2022-05-03 86 瀏覽
最近留意到食評,這間馬來西亞茶餐廳,發展迅速,今晚便來到銅鑼灣的分店。三層肉$56,原來點了三層肉,可以免費任加肉骨茶。三層肉的脂肪和瘦肉分布均勻,而且吸收了肉骨茶的藥材味道,非常有層次感,另外免費任飲的肉骨茶,藥材味道十足,加上非常熱騰騰,喝完全身都很暖和,這個服務值得點讚。熱檸檬薏米水$32,檸檬的香氣十足, 加上薏米水的味道,兩者非常配合。話你知啦薄餅配素咖喱$52,薄餅鬆軟可口,牛油味道十足,加上由豆蓉煮成的咖喱,非常健康。檳城亞爹叻沙米線$58,魚蓉、青瓜、生菜、紅洋蔥、波蘿、辣椒、薄荷葉。需要蝦膏可另行奉上。這個叻沙非常惹味,雖然沒有肉類,不過也非常健康。

這個叻沙非常惹味,雖然沒有肉類,不過也非常健康。

2022-05-03 85 瀏覽
姜濤節去銅鑼灣行完街下晝經過蘇媽見唔使排隊就即刻入左去😛🐀砂煲老鼠粉餐廳嘅招牌菜肉碎,豬皮,蝦仔,銀魚等勁香撈埋生雞蛋絕對冇得輸老鼠粉又稱為銀針粉唔只味道好,仲好好咬🍢馬拉沙嗲串燒(豬,牛,雞)💫扺食推介一碟細串燒可以揀豬,牛,雞各一雞係用雞脾肉,有肉汁又夠滑豬同牛都好juicy又唔硬而且肉量算多沙嗲醬好重花生味落足料呀😛🐟魚仔醬蘿蔔糕香煎蘿蔔糕比較軟身魚仔醬都有啲辣㗎有啲似酒樓既XO醬蘿蔔糕餐廳設計富有馬來西亞特色環境闊落氣氛輕鬆價錢都算優惠下次再去食肉骨茶先😍
姜濤節去銅鑼灣
行完街下晝經過蘇媽
見唔使排隊就即刻入左去😛

🐀砂煲老鼠粉
餐廳嘅招牌菜
肉碎,豬皮,蝦仔,銀魚等勁香
撈埋生雞蛋絕對冇得輸
老鼠粉又稱為銀針粉
唔只味道好,仲好好咬

🍢馬拉沙嗲串燒(豬,牛,雞)
💫扺食推介
一碟細串燒可以揀豬,牛,雞各一
雞係用雞脾肉,有肉汁又夠滑
豬同牛都好juicy又唔硬

環境闊落氣氛輕鬆
價錢都算優惠
下次再去食肉骨茶先😍
2022-05-01 83 瀏覽
今次想介紹嘅係一間好出名嘅馬來西亞茶餐廳,相信有留意開美食嘅人一定知我講邊間。就係蘇媽。蘇媽啦❤️。今次我就去咗位於銅鑼灣嘅分店,講吓個環境先,一入到去感受到嗰種異國風情,餐廳嘅裝修有畀到心思😍。跟住就講吓嘢食啦,嗰日我同朋友都食咗幾多嘢㗎☺️。首先介紹吓佢最出名嘅肉骨茶先,我就叫咗豬腳彎啦,豬腳彎口感軟淰仲要好入味,仲要餐廳嘅肉骨茶係可以無限添加,所以我都飲咗三四碗😂,因為佢嘅肉骨茶真係太好飲啦!之後就介紹吓主食啦,主食方面我就嗌咗檳城亞參叻沙米線,米線嘅份量幾多同埋個口感都唔錯。湯底就非常之惹味,佢嘅酸辣真係做到好開胃嘅效果!跟住就講吓海南鴛鴦燒麵包,佢嘅賣相非常特別,並唔係一般嘅麵包底,佢嘅內餡都好足料,個人認為佢同餐廳嘅招牌小食咖央多士一樣,都係唔可以錯過!最後就講吓佢嘅嘢飲啦,我特別推介大家去試吓佢嘅馬來西亞拉茶,我建議大家嗌熱嘅嚟飲,佢嘅茶味真係好濃郁當中亦都有明顯嘅奶味,算係條配得啱啱好!而我朋友就叫咗檸檬薏米水,個人認為薏米嘅份量好多,檸檬味比我嘅感覺都好清新!

成日心掛掛肉骨茶,第一時間就諗起蘇媽,環境坐得舒服裝修又靚,勝在分店夠多唔使周圍搵都可以食到正宗馬來菜,今次去到決定叫返啲熱門菜式滿足吓~椰香咖央多士 $32蘇媽必食之選,即叫即整,份量適中,烤到脆身但唔會過乾嘅多士底,內裏夾住唔少嘅牛油同主角咖央醬,咬落有層次,椰香即刻湧現,簡單嘅滿足。不過要提醒吓,多士有返適當甜度(螞蟻人有福了),叫翻杯嘢飲配搭住食會冇咁膩~百吉爹肉骨茶(三層肉)$56想飲肉骨茶又想留肚食下其他野,兩個人叫份細size肉骨茶就剛好,畢竟可以無限添飲~飲落藥材味幾出,不過同馬來西亞當地食嘅濃度明顯有啲距離,相信係因應港人口味調節咗,感覺更易接受,另外湯頭肉味都幾重。三層肉肥瘦分明,份量絕對唔吝嗇,食落唔會太鞋,記住要調配返一碟醬料沾住食,推薦混合黑豉油,頭抽,蒜蓉同辣椒,甜甜辣辣,好快就會食曬啲肉~辣死你嗎配仁噹牛肉 $62上台就會見到最具代表性嘅綠色椰漿飯,食落有種淡淡嘅斑蘭同椰子香氣,飯粒口感偏濕潤但唔會太黏口~ 牛肉食落充滿香料味道,肉味亦無比蓋過。燉煮過後保持有點嚼頭,又有汁,仲要幾入味,配搭埋脆身乾魚仔、鹹香花生、蝦片、薯仔、蛋、青瓜,仲有精髓—惹味參巴醬

椰香咖央多士 $32

百吉爹肉骨茶(三層肉)$56

辣死你嗎配仁噹牛肉 $62
上台就會見到最具代表性嘅綠色椰漿飯,食落有種淡淡嘅斑蘭同椰子香氣,飯粒口感偏濕潤但唔會太黏口~ 牛肉食落充滿香料味道,肉味亦無比蓋過。燉煮過後保持有點嚼頭,又有汁,仲要幾入味,配搭埋脆身乾魚仔、鹹香花生、蝦片、薯仔、蛋、青瓜,仲有精髓—惹味參巴醬,帶點微辣,撈埋食簡直係絕配。

檳城福建蝦麵 $62
份量唔少,大大碗,配料有新鮮紮實原隻蝦、鬆軟豬腩肉、彈牙魚片、半邊雞蛋、爽口芽菜通菜,十分豐富。一試個湯底,果然蝦味濃郁,唔會過鹹,仲帶點辣度提升鮮味。特別欣賞佢即使配搭油麵亦唔會令人覺得好油膩,仲有啲掛汁,每啖都好滿足!

• 椰香咖央多士
  • 肉骨茶
✨二訪蘇媽蘇媽✨.星期三晚放工去左位於銅鑼灣謝斐道嘅蘇媽蘇媽食晚餐💕餐廳空間寬敞,座位都算多,唔洗等就入得座😚餐廳裝修放左唔同嘅懷舊玩意,幾有特色♪.▫️辣死你嗎配烤雞髀 $68(7/10)雞髀算大隻,烤都唔算乾身😋肉質嫩滑,跨外配菜都多,有蝦片,干魚仔,青瓜,份量都算大份₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎.▫️雞/牛/豬串燒 6串 $88(6/10)3隻肉各2串串燒,雞肉串肉質嫩滑、豬肉串燒口感有啲似豬頸肉、而牛肉都幾惹味~另外佢個沙嗲醬汁好香,幾濃花生味 🥜 .▫️椰香咖央多士 $32(7.5/10)多士烘得幾脆,餐廳會將佢切開左4份,每一舊都充滿住牛油同咖央醬,幾好食😻.▫️美綠恐龍 $36(7/10)充滿住可可粉嘅凍美綠朱古力飲品,幾濃朱古力味之餘又唔會太甜⁽ ´꒳`⁾.餐廳價錢合理,而且野食都唔錯。之後突然想食馬來西亞菜都會黎番呢間餐廳再食(*•̀ᴗ•́*)و ̑̑如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
✨二訪蘇媽蘇媽✨

▫️辣死你嗎配烤雞髀 $68(7/10)
辣死你嗎配烤雞髀

▫️雞/牛/豬串燒 6串 $88(6/10)
雞/牛/豬串燒 6串

▫️椰香咖央多士 $32(7.5/10)
椰香咖央多士

▫️美綠恐龍 $36(7/10)

辣死你嗎配烤雞髀
2022-04-29 72 瀏覽
想起馬來西亞就嚟到銅鑼灣蘇媽媽間餐廳感受下大馬嘅地道風情。室內嘅設計以壁畫裝修為主真係似感覺去咗馬來西亞一樣, 影相打卡一流 📸👍一字骨馬來西亞菜唔少得肉骨茶,我覺呢度嘅肉骨茶藥材味平衡剛剛好,肉質依然保持彈性,不會太乾,湯嘅熱度也剛好可飲! 點上小小嘅醬油更美味!😋熱湯係可以無限添😁招牌砂煲老鼠粉招牌菜色梗係要試下😁這菜式用砂煲煮真係特別香氣撲鼻,材料頗豐富,味道非常惹味😋😋椰香咖央多士少少甜帶點椰香嘅多士,當甜品也不錯!😋

一字骨

招牌砂煲老鼠粉

椰香咖央多士
少少甜帶點椰香嘅多士,當甜品也不錯!😋

2022-04-29 39 瀏覽
平日在銅鑼灣逛街經過見到這間蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室, 這時晚市堂食已經恢復開放, 所以便特地來了吃個晚餐。室內裝修得很有格調, 是偏向傳統古色古香的風格, 感覺平易近人。枱面上的餐墊細心地教食客正確品嚐肉骨茶的步驟, 好讓食客能感受到最美味的肉骨茶。棒棒骨肉骨茶所以來到蘇媽蘇媽, 主菜是必點其中一款肉骨茶的, 餐牌上面有多款百吉爹肉骨茶, 我們選擇了棒棒骨, 感覺棒棒骨這個部位肉質會比較嫩滑。侍應小心翼翼地捧上了這碗肉骨茶, 還叮囑我們不要碰到燙熱的碗邊。跟著枱上的步驟來吃, 先飲一碗熱湯, 湯藥材味道濃郁, 但卻仍能保持到肉湯頭的鮮甜味道。然後品嚐肉骨茶, 先吃一件原味的, 肉質果然是非常嫩滑, 而且很入味, 然後才點些醬油來吃, 味道更是提昇了不少。油炸鬼油炸鬼絕對是肉骨茶的絕配, 新鮮即叫即炸的金黃色油炸鬼, 光看外表已令人垂涎三尺, 這裡的油炸鬼切成一件件的, 令每一面也均勻受熱, 格外香脆可口, 點些香濃的肉骨茶湯底, 油炸鬼完美地吸收了肉骨茶的精華。怡保雞絲湯貴刁米通粉另外一個主菜則點了這碗米通粉, 米通粉的口感很堅韌彈牙, 清甜的鮮雞湯把雞絲的味道昇華了, 加上還有新鮮

棒棒骨肉骨茶

油炸鬼

怡保雞絲湯貴刁米通粉
另外一個主菜則點了這碗米通粉, 米通粉的口感很堅韌彈牙, 清甜的鮮雞湯把雞絲的味道昇華了, 加上還有新鮮去殼的大蝦, 還有爽口彈牙的魚片, 豐富了整碗米通粉的味道層次感。

椰香咖央多士
最後當然是吃一份椰香咖央多士當作是甜品作結, 烘得香脆可口的多士, 夾住大片的咖央, 味道濃香卻不膩, 令人回味無窮。
2022-04-29 212 瀏覽
午餐到蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室, 位於銅鑼灣謝斐道483-499號新城大廈地舖, 第一次到這間分店, 店內裝修充滿著懷舊又帶點馬來西亞風情。 午餐🥢 ~ 檳城福建蝦麵$62、 檳城白咖哩麵$58、 椰香咖央多士$32、桔仔話梅水$25、馬來西亞拉茶$17。🔹檳城福建蝦麵🍜 ~ 湯底充滿蝦的鮮味🦐,很好味。 配料有魚片、蝦、腩肉、蛋和通菜,加上油麵,滋味十足🤤! 🔹檳城白咖哩麵🍜 ~ 帶點椰香味的白咖哩湯底, 味道香辣濃郁, 白魚蛋爽口彈牙, 豐富又美味。 🔹椰香咖央多士🧇 ~ 酥脆的口感, 足料的咖央和椰香, 每次必點。 🔹馬來西亞拉茶☕ ~香甜的味道, 奶香味好吸引。 🔹桔仔話梅水🍹 ~ 酸酸甜甜, 夏天飲更加解渴清爽。 個人認為蘇媽.蘇媽是一間高質又性價比高的馬來西亞餐廳👍🏻。

椰香咖央多士

🔹馬來西亞拉茶☕ ~香甜的味道, 奶香味好吸引。
馬來西亞拉茶

🔹桔仔話梅水🍹 ~ 酸酸甜甜, 夏天飲更加解渴清爽。
桔仔話梅水

個人認為蘇媽.蘇媽是一間高質又性價比高的馬來西亞餐廳👍🏻。

2022-04-28
馬來西亞拉茶
桔仔話梅水
  • 檳城福建蝦麵$62、檳城白咖哩麵$58、椰香咖央多士$32、桔仔話梅水$25、馬來西亞拉茶$17
2022-04-28 36 瀏覽
講到食馬來西亞野一定唔可以少得蘇媽蘇媽!自從疫情禁左晚市堂食就已經好耐無食過!回復晚市堂食既第一餐就選擇左佢!檳城福建蝦麵蝦麵濃底極濃厚,充滿啖啖蝦香亦帶少少辛香感,惹味刺激.蝦麵帶有配料豐富,有魚片,豬腩肉佢,雞蛋,原隻大蝦,芽菜及通菜等等.口感豐富而且好滿足,整碗蝦麵都充滿鮮味.油麵爽滑彈牙,掛上濃厚蝦湯香.檳城白咖哩麵白咖哩湯呈奶白色,配上少少辣蝦醬後染上辣椒色.湯底入口順滑帶少少椰香味,配料帶蝦仁,白魚蛋,豬紅,雞蛋,芽菜及通菜.同樣配上油麵香滑又掛湯.海南鴛鴦燒麵包以海南焦糖麵包夾上牛油及咖咉,三者帶出一種特別味道.烘得香脆既鴛鴦麵包以餘溫將牛油溶化後再配上咖咉變得清香,帶陣陣咖咉椰香.美綠恐龍美綠麥芽味濃郁,再配上大量美綠粉令美綠味更香厚.

海南鴛鴦燒麵包

美綠恐龍
美綠麥芽味濃郁,再配上大量美綠粉令美綠味更香厚.
  • 檳城福建蝦麵
  • 海南鴛鴦燒麵包
  • 檳城白咖哩麵
近期最愛餐廳 高性價比 抵得黎有水準~~~餐廳嘅裝修好別緻,好似懷舊風嘅馬來西亞咁,別有一番風味,而且枱同枱之間嘅空隙亦足,呢個價錢來講算係環境好好坐。😊~~~睇過餐牌,三心兩意左揀右揀之後,就揀選左以下幾款食物:🍴椰香咖央多士$32魚仔醬蘿蔔糕$48馬拉咖喱雞撈麵$62肉骨茶- 豬腳彎$56~~~首先先要講一款最抵食嘅,就係佢嘅肉骨茶,$56一碗,肉骨茶湯底已經可以任飲任添,豬腳彎雖然唔可以添,但係兩個人,份量都夠食,肉質嫩口彈牙,配搭濃郁非常熱辣辣嘅肉骨茶,令人一食愛上。🥣~~~椰香咖央多士亦係必叫之選,質素算係暫時喺香港食過數一數二嘅。個包好酥脆,醬料份量啱啱好,加埋半溶牛油,真係肥都要食。😆~~~馬拉咖喱雞撈麵亦係一絕,咖喱雞大大件不在話下,撈麵配搭濃好咖喱汁,非常切合港人口味。🍗~~~最後魚仔醬蘿蔔糕亦頗有特色,魚仔醬鹹鹹香香,有少少似港式嘅蝦醬蘿蔔糕。外脆內軟,似係有輕輕炸過,沾點少少佢哋嘅甜醬油,味道唔輸港式風味嘅蘿蔔糕。🥢~~~蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室地址: 銅鑼灣謝斐道483-499號新城大廈地舖
近期最愛餐廳 高性價比 抵得黎有水準
~~~
睇過餐牌,三心兩意左揀右揀之後,就揀選左以下幾款食物:🍴
椰香咖央多士$32
魚仔醬蘿蔔糕$48
馬拉咖喱雞撈麵$62
肉骨茶- 豬腳彎$56
蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
地址: 銅鑼灣謝斐道483-499號新城大廈地舖
2022-04-28 87 瀏覽
喺美食之都嘅香港,基本上每一個國家嘅菜式都總有至少一間舉世無雙嘅代表餐廳。😝擁有色香味俱全嘅馬來西亞餐廳亦都唔例外,有間餐廳見證住由一開始大排長龍到而家開埋嘅分店依然人氣未減,😋就係蘇媽蘇媽啦。 呢一間餐廳招牌菜數之不盡,每次都叫少少總有一日就會食得晒招牌菜😍椰香咖央多士—— 絕對係鎮店之寶嘅小食, 😏脆卜卜嘅多士裏面夾雜着超香嘅咖央醬同埋鮮牛油,呢一個咖央醬用上椰漿、雞蛋🥚、砂糖同牛油🧈等材料加熱撈勻做成,綠色嘅外觀再加上軟黏黏嘅質感同埋味道真係甜入心😍綠茶流心牛角包—— 🥐唔使再估吓估吓等麵包店嘅新鮮出爐牛角包,喺呢一度都可以食到即叫即焗嘅牛角包,🥐裏面仲要蘊藏熔岩質地嘅流心,深綠色嘅綠茶醬喺牛角包嘅中間開始慢慢浮現,🍵最後就變成越來越多同埋越嚟越濃郁🍵砂煲老鼠粉—— 熱辣辣嘅煲仔裏面就有魚乾🐟、蝦乾🦐、肉碎、豬油渣、蔥等等嘅配料, 未食到已經聞到香噴噴嘅味道, 呢一啲唔起眼嘅配料正正就係味道嘅來源, 😍而一條條嘅老鼠粉😋就似厚身嘅河粉,滑捋捋嘅質地甚少喺其他面度可以感受到,認真與眾不同,軟滑嘅質地再加上肉碎同埋蝦光小魚呢一啲硬身嘅質地形成強烈嘅對比, 😌鍾意的話喺隔離有辣椒碎同埋

砂煲老鼠粉—— 熱辣辣嘅煲仔裏面就有魚乾🐟、蝦乾🦐、肉碎、豬油渣、蔥等等嘅配料, 未食到已經聞到香噴噴嘅味道, 呢一啲唔起眼嘅配料正正就係味道嘅來源, 😍而一條條嘅老鼠粉😋就似厚身嘅河粉,滑捋捋嘅質地甚少喺其他面度可以感受到,認真與眾不同,軟滑嘅質地再加上肉碎同埋蝦光小魚呢一啲硬身嘅質地形成強烈嘅對比, 😌鍾意的話喺隔離有辣椒碎同埋蒜蓉可以再提升味道🌶

馬來西亞拉茶— 同港式奶茶唔同嘅地方就係製作過程,真係會不斷拉來拉去,😌製造更多泡沫,可能拉完之後成個質地會滑身啲同埋更好將奶同茶混合得更完美。 😋味道係有啲特別,因為用嘅奶同埋茶葉都同港式奶茶唔同,🤤但馬來西亞色嘅拉茶最大特點就係奶味再多啲,色澤就會淺多少少,🧡但感受到嘅味道相信都會同馬來西亞當地嘅接近一樣。 所以先吸引到咁多愛好者不斷嘗試😝

蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道483-499號新城大廈地舖

10 分鐘 (堂食)
  • 椰香咖央多士
  • 招牌砂煲老鼠粉
2022-04-25 91 瀏覽
蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (銅鑼灣)🌟檳城亞參叻沙(米線)$58魚蓉、青瓜、生菜、紅洋蔥、波蘿、辣椒、薄荷葉一黎到就見到有好多蔬菜絲味道幾香但本身唔係好食得辣😂,覺得呢款真係太過辣🌶🌶🌶🌟 辣死你嗎配烤雞脾每份辣死你嗎有:椰漿飯、參巴醬、青瓜、花生、乾魚仔、蝦片、蛋烤雞脾好大隻🍗外皮好香脆,肉都幾滑椰漿飯都幾特別,但唔算好重椰香撈埋配料食,味道唔錯🌟椰香咖央多士 $32會切開咗4塊咁上裏面有牛油同咖央,咖央醬嘅份量好多多士表面烘得好脆有少少甜但好好食😋🌟馬來西亞拉茶(熱)+$17🌟馬來西亞拉茶 (涷)+$20茶味幾香濃,幾滑本身應該偏甜,叫咗少甜啱啱好📍蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道483-499號新城大廈地舖
蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (銅鑼灣)

🌟檳城亞參叻沙(米線)$58
魚蓉、青瓜、生菜、紅洋蔥、波蘿、辣椒、薄荷葉
一黎到就見到有好多蔬菜絲
味道幾香
但本身唔係好食得辣😂,覺得呢款真係太過辣🌶🌶🌶

🌟 辣死你嗎配烤雞脾
烤雞脾好大隻🍗外皮好香脆,肉都幾滑
椰漿飯都幾特別,但唔算好重椰香
撈埋配料食,味道唔錯

🌟椰香咖央多士 $32
會切開咗4塊咁上
裏面有牛油同咖央,咖央醬嘅份量好多
多士表面烘得好脆
有少少甜但好好食😋

🌟馬來西亞拉茶(熱)+$17
🌟馬來西亞拉茶 (涷)+$20
茶味幾香濃,幾滑
本身應該偏甜,叫咗少甜啱啱好

📍蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道483-499號新城大廈地舖
2022-04-24 82 瀏覽
近排好少出街食嘢,終於等到堂食開放,即刻去咗銅鑼灣食蘇媽蘇媽椰香㗎央多士$32食馬來西亞野必食多士,椰香味甜甜地,配上香滑牛油,一定要食辣死你嗎配烤雞髀$68 蘇媽蘇媽一定要食佢個椰漿飯,今次揀咗配烤雞脾隻雞髀大塊過手掌心,綠色嘅椰漿飯有椰香味,配埋佢個秘製辣醬,真係一流肉骨茶$92 肉骨茶有一字骨、棒棒骨,唔同選擇,豐儉由人 今次叫咗棒棒骨肉質鬆軟,肉骨茶好重藥材味,鍾意飲藥材湯嘅你一定啱飲馬來西亞奶茶$20 叫飯餐或者面類可以以優惠價換飲品,食得馬來西亞嘢一定要叫佢個奶茶,好香好滑好好飲

椰香㗎央多士$32
食馬來西亞野必食多士,椰香味甜甜地,配上香滑牛油,一定要食

辣死你嗎配烤雞髀$68

肉骨茶$92
肉骨茶有一字骨、棒棒骨,唔同選擇,豐儉由人

馬來西亞奶茶$20
2022-04-22 96 瀏覽
呢間係主打馬來西亞菜式 餐牌上都算多選擇店內環境好光猛 坐得舒服👍🏻🌟椰香咖央多士🥪多士烘得酥脆 夾住滿滿既咖央醬椰香十足 記得趁熱食😋🌟檳城福建蝦麵🦐🦐湯底蝦香味濃郁 又唔會太咸💯參巴辣醬係分開上可以自行選擇加幾多配料有🦐,豬腩肉,蛋同芽菜等都好豐富 個油麵底索哂湯既精華😋🌟怡保雞絲湯河粉🐔湯底好鮮甜 雞絲份量好多🐔仲有🦐同魚片 而河粉又唔會一夾就斷👍🏻🌟馬來西亞拉茶☕️奶香同茶味比例岩岩好冲得好飲💯💯必嗌🙌🏻🙌🏻🌟桔仔話梅水酸酸甜甜生津解渴👍🏻🙌🏻🙌🏻

呢間係主打馬來西亞菜式

椰香十足 記得趁熱食😋

🌟檳城福建蝦麵🦐🦐
湯底蝦香味濃郁 又唔會太咸💯
參巴辣醬係分開上可以自行選擇加幾多
配料有🦐,豬腩肉,蛋同芽菜等
都好豐富 個油麵底索哂湯既精華😋

冲得好飲💯💯必嗌🙌🏻🙌🏻

🌟桔仔話梅水
酸酸甜甜生津解渴👍🏻🙌🏻🙌🏻
2022-04-06 353 瀏覽
平時食lunch放工都會幫襯下,今晚又返去做dinner, 古早味腸粉亦然不錯,咖哩雞搥飯香辣惹味不錯。但平時至愛還是蜜糖燒雞翅,但今次真的有點失望,不知道是否要趕早收工... 因為我們真的第一次食到有生雞味同半熟的雞翅,雞翅頭咬開入面已經看到有紅色半透明,中間有生雞味救命, 但我地仍然嘗試盡可能完成食得部份先,因為記得好幾次食都係唔錯,因為燒烤味加蜜糖香簡直絕配,但今次真的跌眼鏡希望餐廳以後無論如何都-定要確保食物是已經整熟先!
希望餐廳以後無論如何都-定要確保食物是已經整熟先!
15 分鐘 (外賣自取)