2023-02-09
今日嚟到呢間日式餐廳食飯,見Menu主要都係食牛,我哋就揀咗最多人介紹嘅壽喜燒,壽喜燒有四個級別嘅牛肉,全程都有職員喺隔離幫你煮。🌟刺身4點拼盤(2人用)$368(三文魚、帆立貝、牡丹蝦、海胆)刺身拼盤都大份,賣相吸引,刺身幾新鮮,牡丹蝦甜糯,海膽鮮甜,但三文魚就唔算好肥美🌟壽喜燒 豪洲純和牛 $468🌟壽喜燒 A3和牛 $588🌟前菜精品盛有三款前菜開胃下,高菜、海鮮豆腐同鴨胸,海鮮豆腐幾滑好食🌟壽喜燒鍋🌟野菜拼盤兩款和牛一份都有4塊,A3和牛油脂較豪洲純和牛豐富,油脂分佈平均花紋好靚。一開始會先炒香洋蔥🧅同菇,之後會先煮A3和牛,一開始可以就咁食和牛先,咁樣食和牛會係味道最濃郁亦都會食到壽喜燒汁嘅甜味如果慢慢覺得個汁有啲鹹同油膩嘅時候,就可以點埋日本玉子一齊食,可以減少啲鹹味同更加滑身。野菜拼盤有皇帝菜、洋蔥、娃娃菜、豆腐、大蔥、金菇、芋絲,有啲菜會配搭和牛一齊煮,娃娃菜會最後先加水好似打邊爐咁煮。另外仲有一份主食,可以揀烏冬或者米飯,烏冬配呢個壽喜燒醬汁好好食北海道牛乳布丁食完主食仲有甜品,今日係呢個牛乳布丁,布丁好滑,奶味重🌟天婦羅野菜拼盤 $128蕃薯、南瓜、青椒仔、冬菇、茄
(三文魚、帆立貝、牡丹蝦、海胆)
刺身拼盤都大份,賣相吸引,刺身幾新鮮,牡丹蝦甜糯,海膽鮮甜,但三文魚就唔算好肥美 🌟壽喜燒 豪洲純和牛 $468 🌟壽喜燒 A3和牛 $588 🌟前菜精品盛
有三款前菜開胃下,高菜、海鮮豆腐同鴨胸,海鮮豆腐幾滑好食 🌟壽喜燒鍋
🌟野菜拼盤
如果慢慢覺得個汁有啲鹹同油膩嘅時候,就可以點埋日本玉子一齊食,可以減少啲鹹味同更加滑身。 野菜拼盤有皇帝菜、洋蔥、娃娃菜、豆腐、大蔥、金菇、芋絲,有啲菜會配搭和牛一齊煮,娃娃菜會最後先加水好似打邊爐咁煮。 另外仲有一份主食,可以揀烏冬或者米飯,烏冬配呢個壽喜燒醬汁好好食 北海道牛乳布丁
食完主食仲有甜品,今日係呢個牛乳布丁,布丁好滑,奶味重 🌟天婦羅野菜拼盤 $128
蕃薯、南瓜、青椒仔、冬菇、茄子、金菇
拼盤都幾份,啱啱炸出會比較香脆,唔會太厚粉