜,都抵食,亦都可以單點,我就叫左兩款。福建海蠣煎主要以蛋同海蠣為主,蛋餅煎得薄薄又香濃,包圍住滿滿嘅海蠣,海蠣嫩滑飽滿,加入香蔥,更加香口。農家海蠣湯海蠣肥嘟嘟好飽滿,加入大量蔥花、勤菜粒、芫荽碎,令湯頭鮮甜又有口感。百秒黃花魚 $78/一條(位)只用100秒快速煮熟黃花魚,魚肉勁嫩滑,味道鮮甜,連魚湯汁都十分鮮,不過有細骨食嘅時候要小心d。家常豬蹄凍 $68Lee個前菜好醒胃,有冰凍口感,醬汁微辣。黃金荷葉包 $76/2片酥脆荷葉包口感似炸饅頭,夾住多汁惹味嘅醬香肉條,好味。鮮貝燴絲瓜 $98燴絲瓜清新多汁,加入鮮貝同雞湯燴製,味道鮮甜。薄荷枇杷凍 $48枇杷凍清爽潤喉。

福建海蠣煎

農家海蠣湯

百秒黃花魚 $78/一條(位)

家常豬蹄凍 $68
Lee個前菜好醒胃,有冰凍口感,醬汁微辣。

黃金荷葉包 $76/2片

酥脆荷葉包口感似炸饅頭,夾住多汁惹味嘅醬香肉條,好味。

鮮貝燴絲瓜 $98
燴絲瓜清新多汁,加入鮮貝同雞湯燴製,味道鮮甜。

薄荷枇杷凍 $48
枇杷凍清爽潤喉。
2024-03-07 96 瀏覽
任選兩款地道海蠣菜式 真係超值 !______________________________/ 福建特色🦪煎 /大大碟份量十足 海蠣同蛋比例差不多9:1😂口感比較似台式蚵仔煎 但係蛋嘅比例更高!加埋又多又鮮甜嘅海蠣 好吃!/ 經典撈汁🦪 /另一款揀咗冷盤形式呈現嘅撈汁海蠣酸酸辣辣 好開胃嘅調味 而且好新鮮加埋好索汁嘅紫菜 好食之餘 送飯一流👅______________________________/ 興化炒米粉/必定要叫!! 暫時食過最好食嘅炒米粉之一米粉大大碟 而且夾雜着好多唔同嘅配料蝦•蜆•魷魚乾•花生粒•肉粒•菜絲等等炒得乾身有鑊氣 米粉極幼細 入口軟綿到似棉花糖加埋大量嘅惹味炸蒜 真係世界級正!/ 百秒黃花魚/ 見到好多人推介 顧名思義 用百秒蒸熟嘅魚魚肉嫩滑鮮美 火候時間真係控制得剛剛好只係清淡嘅調味 更加食到食嘅鮮甜 好食!/ 芋香鴨/ 想試呢道菜好耐 估唔到呢度都有供應芋泥包上鴨肉再炸至酥脆 聽到都覺得好食🤣外皮炸得薄脆但完全唔會覺得油膩芋泥綿密而且芋香幾出 加上咸香鴨肉外脆內軟綿 成個口感好豐富 🫶🏻______________________________原來

任選兩款地道海蠣菜式 真係超值 !

/ 福建特色🦪煎 /

大大碟份量十足 海蠣同蛋比例差不多9:1😂
口感比較似台式蚵仔煎 但係蛋嘅比例更高!
加埋又多又鮮甜嘅海蠣 好吃!

/ 經典撈汁🦪 /

必定要叫!! 暫時食過最好食嘅炒米粉之一
米粉大大碟 而且夾雜着好多唔同嘅配料
蝦•蜆•魷魚乾•花生粒•肉粒•菜絲等等
炒得乾身有鑊氣 米粉極幼細 入口軟綿到似棉花糖
加埋大量嘅惹味炸蒜 真係世界級正!

/ 百秒黃花魚/

見到好多人推介 顧名思義 用百秒蒸熟嘅魚
魚肉嫩滑鮮美 火候時間真係控制得剛剛好
只係清淡嘅調味 更加食到食嘅鮮甜 好食!

/ 芋香鴨/

原來莆田咁好食 唔怪得知母親大人成日都去😂
坐低見到原來Storellet成為莆田會員
會即刻送四張莆田現金優惠券 即刻申請咗😂

2024-03-07 74 瀏覽
再訪東南亞知名中菜館🥰 餐廳裝潢簡潔時尚,氛圍舒適愉悅,每晚都好多人光顧 好熱鬧☺️ 菜品種類繁多,包括莆田特色小食、海鮮、湯品等等,每道菜都展現出廚師的精湛技藝和對食材的獨特運用。新鮮的海鮮和豐富的配料確保了菜品的味道和口感的豐富度😍近期推出多款以海蠣製的菜品優惠價,好味又抵食,一定要試! 今次四人試了幾款菜式,款款都有驚喜😆海蠣促銷 ($228)✨黑松露海蠣燒豆麵✨福建特色海蠣煎✨推薦!季節限定鰻魚系列😍 黑松露海蠣燒豆麵以爐具保持溫度,香氣撲鼻,以新鮮海蠣和黑松露為主角,搭配燒豆麵的彈牙口感,好正呀🤤 海蠣煎金黃酥脆,蘊藏豐富多汁的海蠣,入口鮮甜十足,回味無窮😋 鐵鍋包菜飯 ($118/例)✨簡單美味的主食😋!燜飯鹹香味十足,飯粒充滿油香 口感煙韌滑潤,配上豐富椰菜、滷肉、蝦米、香菇、花生、香蔥等等,口感味道好出色🤤莆田荔枝肉 ($98/例)✨有驚喜😋 熱騰騰,豬肉外脆內軟,加上甜蜜多汁的荔枝,口感豐富,酸酸甜甜好開胃芥蘭豆皮 ($88/例)✨健康之選🥰 清爽芥蘭加上豆皮,好味又營養豐富😋莆田扁肉湯 ($32/位)✨加入了醋,福建傳統甜點,清甜可口😍 好足料,大人小朋友都啱食👍🏻
近期推出多款以海蠣製的菜品優惠價,好味又抵食,一定要試!

今次四人試了幾款菜式,款款都有驚喜😆

海蠣促銷 ($228)✨
黑松露海蠣燒豆麵✨
福建特色海蠣煎✨

鐵鍋包菜飯 ($118/例)✨

莆田荔枝肉 ($98/例)✨

芥蘭豆皮 ($88/例)✨
健康之選🥰 清爽芥蘭加上豆皮,好味又營養豐富😋

莆田扁肉湯 ($32/位)✨