2022-12-09 300 瀏覽
說好冬天要黎蚊蚊豬試羊腩煲,終於都等到啦🤭1️⃣2️⃣0️⃣分鐘任轉鍋底,有冬季限定羊腩煲,烤魚,雞煲,魚頭鍋等 (羊腩煲只限一鍋)幾款靚牛,脆鯇,大量上盛火鍋料 (如:牛黃喉,金錢肚,鮮雞什,鵝腸,自家韭菜餃及雲吞等);仲有刺身,小食,麻辣燙,炸物,酒水 (青島,Ice及其他紙包及罐裝飲料) 同意大利手工雪糕都係任飲任食==========早鳥 (7️⃣:3️⃣0️⃣前結帳離座) 及宵夜時段 (9️⃣:0️⃣0️⃣後入座) $2️⃣4️⃣8️⃣;其餘時間$2️⃣9️⃣8️⃣;另設小童價免茶芥,需加一服務費,逢星期五至日及公眾假期及前夕每位加$2️⃣0️⃣湯底以外食物一律 QR Code📱落單==========一開始先上羊腩煲,4️⃣款牛肉及7️⃣款刺身,牛肉及刺身之後可以再點==========🔹古法羊腩煲材料有羊腩,枝竹,冬菇,馬蹄及韭菜羊腩按人頭決定份量羊腩皮爽滑感覺食緊啫喱一樣;羊肉入味,羊味豐富而不帶騷,肉厚而保持嫩滑,部分帶有筋膜,蘸上腐乳食能提鮮枝竹吸汁後也不過鹹;馬蹄微甜爽口:冬菇軟滑爽彈食完羊腩煲,點咗健康的芫茜皮蛋鍋繼續作戰==========🔹刺身拼盤所有刺身皆新鮮▶️三文魚:魚味及口感正常水平▶️北寄貝:有嚼頭帶點煙韌▶️甜蝦:淡淡蝦味▶️馬
說好冬天要黎蚊蚊豬試羊腩煲,終於都等到啦🤭
湯底以外食物一律 QR Code📱落單
🔹古法羊腩煲
材料有羊腩,枝竹,冬菇,馬蹄及韭菜
羊腩按人頭決定份量
枝竹吸汁後也不過鹹;馬蹄微甜爽口:冬菇軟滑爽彈
食完羊腩煲,點咗健康的芫茜皮蛋鍋繼續作戰
🔹刺身拼盤
所有刺身皆新鮮
▶️三文魚:魚味及口感正常水平
▶️北寄貝:有嚼頭帶點煙韌
▶️甜蝦:淡淡蝦味
▶️馬刀貝:比較少食,味道難以言喻,質感爽脆
▶️八爪魚:微鮮輕彈
▶️墨魚:蘸上芥末豉油有提鮮作用,口感腍滑
▶️鮑片:鮮味甘甜
==========
🔹牛肉拼盤 (全為手切 Prime 級別)
❤️餐牌中有一個「淥牛肉指引」,建議不同牛部位的烚煮時間以達最佳口感
▶️牛舌心:鮮味甘香,軟嫩輕彈
▶️封門柳:淡淡牛香,油份較高,帶點筋膜,柔潤爽彈
▶️牛板腱:牛香較重,爽軟嫩彈,油脂豐富
▶️極上牛肩嫩肉:略帶牛味,柔嫩軟滑

4️⃣款牛都屬高質素,而且食完第一輪再點質素保持
如果喜歡嫩滑的,會揀牛肩嫩肉
如果喜歡重牛味的,會揀牛板腱
🔹火鍋配料及其他
▶️川汁皮蛋:冇尿臭味,辣得過癮
▶️脆鯇片:魚片新鮮,爽脆肉嫩
▶️秋葵:新鮮冇渣
▶️菜心苗:鮮嫩菜味濃
▶️芥末貢丸:見到呢款特別所以點,食落芥末味未算突出,口感正常水平
▶️雪糕:為意大利品牌手工雪糕,我揀咗香芋味,芋味濃厚質感細滑,奶味不重,細細杯作為餐後甜品啱啱好
==========
另外某啲火鍋配料點咗但冇上到,見到佢哋人客好多,店員做到唔停手加上都已經食得飽飽所以冇再追單了
==========
整體用餐體驗非常滿意,食材選料新鮮上乘,物超所值;店員態度積極保持禮貌,同時會幫客人清碟
絕對係會經常回訪的餐廳🫰🏻
2022-12-08
2022-12-06 271 瀏覽
天氣凍最好就係去食火鍋,如果可以食埋羊腩煲暖暖身就更好,想一次過滿足兩個願望,蚊蚊豬絕對幫到大家。佢地出左個秋冬限定能夠免費升級,我地揀左古法羊腩煲。上羊腩煲前,頭盤會先上刺身,有甜蝦、三文魚、赤貝等食材,件件鮮甜。羊腩煲份量十足,入口無乜羶味,肉質夠嫰,枝竹、冬菇吸盡精汁,味道濃郁,夠晒暖胃。食完羊腩煲,我地轉左藥膳雞鍋,湯頭勁香濃。除左刺身,重有幾款牛肉、有封門柳、牛舌心、牛肩肉等,任食黎講,真係無得輸。點左幾款火鍋配料,除左蔬菜類,重有黑栢葉、鴨血、雲耳、鮮淮山已經飽到不得了。

佢地出左個秋冬限定能夠免費升級,我地揀左古法羊腩煲。

食完羊腩煲,我地轉左藥膳雞鍋,湯頭勁香濃。

2022-12-06 236 瀏覽
天氣凍凍地,突然間想去打邊爐,睇到OPENRICE啲食評都唔錯,就WALK IN去試下,去到唔使等即刻有位,坐低就點完個湯底,就上左個刺身拼盤同牛拼盤,我再掃CODE點其他野食,成程飯我只能夠講得個刺身拼盤同個炸饅頭係正常啲,其他食材真心完全唔好吃,尤其係啲牛,幾款都好韌,碟手切肥牛上枱個時雪到夾唔開,淥完佢擺入口食係好難咬。。。。另外食緊既過程入面,有2-3隻蚊滋係咁飛嚟飛去,仲要飛左埋盤菜到停留左一陣,即刻唔想再食了,衛生真是一般,性價比相對地低。
衛生真是一般,性價比相對地低。
蕃茄薯仔湯底
2022-12-05
2022-12-05 178 瀏覽
今日嚟到呢度食放題,發現咗呢一間真係好高質。入面嘅座位都好闊落坐得好舒服,而且佢嘅價錢唔貴, 298+1可以食勻雞煲/烤魚再打邊爐!另外仲有羊腩煲或者魚頭煲同埋豬肚雞煲揀!我哋一齊先試咗個羊腩煲先,羊腩煲嘅湯底好夠濃,啲羊腩都食得出好新鮮,佢啲支竹好入味,記得點返份生菜或者油麥菜落去煮埋一齊食!真係好惹味!食完羊腩煲之後我哋繼續食呢個烤魚,佢烤魚都有好多種口味俾你揀,而我哋就揀咗呢一個麻辣烤魚,與都有兩個種類俾你揀,佢係成條上,有先炸過,個湯底都好夠辣,越食真係越開胃,條魚份量夠大條,食得出好新鮮!最後都一定要試埋雞煲,夠香夠麻,食完之後再打埋邊爐真係一次過滿足曬4個願望!火鍋料嘅種類都唔少而且仲有啲小食提供,每枱都仲有刺身拼盤送上,真係好抵食!

2022-12-05 97 瀏覽
天氣一凍就即刻同朋友黎食火鍋一次過可以享受烤魚,雞煲,羊腩煲任叫湯底、刺身、小食、火鍋料、啤酒難怪高朋滿座天氣凍把握機會叫個羊腩煲試下正常發揮,份量足夠羊腩新鮮,食完羊腩煲之後我哋就叫左藥膳雞湯首先送上刺身拼盤有三文魚,甜蝦,赤貝,墨魚,魷魚等味道鮮甜無雪藏味牛肉拼盤亦高質極上牛肩肉,牛舌心,封門柳,牛板腱,安格斯肥牛等等係無限任食,片片都厚度十足最鐘意安格斯牛,肉質嫩滑牛味濃郁仲有好多其他火鍋配料任叫,最估唔到有新鮮雞雜同鵝腸整體食物令人滿意質素唔會太求其,性價比超高下次要約多幾個朋友再去食過
天氣一凍就即刻同朋友黎食火鍋

一次過可以享受烤魚,雞煲,羊腩煲
任叫湯底、刺身、小食、火鍋料、啤酒
難怪高朋滿座

天氣凍把握機會叫個羊腩煲試下
正常發揮,份量足夠
羊腩新鮮,食完羊腩煲之後我哋就叫左藥膳雞湯

首先送上刺身拼盤
有三文魚,甜蝦,赤貝,墨魚,魷魚等
味道鮮甜無雪藏味

牛肉拼盤亦高質
極上牛肩肉,牛舌心,封門柳,牛板腱,安格斯
肥牛等等係無限任食,片片都厚度十足
最鐘意安格斯牛,肉質嫩滑牛味濃郁

仲有好多其他火鍋配料任叫,最估唔到有新鮮雞雜同鵝腸

整體食物令人滿意
質素唔會太求其,性價比超高

下次要約多幾個朋友再去食過
2022-11-30 149 瀏覽
一次過享受烤魚+雞煲+羊腩煲嘅火鍋店🍲 性價比超高任飲任食兩小時烤魚火鍋放題 萬州烤魚、 羊腩煲、雞煲、胡椒豬肚雞、藥膳水庫大魚頭、刺身、麻辣燙、馬拉松式進食超多款式😛牛肉亦高質,極上牛肩肉、牛舌心、封門柳、牛板腱,安格斯肥牛等等都係無限任食🐮片片都厚度十足,絕對唔係薄到透光💯仲有好多其他火鍋配料任叫,手打丸、墨魚滑、鮮蝦雲吞等等必定食到飽飽😋120分鐘 $298 7:30前埋單或9:30後入座都係$248 的確抵食🥳
一次過享受烤魚+雞煲+羊腩煲嘅火鍋店🍲 性價比超高

任飲任食兩小時烤魚火鍋放題
萬州烤魚、 羊腩煲、雞煲、胡椒豬肚雞、藥膳水庫大魚頭、刺身
麻辣燙、馬拉松式進食超多款式😛

片片都厚度十足,絕對唔係薄到透光💯
仲有好多其他火鍋配料任叫,手打丸、墨魚滑、鮮蝦雲吞等等
必定食到飽飽😋

120分鐘 $298
7:30前埋單或9:30後入座都係$248 的確抵食🥳
  • 萬州烤魚
2022-11-29 122 瀏覽
今次食左呢間鋪頭,只需要用一個價錢就可以食盡海陸空美食。呢間食肆位於深水埗,大家有時行完高登黃金商場買完電子產品,腳仔攰都可考慮下同三五知己圍爐取暖。店舖都幾寬敞,座位闊落,坐得幾舒服,就算一大班人都唔會覺得逼。最重要食物既一環先係今次推介既重點,用一個價錢可以任食刺生,仲有雞煲,羊腩煲同烤魚可以選擇,食完一煲又一煲,確實超值,一次滿足所有人既口味,唔洗煩。抵食就緊架啦,仲要食物質素高,每款煲都好有水準,配料又足,好夠惹味,食完包你會再回頭幫襯。今次我就咪都咩都試左d,整體都好味,特別推介呢烤魚,鮮味十足,又夠香口,淨食烤魚都回本啦。
今次食左呢間鋪頭,只需要用一個價錢就可以食盡海陸空美食。
為食貓之前已經聽朋友強烈推介《蚊蚊豬老火鍋》😋前幾日我終於去咗食,真係覺得性價比超高‼️鍾意食烤魚、雞煲等嘅朋友千其唔好錯過,一定要bookmark定環境首先,餐廳嘅座位好闊落,而且私隱度極高,每台人都可以有卡位坐,唔駛同人逼💯食物任叫湯底、刺身、小食、火鍋料、啤酒價錢出去打邊爐🍲,想食好少少同多少少嘢,每人起碼都要$300😩但《蚊蚊豬老火鍋》5:30- 7:30時段只係$248加1,其他時段就$298加1,即係平均$300左右🤩湯底點解話佢性價比超高呢?因為$300可以任轉湯底‼️佢嘅湯底重一d都唔普通,有羊腩煲、大魚頭湯、胡椒豬肚雞湯、烤魚、麻辣雞煲等等❤️每個鍋都勁足料,我同朋友叫咗胡椒豬肚雞湯同埋香辣烤魚,如圖所示,個胡豬肚湯入面好多雞件同豬肚,個香辣清江魚亦超大條,好多肉,同埋係即叫即炸😂😂而味道方面都係無得輸,d湯好濃味,但又唔覺得味精超重,只係覺得佢d材料煲咗勁耐,勁入味👍🏾任食食物餐廳首先會每台上盤任食刺身,同埋唔同部位嘅牛😬跟著再可以任叫其他配料,佢嘅食物種類有好多,大致上都同一般嘅火鍋店無分別,有肉類、丸類、蔬菜類,重有小食🤗而我哋印象最深刻嘅係佢嘅響鈴❤️❤️因為佢嘅響鈴同

食物
任叫湯底、刺身、小食、火鍋料、啤酒

價錢

湯底

任食食物

而我哋印象最深刻嘅係佢嘅響鈴❤️❤️因為佢嘅響鈴同烤魚一樣都係即叫即炸,真係超級正同好食👅

另外,重有麻辣燙‼️個麻辣燙嘅味道真係超級正宗,我哋叫咗嘅鵪鶉蛋、萵筍、淮山都非常入味,絕對唔係出面普通嘅麻辣味,係麻辣燙味🤣🤣

想打邊爐嘅朋友,尤其係一大班人(可以不斷轉湯底),一定要嚟《蚊蚊豬老火鍋》,因為真係太抵,太多嘢食啦,咁嘅價錢可以喺邊度搵?🤭

1K
2022-11-22 176 瀏覽
昨日經過深水埗見到一間餐廳的招牌好吸引,所以入來幫襯品嚐一下, 這時是下午四時左右,但都有些人,最後訂枱比較好,尤其我們食到5點都已經又一班客人入內。我們覺得最吸引是秋冬限定❄️火鍋🍲, 可以3選1鍋,有我選的古法羊腩煲,更有胡椒豬肚雞鍋或可選藥膳水庫大魚頭鍋,豐富到不得了!再加上放題安格斯的牛肉、各種不同的蔬菜🥬等, 任食兩個鐘都好足夠,飽足又美味!最後我都想點埋雪糕但因真的好飽唯有放棄!下次再來幫襯!十分滋味!蚊蚊豬老火鍋深水埗荔枝角道240號地下

或可選藥膳水庫大魚頭鍋,豐富到不得了!

蚊蚊豬老火鍋
深水埗荔枝角道240號地下
2022-11-10 256 瀏覽
朋友話想打邊爐又唔想單點咁貴,火鍋放題就最好不過啦,今次揀左呢間深水埗既蚊蚊豬老火鍋既任飲任食火鍋放題,嚴選高級食材,包括手切安格斯肥牛、封門柳及牛板腱等靚牛,淨係湯底都多達十幾款可供選擇,仲可以免費轉另一款湯底,除此之外,仲有烤魚同雞煲可以食,咁豐富大家一定唔可以錯過啦烤魚平時好少會食烤魚,今次放題包埋梗係要試下啦,原條清江魚送上,烤到皮脆肉嫩,配埋酸酸甜甜既番茄湯夠哂開胃雞煲雞煲份量都幾多,上到枱仲熱辣辣,雞肉辣辣地好入味,惹味非凡火鍋湯底我就揀左個平時比較少見既五指毛桃鮮雞鍋,打邊爐前飲碗頭啖湯先,飲落淡淡椰子清香,亦有補肺益氣健脾,增強免疫力的功效,配上高級手切封門柳,食多幾碟靚牛就無錯啦

烤魚

雞煲
雞煲份量都幾多,上到枱仲熱辣辣,雞肉辣辣地好入味,惹味非凡

火鍋
2022-11-07 231 瀏覽
早排同事介紹呢間任食火鍋,於是同幾位朋友一齊黎試下伏唔伏先!!頭round送羊腩煲,味道真係唔錯!羊肉好夠味又腍,又足料比好多舊你,抵讚!仲有刺身食添嫁!不過得基本幾樣例如三文魚甜蝦螺片墨魚呢啲,甜蝦睇落無咁新鮮,其他刺身只係一般水準。你都預咗嚟食火鍋咋嘛,呢啲當bonus喇呢間鋪重頭戲係烤魚火鍋,條魚真係唔錯架,皮脆肉嫩,湯底有番茄同麻辣揀,我揀咗個麻辣大辣,其實唔算辣啦譚仔大辣都不如配料都算ok,牛肉唔錯起碼唔係比垃圾肥牛你,有唔同位置嘅牛肉揀,其他都係普通野。雪糕好似係香港品牌,幾好味。總括嚟講3百幾蚊有咁多野食物質數又唔錯,幾抵!

2022-11-04
  • 萬州烤魚
2022-11-04 236 瀏覽
打邊爐控今日去到深水埗搵食,搵到依間可以任食烤魚、雞煲,之後再打邊爐既蚊蚊豬一坐低揀好食咩之後,侍應就送上一盤刺身,比我地先享受😎講真心,完全冇諗過一間任食火鍋店既刺身可以咁好食,食完個刺身時間岩岩好,可以開始食叫左既烤魚,今次食左清江魚,肉質鮮嫩,魚骨大唔難食👍🏼愛魚既你一定要試下食完魚覺得唔夠,就叫左個雞煲,雞煲既份量唔算好多,因為之後仲會叫火鍋料打邊爐,所以就覺得淺嘗下雞煲就ok,如果鐘意雞煲既可能就要叫兩次先夠🙈唔記得講,食完刺身之後,侍應仲送上左一盤牛肉拼盆,啲牛都幾好食,食完之後仲可以手機落單再叫,食到夠先😂火鍋料就叫左個鵝腸,碟腸份量勁多,淥完好似食麵咁👍🏼👍🏼😍😍😍最愛食左咁多,點少得黎返杯雪糕消滯😌😉叫左杯香芋味,真係冇得輸,勁好食超推介,因為太正,所以叫左2杯😝

食完魚覺得唔夠,就叫左個雞煲雞煲既份量唔算好多,因為之後仲會叫火鍋料打邊爐,所以就覺得淺嘗下雞煲就ok,如果鐘意雞煲既可能就要叫兩次先夠🙈

2022-11-02 214 瀏覽
今日去到深水埗,雖然有好多好嘢食,但係令我最想去嘅都係呢一間蚊蚊豬老火鍋。其實今次係我第二次食,之前俾佢嗰個萬州烤魚吸引咗,今日要再試多!一開始已經放低一倍好好食嘅刺身,令我垂涎欲滴,好期待咁拎咗啲嘢飲,一邊食一邊同朋友傾偈,已經係超級開心。之後叫咗我好鍾意食嘅烤魚,質素同上次一樣咁好,真係心花怒放!之後一邊傾偈一邊食雞煲,雖然雞煲有啲濃味,但係同啱啱嘅烤魚比起上嚟,兩個都係一樣咁好食!最後梗係要打邊爐啦,大家一定要食佢嘅封門牛柳,佢嘅牛肉質素非常之好,食落口真係覺得好幸福!最後想講佢嘅嘢飲雖然種類五特別多,但係有我最鍾意嘅烏龍茶解茶,我已經10分滿足!最後一般來講雪糕係叫一兩杯就停㗎啦,但係呢度比我無限叫,刺身有冇限叫,咁你價錢真係當放題咁食,又食埋中式嘅打邊爐,一雞兩味,一個價錢滿足晒兩樣願望!

諗住打個邊爐竟然有埋羊腩煲食🤩入冬時節食羊腩煲真係啱晒,食完暖笠笠☺️。個煲嘅湯汁超級濃郁,店員仲好溫馨咁提我地要多啲撈下佢🙈羊肉食落去完全冇膻味,每件都有皮有肉一啲都唔鞋超易咬,冬菇都好淋,枝竹亦都有好多片,成個煲份量夠喉之餘又唔會飽到食唔到跟住落嚟嘅嘢🤤一坐低唔使自己落單店員都會先上一盤刺身,質素以主打火鍋店黎講算好唔錯,肉質都夠鮮刺身無骨夠肥美,而且款式都唔少,螺肉同八爪魚比成一大兜🙈好難得放題嘅牛肉唔係普通嘅肥牛,呢度嘅牛肉分好晒唔同部位,仲好貼心咁教每一個部位要烚幾耐,牛望落已經好靚,覺得最好食係牛舌心同埋牛板腱🤤其他基本嘅火鍋配料都有好多選擇,比較特別係佢有手工嘅雲吞同埋水餃,細細粒唔會話食到好滯👍湯底仲可以任換,因為食完羊腩煲都濃味所以就清清哋揀左個芫荽皮蛋湯底,有爆炸多芫荽😂打邊爐另一個精粹--醬料🤣必有嘅辣椒仔芫荽蔥同蒜自己任舀🙈最最最加分係竟然有炸饅頭😍😍外脆內軟配埋煉奶一百分🤩忍唔住食左6個😂

打邊爐另一個精粹--醬料🤣必有嘅辣椒仔芫荽蔥同蒜自己任舀🙈

• 炸饅頭
  • 刺身拼盤
  • 羊腩煲
2022-11-01 106 瀏覽
又係蚊蚊豬啦😆今次一行4人3:30黎到,原來佢地價錢同玩法都變左🤪120分鐘任轉鍋底+牛+炸物+自助區+酒水+雪糕 $198/位食埋刺身同麻辣燙 $248/位5:30前離座免加一==========先點左紅酒牛尾鍋,牛尾大約5-6件,好入味,番茄同紅蘿蔔味好重,非常高質😍==========之後轉左麻辣雞煲,料頭勁足絕不馬虎👍🏻大量蒜頭,洋蔥,三色椒,雞髀菇,芫荽,好惹味😋雞大約20件左右,肉質有嚼勁唔會霉非常有誠意🥰==========刺身叫左三文魚,甜蝦,馬刀貝,八爪魚,全部都好鮮甜,肉質口感理想,感覺比上兩次更高質🤩仲叫左螺肉同八爪魚小食,正常質素==========麻辣燙試左陳皮魚蛋,鵪鶉蛋,牛柳粒麻辣味道做得出色,魚蛋彈牙,鵪鶉蛋夠香,牛柳粒牛味唔算好豐富不過可接受個麻辣食完好爽🤭==========蔬菜新鮮嫩口,有油麥菜,小棠菜,生菜等等🥬🥬火鍋料點左脆肉鯇,牛胸爽,牛黃喉,鵝腸,牛筋,牛舌,韮菜餃,鴨血等等除左牛胸爽比較韌之外,其他全部都非常新鮮美味🥳==========主角牛三款都係優質,尤其係安格斯牛板腱同封門柳有牛味,肉質嫩滑安格斯油花分佈平均,牛味十足,肉質爽滑彈
又係蚊蚊豬啦😆
今次一行4人3:30黎到,原來佢地價錢同玩法都變左🤪
食埋刺身同麻辣燙 $248/位
5:30前離座免加一
==========
之後轉左麻辣雞煲,料頭勁足絕不馬虎👍🏻
大量蒜頭,洋蔥,三色椒,雞髀菇,芫荽,好惹味😋
雞大約20件左右,肉質有嚼勁唔會霉
非常有誠意🥰
==========
仲叫左螺肉同八爪魚小食,正常質素
==========
麻辣燙試左陳皮魚蛋,鵪鶉蛋,牛柳粒
個麻辣食完好爽🤭
==========
蔬菜新鮮嫩口,有油麥菜,小棠菜,生菜等等🥬🥬

除左牛胸爽比較韌之外,其他全部都非常新鮮美味🥳
==========
主角牛三款都係優質,尤其係安格斯
牛板腱同封門柳有牛味,肉質嫩滑
安格斯油花分佈平均,牛味十足,肉質爽滑彈牙,完全係出面單點$3~400既質素🥹
==========
另外有大量飲品同嘉士伯,青島啤酒任飲
雪糕係意大利Gelato, 當日去有黑芝麻,朱古力,香芋同雲尼拿🤤
雖然話120分鐘,但我地最後坐左3個鐘店員先要求我地離開🫢
呢個價錢食到咁高質食材,性價比係極高,強烈推薦呀大推大推🙌🏻🙌🏻
$248超有價值😻
我仲等緊冬天去食羊腩煲呀🤭🤭