點了兩打生蠔。好新鮮好好味。但個鵝肝牛排非常失望。鵝肝是生的。還有血流出來紅紅的。牛無牛味。有進步空間。但一定會回來食返D生蠔。好滿足。服務員非常好禮貌和體貼。 加分!
點了兩打生蠔。好新鮮好好味。
2019-02-22
2019-02-17 744 瀏覽
本身住係香港仔附近既,平時行街經過見到OYSTIME都已經想試,趁著假日就試下set lunch同蠔啦🤣👍🏻男朋友都覺得生蠔好抵食即刻叫多兩隻南非生蠔😍😍
男朋友都覺得生蠔好抵食即刻叫多兩隻南非生蠔😍😍
炭燒澳洲西冷扒
4  Cheese  Pizza
炭燒澳洲西冷扒
4  Cheese  Pizza
2019-02-17 529 瀏覽
喺香港仔有間新西餐廳。專門食生蠔,仲要係又平又高質。每日都會有一款生蠔,只係$10一隻,可以任點,蠔身肥美飽滿,十分鮮甜。泰式青木瓜蟹棒沙律,酸酸地非常開胃。炸啤酒味薯條,香脆嘅薯條滲出淡淡嘅啤酒味,十分特別。墨魚仔墨汁薄餅,餅皮香脆,大量芝士,配料同芝士嘅味道十分配合。
喺香港仔有間新西餐廳。
專門食生蠔,仲要係又平又高質。

泰式青木瓜蟹棒沙律,酸酸地非常開胃。
炸啤酒味薯條,香脆嘅薯條滲出淡淡嘅啤酒味,十分特別。
2019-02-08 662 瀏覽
今晚慶祝阿媽生日,佢喜歡食蠔,所以近近地來香港仔呢間試食,總共食左4打蠔,有$10隻的,念住甘既價錢會一般般但竟然有驚喜都新鮮同真係好抵食,亦試了$38隻的,海水味重同肥美,$58隻的更加新鮮同肥美,$78隻比$38同$58就更美味,真係一分錢一分貨。其他食物如pizza 同意粉都唔錯,因店主知道我們慶祝媽媽生日更送上甜品燉蛋同Tiramisu,而壽星女有特製心太軟。總體而言,在香港仔這區是間不錯的食蠔及晚餐的地方

2019-02-06 658 瀏覽
終於恨到香港仔有間西餐, 梗係即刻去試下啦佢成間個環境都算企理, 但略嫌燈光過弱。啲食物水準以喺香港仔黎講已算唔錯, 特別係佢個risotto同spaghetti都較得幾岩味, 特別係個蝦spaghetti!重有果啲排類做得好juicy, 你真係見到有啲bar mark係塊豬度, 真係超好食但我有幾樣嘅不明。作為做西餐嘅restaurant, 佢個pizza點解會用外購嘅餅皮?我唔係食得出, 而係佢個餅皮有啲有規律嘅窿窿, 同埋佢塊餅皮真係淋到一個點, 雖則佢個意粉較得好味, 但我希望佢地做多啲, 就係用手工意粉.雖然食物上有不足, 但係佢嘅服務一流, 最抵讚嘅就係佢見到我着大縷就即刻比個籃我裝著滯係凳低, 真係好warm
終於恨到香港仔有間西餐, 梗係即刻去試下啦

佢成間個環境都算企理, 但略嫌燈光過弱。

但我有幾樣嘅不明。

2019-01-31 457 瀏覽
時間快好多,嘢食係好好食嫁,啲職員服務刀好好10蚊蠔抵食氣氛十分滿意,入黎小朋友仲有禮物收,照顧得好好值得大家再去食 價錢就中上,不過食物係可以cover到 下次會再來
時間快好多,嘢食係好好食嫁,啲職員服務刀好好
10蚊蠔抵食
氣氛十分滿意,入黎小朋友仲有禮物收,照顧得好好
值得大家再去食
價錢就中上,不過食物係可以cover到
下次會再來
2019-01-20 646 瀏覽
今日過來香港仔行下,一行入香港仔中心一帶就立刻被Oystime的大大大螢幕吸引左!發現原來係一間新開的生蠔吧!就試下啦!要先經過一條充滿時代感的樓梯!ig打卡好地點!一坐低就有侍應幫手倒水💧啦!餐廳都好大喔!有室內同半户外空間,咁就個個人都可以選自己喜歡的!🌬之後看下menu,第一頁就係生蠔啦!價錢唔算平喎💸!香港仔無選擇無計啦💁🏻‍♀️西餐少不了🐓肉🐖肉🐄肉同🐏肉!不過鐘意食魚魚🐟的我就無試到啦!今日的$10生蠔來自法國!我們都叫左半打試下!除了$10蠔,蠔吧當然仲有好多款❤️!我們選左3款,每款要兩隻試下!‼️到啦👏🏻👏🏻👏🏻!中間的6隻的就係法國的$10蠔!由左邊到右邊的係美國🇺🇸American Pearl,愛爾蘭🇮🇪Carlingford同法國🇫🇷的Gillardeau!一看size就見到價錢💰的確有分別!小食我們叫左香煎鵝肝!厚度,味道都幾好!🍎蘋果蓉好貼心!海膽三文魚籽配🦑墨魚汁意大利飯!跟想像中差不多👅!只是飯🍚可以更軟更綿更入味!北京填鴨pizza🍕!幾innovative! 不過只是吃到個汁同葱。。。北京田鴨🦆就無咩感覺啦!以野食🍽來講,生蠔比較出色,熟食🍝還不錯!期待將
今日過來香港仔行下,一行入香港仔中心一帶就立刻被
Oystime
的大大大螢幕吸引左!發現原來係一間新開的生蠔吧!就試下啦!

要先經過一條充滿時代感的樓梯!ig打卡好地點!

今日的$10生蠔來自法國!我們都叫左半打試下!

小食我們叫左香煎鵝肝!厚度,味道都幾好!🍎蘋果蓉好貼心!

以野食🍽來講,生蠔比較出色,熟食🍝還不錯!期待將來食物更多選擇,有酒🍷賣是必須的,而且侍應👨🏻‍🍳🤵🏻要更進步!

2019-01-20
2019-01-17 557 瀏覽
香港仔少見有中檔餐廳,而且主打西式生蠔更從未見過,所以見新開一間食蠔的餐廳,立即去試一下。地點不在中心地帶,而且而上樓梯,不太方便老人家及BB車。但奇怪的是,當天我卻見到超過一位行動不方便的食客,還有超過一架BB車😂當天星期天有brunch 食,可惜選擇不多,但最開心是有全日早餐!雖然價格頗貴,全部都幾乎超過一百元,但整個香港仔中心除了McDonald,只有這兒有早晨全餐🙈朋友叫了medium rare的牛扒,但比想像中生,不過肉質尚算可以。全日早餐沒有特別,但我欣賞每枱都有水可以自己添飲。我們還叫了半打生蠔,法國的最好味,可惜餐廳未有酒牌,我們又沒有帶白酒。總的體驗尚算不錯,會再來試晚餐。
總的體驗尚算不錯,會再來試晚餐。
2019-01-11 704 瀏覽
上個月19號,臨近聖誕節,約左3個舊同學去左OSYTIME食晚飯,香港仔終於有一間有生蠔食既西餐廳啦!好開心!!係facebook睇到佢地既生蠔只係 $10,忍唔住即刻要去試!不過由於新開張,好多人排隊,好彩有book位 環境唔錯,幾舒服,唯一美中不足係天花板樓頂有點低,不過都係無辦法既事~酒係我地自己係隔離百佳買入去既 haha聽講好似未有酒牌因為食生蠔點可以無白酒!海膽﹑三文魚籽 配墨汁意大利飯身為墨汁愛好者既我,一定必試啦!海膽配埋墨汁飯個口感好 Creamy份量我覺得係剛剛好,始終有海膽又Risotto,如果飯量太多會覺得有啲膩北京填鴨pizza幾特別既菜式~ 朋友都覺得依到既pizza係OK既!上面鋪滿青瓜絲同蔥絲生蠔除左生蠔之外,仲有好多種焗蠔不過我地今次主要都係為左食生蠔而黎!我地4個人食,總共叫左兩打,好好笑,其中一位平時唔食蠔既朋友居然仲想再叫多一打,但比我地阻止左,因為實在太飽啦!!大家都認為依個價錢係超值,蠔都幾新鮮!香脆德國豬手睇相望落好似好少咁,但其實依碟野真係好大碟!!牛扒因為本人唔食牛既,所以唔記得依一碟係肉眼扒定係咩扒,根據朋友口中既食評,佢本身好似叫左
上個月19號,臨近聖誕節,
約左3個舊同學去左OSYTIME食晚飯,
香港仔終於有一間有生蠔食既西餐廳啦!好開心!!

不過由於新開張,好多人排隊,好彩有book位

環境唔錯,幾舒服,
唯一美中不足係天花板樓頂有點低,不過都係無辦法既事~

酒係我地自己係隔離百佳買入去既 haha
聽講好似未有酒牌因為

食生蠔點可以無白酒!

海膽﹑三文魚籽 配墨汁意大利飯

身為墨汁愛好者既我,一定必試啦!
海膽配埋墨汁飯個口感好 Creamy

份量我覺得係剛剛好,
始終有海膽又Risotto,
如果飯量太多會覺得有啲膩

幾特別既菜式~
朋友都覺得依到既pizza係OK既!

上面鋪滿青瓜絲同蔥絲

生蠔

除左生蠔之外,仲有好多種焗蠔
不過我地今次主要都係為左食生蠔而黎!

我地4個人食,總共叫左兩打,
好好笑,其中一位平時唔食蠔既朋友居然仲想再叫多一打,
但比我地阻止左,因為實在太飽啦!!

大家都認為依個價錢係超值,
蠔都幾新鮮!

香脆德國豬手

睇相望落好似好少咁,
但其實依碟野真係好大碟!!

牛扒

因為本人唔食牛既,所以唔記得依一碟係肉眼扒定係咩扒,
根據朋友口中既食評,佢本身好似叫左5成熟,但食落覺得好似熟左啲啲咁多,
不過仍然係唔錯,而且塊扒都好厚好大塊

香辣蒜片橄欖油配天使麵

其實係好食,只係無論賣相定係味道都有啲似炒米粉。。
辣辣地都幾開胃,但依碟真係試一次就夠啦,
下次再黎既話想試下龍蝦汁果個意粉

炸薯角

薯角熱辣辣,好脆身,
本人對茄汁有莫名既執著,覺得依到既茄汁比較偏甜,
如果可以酸返少少就完美啦

食左咁多野,每個人先好似係食左 $ 2xx,
總括而言係非常滿意既一餐,
值得再次光臨!
2018-12-19
生蠔新鮮10蚊超抵食!係facebook見到專登搭車黎食生蠔, 本身睇完其他食評, 又啱啱食完另一間生蠔中伏之後都有d擔心, 結果出乎意料, 生蠔新鮮, 叫左一打之後再追加一打😆Lunch set 抵食, 味道都唔錯🤤$58意粉加湯同埋飲品, 係呢個裝修同環境之下真係算幾平。服務態度冇其他評論講到咁差, 我反而覺得幾好。從來冇寫食評既我忍唔住要寫黎支持一下。總括而言 非常滿意!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
生蠔新鮮10蚊超抵食!

2019-01-03
午餐
生蠔
本身煩緊徐夕去邊度食飯😣大時大節好多餐廳都會貴2-3倍,咁岩有朋友仔話香港仔有間蠔吧味道唔錯價錢又好抵,所以決定山長水遠由尖沙咀入去,好彩有地鐵交通都算方便,係金鐘轉港島綫去度黃竹坑站坐小巴 4M直到行幾分鐘。好遠已經見到大招牌,唔使擔心搵唔到😏舒舒服服坐低睇餐牌,坐位唔會太迫夾餐廳主打$10生蠔,叫1打仲可以升級一隻大生蠔,差唔多枱枱都叫呢個set我地兩個女仔食唔多無叫,叫左$38up 生蠔半打,由淡到濃一隻一隻咁食,雖然有少少凍,但食落好鮮甜唔錯,唔會有種腥感覺,因為之前係其他餐廳試過好驚😫牛扒正常Size味道唔錯,不過黃介辣太嗆,應該係品牌問題,係其他餐廳食過無咁嗆,至於配菜比較弱好有媽媽感覺😂可以考慮用貴少少配菜,始終份牛扒都要$3xx。飲飽食醉出返尖沙咀睇戲倒數,完美的一個晚上🎉
好遠已經見到大招牌,唔使擔心搵唔到😏
舒舒服服坐低睇餐牌,坐位唔會太迫夾
飲飽食醉出返尖沙咀睇戲倒數,完美的一個晚上🎉
2019-01-03 531 瀏覽
睇到網上介紹呢個餐廳$10隻生蠔好吸引, 仲要有優惠券每人送一隻生蠔, 所以就特登入香港仔一試。一開頭先叫一打生蠔試下先, 每叫一打生蠔會自動升級一隻做大生蠔。經理表示生蠔產地每日都唔同, 我地當日食既係來自法國。生蠔味道都幾鮮美, 唔算大隻但$10隻都好合理, 食唔到蠔殼碎。想食靚D既生蠔其實佢都有其他選擇, 但我地都係過下口癮所以$10呢款已經OK。食完之後我地再即時encore左一打。另外再叫左墨魚汁海膽魚子飯同4式芝士pizza。個飯淡味左d, 調味可以重手少少, pizza就唔錯, 芝士味夠重。當然唔少得呢個龍蝦配牛扒, 侍應會係你面前將芝士倒係龍蝦上面, 記得要趁熱食, 牛扒叫左medium rare, 真係3成剛剛好, 值得一讚。可能新開張關係, 經理服務態度非常熱情, 耐心介紹餐牌上既菜式, 希望可以繼續保持落去。

食完之後我地再即時encore左一打。
另外再叫左墨魚汁海膽魚子飯同4式芝士pizza。

2018-12-29
用餐優惠
優惠券
2019-01-01 608 瀏覽
本身睇完其他人既post之後 對呢間餐廳評價有所保留 不過今日一試 卻比想像中好 今日係除夕(我30號先打去訂枱)還好6點仲有位可以訂 因為有bb及bb車關係 被細心安排坐邊位 可能時間尚早關係 早段食飯上菜速度都幾快 不過後加單就要等耐d 由於新餐廳關係 未有酒牌 所以可以自己帶去飲 整體來說 食物不過不失 生蠔新鮮 pizza就有d燶 蒜蓉包好好味個扁意粉好辣(因為叫果陣無留意係辣的)肉眼扒7成有點過熟 希望遲d會多d蠔揀 就更加好了
蒜蓉包好好味
沙律
德國咸豬手
  • 蒜蓉包
2018-12-30 472 瀏覽
依間餐廳係 出po sell $10 生蠔,我都係睇到依個po所以山長水遠黎到依間餐廳試一試!(之前我從來未去過香港仔😂)依間餐廳唔難搵,有一個大大既招牌一望就望到,但上去餐廳要行一條幾長既樓梯,當日星期六同朋友一行三人訂左6:30,但去到都唔滿坐。一坐低就叫左一打$10 生蠔,剛開業仲免費升級一隻大生蠔蠔都算新鮮,$10 一隻真係有驚喜!跟住就係 推介既熱熔芝士龍蝦配牛柳侍應會喺你面前整啲芝士落去個龍蝦度,都係一個好好嘅影相位芝士味都好濃,好好味而牛柳我哋叫咗三成熟,出到嚟真係三成熟,好林好好食另外仲叫咗海膽三文魚子墨魚飯,個飯有啲辣辣地好惹味總括嚟講成餐飯都好好食,但唯一不足之處就係份量唔多

生蠔

蠔都算新鮮,$10 一隻真係有驚喜!

跟住就係 推介既熱熔芝士龍蝦配牛柳
熱熔芝士龍蝦配牛柳

侍應會喺你面前整啲芝士落去個龍蝦度,都係一個好好嘅影相位

芝士味都好濃,好好味

而牛柳我哋叫咗三成熟,出到嚟真係三成熟,好林好好食

另外仲叫咗海膽三文魚子墨魚飯,個飯有啲辣辣地好惹味

總括嚟講成餐飯都好好食,但唯一不足之處就係份量唔多

2018-12-29
2018-12-29 258 瀏覽
餐廳打正旗號賣蠔,西餐係配角我明,但亦不至於難食至此。首先是小食水牛雞翼,酸得嚟乾又冇味,仲要勁燶。之後主食叫咗個虎蝦龍蝦汁意粉,未食都知出事,因為碟粉一上檯,啲意粉發到脹哂,成碟粉一啲龍蝦汁味都冇。然後到牛柳拼鵝肝,牛柳我要八成,點知一切就標血水,鵝肝更是水狀要更換。附:一開始時,女店員一見我們拿著餐牌,就問我們吃蠔不,我們就不吃,然後她轉身就走了,速度之快,相當驚人。