2021-07-04 149 瀏覽
一啲都唔值哩個價。兩個人食800幾蚊都係叫padthai. 通菜 咖哩牛 同最貴生蝦。 生蝦 198碟生蝦 味okay 得個6隻。 一坐低個呀姐 就係咁chur 你食海鮮。生蝦 咖哩蟹, sell啲貴嘢。Padthai 有三隻蝦,但絕對唔係新鮮。其他嘢係正正常常 九龍城求其搵一間都有嘅質素。 問佢攞 鹹魚露 又好似好難先拎到出黎, 冇魚露又點叫泰國嘢。Highly highly not recommend啲人嘅態度係okay嘅 800蚊 貴又唔係話貴 但佢地唔值哩個價
一啲都唔值哩個價。兩個人食800幾蚊

Padthai 有三隻蝦,但絕對唔係新鮮。

其他嘢係正正常常 九龍城求其搵一間都有嘅質素。

Highly highly not recommend

啲人嘅態度係okay嘅

800蚊 貴又唔係話貴 但佢地唔值哩個價

2021-06-15 177 瀏覽
炎炎夏日🥵,飲酒🍻除咗可以消暑,又可以放鬆一下,喺呢度食飯🍽,仲都有啲去咗旅行feel 😎服務員💁🏻‍♂️都幾熱情,態度親切,餐廳設有室內及室外的座位,天氣太熱,我哋一定要坐室內嘆冷氣啊!泰國菜離不開以下必食幾款:炸蝦餅🦐:廚師已將蝦餅一分為二,都幾方便點醬斑蘭咖喱豬🐷🥘配咗2份薄餅🌮🌮:唔辣🌶,反而椰子🥥味濃,味道幾清新,都頗多豬頸肉/豬柳,肉質嫩滑,叫夠2客薄餅嚟點汁,薄餅鬆脆,好食🍢沙嗲(豬牛雞國各兩串)🐷🐮🐥,用個1664杯裝住,好有特色,肉質都醃得好嫩,唔靭,但略嫌味道較濃,好口渴,淡返少少應該仲好食血橙味Frozen Beer🍊🍺:有好多款果味揀,最後揀咗血橙味KirinMint Beer 🍀🍺 :好輕微的薄荷味,幾清新後記:餐前小食其實係咪可以唔要,唔好食,仲要收費

泰國菜離不開以下必食幾款:

炸蝦餅🦐:廚師已將蝦餅一分為二,都幾方便點醬

Mint Beer 🍀🍺 :好輕微的薄荷味,幾清新

後記:餐前小食其實係咪可以唔要,唔好食,仲要收費
串燒(豬牛雞各二)
餐前小食
2021-06-14 117 瀏覽
門口望以為係酒吧,睇睇下張餐牌原來都好多泰國嘢食,店裏面好多人坐,估計應該唔差所以入去一試。被安排坐大電視位,用餐過程一路有泰國MTV音樂陪伴, 裝修似泰國酒吧, 感覺有啲似去咗泰國。四人叫咗:馬拉盞炒通菜 (正常味但份量小)豬頸肉 (好味)菠蘿炒飯 (木桶上,好好味,好食過平時食到嘅,介推)泰式雜錦小食 (好味)越式紙米卷 (一般)招牌火焰燒雞 (味夠但肉質小小乾,不過泰式通常係甘, 服務員會喺雞身上淋酒再點火, 感覺有啲特色)一個椰青($45大大個)兩杯有汽飲品誠惠800大元泰式食品種類都算多, 啤酒選擇都算多但無cocktail 飲品供應。服務員都好有禮貌, 亦努力嘗試介紹佢哋嘅 招牌菜畀我哋, 我哋雖然冇點到佢建議嘅食物但都好好笑容。特別一提佢會提供好幾款醬汁,少少辣多多辣都有, 幾好食! 唔夠叫佢再添,服務員都好快手送上。食物同環境都唔錯,雖然似自泰國吧, 但都適合一家大細。

四人叫咗:
馬拉盞炒通菜 (正常味但份量小)
豬頸肉 (好味
菠蘿炒飯 (木桶上,好好味,好食過平時食到嘅,介推
泰式雜錦小食 (好味
越式紙米卷 (一般)
一個椰青($45大大個)
兩杯有汽飲品
誠惠800大元

食物同環境都唔錯,雖然似自泰國吧, 但都適合一家大細。
2021-06-05
  • 椰青
  • 招牌火焰燒雞
  • 菠蘿炒飯
2021-06-07 1962 瀏覽
Friday night約會日同男朋友book左呢閒好好feel既泰國菜餐廳現場有室内室外座位,好chill,又播住泰國mv同音樂,好適合夜晚飲一杯青檸梳打 $ 38 味道偏酸,不會過甜,清爽解膩黑啤 $ 62 正!超級香小麥味道,入口好順滑,女孩子都適合飲紙米卷 $118足足有7-8小塊,分量足用上煙三文魚,比較新鮮,配埋個酸酸的醬汁,好適合做前菜馬上胃口大開 細冬陰功湯 $108用類似瓦煲的食具裝,好得意冬陰功味道適合香港人口味,不會太濃烈配料都很足,有大蝦、菇,大概有三碗的分量黃咖喱牛肉 $118薄餅 $55食咖喱一定要配薄餅啊!!薄餅沾滿咖喱汁,超級惹味,而且黃咖喱不辣,可以盡情沾多d薄餅煎得很酥脆,4塊的分量都很飽店員見我地將伴碟既香草伶開,就同我地解釋呢d綠色針型既香草叫 小茴香/刁草用來配肉類食,會多點層次和香味抱住試一試既心態,真係唔同食法!炒金邊粉 $128擺盤好靚!蛋皮煎得夠薄!餐廳很細心,將芽菜韭菜,辣椒粉同花生碎 分開放,擔心有客人會敏感仲提醒我地先擠青檸汁,在撈勻,就最好味試左店員推介 將小茴香配大蝦,即刻充滿中東風味呢款香草仲係出自老闆自家農場!夠新鮮!

青檸梳打 $ 38
味道偏酸,不會過甜,清爽解膩

黑啤 $ 62
 正!超級香小麥味道,入口好順滑,女孩子都適合飲

紙米卷 $118
足足有7-8小塊,分量足
用上煙三文魚,比較新鮮,配埋個酸酸的醬汁,好適合做前菜
馬上胃口大開

細冬陰功湯 $108
用類似瓦煲的食具裝,好得意
冬陰功味道適合香港人口味,不會太濃烈
配料都很足,有大蝦、菇,大概有三碗的分量

黃咖喱牛肉 $118
薄餅 $55

食咖喱一定要配薄餅啊!!
薄餅沾滿咖喱汁,超級惹味,而且黃咖喱不辣,可以盡情沾多d
薄餅煎得很酥脆,4塊的分量都很飽

用來配肉類食,會多點層次和香味
抱住試一試既心態,真係唔同食法!

炒金邊粉 $128
擺盤好靚!蛋皮煎得夠薄!
仲提醒我地先擠青檸汁,在撈勻,就最好味
試左店員推介 將小茴香配大蝦,
即刻充滿中東風味
呢款香草仲係出自老闆自家農場!夠新鮮!
2021-06-04
2021-05-27 194 瀏覽
有情調既泰式餐廳好少見,去親都好光猛。今次黎到元朗呢間「薄荷葉」,非常有feel!門口見到已經覺得好靚。入面環境好似bar咁,bar台放滿晒唔同酒精飲品同泰式飲品menu好多選擇,仲有好多特別泰國啤酒。一坐低就上左碟青瓜前菜先,服務周到,有少少辣,好開胃煙三文魚柚子沙律,三文魚好鮮味,不過其實都幾辣,好彩係冷盤,又唔會話辣到食唔到,辣得好過癮咖喱軟殼蟹,好濃既咖喱香味,一上菜已經聞到,軟殼蟹好大隻,仲要有兩隻,好大份抵食,咬落脆卜卜,聽到有聲添呀!好高質!廚師推廌既蝦醬炒飯,擺得好靚,不過食既時候staff教我地要撈勻晒先食,有啲唔捨得入面有魔鬼魚脆片,要整碎佢撈埋食,咸咸地幾得意,成個炒飯好香,正呀!mint cocktail,好大杯,甜甜地,不過無乜酒味,解辣一流。青檸梳打,綠色好靚,飲落好fresh,唔錯!

門口見到已經覺得好靚。

入面環境好似bar咁,bar台放滿晒唔同酒精飲品同泰式飲品

menu好多選擇,仲有好多特別泰國啤酒。

一坐低就上左碟青瓜前菜先,服務周到,有少少辣,好開胃

青檸梳打,綠色好靚,飲落好fresh,唔錯!
2021-05-27 1426 瀏覽
薄荷葉充滿泰式風情,店內掛了很多民族色彩的燈飾、泰象布料,裝潢以木系為主調。環境舒適雅致,設有露天座位,可以帶寵物一起用餐。食物由泰籍廚師主理,餐廳播放著輕快泰國音樂,令人投入愉快的用餐時光,享受正宗泰風味。炸蝦球 $88蝦球炸到金黃酥脆,脹卜卜的口感,十分彈牙、惹味。沾上泰式酸辣醬,品嚐到啖啖蝦肉,愈食愈滋味。炸雞翼 $78雞皮香脆可口,咬下去“吱嚓”聲,內裡柔滑多汁,單骨雞翼更方便享用,吃完舔舔手指上的黃油! 馬拉盞炒通菜 $78翠綠通菜炒至柔軟,鑊氣十足,入口散發出濃郁馬拉盞香,加上辣椒絲和蒜蓉,風味十足,微辣誘人。特色菠蘿飯 $128菠蘿飯以木桶盛上,炒飯乾身清爽,表面鋪滿海量肉鬆、魷魚圈、提子乾、腰果及青豆粒等,啖啖口感豐富,腰果炸至金黃色,酥脆十足,不失惹味感覺。魷魚圈煙煙韌韌,令鮮味加倍提升,最吸引是飯夾雜爽口肉鬆,與提子乾咸甜並施,令人回味。班蘭咖哩雞 $118班蘭風味咖哩,洋溢泰國特色,青咖哩雞淡淡香辣,濃厚之餘,不會過膩,雞肉滑溜,咀嚼時沁出清幽班蘭香氣,開胃又滋味。洋蔥及青椒絲吸嗦咖哩汁後,濃郁吸引。菠蘿/士多啤梨特飲 $32 each菠蘿特飲十分香甜,清爽解渴,

炸蝦球 $88

炸雞翼 $78

馬拉盞炒通菜 $78

特色菠蘿飯 $128

班蘭咖哩雞 $118

菠蘿/士多啤梨特飲 $32 each
菠蘿特飲十分香甜,清爽解渴,杯底有滿滿菠蘿果蓉,充滿熱帶氣息。特飲充滿士多啤梨甜香,清新味蕾,吃完濃味炸雞後,呷一口,冰爽甜思思!
2021-05-23 214 瀏覽
呢間餐廳比我嘅第一印象係,我係咪黎錯地方,睇落似酒吧多過泰國餐廳。酒吧格調加上泰文音樂,感覺奇怪。野食兩個人叫左青咖哩雞、薄餅、串燒同馬拉盞炒通菜。青咖哩配菜入味,雞就略嫌啖口;薄餅夠香脆,配咖哩一流;串燒牛豬雞肉身鬆軟,味道牛肉更特出,豬肉一般,雞肉啖口;通菜一般。服務態度良好,主動介紹菜式比客人。有專門賣酒嘅職員,雖然最後冇叫到。價錢偏貴,未能夠與味道成正比(前菜小碟醃青瓜收$12,水要另外叫,加一服務費)

野食兩個人叫左青咖哩雞、薄餅、串燒同馬拉盞炒通菜。

價錢偏貴,未能夠與味道成正比
(前菜小碟醃青瓜收$12,水要另外叫,加一服務費)
2021-05-22
2021-05-20 142 瀏覽
元朗圖書館對面就係泰菜薄荷葉😆溫住書等朋友收工食飯~餐廳入面既佈置滿有泰國風格既燈籠、象徵住泰國既大象,比客人一種好chill既感覺😆有位朋友之前介紹我食柚子鮮蝦沙律,咁我當然要試試~依碟柚子鮮蝦沙律100分!做前菜一流,個汁配埋啲柚子勁夾勁開胃,加上鮮蝦彈牙,正正🤤明燒鱸魚🐟魚肉可以沾啲泰式辣辣綠色醬(其實我一直唔知個醬叫咩名😂😂),條魚啖啖肉,配埋個汁好夾😛另外,我地叫左碟小食拼盤,種類都好多,每款有2舊,有蝦餅、泰式魚餅、蝦片、春卷同串燒~蝦片同串燒超推介,蝦片就脆卜卜,而串燒配個沙嗲醬超好食😋唔會太鹹而食完一舊又想食多舊(沾醬)~最有驚喜就係咖喱軟殼蟹🥴咖喱汁係比較濃厚,軟殼蟹浸滿滿既咖喱汁,幸福感100%咖喱配薄餅唔會額外收錢,而且有成4塊,好好食但太飽食唔晒🥲🥲啲軟殼蟹有好多舊🤤我地叫左杯青檸梳打,我以為係一罐梳打一粒青檸,自己整黎飲🤣🤣依間餐廳會整好晒仲裝飾埋杯野比你飲,good good 👍🏻👍🏻總結黎講,依間餐廳真係可以再食過🤤真心好食同勁飽~柚子鮮蝦沙律同咖喱軟殼蟹一定要食!
元朗圖書館對面就係泰菜薄荷葉😆溫住書等朋友收工食飯~

有位朋友之前介紹我食柚子鮮蝦沙律,咁我當然要試試~

明燒鱸魚🐟

啲軟殼蟹有好多舊🤤

總結黎講,依間餐廳真係可以再食過🤤真心好食同勁飽~
柚子鮮蝦沙律同咖喱軟殼蟹一定要食!
2021-05-15 151 瀏覽
依家真係靠周圍食,當自己去左旅行,先安撫到自己而今次飛左去泰國🤣:一定要叫:冬蔭公湯$108,甜柚鮮蝦沙律$108。攞盤幾精緻,洋蔥絲、紅蘿蔔絲、芽菜、番茄仔、柚子同蝦肉撈埋一齊,柚子酸酸甜甜,蝦肉鮮甜爽口,加埋酸酸哋嘅醬汁,味道豐富又開胃。斑蘭咖喱豬+薄餅$173。薄餅超讚,又香又脆,就咁食已經好得,蘸咖喱食仲惹味。咖喱好香斑蘭味,甜甜哋,豬肉嫩滑。什菜粉絲煲$118。有西蘭花、椰菜花、粟米芯等,粉絲夠油好滑,中規中矩。特色菠蘿飯$128。有肉鬆、腰果、八爪魚、菠蘿等,令到飯好香口,口感同味道都好豐富。泰式檸檬魚$168。酸酸辣辣好刺激食慾,而且辣味後勁十足。炸蝦餅$88。外皮炸到金黃,但有小小硬,唔夠酥脆。肉質都幾鮮味爽口彈牙,味道都唔錯。
依家真係靠周圍食,當自己去左旅行,先安撫到自己
而今次飛左去泰國🤣:

泰式檸檬魚$168。酸酸辣辣好刺激食慾,而且辣味後勁十足。

2021-05-15 124 瀏覽
餐廳好適合一家大細,駕駛的人士🚘去,因為附近有好多泊車的位置,仲有一個好大的休憩空間,可以比小朋友在附近放電😎🍤炸蝦餅粒粒都炸到金黃色的脆脆蝦餅🍤果然香口美味,蝦味又夠鮮再沾上甜酸醬一齊食有解膩的作用令蝦餅更惹味又開胃😃唯一美中不足係外層炸粉略厚了一點,如果皮薄一點會更好!甜柚鮮蝦沙律好適合作一道開胃前菜,當中配料包括:鮮蝦 、柚子、 洋蔥、 蕃茄仔,芽菜。等等......將配料撈埋一齊食口感好有豐富,柚子的甜,洋蔥的微辣,蕃茄仔的爽口,芽菜的清新。每樣味道都好分明,食得出食材的新鮮,營養價值又高,味道又正👍冬蔭公湯食泰國野點少得飲冬蔭公湯呀,酸酸辣辣的味道仲有香茅的味道係冬蔭公湯獨有的味道。飲完令我好有種衝動想去泰國😂 不得不讚下個湯底真係好足料,入面有好多蝦同🐙又唔太辣岩哂大人同小朋友飲😋🍲什菜粉絲煲估唔到有甘多款菜夾雜埋一齊,賣相色彩繽,見到好開胃😋當中有粟米芯,芥蘭,椰菜花,西蘭花當然點少得粉絲😉 整體味道處理得剛剛好,粉絲簡直係加分位吸哂湯的精華真係會令人不其然食多幾啖😆特色🍍🍚菠蘿飯煮到粒粒都好分明,上層舖滿豬肉鬆再配上脆卜卜的腰果同甜甜的提子乾拌飯一齊食真心不錯,就算食完

🍤炸蝦餅

甜柚鮮蝦沙律
好適合作一道開胃前菜,當中配料包括:
鮮蝦 、柚子、 洋蔥、 蕃茄仔,芽菜。等等......

冬蔭公湯

🍲什菜粉絲煲

特色🍍🍚
菠蘿飯煮到粒粒都好分明,上層舖滿豬肉鬆再配上脆卜卜的腰果同甜甜的提子乾拌飯一齊食真心不錯,就算食完一碗都唔會覺得好滯🙈

🐷斑蘭咖哩豬(配薄餅)
小編幾鍾意斑蘭咖哩的味道,雖然佢沒有咖喱的辣但食落好香斑蘭同椰子味配埋薯仔或者薄餅一齊食簡直係完美的配搭。

🐟泰式檸檬魚
魚的旁邊舖了生菜,生菜面上加了泰式辣椒蓉。店員話要夾埋魚一齊食味道會更佳,果然冇介紹錯,因為只食魚肉雖然魚的腥味唔重,但味道比較單調,夾埋一齊食即刻口感提升😋加上佢地賣的生菜係自家種真抵讚👍
但小編建議唔太食得辣的朋友真係唔好甘大啖食,因為佢辣椒味道都好重😁

2021-05-13 119 瀏覽
環境:餐廳可以搭巴士🚍,小巴或輕鐵到達。如果揸車的話,附近都有好多咪錶位!個地點比想像中方便!⏰由於今日六點幾去到,所以唔係太多人!仲可以揀坐室內定係室外!因為天氣太熱🌞嘅關係,所以揀咗室內嘆冷氣!🌬環境好有泰國渡假✨嘅感覺!無論💡燈飾定係擺設都好有特色!一坐低佢就俾咗個有機酸辣青瓜紅蘿蔔做前菜!十分醒胃!泰式生蝦刺身:呢個係Menu冇,侍應特別推介!我見每枱都叫咗一客,所以就唔執輸叫黎試吓先!雖然要$198,但係真係一分錢一分貨!啲蝦勁彈牙勁有口感!冬陰公湯:哇!呢個冬陰功湯超級足料,有勁多隻蝦!我哋兩個人只係叫咗一客細嘅,都有六碗嘅份量!沙嗲(雞牛羊各兩串):都幾大串下!同埋燒嘅火候都控制得十分好!甜酸魚:你睇吓個賣相,真係不得了!🤣🤣條魚唔算多骨,外脆內軟,加埋啲酸甜汁!好快我哋就食晒成條lu!蝦醬炒飯:呢個係一個非一般嘅蝦醬炒飯!因為佢有好少見嘅魔鬼魚干!侍應上枱嘅時候,叮囑要將啲魔鬼魚干整碎,撈勻再食!炒飯加埋脆卜卜嘅魚干同其他配料!真係別有一番風味!😋😋😋飲品:我哋叫咗石榴汁同埋椰青!真材實料,十分解渴👍🏻最後值得一提嘅係,佢本Menu都幾有心思去設計㗎!原來佢係有自家嘅農

環境好有泰國渡假✨嘅感覺!無論💡燈飾定係擺設都好有特色!
一坐低佢就俾咗個有機酸辣青瓜紅蘿蔔做前菜!十分醒胃!

飲品:我哋叫咗石榴汁同埋椰青!真材實料,十分解渴👍🏻
最後值得一提嘅係,佢本Menu都幾有心思去設計㗎!原來佢係有自家嘅農地去種植泰式香料,保證食材新鮮!另外,我見佢set dinner ,經濟實惠!下次我都諗住試吓!

2021-05-13
2021-05-05 134 瀏覽
酸子炸豬手 $168望落係一隻平平無奇既炸豬手! 但一咬落去就超多驚喜 好好味! 好香既梅子醬味 有小小酸甜酸甜既感覺! 真心正! 重要好多肉!! 另外佢一D都唔hea! 佢重跟左小小椰菜沙律 同埋有一D炸海苔? 我超中意呢D炸既伴菜!!真係好好味😋冬陰功海鮮炒飯 $128 呢個冬陰功海鮮炒飯超打卡able 又勁多海鮮! 有青口 魚鬚 蝦! 好香既冬陰功 不過有小小咸沙爹豬&牛&雞 $108用杯裝住真係好特別! 豬&牛&雞 各2串! 重點係佢超多醬跟埋! 又有沙爹醬, 泰式辣醬? 同埋蒜泥香草醬? 好中意食個沙嗲牛串燒! 超香牛味! 啲全消就算唔點將食都已經好夠味! 等唔切豬手影合照就要開餐了! 勁中意佢哋嘅裝修! 好有特色好舒服 同埋好有空間感🥰仲坐咗個握手位! keep住睇mv 同埋值得一讚佢嘅playlist超好聽! 有taste!!
酸子炸豬手 $168

真係好好味😋

冬陰功海鮮炒飯 $128

沙爹豬&牛&雞 $108

等唔切豬手影合照就要開餐了!

勁中意佢哋嘅裝修! 好有特色好舒服 同埋好有空間感🥰

2021-05-02 141 瀏覽
近日政府又推出疫情新措施,不過我哋兩個人去食飯,對我哋冇乜影響。元朗多嘢食就係人都知,今次就揀咗又有好嘢食,又有酒飲嘅泰國菜餐廳。一入餐廳,分咗室外同室內(最近天氣開始熱,要留意下入夜會有蚊),裝修幾特別,又有個Screen一直播住泰文歌嘅mv,夠哂泰國風情。餐廳嘅食物同飲品都幾多選擇,樣樣都好吸引,好難先做到決擇😂飲品比食物易揀,揀咗一杯蜂蜜味嘅Frozen版嘅麒麟啤酒,另外再揀一杯益力多溝Corona。兩杯飲品都夠哂冰涼,啱哂食泰國菜嘅心情。食物方面,我哋揀咗甜柚鮮蝦沙律,椒鹽魔鬼魚同埋廚師特色蝦醬炒飯。甜柚鮮蝦沙律嘅柚子同蔬菜配上醬汁,味精酸酸甜甜,非常開胃,作為前菜絕對合適。唯一要彈嘅就係蝦得兩隻,多人share就唔夠分喇。椒鹽魔鬼魚聽落幾新穎,一見就心思思想試,喺眾多選擇下,最後都揀咗佢!魔鬼魚分大中細,我哋得兩個人,驚食唔哂,就叫咗細嘅。魔鬼魚肉質食落同普通炸魚冇乜分別,係實少少啫。由於魔鬼魚係軟骨魚嘅一種,今次真係連骨都呑埋😂炸魚配上三色椒,可以加返一點清新。再配上兩種泰式風味嘅醬汁一齊食,發現自己揀佢係冇做錯決定。廚師特色蝦醬炒飯個賣相夠哂出位,成個藝術品咁。炒飯配上多

廚師特色蝦醬炒飯個賣相夠哂出位,成個藝術品咁。炒飯配上多種配料,包括青瓜絲、洋蔥、辣椒等等,食之前撈埋所有配料,帶出特色炒飯嘅真正特色😂不過又係要彈下啲蝦,做咗個造型一部分,肉質好硬,麻麻地…🙂

2021-04-30 142 瀏覽
30/4點左生蝦(話就話新鮮到,其實都唔係,一D鮮味都無)生菜包(等左半個鐘呢都係凍既)黃咖哩豬肉(無咩咖啡味,得個色)馬拉盞通菜(平平常常)牛仔骨(又鹹又硬)因牛仔骨又鹹又硬,幫我轉左半份羊架(係無咁鹹既,就係好有味同咬口)最後無啦啦比左個8折我!但係我真係真心唔會再來😤
30/4點左
生蝦(話就話新鮮到,其實都唔係,一D鮮味都無)
生菜包(等左半個鐘呢都係凍既)
黃咖哩豬肉(無咩咖啡味,得個色)
馬拉盞通菜(平平常常)
牛仔骨(又鹹又硬)
最後無啦啦比左個8折我!但係我真係真心唔會再來😤

2021-04-29 149 瀏覽
望住體育館大片大空地 坐戶外真係好Chill- 靚裝修 齊到爆既吧 有戶外位 playlist超好聽 野食好高質! 😍😍 呢間野真係要比100分! 一行三人! 樣樣都好吸引 搞到最後叫左勁多野食 食唔哂要打包走- 酸子炸豬手 $168🤤🤤🤤必叫! 好好食同埋好睇得!! 佢係用梅子醬釀完一大隻豬手 然後再拎去炸!! 所以食落係有啖啖既梅子醬味 好驚喜!啖啖肉呀媽呀🤤- 沙爹豬&牛&雞 $108🤤🤤超中意佢個presentation 係用杯裝住! 成件事就好chill 好relax!! 重要超好味! 每一串都好大舊肉! 重要好入味 唔洗沾醬都好好味!! 最中意食個串燒雞! 超滑 好足料 - 馬拉盏炒通菜 $78🤤🤤大大碟 抵食又好食! - 冬陰功海鮮炒飯 $128 🤤🤤係因為用冬陰功炒既炒飯 所有係一個偏濕既炒飯 好香既冬陰功味! 超多海鮮 每粒海鮮都大大粒! 正- 咖哩軟殼蟹 $178🤤🤤🤤🤤第2個必叫item!! 但因為太多野食無叫埋roti !! 超級推介一定要叫埋roti 一定超級無敵好食! 個軟殼蟹份量都好多 唔好睇佢好似好細碗 但其實勁深!成間餐廳都好有feel!
望住體育館大片大空地 坐戶外真係好Chill-

- 酸子炸豬手 $168🤤🤤🤤

啖啖肉呀媽呀🤤

- 沙爹豬&牛&雞 $108🤤🤤

好足料

- 馬拉盏炒通菜 $78🤤🤤
大大碟 抵食又好食!

- 冬陰功海鮮炒飯 $128 🤤🤤

- 咖哩軟殼蟹 $178🤤🤤🤤🤤

成間餐廳都好有feel!